a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Impregneerspray: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 impregneersprays getest in het nieuwste onderzoek, om jou te helpen de beste keuze te maken.

Unser Favorit: Kaps Impregneerspray

Kaps Impregneerspray
★★★★★

Unser Favorit: Kaps Impregneerspray

Kaps Impregneerspray
★★★★★

Unser Favorit: Imprägnol Impregneerspray

Imprägnol Impregneerspray
★★★★★

Unser Favorit: Collonil Impregneerspray

Collonil Impregneerspray
★★★★★

Unser Favorit: Nordicare Impregneerspray

Nordicare Impregneerspray
★★★★★

Unser Favorit: Kaps Impregneerspray

Kaps Impregneerspray
★★★★★

Unser Favorit: Kaps Impregneerspray

Kaps Impregneerspray
★★★★★

Unser Favorit: Eco:Fy Impregneerspray

Eco:Fy Impregneerspray
★★★★★

Unser Favorit: Getfary Impregneerspray

Getfary Impregneerspray
★★★★★

Het vinden van de juiste impregneerspray kan een ontmoedigende taak zijn, gezien het grote aantal producten dat beschikbaar is op de markt. Of je nu graag avonturen beleeft in de grote buitenlucht en je uitrusting wilt beschermen, of je dierbare meubels wilt bewaren tegen vlekken en slijtage, wij hebben de oplossing voor jou. We hebben het harde werk al voor je gedaan door het onderzoeken, testen en beoordelen van de 10 beste impregneersprays van dit jaar. Of je nu op zoek bent naar het beste van het beste of gewoon naar het beste product voor je budget, onze grondige gids zal je leiden naar de perfecte impregneerspray voor jouw behoeften. Maak je klaar om indruk te maken met onze nieuwste onderzoeksbevindingen.

Impregneerspray is een beschermend product dat je gebruikt om materialen water- en vuilafstotend te maken. Dit kan variëren van kleding, schoenen en tassen tot tenten en parasols. Het creëert een beschermlaag die vocht en vuil weerstaat, waardoor het onderliggende materiaal droog en schoon blijft. Het is handig om te hebben, vooral als je je spullen wilt beschermen tegen onvoorspelbare weersomstandigheden. Niettemin, let altijd goed op de instructies en de geschiktheid voor het materiaal dat je wilt behandelen, want niet alle impregneersprays zijn geschikt voor alle materialen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Kaps Impregneerspray

Kaps Impregneerspray

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Impregneerspray van Kaps, de Nano Protector, is jouw betrouwbare bescherming tegen vocht en vuil voor leer, nubuck, suède, textiel en TEX-membranen. Dankzij de innovatieve nanotechnologie biedt het een effectieve en langdurige bescherming, zelfs in extreme weersomstandigheden. Het zorgt niet alleen voor een optimale ademend vermogen van jouw leer en stof, maar houdt ook het leer zacht en soepel. De spray is geschikt voor alle kleuren, hoewel het niet aanbevolen is voor gebruik op gelakt lakleer of synthetische materialen. Vergeet niet om het product eerst op een verborgen plek te testen en in goed geventileerde ruimtes te gebruiken. Spray simpelweg van 20 cm afstand, laat drogen en jouw product is klaar voor gebruik.

