a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Honing: De 10 beste producten in de test

Ontdek de topprestaties onder de honingproducten uit ons nieuwste onderzoek om de tien allerbeste te ontdekken.

Unser Favorit: Natural Food Honing

Natural Food Honing
★★★★★

Unser Favorit: Natural Food Honing

Natural Food Honing
★★★★★

Unser Favorit: New Zealand Honey Co Honing

New Zealand Honey Co Honing
★★★★★

Unser Favorit: Puriti Honing

Puriti Honing
★★★★★

Unser Favorit: Langnese Honig Gmbh & Co. Kg Honing

Langnese Honig Gmbh & Co. Kg Honing
★★★★★

Unser Favorit: Pure Gold Honing

Pure Gold Honing
★★★★★

Unser Favorit: Puriti Honing

Puriti Honing
★★★★★

Unser Favorit: Puriti Honing

Puriti Honing
★★★★★

Unser Favorit: Manuka Health New Zealand Honing

Manuka Health New Zealand Honing
★★★★★

Unser Favorit: New Zealand Honey Co Honing

New Zealand Honey Co Honing
★★★★★

Honing, de gouden nectar die door vlijtige bijen wordt geproduceerd, is een essentieel element in vele keukens en een natuurlijk middel voor tal van gezondheidsproblemen. Maar hoe kies je de beste honing uit het enorme aanbod dat er tegenwoordig is? In dit artikel gaan we dieper in op de 10 beste honingproducten die we hebben getest. Of je nu de voorkeur geeft aan rauwe honing, Manuka honing, klaverhoning of een andere soort, we hebben de informatie die je nodig hebt. Gebaseerd op nieuw onderzoek, bieden we je een gedetailleerd overzicht, zodat je de perfecte honing voor jouw behoeften kunt vinden. Maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen en tegelijkertijd je gezondheid te verbeteren met de zoete en helende kracht van honing!

Honing is een natuurlijk zoetmiddel dat wordt geproduceerd door bijen door middel van het verzamelen van nectar uit bloemen. Jij, lieve lezer, zult genieten van de rijke, zoete, en enigszins florale smaak die het aan allerlei gerechten kan toevoegen. Als één van de oudste bekende zoetstoffen, wordt honing vaak geprezen om zijn gezondheidsvoordelen, zoals zijn antioxidant eigenschappen. Tegelijkertijd is het gebruik ervan veelzijdig; het kan worden gebruikt om te bakken, om drankjes te zoeten, in marinades en zelfs in huidverzorgingsproducten. Het biedt zeker een gezond en heerlijk alternatief voor geraffineerde suiker.

Check Uit

Onze favoriet #1

Natural Food Honing

Natural Food Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Natural Food’s Zonnebloemhoning is een zeldzaam en puur natuurproduct, geoogst uit de nectar van statige zonnebloemen. Deze honing pronkt met een levendige, sappige gele kleur en biedt een smakelijk alternatief voor limoen- of bloemenhoning. De snelle kristallisatie getuigt van zijn natuurlijke oorsprong. Handgemaakt in Polen, presenteert deze honing zich volledig vrij van toevoegingen of bewaarmiddelen voor 100% gegarandeerd natuurlijke zoetigheid. Maar het is meer dan gewoon lekker. Deze zonnebloemhoning bezit gezondheidsbevorderende eigenschappen, fungeert als een natuurlijke antioxidant, bacteriostatische, en antibacteriële partner, ondersteunt en regenereert jouw lichaam en werkt zuiverend. Probeer het zelf en geniet van de voedzame, energiegevende kracht van deze heerlijke honing.

