a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Instagram Shopping Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt bij deze blogpost gedetailleerde en actuele statistieken verwachten over Instagram Shopping, inclusief recente trends, gebruikersgedrag, populaire producten en nieuwe ontwikkelingen om u te helpen uw online verkoopstrategieën te optimaliseren.

 • 36% van de Instagram-gebruikers gebruiken Instagram om producten te kopen.
 • 87% van de mensen zeggen dat ze actie hebben ondernomen na het zien van productinformatie op Instagram, zoals het volgen van een merk, het bezoeken van hun website of het doen van een aankoop.
 • Advertenties op Instagram genereren 3 keer meer betrokkenheid dan op Facebook.
 • Shopping posts van merken krijgen 1.5x meer inhoudelijke interacties dan reguliere posts.
 • 72% van de gebruikers heeft producten gekocht die ze op Instagram hebben gezien
 • Instagram-gebruikers besteden gemiddeld $65 per aankoop.
 • Instagram Shops heeft verkopers uit meer dan 70 landen.
 • 42% van de mensen op Instagram zijn meer geneigd om mobiel te shoppen dan gebruikers van andere social media platformen.
 • 81% van de mensen gebruiken Instagram om producten te onderzoeken en te beslissen over een aankoop.
 • 96% van de Amerikaanse mode merken zijn op Instagram.
 • Instagram shopping advertenties verhogen de merkbewustheid met 70%.

Actuele Instagram Shopping Statistieken

36% van de Instagram-gebruikers gebruiken Instagram om producten te kopen.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat 36% van de Instagram-gebruikers Instagram inschakelen als een winkelplatform. Dit betekent dat meer dan een derde van de mensen die Instagram gebruiken, daadwerkelijk het platform benutten om producten aan te schaffen. Dit kan variëren van het kopen van kleding en accessoires tot boeken of elektronische apparaten. In plaats van alleen door foto’s te bladeren en met vrienden te communiceren, gebruiken deze gebruikers Instagram ook als een virtuele marktplaats. Als u een bedrijfseigenaar of marketeer bent, suggereert deze statistiek dat Instagram een potentieel waardevol kanaal kan zijn voor productverkoop en promotie.

87% van de mensen zeggen dat ze actie hebben ondernomen na het zien van productinformatie op Instagram, zoals het volgen van een merk, het bezoeken van hun website of het doen van een aankoop.

Dit statistiek houdt in dat een overweldigende 87% van de mensen actie onderneemt na het bekijken van productinformatie op het sociale mediaplatform Instagram. De aard van deze acties kan varieëren, maar omvat het volgen van een merk, het bezoeken van hun website of zelfs het doen van een aankoop. Voor u, als lezer, betekent dit dat Instagram een krachtig middel kan zijn om producten en merken onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. Dit kan uiteindelijk leiden tot verhoogde merkbekendheid, websiteverkeer en verkoop. De populariteit en het bereik van Instagram maken het een uiterst effectief platform voor digitale marketing.

Advertenties op Instagram genereren 3 keer meer betrokkenheid dan op Facebook.

Uit de statistiek blijkt dat advertenties op Instagram 3 keer meer betrokkenheid genereren dan op Facebook. Dit betekent dat wanneer u adverteert op Instagram, u waarschijnlijk meer interactie krijgt van gebruikers dan wanneer u op Facebook adverteert. Betrokkenheid kan diverse vormen aannemen, zoals likes, reacties, het delen van uw berichten of zelfs het klikken op links binnen de advertentie. De verhoogde betrokkenheid kan worden veroorzaak door een aantal factoren, zoals verschillen in het gebruikersbestand, de manier waarop informatie wordt gepresenteerd of hoe het platform wordt gebruikt. Hoewel beide sociale media krachtige hulpmiddelen zijn voor digitale marketing, suggereert deze statistiek dat Instagram mogelijk een effectiever platform is voor het stimuleren van interactie met uw advertenties.

Shopping posts van merken krijgen 1.5x meer inhoudelijke interacties dan reguliere posts.

Uit de statistiek blijkt dat shopping posts van merken meer interactie genereren dan reguliere posts. Concreet betekent dit dat shopping posts 1,5 keer meer inhoudelijke interacties ontvangen. Dit houdt in dat gebruikers niet enkel de posts bekijken, maar ook actief deelnemen, bijvoorbeeld door te reageren, te delen, of erop te klikken. Dit kan komen doordat er in shopping posts vaak directe producten of diensten worden aangeboden die de aandacht van de gebruiker trekken. Door deze verhoogde interactie kunnen merken effectiever communiceren en mogelijk hun verkoopcijfers verhogen. Daarom zou u, als u een merk beheert, overwegen om meer shopping posts te plaatsen voor een hogere betrokkenheid van uw publiek.

72% van de gebruikers heeft producten gekocht die ze op Instagram hebben gezien

Dit statistiek signaleert het potentieel en invloed van Instagram op consumentengedrag. Wanneer we zeggen dat “72% van de gebruikers producten heeft gekocht die ze op Instagram hebben gezien”, betekent dit dat bijna driekwart van de Instagram-gebruikers op enig moment een product heeft aangeschaft nadat ze het op deze sociale media platform hadden gezien. Dit kan een directe aankoop zijn naar aanleiding van een advertentie, of iets dat de gebruiker heeft gezien bij een door hen gevolgde account, zoals een merk of influencer, en vervolgens heeft gekocht. Voor u betekent dit, dat Instagram een zeer effectief medium kan zijn voor marketing en verkoop van uw producten. De kans is groot dat uw potentiële klanten een product zullen kopen als ze het adverteren op Instagram.

