a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Infrarood Sauna: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 infrarood sauna’s, getest en beoordeeld op basis van nieuw onderzoek, om de beste keuze voor jouw behoeften te vinden.

Unser Favorit: Vayotoy Infrarood Sauna

Vayotoy Infrarood Sauna
★★★★★

Unser Favorit: Fonteyn Infrarood Sauna

Fonteyn Infrarood Sauna
★★★★★

Unser Favorit: Huole Infrarood Sauna

Huole Infrarood Sauna
★★★★★

Unser Favorit: Home Deluxe Infrarood Sauna

Home Deluxe Infrarood Sauna
★★★★★

Unser Favorit: Home Deluxe Infrarood Sauna

Home Deluxe Infrarood Sauna
★★★★★

Unser Favorit: Yjiijy Infrarood Sauna

Yjiijy Infrarood Sauna
★★★★★

Unser Favorit: Ecosapiens Infrarood Sauna

Ecosapiens Infrarood Sauna
★★★★★

Unser Favorit: Turefans Infrarood Sauna

Turefans Infrarood Sauna
★★★★★

Unser Favorit: Chi-Enterprise Infrarood Sauna

Chi-Enterprise Infrarood Sauna
★★★★★

Ben je op zoek om je thuis-ontspanningservaring naar een hoger niveau te tillen? Zo ja, dan is een infrarood sauna wellicht precies wat je nodig hebt. Wij hebben de tien beste producten op de markt getest om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze uit deze ontspannende en gezondheidsbevorderende apparatuur. Ons nieuwste onderzoek zal je voorzien van waardevolle informatie over deze innovatieve technologie, die niet alleen helpt om stress te verminderen, maar ook tal van andere gezondheidsvoordelen biedt. Lees verder om de resultaten van onze grondige evaluations te ontdekken en laat ons je helpen om de beste keuze voor jouw infrarood sauna ervaring te maken.

Een infrarood sauna is een type sauna dat gebruikmaakt van licht om warmte te creëren. In tegenstelling tot een traditionele sauna, die je hele omgeving verwarmt om zo jouw lichaam op te warmen, dringen de infrarode stralen direct je huid binnen, waardoor je intenser en efficiënter zweet. De warmte van de infrarood sauna kan bijdragen aan het verminderen van spierpijn, het verbeteren van je circulatie en het ontgiften van je lichaam door middel van zweet. Let op: hoewel de warmte van een infrarood sauna tal van voordelen biedt, moet je altijd goed gehydrateerd blijven en het gebruik beperken tot de aanbevolen tijd om oververhitting te voorkomen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Vayotoy Infrarood Sauna

Vayotoy Infrarood Sauna

Waarom we het gekozen hebben

De VAYOTOY Infrarood Sauna is een innovatieve saunadeken die gebruik maakt van hoogwaardige infraroodverwarming voor een diep penetrerende warmte-ervaring. Deze intensieve warmte stimuleert je bloedcirculatie en metabolisme optimaal, waarbij afvalstoffen effectief worden afgevoerd. Je kunt genieten van je eigen gepersonaliseerde sauna-ervaring, waarbij je de temperatuur en tijd van de bovenste en onderste afdekking naar wens instelt, tot een maximum van 80°C. Er zijn ook extra functies zoals een afstandsbediening voor eenvoudige bediening en diverse veiligheidsmaatregelen, inclusief een schakelaar die bij anomalieën binnen 0,01 seconden afslaat. Vervaardigd uit milieuvriendelijk, duurzaam en thermisch geïsoleerd Oxford-weefsel, biedt deze saunadeken je niet alleen veiligheid, maar ook een unieke sauna-ervaring. Bovendien, dankzij de praktische ritssluitingen kun je zelfs tijdens je saunasessie lezen of andere activiteiten uitvoeren. Deze saunadeken is ideaal voor thuisgebruik en ook voor professionele schoonheidssalons.

