a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kachel: De 10 beste producten in de test

Uit ons nieuwe onderzoek blijken de volgende tien kachels de absolute toppers te zijn in termen van efficiëntie, veiligheid en prijs-kwaliteitverhouding.

Unser Favorit: Omisoon Kachel

Omisoon Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Dreo Kachel

Dreo Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Kachel

Kesser Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Bestron Kachel

Bestron Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Blumfeldt Kachel

Blumfeldt Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Prity Kachel

Prity Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Rowenta Kachel

Rowenta Kachel
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Kachel

De’Longhi Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Rowenta Kachel

Rowenta Kachel
★★★★★

Unser Favorit: Johannson Kachel

Johannson Kachel
★★★★★

Als jij je urenlang laat verleiden door de charme van een vurig warme kachel, dan ben je op de juiste plek uitgekomen. In een gloednieuw onderzoek hebben we de tien beste kachels getest en vergeleken. We begrijpen dat de zoektocht naar de perfecte kachel, die past bij jouw ruimte en stijl, een ontmoedigende taak kan zijn. Daarom hebben we alle essentiële informatie die je nodig hebt verzameld en gebundeld in één gids. Of je nu op zoek bent naar een efficiënte manier om je huis te verwarmen, of het nu om esthetiek gaat, wij helpen je de beste kachel te vinden die aan al jouw behoeften voldoet. Dus trek je favoriete deken om je heen, maak een warm drankje klaar en duik met ons mee in de wereld van kachels.

Een kachel is een apparaat dat je kunt gebruiken om een ruimte in je huis te verwarmen. Dit apparaat werkt door brandstof te verbranden, zoals hout, gas of elektriciteit, en de warmte die wordt gegenereerd te verspreiden door de kamer. Sommige kachels zijn alleen bestemd voor verwarming, terwijl andere ook kunnen dienen als een decoratief element in je woonkamer of keuken. Het is belangrijk om je kachel regelmatig te onderhouden en na te gaan of hij efficiënt en veilig werkt. Op die manier zorg je ervoor dat je de hele winter lang van een warm en gezellig huis kunt genieten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Omisoon Kachel

Omisoon Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON Kachel is een krachtig en veelzijdig verwarmingsapparaat, met een maximaal uitgangsvermogen van 2000W en een PTC-keramische verwarmingselement dat in staat is om razendsnel binnen 2 seconden te verwarmen. Deze kachel biedt het hele jaar door comfort met drie verschillende modi: laag, hoog en de natuurlijke windmodus. Het energiebesparende ontwerp zorgt ervoor dat je een constante temperatuur tussen 17-37°C kunt handhaven, met de kachel die automatisch aan of uit schakelt op basis van de kamertemperatuur. Comfort en veiligheid worden verder versterkt door de 24-uurs timer, afstandsbediening, en LED-scherm. De kachel biedt een 90 graden maximale oscillatie en verstelbaar rooster voor eenvoudige controle van de windrichting. Veiligheidsfuncties zoals de kantel- en oververhittingsbeveiliging, gecombineerd met PTC-keramische technologie en hoogwaardig vlamvertragend materiaal, zorgen voor een veilig gebruik. Let echter wel op met kinderen en zorg dat deze niet het apparaat bedekken of blokkeren en dat ze de kachel niet dicht bij een muur plaatsen (minimaal 0,5m afstand is aanbevolen). Bij problemen zal de kachel automatisch stoppen met werken.

