a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Horecastatistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u actuele horecastatistieken verwachten, uitgebreid met de nieuwste gegevens om u een duidelijk beeld te geven van de huidige trends en patronen in de horecabranche.

  • In 2020 was de omzet van de horeca in Nederland 34,3% lager dan in 2019, een recorddaling.
  • Voor 2021 wordt een groei van 12% in de horeca-omzet voorspeld.
  • Eind 2020 waren er in Nederland bijna 61.000 horecavestigingen, een stijging van 16% ten opzichte van 2010.
  • In 2019 waren 448.000 mensen werkzaam in de horeca, dat is 5% van de totale Nederlandse beroepsbevolking.
  • Consumenten gaven in 2019 gemiddeld 20,61 euro uit aan een restaurantbezoek.
  • Bijna 30% van de Nederlandse horecabedrijven zijn café’s.
  • In Amsterdam zijn er naar schatting ongeveer 1.515 restaurants.
  • Eind 2020 waren er in Nederland bijna 4.000 hotels.

Actuele Horecastatistieken

In 2020 was de omzet van de horeca in Nederland 34,3% lager dan in 2019, een recorddaling.

In deze statistiek geeft men aan dat de horeca in Nederland in 2020 aanzienlijk minder inkomsten had dan in 2019. Concreet betekent dit dat de totale inkomsten, ofwel omzet, van bedrijven zoals restaurants, cafés en hotels, met 34,3% gedaald is ten opzichte van vorig jaar. Dit is bijzonder opmerkelijk, want deze afname is zo groot dat men het een recorddaling noemt, wat betekent dat de horeca nooit eerder zo grote daling in omzet heeft ervaren binnen een jaar. Dit wijst erop dat de horecabranche in 2020 bijzonder hard is getroffen, wat waarschijnlijk een direct gevolg is van de beperkingen en lock-down maatregelen die zijn opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Voor 2021 wordt een groei van 12% in de horeca-omzet voorspeld.

Uit de statistiek blijkt dat er voor het jaar 2021 een voorspelde groei van 12% in de horeca-omzet is. Dit betekent dat er wordt verwacht dat de totale inkomsten uit de verkoop van goederen en diensten in de horeca met 12% zullen toenemen, in vergelijking met het voorgaande jaar. Deze voorspelling kan gebaseerd zijn op verschillende factoren, zoals een verwachte toename in consumentenbestedingen, het opheffen van de beperkingen als gevolg van de COVID-19 pandemie of de introductie van nieuwe en populaire eet- en drinkgelegenheden. Dus terwijl u naar dit cijfer kijkt, kunt u een positieve financiële verandering voor de horeca in 2021 verwachten.

Eind 2020 waren er in Nederland bijna 61.000 horecavestigingen, een stijging van 16% ten opzichte van 2010.

Uit de statische gegevens blijkt dat er aan het einde van 2020 bijna 61.000 horecavestigingen in Nederland waren. Als we dit vergelijken met het aantal vestigingen in 2010, zien we een stijging van 16%. Dit betekent dat het aantal restaurants, bars, cafetaria’s, hotels en andere horecavestigingen in het afgelopen decennium aanzienlijk is toegenomen. Deze groei kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, zoals toenemend toerisme, bevolkingsgroei of veranderende consumentenvoorkeuren. U kunt deze informatie beschouwen als een positieve indicator van de levendigheid en groei in de Nederlandse horecasector, ondanks de uitdagingen die deze sector de laatste tijd, vooral als gevolg van de COVID-19 pandemie, heeft gehad.

In 2019 waren 448.000 mensen werkzaam in de horeca, dat is 5% van de totale Nederlandse beroepsbevolking.