 • Voordeel 1: Diepe Infrarood Warmte – De VAYOTOY saunadeken maakt gebruik van hoogwaardig infrarood als verwarmingsmethode. Het infrarood heeft een groot doordringend vermogen en kan eenvoudig diep in de huid doordringen tot in de binnenkant van de cellen. Hierdoor kun je de warmte van binnenuit voelen, wat bijdraagt aan een effectieve uitzetting van je bloedvaten en poriën, het versterken van je bloedcirculatie en metabolisme en het afvoeren van metabolisch afval.
 • Voordeel 2: Verbeterde Vitaliteit – De infraroodsauna stimuleert moleculaire beweging bij hogere temperaturen, waardoor je lichaam en huid effectiever functioneren. Dit resulteert in een verbeterde vitaliteit en welzijn.
 • Voordeel 3: Veilige Gebruikservaring – Je veiligheid is gegarandeerd met de ingebouwde veiligheidsschakelaar en temperatuurbeveiligingsschakelaar. Wanneer er iets abnormaals gebeurt, zoals hoge spanning of overbelasting, stopt de machine onmiddellijk met werken, en je krijgt een alarm als de bedrijfstemperatuur boven de 85°C komt.
 • Voordeel 4: Hoogwaardig Materiaal – De saunahoes is gemaakt van milieuvriendelijk en duurzaam Oxford-weefsel dat waterdicht en thermisch geïsoleerd is, wat zorgt voor een langdurige gebruiksduur. De dikker-dan-normale draden kunnen hogere stromen verwerken, wat de veiligheid in gebruik ten goede komt.
 • Voordeel 5: Praktisch Gebruik – Met de speciaal ontworpen ritssluiting op de saunahoes, kun je je handen vrij bewegen om bijvoorbeeld je telefoon te gebruiken, te lezen of andere activiteiten te doen terwijl je van de sauna geniet. Deze ritssluiting is bidirectioneel en kan van binnen of buiten worden geopend, wat het uiterst praktisch in gebruik maakt.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de VAYOTOY Infrarood Sauna apparatuur wordt beschreven als duurzaam en milieuvriendelijk, geeft de beschrijving niet specifiek aan dat het product gecertificeerd of getest is volgens bepaalde duurzaamheidsstandaarden. Dit kan twijfels oproepen over hun milieubeweringen.
 • Nadeel 2: De temperatuurcontroleschakelaar stopt niet met werken zolang de temperatuur onder de 85 °C blijft. Dit betekent dat als de bedieningsmechanismen niet zoals verwacht functioneren maar de temperatuur nog steeds onder de 85 °C is, het systeem zal blijven werken. Dit kan onveilig zijn in bepaalde situaties.
 • Nadeel 3: Hoewel er een handige ritssluiting is die zowel van binnen als van buiten geopend kan worden, gaat deze niet helemaal los. Dit betekent dat je bewegingsbereik beperkt is en dat je goed moet nadenken voordat je besluit om je handen eruit te houden tijdens een sessie.
 • Nadeel 4: De afstandsbediening wordt geleverd zonder batterij. Dit betekent dat je zelf voor de benodigde batterijen moet zorgen voordat je de sauna kunt gebruiken, wat zowel onhandig als potentieel tijdrovend kan zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de materialen van hoge kwaliteit zijn zoals de beschrijving beweert, wordt niet vermeld dat het materiaal specifiek ontworpen is om bestand te zijn tegen slijtage na langdurig en herhaaldelijk gebruik. Het ontbreken van informatie hierover kan twijfels oproepen over de duurzaamheid en levensduur van het product.

Onze favoriet #2

Fonteyn Infrarood Sauna

Fonteyn Infrarood Sauna

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Sauna van het merk Fonteyn is een hoogwaardig wellnessproduct dat gemaakt is van cederhout en afmetingen heeft van 120 x 105 x 190 cm. De 2000 watt infrarood sauna is uitgerust met 5 volspectrumstralers en hoeft niet voorverwarmd te worden, wat energie bespaart. De sauna heeft comfortabele zittingen en beschikt over een ionisator en een luidsprekersysteem met radiomogelijkheid. Verder vind je er ook een handige leeslamp en spotlights die je kunt bedienen met een lichtknop. Alles is veilig gemaakt met veiligheidsglas en je kunt de functies van de sauna bedienen via een digitaal display, toegankelijk van binnen en van buiten. Het infraroodspectrum is verdeeld met 28% IR-A, 58% IR-B en 14% IR-C, wat samen zorgt voor een optimale sauna ervaring.

 • Voordeel 1: De infrarood sauna van Fonteyn is gemaakt van cederhout, wat lang meegaat en geurt lekker. Dit geeft je niet alleen een robuuste, duurzame structuur, maar ook een meer ontspannen en luxe sauna-ervaring.

  Voordeel 2: Met vijf volspectrumstralers en een hoog vermogen van 2000 watt, ben je verzekerd van een effectieve warmteverdeling. Dit betekent dat je volledig omgeven bent door aangename, doordringende warmte.