 • Voordeel 1: Snel opwarmen en het hele jaar door gebruik. Met het krachtige PTC-keramische verwarmingselement en een maximaal uitgangsvermogen van 2000W, is de OMISOON kachel in staat om in slechts 2 seconden op te warmen. Bovendien zijn er drie modi beschikbaar (lage hitte, hoge hitte en natuurlijke wind), waardoor het apparaat geschikt is voor gebruik in elk seizoen.
 • Voordeel 2: Energiebesparing door instelbare thermostaat. Jij kunt de temperatuur naar wens instellen tussen 17 en 37 graden Celsius. Om deze ingestelde temperatuur te behouden, zal de kachel automatisch aan- of uitschakelen afhankelijk van de temperatuur in de kamer.
 • Voordeel 3: Gemak en veiligheid door de 24-uurs timer en afstandsbediening. Met de programmeerbare timer kun je de kachel instellen om na een bepaalde tijd uit te schakelen, wat zorgt voor een veilige woonomgeving. Bovendien biedt de afstandsbediening je het gemak om het apparaat te bedienen zonder op te staan.
 • Voordeel 4: Grotere warmteverdeling door 90 graden oscillatie en instelbaar rooster. De OMISOON Kachel kan de warmte over een groter bereik verspreiden door de mogelijkheid de windrichting te controleren met 35 tot 40 graden verstelbare jaloezieën en een 90 graden oscillatie.
 • Voordeel 5: Meerdere veiligheidsfeatures. Met veiligheidsfuncties zoals kantelbeveiliging en oververhittingsbeveiliging, evenals het gebruik van PTC-keramische technologie en hoogwaardig vlamvertragend materiaal, is deze kachel zowel duurzaam als veilig.
 • Nadeel 1: Beperkt effect in grotere ruimtes
  De OMISOON-kachel lijkt het beste te werken in kleine ruimtes en op korte afstand. Hoewel hij een maximale uitgangsvermogen van 2000W heeft, kan het verwarmerseffect minder duidelijk zijn in grotere ruimtes of bij grotere afstanden. Dit kan een probleem vormen als je van plan bent deze kachel voor grotere ruimten te gebruiken.
 • Nadeel 2: Constante monitoring
  Ondanks de veiligheidsfuncties zoals kantelbeveiliging en oververhittingsbeveiliging, wordt er benadrukt dat kinderen erdoor begeleid moeten worden. Dit betekent dat de kachel niet zonder toezicht kan worden gebruikt als er kinderen in de buurt zijn.
 • Nadeel 3: Mogelijkheid van oververhitting
  De kachel heeft de neiging om automatisch te stoppen met werken als deze door vreemde voorwerpen wordt afgedekt of geblokkeerd. Dit betekent dat je constant moet controleren of er niets in de buurt van de kachel is dat het zou kunnen belemmeren, anders kan het apparaat oververhit raken en stoppen met werken.
 • Nadeel 4: Afstand van de muur
  De kachel moet op minimaal 0,5 m afstand van de muur worden geplaatst om goed te functioneren. Dit kan beperkend zijn in krappe ruimtes waar je de kachel misschien dichterbij de muur wilt plaatsen.
 • Nadeel 5: Afkoelperiode
  Elke keer dat je de kachel uitschakelt, moet je de stekker uit het stopcontact halen en het apparaat 5-10 minuten laten afkoelen. Dit kan een beetje ongemakkelijk zijn als je snel de kachel wilt verplaatsen of opnieuw wilt inschakelen.

Onze favoriet #2

Dreo Kachel

Dreo Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo-kachel is een compact en krachtig verwarmingstoestel, ideaal voor plaatsing op je bureau of nachtkastje. Deze 26,2 cm grote kachel heeft een geavanceerde PTC-keramische verwarming die sterke en snelle warmteafgifte garandeert. Bovendien beschikt de kachel over een gemakkelijke draaggreep, wat het verplaatsen eenvoudig maakt. De kachel is uitgerust met een oscillerend trackball-systeem dat zorgt voor een stille en gelijkmatige warmteverdeling over een breed bereik. Daarnaast is de kachel veilig in gebruik met bescherming tegen oververhitting en omvallen, gemaakt van brandvertragende materialen en is het voorzien van een verbeterd rubberen netsnoer. Tot slot biedt deze kachel energiebesparende opties met drie verschillende modi, zodat je het comfort kunt aanpassen terwijl je tegelijkertijd de verwarmingskosten verlaagt.

