a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Inductieplaat: De 10 beste producten in de test

Na uitgebreid onderzoek en tests zijn hier de tien beste inductieplaten die jij zou moeten overwegen voor jouw keuken!

Unser Favorit: Flm System Inductieplaat

Flm System Inductieplaat
★★★★★

Unser Favorit: Ciarra Inductieplaat

Ciarra Inductieplaat
★★★★★

Unser Favorit: Amzchef Inductieplaat

Amzchef Inductieplaat
★★★★★

Unser Favorit: Leuove Inductieplaat

Leuove Inductieplaat
★★★★★

Unser Favorit: Iseasy Inductieplaat

Iseasy Inductieplaat
★★★★★

Unser Favorit: Iseasy Inductieplaat

Iseasy Inductieplaat
★★★★★

Unser Favorit: Singlehomie Inductieplaat

Singlehomie Inductieplaat
★★★★★

Unser Favorit: Duxtop Inductieplaat

Duxtop Inductieplaat
★★★★★

Unser Favorit: Ilsa Inductieplaat

Ilsa Inductieplaat
★★★★★

Unser Favorit: Leuove Inductieplaat

Leuove Inductieplaat
★★★★★

Op zoek naar de beste inductieplaat voor jouw keuken? Dan ben je op de juiste plek beland. In dit artikel presenteren we de top 10 inductieplaten die volgens ons nieuwste onderzoek als beste uit de test komen. Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon een enthousiaste thuis-kok, de juiste inductieplaat kan een cruciale rol spelen in je culinaire avonturen. Deze geavanceerde technologie biedt nauwkeurige, energie-efficiënte en veilige kookmogelijkheden, waardoor het een uitstekende upgrade is voor elke keuken. Lees verder en ontdek welke inductieplaat het beste past bij jouw kookstijl en behoeften.

Een inductieplaat is een modern type kooktoestel dat je helpt bij het bereiden van je favoriete maaltijden. In plaats van traditionele warmtebronnen zoals gas of elektrische spoelen, gebruikt het magnetische velden om warmte direct in de pan te genereren. Dit zorgt voor snellere opwarming en afkoeling, meer precisie bij temperatuurcontrole en betere energie-efficiëntie. En omdat het oppervlak niet direct opwarmt, is het ook veiliger en gemakkelijker schoon te maken. Houd er echter rekening mee dat je speciale pannen nodig hebt die geschikt zijn voor inductiekoken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Flm System Inductieplaat

Flm System Inductieplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Inductieplaat van het merk FLM SYSTEM is een krachtig en efficiënt kooktoestel dat gekenmerkt wordt door een stroomvoorziening van 230V, 50Hz en een vermogen van 2000 W. De kookplaat beschikt over een ongepolijste zwarte keramische plaat waarvan het kookoppervlak varieert van 12-20 cm, waardoor jij flexibel bent in je keuze van pannen. Een handige feature is de automatische detectie van de pan, wat het kookproces vergemakkelijkt. Met buitenmaten van 36 x 28 x 7 cm, past deze inductieplaat in bijna elke keuken.

 • Voordeel 1: De inductieplaat van FLM SYSTEM draait op een standaard stroomvoorziening van 230 V, 50 Hz. Dit betekent dat je geen speciale stroomvoorziening nodig hebt om het te gebruiken, waardoor je deze overal in huis gemakkelijk kunt aansluiten.
 • Voordeel 2: Met een vermogen van 2000 W is deze inductieplaat krachtig genoeg om snel en efficiënt je eten te bereiden. Dit kan je veel tijd besparen tijdens het koken.
 • Voordeel 3: De kookplaat is gemaakt van een ongepolijste zwarte keramische plaat. Dit geeft niet alleen een stijlvolle look aan je keuken, maar zorgt ook voor een duurzaam en gemakkelijk te reinigen oppervlak.
 • Voordeel 4: De automatische detectie van de pan zorgt voor extra gemak. Dit betekent dat de kookplaat enkel opwarmt wanneer er een pan op staat, waardoor je minder energie verspilt en het ook veiliger is.
 • Voordeel 5: De buitenmaten van de inductieplaat zijn 36 x 28 x 7 [cm]. Dit compacte formaat maakt het een handige keuze voor kleinere keukens of als een extra kooktoestel in een grotere keuken.
 • nadeel 1: De stroomvoorziening van 230 V, 50 Hz kan een beperking zijn als je in een regio woont die niet deze standaard elektriciteitsvoorziening heeft.
 • nadeel 2: Met een vermogen van 2000 W, kan deze inductieplaat aanzienlijk meer energie verbruiken dan sommige andere modellen die beschikbaar zijn op de markt.
 • nadeel 3: Het kookoppervlak is een ongepolijste zwarte keramische plaat. Dit kan het moeilijk maken om bepaalde soorten voedsel gelijkmatig te koken, of het kan meer tijd nemen om het kookoppervlak schoon te maken.
 • nadeel 4: Hoewel de inductieplaat een automatische detectie van de pan heeft, als je niet de juiste soort pan gebruikt of als de pan niet goed is uitgelijnd met de inductieplaat, kan de detectiefunctie mogelijk niet goed werken.
 • nadeel 5: De buitenmaten van 36 x 28 x 7 cm zijn relatief compact, dus als je grotere potten of pannen wilt gebruiken, kan dit problematisch zijn omdat ze mogelijk niet volledig op de kookplaat passen.

