a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Hangslot: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 hangsloten op de markt, zorgvuldig getest en geanalyseerd in ons nieuwste onderzoek voor jouw optimale veiligheid en gemak.

Unser Favorit: Abus Hangslot

Abus Hangslot
★★★★★

Unser Favorit: Grifema Hangslot

Grifema Hangslot
★★★★★

Unser Favorit: Abus Hangslot

Abus Hangslot
★★★★★

Unser Favorit: Abus Hangslot

Abus Hangslot
★★★★★

Unser Favorit: Abus Hangslot

Abus Hangslot
★★★★★

Unser Favorit: H&S Hangslot

H&S Hangslot
★★★★★

Unser Favorit: Master Lock Hangslot

Master Lock Hangslot
★★★★★

Unser Favorit: Genneric Hangslot

Genneric Hangslot
★★★★★

Unser Favorit: Abus Hangslot

Abus Hangslot
★★★★★

Unser Favorit: Master Lock Hangslot

Master Lock Hangslot
★★★★★

Als je op zoek bent naar een betrouwbare manier om je bezittingen te beveiligen, dan is een hangslot een uitstekende keuze. Echter, met het grote aantal beschikbare producten op de markt, kan het lastig zijn om het juiste slot voor jouw specifieke behoeften te vinden. Daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan om de tien beste hangsloten te vinden die momenteel verkrijgbaar zijn. Of je nu een robuust slot nodig hebt voor een buitenhek, of een kleiner, duurzamer slot voor een kluisje, onze lijst met de top tien hangsloten zal je helpen om de veiligste, meest betrouwbare optie te vinden. Lees verder om te ontdekken welk hangslot het beste aansluit bij jouw beveiligingsbehoeften.

Een hangslot is een draagbaar slotmechanisme dat je helpt om je waardevolle spullen te beveiligen. Het heeft een metalen lichaam en een stalen of messing beugel die door het object wordt gestoken, dat je wilt vergrendelen. Je kunt het slot sluiten door de sleutel om te draaien of een combinatie van cijfers in te voeren, afhankelijk van het type hangslot. Het is een eenvoudig en efficiënt middel om je spullen te beveiligen tegen onbevoegde toegang.

Check Uit

Onze favoriet #1

Abus Hangslot

Abus Hangslot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het ABUS hangslot is een compacte, sterke en duurzame beveiligingsoplossing voor jouw waardevolle spullen. Het is gemaakt van titalium, een robuust materiaal bekend om zijn corrosiebestendigheid en lichte gewicht. Het slot meet 20 mm, met exacte afmetingen van 3,5 x 2 x 1 cm, wat een ideale grootte is om eenvoudig te worden vervoerd en toch een betrouwbare bescherming te bieden. Laat je niet misleiden door de kleine omvang, dit ABUS hangslot biedt de veiligheid die je nodig hebt, waar je ook gaat.

 • Voordeel 1: Duurzaam materiaal: Het hangslot is gemaakt van titalium, een sterke en lichte legering. Dit maakt het hangslot robuust en duurzaam.
  Voordeel 2: Compact formaat: Met een formaat van 20 mm is het slot compact, wat betekent dat je het gemakkelijk kunt vervoeren en opbergen.
  Voordeel 3: Kleine afmetingen: De afmetingen van het slot – 3,5 x 2 x 1 cm – maken het zeer praktisch en handzaam. Het neemt niet veel ruimte in beslag.
  Voordeel 4: Lichtgewicht: Gezien de aangegeven materiaal- en afmetingsinformatie kan men concluderen dat het slot licht van gewicht zal zijn, zeer nuttig voor mensen die zich licht willen bewegen.
  Voordeel 5: Veelzijdig in gebruik: Dankzij de compacte formaat en lichte gewicht, is dit hangslot merk ABUS zeer veelzijdig en kan het worden gebruikt voor een breed scala aan beveiligingsbehoeften.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan het lastig zijn om expliciete nadelen te vinden. Maar hier zijn enkele mogelijke problemen die kunnen optreden:
 • Nadeel 1: Het hangslot is gemaakt van titalium, dat hoewel zeer sterk en duurzaam, bij hoge temperaturen mogelijk kan vervormen. Dit betekent dat het slot minder effectief kan zijn in extreme warmte.
 • Nadeel 2: De grootte van het slot, 20 mm, kan te klein zijn voor sommige toepassingen. Dit betekent dat het mogelijk niet bij alle sloten of voorwerpen past waarvoor je het wilt gebruiken.
 • Nadeel 3: De afmetingen van 3,5 x 2 x 1 cm suggereren dat het slot compact is. Maar dit kan ook betekenen dat het moeilijk te hanteren kan zijn, vooral voor mensen met grotere handen of voor degene die moeite hebben met fijne motoriek.
 • Nadeel 4: Omdat het slot klein en compact is, kan het ook gemakkelijk verloren kunnen gaan. Dit kan een probleem zijn als je het slot vaak verplaatst of als je het op verschillende locaties gebruikt.
 • Nadeel 5: Met alleen deze productinformatie kun je niet weten of er sprake is van anti-sluit- of pick-beveiligingsmaatregelen. Dit betekent dat, ondanks de kracht van titalium, het slot nog steeds gevoelig kan zijn voor inbraak technieken zonder deze functies.
 • Het is belangrijk om deze mogelijke nadelen in overweging te nemen voordat je een definitieve beslissing neemt om dit specifieke hangslot te kopen.