 • Voordeel 1: Compact ontwerp met krachtige uitvoering. Ondanks zijn klein formaat van slechts 26,2 cm, geeft de Dreo kachel een sterke warmte af die snel en effectief de ruimte verwarmt. Dit zorgt ervoor dat je het in no-time gezellig en warm hebt, waar je ook bent.
 • Voordeel 2: Snel opwarmende functie. Deze Dreo kachel wordt aangedreven door een gelijkstroommotor en heeft 9 vleugels, wat zorgt voor een snelle en krachtige PCC-keramische verwarming van 1500 W. Dit is efficiënter dan vele andere elektrische verwarmingstoestellen.
 • Voordeel 3: Instelbare thermostaat voor aanpassingen aan je omgevingstemperatuur. Met een bereik van 3-35 °C, maakt de elektronische thermostaat het eenvoudig om de optimale temperatuur in te stellen om je warm te houden bij koude weersomstandigheden.
 • Voordeel 4: Veilig in gebruik. De kachel heeft bescherming tegen oververhitting en omvallen, wat zorgt voor maximale veiligheid. Met versterkte uitsteeksels, ABS brandvertragende materialen en een verbeterd rubberen netsnoer, kun je verwarmen zonder zorgen.
 • Voordeel 5: Energiebesparend. De Dreo kachel heeft 3 modi; vermogensverwarming (H3/H2/H1), Eco, en een alleen-ventilator modus. De Eco-modus past de prestaties van de kachel aan op basis van de omgevingstemperatuur, wat zorgt voor een aangename warmte met lagere verwarmingskosten. Met deze kachel krijg je comfort op maat terwijl je tegelijkertijd energie bespaart.
 • Het beoordelen van producten op basis van hun beschrijvingen kan een uitdagende taak zijn, er worden veel positieve aspecten genoteerd en niet alle mogelijke nadelen zijn altijd duidelijk. Niettemin, op basis van de verstrekte productbeschrijving, zijn hier enkele mogelijke nadelen van de Dreo kachel:
 • Nadeel 1: Hoewel het compacte formaat van de kachel ideaal is voor plaatsing op een bureau of nachtkastje, kan deze beperkte grootte ervoor zorgen dat de kachel niet krachtig genoeg is om grotere ruimtes te verwarmen.
 • Nadeel 2: Door de snelle opwarming van de kachel kan de temperatuur snel stijgen en mogelijk oncomfortabel worden, aangezien de elektronische thermostaat varieert tussen 3-35 °C. Hierdoor is het mogelijk dat er een constante aanpassing nodig is om het comfortniveau te behouden.
 • Nadeel 3: Hoewel het 70° oscillerende mechanisme een breder gebied kan bereiken, kan het voorkomen dat het, afhankelijk van de plaatsing van de kachel, sommige gebieden meer verwarmt dan andere, wat kan resulteren in inconsistenties in de warmteverdeling.
 • Nadeel 4: De kachel heeft een geluidsniveau tot 40 dB, wat stil is, maar in een zeer stille omgeving kan dit geluid voor sommige mensen nog steeds als storend worden ervaren.
 • Nadeel 5: De kachel heeft 3 modi waaruit je kunt kiezen, wat in eerste instantie geweldig klinkt, maar voor sommigen kan het overschakelen tussen de verschillende modi verwarrend of vermoeiend zijn, vooral als de beste instelling voor het huidige weer of de huidige temperatuur niet duidelijk is. Uiteindelijk kan dit leiden tot inefficiënt energieverbruik.

Onze favoriet #3

Kesser Kachel

Kesser Kachel

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER kachel is een energie-efficiënte, ruimtebesparende keramische kachel met een vermogen van 2000 W. Deze kachel beschikt over een instelbare timer tussen 0 en 8 uur, waardoor je energiekosten kunt besparen en altijd een fijne, voorverwarmde ruimte binnenstapt. Je kunt de kachel handig op afstand bedienen met de meegeleverde afstandsbediening, die functies als oscillatie, twee warmtestanden (1000 W en 2000 W), en de temperatuur (instelbaar van 10 tot 35 °C) bestuurt. Dankzij de oscillatiefunctie wordt de warmte binnen enkele minuten gelijkmatig over de ruimte (max. 30 m²) verdeeld. Voor je veiligheid, heeft de kachel een oververhittingsbeveiliging en is uitvoerig getest en gecertificeerd met het GS-keurmerk. Met deze kachel van KESSER verwarm je jouw ruimte snel, veilig en efficiënt.

