a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Internet Der Dingen Statistiek: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

U kunt een actueel en diepgaand inzicht verwachten over de meest recente statistieken en trends in het Internet der Dingen, verrijkt met nieuwe, datagedreven inzichten om u te helpen beter te begrijpen hoe deze technologie onze wereld transformeert.

  • Er waren 7 miljard IoT-apparaten in 2018 alleen, en geschat wordt dat dit aantal nog steeds groeit.
  • De wereldwijde IoT-uitgaven zullen naar verwachting stijgen tot 1,1 biljoen dollar in 2022.

Actuele Internet Der Dingen Statistiek

Er waren 7 miljard IoT-apparaten in 2018 alleen, en geschat wordt dat dit aantal nog steeds groeit.

Uit de vermelde statistiek valt op te maken dat er in het jaar 2018 wereldwijd al 7 miljard apparaten waren die verbonden zijn met het zogenaamde Internet der Dingen (Internet of Things, IoT). Dit is een concept dat staat voor de enorme netwerken en verbindingen tussen digitale machines, apparaten, mensen en systemen. Deze IoT-apparaten kunnen uiteenlopen van slimme thermostaten tot gezondheidsmonitors en van auto’s met internetverbinding tot smart home systemen. Het aantal van 7 miljard is immens en illustreert goed hoe geïntegreerd deze technologie al in onze samenleving is. Bovendien wordt er voorspeld dat het aantal IoT-apparaten nog steeds toeneemt. Dit betekent dat we verwachten dat in de toekomst nog meer apparaten onderdeel zullen worden van het Internet der Dingen, wat weer nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met zich mee zal brengen.

De wereldwijde IoT-uitgaven zullen naar verwachting stijgen tot 1,1 biljoen dollar in 2022.

De statistiek die u ziet, geeft aan dat de verwachte wereldwijde uitgaven voor Internet of Things (IoT) technologieën in 2022 zullen oplopen tot 1,1 biljoen dollar. Dit is zeer significant en suggereert een sterke groei en investering in deze sector. IoT, als u er niet bekend mee bent, verwijst naar apparaten die met het internet zijn verbonden en gegevens kunnen verzenden en ontvangen. Dit kunnen alledaagse voorwerpen zijn zoals koelkasten en thermostaten, maar ook industriële apparatuur. De groei in IoT-uitgaven weerspiegelt de toenemende adoptie van deze technologieën in verschillende industrieën wereldwijd. Het betekent dat er naar verwachting meer apparaten zullen worden geproduceerd, meer software en infrastructuren zullen worden ontwikkeld en meer services zullen worden gelanceerd die gerelateerd zijn aan IoT in 2022.

Referenties

0. – https://www2.deloitte.com

1. – https://www.statista.com

Inhoudsopgave