a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Henna Haarverf: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 van beste henna haarverf producten door recent onderzoek, perfect voor het bereiken van jouw ideale haarkleur.

Unser Favorit: Khadi Henna Haarverf

Khadi Henna Haarverf
★★★★★

Unser Favorit: Spierb Henna Haarverf

Spierb Henna Haarverf
★★★★★

Unser Favorit: Herbal Time Henna Haarverf

Herbal Time Henna Haarverf
★★★★★

Unser Favorit: Khadi Henna Haarverf

Khadi Henna Haarverf
★★★★★

Unser Favorit: Aatmana Henna Haarverf

Aatmana Henna Haarverf
★★★★★

Unser Favorit: Khadi Henna Haarverf

Khadi Henna Haarverf
★★★★★

Unser Favorit: Henne Color Henna Haarverf

Henne Color Henna Haarverf
★★★★★

Unser Favorit: Svatv Henna Haarverf

Svatv Henna Haarverf
★★★★★

Unser Favorit: Khadi Henna Haarverf

Khadi Henna Haarverf
★★★★★

Unser Favorit: Svatv Henna Haarverf

Svatv Henna Haarverf
★★★★★

Ben je op zoek naar een manier om je haar op natuurlijke wijze een nieuwe tint te geven, zonder de schadelijke chemische stoffen die in veel producten aanwezig zijn? Dan is henna haarverf misschien precies wat je zoekt. Henna is een plantaardige stof die al eeuwenlang wordt gebruikt om huid en haar te kleuren en is bekend om zijn veilige en effectieve resultaten. Maar met zoveel producten op de markt, kan het lastig zijn om te bepalen welke het beste is voor jouw specifieke behoeften. Daarom hebben we tien van de top henna haarverven getest en beoordeeld om je te helpen de perfecte keuze te maken. Hier is een voorproefje van ons nieuwste onderzoek.

Henna Haarverf is een natuurlijke verfsoort waarmee jij je haarkleur kunt veranderen op een chemicaliënvrije manier. Deze verf is gemaakt van de henna-plant die een rode of oranje kleur produceert. Door het gebruik van andere natuurlijke ingrediënten kan de verf in diverse kleuren worden verkregen, van zwart tot blond. Het bijzondere aan Henna Haarverf is dat het niet alleen je haar kleurt, maar dankzij zijn natuurlijke eigenschappen ook de gezondheid en glans van je haar verbetert.

Check Uit

Onze favoriet #1

Khadi Henna Haarverf

Khadi Henna Haarverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Henna Haarverf van het merk Khadi is een 100% natuurlijk en veganistisch product dat je haar een levendige tint geeft, variërend van oranjerood tot dieprood. Deze permanente verf biedt een hoge dekking voor grijs haar door je lokken zachtjes in te pakken met plantenpigmenten. Als een gecertificeerd natuurlijk cosmeticaproduct, richt het zich niet alleen op het kleuren, maar ook op het versterken en verzorgen van je haar, zonder gebruik te maken van synthetische ingrediënten, oppervlakteactieve stoffen of silicaten. Dus met deze haarverf kun je tegelijkertijd een opvallende kleur en een gezonde haarglans bereiken.

 • Voordeel 1: Met Khadi Henna Haarverf krijg je gezond haar. De zachte plantenpigmenten omhullen elke afzonderlijke streng, waardoor je haar een gezonde uitstraling krijgt.
 • Voordeel 2: Deze haarverf van Khadi zorgt voor een levendige, blijvende kleur. De haarkleur varieert van levendig oranjerood tot dieprood, afhankelijk van je originele haarkleur.
 • Voordeel 3: Een uitstekende grijze dekking is een ander voordeel van Khadi Henna Haarverf. Zelfs bij grijs haar kan deze haarverf een hoge dekking bieden.
 • Voordeel 4: Khadi Henna Haarverf is gecertificeerde natuurlijke cosmetica. Het versterkt en verzorgt je haar zonder het gebruik van synthetische ingrediënten. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over schadelijke chemische stoffen die je haar kunnen beschadigen.
 • Voordeel 5: Deze haarverf is 100% natuurlijk en veganistisch, zonder oppervlakteactieve stoffen, silicaten en dergelijke. Je kunt er zeker van zijn dat je product niet alleen goed is voor je haar, maar ook voor de omgeving en dierwelzijn.
 • Nadeel 1: De kleuruitslag van de Khadi Henna Haarverf kan variëren van levendig oranjerood tot dieprood. Dit betekent dat je mogelijk niet de exacte tint krijgt die je wilt en zo kan je eindigen met een haarkleur waar je niet tevreden mee bent.
 • Nadeel 2: Mogelijkheid van ongelijkmatige kleurdekking. Hoewel het merk belooft grijze haren volledig te dekken, kan de mate van dekking variëren op basis van je haartype en de initiële kleur van je haar. Dit kan resulteren in ongelijkmatig gekleurd haar.
 • Nadeel 3: Khadi Henna Haarverf is een permanente kleur, wat betekent dat als de kleur niet bevalt, het lastig is om de kleur te veranderen of er helemaal uit te krijgen zonder professionele hulp.
 • Nadeel 4: De formule is 100% natuurlijk en veganistisch, wat betekent dat het geen oppervlakteactieve stoffen of silicaten bevat, stoffen die vaak worden toegevoegd aan haarverfproducten om een glanzende en gladde afwerking te geven. Hierdoor kan je haar na het verven mogelijk minder glanzend of glad aanvoelen dan je gewend bent.
 • Nadeel 5: Henna Haarverf van Khadi is een natuurlijke cosmetica en gebruikt zachte plantenpigmenten. Hoewel dit gezonder is voor je haar, kan het resultaat minder intens zijn dan bij haarverfproducten die sterke chemische ingrediënten bevatten. Dus als je op zoek bent naar een drastische kleurverandering, is dit product mogelijk niet geschikt voor je.