 • Voordeel 3: De sauna heeft geen opwarmtijd. Zodra je begint, begin je meteen te genieten. Dit betekent dat je geen tijd hoeft te verspillen aan het wachten totdat de sauna op temperatuur is.
 • Voordeel 4: De sauna is uitgerust met diverse comfortverhogende features, waaronder comfortabele zitplaatsen, een leeslampje voor het lezen tijdens je saunasessie, en zelfs een luidsprekersysteem met radio, zodat je naar je favoriete muziek of radioprogramma kunt luisteren terwijl je ontspant.
 • Voordeel 5: De sauna is voorzien van een digitaal display dat zowel van binnen als van buiten bediend kan worden. Dit betekent dat je de instellingen van je sauna gemakkelijk kunt aanpassen zonder dat je uit de warmte hoeft te stappen.
 • Nadeel 1: De Infrarood Sauna van Fonteyn wordt geprezen om zijn onmiddellijke opwarmtijd, maar dit kan een nadeel zijn. Daar je het plezier ontneemt om te ontspannen terwijl de sauna opwarmt, wat een belangrijk aspect van de saunabeleving kan zijn.
 • Nadeel 2: Ondanks zijn moderne faciliteiten en functies, bevat het audiosysteem geen CD-speler. Dat wil zeggen, als jij iemand bent die nog steeds graag naar muziek luistert via CD’s, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: Als je een groter postuur hebt of graag uitgestrekt ligt in de sauna, kunnen de voorgestelde afmetingen (120 x 105 x 190 cm) beperkend zijn. Het comfort van de zitplaatsen kan dan in het gedrang komen.
 • Nadeel 4: De stralingsverdeling van dit model is 28% IR-A, 58% IR-B, en 14% IR-C. Voor sommige gebruikers betekent dit mogelijk niet de ideale verdeling, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en de gewenste effecten van de infrarood behandeling.
 • Nadeel 5: Hoewel het mogelijk is om de bedieningsdisplay van zowel de binnen- als buitenkant van de sauna te bedienen en dit handig kan zijn, kan dit voor sommige mensen ook verwarrend zijn en tot bedieningsfouten leiden.

Onze favoriet #3

Huole Infrarood Sauna

Huole Infrarood Sauna

Waarom we het gekozen hebben

De HUOLE Infrarood Sauna is een veilig en betrouwbaar thuissauna-apparaat, uitgerust met ver-infraroodstralen voor snelle transpiratie en een hoge kwaliteit isolatiemateriaal om effectieve warmte vast te houden. Deze sauna benut de kracht van 36 ingebedde toermalijnstenen om negatieve ionen en sporenelementen af te geven, bijdragend aan celvernieuwing en de eliminatie van gifstoffen uit het lichaam. Makkelijk te bedienen met een enkele knop, het biedt een instelbare temperatuur tussen 40-65 graden Celsius, en kan een omgevingstemperatuur van 75 graden bereiken bij continu gebruik van meer dan 12 minuten. Of je nu thuis bent, op het werk, of in een privéclub, de HUOLE Infrarood Sauna zorgt voor een ontspannen, ontgiftende ervaring waar je ook bent.

 • Voordeel 1: De Infrarood Sauna merk Home Deluxe heeft alleen een standaard 230 V aansluiting nodig, je hoeft dus geen zorgen te maken over hoogspanningsstroom. Dit betekent een groot gebruiksgemak en maximale efficiëntie tegen zeer lage kosten.
 • Voordeel 2: De sauna is voorzien van LED-spots voor langdurige verlichting. Zo kun je genieten van een goed verlichte sauna-ervaring zonder je zorgen te hoeven maken over het regelmatig vervangen van lichtbronnen.
 • Voordeel 3: Deze sauna werkt met stralers in plaats van een houtkachel. Geen gedoe met hout en vuur meer, alleen een simpele druk op de knop en binnen 20 minuten is je cabine opgewarmd tot 60°C.
 • Voordeel 4: De infraroodcabine is ontworpen voor twee personen, ideaal voor het delen van je saunasessies met een partner, familielid of vriend.
 • Voordeel 5: Deze sauna biedt extra comfort met een geurverspreidende ionisator en een kleurveranderende LED-lamp. Dit zorgt voor een verbeterde, ontspannende ervaring met aangename geuren en sfeervolle verlichting.
 • Nadeel 1: Hoewel de 230 V-aansluiting van de Home Deluxe infrarood sauna laagspanning is en een hoger rendement biedt, kan dit een beperking zijn voor situaties waar een hogere kracht nodig is. Dit kan mogelijk de effectiviteit van de infraroodsauna verminderen.
 • Nadeel 2: Hoewel het gemakkelijk kunnen inschakelen van de stralers en het opwarmen van de cabine tot 60°C in slechts 20 minuten gebruiksvriendelijk klinkt, kan dit nadelig zijn voor mensen die een traditionelere sauna-ervaring zoeken. Ze missen mogelijk de sensatie van de houtkachel die in een Finse sauna te vinden is.
 • Nadeel 3: De sauna kan slechts twee personen tegelijkertijd huisvesten. Dit kan als een nadeel worden gezien als je van plan bent de sauna met meer dan één andere persoon te gebruiken op een bepaald moment.
 • Nadeel 4: Het product maakt gebruik van LED-spots voor verlichting. Hoewel ze lang meegaan, als ze uitvallen, moet je ze vervangen, wat mogelijk een gedoe kan zijn.
 • Nadeel 5: Niet alle gebruikers waarderen de extra’s zoals de geurverspreidende ionisator en de van kleur veranderende LED-lamp. Terwijl sommige dit als luxe voorzieningen kunnen zien, kunnen anderen ze onnodig vinden en liever een meer gestripte, basisinfrastructuresauna willen.

