a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Instagram Influencer Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van Instagram Influencer statistieken, verrijkt met nieuwe gegevens voor een helder inzicht in trends, gedragingen en de algehele invloed van influencers op dit sociale mediaplatform.

  • 59% van de 18-29 jarigen gebruiken Instagram. Het is waar influencers een zeer jong publiek kunnen bereiken.
  • 78% van de influencers beschouwt Instagram Posts als het meest effectieve formaat voor influencer marketing.
  • Instagram heeft meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers. Dit betekent dat er een enorm potentieel bereik is voor influencers.
  • De gemiddelde engagement rate op Instagram is 1,22%. Dit betekent dat de betrokkenheid van volgers bij influencers redelijk hoog is.
  • Mode is het belangrijkste content onderwerp op Instagram, gevolgd door eten en drinken, en schoonheid.
  • Meer dan 2 miljard ‘Likes’ worden elke dag uitgedeeld op Instagram. Dit benadrukt de kracht van engagement op dit platform.
  • De top 50 Instagram influencers hebben gezamenlijk meer dan 3.1 miljard volgers.

Actuele Instagram Influencer Statistieken

59% van de 18-29 jarigen gebruiken Instagram. Het is waar influencers een zeer jong publiek kunnen bereiken.

Uit de gegevens blijkt dat 59% van de mensen tussen de leeftijden van 18 en 29 jaar Instagram gebruikt. Dit betekent dat Instagram een populair platform is onder jongeren, die bijna twee op de drie van zijn gebruikers uitmaken in deze leeftijdsgroep. Dit is bijzonder relevant voor influencers, of personen die hun online aanwezigheid en invloed gebruiken om attitudes te vormen en aankoopbeslissingen te beïnvloeden. Aangezien influencers een zeer jong publiek op Instagram kunnen bereiken, moeten ze hun berichten op maat maken voor deze specifieke doelgroep. Dit betekent dat ze rekening moeten houden met de interesses en voorkeuren van deze leeftijdsgroep bij het creëren van hun inhoud.

78% van de influencers beschouwt Instagram Posts als het meest effectieve formaat voor influencer marketing.

Uit de statistiek blijkt dat een overweldigende meerderheid van de influencers, namelijk 78%, Instagram Posts ziet als het meest effectieve formaat voor influencer marketing. Dit betekent dus dat volgens bijna vier op de vijf influencers, berichten op Instagram de meeste impact hebben. De reden hiervoor kan zijn dat zij merken dat hun volgers bij deze vorm van content het meest betrokken zijn, oftewel de meeste interactie hebben, zoals likes, shares, en reacties. Of zij kunnen opmerken dat hun gesponsorde berichten op Instagram tot meer verkopen leiden voor de merken waarmee ze samenwerken. De specifieke redenen kunnen variëren, maar de kern van deze statistiek is dat de meeste influencers vinden dat Instagram Posts het sterkste medium zijn voor hun marketinginspanningen.

Instagram heeft meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers. Dit betekent dat er een enorm potentieel bereik is voor influencers.

U zou kunnen merken dat Instagram een ongelooflijk drukke en populair socialemediaplatform is, met meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers. Deze statistiek toont aan dat er elke maand meer dan een miljard verschillende individuen inloggen en de app actief gebruiken. Dit betekent dat er een enorm potentieel bereik is voor influencers op Instagram. Influencers zijn individuen die door hun volgers worden gezien als een autoriteit op bepaalde gebieden en die deze invloed gebruiken om merken en producten te promoten. Bijgevolg, als u een bedrijf hebt en een samenwerking aangaat met een influencer, is er potentieel om uw product of dienst aan miljoenen mensen te laten zien. Deze statistiek toont de enorme kracht van sociale media in de huidige digitale marketingwereld.

De gemiddelde engagement rate op Instagram is 1,22%. Dit betekent dat de betrokkenheid van volgers bij influencers redelijk hoog is.