Onze favoriet #2

Ciarra Inductieplaat

Ciarra Inductieplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CIARRA inductieplaat is een handig en draagbaar apparaat met een minimalistisch ultradun ontwerp van 45 mm dik, waardoor je veel opslagruimte kunt besparen. Met de flexibiliteit van 10 temperatuurniveaus (60℃ tot 240℃) en 9 vermogensniveaus (200W-2000W), kun je elke kooktaak moeiteloos aanpakken. Het heeft ook een geavanceerde functie voor automatische controle van voedingsbalans die prioriteit geeft aan de meest recente kookzone die je in gebruik hebt genomen, waardoor het totale vermogen nooit de 3500 W overschrijdt. Daarnaast ben je verzekerd van veiligheid dankzij eigenschappen zoals een kinderslot, automatische panherkenning, automatische uitschakeling en een restwarmte-indicator. Onnodig te zeggen dat de reiniging probleemloos is, dankzij het krasbestendige glaskeramische paneel.

 • Voordeel 1: Het handige draagbare ontwerp van de CIARRA Inductieplaat is ultradun met een dikte van slechts 45 mm. Dit zorgt ervoor dat jij veel opslagruimte kunt besparen in je keuken.
 • Voordeel 2: De inductieplaat heeft 10 instelbare temperatuurniveaus tussen 60℃ en 240℃. Daarnaast heeft het 9 verschillende vermogensniveaus variërend van 200W tot 2000W. Dit biedt voldoende flexibiliteit om verschillende gerechten helemaal naar jouw voorkeur te bereiden.
 • Voordeel 3: Het systeem beschikt over automatische controle voor voedingsbalans. Dit betekent dat het altijd prioriteit geeft aan de laatst ingeschakelde kookzone om het maximale vermogen te leveren, terwijl het vermogen voor de andere zones automatisch verlaagd wordt tot 1500 W. Dit zorgt ervoor dat het totale vermogen nooit boven de 3500 W uitkomt.
 • Voordeel 4: De CIARRA Inductieplaat biedt hoge veiligheid met functies zoals een kinderslot, automatische panherkenning, automatische uitschakeling en een restwarmte-indicator. Dankzij deze functies is jouw gebruikservaring altijd veilig.
 • Voordeel 5: De inductieplaat heeft een krasbestendig glaskeramisch paneel dat zeer eenvoudig te reinigen en te onderhouden is. Zo houd je meer tijd over voor andere dingen, terwijl je kookplaat altijd klaar is voor gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel ultradun en ruimtebesparend, kan het draagbare ontwerp van de CIARRA inductieplaat betekenen dat het niet zo stabiel is op het aanrecht in vergelijking met grotere, meer robuuste modellen.
 • Nadeel 2: De inductiekookplaat biedt 10 temperatuurniveaus en 9 vermogensniveaus. Dit brede bereik aan opties kan in eerste instantie behoorlijk verwarrend zijn, zeker als je nieuw bent met inductiekoken.
 • Nadeel 3: Hoewel het automatische controle systeem voor voedingsbalans bedoeld is om de efficiëntie te verbeteren, kan het beperkend worden als je verschillende kookzones tegelijkertijd op maximaal vermogen wilt gebruiken. De prioriteit gaat altijd naar de nieuwste ingeschakelde kookzone, waardoor de andere zones verminderd kunnen worden tot 1500W.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat het model verhoogde veiligheidsfuncties biedt zoals kinderslot en automatische uitschakeling, kunnen deze functies onnodig ingewikkeld zijn voor mensen zonder kinderen of die niet vaak koken, en kunnen ze de kookervaring compliceren.
 • Nadeel 5: Hoewel het krasbestendige glaskeramische paneel gemakkelijk te reinigen is, kan het ook kwetsbaar zijn voor zwaardere objecten die erop kunnen vallen, wat tot breuk kan leiden. Na verloop van tijd kunnen ook krasbestendige oppervlakken slijtage vertonen.

Onze favoriet #3

Amzchef Inductieplaat

Amzchef Inductieplaat

Waarom we het gekozen hebben

De AMZCHEF Inductieplaat is een 2000W hoogefficiënte kookplaat, uitgerust met een turbo-ventilatorsysteem dat zorgt voor een stille werking en uitstekende warmteafvoerefficiëntie. Het apparaat biedt je maar liefst negen vermogensniveaus, variërend van 300W tot 2000W, en temperatuurregeling van 60 tot 240°C, waardoor je volledige controle hebt over je kookproces. Daarnaast zijn er vier automatische menu’s voor roerbakken, koken, melk verwarmen en stoofschotels bereiden, die je kookervaring nog eenvoudiger maken. De inductieplaat is voorzien van een dubbele verwarmingsspoel voor snellere opwarming en kortere kooktijden, en is gemakkelijk schoon te maken dankzij het gebruik van een nieuwste-generatie microkristallijne plaat. Het compacte en slanke ontwerp maakt deze kookplaat ideaal voor gebruik in de keuken, op kantoor, in studentenkamers of in de camper. Met toegevoegde functies zoals kinderbeveiliging en een timer van 3 uur, is de AMZCHEF Inductieplaat een hoogwaardige en veelzijdige toevoeging aan je kookgerei.