 • Voordeel 1: De zonnebloemhoning van het merk Natural Food is lekkere en unieke honingsoort. De honing wordt gemaakt van de nectar van de zonnebloem, een eenjarige plant met grote bloemen. Dit biedt een fijn alternatief voor als je de smaak van limoen- of bloemenhoning wil veranderen.
 • Voordeel 2: Het merk Natural Food biedt volledig natuurlijke honing. Er zijn geen toevoegingen of bewaarmiddelen in de honing verwerkt. Zo kun jij van zeer pure honing genieten, rechtstreeks uit de natuur.
 • Voordeel 3: Deze honing is niet zomaar een product van de massa-industrie. Het is huisgemaakt in Polen met aandacht voor het product en liefde voor de natuur. Dit draagt bij aan de authentieke smaak en kwaliteit van de honing.
 • Voordeel 4: De honing van Natural Food heeft diverse gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het staat bekend om het lichaam te ondersteunen, regenereren en desinfecteren. Hiermee kan de honing een waardevolle toevoeging zijn aan jouw dagelijkse dieet.
 • Voordeel 5: Het product heeft eigenschappen die het meer maken dan alleen een zoetmaker. Honing is namelijk een natuurlijke antioxidant met antibacteriële eigenschappen. Ook is het zeer voedzaam, herstellend, energiegevend en zuiverend. Dit maakt de honing niet alleen lekker, maar ook een heel gezond product.
 • Het vinden van duidelijke nadelen voor dit product op basis van de gegeven beschrijving is een uitdaging, gezien de uitsluitend positieve aspecten die worden aangegeven. Desondanks zijn hier vijf puntjes die mogelijk als nadelen kan worden gezien, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en behoeften van de consument:
 • Nadeel 1: Hoewel het een natuurproduct is, wordt er niet expliciet vermeld dat de honing organisch of biologisch is. Dit zou voor sommigen een nadeel kunnen zijn, vooral voor degenen die vasthouden aan strikt biologische diëten.
 • Nadeel 2: De honing wordt in Polen gemaakt, wat betekent dat het internationaal moet worden verzonden om je te bereiken als je buiten Polen woont. Dit kan ook invloed hebben op de ecologische voetafdruk van het product.
 • Nadeel 3: Het snelle kristallisatieproces van deze zonnebloemhoning kan voor sommige mensen een nadeel zijn. Hoewel dit een natuurlijk proces is bij honing, vinden sommige mensen de textuur van gekristalliseerde honing minder aangenaam.
 • Nadeel 4: Hoewel een alternatief voor limoen- of bloemenhoning, zou je de smaak van zonnebloemhoning misschien niet zo lekker vinden als andere honingsoorten. Smaakvoorkeuren zijn immers subjectief.
 • Nadeel 5: Er wordt niet vermeld of de honing rauw is, een detail dat van belang kan zijn voor gezondheidsbewuste klanten. Rauwe honing behoudt meer van zijn gezondheidsvoordelen, omdat het niet is gepasteuriseerd of gefilterd.

Onze favoriet #2

Natural Food Honing

Natural Food Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Natural Food’s Zonnebloemhoning is een zeldzame en natuurlijke honing, volledig vrij van toevoegingen en bewaarmiddelen. Gemaakt van de nectar van de zonnebloem, staat deze honing bekend om zijn levendige gele kleur en sappige smaak, waarmee het een uitstekend alternatief biedt voor limoen- of bloemenhoning. Geheel in Polen thuis gemaakt met liefde voor de natuur, is deze honing niet enkel een smaakvolle traktatie, maar ook zeer voedzaam, vol antioxidanten, en met bacteriostatische en antibacteriële eigenschappen. Het biedt gezondheidsbevorderende voordelen die je lichaam ondersteunen, regenereren en desinfecteren. Probeer deze honing en geniet van een natuurlijk product dat gezondheid en smaak perfect combineert.

 • Voordeel 1: De Honing merk Natural Food biedt jou een unieke smaakbeleving met hun zonnebloemhoning, het is een goed alternatief voor limoen- of bloemenhoning.
  Voordeel 2: De honing is volledig natuurlijk, zonder enige toevoegingen of bewaarmiddelen. Het is honing in zijn puurste vorm, volledig gegarandeerd.
  Voordeel 3: Deze honing is met liefde voor de natuur gemaakt in Polen, wat zorgt voor een authentieke en ambachtelijke kwaliteit die je zult waarderen.
  Voordeel 4: Honing van Natural Food heeft gezondheidsbevorderende eigenschappen, het ondersteunt en regenereert jouw lichaam en heeft desinfecterende werking.
  Voordeel 5: De honing heeft meerdere nuttige eigenschappen, zo werkt het als een natuurlijke antioxidant, heeft het bacteriostatische en antibacteriële eigenschappen, en het is zeer voedzaam, herstellend, energiegevend en zuiverend.
 • Nadeel 1: Snelle kristallisatie. Let op, de snel kristalliserende aard van zonnebloemhoning kan je ervaring met het product beïnvloeden. Dit zou hard kunnen worden en/of veranderingen in textuur kunnen veroorzaken, wat niet altijd aangenaam is in vergelijking met andere honingsoorten die langzamer kristalliseren.
 • Nadeel 2: Minder veelzijdig in smaak. Als je een fan bent van limoen- of bloemenhoning, kan zonnebloemhoning een te opvallende afwijking van jouw favoriete smaken hebben. Hoewel het als een alternatief wordt gepresenteerd, moet je je bewust zijn van het mogelijke verschil in smaakprofielen.
 • Nadeel 3: Zeldzaam product. Dit merk biedt zonnebloemhoning aan, maar aangezien dit een zeldzame honing is, kunnen de voorraden niet altijd gegarandeerd worden. Dit kan ongemak opleveren als je er eenmaal een voorkeur voor hebt ontwikkeld.
 • Nadeel 4: Mogelijke allergieën. Zonnebloemhoning is gemaakt van de nectar van zonnebloemen. Als je allergisch bent voor zonnebloemen, is dit product misschien niet geschikt voor jou, aangezien het allergische reacties kan veroorzaken.
 • Nadeel 5: Afkomstig uit Polen, hoewel dit geen kwaliteitsprobleem is, kan het zijn dat sommige consumenten liever lokale producten met een kleinere ecologische voetafdruk ondersteunen. De internationale verzending van dit product zou een nadeel kunnen zijn voor milieubewuste consumenten.