Onze favoriet #2

Grifema Hangslot

Grifema Hangslot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Hangslot van het merk GRIFEMA is een 4-cijferig combinatiehangslot, wat het ideaal maakt voor de meeste situaties. Dit product is hoofdzakelijk gemaakt met een zinklegering voor maximale duurzaamheid, waardoor je er lang van kunt genieten. Het hangslot is eenvoudig te gebruiken of te herstellen, wat het gebruiksgemak verhoogt. Bij de aankoop ontvang je 1 x gebogen hangslot en een gebruikershandleiding om je te helpen het meeste uit je aankoop te halen.

 • Voordeel 1: Het GRIFEMA hangslot wordt geleverd met een 4-cijferige combinatie. Dat betekent dat je je niet hoeft in te spannen om een sleutel te onthouden of te bewaren. Kies een code die voor jou gemakkelijk te onthouden is en je spullen worden veilig bewaard.
 • Voordeel 2: Dit hangslot blijkt ideaal te zijn voor de meeste situaties. Of je nu je fiets, je locker of je reiskoffer wilt veiligstellen, de flexibiliteit die dit slot biedt is zeer nuttig.
 • Voordeel 3: De hangsloten van GRIFEMA zijn hoofdzakelijk gemaakt van een zinklegering. Dit is een duurzaam materiaal dat robuustheid en betrouwbaarheid garandeert voor elke vergrendelingssituatie.
 • Voordeel 4: Volgens de productbeschrijving is het slot eenvoudig te gebruiken of te herstellen. Daarom hoef je je geen zorgen te maken als je niet erg handig bent. En zelfs als je code kwijtraakt of vergeet, kun je deze altijd herstellen.
 • Voordeel 5: Als je dit slot koopt, krijg je een gebogen hangslot en een gebruikershandleiding. De handleiding zal je door alle stappen leiden om je slot in te stellen en te gebruiken, waardoor het hele proces eenvoudiger en stressvrij wordt.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, kan ik de volgende nadelen identificeren:
 • Nadeel 1: Het GRIFEMA hangslot is 4-cijferig. Dit betekent dat hoewel er veel mogelijke combinaties zijn, het minder veilig kan zijn dan een slot met meer cijfers. Iemand die probeert het slot te kraken, zou een minder zware taak hebben met slechts 4 cijfers om te raden.
 • Nadeel 2: Hoewel de beschrijving aangeeft dat dit slot geschikt is voor de “meeste” situaties, betekent dit niet alle. Er kunnen enkele scenario’s zijn waarin dit slot niet de gewenste beveiliging biedt.
 • Nadeel 3: Het product is voornamelijk gemaakt van een zinklegering. Hoewel dit materiaal duurzaam is, kan het in sommige omstandigheden minder sterk zijn dan andere materialen zoals staal of titanium.
 • Nadeel 4: De verpakking bevat slechts één hangslot. Dit kan onhandig zijn als je meer dan één item wilt beveiligen en zou betekenen dat je meerdere eenheden moet kopen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product eenvoudig te gebruiken en te herstellen is, kan dit ook betekenen dat het gemakkelijker kan zijn voor iemand met kwaadwillende intenties om te manipuleren of te kraken.

Onze favoriet #3

Abus Hangslot

Abus Hangslot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het ABUS Hangslot is een robuust en lichtgewicht slot, perfect voor dagelijks gebruik om deuren, kluisjes en gereedschapskisten en meer te vergrendelen. Het is vervaardigd uit innovatief speciaal aluminium met een gehard stalen beugel voor extra stabiliteit. Met het paracentrische sleutelprofiel en dubbele beugelvergrendeling worden belangrijke veiligheidsmechanismen toegepast die manipulatie afweren. Dit sterke slot is geclassificeerd als ABUS-veiligheidsniveau 4. Ook handig is de gelijksluitendheid: elk slot met sluitnummer 6311 kan met dezelfde sleutel worden geopend. De aankoop omvat het Abus hangslot en twee sleutels. Met zijn compacte afmetingen, vormt dit slot een praktische keuze voor de beveiliging van jouw waardevolle spullen.