Onze favoriet #2

Spierb Henna Haarverf

Spierb Henna Haarverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Spierb’s Henna Haarverf is een natuurlijke en veilige optie voor het kleuren van je haar. Het product is gemaakt van verse Henna bladeren, Lawsonia inermis, en is vrij van schadelijke stoffen zoals bleekmiddel, conserveringsmiddelen, chemicaliën, synthetische kleurstoffen en PPD. Deze henna haarverf geeft je haar een natuurlijke bruine kleur. Het zorgt niet alleen voor een mooie kleur, maar voedt en conditioneert je haar ook, waardoor het sterker wordt en meer glanst. Daarnaast stimuleert het de haargroei en reguleert het de olieproductie op de hoofdhuid. In tegenstelling tot chemische haarkleuren, veroorzaakt Spierb’s haarverf geen allergische reacties of haarbeschadiging, maar houdt het je haar juist gezond en glanzend.

 • Voordeel 1: Natuurlijke en veilige keuze – De Spierb henna haarverf is volledig natuurlijk, afkomstig van verse henna bladeren, Lawsonia inermis. Hierdoor is het een veilige keuze voor zowel je haar als je algemene gezondheid.
 • Voordeel 2: Vrij van schadelijke stoffen – Je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke chemicaliën, bleekmiddel, conserveringsmiddelen, PPD, synthetische kleurstoffen of extra kleuren. Deze henna verf is volledig vrij van al deze stoffen, wat betekent dat je je haar op een volledig natuurlijke manier kunt kleuren.
 • Voordeel 3: Gezondheidsbevorderende eigenschappen – Niet alleen geeft deze henna verf je haar een mooie bruine kleur, het werkt ook als een goede conditioner en voedingsstof voor je haar. Het maakt je haar dikker, sterker en geeft het meer glans. Het balanceert ook de pH van je hoofdhuid, waardoor zowel je haar als je hoofdhuid gezonder worden.
 • Voordeel 4: Bevordering van haargroei en oliecontrole – Dankzij de tannine aanwezig in henna, wordt je haar gevoed en versterkt. Dit zorgt voor haargroei en een evenwichtige olieproductie van de hoofdhuid.
 • Voordeel 5: Gezonder voor je haar – In tegenstelling tot chemische kleurstoffen, veroorzaakt deze henna haarverf geen allergische reacties, haarbeschadiging, overbehandelen of splijten van het haar. Hierdoor blijft je haar gezond en glanzend.
 • Bij het analyseren van de gegeven productbeschrijving zijn er geen duidelijke nadelen te vinden voor de Spierb henna haarverf. De beschrijving geeft informatie over een verscheidenheid van voordelen zoals volledig natuurlijke ingrediënten, conditionerende en voedende voordelen voor het haar, controle van de olieproductie en veiligheid voor het haar zonder schade te veroorzaken. Echter, rekening houdend met algemene kenmerken van henna haarverf en de nuances van dit product, kunnen we de volgende mogelijke nadelen in overweging nemen:
 • Nadeel 1: Tijdrovend proces – Het aanbrengen van henna haarverf kan tijdrovend zijn in vergelijking met chemische haarkleuringen. Het mengen en laten rusten van de henna, het aanbrengen, en de inwerktijd kunnen een aantal uren in beslag nemen.
 • Nadeel 2: Kleurresultaten – Hoewel de beschrijving aangeeft dat de verf een natuurlijk ogende bruine kleur biedt, kan het eindresultaat variëren afhankelijk van de oorspronkelijke haarkleur, waarbij het bij sommige haartypes mogelijk niet de gewenste tint geeft.
 • Nadeel 3: Lastig in gebruik – Henna kan lastig zijn om aan te brengen en kan een rommeltje maken. Het is meestal dikker en korreliger dan gewone haarverf.
 • Nadeel 4: Geen snelle kleurverandering – Henna haarverf is niet geschikt voor drastische kleurveranderingen, wat een nadeel kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een totale verandering van haarkleur.
 • Nadeel 5: Moeilijk uitwasbaar – Henna verf kan moeilijk te verwijderen zijn uit het haar. Dit kan problematisch zijn voor mensen die hun haarkleur vaak willen veranderen.