Onze favoriet #3

New Zealand Honey Co Honing

New Zealand Honey Co Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

NEW ZEALAND HONEY CO’s Manuka honing is niet slechts een lekkernij, maar een belangrijke aanvulling voor je gezonde levensstijl. Geproduceerd door bijen die zich voeden met de manukaplant in Nieuw-Zeeland, is deze honing perfect voor consumptie als zoetstof in thee of koffie, puur uit de lepel, of zelfs in shakes en muesli. De UMF 15+ / MGO514+ certificering garandeert de authenticiteit en kwaliteit, getraceerd direct tot aan de bron met een QR-code op het etiket. En het zorgt niet alleen voor je lichaam van binnenuit, maar wordt ook gebruikt voor natuurlijke huidverzorging. Met de focus op klanttevredenheid en regeneratieve bijenteelt, belooft het merk niet alleen je welzijn te verbeteren, maar ook bij te dragen aan de regeneratie van inheemse bossen in Nieuw-Zeeland, waarmee je je steentje bijdraagt aan het milieu bij elke aankoop.

 • Voordeel 1: Je krijgt een gecertificeerd MGO-gehalte. De PURITI Manuka honing bevat ten minste 200 mg methylglyoxal per kg honing, wat gelijk staat aan de unieke Manuka factor (UF) Grade 8+.
 • Voordeel 2: Je geniet van premium kwaliteit. Deze honing is een 100% natuurproduct, vrij van additieven, pesticiden, glyphosaten en genetisch gemodificeerde stoffen. Daarnaast wordt het getest door onafhankelijke laboratoria volgens hoge wetenschappelijke normen.
 • Voordeel 3: De honing wordt direct geïmporteerd vanuit Nieuw-Zeeland. Elke beker van PURITI Manuka honing is lokaal geoogst en ter plekke getest, gecertificeerd en verpakt onder strenge toezicht.
 • Voordeel 4: De PURITI-standaard garandeert dat je alleen de beste kwaliteit honing krijgt. Alleen de honing die de hoogste kwaliteitsnormen haalt, mag het PURITI-label dragen.
 • Voordeel 5: Je kunt er zeker van zijn dat je een authentiek product hebt. De verpakking van de PURITI Manuka honing is voorzien van talrijke veiligheidskenmerken die vervalsingen helpen te voorkomen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Puriti Manuka honing beweert een 100% natuurproduct te zijn, kan dit een nadeel zijn als je allergisch of gevoelig bent voor bepaalde natuurlijke stoffen. Dit kan betekenen dat het product niet geschikt is voor iedereen.
 • Nadeel 2: De strenge eisen voor de kwaliteit van de honing kunnen betekenen dat de beschikbaarheid beperkt is. Als alleen de ‘beste’ honing het PURITI-label mag dragen, kan het zijn dat het product regelmatig uitverkocht is.
 • Nadeel 3: Het hoge MGO-gehalte (MGO 200+) kan problematisch zijn voor sommige mensen. Dit verhoogde methylglyoxal niveau is te krachtig voor sommigen, vooral voor degenen met een gevoelige maag.
 • Nadeel 4: De verpakking is uitgerust met talrijke veiligheidskenmerken om vervalsingen te voorkomen. Hoewel dit in eerste instantie als een voordeel kan lijken, kan dit ook het openen van het product moeilijker maken, wat frustrerend kan zijn voor de consument.
 • Nadeel 5: De honing wordt geïmporteerd vanuit Nieuw-Zeeland. Dit kan mogelijk zorgen baren over de koolstofvoetafdruk van het product, gezien de milieukosten van internationale verzending. Er is ook mogelijk een langere wachtijd voor levering.

Onze favoriet #4

Puriti Honing

Puriti Honing

Waarom we het gekozen hebben

PURITI Manuka honing is een premium product van pure kwaliteit, rechtstreeks geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland. Met een gecertificeerd MGO-gehalte van 200+ of UF Grade 8+, staat deze honing garant voor auhtenticiteit en kracht. Deze 100% natuurlijke honing is vrij van additieven, pesticiden, resten van glyfosaat en genetisch gemodificeerde stoffen, waarbij alleen de beste honing het PURITI-label krijgt. De honing is getest en gecertificeerd volgens strikte wetenschappelijke regels door onafhankelijke laboratoria. Je kunt er ook gerust op zijn dat je een authentiek product ontvangt, want de verpakking van de PURITI Manuka honing is uitgerust met meerdere veiligheidskenmerken om vervalsingen te voorkomen.