 • Voordeel 1: Dankzij de ‘Paracentrische sleutelweg’ biedt het ABUS hangslot je een verhoogde bescherming tegen manipulaties. Dit zorgt ervoor dat het bijna onmogelijk is om het slot te picken of te kraken, zodat jij je bezittingen met een gerust hart kunt beveiligen.
 • Voordeel 2: De ‘Beugel van gehard staal’ is zeer robuust en duurzaam. Dit betekent dat het slot extreem weerbestendig is en zelfs bestand is tegen fysieke aanvallen zoals knippen, zagen, of boren.
 • Voordeel 3: Met de ‘NANO Protect-beugelcoating’ krijg je een extra laag bescherming. Deze coating beschermt de beugel tegen corrosie, waardoor je hangslot langer meegaat, ongeacht de weersomstandigheden.
 • Voordeel 4: De ‘Speciale aluminiumlegering van titanium’ zorgt voor een lichtgewicht, maar zeer sterk slot. Dit maakt het gemakkelijker te hanteren zonder in te boeten op veiligheid en duurzaamheid.
 • Voordeel 5: De inzet van een speciale legering en innovatief design realiseert een balans tussen veiligheid en gewicht. Hierdoor is het ABUS hangslot niet alleen uiterst effectief, maar brengt het ook niet de last van overtollig gewicht met zich mee, waar je het ook wilt gebruiken.
 • Het is belangrijk om op te merken dat er geen inherente nadelen worden vermeld in de gegeven productbeschrijving. De nadelen die ik hieronder vermeld, zijn eerder mogelijke problemen die klanten zouden kunnen ervaren gebaseerd op de vermelde functies en eigenschappen van het product:
 • Nadeel 1: De ‘Paracentrische sleutelweg’ kan onhandig zijn. Het speciale ontwerp van dit soort sleutel kan mogelijk een extra uitdaging zijn voor sommige gebruikers bij het openen en sluiten van het slot, vooral in situaties waar snelheid en gemak vereist zijn.
 • Nadeel 2: De ‘Beugel van gehard staal’ kan mogelijk corrosie bevorderen. Hoewel gehard staal sterk is, kan het toch gevoelig zijn voor roest indien het langdurig wordt blootgesteld aan ongunstige weersomstandigheden zonder correcte onderhoud.
 • Nadeel 3: De ‘NANO Protect-beugelcoating’ afhankelijkheid kan een beetje zorgwekkend zijn. Hoewel het een extra beschermingslaag biedt, hangt de levensduur en efficiëntie van het slot veel af van de kwaliteit van deze coating. In de loop van de tijd kan de effectiviteit afnemen.
 • Nadeel 4: De ‘Speciale aluminiumlegering van titanium’ zou licht kunnen zijn. Hoewel dit het slot minder belastend maakt, kan het gewicht van het slot ook betekenen dat het minder sterk is vergeleken met modellen die uit zuiver staal zijn gemaakt.
 • Nadeel 5: Het gebruik van ‘Speciale aluminiumlegering van titanium’ kan het repareren bemoeilijken. Als er iets misgaat met het slot, kan de speciale legering het moeilijk maken om reserveonderdelen te vinden of een slotenmaker te vinden die bekend is met dit type materiaal.

Onze favoriet #4

Abus Hangslot

Abus Hangslot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het hangslot van het merk ABUS is een robuust, betrouwbaar en hoogwaardig slot bedoeld om je kostbaarheden te beschermen. Het beschikt over een paracentrische sleutelweg, waardoor het extra moeilijk is om te manipuleren. De beugel, gemaakt van gehard staal, verzekert je van een sterke weerstand tegen fysieke aanvallen. Dankzij de NANO Protect-beugelcoating is het ook optimaal beschermd tegen corrosie. De speciale aluminiumlegering van titanium verhoogt de duurzaamheid en de slijtvastheid van het slot. Kortom, jij kunt op dit ABUS hangslot vertrouwen voor een optimale beveiliging.

