a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Infrarood Vloerverwarming: De 10 beste producten in de test

In ons nieuwste onderzoek hebben we de tien beste infrarood vloerverwarmingssystemen getest, speciaal voor jou, om je te helpen bij het maken van de beste keuze.

Unser Favorit: Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Ikodm Infrarood Vloerverwarming

Ikodm Infrarood Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: N/A Infrarood Vloerverwarming

N/A Infrarood Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Heating Floor Your Warm Comfort Www.Heatingfloor.Eu Infrarood Vloerverwarming

Heating Floor Your Warm Comfort Www.Heatingfloor.Eu Infrarood Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Calorique Infrarood Vloerverwarming

Calorique Infrarood Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Heating Floor Your Warm Comfort Www.Heatingfloor.Eu Infrarood Vloerverwarming

Heating Floor Your Warm Comfort Www.Heatingfloor.Eu Infrarood Vloerverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming
★★★★★

Welkom in de wereld van de moderne verwarmingstechnologie waar comfort en efficiëntie samenkomen in de vorm van infrarood vloerverwarming. Op zoek naar een stijlvolle, energiezuinige, en gezonde manier om je huis te verwarmen? Dan is infrarood vloerverwarming perfect voor jou. Maar met zoveel producten op de markt, hoe kies je het beste voor je huis of kantoor? Geen zorgen, wij hebben het zware werk voor jou gedaan. In deze gids hebben we de 10 beste infrarood vloerverwarming producten op de markt onderzocht en getest. Of je nu op zoek bent naar betrouwbaarheid, waar voor je geld, hoge prestaties of allemaal tegelijk, we hebben een product dat aan jouw behoeften voldoet.

Infrarood vloerverwarming is een moderne en innovatieve methode voor verwarming die jij zeker zou waarderen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die gewoon de lucht in een kamer verwarmen, produceert een infrarood vloerverwarmingssysteem infrarode straling die direct personen en objecten in de kamer verwarmt. Het resultaat is een gelijkmatige en behaaglijke warmte die van onderen komt, net zoals de natuurlijke warmte van de zon. Bovendien is het energiezuinig en gemakkelijk te installeren, wat het zowel een kosteneffectieve als comfortabele optie voor verwarming maakt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Mi-Heat infrarood vloerverwarming is een zeer effectief en robuust verwarmingssysteem met een breedte van 50 cm. Dankzij de technologie op basis van koolstof nanobuisjes warmt deze verwarmingsfolie snel op, zorgt voor een gelijkmatige temperatuur over het hele oppervlak en biedt extra efficiëntie, veiligheid en belastbaarheid. De dubbele isolatie en de vijflaags structuur, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen, garanderen een uitzonderlijke duurzaamheid. Daarnaast maakt deze verwarmingsoptie optimaal gebruik van het beschikbare folieoppervlak met een actief verwarmingsoppervlak van 86%, wat resulteert in maximale efficiëntie. Bovendien kan deze elektrische vloerverwarming, met een lage opbouwhoogte van slechts 0,49 mm, ook als wand- en plafondverwarming worden ingezet. Het systeem is temperatuurbestendig tot 80 °C.

 • Voordeel 1: De Mi-Heat vloerverwarming is zeer efficiënt en robuust. Dankzij de prestaties van 130 W/m² heb je altijd een gelijkmatige oppervlaktetemperatuur en kun je genieten van een snelle opwarmsnelheid.
 • Voordeel 2: De vloerverwarming is gebaseerd op carbon nanobuis technologie, die extra efficiëntie biedt. Dit zorgt niet alleen voor verbeterde prestaties, maar verhoogt ook de bedrijfsveiligheid en belastbaarheid van de vloerverwarming.
 • Voordeel 3: Dankzij dubbele isolatie en een vijf-laagse constructie is deze vloerverwarming uiterst robuust en duurzaam. De zorgvuldig geselecteerde grondstoffen en hoogwaardige laminering maken dit een zeer betrouwbaar product.
 • Voordeel 4: Het actieve verwarmingsoppervlak van de Mi-Heat vloerverwarming bedraagt 86%. Dit betekent dat het volledige folieoppervlak wordt benut en zorgt voor maximale efficiëntie.
 • Voordeel 5: Niet alleen als vloerverwarming, de Mi-Heat; met een lage opbouwhoogte van slechts 0,49 mm, is deze verwarming ook geschikt als wand- en plafondverwarming. Daarnaast is het product temperatuurbestendig tot 80 °C, waardoor je altijd verzekerd bent van de juiste temperatuur.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Mi-Heat Premium verwarmingsfolie robuust en uiterst efficiënt is, kan de snelle opwarmsnelheid een nadeel zijn als je op zoek bent naar een meer geleidelijke opwarming van je woning. Niet iedereen vindt het prettig als een ruimte erg snel opwarmt.
 • Nadeel 2: De carbon nanobuis technologie zorgt weliswaar voor extra efficiëntie en bedrijfsveiligheid, maar kan wellicht technische complicaties met zich meebrengen. Het kan moeilijk zijn deze technologie zelf te repareren als er problemen ontstaan en je afhankelijk zijn van professionele hulp.
 • Nadeel 3: De dubbele isolatie en de robuustheid die wordt geleverd door de 4 hoofdcomponenten maken het product zeer duurzaam. Dit kan wel leiden tot een veel complexere installatie dan andere, minder geavanceerde vloerverwarmingssystemen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het verwarmingsoppervlak 86% bedraagt, kan het relatief smalle folierandbereik beperkend zijn voor sommige installatievereisten. Afhankelijk van de grootte en vorm van de kamers, kan dit de plaatsing en de maat van de folie beperken.
 • Nadeel 5: Hoewel de Mi-Heat verwarmingsfolie veelzijdig is en kan worden gebruikt voor wand- en plafondverwarming, kan de lage opbouwhoogte van slechts 0,49 mm een probleem zijn voor diegenen die liever een meer substantiële structuur aan hun vloerverwarming hebben. Het minimale ontwerp kan voor sommigen als een nadeel worden gezien.