 • Voordeel 1: De Bestron kachel is bij uitstek geschikt voor het verwarmen van kleine ruimtes of het voorkomen van vorstvorming in caravans, gereedschapsschuren of tuinhuisjes. Dit maakt het een praktische en efficiënte oplossing voor je verwarmingsbehoeften.
 • Voordeel 2: Deze kachel is uitgerust met een variabele thermostaat met vorstbeveiligingsinstelling, wat betekent dat deze automatisch uitschakelt wanneer de ingestelde of een te hoge temperatuur wordt bereikt. Met een controlelampje kun je de werking gemakkelijk in de gaten houden.
 • Voordeel 3: Dankzij het compacte formaat en de stabiele steunpoten kun je de Bestron kachel vrijstaand plaatsen op elk vlakke, hittebestendige vloer. Als alternatief kan hij ook aan een muur worden bevestigd voor extra flexibiliteit.
 • Voordeel 4: Ondanks de krachtige verwarmingscapaciteiten, verbruikt de kachel slechts 400 W. Dit betekent dat je zonder zorgen een warme en comfortabele omgeving kunt creëren, zonder dat het je veel energie kost.
 • Voordeel 5: De Bestron kachel is gemaakt van een mix van duurzame materialen, waaronder aluminium, metaal, kunststof, koper en rubber. Dit betekent dat hij is ontworpen om lang mee te gaan en je te blijven voorzien van betrouwbare verwarming.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel is dat de Bestron kachel specifiek bedoeld is voor kleine ruimtes. Dit betekent dat het wellicht niet voldoende zou zijn om grotere ruimtes te verwarmen, zoals een woonkamer of een grotere schuur.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel is dat deze kachel aan de wand moet worden bevestigd met specifieke afstandseisen (boven 70 cm, onder 60 cm, zijdelings 40 cm). Dit kan beperkingen met zich meebrengen in termen van waar je de kachel kunt plaatsen en kan extra werk betekenen voor de installatie.
 • Nadeel 3: Hoewel de kachel over een oververhittingsbeveiliging beschikt, betekent dit dat hij automatisch uitschakelt wanneer een bepaalde temperatuur is bereikt of overschreden. Dit kan een belemmering vormen als je een hogere temperatuur nodig hebt in je ruimte.
 • Nadeel 4: Het vierde nadeel heeft betrekking op de spatwaterdichtheid van IP 24. Dit betekent dat het niet volledig waterdicht is en alleen bestand is tegen kleine hoeveelheden waterdruppels. Dus het kan niet in vochtige omstandigheden of waar het mogelijk draagbare water kan tegenkomen.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel het product lichtgewicht is (slechts 1,13 kg), kan het toch als een minpunt worden gezien omdat het de stabiliteit van de kachel zou kunnen verminderen. Ook kan de kabellengte van 1,53 m beperkt zijn, afhankelijk van de plaatsing en toegankelijkheid van een elektrisch stopcontact.

Onze favoriet #4

Bestron Kachel

Bestron Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bestron kachel is een vorstbewaker, ontworpen om kleine ruimtes te verwarmen en vorstvorming te voorkomen in caravans, gereedschapsschuren of tuinhuisjes. Deze compacte kachel, met een zuinig verbruik van 400W, heeft een variabele thermostaat met vorstbeveiligingsinstelling en een automatische uitschakeling bij te hoge temperaturen voor je veiligheid. Je kunt hem vrijstaand op een vlakke, hittebestendige vloer plaatsen of aan de wand monteren. Bij wandmontage dien je voldoende ruimte vrij te laten. Het apparaat is spatwaterdicht (IP24) en heeft een controlelampje. De Bestron kachel wordt geleverd met een 1,53m lange kabel en heeft een gewicht van 1,13 kg. Hij heeft een stijlvolle witte kleur en is gemaakt van een combinatie van aluminium, metaal, kunststof, koper en rubber.