 • Voordeel 1: Je krijgt een gecertificeerd MGO-gehalte. De PURITI Manuka honing bevat ten minste 200 mg methylglyoxal per kg honing, wat gelijk staat aan de unieke Manuka factor (UF) Grade 8+.
 • Voordeel 2: Je geniet van premium kwaliteit. Deze honing is een 100% natuurproduct, vrij van additieven, pesticiden, glyphosaten en genetisch gemodificeerde stoffen. Daarnaast wordt het getest door onafhankelijke laboratoria volgens hoge wetenschappelijke normen.
 • Voordeel 3: De honing wordt direct geïmporteerd vanuit Nieuw-Zeeland. Elke beker van PURITI Manuka honing is lokaal geoogst en ter plekke getest, gecertificeerd en verpakt onder strenge toezicht.
 • Voordeel 4: De PURITI-standaard garandeert dat je alleen de beste kwaliteit honing krijgt. Alleen de honing die de hoogste kwaliteitsnormen haalt, mag het PURITI-label dragen.
 • Voordeel 5: Je kunt er zeker van zijn dat je een authentiek product hebt. De verpakking van de PURITI Manuka honing is voorzien van talrijke veiligheidskenmerken die vervalsingen helpen te voorkomen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Puriti Manuka honing beweert een 100% natuurproduct te zijn, kan dit een nadeel zijn als je allergisch of gevoelig bent voor bepaalde natuurlijke stoffen. Dit kan betekenen dat het product niet geschikt is voor iedereen.
 • Nadeel 2: De strenge eisen voor de kwaliteit van de honing kunnen betekenen dat de beschikbaarheid beperkt is. Als alleen de ‘beste’ honing het PURITI-label mag dragen, kan het zijn dat het product regelmatig uitverkocht is.
 • Nadeel 3: Het hoge MGO-gehalte (MGO 200+) kan problematisch zijn voor sommige mensen. Dit verhoogde methylglyoxal niveau is te krachtig voor sommigen, vooral voor degenen met een gevoelige maag.
 • Nadeel 4: De verpakking is uitgerust met talrijke veiligheidskenmerken om vervalsingen te voorkomen. Hoewel dit in eerste instantie als een voordeel kan lijken, kan dit ook het openen van het product moeilijker maken, wat frustrerend kan zijn voor de consument.
 • Nadeel 5: De honing wordt geïmporteerd vanuit Nieuw-Zeeland. Dit kan mogelijk zorgen baren over de koolstofvoetafdruk van het product, gezien de milieukosten van internationale verzending. Er is ook mogelijk een langere wachtijd voor levering.

Onze favoriet #5

Langnese Honig Gmbh & Co. Kg Honing

Langnese Honig Gmbh & Co. Kg Honing

Waarom we het gekozen hebben

Langnese Honig GmbH & Co. KG’s honing is een zorgvuldig mengsel van honing afkomstig uit zowel EU- als niet-EU-landen. De honing is een natuurlijke rauwkost, waardoor het ongeschikt is voor kinderen jonger dan 12 maanden. Met een energiewaarde van 1264 kJ per 100g, biedt deze honing niet alleen een zoete traktatie, maar voorziet jouw lichaam ook van een aanzienlijke hoeveelheid energie.

 • Voordeel 1: Langnese Honig GmbH & Co. KG honing bestaat uit een mix van honing uit zowel EU- als niet-EU-landen. Hiermee krijg je het beste dat verschillende regio’s te bieden hebben in termen van honing kwaliteit en smaak.
 • Voordeel 2: De genoemde honing is rauwkost. Dit geeft je zo veel mogelijk naturele voedingsstoffen, wat gezonder is dan de bewerkte varianten.
 • Voordeel 3: De Honig van Langnese Honig GmbH & Co. KG is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 maanden. Dit laat zien dat de fabrikant bedachtzaam en verantwoordelijk is over wie hun producten zou moeten gebruiken.
 • Voordeel 4: De ingrediëntenlijst is ook transparant. Je weet precies wat je binnenkrijgt, namelijk honing uit verschillende regio’s en rauwkost.
 • Voordeel 5: De honing biedt een aanzienlijke energiewaarde van 1264 kJ per 100g. Dit zorgt voor een welkome oppepper, of je nu aan het sporten bent, hard werkt of gewoon een gure dag trotseert.
 • Nadeel 1: Eerst en vooral, de oorsprong van de honing is onduidelijk. Het wordt vermeld dat het een mengsel is van honing uit EU-landen en niet-EU-landen. Je weet dus niet precies waar de honing vandaan komt, wat een probleem kan zijn als je specifieke voorkeuren of beperkingen heeft met betrekking tot de herkomst van je voedsel.
 • Nadeel 2: De verpakking geeft aan dat de honing natuurlijke rauwkost is, wat betekent dat het niet is gepasteuriseerd of op een andere manier behandeld om bacteriën te doden. Dit maakt het ongeschikt voor consumptie door kinderen jonger dan 12 maanden.
 • Nadeel 3: Omdat het een rauw product is, kan het ook een risico vormen voor mensen met een verzwakt immuunsysteem of specifieke gezondheidsproblemen. Het is dus niet geschikt voor iedereen.
 • Nadeel 4: In de productinformatie ontbreekt gedetailleerde voedingswaarde informatie – het bevat alleen energiewaarde. Voor mensen die hun inname van specifieke voedingsstoffen zoals suikers, vetten of eiwitten in de gaten moeten houden, is dit niet voldoende.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de energiewaarde wordt vermeld, wordt de eenheid niet gespecificeerd. Het is onduidelijk of deze waarde betrekking heeft op calorieën, kilojoules of een andere maat. Dit kan voor verwarring zorgen, vooral voor mensen die hun calorie-inname of energie-inname moeten volgen voor dieetdoeleinden.