 • Voordeel 1: De universele adapterplaat van LEUOVE is gemaakt uit één stuk staal, wat het een duurzame en betrouwbare keuze maakt voor jouw inductiekookplaat.
 • Voordeel 2: Met deze adapter kun je niet-magnetiseerbare pannen verwarmen. Dit betekent dat je niet noodzakelijkerwijs nieuwe pannen hoeft te kopen als je overschakelt van een traditioneel fornuis naar inductie, wat jou gemak en flexibiliteit geeft.
 • Voordeel 3: De adapter en de afneembare handgreep kunnen netjes worden opgeborgen, wat helpt om jouw kookruimte georganiseerd en opgeruimd te houden.
 • Voordeel 4: Als je van goede espresso houdt en jouw huidige espressomachine of standaard aluminium espressokokers wilt blijven gebruiken, dan is deze adapterplaat een uitstekende keuze. Dit maakt het een veelzijdige toevoeging aan jouw keukenwerkblad.
 • Voordeel 5: Kleurafwijkingen na gebruik zijn normaal en beïnvloeden de werking van het bord niet. Mocht er echter grove oneffenheden aan de onderkant van de plaat zitten, wees dan voorzichtig bij gebruik. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het effect van dit product op de langdurige werking van jouw inductiekookplaat.
 • Nadeel 1: Het lezen van de gebruiksaanwijzing is strikt noodzakelijk voordat je de inductieplaat kunt gebruiken. Dit kan tijdrovend zijn en vereist een bepaald niveau aan technisch begrip.
 • Nadeel 2: Hoewel de universele adapter en afneembare handgreep goed opgeborgen kunnen worden, is het feit dat ze verwijderbaar zijn een potentieel nadeel. Je kunt ze namelijk makkelijk kwijtraken, wat het gebruik van de inductieplaat kan beperken.
 • Nadeel 3: Kleurveranderingen van de plaat zijn normaal na gebruik. Dit kan esthetisch onplezierig zijn voor gebruikers die hun keukenapparatuur graag in topconditie houden.
 • Nadeel 4: De Inductieplaat LEUOVE waarschuwt voor grove oneffenheden aan de onderzijde van de plaat. Het is nodig om hier voorzichtig mee te zijn om krassen en schade aan de inductiekookplaat te voorkomen, wat extra zorgvuldigheid vereist tijdens het gebruik.
 • Nadeel 5: Het lijkt erop dat de inductieplaat voornamelijk bedoeld is als een alternatief voor andere espressomachines en standaard aluminium espressokokers. Als je geen espresso-liefhebber bent of niet van plan bent om de plaat voor dit doel te gebruiken, kan dit een overbodige functie zijn.

Onze favoriet #4

Leuove Inductieplaat

Leuove Inductieplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LEUOVE Inductieplaat is een universele adapter voor inductiekookplaten, vervaardigd uit één stuk staal en ontworpen om niet-magnetiseerbare pannen te verwarmen. Deze praktische tool redt je van de noodzaak om nieuwe pannen te kopen bij een overgang van een klassiek fornuis naar inductie. Dit product is ook een uitstekend alternatief voor espressoliefhebbers die hun aluminium espressokokers willen gebruiken. De inductieplaat heeft een afneembare handgreep voor gemakkelijke opberging. Kleurveranderingen na gebruik zijn normaal en hebben geen invloed op de werking. Let echter op voor grove oneffenheden aan de onderkant van de plaat, deze kunnen je inductiekookplaat beschadigen. Vergeet niet om voor gebruik de handleiding zorgvuldig te lezen.