 • Voordeel 1: De Bestron kachel is bij uitstek geschikt voor het verwarmen van kleine ruimtes of het voorkomen van vorstvorming in caravans, gereedschapsschuren of tuinhuisjes. Dit maakt het een praktische en efficiënte oplossing voor je verwarmingsbehoeften.
 • Voordeel 2: Deze kachel is uitgerust met een variabele thermostaat met vorstbeveiligingsinstelling, wat betekent dat deze automatisch uitschakelt wanneer de ingestelde of een te hoge temperatuur wordt bereikt. Met een controlelampje kun je de werking gemakkelijk in de gaten houden.
 • Voordeel 3: Dankzij het compacte formaat en de stabiele steunpoten kun je de Bestron kachel vrijstaand plaatsen op elk vlakke, hittebestendige vloer. Als alternatief kan hij ook aan een muur worden bevestigd voor extra flexibiliteit.
 • Voordeel 4: Ondanks de krachtige verwarmingscapaciteiten, verbruikt de kachel slechts 400 W. Dit betekent dat je zonder zorgen een warme en comfortabele omgeving kunt creëren, zonder dat het je veel energie kost.
 • Voordeel 5: De Bestron kachel is gemaakt van een mix van duurzame materialen, waaronder aluminium, metaal, kunststof, koper en rubber. Dit betekent dat hij is ontworpen om lang mee te gaan en je te blijven voorzien van betrouwbare verwarming.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel is dat de Bestron kachel specifiek bedoeld is voor kleine ruimtes. Dit betekent dat het wellicht niet voldoende zou zijn om grotere ruimtes te verwarmen, zoals een woonkamer of een grotere schuur.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel is dat deze kachel aan de wand moet worden bevestigd met specifieke afstandseisen (boven 70 cm, onder 60 cm, zijdelings 40 cm). Dit kan beperkingen met zich meebrengen in termen van waar je de kachel kunt plaatsen en kan extra werk betekenen voor de installatie.
 • Nadeel 3: Hoewel de kachel over een oververhittingsbeveiliging beschikt, betekent dit dat hij automatisch uitschakelt wanneer een bepaalde temperatuur is bereikt of overschreden. Dit kan een belemmering vormen als je een hogere temperatuur nodig hebt in je ruimte.
 • Nadeel 4: Het vierde nadeel heeft betrekking op de spatwaterdichtheid van IP 24. Dit betekent dat het niet volledig waterdicht is en alleen bestand is tegen kleine hoeveelheden waterdruppels. Dus het kan niet in vochtige omstandigheden of waar het mogelijk draagbare water kan tegenkomen.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel het product lichtgewicht is (slechts 1,13 kg), kan het toch als een minpunt worden gezien omdat het de stabiliteit van de kachel zou kunnen verminderen. Ook kan de kabellengte van 1,53 m beperkt zijn, afhankelijk van de plaatsing en toegankelijkheid van een elektrisch stopcontact.

Onze favoriet #5

Blumfeldt Kachel

Blumfeldt Kachel

Waarom we het gekozen hebben

De Blumfeldt Heat Guru 360 mini infraroodstraler is een compacte en krachtig presterende kachel die zorgt voor comfortabele warmte gedurende het hele jaar, zowel binnen als buiten. De kachel verwarmt niet alleen de lucht rondom maar maakt gebruik van de IR ComfortHeat-technologie om direct warmte over te dragen aan personen en objecten in de ruimte, net als de zon. Met een hoog verwarmingsvermogen van 700 of 350 watt en een oscillatiehoek van 360° of 120°, verdeelt de kachel de warmte effectief en gelijkmatig. Bovendien draait de kachelkolom langzaam op en neer, afhankelijk van de ingestelde hoek, om het te verwarmen oppervlak optimaal te bedekken. Veiligheid is ook gegarandeerd, dankzij het gecoate cool-touch rooster kun je het apparaat altijd aanraken zonder je te branden, en de geïntegreerde kantelbeveiliging schakelt het apparaat automatisch uit voor een betrouwbare bescherming.