Onze favoriet #4

Home Deluxe Infrarood Sauna

Home Deluxe Infrarood Sauna

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Sauna van Home Deluxe is een gemakkelijk te gebruiken, gebruiksvriendelijke toevoeging aan je huis, ontworpen voor twee personen. Met een gewone 230V aansluiting en efficiënte LED-spots, biedt deze sauna een hoog rendement tegen lage kosten. In tegenstelling tot traditionele sauna’s, heeft deze versie infraroodstralers die binnen 20 minuten opwarmen tot 60°C. Bovendien zorgen de extra functies zoals de geurverspreidende ionisator en de kleurveranderende LED-lamp voor een comfortabele en ontspannende ervaring.

 • Voordeel 1: De Infrarood Sauna merk Home Deluxe heeft alleen een standaard 230 V aansluiting nodig, je hoeft dus geen zorgen te maken over hoogspanningsstroom. Dit betekent een groot gebruiksgemak en maximale efficiëntie tegen zeer lage kosten.
 • Voordeel 2: De sauna is voorzien van LED-spots voor langdurige verlichting. Zo kun je genieten van een goed verlichte sauna-ervaring zonder je zorgen te hoeven maken over het regelmatig vervangen van lichtbronnen.
 • Voordeel 3: Deze sauna werkt met stralers in plaats van een houtkachel. Geen gedoe met hout en vuur meer, alleen een simpele druk op de knop en binnen 20 minuten is je cabine opgewarmd tot 60°C.
 • Voordeel 4: De infraroodcabine is ontworpen voor twee personen, ideaal voor het delen van je saunasessies met een partner, familielid of vriend.
 • Voordeel 5: Deze sauna biedt extra comfort met een geurverspreidende ionisator en een kleurveranderende LED-lamp. Dit zorgt voor een verbeterde, ontspannende ervaring met aangename geuren en sfeervolle verlichting.
 • Nadeel 1: Hoewel de 230 V-aansluiting van de Home Deluxe infrarood sauna laagspanning is en een hoger rendement biedt, kan dit een beperking zijn voor situaties waar een hogere kracht nodig is. Dit kan mogelijk de effectiviteit van de infraroodsauna verminderen.
 • Nadeel 2: Hoewel het gemakkelijk kunnen inschakelen van de stralers en het opwarmen van de cabine tot 60°C in slechts 20 minuten gebruiksvriendelijk klinkt, kan dit nadelig zijn voor mensen die een traditionelere sauna-ervaring zoeken. Ze missen mogelijk de sensatie van de houtkachel die in een Finse sauna te vinden is.
 • Nadeel 3: De sauna kan slechts twee personen tegelijkertijd huisvesten. Dit kan als een nadeel worden gezien als je van plan bent de sauna met meer dan één andere persoon te gebruiken op een bepaald moment.
 • Nadeel 4: Het product maakt gebruik van LED-spots voor verlichting. Hoewel ze lang meegaan, als ze uitvallen, moet je ze vervangen, wat mogelijk een gedoe kan zijn.
 • Nadeel 5: Niet alle gebruikers waarderen de extra’s zoals de geurverspreidende ionisator en de van kleur veranderende LED-lamp. Terwijl sommige dit als luxe voorzieningen kunnen zien, kunnen anderen ze onnodig vinden en liever een meer gestripte, basisinfrastructuresauna willen.

Onze favoriet #5

Home Deluxe Infrarood Sauna

Home Deluxe Infrarood Sauna

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Sauna van het merk Home Deluxe is een efficiënte en gemakkelijk te gebruiken sauna ontworpen voor thuisgebruik. Je hebt enkel een standaard 230V stopcontact nodig om deze cabine te laten werken, wat zorgt voor een maximaal rendement tegen lage kosten. De ingebouwde LED-spots zorgen voor een duurzame verlichting. In tegenstelling tot de traditionele Finse sauna’s met houtkachel, warmt deze infraroodcabine binnen 20 minuten op tot 60°C dankzij de stralers. Geschikt voor 2 personen, biedt deze sauna een luxe ervaring met extra’s zoals een ionisator voor geurverspreiding en een kleurveranderende LED-lamp.