Onze favoriet #6

Pure Gold Honing

Pure Gold Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Pure Gold Manuka Honing is een premium honingproduct, rechtstreeks geoogst uit de ongerepte velden van Nieuw-Zeeland, een product dat diep geworteld is in de tradities van de inheemse Maori. Gecertificeerd en getest op zijn MGO (methylglyoxal) inhoud door een internationaal geaccrediteerd laboratorium, biedt deze honing je de unieke voedingsvoordelen van Manuka Honing, erkend door de MPI-normen van Nieuw-Zeeland. Elk potje is volledig traceerbaar, gelinkt aan de individuele bijenkorf via een GPS-locator, waarbij het welzijn van elke bijenkolonie wordt gewaarborgd door een toegewijd team van imkers. Geoogst in de maanden december en januari, wordt de kracht van de honing weerspiegeld in de MGO-waarde die op de pot is vermeld – hoe hoger het cijfer, hoe sterker de honing.

 • Voordeel 1: Pure Gold Manuka Honing is een product van Nieuw-Zeeland, gekweekt en geoogst in de ongerepte weiden daar. Deze oorsprong betekent dat je geniet van honing die uit een schonere, natuurlijke omgeving komt en die de bijzondere eigenschappen van de Manuka Honing uit die regio bezit.
 • Voordeel 2: De honing is gecertificeerd en getest door een internationaal geaccrediteerd laboratorium van de Nieuw-Zeelandse regering. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat de honing de unieke eigenschappen van Manuka honing heeft en voldoet aan de MPI-normen van Nieuw-Zeeland.
 • Voordeel 3: Een uniek kenmerk van deze honing is de traceerbaarheid. Elke pot Pure Gold Manuka Honing kan worden getraceerd naar de individuele bijenkorf in Nieuw-Zeeland, zodat je precies weet waar jouw honing vandaan komt.
 • Voordeel 4: Naast het feit dat de honing van topkwaliteit is, wordt er ook zorg gedragen voor het welzijn van de bijen. De bijenkorven worden individueel beheerd door een team van imkers, zodat je kunt genieten van een product dat ethisch en met respect voor de natuur wordt geproduceerd.
 • Voordeel 5: De sterkte van de honing wordt aangegeven door middel van de MGO-waarde die op elke pot staat vermeld. Hoe hoger het getal, hoe sterker de honing. Dit MGO-systeem wordt als zeer nauwkeurig beschouwd en helpt je bij het kiezen van de gewenste kracht van jouw Manuka Honing.
 • Nadeel 1: Hoewel Pure Gold Honing aftest op MGO-waarden en deze kenbaar maakt op elke pot, kan dit voor de gemiddelde koper in het begin verwarrend zijn. Als je niet vertrouwd bent met wat MGO is en wat de getallen betekenen, kan dit de koper intimideren of misleiden.
 • Nadeel 2: Het merk benadrukt dat elke pot honing kan worden getraceerd naar de individuele bijenkorf in Nieuw-Zeeland. Dit kan echter veel werk en moeite vereisen van de kant van de consument, wat in de praktijk misschien niet zo handig is om te verifiëren.
 • Nadeel 3: Hoewel het bedrijf erop wijst dat hun bijenkorven individueel worden beheerd voor het welzijn van elke kolonie, biedt het geen concrete details over wat voor soort verzorging en interventie ze bieden. Sommigen kunnen dit zien als een gebrek aan transparantie.
 • Nadeel 4: Manuka Honing wordt enkel in de maanden december en januari geoogst. Zelfs als de kwaliteit van de honing wordt behouden, kan de beperkte oogsttijd de beschikbaarheid van de honing beperken en kan er in sommige perioden een tekort zijn.
 • Nadeel 5: Aangetekend wordt dat de honing een product van Nieuw-Zeeland is, dat bekend staat om zijn ongerepte omgeving. Echter, er is geen specifieke informatie over hoe de bijenhoudingspraktijken bijdragen tot de ecologische duurzaamheid van de regio, wat voor sommige eco-bewuste consumenten een nadeel kan zijn.

Onze favoriet #7

Puriti Honing

Puriti Honing

Waarom we het gekozen hebben

PURITI Manuka honing is een hoogwaardig natuurproduct uit Nieuw-Zeeland, dat ten minste 100 mg methylglyoxal (MGO) per kg honing bevat, wat overeenkomt met unieke Manuka factor (UF) graad 5+. Deze honing, vrij van additieven, pesticiden, en genetisch gemodificeerde stoffen, geniet van strikt toezicht van oogst tot verzending en het dragen van het PURITI-label garandeert alleen de beste kwaliteit. De honing wordt ter plaatse getest, gecertificeerd en verpakt voor directe import, en zijn verpakking heeft meerdere veiligheidskenmerken om vervalsing te voorkomen. In alles vertegenwoordigt PURITI Manuka honing transparantie en topkwaliteit.

