a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Infraroodverwarming: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste infraroodverwarmingsproducten van onze nieuwste test die je warmte en comfort kunnen bieden in koud weer.

Unser Favorit: Evokor Infraroodverwarming

Evokor Infraroodverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Mi-Heat Infraroodverwarming

Mi-Heat Infraroodverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Tristar Infraroodverwarming

Tristar Infraroodverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Könighaus Infraroodverwarming

Könighaus Infraroodverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Omisoon Infraroodverwarming

Omisoon Infraroodverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Ecowelle Infraroodverwarming

Ecowelle Infraroodverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Infraroodverwarming

Kesser Infraroodverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Byecold Infraroodverwarming

Byecold Infraroodverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Hocosyme Infraroodverwarming

Hocosyme Infraroodverwarming
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Infraroodverwarming

Kesser Infraroodverwarming
★★★★★

Ben je het zat om je rillend van de kou door je eigen huis te bewegen? Overweeg je om een efficiënte en energiebesparende verwarmingsoplossing te zoeken? Dan ben je hier op de juiste plek! In deze gids nemen we je mee door de top 10 infraroodverwarmingsproducten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Dit is gebaseerd op onze nieuwste onderzoeksresultaten en grondige producttesten. Verwarm je huis op een slimme manier en maak winterdagen behaaglijk en comfortabel. Lees verder om het beste product voor jouw behoeften te vinden.

Infraroodverwarming is een innovatieve manier van verwarmen die jij wellicht overweegt voor je woning of kantoor. Dit systeem maakt gebruik van infraroodstralen – vergelijkbaar met de warmte van de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-straling – om objecten en mensen in een ruimte direct te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele convectieverwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd, zorgt infraroodverwarming voor een efficiëntere en gelijkmatigere warmteverdeling. Het resultaat is een comfortabele, gezellige warmte die energiebesparend is.

Check Uit

Onze favoriet #1

Evokor Infraroodverwarming

Evokor Infraroodverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Evokor infraroodverwarming is een geavanceerd en gebruiksvriendelijk product dat je eenvoudig kan bedienen via een smartphone app of de meegeleverde afstandsbediening. De slimme app kan op elke mobiele telefoon geïnstalleerd worden en stelt je in staat om de verwarming ook op afstand te regelen. Dit hoogwaardige product telt twee ingebouwde veiligheidssensoren om oververhitting te voorkomen en is gecoat met een hittebestendig IR-oppervlak dat niet van kleur verandert. Pluspunt: deze infraroodverwarming is zeer energiezuinig met een stroomverbruik van maar liefst 98% en vereist geen dure installatie of onderhoud. Na aankoop geniet je van een standaard fabrieksgarantie tot 5 jaar en een 30-dagen geld-terug-garantie. Bovendien kan je op basis van je kameroppervlak en isolatievoorwaarden verschillende vermogens selecteren, gaande van 170 watt voor 1-2 m² tot 850 watt voor 13-16 m².

 • Voordeel 1: Eenvoudige bediening – De Evokor infraroodverwarming is zeer gemakkelijk in gebruik. Functies zoals verwarming aan/uit, weektimer, uitschakeltijd en bedrijfstemperatuur kunnen comfortabel worden geregeld via je smartphone en een slimme app, of via de meegeleverde afstandsbediening. Zo heb je altijd en overal de controle over je verwarming.
 • Voordeel 2: Veilig in gebruik – De veiligheid van deze Infraroodverwarming is gegarandeerd. Dankzij het hittebestendige IR-gecoate oppervlak zijn er geen kleurveranderingen. Daarnaast zijn er ook 2 ingebouwde veiligheidssensoren in elk paneel om oververhitting te voorkomen, en voldoet het aan de IP52-klasse en aan alle overige geldende veiligheidseisen op basis van CE- en GS-normen.
 • Voordeel 3: Efficiënt en kosteneffectief – De Evokor infraroodverwarming levert hoge infraroodprestaties met minimaal warmteverlies, en heeft een stroomverbruik van slechts 2%. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren op je energierekening. Bovendien zijn er geen service- en onderhoudskosten of jaarlijkse inspecties nodig.
 • Voordeel 4: Eenvoudige installatie – Het infraroodverwarmingssysteem van Evokor is uiterst gemakkelijk te installeren. Er zijn geen dure leidingen of veranderingen in de ruimte nodig; een stopcontact is voldoende. Dit bespaart je veel tijd en moeite.
 • Voordeel 5: Geschikt voor verschillende ruimtes – Je kunt de perfecte Evokor infraroodverwarming selecteren op basis van het oppervlak en de isolatieconditie van de ruimte waarin je deze wilt installeren. Er zijn verschillende opties, van 170 watt voor 1-2 m² tot 850 watt voor 13-16 m². Zo kun je altijd de meest geschikte optie voor jouw behoeften kiezen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Evokor Infraroodverwarming gemakkelijk in gebruik is, ben je bijna volledig afhankelijk van de slimme app of de afstandsbediening om de verwarming te regelen. Als je je smartphone of afstandsbediening kwijtraakt of als er iets misgaat met de app, kan dit problemen veroorzaken bij het bedienen van de verwarming.
 • Nadeel 2: De verwarming heeft verschillende vermogensopties op basis van de grootte van je kamer, maar de beschrijving geeft niet aan hoe effectief de verwarming is voor kamers groter dan 16 m². Als je een grotere ruimte hebt, kun je het moeilijk vinden om een geschikte verwarmingsoplossing met dit product te bereiken.
 • Nadeel 3: Hoewel het product beweert dat er geen onderhoudskosten zijn, bevat de productbeschrijving geen informatie over mogelijke reparatiekosten mocht het product kapot gaan na de garantieperiode. Dit betekent dat eventuele reparatiekosten geheel voor jouw rekening komen.
 • Nadeel 4: IP52-classificatie betekent dat de Infraroodverwarming een bepaalde mate van bescherming biedt tegen stofvorming en druppelend water. Als je in een stoffige omgeving bent of als het product wordt blootgesteld aan veel condensatie of incidenteel spatwater, zou dit de levensduur van de verwarming kunnen beïnvloeden.
 • Nadeel 5: Hoewel de Infraroodverwarming van Evokor geen dure pijpen of veranderingen in de kamer vereist, betekent dit ook dat je enige flexibiliteit in de installatie verliest. Je bent beperkt tot plaatsen waar een stopcontact aanwezig is, wat een belemmering kan vormen voor sommige ideale locaties in je huis.