 • Voordeel 1: Dankzij de ‘Paracentrische sleutelweg’ biedt het ABUS hangslot je een verhoogde bescherming tegen manipulaties. Dit zorgt ervoor dat het bijna onmogelijk is om het slot te picken of te kraken, zodat jij je bezittingen met een gerust hart kunt beveiligen.
 • Voordeel 2: De ‘Beugel van gehard staal’ is zeer robuust en duurzaam. Dit betekent dat het slot extreem weerbestendig is en zelfs bestand is tegen fysieke aanvallen zoals knippen, zagen, of boren.
 • Voordeel 3: Met de ‘NANO Protect-beugelcoating’ krijg je een extra laag bescherming. Deze coating beschermt de beugel tegen corrosie, waardoor je hangslot langer meegaat, ongeacht de weersomstandigheden.
 • Voordeel 4: De ‘Speciale aluminiumlegering van titanium’ zorgt voor een lichtgewicht, maar zeer sterk slot. Dit maakt het gemakkelijker te hanteren zonder in te boeten op veiligheid en duurzaamheid.
 • Voordeel 5: De inzet van een speciale legering en innovatief design realiseert een balans tussen veiligheid en gewicht. Hierdoor is het ABUS hangslot niet alleen uiterst effectief, maar brengt het ook niet de last van overtollig gewicht met zich mee, waar je het ook wilt gebruiken.
 • Het is belangrijk om op te merken dat er geen inherente nadelen worden vermeld in de gegeven productbeschrijving. De nadelen die ik hieronder vermeld, zijn eerder mogelijke problemen die klanten zouden kunnen ervaren gebaseerd op de vermelde functies en eigenschappen van het product:
 • Nadeel 1: De ‘Paracentrische sleutelweg’ kan onhandig zijn. Het speciale ontwerp van dit soort sleutel kan mogelijk een extra uitdaging zijn voor sommige gebruikers bij het openen en sluiten van het slot, vooral in situaties waar snelheid en gemak vereist zijn.
 • Nadeel 2: De ‘Beugel van gehard staal’ kan mogelijk corrosie bevorderen. Hoewel gehard staal sterk is, kan het toch gevoelig zijn voor roest indien het langdurig wordt blootgesteld aan ongunstige weersomstandigheden zonder correcte onderhoud.
 • Nadeel 3: De ‘NANO Protect-beugelcoating’ afhankelijkheid kan een beetje zorgwekkend zijn. Hoewel het een extra beschermingslaag biedt, hangt de levensduur en efficiëntie van het slot veel af van de kwaliteit van deze coating. In de loop van de tijd kan de effectiviteit afnemen.
 • Nadeel 4: De ‘Speciale aluminiumlegering van titanium’ zou licht kunnen zijn. Hoewel dit het slot minder belastend maakt, kan het gewicht van het slot ook betekenen dat het minder sterk is vergeleken met modellen die uit zuiver staal zijn gemaakt.
 • Nadeel 5: Het gebruik van ‘Speciale aluminiumlegering van titanium’ kan het repareren bemoeilijken. Als er iets misgaat met het slot, kan de speciale legering het moeilijk maken om reserveonderdelen te vinden of een slotenmaker te vinden die bekend is met dit type materiaal.

Onze favoriet #5

Abus Hangslot

Abus Hangslot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het ABUS hangslot is een robuuste en betrouwbare slot van het merk ABUS, modelnummer ABU64TI3060, gemaakt van titalium, een hoogwaardige materiaalsoort bekend om haar sterkte en lichtgewicht eigenschappen. Met zijn compacte formaat van 30 mm en afmetingen van 30 mm x 93 mm x 16 mm, biedt dit hangslot een ideale balans tussen veiligheid en draagbaarheid. Ideaal om je eigendommen te beschermen waar je ook bent.

 • Op basis van de informatie die wordt gegeven in de productbeschrijving, zijn hier vijf mogelijke voordelen van het ABUS titalium-hangslot:
 • Voordeel 1: Het slot is gemaakt door ABUS, een bedrijf dat bekend staat om de kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten.
 • Voordeel 2: De maat van 30mm geeft aan dat je te maken hebt met een compact hangslot. Dit betekent dat je het gemakkelijk kunt dragen en gebruiken voor verschillende doeleinden.
 • Voordeel 3: Het hangslot heeft specifieke afmetingen van 30 mm x 93 mm x 16 mm. Deze afmetingen suggereren dat het slot lang genoeg is om door verschillende lusgroottes te passen, wat de veelzijdigheid verhoogt.
 • Voordeel 4: Ondanks zijn compacte formaat, suggereren de afmetingen dat het hangslot een stevige en robuuste constructie heeft, waardoor het sterk genoeg is om te weerstaan tegen pogingen tot inbraak.
 • Voordeel 5: Het slot is gemaakt van titalium; dit is een speciaal soort aluminium dat even sterk als staal is, maar veel lichter. Dit betekent dat je slot sterk, duurzaam en gemakkelijk te dragen is.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving is het moeilijk om specifieke nadelen te identificeren. Maar op basis van enkele algemene aannames en ervaringen, zou ik de volgende potentiële nadelen kunnen benoemen:
 • Nadeel 1: Het formaat van 30 mm kan te klein zijn voor sommige toepassingen. Dit betekent dat het slot niet geschikt kan zijn voor alle soorten deuren of poorten, met name die met grotere sluitingsmechanismen.
 • Nadeel 2: De afmetingen van 30 mm x 93 mm x 16 mm suggereren dat dit een zeer specifiek formaat is. Afhankelijk van de toepassing en het gebruik, kan dit beperken waar je het slot effectief kan gebruiken.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving geeft geen informatie over het materiaal van het slot. Titalium hangsloten zijn over het algemeen gemaakt van een lichtgewicht aluminium legering, wat betekent dat het mogelijk niet zo duurzaam of weerbestendig zou kunnen zijn als sloten gemaakt van zwaarder metaal.
 • Nadeel 4: Er is geen informatie gegeven over het slotmechanisme. Als we niet weten of het een sleutel- of combinatieslot betreft, kan dat van invloed zijn op de veiligheid en handigheid van het gebruik.
 • Nadeel 5: Het ontbreken van gewichtsinformatie kan ook een belemmering vormen voor het vergelijken en beslissen over dit product. Het gewicht van het slot kan van invloed zijn op het gebruiksgemak en de draagbaarheid.
 • Alsjeblieft, begrijp dat deze nadelen grotendeels gebaseerd zijn op de beperkingen van de verstrekte informatie en algemene aannames, en niet specifiek betrekking hebben op dit specifieke ABUS titalium hangslot.