 • Voordeel 1: PURITI Manuka honing heeft een gecertificeerd MGO-gehalte. Dit betekent dat het minstens 100 mg methylglyoxal per kg honing bevat, wat overeenkomt met een unieke Manuka factor van graad 5+. Dit garandeert de authenticiteit en kwaliteit van de honing.
 • Voordeel 2: Deze honing wordt gepassioneerd als een 100% natuurproduct. Het is volledig vrij van additieven, pesticiden, glyphosaatresten en genetisch gemodificeerde stoffen, wat betekent dat je zeker kunt zijn van een zuiver en natuurlijk product.
 • Voordeel 3: PURITI Manuka honing wordt direct geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland. Deze honing is geoogst, getest, gecertificeerd, verpakt en geïmporteerd onder strenge controles. Hierdoor weet jij zeker dat je authentieke Nieuw-Zeelandse honing proeft.
 • Voordeel 4: Duidelijk de hoge kwaliteitsnormen die het merk hanteert. Alleen de beste honing mag het PURITI-label dragen. Dit staat voor transparantie en de beste kwaliteit honing, wat betekent dat je alleen de beste producten zult ontvangen.
 • Voordeel 5: Last but not least, is PURITI Manuka honing vervalsingsbestendig. De verpakking is uitgerust met talrijke veiligheidskenmerken om vervalsing te voorkomen. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een authentiek product koopt.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden op basis van deze beschrijving, omdat het product eerder wordt gepresenteerd met sterke punten. Echter, enige mogelijke punten van kritiek kunnen zijn:
 • Nadeel 1: De beschikbaarheid van de honing kan mogelijk beperkt zijn. Omdat PURITI Manuka honing direct uit Nieuw-Zeeland wordt geïmporteerd, kan de snelheid waarmee je het product ontvangt, of de beschikbaarheid ervan, afhangen van importregels en logistieke factoren.
 • Nadeel 2: De honing heeft een specifieke MGO waarde van minstens 100. Hoewel dit tekenend is voor een hoge kwaliteit, kan het sommige consumenten misschien niet ideaal vinden. Het kan zijn dat er mensen zijn die liever een lagere of hogere MGO waarde in hun Manuka honing willen.
 • Nadeel 3: Hoewel het een voordeel is dat PURITI streng wordt gecontroleerd om de beste kwaliteit te garanderen, betekent dit ook dat het productieproces waarschijnlijk niet erg snel is. Dit kan mogelijk de productiecapaciteit en de snelheid waarmee je het product kunt ontvangen beïnvloeden.
 • Nadeel 4: Terwijl de verpakking veiligheidskenmerken heeft om vervalsingen te voorkomen, kan dit de verpakking mogelijk moeilijk te openen maken voor sommige klanten, vooral ouderen of mensen met beperkte handkracht.
 • Nadeel 5: Hoewel de kwaliteit hoog is en er veel zorg wordt besteed aan de productie en distributie van de honing, wordt er niets vermeld over duurzaamheid en milieu-impact. Dit kan een punt van bezorgdheid zijn voor consumenten die waarde hechten aan duurzame producten.

Onze favoriet #8

Puriti Honing

Puriti Honing

Waarom we het gekozen hebben

PURITI Manuka honing is een premium kwaliteitsproduct, rechtstreeks geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland. Deze honing heeft een gecertificeerd MGO-gehalte van ten minste 200 mg per kg, wat gelijk staat aan de unieke Manuka factor (UF) Grade 8+. PURITI’s Manuka honing is een 100% natuurproduct, volledig vrij van additieven, pesticiden, glyphosaatresten en genetisch gemodificeerde stoffen. Alleen de beste honing, geoogst en getest ter plaatse, mag het PURITI-label dragen. De verpakking is bovendien voorzien van verschillende veiligheidskenmerken om vervalsing tegen te gaan, wat garandeert dat je een authentiek en transparant product krijgt.