Onze favoriet #2

Ikodm Infrarood Vloerverwarming

Ikodm Infrarood Vloerverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Vloerverwarming van Ikodm is een super energiebesparend en snelle vloerverwarmingssysteem dat je kamer gelijkmatig verwarmt in ongeveer 30 minuten. Met een eenvoudige installatie en slechts 0,3 mm bouwhoogte, is het geschikt voor bijna alle soorten vloerbedekkingen zoals parket, laminaat, vinyl en tapijt met kliksysteem. Het zorgt voor een gelijkmatige warmteoverdracht over meer dan 85% van het folieoppervlak bedekt met verwarmingselementen. Het is uiterst stil, puur en produceert geen stofopwerving, waardoor het bijzonder geschikt is voor allergie- en astmapatiënten en voor ruimtes die schoon en rustig moeten blijven, zoals ziekenhuizen. Het is ontworpen voor vloerverwarming, dus zorg ervoor dat de vloer niet wordt doorboord door objecten zoals spijkers of schroeven. Het kan direct verwarmd worden door inpluggen, maar aansluiting via de temperatuurregeling op het elektriciteitsnet is aanbevolen voor betere werking. Deze duurzame verwarmingsoptie maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie en wind, wat het een veilig en semi-permanent gezondheidssysteem maakt.

 • Voordeel 1: De eenvoud van de installatie is een enorme bonus. Met een bouwhoogte van slechts 0,3 mm is het geschikt voor bijna alle soorten vloerbedekking, waaronder parket, laminaat, vinyl en tapijt met kliksysteem. Deze veelzijdigheid maakt het een handige optie voor verschillende woningstypen en stijlen.
 • Voordeel 2: De verwarmingsfilm maakt gebruik van een stralingsverwarmingsproces, wat een super energiebesparend verwarmingssysteem is. Je kamer bereikt de energiebesparende verwarmingstemperatuur in slechts 30 minuten, wat een snelle en efficiënte oplossing is voor koude ruimtes.
 • Voordeel 3: Het ingebouwde systeem is volledig stil en produceert geen stofopwaaiing. Dit maakt het ideaal voor plaatsen zoals ziekenhuizen of voor personen die allergisch zijn of astma hebben, omdat het bijdraagt aan een gezonde en hygiënische omgeving.
 • Voordeel 4: De Ikodm infrarood vloerverwarming is specifiek ontworpen voor vloerverwarming, en het is veilig – je hoeft je geen zorgen te maken over snelle schade, zolang je ervoor zorgt dat de vloer niet wordt doorboord door nagels, schroeven of soortgelijke objecten.
 • Voordeel 5: De duurzaamheid van deze vloerverwarming is indrukwekkend. Het systeem kan energie uit hernieuwbare bronnen, zoals zonne-energie of wind, gebruiken, waarmee het bijdraagt aan milieuvriendelijkheid. Bovendien is het een veilig en semi-permanent gezondheidssysteem – een investering die de moeite waard is op de lange termijn.
 • Nadeel 1: Beperkte toepassing: Hoewel de infrarood vloerverwarming van Ikodm lijkt te zijn ontworpen voor gebruik met bijna alle typen vloerbedekking, wordt er specifiek vermeld dat het alleen is ontworpen voor vloerverwarming. Dit betekent dat het niet veelzijdig genoeg is om te worden gebruikt voor andere soorten verwarmingssystemen in jouw huis.
 • Nadeel 2: Installatie beperkingen: In de productbeschrijving wordt gewaarschuwd voor mogelijke schade bij de installatie. Als de vloer wordt doorboord door spijkers, schroeven of soortgelijke apparaten, kan er schade aan het product ontstaan. Dit kan de installatie beperken en kan zelfs extra kosten met zich meebrengen als je moet vermijden dat de vloer op deze manier wordt doorboord.
 • Nadeel 3: Ontbrekende thermostaat: Hoewel het product direct kan worden verwarmd door het in te steken, wordt aanbevolen om het voor een betere werking aan te sluiten op het elektriciteitsnet via een temperatuurregelaar. Het is belangrijk op te merken dat er geen thermostaat bij het product wordt geleverd.
 • Nadeel 4: Ingewikkelde installatie: De installatieproces van het product gaat gepaard met de noodzaak om het in 3 standen te snijden en langs aangegeven lijnen op maat te snijden. Deze klus kan ingewikkeld, tijdrovend en voor sommigen zelfs overweldigend zijn.
 • Nadeel 5: Langere opwarmtijd: Hoewel het product wordt geadverteerd als een zeer energiezuinig verwarmingssysteem, staat in de productbeschrijving dat de ruimte in ongeveer 30 minuten de energiebesparende verwarmingstemperatuur bereikt. Afhankelijk van de individuele comfortbehoeften kan dit voor sommige mensen misschien te lang duren.