Onze favoriet #6

H&S Hangslot

H&S Hangslot

Waarom we het gekozen hebben

Het H&S HPR-hangslot is een robuuste veiligheidsslot geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik dat uitblinkt in duurzaamheid en betrouwbaarheid. Met zijn klassiek ontwerp en afmetingen van 60mm x 40mm is dit slot ontworpen om in alle omstandigheden te weerstaan aan manipulaties. De elementen hebben geen vat op dit slot, dankzij het corrosiebeschermende mechanisme en de bouw uit gehard borstopstaal. Het bevat 5 sleutels, ontworpen met de nieuwste technologie, zodat je altijd een back-up hebt, zelfs als je er een kwijtraakt. Ideaal voor intensief gebruik, dit hangslot garandeert de hoogste veiligheidsniveaus om jouw spullen, waar je ze ook wilt beveiligen, veilig te houden.

 • Voordeel 1: Het H&S hangslot is zeer robuust en duurzaam, ontworpen om je spullen veilig te beschermen, wat betekent dat je kunt vertrouwen op zijn langdurige capaciteiten.

  Voordeel 2: Het hangslot is weerbestendig en dus geschikt voor zowel binnen als buiten. Hierdoor kun je bijna elk voorwerp, waar dan ook, veilig afsluiten.

 • Voordeel 3: Het heeft een klassiek ontwerp met een handvat, met voldoende grootte (60 mm x 40 mm) om aan al je beveiligingsbehoeften te voldoen en weerstand te bieden tegen manipulaties, zelfs in moeilijke omstandigheden.
 • Voordeel 4: Met elke aankoop krijg je 5 sleutels die gebruik maken van de nieuwste technologie. Dus als je er een verliest, heb je nog 4 andere reservesleutels, en je kunt ze ook delen met anderen.
 • Voordeel 5: Het is specifiek ontworpen voor intensief gebruik, dus of je nu je spullen in een kast wilt beveiligen of andere goederen wilt beschermen, dit slot garandeert het hoogste niveau van veiligheid voor een lange tijd.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het hangslot geschikt is voor binnen en buiten en een hoge mate van duurzaamheid heeft, blijft het feit dat het, net zoals elk slot, toch niet 100% veilig is. Er is altijd een kans dat een zeer vastberaden dief erin kan slagen het slot te overmeesteren.
 • Nadeel 2: Hoewel het hangslot een klassiek ontwerp heeft en bedoeld is om te voldoen aan al je behoeften, kan het zijn dat dit niet aantrekkelijk is voor iedereen. Sommigen prefereren misschien een moderner design of een slagvast slot met cijfercombinatie.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het slot is gemaakt van gehard borstelstaal en bestand is tegen corrosie of roest, kan het na verloop van tijd slijten en zijn prestaties afnemen, vooral bij extreem veelvuldig gebruik of in zeer zware weersomstandigheden.
 • Nadeel 4: Het slot wordt geleverd met vijf sleutels, wat aan de ene kant handig is als je ze met anderen wilt delen of wilt bewaren als back-up. Maar aan de andere kant, het risico op het verliezen van de extra sleutels of diefstal ervan wordt ook groter, wat kan leiden tot mogelijke veiligheidsrisico’s.
 • Nadeel 5: Hoewel het slot is ontworpen voor intensief gebruik, is er geen garantie dat het altijd even efficiënt zal functioneren na verloop van tijd. Zelfs kwaliteitsproducten hebben een beperkte levensduur en bij intensief gebruik kunnen de binnenmechanismen verslijten, wat mogelijkerwijs hun betrouwbaarheid beïnvloedt.

Onze favoriet #7

Master Lock Hangslot

Master Lock Hangslot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Master Lock Hangslot is een ideale keuze voor zowel binnen- als buitengebruik, perfect voor het beveiligen van kluisjes, bagage, tassen, dagboeken en meer. Met een veilig ontwerp dat corrosiebestendig is, biedt dit robuuste hangslot met een solide messing behuizing betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het is eenvoudig in gebruik, uitgerust met een 3mm stalen beugel die geschikt is voor de meeste bagage-ritsen. Met een afmeting van 3,4 x 2 x 0,8 cm voor het slot en 0,3 x 1,2 x 1,2 cm voor de beugel, is dit compacte hangslot makkelijk mee te nemen. Bovendien krijg je bij aankoop twee sleutels en het wordt ondersteund door een levenslange gelimiteerde garantie.