Onze favoriet #3

Herbal Time Henna Haarverf

Herbal Time Henna Haarverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Herbal Time Henna Haarverf is een kant-en-klare, natuurlijke henna kleurstof crème die speciaal is samengesteld voor de gevoelige huid en voor mensen met allergieën voor oxidanten en haarkleurmiddelen. Verpakt in een 75 ml tube, deze henna crème is vrij van ammoniak, sulfaten en parabenen en beschikt over een speciale formule met brandnetelextract, 100% olijfolie, harsolie en henna-extracten (Cassia Fistula en Cassia Italica). Deze formule belooft niet alleen tot 80% grijsdekking, maar voedt en verbetert ook de textuur van het haar, waardoor het levendig en glanzend wordt. Aangeraden wordt de crème 35 tot 40 minuten in te laten trekken voor een kleur die 4-6 wasbeurten aanhoudt. In de verpakking vind je ook instructies en beschermende handschoenen voor een veilige toepassing.

 • Voordeel 1: De Khadi Henna Haarverf is volledig natuurlijk en zit vol voedende ingrediënten, zonder synthetische stoffen zoals oppervlakteactieve stoffen, silicaten, parabenen en siliconen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke schadelijke chemicaliën op je hoofdhuid en haar.
 • Voordeel 2: Deze haarverf biedt je een permanente haarkleuring. Met de Khadi goudbruine tint krijgt je haar een fluweelzachte, glanzende goudbruine kleur die lang meegaat, waardoor het niet nodig is om vaak opnieuw te verven.
 • Voordeel 3: Als je grijs haar hebt, is de Khadi Henna Haarverf een geweldige keuze. Het wordt namelijk geleverd met een zeer hoge grijsdekking, waardoor je grijze haren effectief worden bedekt.
 • Voordeel 4: De Khadi Henna Haarverf is niet alleen een haarkleuring, het is ook een voedende behandeling voor je haar. Het versterkt je haar en hoofdhuid, waardoor ze gezond en stralend worden.
 • Voordeel 5: Deze haarverf biedt rijke verzorging voor je haar. De plantaardige pigmenten in de verf vormen een voedend glazuur rond elk afzonderlijk haar, wat de haarstructuur versterkt. Zo krijgt je haar niet alleen een mooie kleur, maar wordt het ook verzorgd en beschermd.
 • Op basis van de verstrekte gegevens kan het moeilijk zijn om specifieke nadelen te identificeren omdat de productbeschrijving voornamelijk positieve kenmerken benadrukt. Echter, gebaseerd op mogelijke zorgen of beperkingen kunnen de volgende punten als nadelen worden beschouwd:
 • Nadeel 1: De kleurintensiteit kan variëren: Hoewel de beschrijving stelt dat Khadi een ‘natuurlijke kleurintensiteit’ biedt, kan de daadwerkelijke kleur afhankelijk zijn van je originele haarkleur. Het resultaat kan dus verschillen van persoon tot persoon en mogelijk niet altijd de gewenste tint bereiken.
 • Nadeel 2: Mogelijk lange applicatietijd: Doordat het een natuurlijk product is, kan de applicatietijd van de Khadi haarverf langer zijn dan bij synthetische haarverven. Dit kan het een minder handige optie maken voor mensen die snel een kleurverandering willen.
 • Nadeel 3: Mogelijk onvoldoende voor dik of lang haar: De beschrijving geeft geen details over de hoeveelheid product in elke verpakking, dus het kan zijn dat je meer dan één verpakking nodig hebt als je lang of dik haar hebt.
 • Nadeel 4: Geen vermelding over allergieën: Hoewel de haarverf natuurlijke ingrediënten bevat, wordt er niets vermeld over mogelijke allergische reacties. Mensen met een gevoelige huid of allergieën voor bepaalde natuurlijke stoffen kunnen mogelijk een reactie krijgen.
 • Nadeel 5: Geen vermelding van de geur: Omdat het een natuurlijk product is, kan de geur van de Khadi haarverf sterk zijn en niet iedereen kan dat prettig vinden. De productbeschrijving noemt niets over parfum of hoe het product ruikt.

Onze favoriet #4

Khadi Henna Haarverf

Khadi Henna Haarverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Khadi’s Henna Haarverf is jouw go-to natuurlijke oplossing voor een krachtige, glanzende haarkleur zonder gebruik van synthetische ingrediënten zoals parabenen en siliconen. Deze permanente haarverf geeft je haar een goudbruine tint met een fluweelzacht effect en een natuurlijke intensiteit die lang behouden blijft. Dankzij de hoge dekkingskracht, kun je zelfs grijs haar moeiteloos bedekken. Met deze haarverf krijgt je haar niet alleen een rijk kleureffect, maar ook een gezonde voeding die je haar en hoofdhuid sterk en veerkrachtig maakt. De plantaardige pigmenten omhullen elk haar met een verzorgend glazuur, versterken de haarstructuur en zorgen voor een prachtige glans.