Onze favoriet #3

N/A Infrarood Vloerverwarming

N/A Infrarood Vloerverwarming

Waarom we het gekozen hebben

Het infrarood vloerverwarmingssysteem is een hoogwaardig product dat niet alleen functionaliteit maar ook stijl toevoegt aan jouw huis. Hoogtepunten zijn onder meer de elegante grijze vloerverwarmingsmat met een 3D-lederstructuur, die perfect past in elke kamer dankzij zijn tijdloze ontwerp. Gemaakt van premium warmtegeleidend vloerleer, is het waterdicht, slijtvast, isolerend en vlamvertragend – dus je kunt zowel comfort als veiligheid verwachten. De mat heeft een instelbare temperatuur en timer, met een bereik van 10 tot 60 graden Celsius, en kan worden ingesteld om na 2, 4, 8 of 12 uur uit te schakelen. Bovendien is het voorzien van oververhittingsbeveiliging om veiligheid te garanderen. Dankzij de geruisloze werking zul je niet gestoord worden tijdens je dagelijkse activiteiten. Het onderhoud is ook een fluitje van een cent, aangezien de mat water- en oliebestendig is. Deze verwarmingsmat is een geweldig cadeau voor geliefden om hen warm te houden tijdens de koude wintermaanden.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van een hoge warmteopbrengst, dankzij de hoogwaardige infrarood verwarmingsfolie van 220W/m² en 170W/m. Dit zorgt voor een gelijkmatige en efficiënte warmteverdeling over je vloer.
 • Voordeel 2: Je hebt de flexibiliteit en connectiviteit tot je beschikking, dankzij de Wifi (WLAN) thermostaat met externe sensor, waarmee je de temperatuur in je huis gemakkelijk vanaf je smartphone kunt reguleren.
 • Voordeel 3: Je kunt rekenen op een veilige installatie en eenvoudige bedrading, dankzij de niet-toxische geïsoleerde, tweekleurige elektrische kabel en de verbinding klemmen.
 • Voordeel 4: De vloerverwarming komt met een isolerende vochtwerende bitumenband. Dit zorgt voor een extra laag bescherming tegen vocht, wat cruciaal is voor de duurzaamheid en efficiëntie van het systeem.
 • Voordeel 5: De installatie wordt een stuk eenvoudiger dankzij de meegeleverde montagedoos, stekkerdoos voor de thermostaatbedrading, ribbelbuis en montage instructies. Hierdoor kun je zelf zorgen voor een vlotte installatie en eventueel besparen op installatiekosten.
 • Hoewel het product hoogwaardig lijkt te zijn, zijn hier enkele nadelen die je wellicht wilt overwegen, puur gebaseerd op de gegeven productbeschrijving:
 • Nadeel 1: De vloerverwarming werkt op een hoog wattage (220W/m² of 170W/m), dit kan dus mogelijk leiden tot hoge elektriciteitskosten, afhankelijk van hoe vaak en lang je de vloerverwarming gebruikt.
 • Nadeel 2: Het product komt met veel extra toebehoren zoals isolerende vochtwerende bitumenband, duct tape, een montagedoos en WAGO klemmen. Hierdoor kan de installatie complex zijn en mogelijk een professional vereisen wat extra kosten en tijd kan betekenen.
 • Nadeel 3: De thermostaat is een WiFi (WLAN) model. Dit kan een nadeel zijn als je in een gebied woont met een onstabiel internetnetwerk aangezien je thermostaat mogelijk geen consistente verbinding heeft.
 • Nadeel 4: Dit systeem vereist een specifieke breedte van 50 cm om correct te kunnen installeren. Dit kan problematisch zijn als jouw vloerruimte deze specificatie niet kan halen.
 • Nadeel 5: De vloerverwarmingsset bevat enkel een flexibele elektrische kabel van 1,5 mm2. Afhankelijk van de grootte van jouw ruimte kan deze kabel mogelijk te kort zijn, wat zou betekenen dat je extra kabellengtes moet aanschaffen.