 • Voordeel 1: Gemakkelijke aansluiting: De Home Deluxe Infrarood Sauna werkt op een standaard 230 V-aansluiting, hierdoor heb je geen extra hoogspanningsstroom nodig. Een gewoon stopcontact is voldoende, wat de installatie vereenvoudigt.
 • Voordeel 2: Energie-efficiënt: Deze sauna heeft LED-spots die jarenlang meegaan en die bijdragen aan een maximale efficiëntie tegen zeer lage kosten.
 • Voordeel 3: Snelle opwarming: In plaats van een traditionele houtkachel, maakt deze sauna gebruik van stralers die binnen 20 minuten opwarmen tot 60°C. Dit betekent dat je minder lang hoeft te wachten voordat je kunt genieten van je saunasessie.
 • Voordeel 4: Ontworpen voor 2 personen: De sauna is perfect ontworpen om twee personen comfortabel te accommoderen, waardoor het ideaal is voor koppels of om samen met een vriend te ontspannen.
 • Voordeel 5: Luxe extra’s: De sauna wordt geleverd met complete accessoires; waaronder een geurverspreidende ionisator en een kleurveranderende LED-lamp, wat zorgt voor een ontspannende en sfeervolle sauna-ervaring bij je thuis.
 • Nadeel 1: De Home Deluxe infrarood sauna heeft een maximale temperatuur van 60°C. Als je een hogere temperatuur gewend bent van een traditionele sauna, kan dit te laag voor je zijn.
 • Nadeel 2: De sauna is ontworpen voor 2 personen. Dit kan een beperking zijn als je van plan bent om de sauna met meer mensen te gebruiken.
 • Nadeel 3: Het opwarmen van de sauna duurt 20 minuten. Hoewel dit sneller kan zijn dan sommige traditionele sauna’s, kun je dit nog steeds zien als een wachttijd voordat je de sauna kunt gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel de sauna wordt geleverd met LED-spots voor verlichting, geeft de productbeschrijving niet aan of de verlichting verstelbaar is in intensiteit. Als je gevoelig bent voor fel licht, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 5: Het feit dat de sauna op een standaard 230 V stopcontact werkt, hoeft niet per definitie een voordeel te zijn. Hoewel het zorgt voor lage bedrijfskosten, kan het zijn dat de kracht of efficientie minder is dan modellen die op hoogspanning werken.

Onze favoriet #6

Yjiijy Infrarood Sauna

Yjiijy Infrarood Sauna

Waarom we het gekozen hebben

De YJIIJY Infrarood Sauna is een handige en effectieve keuze voor therapeutische sauna-sessies in het comfort van jouw eigen huis. Deze staat bekend om zijn snelle opwarming en ver-infrarood verwarmingsplaten die zorgen voor een rondom warmtebeleving, wat bijdraagt aan het versnellen van het cellulaire metabolisme. De sauna is ook voorzien van 36 ms tomalin-steen die een groot aantal negatieve ionen en spoorelementen afgeeft, ontwakend slapende cellen en helpend met ontgiften. De saunabox is eenvoudig te bedienen met de inbegrepen afstandsbediening. Daarnaast zorgt het praktische ritsontwerp en afstelbare neklijn ervoor dat je je handen vrij hebt om onder andere te lezen. Het is ook uitgerust met een sterke 5-laags verdikkingsisolatiemateriaal dat warmtelekkage voorkomt. Elk pakket wordt geleverd met duidelijke instructies voor installatie en gebruik, plus een betrouwbare klantenservice.

 • Voordeel 1: De Infrarood Sauna merk YJIIJY kenmerkt zich door de ‘rondom de koorts’ eigenschap. Dankzij de 4 ver-infrarood verwarmingsplaten wordt de warmte rondom verspreid, wat zorgt voor snel zweten en een versneld metabolisme van je lichaamscellen. Dit kan je algehele gezondheid verbeteren, en de kwaliteit van je slaap bevorderen door het stimuleren van voetacupunctuurpunten en het verbeteren van de zuurstoftoevoer naar je hersenen.
 • Voordeel 2: Het product is aan alle kanten bezaaid met 36 ms tomalin-steen, waardoor het veel negatieve ionen en sporenelementen afgeeft. Dit kan slapende cellen in je lichaam wekken en tegelijkertijd door zweet het gif in je lichaam verwijderen.
 • Voordeel 3: De Infrarood sauna van YJIIJY is ideaal voor liefhebbers van gemak en flexibiliteit. Een praktische ritssluiting, halslijn klittenband ontwerp en elastische aanpassing van de halslijn geven je de bewegingsvrijheid om met de afstandsbediening de temperatuur en tijd aan te passen zonder de sauna te verlaten.
 • Voordeel 4: Het product wordt gekenmerkt door effectieve warmte-isolatie. Doordat het is gemaakt van een 5-laags verdikkingsisolatiemateriaal, waaronder hoog polymeermateriaal, hoogwaardig isolatiekatoen, hoogwaardige thermische isolatie tussenvoering, hoogwaardige isolatieplaat, en waterdichte doek, zorgt het ervoor dat warmte niet lekt.
 • Voordeel 5: De gebruikersvriendelijkheid wordt verder versterkt door de makkelijke gebruiksaanwijzing. Dit betekent dat je na aansluiting van de saunabox deze met slechts één klik op de afstandsbediening kunt openen of sluiten. Na een opwarmperiode van 5 tot 8 minuten kun je genieten van het zweetstomen. Bovendien kan je de temperatuur naar wens regelen tussen de 40 en 65 graden Celsius.
 • Nadeel 1: De saunabox van YJIIJY heeft tijd nodig om op te warmen. Dit kan een nadeel zijn als je direct wilt beginnen met je saunasessie. Volgens de productbeschrijving duurt het tussen de 5 en 8 minuten om voor te verwarmen.
 • Nadeel 2: Het ontwerp met rits en klittenband bij de hals zou mogelijk oncomfortabel kunnen zijn. Afhankelijk van je lichaamsbouw en gevoeligheid kan dit ontwerp mogelijk irritatie veroorzaken, zeker bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 3: De saunabox van YJIIJY genereert warmte tot een maximum van 65 graden Celsius. Hoewel dit voor de meeste gebruikers voldoende zal zijn, zullen liefhebbers van erg hete sauna’s die temperaturen boven de 65 graden Celsius prefereren, dit als een beperking zien.
 • Nadeel 4: In de productbeschrijving wordt aangegeven dat er “36 ms tomalin-steen” zijn. Er is echter geen duidelijke uitleg over wat deze stenen precies doen en hoe ze de sauna-ervaring verbeteren. Dit kan verwarrend zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 5: Ook al wordt verklaard in de productbeschrijving dat de sauna ‘explosieveilig, droog en lekvrij’ is, er is een gebrek aan gedetailleerde informatie over deze veiligheidsmaatregelen. Dit kan voor sommige gebruikers een reden tot zorg zijn als het aankomt op de algehele veiligheid van het product.