 • voordeel 1: PURITI Manuka honing bevat een Gecertificeerd MGO-gehalte van minimaal 200 mg per kg, wat overeenkomt met de unieke Manuka factor (UF) Grade 8+. Dit betekent dat je elke keer dat je deze honing consumeert, gegarandeerd een hoog gehalte aan MGO binnenkrijgt.
 • voordeel 2: De honing is van premium kwaliteit, 100% natuurproduct, wat vrij is van additieven, pesticiden, glyphosaatresten en genetisch gemodificeerde stoffen. Je kunt dus genieten van een pure, natuurlijke zoetheid zonder je zorgen te maken over schadelijke stoffen.
 • voordeel 3: Met PURITI Manuka honing, krijg je een product direct geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland, waar het is geoogst, getest, gecertificeerd en verpakt. Dit betekent dat de honing zo vers mogelijk is en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.
 • voordeel 4: Alleen de beste honing krijgt het PURITI-label. Dit betekent dat elke pot honing die je koopt, voldoet aan een hoge standaard van kwaliteit en transparantie in de productie.
 • voordeel 5: De verpakking van PURITI Manuka honing is vervalsingsbestendig, uitgerust met talrijke veiligheidskenmerken om vervalsing te voorkomen. Dit betekent dat je er vertrouwen in kunt hebben dat je een authentiek product ontvangt.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, is het enigszins moeilijk om specifieke nadelen te vinden voor PURITI Manuka honing. De beschrijving bevat sterke punten en voordelen van het product. Echter, kunnen er een paar potentiële nadelen zijn, die je als volgt kan zien:
 • Nadeel 1: Hoewel het MGO-gehalte van 200+ een teken is van hoge kwaliteit, kan dit niveau van MGO voor sommigen te sterk of intens van smaak zijn.
 • Nadeel 2: De beschrijving meldt dat de honing ‘direct ter plaatse getest, gecertificeerd en verpakt’ is. Dit betekent dat je misschien niet dezelfde lokaal geproduceerde kwaliteiten krijgt als je zou doen met honing die dichter bij huis is geoogst.
 • Nadeel 3: PURITI stelt hoge eisen aan hun product, wat betekent dat zij alleen de ‘beste honing’ gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat de productie minder is en mogelijk niet altijd beschikbaar wanneer je het nodig hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel het product vrij is van additieven, pesticiden, glyphosaatresten en genetisch gemodificeerde stoffen, wordt er in de beschrijving niet vermeld of het biologisch gecertificeerd is, wat voor sommige mensen een belangrijk criterium kan zijn.
 • Nadeel 5: Met de nadruk op talrijke veiligheidskenmerken om vervalsingen te voorkomen, kan de verpakking misschien moeilijk te openen zijn voor sommige gebruikers, met name ouderen of mensen met beperkte handkracht.

Onze favoriet #9

Manuka Health New Zealand Honing

Manuka Health New Zealand Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Honing van het merk Manuka Health New Zealand is het originele product rechtstreeks uit Nieuw-Zeeland. Zorgvuldig getest op zuiverheid en kwaliteit, biedt het je een uitzonderlijk natuurlijke zoetheid met een gecertificeerd MGO-gehalte. Het is echter niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 maanden. Zorg er ook voor dat je deze kostbare honing onder 25 °C bewaart om de kwaliteit te behouden.

 • Voordeel 1: De Honing merk MANUKA HEALTH NEW ZEALAND is het origineel uit Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat je kunt rekenen op de zuiverheid en authenticiteit van het product dat rechtstreeks uit de bron komt.
 • Voordeel 2: Deze honing is getest op zuiverheid en kwaliteit. Je kunt er dus vertrouwen in hebben dat je een product van hoge kwaliteit krijgt dat aan strenge normen voldoet.
 • Voordeel 3: Het product heeft een natuurlijk en gecertificeerd MGO-gehalte. Dit geeft je de zekerheid dat de honing rijk is aan methylglyoxal, een belangrijke verbinding met gezondheidsvoordelen.
 • Voordeel 4: Hoewel de honing niet geschikt is voor kinderen jonger dan 12 maanden, benadrukt dit de kracht en potentie van het product. Het is een natuurlijk product met sterk geconcentreerde voordelen.
 • Voordeel 5: De aanbeveling om de honing onder 25 °C te bewaren, geeft aan dat het een product is dat goed bewaard blijft bij matige temperaturen. Dit betekent dat je geen speciale opslagcondities nodig hebt en het gemakkelijk kunt opslaan in je keukenkast of bij je andere voedingsproducten.
 • Nadeel 1: Hoewel het een origineel product uit Nieuw-Zeeland is, kan het voor de consumenten buiten dit land moeilijker zijn om het te krijgen. Dit kan te maken hebben met beperkte beschikbaarheid of hogere verzendkosten vergeleken met lokale merken.
 • Nadeel 2: Het product claimt een natuurlijk en gecertificeerd MGO-gehalte te hebben. Echter, aangezien de exacte hoeveelheid niet wordt vermeld, kan dit aanleiding geven tot twijfel over de geclaimde kwaliteit en zuiverheid.
 • Nadeel 3: Er wordt vermeld dat het product is getest op zuiverheid en kwaliteit. Echter, er wordt niet gespecificeerd door welke organisaties dit is gebeurd of volgens welke standaarden. Dit kan ook wat onzekerheid met zich meebrengen.
 • Nadeel 4: Een duidelijk nadeel is dat het product niet geschikt is voor kinderen jonger dan 12 maanden. Dit beperkt de bruikbaarheid van het product voor gezinnen met jonge kinderen.
 • Nadeel 5: Tot slot moet het product onder de 25 °C worden bewaard. Dit kan lastig zijn, vooral in de zomermaanden of in warmere klimaten, en kan mogelijk de houdbaarheid van het product beïnvloeden.

