a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Informatica Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een up-to-date overzicht verwachten van Informatica Statistieken, met inzichten in de nieuwste trends, ontwikkelingen en gedetailleerde analyses, versterkt met de meest recente en relevante gegevens.

 • Er zijn meer dan 23 miljoen softwareontwikkelaars wereldwijd in 2021.
 • In 2019 waren er ongeveer 18,2 miljoen ICT-specialisten in de EU.
 • Ongeveer 1 op de 20 mensen werkt in Nederland in de ICT-sector.
 • In 2018 waren er ongeveer 277.000 vacatures in de ICT-sector in Nederland.
 • In Nederland gebruikt bijna 93% van de mensen internet dagelijks in 2021.
 • Ongeveer 60% van de wereldbevolking heeft toegang tot internet in 2021.
 • Er zijn meer dan 1,7 miljard websites wereldwijd in 2021.
 • Bijna 70% van de ICT-specialisten in de EU zijn mannen.
 • Ongeveer 29% van de wereldbevolking heeft een actief Facebook-account in 2020.
 • Er worden gemiddeld 500 miljoen tweets per dag gepost in 2020.
 • Google behandelt meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten per dag.
 • In 2020 waren er meer dan 2 miljoen beschikbare apps in de Apple App Store.
 • In Nederland zijn er gemiddeld 3,5 connected apparaten per persoon in 2020.
 • In 2019 was de wereldwijde waarde van de AI-markt 39,9 miljard Amerikaanse dollar.
 • In 2017 werd er wereldwijd bijna 1,2 zettabytes aan data verplaatst.

Actuele Informatica Statistieken

Er zijn meer dan 23 miljoen softwareontwikkelaars wereldwijd in 2021.

De statistiek vertelt ons dat er in 2021 wereldwijd meer dan 23 miljoen softwareontwikkelaars zijn. Wat betekent dit? Softwareontwikkelaars zijn professionals die computercodes schrijven, testen, onderhouden en verbeteren om softwareprogramma’s te creëren. Denk hierbij aan de apps op uw telefoon, de programma’s op uw computer of zelfs de systemen die onze maatschappelijke infrastructuur ondersteunen. Het feit dat er meer dan 23 miljoen van deze specialisten wereldwijd zijn, geeft aan hoe belangrijk en wijdverbreid deze rol is in onze moderne, gedigitaliseerde wereld. Het toont ook aan dat dit een bloeiende sector is met veel professionals die zich wijden aan de ontwikkeling en verbetering van software.

In 2019 waren er ongeveer 18,2 miljoen ICT-specialisten in de EU.

In 2019 telde de Europese Unie (EU) ongeveer 18,2 miljoen mensen die als ICT-specialist werkzaam waren. Dit cijfer omvat iedereen die professioneel betrokken is bij het veld van informatie- en communicatietechnologie. Het kan gaan om een breed scala aan beroepen, zoals softwareontwikkelaars, netwerkbeheerders, beveiligingsexperts en data-analisten. Het is belangrijk voor u om te begrijpen dat de toename van het aantal ICT-specialisten de digitale transformatie in Europa weerspiegelt en de groeiende behoefte aan vaardigheden op het gebied van technologie in bijna alle sectoren.

Ongeveer 1 op de 20 mensen werkt in Nederland in de ICT-sector.

De statistiek ‘Ongeveer 1 op de 20 mensen werkt in Nederland in de ICT-sector’ geeft aan dat een substantieel deel van de Nederlandse beroepsbevolking actief is in de Informatie en Communicatie Technologie (ICT) sector. Als we dit in percentages uitdrukken, dan betekent dit dat ongeveer 5% van de werkende mensen in Nederland in deze sector werkt. Deze sector omvat een breed scala aan beroepen die betrekking hebben op de ontwikkeling, het gebruik en het onderhoud van computersystemen, software, netwerken en databases. Het is ook een indicatie van de waarde van ICT voor de Nederlandse economie en de afhankelijkheid van moderne bedrijfsvoeringen op technologie. Kortom, u kunt uit deze statistiek opmaken dat de ICT-sector een belangrijke rol speelt in de Nederlandse arbeidsmarkt.

In 2018 waren er ongeveer 277.000 vacatures in de ICT-sector in Nederland.

Met de statistiek ‘In 2018 waren er ongeveer 277.000 vacatures in de ICT-sector in Nederland’, wordt bedoeld dat er in dat specifieke jaar bijna 277.000 beschikbare banen waren binnen de informatietechnologie branche in ons land. Dit impliceert niet direct dat er evenveel mensen werkzaam waren in die sector, aangezien er sprake kan zijn van vacatures die gedurende het jaar oningevuld bleven, of posities die meerdere keren in het jaar vacant waren. Deze cijfers geven u als lezer inzicht in de omvang en de dynamiek van de arbeidsmarkt in de ICT-sector. Het toont tevens aan dat er een aanzienlijke vraag was naar ICT-specialisten in dat jaar.