Instagram-gebruikers besteden gemiddeld $65 per aankoop.

De statistiek “Instagram-gebruikers besteden gemiddeld $65 per aankoop” kan in eerste instantie misschien wat abstract lijken. Echter, wat het werkelijk betekent, is vrij eenvoudig. Deze specifieke statistiek verwijst naar het gemiddelde bedrag dat Instagram-gebruikers aan een enkele aankoop besteden wanneer ze via Instagram aankopen doen. Dus als u een winkelier, marketeer of iemand die producten of diensten wil promoten op Instagram bent, is dit een belangrijk cijfer om te kennen. Het vertelt u dat gebruikers van deze sociale media-site bereid zijn om aanzienlijke bedragen uit te geven, met een gemiddelde van $65 per transactie. Dit kan vooral waardevol zijn voor u bij het bepalen van prijsstrategieën of bij het bepalen van welk soort producten of diensten waarschijnlijk succesvol zullen zijn onder de Instagram-demografische groep.

Instagram Shops heeft verkopers uit meer dan 70 landen.

Deze statistiek over Instagram Shops geeft aan dat de service een wereldwijd bereik heeft, aangezien er verkopers uit meer dan 70 landen actief zijn op het platform. Dit impliceert dat deze digitale marktplaats een enorm gevarieerde groep van verkopers aantrekt, gevestigd in een breed scala aan geografische locaties. Voor u, als gebruiker, betekent dit een breed scala aan producten en diensten die beschikbaar zijn vanuit uiteenlopende culturen, landen en economische achtergronden. Voor u, als potentiële verkoper, betekent dit dat Instagram Shops een mondiaal bereik kan bieden voor uw producten of diensten.

42% van de mensen op Instagram zijn meer geneigd om mobiel te shoppen dan gebruikers van andere social media platformen.

Deze statistiek impliceert dat, volgens de gespecificeerde gegevens, 42% van de personen die Instagram gebruiken vaker geneigd zijn om aankopen te doen via hun mobiele apparaten in vergelijking met gebruikers van andere social media platformen. Hieruit kan men afleiden dat, als u een e-commerce bedrijf heeft, u mogelijk zou moeten overwegen om meer te investeren in marketing op Instagram. Dit omdat een aanzienlijk deel van de Instagram-gebruikers gemakkelijker geneigd zijn om hun mobiele apparaten te gebruiken voor winkeldoeleinden dan gebruikers van andere social media platformen. Dit kan worden geïnterpreteerd als een teken dat Instagram-gebruikers een hogere bereidheid hebben om te winkelen via hun mobiele apparaten.

81% van de mensen gebruiken Instagram om producten te onderzoeken en te beslissen over een aankoop.

Uit statistieken blijkt dat 81% van de mensen Instagram gebruikt als hulpmiddel voor het onderzoeken van producten en het nemen van aankoopbeslissingen. Dit betekent dat het overgrote deel van de gebruikers op dit sociale mediaplatform informatie zoekt over verschillende producten, waarschijnlijk door de posts van merken te bekijken, recensies te lezen, influencers te volgen of productfoto’s te bekijken. Deze informatieverschaffing helpt hen bij het vormen van een mening over de producten en het nemen van een uiteindelijke aankoopbeslissing. Als u als bedrijf bijvoorbeeld een product wilt verkopen, kan Instagram dus een zeer effectief platform zijn om dit product te promoten en potentiële klanten te bereiken.

96% van de Amerikaanse mode merken zijn op Instagram.

Deze statistiek impliceert dat een overweldigende meerderheid van Amerikaanse modemerken, 96% om precies te zijn, aanwezig zijn op Instagram. In simpele bewoordingen betekent dit dat bijna elk Amerikaans modemerk een Instagram-account heeft. Dit kan zijn om verschillende redenen zoals het promoten van hun nieuwste collecties, het delen van backstage-foto’s, het voeren van reclamecampagnes of het rechtstreeks in contact treden met klanten en fans. U kunt om deze reden stellen dat het online platform Instagram een cruciaal onderdeel is geworden van de marketing- en communicatiestrategie van de meeste Amerikaanse modemerken.

Instagram shopping advertenties verhogen de merkbewustheid met 70%.

De statistiek stelt dat Instagram shopping advertenties de merkbewustheid verhogen met 70%. Dit impliceert dat wanneer u, als bedrijf, investeert in Instagram shopping advertenties, er een significante toename zou zijn in de bekendheid van uw merk. Het cijfer, 70%, verwijst naar de verhoging van het aantal mensen dat uw merk herkent of bewust is van het bestaan ervan na blootstelling aan uw Instagram shopping advertenties. Voor u betekent dit dat Instagram shopping advertenties een effectief middel kunnen zijn om een breder publiek te bereiken en uw merk meer zichtbaar te maken. Niet alleen bereikt u meer mensen, maar deze mensen zijn ook eerder geneigd om uw merk te herkennen in de toekomst, wat kan leiden tot meer omzet en groei voor uw bedrijf.

Referenties

0. – https://sproutsocial.com

1. – https://blog.hootsuite.com

2. – https://www.curalate.com

3. – https://adespresso.com

4. – https://www.businessofapps.com

5. – https://www.emarketer.com

6. – https://www.wordstream.com

Originally posted 2023-11-14 12:13:46.

Inhoudsopgave