U zult waarschijnlijk weten dat het woord ‘engagement rate’ een maatstaf is voor de interactie die inhoud op sociale media genereert. De genoemde statistiek geeft aan dat de gemiddelde engagement rate op Instagram 1,22% is. Dat betekent dat van alle unieke views die posts van influencers krijgen, ongeveer 1,22% resulteert in een vorm van engagement – d.w.z. likes, comments, shares of saves. Hoewel dit cijfer mogelijk laag lijkt, is het in de wereld van sociale media eigenlijk redelijk hoog. Hieruit blijkt dat volgers van influencers op Instagram behoorlijk actief betrokken zijn, wat aangeeft dat ze niet alleen de inhoud zien, maar ook interactie hebben door de inhoud te liken, commentaar te geven of te delen. Dit is een positieve indicator van de effectiviteit van influencers in het betrekken van hun publiek op dit platform.

Mode is het belangrijkste content onderwerp op Instagram, gevolgd door eten en drinken, en schoonheid.

Wanneer we het hebben over statistieken met betrekking tot Instagram-content, is het belangrijk om te begrijpen wat de populairste onderwerpen zijn. Uit de gegevens blijkt dat ‘Mode’ het meest dominante onderwerp is op Instagram. Dit betekent dat de meeste inhoud op dit platform betrekking heeft op modetrends, kleding, accessoires en alles wat te maken heeft met de mode-industrie. Op de tweede plaats komt ‘Eten en Drinken’. Dit onderwerp omvat inhoud die varieert van voedselbereiding, recepten, eetervaringen tot reviews van dranken en restaurants. Het derde meest populaire onderwerp is ‘Schoonheid’, dat betrekking heeft op make-up, huidverzorging, haarverzorging en andere aspecten van persoonlijke verzorging en esthetiek. Als dergelijke inhoud een belangrijke rol speelt in uw Instagram-gebruik of -marketing, kan het nuttig zijn om deze trends in overweging te nemen.

Meer dan 2 miljard ‘Likes’ worden elke dag uitgedeeld op Instagram. Dit benadrukt de kracht van engagement op dit platform.

U moet begrijpen dat het hoge aantal ‘Likes’, meer dan 2 miljard per dag, op Instagram een maatstaf is voor de enorme interactie op dit platform. Deze ‘Likes’ geven aan hoe gebruikers zich bezighouden met inhoud op dit sociale mediaplatform door waardering te tonen voor posts. Dit is een opmerkelijke statistiek omdat het laat zien hoe actief en betrokken gebruikers zijn op Instagram. Daarom, als u overweegt het gebruik van sociale media voor persoonlijke of professionele doelen, is Instagram met zo’n hoog engagement niveau een platform dat u niet mag negeren. Het kan een effectieve manier zijn om een connectie te maken met uw doelgroep of om uw persoonlijke of zakelijke merk op te bouwen en te promoten.

De top 50 Instagram influencers hebben gezamenlijk meer dan 3.1 miljard volgers.

De statistiek verwijst naar de totale omvang van het publiek van de vijftig meest invloedrijke Instagram-gebruikers (bekend als ‘influencers’) die gezamenlijk meer dan 3,1 miljard volgers hebben. Dit betekent dat deze specifieke groep Instagram-influencers een gecombineerd bereik hebben van meer dan 3,1 miljard mensen over de hele wereld, wat aangeeft hoe effectief ze kunnen zijn in het beïnvloeden van meningen, gedragingen en trends. Dit is ook een indicator van het enorme potentieel voor merkpromotie en advertenties via deze kanalen. Als u een bedrijf bent, kan dit u helpen te begrijpen hoe krachtig het kan zijn om samen te werken met deze influencers voor marketingdoeleinden.

Referenties

0. – https://influencermarketinghub.com

1. – https://www.socialbakers.com

2. – https://www.oberlo.com

3. – https://sproutsocial.com

4. – https://www.statista.com

Originally posted 2023-11-14 12:13:46.

Inhoudsopgave