 • Voordeel 1: De Khadi Henna Haarverf is volledig natuurlijk en zit vol voedende ingrediënten, zonder synthetische stoffen zoals oppervlakteactieve stoffen, silicaten, parabenen en siliconen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke schadelijke chemicaliën op je hoofdhuid en haar.
 • Voordeel 2: Deze haarverf biedt je een permanente haarkleuring. Met de Khadi goudbruine tint krijgt je haar een fluweelzachte, glanzende goudbruine kleur die lang meegaat, waardoor het niet nodig is om vaak opnieuw te verven.
 • Voordeel 3: Als je grijs haar hebt, is de Khadi Henna Haarverf een geweldige keuze. Het wordt namelijk geleverd met een zeer hoge grijsdekking, waardoor je grijze haren effectief worden bedekt.
 • Voordeel 4: De Khadi Henna Haarverf is niet alleen een haarkleuring, het is ook een voedende behandeling voor je haar. Het versterkt je haar en hoofdhuid, waardoor ze gezond en stralend worden.
 • Voordeel 5: Deze haarverf biedt rijke verzorging voor je haar. De plantaardige pigmenten in de verf vormen een voedend glazuur rond elk afzonderlijk haar, wat de haarstructuur versterkt. Zo krijgt je haar niet alleen een mooie kleur, maar wordt het ook verzorgd en beschermd.
 • Op basis van de verstrekte gegevens kan het moeilijk zijn om specifieke nadelen te identificeren omdat de productbeschrijving voornamelijk positieve kenmerken benadrukt. Echter, gebaseerd op mogelijke zorgen of beperkingen kunnen de volgende punten als nadelen worden beschouwd:
 • Nadeel 1: De kleurintensiteit kan variëren: Hoewel de beschrijving stelt dat Khadi een ‘natuurlijke kleurintensiteit’ biedt, kan de daadwerkelijke kleur afhankelijk zijn van je originele haarkleur. Het resultaat kan dus verschillen van persoon tot persoon en mogelijk niet altijd de gewenste tint bereiken.
 • Nadeel 2: Mogelijk lange applicatietijd: Doordat het een natuurlijk product is, kan de applicatietijd van de Khadi haarverf langer zijn dan bij synthetische haarverven. Dit kan het een minder handige optie maken voor mensen die snel een kleurverandering willen.
 • Nadeel 3: Mogelijk onvoldoende voor dik of lang haar: De beschrijving geeft geen details over de hoeveelheid product in elke verpakking, dus het kan zijn dat je meer dan één verpakking nodig hebt als je lang of dik haar hebt.
 • Nadeel 4: Geen vermelding over allergieën: Hoewel de haarverf natuurlijke ingrediënten bevat, wordt er niets vermeld over mogelijke allergische reacties. Mensen met een gevoelige huid of allergieën voor bepaalde natuurlijke stoffen kunnen mogelijk een reactie krijgen.
 • Nadeel 5: Geen vermelding van de geur: Omdat het een natuurlijk product is, kan de geur van de Khadi haarverf sterk zijn en niet iedereen kan dat prettig vinden. De productbeschrijving noemt niets over parfum of hoe het product ruikt.

Onze favoriet #5

Aatmana Henna Haarverf

Aatmana Henna Haarverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

AATMANA’s Henna Haarverf is een veganistisch en dierproefvrij product dat zich onderscheidt door zijn natuurlijke formulering. Afgestapt van chemische, metalen zouten of agressieve toevoegingen, biedt deze haarverf diepe en levendige kleuren zonder je huid of hoofdhuid te irriteren. Verrijkt met een mix van natuurlijke ingrediënten zoals henna, indigo, amla, brahmi, shikakai, reetha, bhringraj, neem en hibiscus, draagt deze haarverf niet alleen bij aan een prachtige haarkleur, maar ook aan de algehele gezondheid van je haar. Je kunt trendy zijn terwijl je bewust en duurzaam leeft met AATMANA’s Henna Haarverf.

 • Voordeel 1: AATMANA’s Henna Haarverf is veganvriendelijk en dierproefvrij, wat betekent dat het product volledig ethisch verantwoord is. Of je nu milieubewust bent of gewoon wilt voorkomen dat dierproeven door jouw aankopen worden ondersteund, deze haarverf voldoet aan jouw vereisten.
 • Voordeel 2: Dit product bevat geen chemische stoffen, noch metaalzouten of agressieve toevoegingen. Hiermee voorkom je mogelijke huid- of hoofdhuidirritaties die kunnen optreden bij het gebruik van andere haarverf producten.
 • Voordeel 3: De henna haarverf van AATMANA biedt diepere, levendigere kleuren. Dankzij de natuurlijke componenten geniet je van een rijke, kleurrijke haartint die je uiterlijk zal opfrissen en verlevendigen.
 • Voordeel 4: De ingrediëntenlijst van deze haarverf bestaat uit natuurlijke kruiden zoals Henna, Indigo, Amla, Brahmi, Shikakai, Reetha, Bhringraj, Neem, en Hibiscus. Deze kruiden zijn bekend om hun kleurversterkende eigenschappen, en ze kunnen jouw haar ook voeden en verzorgen.
 • Voordeel 5: Door de natuurlijke ingrediënten kan het gebruik van AATMANA’s Henna Haarverf bijdragen aan de gezondheid van je haar. In plaats van het te beschadigen met agressieve chemicaliën, kunt je het voeden met heilzame plantenextracten die de gezondheid van je haar kunnen verbeteren.
 • Nadeel 1: Hoewel AATMANA’s natuurlijke haarverf vrij van chemicaliën en agressieve stoffen is, kan dit een nadeel zijn als je op zoek bent naar een haarverf die extreem lang meegaat. Natuurlijke producten hebben vaak niet dezelfde uithoudingsvermogen en kracht als hun chemisch gevulde tegenhangers.
 • Nadeel 2: Over het algemeen hebben henna-haarverven de neiging om een beperkter kleurengamma te hebben in vergelijking met traditionele haarverven. Dit geldt mogelijk ook voor AATMANA’s haarverf, gezien de vermelde ingrediënten.
 • Nadeel 3: De kracht van henna, indigo en andere natuurlijke kleuren kan enorm variëren, wat kan leiden tot onvoorspelbare of inconsistentie in de kleurresultaten. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een specifieke, consistente kleur.
 • Nadeel 4: Het product bevat verschillende ingrediënten zoals Neem, Hibiscus, Bhringraj en anderen. Hoewel deze allemaal natuurlijk zijn, kunnen ze bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. Als je een gevoelige huid of hoofdhuid hebt, kan dit dus problematisch zijn.
 • Nadeel 5: Het proces van het aanbrengen van henna haarverf kan vaak een stuk rommeliger en tijdrovender zijn in vergelijking tot conventionele haarverf. Gezien de ingrediënten, is het waarschijnlijk dat dit ook geldt voor AATMANA’s haarverf.