 • Voordeel 1: De Nano Protector impregneerspray van Kaps biedt betrouwbare bescherming voor diverse soorten materialen zoals leer, nubuck, suède, textiel en TEX-membranen. Dit betekent dat je waardevolle items beschermd zijn tegen vocht en vuil.
 • Voordeel 2: Door de innovatieve nanotechnologie levert de spray effectieve en langdurige bescherming, vooral in barre weersomstandigheden. Dit betekent dat je spullen zelfs onder extreme omstandigheden veilig zijn.
 • Voordeel 3: De spray zorgt voor een optimaal ademend vermogen van je leer en stof. Hierdoor blijft je leer zacht en soepel, waardoor de levensduur van je items wordt verlengd en ze er aantrekkelijk blijven uitzien.
 • Voordeel 4: De Nano Protector impregneerspray is geschikt voor alle kleuren, waardoor je het kunt gebruiken voor een breed scala aan items, ongeacht hun kleur.
 • Voordeel 5: Het gebruik van de spray is eenvoudig en rechttoe rechtaan. Je hoeft alleen maar vanaf 20 cm afstand te spuiten, het te laten drogen en het is klaar voor gebruik. Je hoeft geen expert te zijn om effectieve resultaten te bereiken.
 • Nadeel 1: De impregneerspray van Kaps kan niet gebruikt worden op gelakt lakleer of synthetische materialen. Dit betekent dat je andere speciale producten moet aanschaffen voor dergelijke oppervlakken, wat zowel ongemakkelijk als kostbaar kan zijn.
 • Nadeel 2: Je moet altijd een klein, onopvallend deel van het leer testen voordat je de spray op het hele oppervlak aanbrengt. Dit kan tijdrovend zijn en als je dit niet doet, loop je het risico je spullen te beschadigen.
 • Nadeel 3: De gebruiksinstructies geven aan dat je deze impregneerspray alleen in goed geventileerde ruimtes moet gebruiken. Dit beperkt mogelijk de plaatsen en situaties waarin je het product kunt gebruiken.
 • Nadeel 4: Het product vereist een precieze toepassingsmethode – het moet worden gespoten vanaf een afstand van 20 cm. Dit kan lastig zijn voor sommige gebruikers en kan leiden tot ongelijkmatige toepassing als het niet correct wordt gedaan.
 • Nadeel 5: Hoewel de Nano Protector zorgt voor een optimale ademend vermogen van je leer en stof, vermeldt de productomschrijving niet of het een invloed heeft op de textuur van het materiaal na het aanbrengen. Hierdoor kan je je afvragen of de spray de oorspronkelijke look en feel van je spullen kan veranderen.

Onze favoriet #2

Kaps Impregneerspray

Kaps Impregneerspray

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Kaps Protector impregneerspray is een hightech oplossing van de nieuwste generatie, perfect om je schoenen en laarzen te beschermen tegen water en vuil. Het werkt niet alleen uitstekend op leren en stoffen schoenen, maar is ook geweldig voor accessoires, nubuck en suède. De spray bevat geen schadelijke fluoride, droogt snel en is kleurloos, waardoor de originele kleur van je spullen behouden blijft. Test het product echter altijd eerst op een onopvallend stuk leer. Gebruik de spray vanuit een afstand van 20 cm, laat het drogen en je items zijn klaar voor gebruik. Belangrijk om te vermelden is dat deze spray niet geschikt is voor lakleer of kunstleer en het gebruik ervan dient plaats te vinden in een goed geventileerde ruimte.

 • Voordeel 1: Kaps Protector impregneerspray is een geavanceerd product van de nieuwste generatie, ontworpen om je schoenen en laarzen effectief water- en vuilafstotend te maken.
 • Voordeel 2: Deze spray is niet alleen geschikt voor schoenen en laarzen, hij werkt ook uitstekend met leren en stoffen accessoires. Je kunt het ook gebruiken op zowel nubuck als suède.
 • Voordeel 3: Kaps Protector bevat geen schadelijke fluoride. Het is een PFC-vrije spray met uitstekende hydrofobe eigenschappen. Het is kleurloos en droogt snel voor optimale gebruiksgemak.
 • Voordeel 4: De spray biedt een uitstekende bescherming tegen vocht, maar is ook bewezen effectief tegen vet en vuil. Het ondersteunt het natuurlijke ademende vermogen van leer en verandert de kleur van het geïmpregneerde oppervlak niet.
 • Voordeel 5: Kaps Protector is zeer eenvoudig in gebruik. Je hoeft het enkel aan te brengen vanaf een afstand van 20 cm, even te laten drogen en het is klaar voor gebruik. Zorg altijd voor een goede ventilatie tijdens het gebruik en test het eerst op een onopvallende plaats.
 • Nadeel 1: Hoewel de Kaps Protector veel soorten materialen kan beschermen, is het niet geschikt voor alle soorten leer. Als je lakleer of kunstleer hebt, kan je dit product niet gebruiken.
 • Nadeel 2: De Kaps Protector heeft een sneldrogende functie, wat betekent dat het zeer snel kan drogen na het aanbrengen. Dit kan negatief zijn als je van plan bent om het product over een groot oppervlak te verspreiden, omdat het sneller kan drogen dan je het kunt aanbrengen.
 • Nadeel 3: Hoewel de Kaps Protector schadelijke fluoriden vermijdt, moeten je nog steeds voorzichtig zijn tijdens het aanbrengen. Je moet het alleen gebruiken in goed geventileerde ruimtes, wat kan beperkend zijn.
 • Nadeel 4: Het is noodzakelijk om de Kaps Protector altijd eerst op een onopvallend stuk leer te testen. Dit kan tijd vergen en een extra stap zijn die je misschien liever overslaat.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het product claimt ‘sneldrogend’ te zijn, is het toch noodzakelijk om na toepassing te wachten tot het gedroogd is. Dit kan een nadeel zijn als je haast hebt of je spullen direct wilt gebruiken.