Onze favoriet #2

Mi-Heat Infraroodverwarming

Mi-Heat Infraroodverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Mi-Heat Infraroodverwarming is een opvouwbaar IR-paneel dat stralingswarmte en dieptewarmte biedt waar jij dat maar wilt. Je kunt het gemakkelijk uitklappen en bij je voeten plaatsen op een plat oppervlak. Het werkt op een standaard stopcontact en verbruikt slechts ongeveer 165 watt, maar bereikt ondanks dat een temperatuur tot 65°C. Het heeft ook een aanpasbare intensiteit van stralingswarmte met 3 standen, bediend via een bedieningselement op de verwarming zelf. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vergeten uit te schakelen, dankzij de geïntegreerde timer die de infraroodverwarming na 3 uur loskoppelt. Het beschikt ook over een kantelschakelaar die het paneel uitschakelt als het omvalt, wat zorgt voor veilig gebruik.

 • Voordeel 1: Voor jouw comfort en gemak kan de Mi-Heat infraroodverwarming naar wens geplaatst worden. Dit komt door het opvouwbare IR-paneel dat je gewoon op een rechte ondergrond uitklapt en direct om je voeten plaatst.
 • Voordeel 2: Het is zeer eenvoudig van stroom te voorzien, omdat het gewoon kan worden aangesloten op een standaard stopcontact. Met slechts 165 watt bereikt de ondertafelverwarming een temperatuur tot 65°C.
 • Voordeel 3: Je hebt controle over de hoeveelheid stralingswarmte die de verwarming produceert. Dit komt door de bedieningselementen op de verwarming zelf waarmee je uit drie warmtestanden kunt kiezen.
 • Voordeel 4: De veiligheid wordt gewaarborgd door een geïntegreerde timer die na 3 uur de verwarming loskoppelt van de voeding. Zo hoef je nooit te vrezen dat je vergeet de verwarming uit te schakelen.
 • Voordeel 5: Ook heeft de tafelverwarming een kantelschakelaar, die de werking stopt als het vouwpaneel omvalt. Hierdoor wordt er voor veiligheid gezorgd, zelfs als er per ongeluk een wirwar ontstaat.
 • Nadeel 1: Hoewel de Infraroodverwarming van Mi-Heat stralingswarmte geeft, geeft het alleen aangename dieptewarmte in directe omgeving. Als je van plan bent om een grotere ruimte te verwarmen, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 2: De voeding is afhankelijk van een standaard stopcontact. Dit beperkt dus de plaatsing van de verwarming, aangezien het dicht bij een stopcontact moet zijn voor de stroomvoorziening.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat over een intensiteitsregeling beschikt, zijn er slechts drie instellingen. Dit beperkt de mate van aanpassing aan je specifieke comfortniveau.
 • Nadeel 4: De ingebouwde timer schakelt de verwarming na 3 uur uit, wat handig kan zijn om energie te besparen, maar het kan ook een nadeel zijn als je langer constante warmte nodig hebt zonder de verwarming opnieuw te moeten inschakelen.
 • Nadeel 5: De verwarming heeft een kantelschakelaar die de werking stopt bij omvallen. Hoewel dit een veiligheidsvoorziening is, kan het een nadeel zijn als de verwarming per ongeluk wordt gekanteld of verplaatst, waardoor je de verwarming opnieuw moet inschakelen.

Onze favoriet #3

Tristar Infraroodverwarming

Tristar Infraroodverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tristar Infraroodverwarming is een unieke verwarmingsoplossing die stralingswarmte gebruikt om objecten en oppervlakken om je heen te verwarmen, in plaats van de lucht, wat resulteert in een snellere, efficiëntere en gezondere warmte. Het is milieuvriendelijk, energiezuinig en beter dan conventionele convectieradiatoren. Met een vermogen van 425 W, verwarmt dit gipsen infraroodpaneel, dat je overigens kunt schilderen in de kleur die jij wilt, je kamer gelijkmatig. Jij bepaalt zelf hoe warm het moet zijn, tot een maximum van 37°C. Deze verwarming is bovendien veilig in gebruik, dankzij de oververhittingsbeveiliging die overbelasting van je elektrisch systeem voorkomt. De installatie is een fluitje van een cent – plaats de meegeleverde poten en je kunt het paneel eenvoudig van de ene naar de andere ruimte verplaatsen.