Onze favoriet #6

Khadi Henna Haarverf

Khadi Henna Haarverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Henna Haarverf van Khadi is een innovatief product dat de Ayurvedische natuurgeneeskunde combineert met de nieuwste cosmetische technologie om je gezond en sterk haar te geven. Het biedt een permanente kleuring, van intens tot donkerrood, met hoge dekking voor zelfs grijs haar. Deze gecertificeerde, natuurlijke cosmetica maakt gebruik van zachte plantenpigmenten die elke haarstreng individueel omhullen voor een levendige kleur. Het is 100% natuurlijk en vegan, zonder het gebruik van oppervlakteactieve stoffen, silicaten en co, wat betekent dat je je haar kunt verven zonder je zorgen te maken over schadelijke chemicaliën.

 • Voordeel 1: Je haar wordt niet alleen gekleurd, maar ook gezond en sterk gemaakt door de combinatie van Ayurvedische natuurgeneeskunde en de nieuwste cosmetische technologie.
 • Voordeel 2: De Khadi Henna Haarverf geeft je haar een sterke, intense tot donkerrode kleur die permanent is. Voor een levendige haarkleur die lang meegaat.
 • Voordeel 3: Heb je grijs haar? Geen probleem! Deze haarkleuring biedt een hoge dekking en is ook effectief bij het bedekken van grijze haren.
 • Voordeel 4: In plaats van je haar te beschadigen met harde chemicaliën, gebruikt Khadi Henna Haarverf zachte plantenpigmenten die elke afzonderlijke haarstreng omhullen. Dit maakt het een gecertificeerd natuurlijk cosmetisch product.
 • Voordeel 5: Deze Henna haarverf van Khadi is 100% natuurlijk en veganistisch. Dat betekent dat ze geen oppervlakteactieve stoffen, silicaten en co bevatten. Je kunt er dus gerust van zijn dat je een milieuvriendelijk en diervriendelijk product gebruikt.
 • Het beoordelen van een product op basis van louter positieve punten kan uitdagend zijn, maar er kunnen wel enkele potentiële nadelen worden geïdentificeerd in termen van beperkingen of overwegingen om in gedachten te houden bij het gebruik van Khadi Henna Haarverf:
 • Nadeel 1: De permanente kleur van de Khadi Haarverf kan een minpunt zijn voor mensen die vaak van haarkleur willen wisselen of die niet zeker zijn van de gekozen kleur. Omdat het een permanente kleur is, moet je mogelijk wachten tot je haar uitgroeit of naar een professional gaan om van haarkleur te veranderen.
 • Nadeel 2: Hoewel het product een hoge dekking belooft, kan dit variëren afhankelijk van de oorspronkelijke kleur en de structuur van je haar. Bij zeer licht of sterk grijs haar krijg je mogelijk niet de gewenste donkerrode kleur.
 • Nadeel 3: De Khadi Henna Haarverf belooft een gezond en sterk haar dankzij de Ayurvedische natuurgeneeskunde. Echter, de effecten van Ayurveda kunnen variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van individuele lichaamstypes en condities. De beloofde resultaten worden mogelijk niet bij iedereen bereikt.
 • Nadeel 4: Hoewel het product 100% natuurlijk en vegan is, kan het nog steeds allergische reacties veroorzaken bij mensen met gevoelige huid of bepaalde plantaardige allergieën.
 • Nadeel 5: De formule met zachte plantenpigmenten die elke haarstreng omhult, kan een minder intense kleuring geven in vergelijking met chemische haarverf. Dit kan betekenen dat je het product vaker moet aanbrengen voor het gewenste resultaat.

Onze favoriet #7

Henne Color Henna Haarverf

Henne Color Henna Haarverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Henne Color’s Henna Haarverf is een innovatief haarkleurproduct, ideaal voor je als je donkerblond tot donkerbruin haar hebt. Het is een plantaardig poeder gebaseerd op henna, met als hoofdbestanddeel Lawsonia Inermis (Henna) bladextract, dat je haar niet alleen kleurt maar ook verzorgt. Afkomstig van de toonaangevende fabrikant NJD Cosmetics in Frankrijk, ben je met deze haarverf verzekerd van een kwalitatief hoge standaard die jouw lokken de aandacht zal geven die ze verdienen.