Onze favoriet #4

Heating Floor Your Warm Comfort Www.Heatingfloor.Eu Infrarood Vloerverwarming

Heating Floor Your Warm Comfort Www.Heatingfloor.Eu Infrarood Vloerverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Infrarood Vloerverwarming van Heating Floor Your warm comfort is een hoogwaardige verwarmingsoplossing voor je vloer. Deze vloerverwarming maakt gebruik van een infrarood verwarmingsfolie van 220W/m² en 170W/m, met een breedte van 50cm, geproduceerd door ENERPIA DAEWOO in Zuid-Korea. Je kunt erop vertrouwen dat het product veilig is, want het is zowel CE-gecertificeerd als RoHS-conform, en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 10 jaar. De set bevat ook een WiFi-thermostaat met externe sensor en 2 jaar garantie, een flexibele elektrische kabel, verbinding klemmen, isolerende vochtwerende bitumenband, duct tape, een montagedoos en WAGO klemmen. Voor je comfort en gemak bevat de set ook een stekkerdoos voor het bedraden van de thermostaat, een ribbelbuis en duidelijke montage instructies.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van een hoge warmteopbrengst, dankzij de hoogwaardige infrarood verwarmingsfolie van 220W/m² en 170W/m. Dit zorgt voor een gelijkmatige en efficiënte warmteverdeling over je vloer.
 • Voordeel 2: Je hebt de flexibiliteit en connectiviteit tot je beschikking, dankzij de Wifi (WLAN) thermostaat met externe sensor, waarmee je de temperatuur in je huis gemakkelijk vanaf je smartphone kunt reguleren.
 • Voordeel 3: Je kunt rekenen op een veilige installatie en eenvoudige bedrading, dankzij de niet-toxische geïsoleerde, tweekleurige elektrische kabel en de verbinding klemmen.
 • Voordeel 4: De vloerverwarming komt met een isolerende vochtwerende bitumenband. Dit zorgt voor een extra laag bescherming tegen vocht, wat cruciaal is voor de duurzaamheid en efficiëntie van het systeem.
 • Voordeel 5: De installatie wordt een stuk eenvoudiger dankzij de meegeleverde montagedoos, stekkerdoos voor de thermostaatbedrading, ribbelbuis en montage instructies. Hierdoor kun je zelf zorgen voor een vlotte installatie en eventueel besparen op installatiekosten.
 • Hoewel het product hoogwaardig lijkt te zijn, zijn hier enkele nadelen die je wellicht wilt overwegen, puur gebaseerd op de gegeven productbeschrijving:
 • Nadeel 1: De vloerverwarming werkt op een hoog wattage (220W/m² of 170W/m), dit kan dus mogelijk leiden tot hoge elektriciteitskosten, afhankelijk van hoe vaak en lang je de vloerverwarming gebruikt.
 • Nadeel 2: Het product komt met veel extra toebehoren zoals isolerende vochtwerende bitumenband, duct tape, een montagedoos en WAGO klemmen. Hierdoor kan de installatie complex zijn en mogelijk een professional vereisen wat extra kosten en tijd kan betekenen.
 • Nadeel 3: De thermostaat is een WiFi (WLAN) model. Dit kan een nadeel zijn als je in een gebied woont met een onstabiel internetnetwerk aangezien je thermostaat mogelijk geen consistente verbinding heeft.
 • Nadeel 4: Dit systeem vereist een specifieke breedte van 50 cm om correct te kunnen installeren. Dit kan problematisch zijn als jouw vloerruimte deze specificatie niet kan halen.
 • Nadeel 5: De vloerverwarmingsset bevat enkel een flexibele elektrische kabel van 1,5 mm2. Afhankelijk van de grootte van jouw ruimte kan deze kabel mogelijk te kort zijn, wat zou betekenen dat je extra kabellengtes moet aanschaffen.

Onze favoriet #5

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming is jouw oplossing voor koude benen, knieën of voeten. Deze infrarood warmteplaat, die eenvoudig onder bureaus, kassa’s en balies gemonteerd kan worden met de meegeleverde magnetische clips, zorgt voor directe stralingswarmte. De vloerverwarming heeft een timerfunctie en drie warmtestanden, waardoor je zelf de controle over de verwarming houdt. Het apparaat maakt gebruik van 230 volt netvoeding en heeft een maximaal stroomverbruik van 117W. De oppervlaktetemperatuur kan oplopen tot maximaal 80 graden Celsius. Ook is de vloerverwarming van Mi-Heat geschikt voor allergie- of astmapatiënten, omdat het geen stof opwerpt.

 • Voordeel 1: De Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming heeft een geïntegreerde timerfunctie voor automatische uitschakeling. Dit betekent dat je het niet altijd bewust hoeft uit te schakelen. Het doet dit automatisch na 3, 6 of 9 uur.
 • Voordeel 2: De flexibiliteit van de Mi-Heat maakt het mogelijk om deze op diverse plekken te monteren zoals onder bureaus, kassa’s en receptiebalies. Dit zorgt ervoor dat jij altijd een prettige, warme werkomgeving hebt en niet snel last zult hebben van koude benen, knieën of voeten.
 • Voordeel 3: De Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming is gemakkelijk in gebruik. Het vereist een standaard 230 volt netvoeding en de installatie is ‘plug en play’, wat betekent dat je het apparaat gewoon aansluit en het direct klaar is voor gebruik.

  Voordeel 4: Dit vloerverwarmingssysteem genereert directe stralingswarmte, zonder stofopwerveling. Dit maakt het veilig en geschikt voor mensen met een allergie of astma.

 • Voordeel 5: De Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming is eenvoudig te monteren dankzij de meegeleverde magnetische bevestigingsclips. Hierdoor kun je snel genieten van een aangename warmte op je werkplek.
 • Nadeel 1: De Mi-Heat infrarood vloerverwarming heeft maar drie warmtestanden. Dit kan een beperking zijn als je meer controle wilt over de temperatuur.
 • Nadeel 2: De automatische uitschakeling is ingesteld op vaste tijden van 3, 6 of 9 uur. Je kunt deze timer niet aanpassen aan je specifieke behoeften voor flexibiliteit in de verwarmingsduur.
 • Nadeel 3: Het maximale stroomverbruik is 117 W. Dit kan bijdragen aan je energierekening, vooral als je de verwarming regelmatig en langdurig gebruikt.
 • Nadeel 4: De oppervlaktetemperatuur kan oplopen tot maximaal 80 graden Celsius (+/-10%). Dit hoge temperatuurbereik kan risico’s met zich meebrengen, met name brandwonden als je per ongeluk in aanraking komt met de verhittingsplaat.
 • Nadeel 5: Hoewel de montage eenvoudig is met de meegeleverde magnetische bevestigingsclips, kunnen sommige mensen het nog steeds lastig vinden, vooral als je niet technisch bent aangelegd. Ook kunnen magnetische clips minder stevig zijn dan andere bevestigingsmethoden, wat het risico van losraken verhoogt.