 • Voordeel 1: Energie-efficiëntie en flexibiliteit. Met verschillende wattage-opties variërend van 600W tot 1200W, kan de Könighaus infraroodverwarming worden aangepast aan verschillende ruimtegroottes, van 8 tot 29 m².
 • Voordeel 2: Moderne en onopvallende esthetiek. Het ontwerp van deze infraroodverwarming is eenvoudig en onopvallend, dankzij het hoogwaardig gepoedercoate aluminium frame. Dit maakt het een stijlvolle en naadloze toevoeging aan elke kamer.
 • Voordeel 3: Gezondheidsbewuste verwarmingsoplossing. Het gebruik van directe warmte bij deze infraroodverwarming voorkomt ongezonde luchtcirculatie. Dit maakt het bijzonder goed voor mensen met een huisstofallergie en reumapatiënten.
 • Voordeel 4: Compleet accessoirepakket inbegrepen. Je krijgt alles wat je nodig hebt om de verwarming te installeren en efficiënt te gebruiken, inclusief montagemateriaal, een thermostaat en een 1,80 meter lange kabel.
 • Voordeel 5: Ideaal voor goed geïsoleerde ruimtes en incidenteel gebruik. Hoewel deze Könighaus infraroodverwarming geschikt is voor goed geïsoleerde ruimtes of voor incidenteel gebruik, voor een optimaal gebruik wordt geadviseerd om een thermostaat te gebruiken.
 • Nadeel 1: De Könighaus infraroodverwarming is alleen effectief voor ruimtes binnen de gespecificeerde vierkante meters. Als je van plan bent het te gebruiken in een grotere ruimte, kan het zijn dat de verwarming niet voldoende is om de hele plek te verwarmen.
 • Nadeel 2: Hoewel het product een strak design heeft, is het formaat vrij groot door de slanke vorm. Dit kan een ruimtebeperking zijn in kleinere ruimtes.
 • Nadeel 3: De Könighaus verwarming is vooral aan te raden voor mensen met een huisstofallergie of reumapatiënten. Als je geen deze problemen hebt, is het wellicht niet het meest efficiënte verwarmingssysteem voor jou.
 • Nadeel 4: Het product wordt geleverd met een kabel van slechts 1,80 meter, dit kan een beperking zijn afhankelijk van de locatie van jouw stopcontacten. Je kan een verlengkabel nodig hebben.
 • Nadeel 5: Volgens de productomschrijving, is de Könighaus infraroodverwarming alleen geschikt voor goed geïsoleerde ruimtes of voor incidenteel gebruik. Dit betekent dat het mogelijk niet voldoet aan je verwachtingen als je het in een slecht geïsoleerde ruimte installeert of als je van plan bent het continu te gebruiken.

Onze favoriet #4

Könighaus Infraroodverwarming

Könighaus Infraroodverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Könighaus infraroodverwarming is een compact en stijlvol verwarmingssysteem dat afhankelijk van het gekozen wattage, ruimtes van 8 tot 29 m² kan verwarmen. Het slanke design, met een hoogwaardig gepoedercoat aluminium frame, maakt het tot een onopvallende toevoeging aan je interieur. Dankzij de infraroodtechnologie verwarmt het op een ‘groene’ manier door directe warmte af te geven, waardoor er geen luchtcirculatie ontstaat. Dit is uitermate gezond, vooral als je last hebt van een huisstofallergie of reuma. Het pakket bevat alles voor een snelle en eenvoudige montage, inclusief een thermostaat en een 1,80 meter kabel. Let op: de Könighaus infraroodverwarming is met name geschikt voor goed geïsoleerde ruimtes of voor incidenteel gebruik. Voor optimale prestaties adviseert Könighaus het gebruik van een thermostaat.

 • Voordeel 1: Energie-efficiëntie en flexibiliteit. Met verschillende wattage-opties variërend van 600W tot 1200W, kan de Könighaus infraroodverwarming worden aangepast aan verschillende ruimtegroottes, van 8 tot 29 m².
 • Voordeel 2: Moderne en onopvallende esthetiek. Het ontwerp van deze infraroodverwarming is eenvoudig en onopvallend, dankzij het hoogwaardig gepoedercoate aluminium frame. Dit maakt het een stijlvolle en naadloze toevoeging aan elke kamer.
 • Voordeel 3: Gezondheidsbewuste verwarmingsoplossing. Het gebruik van directe warmte bij deze infraroodverwarming voorkomt ongezonde luchtcirculatie. Dit maakt het bijzonder goed voor mensen met een huisstofallergie en reumapatiënten.
 • Voordeel 4: Compleet accessoirepakket inbegrepen. Je krijgt alles wat je nodig hebt om de verwarming te installeren en efficiënt te gebruiken, inclusief montagemateriaal, een thermostaat en een 1,80 meter lange kabel.
 • Voordeel 5: Ideaal voor goed geïsoleerde ruimtes en incidenteel gebruik. Hoewel deze Könighaus infraroodverwarming geschikt is voor goed geïsoleerde ruimtes of voor incidenteel gebruik, voor een optimaal gebruik wordt geadviseerd om een thermostaat te gebruiken.
 • Nadeel 1: De Könighaus infraroodverwarming is alleen effectief voor ruimtes binnen de gespecificeerde vierkante meters. Als je van plan bent het te gebruiken in een grotere ruimte, kan het zijn dat de verwarming niet voldoende is om de hele plek te verwarmen.
 • Nadeel 2: Hoewel het product een strak design heeft, is het formaat vrij groot door de slanke vorm. Dit kan een ruimtebeperking zijn in kleinere ruimtes.
 • Nadeel 3: De Könighaus verwarming is vooral aan te raden voor mensen met een huisstofallergie of reumapatiënten. Als je geen deze problemen hebt, is het wellicht niet het meest efficiënte verwarmingssysteem voor jou.
 • Nadeel 4: Het product wordt geleverd met een kabel van slechts 1,80 meter, dit kan een beperking zijn afhankelijk van de locatie van jouw stopcontacten. Je kan een verlengkabel nodig hebben.
 • Nadeel 5: Volgens de productomschrijving, is de Könighaus infraroodverwarming alleen geschikt voor goed geïsoleerde ruimtes of voor incidenteel gebruik. Dit betekent dat het mogelijk niet voldoet aan je verwachtingen als je het in een slecht geïsoleerde ruimte installeert of als je van plan bent het continu te gebruiken.