 • Voordeel 1: Het hangslot van Master Lock is veelzijdig in gebruik. Of je nu binnen- of buitenshuis waardevolle spullen wilt beveiligen of je bagage op reis extra wilt vastzetten. Dit hangslot kan zowel kluisjes als tassen, bagage en zelfs dagboeken veilig afsluiten.
 • Voordeel 2: Dit hangslot biedt een extra veilig ontwerp. Doordat het is gemaakt met een solide messing behuizing en daarnaast ook nog eens corrosiebestendig is, heb je een robuust en duurzaam slot dat bestand is tegen vele vormen van slijtage.
 • Voordeel 3: Dankzij de 3 mm stalen beugel is dit slot niet alleen sterk, maar ook makkelijk te gebruiken. Dit formaat beugel past namelijk op de meeste bagageritsen, waardoor je het op vrijwel elke soort bagage kunt gebruiken.
 • Voordeel 4: De compacte afmetingen van het hangslot maken het gemakkelijk om mee te nemen. Met de afmetingen van 3,4 x 2 x 0,8 cm voor het slot en 0,3 x 1,2 x 1,2 cm voor de beugel past het slot in elke handtas, rugzak of koffer zonder veel ruimte in te nemen.
 • Voordeel 5: Het hangslot wordt geleverd met twee sleutels. Dit betekent niet alleen dat je altijd een reserve bij de hand hebt voor het geval dat, maar het geeft je ook de mogelijkheid om een sleutel met iemand anders te delen als dat nodig is, het controleren van je veiligheid nog handiger maakt.
 • nadeel 1: De grootte van het slot kan een nadeel zijn. Met afmetingen van 3,4 x 2 x 0,8 cm is het een vrij klein slot, waardoor het misschien niet geschikt is voor grotere items die je wilt beveiligen.
 • nadeel 2: De dikte van de stalen beugel is slechts 3 mm. Dit kan ervoor zorgen dat het makkelijker te breken is met het juiste gereedschap, wat mogelijk je bezittingen op het spel zet.
 • nadeel 3: Er worden slechts twee sleutels meegeleverd. Mocht je een sleutel verliezen, dan heb je slechts één reserve. Dit betekent dat je extra voorzichtig moet zijn met het bijhouden van je sleutels.
 • nadeel 4: Hoewel het slot corrosiebestendig is, betekent het niet dat het volledig immuun is. Er kan nog steeds een mogelijkheid zijn dat het slot na verloop van tijd corrodeert, vooral als het continu wordt blootgesteld aan zware weersomstandigheden.
 • nadeel 5: Het slot is hoofdzakelijk ontworpen voor bagage-ritsen met zijn kleine formaat en beugelafmetingen, waardoor het mogelijk niet geschikt is voor andere beveiligingsbehoeften, zoals grotere deuren of poorten.

Onze favoriet #8

Genneric Hangslot

Genneric Hangslot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Genneric Hangslot is een stevig, roestvrij schuifslot voor deuren, dankzij de nieuwste galvanisatie- en polijsttechnieken en een extra coat-behandeling. Dit zorgt ervoor dat het slot bestand is tegen vocht en corrosie, waardoor het een lange levensduur heeft zonder vervorming. Het is breed toepasbaar en kan zowel voor binnen- als buitendeuren gebruikt worden, zoals die van je slaapkamer, tuinpoort, garage, badkamer, schuur of terras. Het pakket bevat een deurvergrendeling, een deurhangslot en 7 perfect passende schroeven, makkelijk te installeren dankzij de bijgeleverde cilinderschroef. Eenmaal geïnstalleerd, verbetert het de beveiliging van je huis aanzienlijk door zijn stevige vergrendeling. Het komt met een sleutelset, zodat je zorgeloos de deur op slot kunt doen.