 • Voordeel 1: De universele adapterplaat van LEUOVE is gemaakt uit één stuk staal, wat het een duurzame en betrouwbare keuze maakt voor jouw inductiekookplaat.
 • Voordeel 2: Met deze adapter kun je niet-magnetiseerbare pannen verwarmen. Dit betekent dat je niet noodzakelijkerwijs nieuwe pannen hoeft te kopen als je overschakelt van een traditioneel fornuis naar inductie, wat jou gemak en flexibiliteit geeft.
 • Voordeel 3: De adapter en de afneembare handgreep kunnen netjes worden opgeborgen, wat helpt om jouw kookruimte georganiseerd en opgeruimd te houden.
 • Voordeel 4: Als je van goede espresso houdt en jouw huidige espressomachine of standaard aluminium espressokokers wilt blijven gebruiken, dan is deze adapterplaat een uitstekende keuze. Dit maakt het een veelzijdige toevoeging aan jouw keukenwerkblad.
 • Voordeel 5: Kleurafwijkingen na gebruik zijn normaal en beïnvloeden de werking van het bord niet. Mocht er echter grove oneffenheden aan de onderkant van de plaat zitten, wees dan voorzichtig bij gebruik. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het effect van dit product op de langdurige werking van jouw inductiekookplaat.
 • Nadeel 1: Het lezen van de gebruiksaanwijzing is strikt noodzakelijk voordat je de inductieplaat kunt gebruiken. Dit kan tijdrovend zijn en vereist een bepaald niveau aan technisch begrip.
 • Nadeel 2: Hoewel de universele adapter en afneembare handgreep goed opgeborgen kunnen worden, is het feit dat ze verwijderbaar zijn een potentieel nadeel. Je kunt ze namelijk makkelijk kwijtraken, wat het gebruik van de inductieplaat kan beperken.
 • Nadeel 3: Kleurveranderingen van de plaat zijn normaal na gebruik. Dit kan esthetisch onplezierig zijn voor gebruikers die hun keukenapparatuur graag in topconditie houden.
 • Nadeel 4: De Inductieplaat LEUOVE waarschuwt voor grove oneffenheden aan de onderzijde van de plaat. Het is nodig om hier voorzichtig mee te zijn om krassen en schade aan de inductiekookplaat te voorkomen, wat extra zorgvuldigheid vereist tijdens het gebruik.
 • Nadeel 5: Het lijkt erop dat de inductieplaat voornamelijk bedoeld is als een alternatief voor andere espressomachines en standaard aluminium espressokokers. Als je geen espresso-liefhebber bent of niet van plan bent om de plaat voor dit doel te gebruiken, kan dit een overbodige functie zijn.

Onze favoriet #5

Iseasy Inductieplaat

Iseasy Inductieplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Inductieplaat van het merk IsEasy is een hoogvermogen, gebruiksvriendelijke toevoeging aan je keuken. Het beschikt over 5 inductievelden met in totaal 8600 W vermogen en een boosterfunctie, elke zone wordt verder ondersteund met een vermogensniveau van 9 standen en een timer tot 99 minuten. Heel eenvoudig te bedienen dankzij het intuïtieve touchscreen en ingebouwde veiligheidsfuncties zoals restwarmte-indicatoren, kindervergrendeling en automatische uitschakeling. De plaat is ontworpen voor eenvoudige reiniging en heeft een naadloos design. De afmetingen zijn 90 cm breed, 52 cm diep en 6,9 cm hoog, terwijl de inbouwafmetingen 87 cm breed en 49,5 cm diep zijn. Ontworpen voor gebruik met ijzeren, roestvrijstalen en legeringskachels.

 • Voordeel 1: Je hebt veel kookruimte en vermogen tot je beschikking met de 5 zones inductiekookplaat van IsEasy die totaal 8600 W vermogen heeft en een boosterfunctie.
 • Voordeel 2: Je hebt volledige controle over je kookproces dankzij de vermogensinstelling op 9 niveaus en een timer tot 99 minuten, en je hoeft je geen zorgen te maken over de compatibiliteit met je elektriciteitsnet, aangezien de inductieplaat een AC invoer voltage van 220-240 V kan verwerken.
 • Voordeel 3: Bediening wordt een fluitje van een cent met het intuïtieve touchscreen op de inbouwtafel met 5 branders.
 • Voordeel 4: De IsEasy inductieplaat zorgt voor extra veiligheid met restwarmte-indicatoren die brandwonden voorkomen. Ook zijn er kindervergrendelingsfuncties en automatische uitschakeling tegen vergeten.
 • Voordeel 5: Het design is naadloos en gemakkelijk te reinigen. Bovendien is de inductieplaat geschikt voor ijzeren kachels, roestvrij staal en legeringen. Met de ruime productafmetingen van 90 cm x 52 cm x 6,9 cm en inbouwafmetingen van B 87 cm x D 49,5 cm, past hij in de meeste keukens.
 • Nadeel 1: Het hoge totale vermogen van 8600 W kan een hogere energierekening betekenen. De boosterfunctie, hoewel handig, kan meer energie verbruiken.
 • Nadeel 2: De IsEasy inductiekookplaat heeft een AC invoer voltage van 220-240 V. Dit betekent dat je misschien een specifieke stroomvoorziening nodig hebt wat kan leiden tot extra installatiekosten.
 • Nadeel 3: De inbouwafmetingen, 87 cm breedte en 49,5 cm diepte, kunnen te groot zijn voor sommige keukens. Dit zou kunnen betekenen dat je misschien je keuken moet aanpassen om de kookplaat goed te laten passen.
 • Nadeel 4: De kookplaat is ontworpen voor het gebruik met ijzeren kachels, roestvrij staal en legeringen. Dit betekent dat je misschien je huidige pannen moet vervangen als ze niet compatibel zijn, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 5: Hoewel de kookplaat is uitgerust met restwarmte-indicatoren om brandwonden te voorkomen, laten deze nog steeds de mogelijkheid van het branden van jezelf open wanneer je de warme kookplaat aanraakt.