Onze favoriet #6

Calorique Infrarood Vloerverwarming

Calorique Infrarood Vloerverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Calorique Infrarood Vloerverwarming is een hoogwaardig en energie-efficiënt verwarmingssysteem, ideaal voor jouw huis. Deze is eenvoudig te installeren met een minimale opbouwhoogte van slechts 0,3 mm en kan worden aangepast aan bijna alle vloertypen, waaronder parket, laminaat, vinyl en tapijt. De vloerverwarming is verkrijgbaar in drie vermogens – 90 W/m2, 150 W/m2 en 220 W/m2 – en in drie breedtes – 50 cm, 80 cm en 100 cm. Het systeem, snijdbaar langs vooraf bepaalde lijnen, biedt gelijkmatige warmteverdeling met meer dan 85% van het folieoppervlak bedekt met verwarmingselementen. Dit duurzame product, gemaakt in de VS met een Europees kwaliteitscertificaat en CE-markering, maakt gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen zoals zonne- of windenergie. Het is volledig onzichtbaar, geruisloos, schoon en ideaal voor mensen met allergieën en astma. Met een fabrieksgarantie van 15 jaar en een levensduur tot 30 jaar, is het een onderhoudsvrije oplossing met een laag stroomverbruik.

 • Voordeel 1: De vloerverwarming van Calorique is eenvoudig te installeren met een minimale bouwhoogte van slechts 0,3 mm. Dit betekent dat je weinig tot geen aanpassingen hoeft te doen aan je huidige vloerconstructie. Ook is het product geschikt voor bijna alle soorten vloerbedekkingen, inclusief parket, laminaat, vinyl en tapijt met kliksysteem.
 • Voordeel 2: Verschillende instellingen maken deze vloerverwarming heel flexibel. Je kunt kiezen tussen drie standen (90 W/m2, 150 W/m2 en 220 W/m2) en drie breedtes (50 cm, 80 cm en 100 cm), wat betekent dat het systeem aanpasbaar is aan de eisen van elke ruimte.
 • Voordeel 3: Het systeem biedt een gelijkmatige warmteverdeling, met meer dan 85% van het folieoppervlak bedekt met verwarmingselementen. Dit zorgt voor een aangename en constante temperatuur in je huis, zonder koude vlekken.
 • Voordeel 4: De vloerverwarming van Calorique is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Het kan werken op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zonne-energie en windenergie. Hiermee draag je bij aan een duurzamer milieu.
 • Voordeel 5: Calorique’s vloerverwarming is een hoogwaardig product gemaakt in de VS met een Europees kwaliteitscertificaat en CE-markering. Dit duidt op de betrouwbaarheid en de hoogwaardige kwaliteit van het product. Bovendien is het systeem volledig onzichtbaar eenmaal geïnstalleerd, geruisloos en produceert geen stofwerveling, wat bijzonder voordelig is voor mensen met allergieën of astma.
 • Het is belangrijk om op te merken dat het merk Calorique van Infrarood Vloerverwarming de koper tal van voordelen biedt. Het feit dat het hoge duurzaamheid en kwaliteit biedt en bijna geschikt is voor alle soorten vloerbedekking is opmerkelijk. Echter, zoals bij alle producten, zijn er naast de vele voordelen ook een aantal nadelen die men in overweging moet nemen.
 • Nadeel 1: Hoewel de installatie eenvoudig is zoals vermeld in de beschrijving, kan het voor mensen die niet vertrouwd zijn met DIY-projecten of het installeren van vloerverwarming nog steeds een uitdaging zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de verwarming gelijkmatig wordt verdeeld over meer dan 85% van het folieoppervlak, betekent dit dat er ongeveer 15% van het oppervlak kan zijn waar de warmte niet zo effectief is. Dit kan koude plekken creëren.
 • Nadeel 3: Hoewel het product is ontworpen om in drie verschillende standen te functioneren, kan niet iedereen deze verschillende intensiteitsniveaus nodig hebben of willen gebruiken. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die eenvoudigere, minder geavanceerde bedieningselementen en functionaliteiten prefereren.
 • Nadeel 4: Wanneer het Calorique merk voor de Infrarood Vloerverwarming energie uit hernieuwbare bronnen gebruikt, betekent dit dat het systeem mogelijk minder effectief is in gebieden waar minder toegang is tot deze bronnen zoals zonne-energie en wind.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de vloerverwarming gemaakt is in de VS en beschikt over een Europees kwaliteitscertificaat en CE-markering, kan dit betekenen dat de naleving van de plaatselijke bouwvoorschriften en standaarden in andere landen een probleem kan vormen.