Onze favoriet #3

Imprägnol Impregneerspray

Imprägnol Impregneerspray

Waarom we het gekozen hebben

IMPRÄGNOL Universal impregneerspray is jouw ideale oplossing voor het water- en vuilafstotend houden van jouw kleding, schoenen en rugzakken. Het is perfect voor het behandelen van allerlei materialen, inclusief leer en high-tech stoffen, waardoor je skijas of regenkleding langdurig beschermd wordt tegen vochtigheid en vuil. Met IMPRÄGNOL blijft het materiaal ademend en winddicht, dankzij de unieke Hydro Protect eigenschappen. Dit product is eenvoudig te gebruiken – gewoon even sprayen op een afstand van ongeveer 30 cm op droge materialen, bij voorkeur buiten of in een goed geventileerde ruimte. Deze hoogwaardige impregneerspray is gemaakt in Duitsland volgens een gepatenteerde en uitgebreid geteste formule die waarborgt voor kwaliteit.

 • Voordeel 1: De Collonil Impregneerspray is bijzonder effectief voor glad leder. Dit betekent dat het de levensduur van je lederen items kan verlengen en ze er langer nieuw kan laten uitzien.
 • Voordeel 2: Het beschermt jouw lederen producten effectief tegen vuil, stof en vocht. Dit zorgt ervoor dat je spullen er altijd op hun best uitzien en dat je ze minder vaak moet schoonmaken of vervangen.
 • Voordeel 3: De Impregneerspray bevat geïntegreerde uv-bescherming. Dit vermindert het verbleken van de kleuren in het leer, waardoor de oorspronkelijke kleur van je lederwaren langer behouden blijft.
 • Voordeel 4: Niet alleen bewaart deze spray de kwaliteit van je lederen producten, maar het helpt ook om hun schoonheid te behouden door het voorkomen van kleurvervaging.
 • Voordeel 5: Collonil Impregneerspray is gemaakt in Duitsland, een land dat bekend staat om zijn hoogwaardige producten. Dit suggereert dat de spray betrouwbaar is en volgens hoge normen is geproduceerd.
 • Het is vrij moeilijk om nadelen te bedenken van deze Collonil Impregneerspray op basis van de gegeven productinformatie, aangezien de description overwegend positieve aspecten van het product uiteenzet. Maar we kunnen wel een paar mogelijke bedenkingen opbrengen:
 • Nadeel 1: Onze Waterstop spray is enkel voor glad leer. Dit betekent dat je het niet kunt gebruiken voor andere soorten leermaterialen of niet-lederen oppervlakken.
 • Nadeel 2: De spray beschermt alleen tegen vuil, stof en vocht. Dit betekent dat het mogelijk niet effectief is tegen andere soorten vlekken of schade, zoals krassen of scheuren.
 • Nadeel 3: Er wordt vermeld dat het product geïntegreerde uv-bescherming bevat, maar het is niet duidelijk hoe sterk deze bescherming is. Het is mogelijk dat je leer nog steeds kan vervagen als het aan sterke zonlichtblootstelling wordt onderworpen.
 • Nadeel 4: Hoewel het product in Duitsland is gemaakt, wordt er geen informatie verstrekt over het productieproces. Er kan wat bezorgdheid zijn over de duurzaamheid en ethiek van het productieproces.
 • Nadeel 5: Verder is er geen indicatie of deze spray geurloos is of niet. Voor sommige mensen kan de geur van bepaalde impregneersprays onaangenaam of overweldigend zijn.

Onze favoriet #4

Collonil Impregneerspray

Collonil Impregneerspray

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Impregneerspray van Collonil, Waterstop genaamd, is jouw perfecte bondgenoot voor het beschermen van glad leer. Dit Duitse product biedt niet alleen een effectieve bescherming tegen vuil, stof en vocht, maar vermindert dankzij de geïntegreerde uv-bescherming ook het verbleken van de kleuren in het leer. Je kunt er dus op vertrouwen dat jouw lederen items hun oorspronkelijke uitstraling en kwaliteit behouden.