In Nederland gebruikt bijna 93% van de mensen internet dagelijks in 2021.

De statistiek geeft aan dat in Nederland bijna 93% van de mensen dagelijks internet gebruikt in 2021. Dit betekent dat van alle Nederlanders, 93 op de 100 mensen dagelijks online zijn voor diverse activiteiten zoals werken, leren, sociale media, winkelen, informatie zoeken, enzovoort. Deze hoge mate van internetgebruik weerspiegelt hoe diep de digitale cultuur in onze maatschappij is geworteld, en benadrukt het belang van toegang tot en vaardigheid met digitale technologie in het dagelijkse leven van mensen. Met andere woorden, u maakt deel uit van de ruime meerderheid of 93% van de Nederlandse bevolking die elke dag internet gebruikt.

Ongeveer 60% van de wereldbevolking heeft toegang tot internet in 2021.

Uit de statistiek blijkt dat in het jaar 2021, ongeveer 60% van de wereldbevolking toegang heeft tot internet. Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de mensen over de hele wereld in staat is om met moderne technologie te communiceren, toegang heeft tot een breed scala aan informatie en de mogelijkheid heeft om online diensten te gebruiken, variërend van e-commerce tot onderwijs en entertainment. Hoewel dit significant is, suggereert dit ook dat er nog steeds ongeveer 40% van de wereldbevolking is die geen toegang heeft tot deze waardevolle bron, wat wijst op digitale ongelijkheid. Deze ongelijkheid kan te maken hebben met factoren zoals geografie, economie, opleiding en infrastructuur. Dit zijn belangrijke aspecten om te overwegen bij het analyseren van dergelijke statistieken. Hopelijk biedt deze uitleg u meer inzicht in wat de gegeven statistiek betekent, maar aarzel niet om meer vragen te stellen als u meer informatie nodig heeft.

Er zijn meer dan 1,7 miljard websites wereldwijd in 2021.

De statistiek die u ziet, geeft aan dat er wereldwijd meer dan 1,7 miljard websites waren in 2021. Dit toont de enorme omvang van het wereldwijde web en de prevalentie van internetgebruik in onze huidige samenleving. Elke website kan worden gezien als een afzonderlijke entiteit of locatie op het internet, variërend van persoonlijke blogs en bedrijfswebsites tot sociale media platforms en e-commerce winkels. Het geeft aan hoe sterk we in deze digitale tijd afhankelijk zijn geworden van het internet. U kunt zich dus voorstellen dat elke website unieke informatie, diensten, producten of interacties biedt, wat betekent dat de mogelijkheden met meer dan 1,7 miljard websites bijna oneindig zijn. U kunt hiermee begrijpen dat als u toegang hebt tot het internet, u toegang hebt tot deze enorme hoeveelheid informatie en hulpmiddelen.

Bijna 70% van de ICT-specialisten in de EU zijn mannen.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat in de Europese Unie, mannen in hoge mate vertegenwoordigd zijn in de ICT-sector, met bijna 70% van de ICT-specialisten die man zijn. Dit betekent dat voor elke 100 ICT-specialisten in de EU, er ongeveer 70 mannen zijn. Deze statistiek toont een genderonevenwichtigheid in de ICT-sector aan, waarbij mannen een aanzienlijk grotere proportie vertegenwoordigen dan vrouwen. Het kan worden geïnterpreteerd als een aanwijzing voor de noodzaak van initiatieven om genderdiversiteit in deze sector te bevorderen. U, als lezer, kunt deze statistiek gebruiken om inzicht te krijgen in de huidige en potentiële toekomstige trends in de ICT-industrie in de EU.

Ongeveer 29% van de wereldbevolking heeft een actief Facebook-account in 2020.

De statistiek laat zien dat in 2020, ongeveer 29% van de totale wereldbevolking een actief Facebook-account heeft. Dit betekent dat bijna één op de drie mensen wereldwijd op dit sociale mediaplatform actief is. Het platform wordt gebruikt voor diverse doeleinden zoals communicatie, nieuwsvergaring en entertainment. Het is belangrijk voor u om te begrijpen dat terwijl een groot deel van de wereldbevolking toegang heeft tot Facebook, er ook nog steeds een groot percentage is dat niet op dit platform aanwezig is, om uiteenlopende redenen zoals beperkte toegang tot internet, privacy overwegingen, of simpelweg geen interesse. Deze statistiek geeft een algemeen beeld van het bereik en de invloed van Facebook op de wereldwijde gemeenschap.

Er worden gemiddeld 500 miljoen tweets per dag gepost in 2020.