Onze favoriet #5

Omisoon Infraroodverwarming

Omisoon Infraroodverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON Infraroodverwarming is een krachtige verwarmingsoplossing die je in slechts 2 seconden een warme kamer biedt, dankzij het PTC-keramische verwarmingselement en een maximaal uitgangsvermogen van 2000W. Dit apparaat biedt je drie modi – lage hitte (900 W), hoge hitte (2000 W) en natuurlijke windmodus, waardoor het geschikt is voor gebruik gedurende het hele jaar. Je kunt energie besparen door een constante temperatuur tussen 17 en 37 °C in te stellen, en de kachel zal automatisch aan of uit schakelen om deze temperatuur te handhaven. Het apparaat is moeiteloos te bedienen, met een 24-uurs timer, een LED-scherm, bovenste aanraakknoppen en een afstandsbediening. Het heeft een instelbaar rooster met 35-40 graden verstelbare jaloezieën en 90 graden oscillatie voor een flexibele verwarming in een breed bereik. Deze kachel biedt ook meerdere veiligheidsfuncties, waaronder een kantel- en oververhittingsbeveiliging. Het product is ontworpen voor gebruik in kleine ruimtes en moet op een minimale afstand van 0,5 meter van de muur worden geplaatst voor het beste resultaat.

 • Voordeel 1: Snelle verwarming en het hele jaar bruikbaar. De OMISOON infraroodverwarming maakt gebruik van een krachtig PTC-keramisch verwarmingselement en een maximaal uitgangsvermogen van 2000W. Hierdoor warmt de kachel op in slechts 2 seconden. Met haar drie modi (lage hitte, hoge hitte en natuurlijke windmodus) is de kachel geschikt voor elke seizoen.
 • Voordeel 2: Energiebesparing door instelbare thermostaat. Jij kunt zelf een constant temperatuur instellen tussen 17 tot 37 graden Celsius. Om de door jou ingestelde temperatuur te behouden, wordt de kachel automatisch aan- of uitgeschakeld afhankelijk van de kamertemperatuur. Zo bespaar je energie!
 • Voordeel 3: Gemak aan controle en veiligheid dankzij een 24-uurs timer en afstandsbediening. De kachel kan op een timer van 0 tot 24 uur worden ingesteld, en schakelt automatisch uit wanneer de ingestelde tijd voorbij is. Met het LED-scherm, de bovenste aanraakknop en de afstandsbediening kan je de kachel gemakkelijk bedienen.
 • Voordeel 4: Uitgebreide verwarmingsopties met 90 graden maximale oscillatie en instelbaar rooster. De kachel heeft verstelbare jaloezieën (omhoog en naar beneden) en een 90 graden oscillatiebeweging (links en rechts). Hierdoor kan je de windrichting gemakkelijk controleren en kan de kachel warmte in een breed bereik verspreiden.
 • Voordeel 5: Veiligheidsgaranties. De OMISOON infraroodverwarming bevat meerdere veiligheidsfuncties, waaronder een kantelbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging. Dankzij de PTC-keramische technologie en hoogwaardig vlamvertragend materiaal, is de radiator duurzaam en veilig in gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de OMISOON infraroodverwarming melding maakt van snelle opwarming, lijkt de effectiviteit van de verwarming af te nemen naarmate de ruimte groter wordt. Dit betekent dat het voor grotere kamers misschien minder geschikt is, omdat de opwarmtijd dan langer is en het verwarmingseffect verminderd is.
 • Nadeel 2: De kachel heeft een automatische aan- en uitschakelfunctie om de ingestelde temperatuur te handhaven. Dit klinkt misschien handig, maar kan mogelijk resulteren in fluctuaties van de kamertemperatuur, wat sommige mensen als oncomfortabel kunnen ervaren.
 • Nadeel 3: De infraroodverwarming moet op een minimumafstand van 0,5 meter van de muur worden geplaatst om goed te werken. Dit kan een nadeel zijn als je een kleine ruimte hebt of als je de kachel discreet wilt plaatsen.
 • Nadeel 4: De OMISOON infraroodverwarming heeft een 24-uurs timer, wat kan betekenen dat je deze elke dag opnieuw moet instellen als je een specifieke verwarmingstijd wilt behouden. Dit kan op den duur omslachtig zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat veiligheidskenmerken zoals kantel- en oververhittingsbeveiliging heeft, wordt in de productomschrijving opgemerkt dat kinderen onder begeleiding van een volwassene moeten zijn tijdens het gebruik van de kachel. Dit kan een nadeel zijn als je kinderen in huis hebt en ze niet constant in de gaten kunt houden, wat de veiligheid van het apparaat in twijfel trekt.

Onze favoriet #6

Ecowelle Infraroodverwarming

Ecowelle Infraroodverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Ecowelle infraroodverwarming is een veelzijdige en flexibele verwarmingsoplossing, perfect voor zowel kleine als grote ruimtes en biedt een gerichte warmte, precies waar jij deze nodig hebt. Het kosteneffectieve, 1000W toestel met dubbele oververhittingsbeveiliging is volledig onderhoudsvrij, waardoor je geen dure reparaties hoeft te verwachten. Geproduceerd in Duitsland, staan deze sinds 2015 vervaardigde verwarmingspanelen garant voor kwaliteit, zijn ze eenvoudig aan de muur of het plafond te monteren en gebruiken ze aangename infraroodwarmte. De bijzonder dunne verwarmingsplaat verzamelt bovendien minder stof dan standaard verwarmingen, waardoor er geen droge lucht ontstaat. Met de Ecowelle infraroodverwarming ervaar je veilige, gerichte en onderhoudsvrije warmte in je gehele huis.