 • Voordeel 1: De Henne Color Henna Haarverf in de kleur Koper is geschikt voor een breed scala aan haarkleuren, van donkerblond tot donkerbruin. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken of de kleur wel past bij jouw haarkleur.
 • Voordeel 2: Het product is een poeder op basis van henna en planten, wat betekent dat het een natuurlijke en milieuvriendelijke keuze is voor het kleuren van je haar. Hierdoor vermijd je de schadelijke chemicaliën die vaak in synthetische haarverven zitten.
 • Voordeel 3: Onder de ingrediënten zit Lawsonia Inermis, ook bekend als henna. Henna staat bekend om zijn kleureigenschappen en is zacht voor je haar, terwijl het een rijkelijke en duurzame kleur geeft.
 • Voordeel 4: Het product komt van NJD Cosmetics, een bedrijf gevestigd in Parijs, Frankrijk. De producten van dit bedrijf worden gemaakt in een land dat bekend staat om zijn hoge kwaliteitsnormen op het gebied van cosmetica.
 • Voordeel 5: De Henne Color Henna Haarverf is niet alleen een haarkleurmiddel, maar heeft dankzij de henna- en plantenbasis ook verzorgende en versterkende werking op het haar. Zo krijg je niet alleen een nieuwe verfrissende haarkleur, maar ook gezonder en sterker haar na het aanbrengen.
 • nadeel 1: Het product is mogelijk niet geschikt voor alle haartypes en -kleuren. Het is specifiek vermeld dat het geschikt is voor donkerblond tot donkerbruin haar. Dit kan een nadeel zijn als je lichter of juist donkerder haar hebt.
 • nadeel 2: Het product is een poeder op basis van henna en planten voor het kleuren van het haar. Dit kan lastig zijn om aan te brengen en niet iedereen vindt dit een prettige manier van haarkleuring.
 • nadeel 3: De ingrediënt LawSONIA INERMIS (HENNA) kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken, wat een potentiële negatieve ervaring met het product kan opleveren.
 • nadeel 4: Het merk Henne Color wordt gefabriceerd in Frankrijk. Dit kan voor sommige consumenten een nadeel zijn, bijvoorbeeld vanwege mogelijke milieugevolgen van het transport van het product.
 • nadeel 5: De productbeschrijving bevat geen informatie over eventuele conditionerende of verzachtende ingrediënten. Dit kan betekenen dat het product mogelijk je haar niet zo zacht en beheersbaar achterlaat als je zou willen.

Onze favoriet #8

Svatv Henna Haarverf

Svatv Henna Haarverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

SVATV’s Bourgondische Henna Haarverf is een hoogwaardig product dat je haar niet alleen een levendige en rijke bruine tot zwarte kleur geeft, maar het ook verzorgt en versterkt. Deze bijzondere henna haarverf bedekt de haarschacht, geeft je haar volume, glans en beschermt tegen uitdroging, waardoor het dikker, sterker en gezonder wordt. Dankzij de negen kruiden en het feit dat het vol zit met tannines, draagt het bij aan de natuurlijke kleur, terwijl het vroegtijdig grijs worden van het haar wordt verminderd. Met voedingsstoffen en vitamine E in de mix, verbetert SVATV Henna Haarverf de textuur van je haar, waardoor het zachter wordt. Dit product is geschikt voor alle haartypes en het gebruik ervan helpt de natuurlijke pH-balans van je haar en hoofdhuid te herstellen. Het aanbrengen is eenvoudig: eerst je haar behandelen met henna, een pasta maken van het indigopoeder, aanbrengen, laten inwerken en grondig uitspoelen. Tenslotte was je het de volgende dag met een reinigingsshampoo.