Deze statistiek houdt in dat er in het jaar 2020 op een gemiddelde dag ongeveer 500 miljoen tweets zijn verstuurd. Dit cijfer is een gemiddelde en kan variëren van dag tot dag, afhankelijk van wereldwijde gebeurtenissen, populariteit van Twitter en andere factoren. Toch geeft het een indruk van de omvang van de communicatie die plaatsvindt op dit sociale netwerkplatform. Kortom, als u deze cijfers overweegt, kunt u zich een voorstelling maken van de enorme hoeveelheid informatie, gedachten, ideeën en meningen die dagelijks via Twitter worden gedeeld.

Google behandelt meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten per dag.

Google is een van de meest gebruikte zoekmachines ter wereld. Als u zich afvraagt hoe vaak deze tool wordt gebruikt, zou u waarschijnlijk versteld staan. Een opmerkelijk statistiek is dat Google meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten behandelt per dag. Dit betekent dat, gemiddeld, mensen over de hele wereld dagelijks zo’n 3,5 miljard keer een zoekopdracht invoeren op Google. Dit omvat alles, van vragen over algemene kennis, het weer, locaties, dienstverleningen, specifieke persoonlijke en zakelijke informatie en nog veel meer. Het toont aan hoe verweven internet, en met name zoekmachines zoals Google, zijn in ons dagelijks leven. We vertrouwen erop om ons te helpen antwoorden te vinden op bijna alles wat we willen weten.

In 2020 waren er meer dan 2 miljoen beschikbare apps in de Apple App Store.

De statistiek die u hier ziet, geeft aan dat er in het jaar 2020 meer dan twee miljoen applicaties beschikbaar waren in de Apple App Store. Dit betekent dat gebruikers van Apple-producten zoals iPhones, iPads en Macs uit een brede waaier van apps konden kiezen om te downloaden en te gebruiken. De apps variëren van functionele tools zoals agenda’s en weer-apps, tot entertainmentopties zoals games en streamingdiensten. Het aantal geeft ook een indicatie van de groei en de diversiteit in de app-industrie. Elk van deze twee miljoen apps is ontwikkeld door individuen of bedrijven over de hele wereld, om verschillende behoeftes en wensen van de gebruikers te vervullen. Dit statistisch cijfer is een belangrijke maatstaf voor de continu evoluerende technologische en digitale ruimte waarin wij momenteel leven.

In Nederland zijn er gemiddeld 3,5 connected apparaten per persoon in 2020.

Deze statistiek geeft aan dat in Nederland elke persoon in 2020 gemiddeld over 3,5 ‘connected’ apparaten beschikte. Met ‘connected’ apparaten bedoelen we apparaten die verbonden zijn met het internet, denk hierbij aan smartphones, tablets, computers, maar ook aan slimme apparaten zoals thermostaten of koelkasten. Het betekent dus dat u, als gemiddelde Nederlander, waarschijnlijk de mogelijkheid hebt om met minstens drie verschillende apparaten online te gaan, te surfen op het web, e-mails te lezen, video’s te streamen, enzovoort. Deze statistiek onderstreept het toenemende belang en de afhankelijkheid van de digitale technologie in ons dagelijks leven.

In 2019 was de wereldwijde waarde van de AI-markt 39,9 miljard Amerikaanse dollar.

In 2019, volgens de statistieken, had de wereldwijde markt voor kunstmatige intelligentie (AI) een waarde van 39,9 miljard Amerikaanse dollar. Dit betekent dat als we alle inkomsten zouden optellen die in dat jaar door bedrijven in de hele wereld zijn gegenereerd door de verkoop, ontwikkeling en levering van AI-gerelateerde producten en diensten, we uit zouden komen op een totaal van 39,9 miljard. Dit getal geeft dus een beeld van de economische impact van AI en de omvang van de industrie in dat jaar. Het omvat meerdere aspects van AI, waaronder software, hardware, diensten en toepassingen in diverse sectoren zoals gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie en meer.

In 2017 werd er wereldwijd bijna 1,2 zettabytes aan data verplaatst.

In 2017 is er wereldwijd ongekend veel data verplaatst, namelijk bijna 1,2 zettabytes. U vraagt zich wellicht af, wat betekent dit precies? Een zettabyte is een onvoorstelbaar grote eenheid van digitale informatie, die gelijk staat aan een miljard terabytes, of een triljoen gigabytes. Probeer u eens voor te stellen hoeveel dat is. Deze wereldwijde data-overdracht omvat al het internetverkeer, inclusief webbrowsen, email, video streaming, zakelijke transacties en nog veel meer. Het geeft aan hoe zeer we tegenwoordig vertrouwen op digitale technologieën en hoeveel informatie er voortdurend over de wereld wordt verzonden en ontvangen.

Referenties

0. – https://ec.europa.eu

1. – https://www.statista.com

2. – https://www.cbs.nl

3. – https://www.internetlivestats.com

4. – https://www.omnicoreagency.com

5. – https://www.daxx.com

Originally posted 2023-11-14 12:13:46.

Inhoudsopgave