Onze favoriet #10

New Zealand Honey Co Honing

New Zealand Honey Co Honing

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Manuka honing van NEW ZEALAND HONEY CO is een versterkende en overheerlijke honing, ideaal voor alle fasen van je gezinsleven. Deze UMF 10+ / MGO 263+ honing, oorspronkelijk afkomstig uit de pure natuur van Nieuw-Zeeland, is niet alleen een snelle energiebron en perfecte natuurlijke zoetstof, maar staat ook bekend om zijn welzijns- en huidherstellende eigenschappen. Deze honing kan dus ook gebruikt worden voor wondverzorging, zoals kleine snij- en schaafwonden. Als FernMark geaccrediteerd merk biedt NEW ZEALAND HONEY CO garantie op kwaliteit en authenticiteit. De honing ondergaat strenge tests en certificeringen, en wordt geleverd in milieuvriendelijke, recyclebare verpakkingen, waardoor je niet alleen goed zorgt voor jezelf en je gezin, maar ook voor onze planeet.

 • Voordeel 1: Deze Manuka Honing van NEW ZEALAND HONEY CO heeft een versterkte activiteit die ideaal is voor opgroeiende kinderen, tieners en gezinnen. Het kan worden gebruikt als een snelle energieboost, een smakelijk tussendoortje of voor een boost in dranken en huidverzorging.
 • Voordeel 2: Deze honing is niet alleen lekker, maar ondersteunt ook je dagelijks welzijn op verschillende manieren. Het staat bekend om zijn natuurlijke welzijn en huidherstellende eigenschappen, wat maakt het een nuttig product in elk huishouden.
 • Voordeel 3: Met zijn kwaliteitsgarantie, weet je zeker dat je 100% pure Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland krijgt. Deze honing komt uit ongerepte en afgelegen gebieden van Nieuw-Zeeland, waardoor het product puur en authentiek is.
 • Voordeel 4: Weet zeker dat de honing die je koopt echt is, dankzij de UMF Certificering van deze Manuka Honing. Dit betekent dat deze UMF 10+ / MGO 263+ manuka honing voldoet aan strenge sorteer criteria en de authenticiteit gegarandeerd is.
 • Voordeel 5: Wees vriendelijk voor de planeet met de milieuvriendelijke verpakking van deze Manuka Honing. Ze maken gebruik van rPET gerecyclede plastic potten, papieren etiketten en hun kartonnen dozen zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en gecontroleerde bronnen.
 • Het is misschien wat lastig om nadelen te vinden bij een product dat grotendeels positief overkomt, maar hier zijn enkele mogelijke kwesties:
 • Nadeel 1: De Manuka Honing van NEW ZEALAND HONEY CO is zeer specifiek in zijn toepassingen. Als je geen honingliefhebber bent of als je deze honing niet van plan bent te gebruiken voor de specifieke toepassingen zoals ze worden in de beschrijving genoemd (zoals drankjes, huidverzorging, natuurlijke zoetstof, wondverzorging), dan heeft dit product misschien minder waarde voor je.
 • Nadeel 2: Hoewel de verpakking milieuvriendelijk is (gemaakt van gerecycled plastic), kan de recycling ervan afhangen van de recyclingfaciliteiten in jouw regio. Niet alle gebieden kunnen alle soorten plastic recyclen.
 • Nadeel 3: De honing is afkomstig uit Nieuw-Zeeland, wat geweldig is voor authenticiteit, maar het is mogelijk dat dit bijdraagt aan een grotere CO2-voetafdruk door het internationale transport, afhankelijk van waar je woont.
 • Nadeel 4: Hoewel de honing voldoet aan strenge normen (UMF 10+ / MGO 263+), kan deze norm voor sommige mensen wat lager zijn dan ze zouden willen voor maximale voordelen. Sommige mensen geven de voorkeur aan Manuka honing met een hogere UMF/MGO-rating.
 • Nadeel 5: De beschrijving geeft aan dat dit product ideaal is voor gezinnen door de levenscyclus heen. Echter, als je een individu bent of deel uitmaakt van een paar zonder kinderen, kunnen sommige van de voordelen (zoals het gebruik van de honing voor de groei van kinderen en tieners) niet direct van toepassing zijn voor jou.

Na grondig onderzoek en testen, kunnen we concluderen dat de wereld van honing rijk en gevarieerd is. Of je nu op zoek bent naar de pure zoetheid van bloemenhoning, de rijke aroma’s van kastanjehoning, of de intense smaken van manukahoning, er is voor elk wat wils in deze top 10. Als consument kun je er vertrouwen in hebben dat elke pot honing in deze ranglijst voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Met deze gids in de hand, ben je goed uitgerust om de honing te vinden die perfect past bij jouw smaak en behoeften. Proef en geniet!

Inhoudsopgave