Onze favoriet #6

Iseasy Inductieplaat

Iseasy Inductieplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Inductieplaat van het merk IsEasy is een enkelvoudige zone inductiekookplaat met een brandervermogen van 2100W en een AC-invoervoltage van 220-240V. Deze kookplaat blinkt uit in snellere verwarmingssnelheid en hogere energie-efficiëntie, waardoor je in een kortere tijd kunt koken. Hij is gemakkelijk schoon te maken dankzij het naadloze design en heeft compacte afmetingen van 35cm x 28cm x 4,4cm. De inductiekookplaat is compatibel met magnetisch kookgerei, inclusief verscheidene materialen zoals gegoten aluminium, ijzer en roestvrij staal. Het biedt 9 verwarmingsniveaus en een 8-uur timer voor optimale temperatuur- en kooktijdcontrole. Qua veiligheid is dit model voorzien van oververhittingsbeveiliging, kinderbeveiliging, en een automatische uitschakelfunctie bij het niet detecteren van kookgerei. Deze inductiekookplaat voldoet aan je dagelijkse keukenbehoeften.

 • Voordeel 1: De IsEasy inductieplaat heeft een krachtig vermogen van 2100W en een snelle verwarmingssnelheid, wat betekent dat je maaltijden sneller bereid worden.
 • Voordeel 2: De inductieplaat is zeer energie-efficiënt. Dit betekent dat het minder elektriciteit verbruikt in vergelijking met andere kookplaten, wat goed is voor zowel je portemonnee als het milieu.
 • Voordeel 3: Het is compatibel met magnetisch kookgerei, inclusief materialen zoals gegoten aluminium, ijzer, geëmailleerd staal en roestvrij staal met een magnetische bodem of gietijzer. Dit betekent dat je waarschijnlijk je huidige pannen kunt blijven gebruiken.
 • Voordeel 4: Het biedt eenvoud en gemak dankzij de negen verwarmingsniveaus en een timer van 8 uur. Hierdoor heb je meer controle over de temperatuur en kooktijd, waardoor je maaltijden precies zo kunt bereiden als je wilt.
 • Voordeel 5: De inductieplaat beschikt over verschillende veiligheidsfuncties, inclusief oververhittingsbeveiliging, kinderbeveiliging en automatische uitschakeling wanneer er geen kookgerei wordt gedetecteerd. Deze functies zorgen ervoor dat je keuken veiliger is.
 • Nadeel 1: De inductieplaat van IsEasy heeft slechts één zone. Dit betekent dat je slechts één pan tegelijk kunt gebruiken, wat het koken van meerdere gerechten tegelijk bemoeilijkt.
 • Nadeel 2: Hoewel de kookplaat een maximale vermogen van 2100 W heeft, kan deze beperking bij meer energie-intensieve kooktaken een probleem zijn. Voor het snel opwarmen van grotere hoeveelheden voedsel of water kan dit onvoldoende zijn.
 • Nadeel 3: De kookplaat is alleen compatibel met magnetisch kookgerei. Dit betekent dat je mogelijk je bestaande potten en pannen niet kunt gebruiken op deze kookplaat als ze niet aan deze specificatie voldoen, wat je dwingt om mogelijk nieuw kookgerei aan te schaffen.
 • Nadeel 4: De grootte van de inductieplaat is vrij klein met afmetingen van slechts 35 cm bij 28 cm. Dit beperkt de grootte van kookgerei die je kunt gebruiken en kan een probleem zijn als je grote gerechten wilt bereiden.
 • Nadeel 5: Hoewel de inductieplaat uitgerust is met een timer van 8 uur, kan dit beperkend zijn voor gerechten die een langere kooktijd vereisen. Voor langzaam garen of stoofpotjes die je meer dan 8 uur wilt laten sudderen, is deze inductieplaat wellicht niet geschikt.

Onze favoriet #7

Singlehomie Inductieplaat

Singlehomie Inductieplaat

Waarom we het gekozen hebben

De SINGLEHOMIE Inductieplaat is een geavanceerde inductiekookplaat die snel opwarmt en koelt, waardoor het een effectieve en efficiënte keuze is voor je keuken. Met twee krachtige branders die onafhankelijk of in combinatie kunnen worden bediend, is deze kookplaat aanpasbaar aan al je kookbehoeften. De negen kookstanden, variërend van zacht smelten tot snel koken, zijn eenvoudig in te stellen met een touch-schuifregelaar. Dit, samen met handige features als de ‘boost-functie’ en timer maken de plaat zeer gebruiksvriendelijk. De plaat is ook voorzien van meerdere veiligheidsfuncties, waaronder oververhittingsbeveiliging, automatische uitschakeling, en een kinderbeveiliging, voor een veilige kookervaring. De pannendetectiefunctie zorgt ervoor dat de plaat automatisch stopt en uitschakelt als een pan wordt verwijderd.