Onze favoriet #7

Ecosapiens Infrarood Sauna

Ecosapiens Infrarood Sauna

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Sauna van EcoSapiens is een geavanceerde verwarmingsdeken, ontworpen voor het uitvoeren van effectieve lichaamswikkelingen en SPA-procedures thuis. Met behulp van 9 verschillende verwarmingsmodi, kun je delen van je lichaam – zoals armen, schouders, borst, buik, taille, heupen, billen en benen – gericht opwarmen om te ontspannen, de huid te verzachten en giftige stoffen te verwijderen. De veiligheid wordt gewaarborgd door een bescherming tegen oververhitting en een automatische uitschakeling na 60 minuten. Dankzij de moderne infrarood verwarmingstechnologie geniet je van een laag stroomverbruik, een hoog verwarmingsvermogen en een comfortabel gevoel tijdens het gebruik. Dit apparaat is tevens voorzien van een handige afstandsbediening en een gedetailleerde handleiding om je door het proces te leiden, waardoor het een duurzame en veilige keuze is voor thuis detox-therapie en lichaamswikkels.

 • Voordeel 1: Veelzijdige Verwarming – De EcoSapiens INFRA SAUNA biedt negen verwarmingsmodi en de mogelijkheid om het hele lichaam of bepaalde zones onafhankelijk te verwarmen. Dit betekent dat je de verwarming kunt richten op gebieden zoals de armen, schouders, borst, buik, taille, heupen, billen en benen, afhankelijk van je eigen voorkeur en de specifieke SPA-procedure die je volgt.
 • Voordeel 2: Veiligheidsfuncties – Met de handige afstandsbediening kun je de juiste temperatuur instellen, variërend van 35 tot 55 graden. Bovendien wordt de deken na 60 minuten automatisch uitgeschakeld om oververhitting te voorkomen, wat de veiligheid van het huisgebruik versterkt.
 • Voordeel 3: Geavanceerde Infrarood Verwarming – De INFRA SAUNA gebruikt moderne infrarood verwarmingstechnologie die niet alleen een positief effect heeft op gezondheid en ontspanning, maar ook helpt bij de verwijdering van giftige stoffen. Ondanks zijn hoge verwarmingsvermogen, heeft het een laag stroomverbruik.
 • Voordeel 4: Comfort en Kwaliteit – Deze saunadeken is ontworpen voor comfort, met een extra vul laag aan de binnenkant van de elektrische deken om ervoor te zorgen dat je je goed voelt bij het gebruik. Het feit dat het wordt geproduceerd door EcoSapiens, een merk bekend om hun hoge kwaliteit en duurzame materialen, is een bijkomende garantie voor zijn waarde.
 • Voordeel 5: Thuis Detox Therapie – De EcoSapiens INFRA SAUNA wordt geleverd met een gedetailleerde handleiding voor detox-therapie en effectieve lichaamswikkels die je thuis zelf kunt doen. Dit geeft je de vrijheid en flexibiliteit om je lichaam te ontgiften wanneer het jou uitkomt, zonder dat je naar een SPA of wellnesscentrum hoeft te gaan.
 • Nadeel 1: Hoewel de EcoSapiens Infrarood Sauna beschikt over negen verwarmingsmodi, kan dit voelen als te veel opties om uit te kiezen. Het kan een tijdje duren voor je de perfecte instelling voor jezelf hebt gevonden en dit kan in het begin wat overweldigend zijn.
 • Nadeel 2: De EcoSapiens Infrarood Sauna biedt dual-zone-verwarming wat betekent dat je het boven- en onderlichaam apart kunt opwarmen. Echter, het kan een uitdaging zijn om de juiste balans te vinden tussen de twee zones, vooral als je nieuw bent met dit soort apparaat. Je kan wat tijd nodig hebben om hieraan te wennen en om het meeste van deze functie te profiteren.
 • Nadeel 3: De bescherming tegen oververhitting schakelt de deken automatisch uit na 60 minuten. Voor sommigen kan deze tijdslimiet misschien te kort zijn, vooral als je op zoek bent naar een uitgebreide SPA-procedure of een lange en ontspannende ervaring na een tiring dag.
 • Nadeel 4: De saunadeken maakt gebruik van infrarood verwarmingstechnologie die ongetwijfeld vele voordelen biedt, zoals ontspanning en verwijdering van giftige stoffen. Echter, zoals bij elke soort verwarming, kan er een gevaar zijn van uitdroging. Je moet ervoor zorgen dat je goed gehydrateerd blijft tijdens het gebruik van dit product om dit te voorkomen.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat een gedetailleerde handleiding biedt voor detox-therapie en lichaamswikkels, kan het gebrek aan professioneel toezicht voor sommigen een nadeel zijn. Afhankelijk van jouw comfortniveau en ervaring met dit soort procedures, kun je het misschien moeilijk vinden om deze correct uit te voeren zonder professionele hulp of begeleiding.