 • Voordeel 1: De Collonil Impregneerspray is bijzonder effectief voor glad leder. Dit betekent dat het de levensduur van je lederen items kan verlengen en ze er langer nieuw kan laten uitzien.
 • Voordeel 2: Het beschermt jouw lederen producten effectief tegen vuil, stof en vocht. Dit zorgt ervoor dat je spullen er altijd op hun best uitzien en dat je ze minder vaak moet schoonmaken of vervangen.
 • Voordeel 3: De Impregneerspray bevat geïntegreerde uv-bescherming. Dit vermindert het verbleken van de kleuren in het leer, waardoor de oorspronkelijke kleur van je lederwaren langer behouden blijft.
 • Voordeel 4: Niet alleen bewaart deze spray de kwaliteit van je lederen producten, maar het helpt ook om hun schoonheid te behouden door het voorkomen van kleurvervaging.
 • Voordeel 5: Collonil Impregneerspray is gemaakt in Duitsland, een land dat bekend staat om zijn hoogwaardige producten. Dit suggereert dat de spray betrouwbaar is en volgens hoge normen is geproduceerd.
 • Het is vrij moeilijk om nadelen te bedenken van deze Collonil Impregneerspray op basis van de gegeven productinformatie, aangezien de description overwegend positieve aspecten van het product uiteenzet. Maar we kunnen wel een paar mogelijke bedenkingen opbrengen:
 • Nadeel 1: Onze Waterstop spray is enkel voor glad leer. Dit betekent dat je het niet kunt gebruiken voor andere soorten leermaterialen of niet-lederen oppervlakken.
 • Nadeel 2: De spray beschermt alleen tegen vuil, stof en vocht. Dit betekent dat het mogelijk niet effectief is tegen andere soorten vlekken of schade, zoals krassen of scheuren.
 • Nadeel 3: Er wordt vermeld dat het product geïntegreerde uv-bescherming bevat, maar het is niet duidelijk hoe sterk deze bescherming is. Het is mogelijk dat je leer nog steeds kan vervagen als het aan sterke zonlichtblootstelling wordt onderworpen.
 • Nadeel 4: Hoewel het product in Duitsland is gemaakt, wordt er geen informatie verstrekt over het productieproces. Er kan wat bezorgdheid zijn over de duurzaamheid en ethiek van het productieproces.
 • Nadeel 5: Verder is er geen indicatie of deze spray geurloos is of niet. Voor sommige mensen kan de geur van bepaalde impregneersprays onaangenaam of overweldigend zijn.

Onze favoriet #5

Nordicare Impregneerspray

Nordicare Impregneerspray

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nordicare Impregneerspray biedt een effectieve en betrouwbare bescherming tegen vocht voor allerlei soorten textiel, van outdoorkleding tot high-tech sneakers. De krachtige spray bindt de vezels van je textiel tot een waterafstotend oppervlak zonder het ademend vermogen aan te tasten. Eenvoudig in gebruik: breng de spray gelijkmatig aan en laat het volledig intrekken. Deze kleurloze, watergebaseerde impregneerspray is 100% gemaakt in Denemarken, vrij van schadelijke perfluorkoolstoffen en huidvriendelijk. Het merk belooft uitstekende service: als je niet 100% tevreden bent, krijg je jouw geld terug.