Onze favoriet #7

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Mi-Heat infrarood vloerverwarming is een zeer efficiënt en robuust verwarmingssysteem. Het maakt gebruik van premium verwarmingsfolie om een gelijkmatige oppervlaktetemperatuur te garanderen met een snelle opwarmsnelheid van 130W/m². Dit systeem is gebaseerd op carbon nanotube technologie, wat zorgt voor extra efficiëntie en veiligheid tijdens bedrijf. Het is robuust en duurzaam dankzij de dubbele isolatie en vijflagige verwarmingsfolie samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. Je profiteert van een actief verwarmingsoppervlak van 86% en maximale efficiëntie door het volledige gebruik van het folie-oppervlak. Het praktische en slanke ontwerp met een opbouwhoogte van slechts 0,49 mm maakt het ook geschikt voor wand- en plafondverwarming, en is bestendig tegen temperaturen tot 80°C.

 • Voordeel 1: De Mi-Heat infrarood vloerverwarming is zeer efficiënt en robuust, zorgt voor een snelle opwarmsnelheid en zorgt voor een gelijkmatige oppervlaktetemperatuur dankzij de premium verwarmingsfolie van 130 W/m².
 • Voordeel 2: Dankzij de carbon nanotube technologie, biedt dit product extra efficiëntiewinst, verhoogt het de bedrijfsveiligheid en belastbaarheid.
 • Voordeel 3: De dubbele isolatie van de verwarmingsfolie bestaande uit vijf lagen en vier hoofdcomponenten, zorgvuldig geselecteerde grondstoffen en hoogwaardige laminering, maakt deze vloerverwarming uiterst robuust en extreem duurzaam.
 • Voordeel 4: Het verwarmingsoppervlak van de folie is optimaal benut met een actief verwarmingsoppervlak van 86%, een relatief smalle folierand voor maximale efficiëntie.
 • Voordeel 5: De Mi-Heat infrarood vloerverwarming heeft een lage opbouwhoogte van slechts 0,49 mm en is daarom niet alleen geschikt voor vloerverwarming, maar ook als wandverwarming en plafondverwarming. Bovendien is het product temperatuurbestendig tot 80 °C.
 • Nadeel 1: De Mi-Heat infrarood vloerverwarming is gebaseerd op carbon nanotube technologie. Ondanks de efficiëntiewinsten betekent dit mogelijk ook dat je sterk afhankelijk bent van de beschikbaarheid van deze technologie voor vervanging of reparatie wanneer er een defect is.
 • Nadeel 2: Ook al is de dubbele isolatie een pluspunt voor de robuustheid en de extreme duurzaamheid van de verwarmingsfolie, kan dit ook betekenen dat de installatie complexer is dan bij een product met enkelvoudige isolatie.
 • Nadeel 3: De vloerverwarming heeft een actief verwarmingsoppervlak van 86%. Hoewel dit zorgt voor een maximaal efficiënte benutting van de folie, kan dit betekenen dat er een klein gedeelte van je ruimte niet verwarmd wordt.
 • Nadeel 4: De Mi-Heat infrarood vloerverwarming kan ook als wand- en plafondverwarming worden gebruikt. Dit kan echter ook betekenen dat dit product minder gespecialiseerd is dan producten die specifiek zijn ontworpen voor vloerverwarming.
 • Nadeel 5: De vloerverwarming is temperatuurbestendig tot 80 °C. Dit kan wellicht niet voldoende zijn voor bepaalde extreem koude klimaten of kamertemperaturen.

Onze favoriet #8

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming is een krachtig warmteapparaat, perfect voor het handhaven van een comfortabele omgeving onder jouw bureau, kassa of verkoopruimte. Met een vermogen van 150 W is de warmteplaat voorzien van een draaidimmer voor traploze temperatuuraanpassing en een handige aan/uit-schakelaar. De zelfklevende achterkant biedt een eenvoudige montage, waarbij de warmteplaat veilig bevestigt op de gewenste plaats. De infraroodverwarming genereert een gelijkmatige, aangename stralingswarmte zonder stof op te werpen, waardoor het ideaal is voor mensen met allergieën of astma. Met een bedrijfsspanning van 230 volt, een oppervlaktetemperatuur van ongeveer 75°C en een hittebestendige vezelcomposietplaat, biedt het een veilige en efficiënte verwarmingsoplossing.