 • Voordeel 1: SVATV Henna Haarverf biedt een voedende haarkleur. Niet alleen verf je je haar, de Bourgondische henna bedekt je haarschacht en zorgt voor bescherming. Daarnaast geeft het volheid aan je haar, maakt donkerder haar zachter en rijker en bedekt grijze haren.
 • Voordeel 2: Dit product draagt bij aan het voorkomen van dunner wordend haar en uitdroging. De Bourgondische Henna dient als een bron van vitamines en antioxidanten, wat essentieel is voor de gezondheid van je haar. Bovendien vermindert het voortijdige vergrijzing van het haar dankzij de tannines die het bevat.
 • Voordeel 3: Met SVATV Henna Haarverf krijgt je haar een glans en zachtheid als nooit tevoren. Dit is te danken aan de essentiële voedingsstoffen en natuurlijke ingrediënten van het product, met name de vitamine E, wat helpt om het haar zachter te maken.
 • Voordeel 4: Geschikt voor alle haartypes! Ongeacht je haartype kan iedereen SVATV Bourgondisch Natuurlijk Henna-poeder gebruiken. Het heeft een diep hydraterende werking van de wortels tot de puntjes, wat je een gladde, glanzende en gezondere natuurlijke haarkleur geeft.
 • Voordeel 5: Het is eenvoudig te gebruiken. Je volgt gemakkelijk de instructies die zijn meegeleverd om je haar een bordeauxrode kleur te geven met de SVATV Henna-poeder. Plus, het wordt beschouwd als een goede conditioner voor je haar, waardoor het sterker, dikker, en glanzender kan worden, terwijl het de natuurlijke pH-balans van je haar en hoofdhuid herstelt.
 • Nadeel 1: Tijdrovend proces – Volgens de gebruiksinstructies, moet je je haar eerst behandelen met henna, voordat je het burgundy haarkleurproduct aanbrengt. Daarnaast moet je na het aanbrengen minimaal 45 minuten wachten, of zelfs tot 2 uur voor de meest intense kleur. Dit betekent dat het een behoorlijk tijdrovend proces is, vooral in vergelijking met andere haarkleurproducten die minder tijd in beslag nemen.
 • Nadeel 2: Mogelijk inconsistente resultaten – Hoewel het product claimt te zorgen voor een levendige bruine kleur voor lichter haar en donkerder haar zachter en rijker kan maken, kan dit afhankelijk van je natuurlijke haarkleur tot inconsistente resultaten leiden. Het is onduidelijk hoe verschillende haarkleuren precies reageren op dit product.
 • Nadeel 3: Voorbereiding nodig – Voor gebruik moet het poeder eerst in warm water worden gemengd om een pasta te maken, wat betekent dat er enige voorbereiding nodig is. Dit zou niet handig kunnen zijn als je op zoek bent naar een eenvoudige, snelle manier om je haar te kleuren.
 • Nadeel 4: Wasbehandeling vereist – De instructies geven aan dat je na het aanbrengen en uitspoelen van de haarkleur, je haar de volgende dag moet wassen met een reinigingsshampoo. Dit kan een nadeel zijn als je geen tijd of zin hebt om je haar de volgende dag te wassen, of als je bang bent dat de kleur hierdoor zal vervagen.
 • Nadeel 5: Handschoenen vereist maar niet verstrekt – Je wordt geadviseerd handschoenen te dragen bij het aanbrengen van het product om vlekken op je handen en nagels te voorkomen. Het is echter niet duidelijk of handschoenen bij het product worden geleverd, zodat je ze mogelijk apart moet aanschaffen. Dit kan een extra overlast zijn.

Onze favoriet #9

Khadi Henna Haarverf

Khadi Henna Haarverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Khadi Henna Haarverf is een 100% natuurlijk en veganistisch product, speciaal ontwikkeld om je haar een donkerbruine tint te geven zonder rode nuance. Deze haarverf belooft een hoge dekking, zelfs bij grijs haar, zodat je kunt genieten van een rijke, diepe bruine kleur die past bij je natuurlijke schoonheid. Verpakt in een netto volume van 100g, biedt deze haarverf een duurzame en gezonde oplossing voor je haarkleur wensen.

 • Voordeel 1: Met de Khadi Henna Haarverf krijg je een mooie donkerbruine kleur voor je haar zonder rode tinten. Gedaan met het zorgen maken over onverwachte kleurresultaten!

  Voordeel 2: De Khadi Henna Haarverf is 100% natuurlijk. Dit betekent dat je je haar kunt verven veilig zonder agressieve chemicaliën die je haar kunnen beschadigen.

 • Voordeel 3: Dit product is volledig veganistisch. Dus als je bewust probeert te leven en producten wilt die vrij zijn van dierlijke ingrediënten en niet op dieren zijn getest, is dit een geweldige keuze voor je.
 • Voordeel 4: De Khadi Henna Haarverf biedt een hoge dekking, zelfs op grijs haar. Geen zorgen over grijze haren die door je gekleurde lokken gluren!
 • Voordeel 5: Het netto volume van 100g van de Khadi Henna Haarverf zorgt ervoor dat je voldoende product hebt voor een volledige toepassing, ongeacht de lengte van je haar. Dit geeft een goede dekking, of je nu kort of lang haar hebt.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zijn er niet veel nadelen te vinden van het Khadi Henna Haarverf product. Niettemin, hier zijn een paar mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: De Khadi Henna Haarverf kleurt je haar enkel in een donkerbruine tint zonder rode nuance. Dus als je op zoek was naar een andere kleur of een verf met rode tinten, is dit product misschien niet geschikt voor jou.
 • Nadeel 2: Hoewel het product beweert 100% natuurlijk en veganistisch te zijn, kan dit een nadeel zijn als je allergisch bent voor bepaalde natuurlijke ingrediënten. Zorg ervoor dat je de ingrediëntenlijst goed controleert voordat je dit product gebruikt.
 • Nadeel 3: Het product heeft een hoge dekking, zelfs bij grijs haar. Dit klinkt misschien positief, maar het kan zijn dat je het resultaat te intens of te donker vindt, vooral als je een lichtere haarkleur hebt.
 • Nadeel 4: Het product heeft een netto volume van 100g. Dit kan onvoldoende zijn als je heel lang of dik haar hebt, wat betekent dat je mogelijk meer dan één verpakking nodig hebt voor een volledige applicatie.
 • Nadeel 5: Omdat dit product een henna gebaseerde haarverf is, kan het proces van het aanbrengen en laten zitten van de verf langer duren dan bij conventionele haarkleuring producten. Je moet dus bereid zijn om wat meer tijd te besteden aan het kleuringsproces.