 • Voordeel 1: Effectieve bescherming – De Nordicare impregneerspray biedt een betrouwbare bescherming tegen vocht, zonder het ademende vermogen van je kleding of schoenen aan te tasten. Dit maakt het ideaal voor gebruik op outdoorkleding en high-tech sneakers.
 • Voordeel 2: Universele impregnatie – Deze impregneerspray is krachtig en veelzijdig, geschikt voor alle functionele stoffen. Je kunt het gebruiken voor het impregneren van schoenen, kleding, jassen, en zelfs skimode.
 • Voordeel 3: Gebruiksgemak – De actieve ingrediënten in de spray binden de vezels tot een waterafstotend oppervlak. Je hoeft alleen de spray gelijkmatig aan te brengen en het volledig te laten intrekken.
 • Voordeel 4: Verantwoorde productie – De waterafstotende spray is 100% gemaakt in Denemarken. Het is kleurloos, op waterbasis, en bevat geen schadelijke perfluorkoolstoffen, waardoor het optimaal huidvriendelijk is.
 • Voordeel 5: Uitstekende klantenservice – Als je nog twijfelt, staat Nordicare achter hun product met een tevredenheidsgarantie. Als je niet 100% tevreden bent met je keuze, krijg je je geld terug!
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving kunnen de mogelijke nadelen van de Nordicare Textiel Impregneerspray als volgt worden opgesomd:
 • Nadeel 1: Hoewel de spray effectief is tegen vocht, geeft de beschrijving niet aan of het ook beschermt tegen andere elementen zoals vuil of vlekken. Daarom zou de bescherming die het biedt mogelijk beperkt kunnen zijn.
 • Nadeel 2: Het product vereist een gelijkmatige toepassing en volledige absorptie voor optimale prestaties. Dit kan betekenen dat het meer tijd en aandacht vereist om correct te gebruiken, in vergelijking met andere soortgelijke producten.
 • Nadeel 3: Hoewel de spray kleurloos is en op waterbasis, wordt niet aangegeven of het een geur heeft. Dit kan voor sommige mensen problematisch zijn, vooral als ze gevoelig zijn voor sterke geuren.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft niet aan hoe lang het product effectief blijft na het aanbrengen. Het is dus mogelijk dat regelmatige herhaling nodig is, waardoor het product sneller verbruikt kan worden.
 • Nadeel 5: De impregneerspray werkt door een waterafstotend oppervlak op de vezels te creëren. Dit kan echter het gevoel of het uiterlijk van sommige stoffen beïnvloeden, vooral delicate of luxe materialen.

Onze favoriet #6

Kaps Impregneerspray

Kaps Impregneerspray

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Kaps Impregneerspray is jouw ultieme oplossing voor het beschermen van je sneakers. Als een niet-gasvormige spray is het bijzonder effectief voor het penetreren van niet-lederen oppervlakken zoals textiel, omdat het water- en vuilafstotende effecten biedt die je schoenen volledig ademend houden. Het houdt je sneakers niet alleen vlekvrij, maar verlengt ook de levensduur, waardoor ze er lange tijd goed blijven uitzien. Het product is eenvoudig en veilig te gebruiken, met een fles die maar liefst 100ml – 3,38 fl oz bevat. Voor optimaal gebruik, reinig dan eerst je sneakers met de Kaps Sneakers Gel Cleaner. Afkomstig van een Europees familiebedrijf met tientallen jaren ervaring in schoenverzorging, deze milieuvriendelijke spray is een must-have in jouw schoenverzorgingsroutine.

 • Voordeel 1: Ultieme bescherming voor je sneakers. Door een combinatie van waterafstotende en vuilafstotende effecten blijven jouw schoenen langer mooi en ademend. Dit is vooral effectief voor glad leer, nubuck, suède en textiel.
 • Voordeel 2: Niet-gasvormige spray. Het impregneermiddel van Kaps komt in een non-aerosol spray, wat zorgt voor diepe penetratie in het oppervlak van de sneaker, vooral bij textiel. Dit zorgt voor een effectieve bescherming. Bovendien is het milieuvriendelijk.
 • Voordeel 3: Verlengt de levensduur van je sneakers. Door vlekken en vuil succesvol af te weren, helpt Kaps Impregneerspray je sneakers fris en nieuw te houden voor een langere tijd.
 • Voordeel 4: Gemak en veiligheid staan voorop. Het product is gemakkelijk en veilig te gebruiken en wordt geleverd met gedetailleerde instructies. Kaps adviseert om eerst je sneakers schoon te maken met de Kaps Sneakers Gel Cleaner voor het beste resultaat.
 • Voordeel 5: Achter het merk Kaps staat ervaring. Het impregneermiddel wordt in Europa geproduceerd door een familiebedrijf met tientallen jaren ervaring in schoenverzorging. Dit resulteert in een betrouwbaar en effectief product dat jouw schoenen mooi en beschermd houdt.
 • Nadeel 1: De impregneerspray is specifiek voor sneakers ontworpen, wat betekent dat het misschien niet zo effectief is voor andere soorten schoenen of materialen.
 • Nadeel 2: Het lijkt alleen te werken op schone sneakers. Dat betekent dat je jouw sneakers voordat je de spray gebruikt, eerst grondig moet reinigen. Het kan dus wat extra tijd en moeite kosten.
 • Nadeel 3: De spray komt in een relatief klein flesje van 100ml. Afhankelijk van hoe vaak en hoeveel je moet sprayen, kan dit flesje snel opraken.
 • Nadeel 4: Hoewel de spray milieuvriendelijk is, is het onduidelijk hoe goed het product is voor individuen met gevoelige luchtwegen of allergieën, aangezien er geen specifieke informatie gegeven wordt over de ingrediënten en of ze hypoallergeen of niet-irriterend zijn.
 • Nadeel 5: De impregneerspray moet correct worden aangebracht voor het beste resultaat. Het kan zijn dat als je te weinig spray gebruikt, je schoenen niet voldoende worden beschermd. Dit kan zorgen voor inconsistentie in de effectiviteit van het product.