 • Voordeel 1: Flexibel en Veelzijdig Gebruik: Of je nu een kleine ruimte wilt verwarmen of je hele huis, de 1000W Ecowelle infraroodverwarming kan dat allemaal aan. Dankzij de dubbele geïntegreerde oververhittingsbeveiliging is deze verwarming ook bijzonder veilig.
 • Voordeel 2: Voordelig in Onderhoud: Met de Ecowelle infraroodverwarming hoef je je geen zorgen te maken over dure reparaties. Deze verwarming is volledig onderhoudsvrij, dus je hoeft niet regelmatig een vakman in te huren.
 • Voordeel 3: Gemaakt in Duitsland: Ecowelle staat bekend om zijn hoogwaardige productie sinds 2015 en heeft al meer dan 50.000 tevreden klanten. Als je ervoor kiest om een Ecowelle infraroodverwarming aan te schaffen, profiteer je van hun uitstekende kwaliteitsnormen.
 • Voordeel 4: Gezonder Woonklimaat: De dunne verwarmingsplaat zorgt ervoor dat stof zich minder snel ophoopt dan bij standaard verwarmingen. Daarnaast zorgt de infrarood technologie ervoor dat de lucht in je huis niet uitdroogt, waardoor je minder snel last krijgt van droge luchtwegen en huid.
 • Voordeel 5: Snelle, Gerichte Warmte: De Ecowelle infraroodverwarming is 100% geruisloos en zorgt voor snelle, gerichte warmte waar je het nodig hebt. De warmte die het apparaat produceert is bijzonder aangenaam en gelijkmatig, waardoor je zowel efficiënt als comfortabel je ruimtes kunt verwarmen.
 • Nadeel 1: Hoewel het product flexibel en veelzijdig in gebruik is, zijn er geen specifieke details gegeven over hoe effectief het de warmte kan verdelen in grote ruimtes. Dus als je van plan bent om dit product te gebruiken voor een grotere ruimte, is het mogelijk dat het niet de hele ruimte gelijkmatig kan verwarmen.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat de infraroodverwarming volledig onderhoudsvrij is. Dit kan echter twijfels oproepen over de duurzaamheid van het product op de lange termijn. Zonder mogelijkheid tot reparatie of onderhoud kan de levensduur van het product beperkt zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het product lokaal is gemaakt in Duitsland, betekent dit niet automatisch dat het superieur is in kwaliteit. Als consument is het belangrijk om te weten dat het land van productie niet altijd een indicatie is voor kwaliteitsborging.
 • Nadeel 4: Het is te vermelden waard dat de claim van Ecowelle over stof- en schimmelvrij zijn weliswaar aantrekkelijk klinkt, maar er zijn geen technische gegevens of wetenschappelijke onderzoeken vermeld die deze bewering ondersteunen.
 • Nadeel 5: Ecowelle claimt dat hun infraroodverwarming onmiddellijk en precies warmte geeft waar je het wilt. Toch is er geen informatie of technologische details gegeven over hoe deze gerichte verdeling van warmte precies werkt, wat vragen kan oproepen over de efficiëntie van dit apparaat in specifieke ruimtes.

Onze favoriet #7

Kesser Infraroodverwarming

Kesser Infraroodverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De Kesser infrarood paneelverwarming is een energie-efficiënte oplossing voor je verwarmingsbehoeften, met een vermogen om 98% van de verbruikte energie om te zetten in warmte. Je kunt eenvoudig de temperatuur regelen via het lcd-touchscreen, de bijgeleverde afstandsbediening of de handige Tuya-app op je smartphone. Het draagt ook bij aan je interieur met zijn 2-in-1-design: je kunt het elegante paneel op zijn stabiele poten plaatsen of ruimtebesparend aan de muur monteren. Geschikt voor elke ruimte, waaronder vochtige, dankzij zijn IP44-spatwaterbescherming en is bijzonder allergievriendelijk omdat het geen stof doet opwaaien. Daarnaast is de verwarming verkrijgbaar in drie vermogensniveaus (350W, 540W, 700W) om aan de grootte van je ruimte te voldoen.

