a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Hybride Cloud Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van hybride cloud statistieken met recente gegevens, waardoor u inzicht krijgt in de nieuwste trends en ontwikkelingen in de wereld van hybride cloudtechnologieën.

  • Volgens een onderzoek gebruikt 73% van de bedrijven een hybride cloud-oplossing.
  • De hybride cloudmarkt zou naar verwachting tegen 2025 USD 128,01 miljard bereiken.
  • 90% van de bedrijven meldt dat ze minstens enige vorm van hybride cloudcomputing gebruiken.
  • 45% van de bedrijven verwacht hun investeringen in hybride cloud-oplossingen te verhogen.
  • De hybride cloud wordt naar verwachting de dominante bedrijfsmodel voor IT-organisaties, met een groei van bijna 20%
  • Volgens een recent rapport van IBM ervaart 98% van de bedrijven een soort van uitdaging bij het uitvoeren van hybride cloud-toepassingen.
  • Volgens een onderzoek van Dell Technologies overweegt 93% van de bedrijven een hybride cloudstrategie te implementeren of hebben ze al een dergelijke strategie.
  • Van bedrijven die de cloud gebruiken, maakt 69% gebruik van hybride cloudoplossingen.
  • Bedrijven melden dat ze tegen 2020 gemiddeld $3,4 miljoen zullen uitgeven aan cloud- en hostingdiensten.
  • Volgens een rapport van Gartner zal naar schatting 75% van de grote en middelgrote organisaties tegen 2021 een multicloud- of hybride IT-strategie hebben geïmplementeerd.

Actuele Hybride Cloud Statistieken

Volgens een onderzoek gebruikt 73% van de bedrijven een hybride cloud-oplossing.

Het onderzoek wijst uit dat 73% van de bedrijven een hybride cloud-oplossing gebruikt. Dit betekent dat bijna driekwart van de bedrijven zowel privéclouds als openbare clouds gebruikt. De redenering achter dit gebruik is om te profiteren van de voordelen van beide modellen. Meestal worden privéclouds gebruikt voor gevoelige, bedrijfskritische bewerkingen, terwijl openbare clouds worden gebruikt voor minder gevoelige taken. In feite laat dit percentage zien hoe veel bedrijven de waarde inzien van de flexibiliteit en efficiëntie die een combinatie van cloudmodellen kan bieden. Het is dus mogelijk dat als u in een bedrijf werkt, er een grote kans is dat u deel uitmaakt van dit percentage en een soort hybride cloud-oplossing gebruikt.

De hybride cloudmarkt zou naar verwachting tegen 2025 USD 128,01 miljard bereiken.

Naar verwachting zal de markt voor hybride cloudoplossingen een aanzienlijke groei doormaken en tegen 2025 een waarde bereiken van 128,01 miljard Amerikaanse dollars. U vraagt zich misschien af wat dit betekent. De hybride cloud combineert privé-cloud (lokale, on-site infrastructuur) en publieke cloud (via derden gehuurde infrastructuur, op het internet) services. In essentie is de hybride cloud een IT-oplossing die bedrijven flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparingen biedt. De geprojecteerde groei van de hybride cloudmarkt tot 128,01 miljard dollar betekent dat we een toekomst kunnen verwachten waarin meer en meer bedrijven deze technologie zullen toepassen voor hun gegevensbeheer en IT-behoeften.

90% van de bedrijven meldt dat ze minstens enige vorm van hybride cloudcomputing gebruiken.

Dit statistiek geeft aan dat er een aanzienlijk hoog percentage van bedrijven is, namelijk 90%, die bevestigen dat ze minstens een vorm van hybride cloudcomputing gebruiken. Maar wat betekent dit voor u? Hybride cloudcomputing is een ICT-architectuur die een mix van openbare en privé cloud diensten, soms zelfs met een on-premise infrastructuur, omvat. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een balans tussen de voordelen van cloud-gebaseerde diensten en de voordelen van het uitvoeren van specifieke taken op locatie. Het feit dat zo’n groot percentage van bedrijven deze methode gebruikt, benadrukt de toenemende relevantie en het nut ervan in de hedendaagse zakelijke wereld. Dit kan u aanmoedigen om, als u dit nog niet gedaan heeft, te overwegen om de hybride cloud-technologie in uw bedrijf te implementeren.

45% van de bedrijven verwacht hun investeringen in hybride cloud-oplossingen te verhogen.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat bijna de helft van de bedrijven, oftewel 45%, verwacht hun investeringen in hybride cloud-oplossingen te verhogen. Dit betekent dat ze meer middelen zullen toewijzen aan de toepassing en het gebruik van technologieën die zowel lokale datacenters als off-premise services combineren, bekend als de hybride cloud. Dit wordt meestal gedaan in een poging om de efficiëntie en flexibiliteit van hun IT-structuur te vergroten en tegelijkertijd meer controle te behouden over hun gevoelige gegevens. Deze trend laat zien dat bedrijven continu streven naar verbetering en innovatie in hun technologische strategieën.

De hybride cloud wordt naar verwachting de dominante bedrijfsmodel voor IT-organisaties, met een groei van bijna 20%

Dit statistiek laat zien dat de hybride cloud, een model dat het gebruik van zowel private als public cloud-diensten binnen één organisatie combineert, naar verwachting het heersende model zal worden voor IT-bedrijven. De groei van bijna 20% betekent een aanzienlijke toename in de acceptatie van dit model. Dit kan verschillende redenen hebben. U kunt bijvoorbeeld denken aan de flexibiliteit die een hybride cloud kan bieden; IT-organisaties kunnen kiezen waar specifieke toepassingen worden gehost op basis van prestaties, kosten of beveiligingsvereisten. Daarnaast geeft dit model IT-bedrijven de mogelijkheid om te innoveren en gebruik te maken van nieuwe technologieën, terwijl ze tegelijkertijd hun bestaande infrastructuur kunnen behouden. Kortom, deze statistiek voorspelt een sterke verschuiving naar het gebruik van hybride cloud in IT-organisaties.