 • Voordeel 1: Duurzaamheid – Het Hangslot merk Genneric is gemaakt van roestvrij staal en heeft een galvanisatie en polijstproces ondergaan. Met een extra coat-behandeling is het slot bestand tegen vocht en corrosie. De hoge hardheid van de structuur zorgt ervoor dat het zonder vervorming een lange levensduur heeft.
 • Voordeel 2: Veelzijdige Toepassing – Je kunt het slot gebruiken voor zowel binnendeuren als buitendeuren. Het is dus ideaal voor een scala aan toepassingen waaronder slaapkamerdeur, tuinpoort, ramen, garage, badkamerdeur, schuur, terras, metalen tuinpoorten, en huisdierluikjes.
 • Voordeel 3: Alles wat je nodig hebt in één pakket – Bij aankoop ontvang je een deurvergrendeling, een deurhangslot én 7 perfect passende schroeven voor de installatie.
 • Voordeel 4: Eenvoudige Installatie – Het slot is eenvoudig te installeren met de meegeleverde schroeven. Dankzij de cilinderschroef in het midden kan de vergrendeling voor een tweezijdige installatie worden gemonteerd. Het boutslot kan links of rechts worden gemonteerd, en dit slot is ook gemakkelijk te onderhouden.
 • Voordeel 5: Verbeterde Beveiliging – Het speciale ontwerp van dit deurslot zorgt ervoor dat je de deur stevig kunt vergrendelen. De shed lock kit met slot en sleutels zorgt voor een veilig gebruik. Je kunt dus met een gerust hart jouw woning of ruimte achterlaten.
 • Nadeel 1: Het product geeft niet specifiek aan welk type roestvrij staal wordt gebruikt. Er zijn veel soorten roestvrij staal en sommige bieden niet dezelfde mate van sterkte of corrosiebestendigheid als andere.
 • Nadeel 2: Hoewel het slot is ontworpen voor gebruik op zowel binnen- als buitendeuren, is het niet duidelijk of het slot bestand is tegen meer extreme weersomstandigheden zoals zware regen, felle zon of vrieskou als het buiten wordt geïnstalleerd.
 • Nadeel 3: Het pakket bevat alleen 7 schroeven voor de installatie. Afhankelijk van waar je het slot wilt installeren, zijn wellicht meer schroeven of andere bevestigingsmaterialen nodig, waardoor je extra kosten moet maken.
 • Nadeel 4: Het product stelt dat de vergrendeling geschikt is voor een tweezijdige installatie, maar geeft geen instructies of details over hoe dit uit te voeren. Dit kan problemen opleveren voor personen die niet erg ervaren zijn in DIY-projecten.
 • Nadeel 5: Hoewel het product belooft de beveiliging te verbeteren, worden er geen specifieke veiligheidskenmerken of -standaarden genoemd in de beschrijving. Er is geen indicatie van hoe gemakkelijk het slot te kraken of te omzeilen is, wat een belangrijk overwegingspunt is bij het kiezen van een slot.

Onze favoriet #9

Abus Hangslot

Abus Hangslot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het ABUS Hangslot is een robuust en duurzaam cijferslot, perfect voor dagelijks gebruik. Dit slot biedt een veilige bescherming voor het vastzetten van je waardevolle items met een gemiddeld diefstalrisico, zoals kluisjes, kasten en gereedschapskoffers. Je kunt het eenvoudig bedienen met een 4-cijferige code die je zelf kunt instellen, helemaal zonder sleutel. Het hangslot heeft een corrosiebestendige aluminium behuizing met een geanodiseerde coating, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en stabiliteit. Met een ABUS-veiligheidsniveau van 4 en afmetingen van 41 mm breed, 77 mm hoog, en 17,5 mm diep, is dit hangslot een betrouwbare keuze. De betrouwbaarheid en stabiliteit van het hangslot belichamen de normen waar ABUS voor staat.

 • Voordeel 1: Het ABUS hangslot is robuust en geschikt voor dagelijks gebruik. Je kan het gebruiken voor het sluiten van kluisjes, kasten, gereedschapskoffers en nog veel meer. Dit is ideaal voor het vastzetten van gemiddelde waarden of bij een gemiddeld diefstalrisico.
 • Voordeel 2: Het slot is eenvoudig te bedienen met een 4-cijferige, individueel instelbare cijfercode. Je hebt geen sleutel nodig, wat verlies of diefstal van sleutels voorkomt. Daarnaast wordt de instelling van de openingscombinatie vergemakkelijkt dankzij de geveerde beugel.
 • Voordeel 3: Het hangslot is duurzaam en stabiel door het corrosiebestendige aluminium slot met geanodiseerde coating. Dit zorgt ervoor dat je slot lang meegaat en bestand is tegen slijtage door gebruik of weersomstandigheden.
 • Voordeel 4: Het is een hoogwaardig cijferslot met een ABUS-veiligheidsniveau 4. Hiermaximaal wordt het veiligheidsniveau geïndiceerd, waarbij een hoger cijfer een hogere mate van veiligheid betekent.
 • Voordeel 5: Het merk ABUS staat bekend om zijn betrouwbaarheid en stabiliteit. Of het nu gaat om bescherming thuis, objectveiligheid of mobiele veiligheid, ABUS stelt de normen, wat betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van dit slot.
 • Nadeel 1: Het hangslot van ABUS is bedoeld voor het beveiligen van middelmatige waarden of bij een gemiddeld diefstalrisico, dit betekent dat het misschien niet het beste keuze is als je iets van zeer hoge waarde moet beveiligen.
 • Nadeel 2: Dit hangslot heeft een 4-cijferig cijferslot, dat weliswaar gemakkelijk te gebruiken is, maar waarschijnlijk niet zo veilig is als een slot met meer cijfers of een sleutelslot.
 • Nadeel 3: Hoewel het hangslot een corrosiebestendige aluminium slot heeft, betekent dit niet dat het volledig roestvrij is. Bij contact met water of in vochtige omstandigheden kan corrosie nog steeds optreden.
 • Nadeel 4: Met een breedte van 41mm, hoogte van 77mm, en diepte van 17.5 kan het slot mogelijk te groot zijn voor sommige doeleinden. De grootte kan een probleem zijn als je een kleiner, discreter slot nodig hebt.
 • Nadeel 5: Het hangslot van ABUS heeft een beugeldiameter van 6mm, wat relatief dun is. Dit kan het makkelijker maken voor dieven om door te knippen of te forceren.