Onze favoriet #7

Kaps Impregneerspray

Kaps Impregneerspray

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Impregneerspray van Kaps is een hightech, nieuw-generatie product dat je schoenen en laarzen beschermt tegen water en vuil. Het werkt uitstekend op zowel leren als stoffen schoenen, laarzen en accessoires, inclusief nubuck en suède. Dit product bevat geen schadelijke fluoriden, het is kleurloos, droogt snel en heeft uitmuntende waterafstotende eigenschappen. Bovendien is het bewezen effectief tegen niet alleen vocht, maar ook vet en vuil. Het behoudt het natuurlijke ademende vermogen van het leer en verandert de kleur van het geïmpregneerde oppervlak niet. Let wel, het is niet geschikt voor lakleer of kunstleer. Zorg ervoor dat je het product eerst test op een onopvallende plek en gebruik het alleen in een goed geventileerde ruimte. Het gebruik is simpel; spray op 20cm afstand, laat drogen en je item is klaar voor gebruik.

 • Voordeel 1: Je krijgt een hightech impregneerspray van de nieuwste generatie. Dit betekent dat je profiteert van geavanceerde technologieën voor een optimale bescherming van je schoenen en accessoires tegen water en vuil.
 • Voordeel 2: Je kan het gebruiken voor verschillende materialen. Kaps Protector werkt niet alleen goed met leren items, maar ook met stoffen schoenen, laarzen en accessoires. Het is zelfs geschikt voor nubuck en suède.
 • Voordeel 3: Het bevat geen schadelijke stoffen zoals fluoriden. Hierdoor biedt het niet alleen uitstekende hydrofobe eigenschappen, maar zorgt het er ook voor dat je je gezondheid niet in gevaar brengt door het gebruik van deze spray.
 • Voordeel 4: Er zijn meerdere soorten bescherming beschikbaar. Naast de bescherming tegen vocht, vet en vuil, ondersteunt de impregneer spray van Kaps het natuurlijke ademende vermogen van het leer, verfrist het en behoudt het de oorspronkelijke kleur van het geïmpregneerde oppervlak.
 • Voordeel 5: Het is eenvoudig in gebruik. Je hoeft alleen maar te sprühen vanaf een afstand van 20 cm, laat het drogen en je bent klaar voor gebruik. Je kunt eerst op een onopvallend stuk van het leer testen om zeker te zijn van het gewenste resultaat.
 • Nadeel 1: De Impregneerspray van het merk Kaps is niet geschikt voor alle materialen. Volgens de productbeschrijving werkt het niet op lakleer of kunstleer. Dus als je schoenen, laarzen of accessoires van deze materialen hebt, zou deze spray geen goede keuze voor je zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de Kaps Protector sneldrogend is, moet je nog steeds wachten tot het product volledig is opgedroogd voordat je het behandelde item kunt gebruiken. Dit kan enige ongemak of vertraging veroorzaken in je plannen.
 • Nadeel 3: De toepassingsaanwijzingen adviseren om het product eerst op een onopvallend stuk leer te testen. Hoewel dit een gebruikelijke praktijk is om je items te beschermen, kost het ook extra tijd en moeite.
 • Nadeel 4: Het product dient alleen te worden gebruikt in goed geventileerde ruimtes. Dit betekent dat het mogelijk ongeschikt is voor gebruik in gesloten of kleine ruimtes zonder goede ventilatie, waardoor je mogelijk in ongemakkelijke of onpraktische situaties terecht kunt komen.
 • Nadeel 5: Van de Kaps Protector wordt gezegd dat het een ‘hightech water en vuil schoenlaars waterafstotend’ product is. Desalniettemin beschermt het alleen tegen vocht, vet en vuil, maar het biedt mogelijk geen bescherming tegen andere vlek-veroorzakende elementen zoals wijn, sauzen, et cetera.