 • Voordeel 1: Energiebesparing – De Kesser infrarood paneelverwarming is niet alleen efficiënt in het leveren van aangename warmte, maar ook in het nuttig gebruiken van energie. Het apparaat wordt gekenmerkt door een indrukwekkend energierendement waarbij 98% van de opgenomen energie omgezet wordt in warmte. Dit betekent voor jou niet alleen een besparing op je verwarmingskosten, maar draagt ook bij aan een beter milieu door minder energieverspilling.
 • Voordeel 2: Personaliseerbare instellingen – Wil je comfort en controle, dan is dit paneelverwarmingssysteem iets voor jou. Het biedt verschillende bedieningsmogelijkheden zoals een gebruiksvriendelijk lcd-touchscreen, een afstandsbediening en zelfs een app op je smartphone. Hierdoor kun je de kamertemperatuur snel en eenvoudig naar wens aanpassen.
 • Voordeel 3: Ruimtebesparend 2-in-1 design – De Kesser infrarood paneelverwarming is ontworpen met aandacht voor ruimte en stijl. Het kan worden geplaatst op metalen poten als een stijlvolle toevoeging aan je ruimte, of aan de muur worden gemonteerd om vloerruimte te besparen, mocht dit je voorkeur hebben.
 • Voordeel 4: Veelzijdig en weerbestendig – Dit verwarmingstoestel is niet alleen ontworpen voor droge ruimtes, maar is ook geschikt voor vochtige omgevingen zoals de badkamer dankzij zijn IP44 spatwaterbescherming. Eveneens is het apparaat allergievriendelijk, omdat het geen stof opwervelt, wat voor een gezondere omgeving zorgt.
 • Voordeel 5: Aanpasbare lichtsterkte – De Kesser infrarood paneelverwarming is verkrijgbaar in drie verschillende vermogensniveaus (350W, 540W, 700W), zodat het voldoet aan je behoeften, ongeacht de grootte van je ruimte. Of je nu een kleine slaapkamer hebt of een grote woonkamer, deze verwarming biedt energiezuinige warmte die op maat is van jouw behoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel de KESSER infraroodverwarming flexibele bedieningsopties biedt, kan dit voor sommigen lastig zijn, vooral voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn. Het gebruik van het LCD-touchscreen, de afstandsbediening of de smartphone-app kan in het begin ingewikkeld zijn.
 • Nadeel 2: In de beschrijving wordt de IP44-spatwaterbescherming genoemd, wat suggereert dat de verwarming enige mate van bescherming biedt tegen waterschade. Dit betekent echter niet dat de verwarming volledig waterdicht is, dus volledige blootstelling aan water kan het apparaat nog steeds beschadigen.
 • Nadeel 3: Hoewel de KESSER infraroodverwarming met drie verschillende vermogensniveaus beschikbaar is, kan het zijn dat deze vermogensniveaus niet ideaal zijn voor elke ruimte. Het zou kunnen zijn dat zelfs het hoogste niveau van 700W niet voldoende is voor bijzonder grote ruimtes.
 • Nadeel 4: De verwarming kan aan de muur worden gemonteerd of op zijn poten staan. Echter, afhankelijk van waar je het wilt installeren, kan het ene arrangement meer geschikt zijn dan het andere, en zou je mogelijk beperkt kunnen zijn in je keuze.
 • Nadeel 5: De beschrijving noemt dat dit apparaat bijzonder allergievriendelijk is, omdat het geen stof doet opwaaien. Echter, het kan nog steeds mogelijk zijn dat de warmte van de verwarming ander zwevend materiaal in de omgeving, zoals haren of pluisjes, kan verdragen, wat mogelijk mensen met zeer gevoelige allergieën kan storen.

Onze favoriet #8

Byecold Infraroodverwarming

Byecold Infraroodverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De infraroodverwarming van het merk Byecold is een veilige en makkelijk te bedienen warmtebron voor je ruimte. Deze verwarming is uitgerust met dubbele veiligheidssensoren om oververhitting te voorkomen en voldoet aan alle geldende veiligheidsnormen. Met een handige aan/uit-schakelaar op het frame, is het heel eenvoudig om de verwarming in- en uit te schakelen zonder het stopcontact te beschadigen. De Infraroodverwarming maakt gebruik van IR-coating technologie waardoor het oppervlak nooit van kleur verandert en levert een stille, gezonde warmte zonder stof, geur of lawaai. Bovendien kies je eenvoudig uit verschillende wattages, afhankelijk van de grootte van je ruimte, en met een thermostaat voor energiebesparing. Bij dit product krijg je ook tot 5 jaar fabrieksgarantie en 30 dagen geld-terug-garantie, een extra zekerheid voor je aankoop.

 • Voordeel 1: Veiligheid staat voorop bij de Infraroodverwarming van het merk Byecold. Dit wordt gewaarborgd door de 2 ingebouwde veiligheidssensoren in elke infraroodverwarming, die je beschermen tegen oververhitting. Bovendien heeft dit product een beschermingsklasse IP54, waarmee je verzekerd bent van een betrouwbaar product dat voldoet aan strenge veiligheidseisen.
 • Voordeel 2: Voor gemakkelijke bediening is elk apparaat uitgerust met een handige aan/uit-schakelaar. Dit maakt het makkelijker om de verwarming in en uit te schakelen en voorkomt schade aan de stekker door constant in- en uittrekken.
 • Voordeel 3: Dankzij de infrarood-technologie van Byecold biedt deze verwarming een aangename warmte zonder de nadelen van traditionele verwarmingssystemen. Zo is er geen stof, geen vreemde geuren of geluiden – geniet gewoon van weldadige warmte.
 • Voordeel 4: Met de Byecold Infraroodverwarming kun je de verwarming kiezen die het beste bij jouw ruimte past. Of je nu een ruimte van 2 – 4 m2, 6 – 8 m2, 8 – 10 m2 of 10 – 13 m2 wilt verwarmen, Byecold heeft een passende oplossing.
 • Voordeel 5: De infraroodverwarming van Byecold bevat een thermostaat en kan een aanzienlijke energiebesparing realiseren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Dit apparaat stelt je in staat om je energieverbruik te reguleren en zo een comfortabele omgeving te behouden terwijl je energie bespaart.
 • Nadeel 1: Hoewel de Infraroodverwarming van Byecold een eenvoudige aan/uit-schakelaar heeft, laat deze over het algemeen geen aanpassingen van de warmtestanden toe. Dit kan ongemakkelijk zijn als je verschillende niveaus van warmte nodig hebt in verschillende situaties.
 • Nadeel 2: De verwarming werkt met infrarood-technologie, wat betekent dat het oppervlak van de radiator nooit van kleur verandert. Dit kan beperkend zijn als je van plan bent de esthetiek van je kamer regelmatig te veranderen.
 • Nadeel 3: Hoewel het product beweert geen stof, vreemde geuren of geluiden te produceren, biedt het geen specifieke technologie of functies aan om bacteriën of allergenen in de lucht te bestrijden. Dit kan een probleem zijn als je gevoelig bent voor allergieën of astma.
 • Nadeel 4: De beschrijving geeft aan dat voor elke infraroodverwarming de grootte en wattage bepaalt hoe groot de ruimte is die je kunt verwarmen. Dit kan beperkend zijn als de ruimte die je wilt verwarmen groter is dan aangegeven voor het gekozen model, of als je niet genoeg plekken hebt om meerdere verwarmingen te plaatsen.
 • Nadeel 5: Het product wordt gepromoot met de mogelijkheid voor afstandsbediening en energiebesparing met het gebruik van een thermostaat. Helaas vermeldt de productbeschrijving niet of de thermostaat is inbegrepen of apart moet worden aangeschaft, dit kan leiden tot extra kosten en gemak.