Onze favoriet #8

Turefans Infrarood Sauna

Turefans Infrarood Sauna

Waarom we het gekozen hebben

De TureFans Infrarood Sauna is een krachtige sauna met een maximaal vermogen van 1000W en een instelbare temperatuur van 40-65 ℃: de grootte vind je op de tweede foto. Met zijn eenvoudige bediening en hoge werkefficiëntie overtreft het de traditionele stoomsauna. Het beschikt over 5 lagen verdikte thermische isolatiestof om warmtelekkage te voorkomen en 4 ver-infrarood verwarmingsplaten voor rondom verwarming. De ver-infrarood lichttrillingen resoneren met menselijke celmoleculen om de bloedcirculatie te versnellen en de celvitaliteit te versterken. Bovendien zijn er 36 toermalijnstenen die negatieve ionen en essentiële sporenelementen afgeven om het lichaam te helpen gifstoffen uit te zweten. Wat de levering betreft: het magazijn bevindt zich in Frankrijk om de leveringssnelheid te optimaliseren, met de kanttekening dat levering in sommige regio’s wellicht niet mogelijk is.

 • Voordeel 1: De TureFans infrarood sauna heeft een hoog maximaal vermogen van 1000W en een instelbare temperatuur tussen 40-65℃, waardoor je de warmte kunt personaliseren naar jouw comfort.
 • Voordeel 2: Vergeleken met de stoomsauna is de bediening van dit product eenvoudiger en de werkefficiëntie hoger. Dat bespaart je tijd en moeite tijdens het gebruik.
 • Voordeel 3: Het product is uitgerust met 5 lagen verdikte thermische isolatiestof, die effectief het lekken van warmte voorkomt. Dit garandeert dat jouw sauna op optimale temperatuur blijft voor een effectieve sessie.
 • Voordeel 4: De sauna heeft 4 ver-infrarood verwarmingsplaten die rond verwarmen. De trillingsfrequentie van dit ver-infrarood licht is vergelijkbaar met menselijke celmoleculen, waardoor het de bloedcirculatie kan versnellen. Dit kan leiden tot verhoogde celvitaliteit en algehele welzijn.
 • Voordeel 5: Het product beschikt over 36 toermalijnstenen die een grote hoeveelheid negatieve ionen en sporenelementen kunnen afgeven. Deze stoffen zijn gunstig voor het lichaam en stimuleren het lichaam om gifstoffen via transpiratie te verdrijven, wat bijdraagt aan een gezonder leven.
 • Nadeel 1: De maximale temperatuur van de TureFans infrarood sauna is 65 ℃. Als je een hogere temperatuur verkiest voor je saunasessies, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft aan dat er 4 ver-infrarood verwarmingsplaten zijn. Dit kan betekenen dat de verdeling van de warmte niet gelijk is als je een groot persoon bent of als er meerdere mensen samen gebruik maken van de sauna.
 • Nadeel 3: Deze sauna maakt gebruik van 36 toermalijnstenen die negatieve ionen en sporenelementen afgeven. Hoewel dit voordelig kan zijn, moet je voorzichtig zijn als je gevoelig bent voor een overmaat aan negatieve ionen of bepaalde sporenelementen.
 • Nadeel 4: De sauna heeft een maximaal vermogen van 1000W. Dit kan in sommige gevallen te veel zijn voor bepaalde stroomcircuits in huis, wat kan leiden tot stroomonderbrekingen.
 • Nadeel 5: Hoewel de levering snel zou moeten zijn vanuit het magazijn in Frankrijk, wordt er aangegeven dat er gebieden zijn waar de logistieke dienstverlener de sauna niet kan bezorgen. Dit kan ongemak veroorzaken als je in zo’n gebied woont en je niet vooraf op de hoogte bent van deze beperking.