 • Voordeel 1: Snel opwarmen en afkoelen is een indrukwekkend kenmerk van deze inductieplaat. Het magnetisch veld produceert en straalt gelijkmatige warmte uit, waardoor het koken gemakkelijk en snel gaat. Ideaal als jij in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel wilt zetten.
 • Voordeel 2: Het flexibele ontwerp met 2 zones maakt het mogelijk om verschillende gerechten tegelijk te bereiden. Beide branders kunnen onafhankelijk worden bediend, maar ook worden gecombineerd om een grotere kookruimte te bieden voor grotere of langere grillpannen. Dit maakt de inductieplaat zeer veelzijdig.
 • Voordeel 3: Met 9 warmtestanden voldoet de inductieplaat van Singlehomie aan al je kookbehoeften. Of je nu iets wilt smelten of snel koken, deze inductiekookplaat kan het. Bovendien zorgt de boostfunctie ervoor dat je nog sneller kunt koken.
 • Voordeel 4: De inductiekookplaat is uitgerust met een gebruiksvriendelijk touchscherm. Hiermee beheer je gemakkelijk de vermogensinstellingen zonder ook maar enige druk uit te oefenen. Ook beschikt het over functies zoals warm houden, timer en pauze, waardoor je tijdens het koken meer controle en gemak hebt.
 • Voordeel 5: De inductieplaat heeft verschillende beschermingsfuncties om de veiligheid van jou en je gezin te garanderen. Zo beschikt het over een oververhittingsbeveiliging, automatische uitschakelbeveiliging en kindervergrendelingsfunctie. Bovendien detecteert de inductiekookplaat wanneer een pan wordt verwijderd en schakelt deze zich na 2 minuten automatisch uit. Zo kun je zorgeloos koken.
 • Nadeel 1: De inductiekookplaat is mogelijk minder geschikt voor mensen die niet gewend zijn aan het koken met touch-sliderbediening. De responsiviteit valt soms tegen als je gewend bent aan knoppen of draaischijven.
 • Nadeel 2: De inductiekookplaat is alleen geschikt voor pannen van specifieke materialen (ijzer, roestvrij staal, en legeringen). Als je thuis pannen van andere materialen hebt, kun je deze niet op deze kookplaat gebruiken.
 • Nadeel 3: Hoewel het kunnen combineren van de twee kookzones voor een grotere pan handig kan zijn, kan het ook een nadeel zijn als je beide zones tegelijkertijd wilt gebruiken voor twee verschillende pannen. De flexibiliteit van de zones kan in dat geval beperkend werken.
 • Nadeel 4: Er wordt niet gesproken over het geluidsniveau van het apparaat. Inductiekookplaten kunnen soms een zoemend of klikkend geluid geven, wat storend kan zijn tijdens het koken.
 • Nadeel 5: De automatische uitschakelbeveiliging kan onhandig zijn. Als je bijvoorbeeld even je pan van de kookplaat haalt en vergeet hem binnen twee minuten terug te plaatsen, schakelt de kookplaat uit. Dit betekent dat je kookproces wordt onderbroken en je de inductiekookplaat opnieuw moet inschakelen en je instellingen opnieuw moet instellen. Dit kan vooral onpraktisch zijn bij complexe gerechten of bij het koken van meerdere gerechten tegelijkertijd.

Onze favoriet #8

Duxtop Inductieplaat

Duxtop Inductieplaat

Waarom we het gekozen hebben

De Duxtop inductiekookplaat is een draagbaar en lichtgewicht kooktoestel, ideaal voor gebruik in verschillende omgevingen zoals keukens, slaapkamers, campers en boten. De kookplaat is ontworpen voor een hoge energie-efficiëntie met een efficiëntieniveau van 83%, en biedt snelle opwarming voor verkorte kooktijden. De 20 vooraf ingestelde vermogensniveaus en temperatuurniveaus, variërend van 100W tot 2100W en 50°C tot 240°C, geven je volledige controle over je kookproces. Daarnaast is het uitgerust met een elegante sensor touch-display met een geïntegreerd LCD-display voor eenvoudige bediening. De glasplaat is gemakkelijk te reinigen, zodat je geen last hebt van aangebrande gerechten. Let wel op dat de inductiekookplaat alleen werkt met keukengerei met een magnetische bodem met een minimum diameter van 12 cm. Met CE-, EMC- en ErP-certificeringen, biedt de Duxtop inductiekookplaat je absolute veiligheid en komt het met een fabrieksgarantie van 2 jaar.