Onze favoriet #8

Eco:Fy Impregneerspray

Eco:Fy Impregneerspray

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De eco:fy Impregneerspray is een milieuvriendelijk en zorgeloos alternatief voor conventionele impregneersprays die je gezondheid en de natuur kunnen belasten. Perfect voor gebruik op alle soorten tenten en materialen, deze watergebaseerde impregnatie garandeert droog plezier in elke natte omgeving, zonder de sterke geur die je zou verwachten van impregneersprays, waardoor je het gemakkelijk zowel buiten als binnen kunt gebruiken. Bovendien is deze spray 100% gemaakt in Duitsland, belichaamt het kwaliteit, duurzaamheid en korte transportroutes, wat zorgt voor een eerlijk product. Zo kun je van de natuur genieten zonder stress met Greta te krijgen.

 • Voordeel 1: Eco:fy Impregneerspray zorgt voor een droge omgeving tijdens het kamperen, ongeacht het weer. Dit betekent dat je kunt genieten van de natuur zonder je zorgen te maken over regen die je tent binnenkomt.
 • Voordeel 2: Het is een duurzaam alternatief voor standaard impregneersprays die mogelijk schadelijk zijn voor de omgeving en je gezondheid. Met Eco:fy kun je je tent beschermen zonder je zorgen te hoeven maken over de impact op de natuur.
 • Voordeel 3: Deze impregneerspray is gemakkelijk te gebruiken binnenshuis, dankzij de waterbasis. Je hoeft je geen zorgen te maken over vervelende geuren die meestal aanwezig zijn bij andere impregneersprays.
 • Voordeel 4: Eco:fy is 100% gemaakt in Duitsland, wat staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit betekent dat je een product ontvangt dat met zorg is gemaakt en minder transportkilometers heeft.
 • Voordeel 5: De impregneerspray van Eco:fy is veelzijdig en bruikbaar voor alle soorten tenten en materialen. Dus ongeacht het type tent of materiaal, met Eco:fy ben je altijd beschermd.
 • Hoewel het lastig is om eventuele nadelen te vinden in de gegeven productbeschrijving, aangezien deze voornamelijk de voordelen van de eco:fy impregneerspray belicht, zijn hier enkele mogelijke knelpunten:
 • Nadeel 1: Hoewel de impregneerspray gemakkelijk binnen te gebruiken lijkt, wordt er niet expliciet vermeld of er nog steeds bepaalde voorzorgsmaatregelen nodig zijn bij het gebruik binnenshuis, zoals voldoende ventilatie.
 • Nadeel 2: Hoewel de eco:fy impregneerspray claimt geschikt te zijn voor alle soorten tenten en materialen, kan het zijn dat het niet hetzelfde effectieve niveau van bescherming biedt voor alles. Er wordt geen specifieke informatie gegeven over de prestaties op verschillende materialen.
 • Nadeel 3: De omschrijving vermeldt dat deze impregneerspray beter is voor het milieu dan conventionele sprays. Echter, er worden geen specifieke details gegeven over hoe eco:fy deze milieuvriendelijkheid bereikt, wat enigszins twijfelachtig kan zijn voor de milieubewuste consument.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de beschrijving aangeeft dat het product in Duitsland wordt vervaardigd, wat duurzaamheid en korte transportroutes suggereert, geeft het niet direct aan of de productie zelf ook duurzaam en milieuvriendelijk is.
 • Nadeel 5: Hoewel er gesuggereerd wordt dat de spray geen nare geur heeft, wordt er niets genoemd over andere mogelijke sensorische hindernissen zoals textuur of restanten na het drogen, wat zorgen kan veroorzaken bij potentiële gebruikers.