Onze favoriet #10

Svatv Henna Haarverf

Svatv Henna Haarverf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

SVATV Henna Haarverf is ontworpen om je haar op een gezonde manier te kleuren en te voeden. Het bedekt je haarschacht, verbetert de volheid en beschermt tegen uitdroging, terwijl het ook je haren rijker en levendiger maakt. Deze zwarte henna verzorgt je haar met vitamines en antioxidanten, vermindert vroegtijdige kwalen door grijs haar en draagt bij aan de herstel van de natuurlijke kleur van je haar. Perfect voor alle haartypes, het verrijkt de textuur, maakt je haar zacht en glanzend, en helpt de natuurlijke pH-balans te herstellen. Met gebruiksgemak als een prioriteit, moet je gewoon de henna mengen met warm water, het toepassen op je haar, laten inwerken en goed naspoelen. Voor een rijke zwarte kleur, laat het tot 2 uur op je haar inwerken voordat je het uitspoelt.

 • Voordeel 1: Gezonder, glanzender haar: Het SVATV Henna Haarverf biedt je haar niet alleen een intense zwart kleuring, maar ook betere gezondheid en glans. Het zorgt ervoor dat elke haarschacht wordt bedekt, geeft volume en zorgt ervoor dat grijs haar wordt bedekt. Hierdoor wordt je haar gezonder, sterker en glanzender.
 • Voordeel 2: Voedt je haar: SVATV zwarte henna voedt je haar door vitamines en antioxidanten te leveren. Dit betekent dat het je haar niet alleen kleurt, maar ook voedt van de wortels tot de punten, waardoor het haar minder snel uitdroogt en dunner wordt.
 • Voordeel 3: Herstelt de natuurlijke kleur van je haar: De 9 kruiden in dit product kunnen helpen de natuurlijke kleur van je haar te herstellen. Ze zijn ook rijk aan tannines, die bijdragen aan het voorkomen van vroegtijdige vergrijzing.
 • Voordeel 4: Geschikt voor alle haartypes: Of je nu steil, gekruld, dik, fijn of iets daartussenin hebt, de SVATV Black Natural Henna Powder is geschikt. Dit product is effectief voor elk haar type, zonder het te beschadigen of uit te drogen.
 • Voordeel 5: Makkelijk te gebruiken: De toepassing van dit product is uiterst eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is het Henna-poeder mengen in warm water om een pasta te maken, het op je haar aan te brengen, in te laten werken en vervolgens grondig uit te spoelen. Voor een rijkere zwarte kleur, kan je het tot 2 uur laten inwerken.
 • Nadeel 1: Het kan zijn dat de SVATV Henna Haarverf niet de hele haarstructuur dekt. De beschrijving suggereert dat deze henna de haarschacht bedekt, wat suggereert dat het misschien niet doordringt tot de kern van het haar, wat zou kunnen leiden tot een ongelijke kleur.
 • Nadeel 2: Het toepassingsproces kan tijdrovend en rommelig zijn. Eerst moet je je haar behandelen met henna, meng het hennapoeder in warm water tot een pasta en laat het daarna minimaal 45 minuten inwerken; soms zelfs tot 2 uur voor een rijke zwarte kleur. Dit lijkt een omslachtig proces dat ook ongemakken kan veroorzaken.
 • Nadeel 3: SVATV Henna Haarverf kan vroegtijdige vergrijzing verminderen, maar niet volledig voorkomen. Dit betekent dat zelfs bij regelmatig gebruik, sommige mensen nog steeds grijs haar kunnen ontwikkelen.
 • Nadeel 4: Vanwege de natuurlijke ingrediënten en het diepe hydraterend effect van de wortels tot de punten, kan de Henna-haarverf van SVATV je haar mogelijk verzwaren, wat resulteert in minder volume, vooral als je al fijn haar hebt. Dit zal variëren afhankelijk van je haartype, maar het is belangrijk om te overwegen voordat je het gebruikt.
 • Nadeel 5: Hoewel het product de volgende dag met een reinigingsshampoo moet worden uitgewassen, vermeldt de productbeschrijving niet of de kleur in de loop van de tijd kan vervagen met wassen en gebruik van andere haarproducten. Dit kan voor sommige gebruikers een probleem zijn als ze op zoek zijn naar een langdurige kleurverandering.

Na grondig onderzoek en het testen van verschillende henna haarverfproducten, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan kwalitatieve opties beschikbaar is. Of je nu een diepe, rijke kleur of subtiele glans wilt, er is vast een product dat perfect is voor jou. Belangrijk om te onthouden is dat natuurlijke henna haarverf de gezondste keuze is voor je lokken en de omgeving. Kies een product dat vrij is van schadelijke chemicaliën, en je haar zal er niet alleen geweldig uitzien, maar het zal ook gezond en sterk blijven. Als je dus op zoek bent naar een haarverf vol gezonde voordelen, is henna de weg voor jou.

Inhoudsopgave