Onze favoriet #9

Hocosyme Infraroodverwarming

Hocosyme Infraroodverwarming

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De infraroodverwarming van Hocosyme is jouw ideale oplossing voor een efficiënte en comfortabele verwarming. Met een snelle opwarmtijd van 1-3 minuten die temperaturen tot 120 graden bereikt, maakt het gebruik van energiebesparende grafeentechnologie, waardoor het stroomverbruik laag blijft. Het heeft een slimme thermostaat met drie modi, bediend binnen een bereik van 10 meter via een afstandsbediening en functies voor het instellen van de tijd en tijdsturing. Het unieke aan dit toestel is de infrarood warmteafvoer die de gezonde straling van de zon imiteert zonder de lucht te circuleren of je huid uit te drogen, waardoor het vriendelijk is voor kinderen en ouderen. Het is eenvoudig te installeren met meegeleverde bevestigingsschroeven en een 1,8 m veiligheidskabel. De infraroodverwarming heeft een stevig aluminium frame en vlamvertragende gipsplaat achterwand. Vergeet niet dat de poten apart moeten worden aangeschaft. Met TÜV-certificering en oververhittingsbeveiliging is 100% veiligheid gegarandeerd. De IP54-classificatie zorgt voor extra bescherming.

 • Voordeel 1: Energiebesparing en laag verbruik. Met de infraroodverwarming van Hocosyme hoef jij je geen zorgen te maken over hoge energiekosten. Het apparaat gebruikt energiebesparende grafeentechnologie om het stroomverbruik te verlagen, waarbij het slechts 1-3 minuten duurt om een maximale verwarmingstemperatuur van 120 graden te bereiken. Een kleine hoeveelheid stroom kan al veel warmte produceren.
 • Voordeel 2: Smart thermostaat met meerdere modi en bediening op afstand. Dit apparaat heeft drie verschillende modi, maakt tijdgestuurd in- en uitschakelen mogelijk en heeft een bereik van 10 meter met de afstandsbediening. Dit geeft je volledige controle over de instellingen, waarbij je de temperatuur gemakkelijk kunt verhogen of verlagen.
 • Voordeel 3: Infraroodverwarming voor gezond en milieuvriendelijk comfort. De Hocosyme infraroodverwarming imiteert de weldadige straling van de zon, wat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook gezondheidsvoordelen kan hebben. Het zorgt voor geen luchtcirculatie, wat betekent dat je huid na langdurig gebruik niet uitdroogt. Het is bijzonder gunstig voor ouderen en kinderen.
 • Voordeel 4: Eenvoudig te installeren. De infraroodverwarming van Hocosyme is ontworpen voor gebruiksgemak en eenvoudige installatie. Het wordt geleverd met bevestigingsschroeven, een veiligheidskabel van 1,8 meter, en een rond frame van volledig aluminiumlegering in combinatie met een geïsoleerde achterwand van vlamvertragend gipsplaat.
 • Voordeel 5: Veiligheid en certificering. Je kunt erop vertrouwen dat de Hocosyme infraroodverwarming veilig is in gebruik. Het heeft oververhittingsbeveiliging en heeft een IP54 certificering, en is TÜV-gecertificeerd, waardoor je verzekerd bent van de kwaliteit en veiligheid van het product.
 • nadeel 1: Een groot nadeel van de Hocosyme Infraroodverwarming is dat je de poten apart moet aanschaffen. Dit betekent extra kosten en moeite voor jou, omdat deze essentiële onderdelen niet standaard bij de verwarming worden geleverd.
 • nadeel 2: Ook moet je rekening houden met het feit dat als je de verwarming aan het plafond wilt installeren, je extra installatieaccessoires moet kopen. Dit kan de kosten verder verhogen en maakt de installatie een beetje gecompliceerder.
 • nadeel 3: De infrarood radiator heeft drie modi, maar het is niet duidelijk of er ook een automatische modus is die de temperatuur aanpast op basis van de omgevingstemperatuur. Dit kan leiden tot een minder efficiënt energiegebruik en een grotere inspanning van jouw kant.
 • nadeel 4: Hoewel de infraroodverwarming wordt geleverd met een afstandsbediening, staat in de beschrijving niet of deze al batterijen heeft of dat je deze apart moet kopen. Daarnaast moet je er mogelijk constant aan denken om de afstandsbediening op te laden of de batterijen te vervangen.
 • nadeel 5: Tot slot blijkt nergens uit de beschrijving dat dit product draagbaar is. Dit betekent dat je de verwarming mogelijk niet gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kunt verplaatsen, wat de flexibiliteit van het gebruik kan beperken.