In 2019 waren er 448.000 mensen die werkzaam waren in de horeca-sector in Nederland. Als we dit aantal vergelijken met de totale beroepsbevolking in Nederland, vinden we dat dit 5% van de totale beroepsbevolking is. Dit betekent dat één op de twintig mensen in Nederland in de horeca werkte. Dus, als u twintig willekeurige werkende mensen zou tellen, zou statistisch gezien één van hen waarschijnlijk in de horeca werken. Het verkennen van deze statistieken geeft inzicht in de verdeling van banen over verschillende sectoren in Nederland en het belang van de horeca als bron van werkgelegenheid.

Consumenten gaven in 2019 gemiddeld 20,61 euro uit aan een restaurantbezoek.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat consumenten in 2019 gemiddeld 20,61 euro besteedden tijdens één restaurantbezoek. Dat wil zeggen dat als u alle uitgaven van alle restaurantbezoeken van alle consumenten in dat jaar bij elkaar optelt en dat dan deelt door het totale aantal restaurantbezoeken, het gemiddelde uitkomt op 20,61 euro. Het is belangrijk op te merken dat dit een gemiddelde is, dus sommige mensen hebben wellicht minder uitgegeven per bezoek, terwijl anderen misschien meer hebben uitgegeven. Dit gemiddelde geeft u een indicatie van hoeveel consumenten doorgaans bereid zijn te spenderen tijdens een uit eten. Het kan verder als referentiepunt dienen voor restaurants om hun prijspunten te beoordelen.

Bijna 30% van de Nederlandse horecabedrijven zijn café’s.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat bijna 30% van alle horecabedrijven in Nederland café’s zijn. Dit betekent dat, van elk 100 horecabedrijven, er bijna 30 zijn die als café geclassificeerd worden. Deze bedrijven kunnen variëren van traditionele kroegen tot moderne espressobars. Het belang van deze statistiek kan zijn om een beter inzicht te krijgen in de verdeling van verschillende soorten horecabedrijven in Nederland. Bent u bijvoorbeeld van plan om een horecabedrijf te starten, dan kunt u uit deze statistiek opmaken dat de cafébranche een significant deel van de markt vertegenwoordigt. Voor beleidsmakers kan deze informatie helpen bij het creëren van gerichte beleidsmaatregelen voor deze bedrijfstak.

In Amsterdam zijn er naar schatting ongeveer 1.515 restaurants.

De statistiek vermeldt dat er in Amsterdam naar schatting ongeveer 1.515 restaurants zijn. Dit geeft u als lezer een inzicht in de diversiteit en de grote hoeveelheid eetgelegenheden die beschikbaar zijn in deze stad. Het toont ook de concurrentie in de horecasector in Amsterdam aan en kan wijzen op de culturele diversiteit van de stad, aangezien restaurants vaak een scala aan keukens van over de hele wereld serveren. Let er echter op dat, aangezien dit een schatting is, het daadwerkelijke aantal restaurants enigszins hoger of lager kan zijn. Toch geeft deze statistiek u een algemeen beeld van het eten landschap in Amsterdam.

Eind 2020 waren er in Nederland bijna 4.000 hotels.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat er eind 2020 bijna 4.000 hotels in Nederland waren. Dit cijfer omvat een breed scala aan accommodaties die onder de categorie ‘hotels’ vallen, inclusief traditionele hotels, boetiekhotels, resort hotels en zelfs hotelketens. Elk van deze hotels kan variëren in omvang, locatie, prijsklasse en type aangeboden services, resulterend in een diverse hotelindustrie in Nederland. Dit cijfer kan inzicht geven in de ontwikkeling van het toerisme en de horeca in Nederland en in de behoeften van de bezoekers. U als lezer kunt aan de hand van dit gegeven een algemene indruk krijgen van hoe uitgebreid de hotelopties in Nederland kunnen zijn.

Referenties

0. – https://www.horecaacademie.nl

1. – https://www.khn.nl

2. – https://www.foodclicks.nl

3. – https://www.cbs.nl

4. – https://www.abnamro.nl

Originally posted 2023-11-14 12:13:35.

Inhoudsopgave