 • Voordeel 1: Met de Mi-Heat infrarood vloerverwarming profiteer je van traploze temperatuurregeling. Dankzij de draaidimmer kun je de temperatuur naar wens instellen, wat zorgt voor een aangename en nauwkeurige warmte.
 • Voordeel 2: Bevestiging waar je wilt is mogelijk met de zelfklevende achterkant. Of je hem nu onder het bureau, de kassa of in de verkoopruimte wilt plaatsen, de aangename infraroodstraling zorgt voor een gelijkmatige verwarming van benen en knieën.
 • Voordeel 3: Het installatieproces is eenvoudig. Verwijder gewoon de beschermfolie en plak het op een vlak oppervlak. Dankzij de hoogwaardige plakfolie blijft de warmteplaat veilig en stabiel op de gekozen locatie.
 • Voordeel 4: De Mi-Heat is ontworpen met allergielijders en astmapatiënten in het achterhoofd. Omdat de infrarood verwarmingselement een aangename stralingswarmte genereert zonder stof op te werpen, is deze zeer geschikt voor mensen met allergieën of astma.
 • Voordeel 5: Je bent verzekerd van veiligheid met de ingebouwde temperatuurbeveiliging. De verwarming werkt op een spanning van 230 volt en heeft een maximaal opgenomen vermogen van 150 watt. Met een oppervlaktetemperatuur van 75 °C +/-10%, heb je de garantie dat je veilig verwarmd wordt!
 • Nadeel 1: Hoewel de Mi-Heat infrarood vloerverwarming een draaidimmer heeft voor de regeling van de temperatuur, ontbreekt er een duidelijke display of indicator om de huidige temperatuurinstelling weer te geven. Dit kan het instellen van een specifieke temperatuur moeilijk maken.
 • Nadeel 2: De verwarming maakt gebruik van zelfklevende plakfolie voor montage. Een keer geplakt, valt het misschien niet mee om het apparaat te verplaatsen of herplaatsen zonder schade aan te brengen of de kleefkracht te verliezen.
 • Nadeel 3: De aangename infraroodstraling verwarmt benen en knieën gelijkmatig, maar heeft mogelijk niet genoeg bereik of vermogen om een grotere ruimte effectief te verwarmen. Voor gebruikers met een grote verkoop- of werkruimte is dit mogelijk niet voldoende.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het apparaat een maximale oppervlaktetemperatuur van 75 °C heeft, is er mogelijk een risico op brandwonden als de huid langdurig in direct contact komt met de verwarming. Dat kan een zorg zijn, met name in huishoudens met kinderen of huisdieren.
 • Nadeel 5: Het ontwerp van de verwarming is primair gericht op montage onder een bureau of verkoopruimte. Dit zou de mogelijkheid kunnen beperken om het apparaat in andere ruimtes te gebruiken, zoals in badkamers, keukens of op de muur.

Onze favoriet #9

Heating Floor Your Warm Comfort Www.Heatingfloor.Eu Infrarood Vloerverwarming

Heating Floor Your Warm Comfort Www.Heatingfloor.Eu Infrarood Vloerverwarming

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

Het Infrarood Vloerverwarming van Heating Floor Your warm comfort is een hoogwaardig product met een krachtige verwarmingsfolie van 220W/m², 170W/m en 230V, vervaardigd door ENERPIA DAEWOO in Zuid-Korea. Deze CE-gecertificeerde, RoHS-conforme vloerverwarming beschikt over een lange fabrieksgarantie van 10 jaar voor optimale tevredenheid. Je krijgt er ook een thermostaat met WiFi en externe sensor bij, met zijn eigen garantie van 2 jaar. De set bevat een flexibele, niet-toxische twekleurige elektrische kabel van 1,5 mm², verbindingsklemmen, en een isolerende vochtwerende bitumenband. Daarnaast is er ook duct tape, een montagedoos en WAGO klemmen aanwezig. Ten slotte, voor het gemak van de installatie, worden er een stekkerdoos voor de thermostaatbedrading, een ribbelbuis en montage-instructies meegeleverd.

 • Voordeel 1: De infrarood verwarmingsfolie van Heating Floor is gemaakt door ENERPIA DAEWOO, een vertrouwd bedrijf uit Zuid-Korea. Dit geeft jou de zekerheid dat je een product van hoge kwaliteit in handen hebt.
 • Voordeel 2: Het vermogen per vierkante meter van deze verwarmingsfolie is 220W, wat betekent dat jouw vloer gelijkmatig en efficiënt verwarmd zal worden.
 • Voordeel 3: De Heating Floor infrarood vloerverwarming beschikt over een WiFi Thermostaat met externe sensor. Dit zorgt voor een nauwkeurige temperatuurregeling, en biedt jou de mogelijkheid om de temperatuur in jouw huis op afstand te beheren.
 • Voordeel 4: Het installatieproces wordt eenvoudiger gemaakt dankzij de meegeleverde montagedoos, WAGO-klemmen en duidelijke montage-instructies. Dit bespaart jou tijd en moeite.
 • Voordeel 5: De isolerende vochtwerende bitumenband en duct tape zijn inbegrepen om te zorgen voor een veilige en betrouwbare installatie, waardoor je kunt genieten van een duurzaam en efficiënt verwarmingssysteem.
 • nadeel 1: Gebaseerd op de gegeven productbeschrijving, lijkt het installatieproces van de Infrarood Vloerverwarming van Heating Floor Your warm comfort vrij gecompliceerd. Er zijn veel componenten betrokken, zoals duct tape, WAGO klemmen, een thermostaat Wifi en elektrische kabels wat voor sommige klanten een uitdaging kan zijn.
 • nadeel 2: Een ander potentieel probleem kan zijn dat de flexibele elektrische kabel van 1,5 mm2 mogelijk niet duurzaam genoeg is voor langdurig of intensief gebruik, afhankelijk van het verkeer op de vloer.
 • nadeel 3: Hoewel dit product van hoogwaardige kwaliteit lijkt te zijn, mist deze beschrijving informatie over het energieverbruik van het product buiten de vermelding van 220W/m², 170W/m en 230V. Dit zou een probleem kunnen zijn voor klanten die op zoek zijn naar de meest energie-efficiënte opties.
 • nadeel 4: De beschrijving biedt geen duidelijke informatie over hoe gemakkelijk of moeilijk het zou zijn om problemen op te lossen die zich kunnen voordoen met dit product. Er is geen vermelding van klantenservice of technische ondersteuning.
 • nadeel 5: Tot slot, hoewel dit product een geïsoleerde elektrische kabel claimt te bieden, wordt niet vermeld hoe veilig dit product in gebruik is, met name in omstandigheden zoals waterlekkage of dergelijke risico’s. Dit kan een punt van zorg zijn voor potentiële kopers.