Onze favoriet #10

Kesser Infraroodverwarming

Kesser Infraroodverwarming

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER infraroodverwarming is een uiterst effectief en energiebesparend apparaat dat consistent warmte levert zonder stof op te dwarrelen. Met zijn 550W vermogen is het significant efficiënter en milieuvriendelijker dan traditionele radiatoren, en biedt het oververhittingsbeveiliging, waardoor het veilig is voor elke ruimte. In slechts één centimeter dikte en met een bijzonder lichte gewicht, levert het verwarmingspaneel echte montagegemakkelijkheid terwijl het discreet blijft, op slechts 3 cm van de muur zittend. De naar wens aan te passen kleur geeft extra flexibiliteit om het uiterlijk van het paneel aan te passen aan je decor. Met een ingebouwd LCD-display, timer en thermostaat, biedt het onderhoudsvrije bedieningsgemak. Daarnaast zijn de technische kenmerken: een wit keramisch materiaal, 1,5 m kabel, afmetingen van 60 x 60 x 1 cm, geschat vermogen van 500W, voltage van AC 220 ~ 240 V, 50/60 Hz, en een oppervlaktetemperatuur van 70 ~ 95 °C. Het behoort tot de veiligheidsklasse IP 24.

 • Voordeel 1: Effectief energiegebruik – De infraroodverwarming van KESSER produceert verwarmingsgolven die direct worden overgedragen op elk vast materiaal in de kamer. Dit zorgt voor een constante afgifte van warmte, dus geen ongemakkelijk opdwarrelen van stof.
 • Voordeel 2: Energiebesparend – Deze infraroodverwarming is aanzienlijk efficiënter, energiezuiniger en milieuvriendelijker dan conventionele radiatoren. Met een maximaal vermogen van 550 W en een ingebouwde oververhittingsbeveiliging, is het uitermate geschikt voor elke ruimte, zowel als wand- als plafondverwarming.
 • Voordeel 3: Gemakkelijk te bedienen – De KESSER infraroodverwarming is eenvoudig in gebruik, dankzij de meegeleverde accessoires hoef je de ruimte niet om te bouwen. Bovendien is de bediening via het LCD-display heel eenvoudig, met een timer en een ingebouwde thermostaat om de maximale temperatuur te behouden.
 • Voordeel 4: Tijdloos design – Dit product heeft een extreem dunne en platte verwarming op slechts 1 cm dik & zeer licht van gewicht. Het valt nauwelijks op in je interieur omdat het maar ongeveer 3 cm van de muur staat. Bovendien kan je het verwarmingspaneel in elke gewenste kleur lakken om het aan te passen aan de inrichting van je ruimte.
 • Voordeel 5: Veilige en technische specificaties – De KESSER infraroodverwarming is GS-getest en heeft een veiligheidsklasse IP 24. Het materiaal is gemaakt van keramiek, met een kabellengte van 1,5 m. Het heeft een oppervlaktetemperatuur van 70 ~ 95 °C en een nominale vermogen van 500 W, wat het een veilige en betrouwbare verwarmingsoptie maakt.
 • Nadeel 1: Alhoewel de infraroodverwarming van KESSER is ontworpen voor efficiënt energiegebruik en besparing, kan het nog steeds lastig zijn om voldoende warmte te genereren in grotere ruimtes. Met een maximaal vermogen van 550 W, kan het zijn dat je meerdere panelen moet installeren voor optimale warmte, vooral in een groter oppervlak.
 • Nadeel 2: Een ander mogelijk probleem kan het gebrek aan mobiliteit van de verwarming zijn. Hoewel de verwarming gemakkelijk te installeren is, staat er niet duidelijk vermeld of het mogelijk is om deze gemakkelijk van de ene kamer naar de andere te verplaatsen, als dat iets is wat je nodig zou hebben.
 • Nadeel 3: Het is vermeld dat het product gemakkelijk te bedienen is via het LCD-paneel, maar er wordt niet aangegeven of er een afstandsbediening is meegeleverd. Dit betekent dat voor het aanpassen van de instellingen, je mogelijk dicht bij het apparaat moet staan, wat niet altijd handig of comfortabel zou kunnen zijn.
 • Nadeel 4: De oppervlaktetemperatuur van de verwarming varieert tussen de 70 ~ 95 °C, wat aanzienlijk warm kan zijn. Dit betekent dat voorzichtigheid geboden is, vooral in huishoudens met kinderen of huisdieren, om het risico op brandwonden te voorkomen.
 • Nadeel 5: De verwarming is zeer plat en dun en komt slechts 3 cm uit van de muur. Dit klinkt esthetisch aantrekkelijk, maar het zou ook een risico kunnen inhouden. Als je per ongeluk tegen het paneel stoot, kan je jezelf bezeren of kan het apparaat zelfs van de muur vallen, afhankelijk van de bevestiging.

Na grondig onderzoek en uitgebreide tests van de tien beste infraroodverwarming producten, kunnen we bevestigen dat infraroodverwarming een efficiënte en energiebesparende oplossing is voor jouw verwarmingsbehoeften. Deze technologie biedt aanzienlijke kostenbesparingen en is effectiever in het leveren van directe warmte aan jouw ruimte. Elk product op onze lijst heeft unieke voordelen en functies, dus het is essentieel om te kiezen welke het beste bij jouw specifieke behoeften past. We hopen dat met deze informatie jij beter geïnformeerd en meer vertrouwen hebt om de beste keuze te maken voor jouw verwarmingssysteem.

Inhoudsopgave