 • Voordeel 1: Draagbaarheid en flexibiliteit – De Duxtop inductiekookplaat is licht en draagbaar, waardoor je hem gemakkelijk overal kunt meenemen, van je keuken tot je camper of boot. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact van 220-240V 9,5A.
 • Voordeel 2: Energie-efficiëntie – Met een energie-efficiëntie van 83% is de inductiekookplaat efficiënter dan conventionele gas- of elektrische fornuizen. Bovendien warmt hij snel op en verkort hij de kooktijden, wat je tijd en energie bespaart.
 • Voordeel 3: Persoonlijke aanpassing – Je kunt kiezen uit 20 vooraf ingestelde vermogensniveaus (van 100W tot 2100W) en 20 vooraf ingestelde temperatuurniveaus (van 50°C tot 240°C), waardoor je jouw kookervaring volledig kunt personaliseren en precies kunt koken zoals je dat wilt.
 • Voordeel 4: Eenvoudige bediening en gebruiksgemak – Dankzij het elegante sensor-touchscreen met geïntegreerd LCD-display is de inductiekookplaat extreem eenvoudig te bedienen. Je hoeft het paneel alleen licht aan te raken om de functie, temperatuur of vermogen in te stellen, de kinderbeveiliging te activeren of een timer te starten.
 • Voordeel 5: Gemakkelijke reiniging – De inductiekookplaat heeft een hoogwaardige glasplaat. Zonder open vlam of verwarmingselement, verbranden de gerechten niet op het extra grote glazen kookoppervlak, waardoor het heel gemakkelijk schoon te maken is met slechts een vochtige doek.
 • Nadeel 1: Hoewel de Duxtop inductieplaat draagbaar is en gemakkelijk aangesloten kan worden, requiseert het een krachtige stopcontact van 220 ~ 240 V 9,5 A. Dit houdt in dat je misschien niet overal in je huis of op de camping de mogelijkheid hebt om het aan te sluiten en te gebruiken, gegeven de specifieke stroomvereisten.
 • Nadeel 2: Het product is afhankelijk van sensor-touchscreen technologie om de bediening te regelen. Hoewel dit het product modern en strak maakt, kan dit touch screen moeilijkheden opleveren voor mensen die niet gewend zijn aan dit type interactie.
 • Nadeel 3: Het feit dat de Duxtop inductieplaat alleen kan worden gebruikt met keukengerei met een magnetische bodem kan een groot nadeel zijn. Je zult specifiek kookgerei moeten aanschaffen als je dat nog niet hebt, wat een extra investering betekent.
 • Nadeel 4: Dit model heeft 20 vooraf ingestelde vermogensniveaus en 20 temperatuurniveaus, hoewel dit als een voordeel kan worden gezien voor sommige gebruikers, kan het voor anderen een ingewikkeld proces betekenen om de perfecte instellingen te vinden voor hun kookbehoeften.
 • Nadeel 5: Verder wordt het glasoppervlak weliswaar geprezen om zijn gemakkelijke reiniging, maar op de langere termijn kan dit betekenen dat er makkelijker krassen ontstaan, wat de esthetische en zelfs functionele kwaliteit van de kookplaat kan beïnvloeden.

Onze favoriet #9

Ilsa Inductieplaat

Ilsa Inductieplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ilsa Inductieplaat is een praktische en essentiële aanwinst voor jouw keuken. Speciaal ontworpen voor inductiekoken, biedt deze plaat met een diameter van 21 cm een optimale warmteverdeling voor al jouw kookbehoeften. Pluspunt is dat hij vaatwasserbestendig is, wat het schoonmaken na een heerlijke maaltijd eenvoudiger maakt. Dit is onmisbaar voor iedere liefhebber van inductie koken!

 • Voordeel 1: De Ilsa inductieplaat is ontworpen voor gebruik met inductie, wat betekent dat je kunt genieten van de voordelen van deze efficiënte kooktechnologie. Dit omvat bijvoorbeeld snellere verwarming en nauwkeurige temperatuurregeling.
 • Voordeel 2: De plaat heeft een diameter van 21 cm. Dit is een handig groot formaat dat geschikt is voor veel verschillende potten en pannen, maar klein genoeg is om gemakkelijk op te bergen wanneer hij niet in gebruik is.
 • Voordeel 3: De Ilsa inductieplaat is vaatwasserbestendig. Dit is een groot pluspunt voor het schoonmaken, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over handmatig schrobben of moeilijk te reinigen hoeken.
 • Voordeel 4: Door zijn compatibiliteit met inductiekookplaten is deze Ilsa inductieplaat energie-efficiënt. Het helpt je dus niet alleen bij het bereiden van heerlijke maaltijden, maar ook bij het besparen van energie.
 • Voordeel 5: Omdat deze plaat vaatwasserbestendig is, bespaart het je tijd en moeite in de keuken. Je kunt je concentreren op wat echt belangrijk is: het koken van heerlijk eten.
 • Gegeven de zeer beperkte informatie die in de productbeschrijving wordt vermeld, is het moeilijk om specifieke nadelen te identificeren zonder het vermelden van de prijs of garantie. Hieronder zijn echter enkele mogelijke nadelen, met als voorbehoud dat deze zijn afgeleid van de geboden informatie en mogelijk niet van toepassing zijn op individuele ervaringen:
 • Nadeel 1: Je kunt dit apparaat enkel gebruiken als je een inductieplaat hebt, het is niet compatibel met andere soorten kookplaten zoals gas of elektrisch.
 • Nadeel 2: Met een diameter van 21 cm. is deze Ilsa inductieplaat misschien aan de kleine kant, afhankelijk van je kookbehoeften.
 • Nadeel 3: Hoewel het vaatwasserbestendig is, kan het regelmatig wassen in de vaatwasser uiteindelijk verkleuring en slijtage veroorzaken aan het product.
 • Nadeel 4: De informatie geeft geen details over eventuele veiligheidsfuncties. Veiligheidsmaatregelen zijn belangrijk bij kooktoestellen, dus het ontbreken van vermelde veiligheidsfuncties kan een nadeel zijn.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt niet of het apparaat anti-aanbak is. Als dit niet het geval is, kan voedsel vastplakken, wat het moeilijker maakt om schoon te maken.
 • Onthoud dat deze nadelen schattingen zijn, gebaseerd op de geboden informatie. Het zou altijd handig zijn om extra productinformatie te hebben of recensies van gebruikers te lezen alvorens een aankoop te doen.