Onze favoriet #10

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Mi-Heat Infrarood Vloerverwarming is een krachtige, laagspanningsverwarmingsfolie, met een energie-opbrengst van 130 watt/m² en een voedingsspanning van 24 V. Ontworpen voor plaatsing onder diverse soorten vloeren, waaronder planken, parket, scheepsvloer, laminaat, linoleum en kurk, past het zich moeiteloos aan de omgeving aan. Het bijzondere aan dit product is dat je het niet alleen in je huis kunt gebruiken, maar ook in je auto, caravan, camper of zelfs in je boot, dankzij de handige breedte van 50 cm. Daarnaast is de installatie kinderspel, omdat het element zwevend wordt geplaatst, dus perfect voor droogbouw, droogdekvloer en droogsysteem. Voldoet aan alle EU-richtlijnen, dit robuuste, energiezuinige verwarmingselement is slechts 0,366 mm dik, waardoor het licht, ruimtebesparend en ook milieuvriendelijk is. In feite, door gebruik te maken van hernieuwbare energie, bespaart de Mi-Heat je tot 50 procent op je energiekosten én is vrij van onderhoud. Kortom, een veelzijdige, gemakkelijke en milieubewuste keuze voor comfortabele warmte.

 • Voordeel 1: Flexibele toepassing: De Mi-Heat infrarood vloerverwarming kan gebruikt worden in een breed scala aan toepassingen – van personenauto’s en vrachtwagens tot caravans, campers en zelfs boten en jachten, dankzij de 50 cm breedte.
 • Voordeel 2: Eenvoudige installatie: Dit verwarmingselement wordt zwevend gelegd, waardoor het geschikt is voor droogbouw, droogdekvloer en droogsysteem. Het biedt daardoor veel gemak bij de installatie.
 • Voordeel 3: Minimalistisch ontwerp: Aangezien de Mi-Heat infrarood vloerverwarming slechts een opbouwhoogte heeft van 0,366 mm, is het licht, ruimtebesparend en bijzonder geschikt voor situaties waarin het vloerniveau zo min mogelijk mag worden verhoogd.
 • Voordeel 4: Energie-efficiëntie: Volgens de fabrikant is deze verwarming energiezuinig, waardoor je mogelijk tot 50 procent op je energiekosten kunt besparen.
 • Voordeel 5: Milieuvriendelijk: De Mi-Heat infrarood vloerverwarming is gemaakt van hernieuwbare energie en is onderhoudsvrij, wat zowel gunstig is voor het milieu als voor je eigen gemak.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel lijkt te zijn dat de infrarood vloerverwarming van Mi-Heat alleen bedoeld is voor zwevende vloeren onder bepaalde soorten vloerbedekking zoals planken, parket, scheepsvloer, laminaat, linoleum, kurk. Als je dus een andere soort vloer hebt, is deze vloerverwarming mogelijk niet geschikt.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel dat kan worden afgeleid uit de productbeschrijving, is de breedte van 50 cm. Dit kan beperkend zijn bij het plaatsen in grotere voertuigen of ruimtes, vooral als deze breder zijn dan 50 cm.
 • Nadeel 3: Hoewel het feit dat deze verwarming zwevend wordt gelegd een voordeel kan zijn voor sommigen, kan dit ook een nadeel zijn voor anderen die op zoek zijn naar een meer permanente oplossing of die een andere installatiemethode prefereren.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het product licht, ruimtebesparend en energiezuinig is, kan de lage opbouwhoogte van 0,366 mm beperkingen opleggen bij sommige installaties of onvoldoende zijn voor bepaalde verwarmingsbehoeften.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de Mi-Heat infrarood vloerverwarming milieuvriendelijk is en gebruik maakt van hernieuwbare energie, vermeldt de productbeschrijving ook dat het tot 50 procent energiekosten bespaart. Dit kan betekenen dat het nog steeds tot 50 percent van de energiekosten van een traditionele verwarmingssysteem zou kunnen verbruiken, wat voor sommigen een nadeel kan zijn.

Na grondig onderzoek en het testen van de top tien infrarood vloerverwarmingssystemen, kunnen we bevestigen dat deze producten een uitstekende keuze zijn voor een energie-efficiënte en comfortabele verwarmingsoplossing. Ze bieden snelle en gelijkmatige warmteverdeling, eenvoudige installatie en hebben minimale onderhoudseisen. De keuze voor het beste product hangt echter af van jouw specifieke wensen en de afmetingen van de ruimte. Overweeg bij de investering in een infrarood vloerverwarming steeds de merkkwaliteit, energie-efficiëntie, prijs, en natuurlijk de feedback van andere gebruikers. Door zorgvuldig te kiezen, kun je genieten van een gezellig, warm huis zonder hoge energierekeningen.

Inhoudsopgave