Volgens een recent rapport van IBM ervaart 98% van de bedrijven een soort van uitdaging bij het uitvoeren van hybride cloud-toepassingen.

Uit een recent rapport van IBM blijkt dat maar liefst 98% van de bedrijven hindernissen ondervindt bij het gebruik van hybride cloud-toepassingen. Een hybride cloud is een gecombineerde vorm van privé-cloud en publieke cloud, waarbij services zowel intern als extern worden benut. Bedrijven maken gebruik van hybride cloud-toepassingen om te profiteren van de voordelen van beide soorten clouds. Echter, uit dit rapport blijkt dat bijna alle bedrijven uitdagingen tegenkomen bij het uitvoeren hiervan. Hierbij kunt u denken aan technische obstakels, beveiligingskwesties, of interoperabiliteitsproblemen tussen verschillende cloudsystemen. Dit benadrukt de complexiteit en mogelijke complicaties van het managen en opereren van een hybride cloudoplossing.

Volgens een onderzoek van Dell Technologies overweegt 93% van de bedrijven een hybride cloudstrategie te implementeren of hebben ze al een dergelijke strategie.

Uit de vermelde statistiek begrijpen we dat bijna alle bedrijven serieus nadenken over digitale transformatie en cloudintegratie volgens Dell Technologies. Met maar liefst 93% van de bedrijven die overwegen een hybride cloudstrategie te implementeren of er al een hebben, illustreren deze cijfers een sterke verschuiving in hoe bedrijven hun IT-infrastructuur benaderen. Een hybride cloudstrategie verwijst naar een gemengde computeropslagomgeving waarin een bedrijf zijn gegevens en applicaties verdeelt over een on-premise infrastructuur, privécloudservices en een openbare cloud, zoals Amazon Web Services of Microsoft Azure. Dit model biedt bedrijven meer flexibiliteit en meer gegevensinrichtingsopties, waardoor ze hun bedrijf efficiënter en effectiever kunnen runnen. Dus als u een bedrijf heeft, is de kans groot dat u al deel uitmaakt van deze statistiek of wellicht overweegt om toetreding tot de hybride cloudstrategie te onderzoeken.

Van bedrijven die de cloud gebruiken, maakt 69% gebruik van hybride cloudoplossingen.

Uit de statistiek blijkt dat van de bedrijven die cloudtechnologie gebruiken, bijna 69% gebruik maakt van hybride cloudoplossingen. Dit betekent dat deze bedrijven voor hun digitale behoeften een combinatie van verschillende cloudservices en modellen inzetten, zoals private en public cloud, op een geïntegreerde en flexibele manier. Deze aanpak stelt hen in staat om data en applicaties te beheren en migreren tussen verschillende cloudomgevingen, in lijn met hun bedrijfsbehoeften en -vereisten. U moet begrijpen dat een dergelijke hybride aanpak zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit, schaalbaarheid en beveiliging, wat bijdraagt aan de populariteit van dit model bij diverse organisaties.

Bedrijven melden dat ze tegen 2020 gemiddeld $3,4 miljoen zullen uitgeven aan cloud- en hostingdiensten.

Uit de statisticusoogpunt betekent de genoemde statistiek dat bedrijven hebben aangegeven dat ze gemiddeld een aanzienlijk bedrag – in dit geval $3,4 miljoen – zullen besteden aan cloud- en hostingdiensten tegen het jaar 2020. Dit betekent dat de ondernemingen in kwestie een hoge waarde zien in de verschuiving naar digitale opslag en dat ze bereid zijn om te investeren in technologieën die hun bedrijfsactiviteiten veiliger, flexibeler en meer schaalbaar maken. Het weerspiegelt ook de brede trends in de markt. Het is waarschijnlijk dat bedrijven inspelen op de groeiende behoefte aan efficiënt datamanagement en cloudopslag. Als u een bedrijfseigenaar bent, is het handig om te weten dat de trend naar cloud-gebaseerde diensten toeneemt, wat op de lange termijn kan leiden tot kostenbesparing en verbeterde operationele efficiëntie.

Volgens een rapport van Gartner zal naar schatting 75% van de grote en middelgrote organisaties tegen 2021 een multicloud- of hybride IT-strategie hebben geïmplementeerd.

Volgens een rapport van Gartner, een gerenommeerd onderzoeks- en adviesbureau, wordt geschat dat tegen 2021 zo’n 75% van de grote en middelgrote organisaties een multicloud- of hybride IT-strategie zullen hebben geïmplementeerd. U kunt dit interpreteren als een ontwikkeling waarbij het merendeel van deze organisaties meerdere cloudservices – of een combinatie van privé (hybride) en openbare cloudservices – zal gebruiken om aan hun IT-behoeften te voldoen. De redenen hiervoor kunnen variëren, van het verhogen van de efficiëntie en flexibiliteit tot het verbeteren van de gegevensbeveiliging. Het is dus duidelijk dat het cloudcomputing landschap snel verandert en dat organisaties zich aanpassen om het meeste uit deze technologieën te halen.

Referenties

0. – https://www.ibm.com

1. – https://www.nutanix.com

2. – https://www.grandviewresearch.com

3. – https://www.gartner.com

4. – https://www.flexera.com

5. – https://www.techrepublic.com

6. – https://blogs.gartner.com

7. – https://www.delltechnologies.com

Originally posted 2023-11-14 12:13:35.

Inhoudsopgave