Onze favoriet #9

Chi-Enterprise Infrarood Sauna

Chi-Enterprise Infrarood Sauna

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Sauna van het merk CHI-Enterprise is een compacte, draagbare wellnessoplossing van hoge kwaliteit voor thuis of onderweg. De diep doordringende warmte van de infraroodstralen kan spanningen oplossen en de doorbloeding stimuleren, wat pijn kan verlichten en de regeneratie versnelt. Het biedt je een rustgevende, private luxe voor lichaam en geest, waardoor je stress verminderen. Omdat het licht en opvouwbaar is, kan het makkelijk opgeborgen worden. Gemaakt met hoogwaardige materialen voor betrouwbare duurzaamheid. CHI-Enterprise streeft naar kwaliteit en klanttevredenheid als hun hoogste prioriteit, wat garandeert dat je een bevredigende, ontspannende ervaring zult hebben.

 • Voordeel 1: Weldadige warmte – De diep doordringende warmte van de infraroodstralen lost spanningen op en stimuleert de doorbloeding. Dit kan pijn verlichten en de regeneratie versnellen, wat een kalmerend effect op je lichaam heeft.
 • Voordeel 2: Ontspanning – Met een infraroodsessie in je eigen huis biedt de infraroodsauna van chi-enterprise een rustige en privéluxe voor je lichaam en geest. Het helpt je om stress te verminderen, waardoor je een ultiem moment van ontspanning kunt ervaren.
 • Voordeel 3: Draagbaar – Dankzij het lichte gewicht en het compacte formaat kan de draagbare infraroodsauna moeiteloos worden opgevouwen en opgeborgen. Dit maakt hem perfect voor gebruik thuis of onderweg. Zo blijft wellness altijd binnen handbereik!
 • Voordeel 4: Hoge kwaliteit – De draagbare infraroodsauna van chi-enterprise bestaat uit hoogwaardige materialen en biedt uitstekende warmteprestaties. De lange levensduur betekent dat je kunt vertrouwen op een betrouwbaar en duurzaam gebruik.
 • Voordeel 5: CHI-ENTERPRISE – Als specialist in home wellness & natuurlijke cosmetica geven ze de hoogste prioriteit aan kwaliteit en klanttevredenheid. Ze zijn pas tevreden en ontspannen als jij dat bent, wat bewijst dat de klant centraal staat in hun service.
 • Nadeel 1: Hoewel de infraroodsauna van CHI-ENTERPRISE belooft voor weldadige en diep doordringende warmte te zorgen, ontbreekt het aan concrete technische specificaties die daadwerkelijk beschrijven hoe deze warmte wordt gegenereerd en aan welke gezondheidscriteria deze voldoet.
 • Nadeel 2: De sauna belooft ontspanning en stressvermindering in het comfort van je eigen huis. Echter, afhankelijk van de ruimte die je hebt, is de sauna mogelijk niet altijd even praktisch om op te zetten en te gebruiken, ondanks de belofte dat het draagbaar is.
 • Nadeel 3: Ook al is de infraroodsauna draagbaar en compact, dat betekent niet dat het altijd even handig in gebruik is. Misschien moet je de sauna elke keer opnieuw opzetten en weer opbergen na het gebruik, wat een extra taak en mogelijk ook een ergernis kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: De aangegeven kwaliteit van de materialen wordt niet concreet omschreven. Er wordt ook geen informatie gegeven over het soort infraroodtechnologie dat wordt gebruikt. Zonder deze details, is het moeilijk om volledig vertrouwen te hebben in de kwaliteit en het prestatievermogen van de sauna.
 • Nadeel 5: CHI-ENTERPRISE stelt dat het gespecialiseerd is in home wellness & natuurlijke cosmetica, maar het biedt niet specifiek professioneel expertise of unieke specialisaties in de productie van infraroodsauna’s. Dit betekent dat hun focus verdeeld kan zijn over teveel productlijnen, wat een mogelijke impact kan hebben op de specifieke kwaliteit van hun sauna-technologie.

Na ons nieuwste onderzoek naar de 10 beste infraroodsauna’s, kunnen we concluderen dat infraroodsauna’s een uitstekende aanvulling kunnen zijn op je levensstijl. Ze bieden diverse gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van de bloedsomloop, het verlichten van spierpijn en ze kunnen zelfs helpen bij het verliezen van gewicht. Elk product in onze lijst heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Of je nu de voorkeur geeft aan een sauna voor één persoon, een grotere voor het hele gezin, of een draagbare optie, er is iets voor iedereen. Jouw keuze hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. We hopen dat deze test je helpt om de juiste keuze te maken.

Inhoudsopgave