Onze favoriet #10

Leuove Inductieplaat

Leuove Inductieplaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LEUOVE Inductieplaat is een universele adapterplaat voor inductiekookplaten, gemaakt van één stuk staal. Met een maat van 14 cm is deze perfect voor je espresso-koker of kleinere kookpannen. Deze adapter verwarmt ook non-magnetiseerbare pannen, waardoor je niet per se inductie-geschikte pannen hoeft aan te schaffen als je overstapt van een klassiek fornuis naar inductie. Ben je een liefhebber van espresso en gebruik je ook standaard aluminium espresso-kooktoestellen? Dan is dit een uitstekend alternatief. Zorg ervoor dat je de inductiekookplaat op een gemiddelde temperatuur zet en lees vooral de gebruiksaanwijzing voor gebruik. Pluspunt: de adapter en de afneembare handgreep zijn makkelijk op te bergen.

 • Voordeel 1: De LEUOVE inductieplaat is een veelzijdige keuze, omdat het compatibel is met zowel espresso-kokers als andere kleinere kookpannen, dankzij de universele adapterplaat gemaakt uit één stuk staal. Je kunt dus gemakkelijk blijven koken met je favoriete pannen.
 • Voordeel 2: De adapterplaat helpt om niet-magnetiseerbare pannen en pannen te verwarmen, wat betekent dat je al je bestaande kookgerei efficiënt kunt gebruiken door gewoon deze adapterplaat te gebruiken.
 • Voordeel 3: Er is een afneembare handgreep aanwezig, die de opslag van de adapterplaat gemakkelijker maakt. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van voldoende opslagruimte in je keuken.
 • Voordeel 4: Het is een uitstekend alternatief voor wie van goede espresso houdt maar nog steeds zijn andere espressomachines of standaard aluminium espresso-kokers wil gebruiken. Zodoende biedt het een flexibele oplossing voor het bereiden van je favoriete drankjes.
 • Voordeel 5: Er zijn duidelijke instructies voor de gebruiker om de gebruiksveiligheid te waarborgen. Bij ingebruikname van de inductiekookplaat dien je deze op een gemiddelde temperatuur in te stellen, wat nuttig is om te weten om je kookervaring te optimaliseren en enig risico van oververhitting te vermijden.
 • Nadeel 1: De grootte van de adaptorplaat is specifiek 14 cm, hetgeen betekent dat deze mogelijk niet geschikt is voor al je kookpannen. Grotere pannen passen mogelijk niet en dat kan beperkend zijn in je kookervaring.
 • Nadeel 2: Hoewel de adapter en de afneembare handgreep gemakkelijk kunnen worden opgeborgen, betekent dit dat er extra inspanning en tijd nodig is voor opslag na elk gebruik. Dit kan het proces van koken en schoonmaken omslachtiger maken.
 • Nadeel 3: De adapterplaat wordt gebruikt om niet-magnetiseerbare pannen te verwarmen, wat tot inefficiëntie kan leiden en meer energie kan verbruiken dan bij het direct koken op een inductiekookplaat.
 • Nadeel 4: Hoewel het product het mogelijk maakt om over te schakelen van een klassiek fornuis naar inductie zonder nieuwe pannen te kopen, betekent de vermelding om de gebruiksaanwijzing zorgvuldig te lezen dat er wellicht een leercurve betrokken is bij het correct en veilig gebruik van dit product.
 • Nadeel 5: Het wordt aangeraden om de inductiekookplaat op een gemiddelde temperatuur te zetten. Dit betekent dat je mogelijk niet in staat bent om op hogere temperaturen te koken, wat je kookmogelijkheden kan beperken.

Na grondig onderzoek en analyse van de 10 beste inductieplaten op de markt, kunnen we concluderen dat er verschillende sterke opties zijn die je keuken een moderne upgrade kunnen geven. Het loont zeker om te investeren in een inductieplaat van hoge kwaliteit, gezien de efficiëntie en precisie die deze apparaten bieden. Of je nu op zoek bent naar een model met kinderslot voor veiligheid, een opvallend design, of een plaat met geïntegreerde kookzones, er is altijd een product dat aan jouw specifieke behoeften voldoet. Waar je uiteindelijk ook voor kiest, je kan er zeker van zijn dat deze inductieplaten een waardevolle toevoeging zullen zijn aan je keuken.

Inhoudsopgave