Onze favoriet #9

Getfary Impregneerspray

Getfary Impregneerspray

Waarom we het gekozen hebben

De Impregneerspray van het merk Getfary levert krachtige prestaties door zijn uitstekende water- en vuilafstotende eigenschappen op verschillende soorten textiel, van Goretex tot skikleding en outdoorkleding. Het gebruik is eenvoudig en nauwkeurig te controleren, dankzij de inbegrepen verstelbare sproeikop – drogen kan gewoon bij kamertemperatuur. Bovendien bevat deze spray geen schadelijke PFC-stoffen, want het impregneermiddel is op waterbasis. Het is veelzijdig in gebruik voor het impregneren van jassen, regenkleding, rugzakken en meer, en is geschikt voor alle Goretex-, Sympatex- en andere Tex-membranen. Na behandeling met deze spray trekt je kleding geen droog vuil meer aan, wordt weer waterdicht en is gemakkelijker te reinigen.

 • Voordeel 1: De Impregneerspray van het merk GetFary levert krachtige prestaties in het afstoten van water en vuil. Of je textiel nu van Goretex, Sympatex of softshell is gemaakt, deze spray houdt je kleding droog en schoon.
 • Voordeel 2: Dankzij de meegeleverde, verstelbare sproeikop is de Impregneerspray van GetFary gemakkelijk en nauwkeurig aan te brengen op je kleding. Het drogen van het behandelde textiel kan eenvoudigweg bij kamertemperatuur plaatsvinden.
 • Voordeel 3: De Impregneerspray van GetFary is gemaakt zonder schadelijke PFC-stoffen. Dit merk heeft ervoor gekozen om additieven en drijfgassen achterwege te laten, wat betekent dat je een product koopt dat niet alleen goed werkt, maar ook veiliger is voor jou en de planeet.
 • Voordeel 4: De Impregneerspray van GetFary is veelzijdig inzetbaar. Of je nu jassen, skikleding, regenjassen, rugzakken of modderpakken wilt impregneren, met deze spray kan het allemaal. Het is ook geschikt voor het impregneren van alle Goretex-, Sympatex- en andere Tex-membranen.
 • Voordeel 5: Door je textiel te behandelen met de Impregneerspray van GetFary, trek je minder droog vuil aan en wordt je kleding weer waterdicht. Dit maakt het reinigen van je textiel een stuk eenvoudiger en zorgt ervoor dat je kleding langer mooi en fris blijft.
 • Hoewel de productbeschrijving overwegend positief is, kunnen we enkele potentiële nadelen extrapoleren:
 • Nadeel 1: De getfary impregneerspray is wellicht niet geschikt voor alle soorten stoffen. De beschrijving vermeldt een reeks specifieke stoffen zoals Goretex, Sympatex, softshell jassen, skikleding, outdoorkleding enz. Maar als je kledingstuk van een andere stof is gemaakt, biedt deze spray mogelijk niet dezelfde bescherming.
 • Nadeel 2: Ook al is de spray gebruiksvriendelijk, het aanbrengen ervan vergt nog steeds een zekere hoeveelheid precieze handigheid. Je moet kunnen controleren hoeveel product je aanbrengt en waar.
 • Nadeel 3: Hoewel het fijn is dat de impregneerspray is gebaseerd op water en geen schadelijke PFC-stoffen bevat, is het misschien niet zo effectief bij het afstoten van bepaalde types vuil of vocht als sprays die bepaalde chemicaliën bevatten.
 • Nadeel 4: Het product vereist drogen bij kamertemperatuur na het aanbrengen, wat onhandig kan zijn als je de behandelde artikelen meteen wilt gebruiken of als je in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid woont waar drogen langer kan duren.
 • Nadeel 5: De spray maakt de behandelde kleding wel vuilafstotend, maar het is niet precies duidelijk hoe lang deze bescherming duurt. Je moet mogelijk het product regelmatig opnieuw aanbrengen, wat kan leiden tot enig ongemak.

Na uitgebreid onderzoek en testen, kunnen we concluderen dat er diverse hoogwaardige impregneersprays op de markt zijn. Welke spray het beste voor jou is, hangt af van je specifieke behoeften en toepassingsgebieden. Overweeg altijd factoren zoals prestaties, prijs, milieuvriendelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid bij het maken van je keuze. Onthoud dat een goede impregneerspray je kostbare items kan beschermen tegen water en vuil, waardoor ze langer meegaan en hun uiterlijk behouden. Maak een weloverwogen keuze en investeer in de bescherming en verlenging van de levensduur van je eigendommen met de beste impregneerspray die aan jouw eisen voldoet.

Inhoudsopgave