Onze favoriet #10

Master Lock Hangslot

Master Lock Hangslot

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het hangslot van Master Lock is een robuust en veilig product, perfect voor zowel binnen- als buitengebruik. Of je nu je kasten, bagage, tassen, of dagboeken veilig wilt houden, dit slot is er ideaal voor. Door de solide constructie van massief messing is het hangslot niet alleen duurzaam, maar ook bestand tegen corrosie. Daarnaast biedt het een verhoogde slagvastheid voor extra beveiliging. Het slot meet 4,3 x 3 x 0,8 cm en de beugel heeft een afmeting van 0,4 x 1,7 x 1,8 cm. Het wordt geleverd met twee sleutels, waardoor je altijd een reserve sleutel bij de hand hebt.

 • Voordeel 1: Flexibiliteit in toepassing, je kunt dit hangslot zowel binnen als buiten gebruiken. Het perfecte accessoire om een breed scala aan items veilig op te bergen, zoals kasten, bagage, tassen en zelfs je dagboeken.
 • Voordeel 2: Sterk en duurzaam ontwerp, het hangslot heeft een massief messing behuizing. Dit betekent dat het extreem duurzaam en bestand is tegen dagelijkse slijtage.
 • Voordeel 3: Corrosiebestendig, afgezien van de duurzaamheid, biedt de massief messing behuizing een uitstekende weerstand tegen corrosie. Dit maakt het slot ideaal voor langdurig gebruik, vooral in buitenomgevingen waar de weersomstandigheden het materiaal kunnen aantasten.
 • Voordeel 4: Betere slagvastheid, het hangslot van massief messing biedt een grotere slagvastheid. Dit betekent dat het slot bestand is tegen pogingen tot manipulatie of inbraak, waardoor de inhoud van jouw kasten of tassen veiliger is.
 • Voordeel 5: De sloten komen met twee sleutels, je hebt altijd een reservesleutel bij de hand, voor het geval je er een kwijtraakt of als je een extra set nodig hebt voor een partner of huisgenoot.
 • Nadeel 1: De afmetingen van het hangslot zijn vrij klein (4,3 x 3 x 0,8 cm), wat kan betekenen dat het niet geschikt is voor grotere of robuustere sloten. Dit kan een beperking zijn op het gebruik ervan.
 • Nadeel 2: De beugel maat is ook klein (0,4 x 1,7 x 1,8 cm), wat betekent dat het hangslot niet past op objecten met dikkere of bredere sluitingen.
 • Nadeel 3: Hoewel de massief messing behuizing duurzaam en corrosiebestendig is, kan deze relatief zwaar zijn voor bepaalde toepassingen, zoals op bagage of tassen.
 • Nadeel 4: Het hangslot wordt geleverd met slechts twee sleutels. Dit betekent dat als je beide sleutels verliest of misplaatst, je geen toegang meer hebt tot je spullen. Extra sleutels laten maken kan kostbaar en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het hangslot geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik, wordt niets vermeld over bestendigheid tegen extreme weersomstandigheden. Dit betekent dat de prestaties ervan kunnen verslechteren in bijvoorbeeld zware regen of sneeuw.

Na zorgvuldige overweging van de 10 beste hangsloten die getest zijn in dit nieuwe onderzoek, kunnen we concluderen dat er een verscheidenheid aan opties beschikbaar is voor jou, afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een hangslot met geavanceerde functies zoals een vingerafdruklezer, of een budgetvriendelijke, maar toch betrouwbare optie, er is een product dat past bij jouw situatie. Het is belangrijk om de tijd te nemen om je keuze af te wegen, de specificaties van elk hangslot nauwkeurig door te nemen en er één te kiezen die niet alleen goede recensies heeft, maar ook één die voldoet aan je verwachtingen. Uiteindelijk is de veiligheid van je eigendommen het belangrijkst, en de juiste keuze van hangslot kan die veiligheid aanzienlijk verbeteren.

Inhoudsopgave