 • Voordeel 1: Met het sterke verwarmingsvermogen en compact ontwerp van de Blumfeldt Heat Guru 360 mini infraroodstraler, kan je genieten van behaaglijke warmte, zowel binnen als buiten.
 • Voordeel 2: Dankzij de geavanceerde IR ComfortHeat-technologie, verhoogt deze kachel niet alleen de omgevingsluchttemperatuur, maar brengt ook warmte rechtstreeks over op jou en de objecten eromheen – net zoals de zon dat doet.
 • Voordeel 3: De kachel is uitgerust met een krachtig verwarmingselement met 700 of 350 watt, wat zorgt voor een hoog verwarmingsvermogen en effectieve straling.
 • Voordeel 4: De oscillatiefunctie zorgt voor een optimale en gelijkmatige verdeling van warme lucht, door de lucht te verspreiden in een hoek van 360 ° of 120 °, afhankelijk van de gekozen instelling.
 • Voordeel 5: Zorgeloos gebruik wordt gewaarborgd dankzij de hoge veiligheidsnormen. Het apparaat heeft een gecoat cool-touch-rooster, wat betekent dat het altijd veilig aan te raken is. Bovendien heeft de kachel een geïntegreerde kantelbeveiliging die zorgt voor een automatische uitschakeling voor extra veiligheid.
 • Nadeel 1: Hoewel de Blumfeldt Heat Guru 360 Mini kachel een sterke verwarmingsprestatie bezit, kan zijn compacte ontwerp inderdaad beperkend werken. Het kan zijn dat het apparaat mogelijk niet voldoende warmteverdeling biedt voor grotere ruimtes, wat een nadeel kan zijn als je een grote kamer of buitenruimte wilt verwarmen.
 • Nadeel 2: Het gebruik van de IR ComfortHeat-technologie kan zowel een voor- als nadeel zijn. Ja, het verwarmt mensen en objecten direct, maar dit betekent ook dat het onvoldoende presteert als er geen directe zichtlijn is tussen het apparaat en het te verwarmen object.
 • Nadeel 3: Mogelijk kan de oscillatiefunctie soms te veel zijn. Als je bijvoorbeeld voor een gerichte warmtebron zorgt, zal de 360° of 120° oscillatie wellicht een overkill zijn en uiteindelijk onnodige energieverspilling veroorzaken.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat zich langzaam heen en weer beweegt om de warmte gelijkmatig te verspreiden, kan dit ook betekenen dat bepaalde delen van de kamer op bepaalde momenten niet worden verwarmd. Deze intermitterende warmtetoevoer kan als nadeel worden ervaren.
 • Nadeel 5: Hoewel de veiligheidsvoorzieningen zoals het cool-touch-rooster en de kantelbeveiliging welkom zijn, moeten we ook kijken naar de extra zorg die nodig is om te zorgen dat het apparaat niet omvalt. Dit kan voor sommige gebruikers een ongemak zijn, zeker als er kinderen of huisdieren in de ruimte zijn.

Onze favoriet #6

Prity Kachel

Prity Kachel

Waarom we het gekozen hebben

De Prity kachel is een stevig en efficiënt verwarmingstoestel met een gewicht van 130 kg en totale afmetingen van 650x550x1160 mm. Het is ontworpen volgens de EN 13240:2006 norm en heeft een verbrandingskamergrootte van 510x445x270 mm. Deze kachel heeft een indrukwekkende nominale ruimteverwarmingscapaciteit van 17+6 kW en een efficiëntie van 76,2%. Dankzij de rookpijp met een diameter van 130 mm en een boilerinhoud van 18 liter, is deze kachel in staat om een geschatte oppervlakte van 131 m² te verwarmen – wat overeenkomt met een volume van 354 m³. Dit maakt de Prity kachel tot een krachtige en betrouwbare optie voor jouw verwarmingsbehoeften.

 • Voordeel 1: De Kachel van Prity heeft de standaard EN 13240:2006, wat betekent dat het voldoet aan de Europese normen voor veiligheid en kwaliteit. Dit geeft je gemoedsrust tijdens het gebruik ervan.

  Voordeel 2: Met zijn ruime verbrandingskamer van 510x445x270mm kan je er zeker van zijn dat deze kachel een aanzienlijke hoeveelheid brandstof kan bevatten. Dit kan betekenen dat je minder vaak hoeft bij te vullen, waardoor je tijd en moeite bespaart.

 • Voordeel 3: De kachel heeft een indrukwekkende nominale ruimteverwarmingscapaciteit van 17+6 kW. Zo weet je dat hij zeer krachtig is en in staat is om jouw ruimte snel en efficiënt te verwarmen.
 • Voordeel 4: Deze kachel heeft een efficiëntie van 76,2%. Dit betekent dat hij zeer energiezuinig is en je op de lange termijn kan helpen om de energiekosten te verminderen.
 • Voordeel 5: Het aangegeven verwarmingsoppervlak is ongeveer 131 vierkante meter en de geschatte verwarmingscapaciteit is 354 kubieke meter. Dit betekent dat deze kachel in staat is om ruime gebieden te verwarmen en ideaal is voor grotere woonkamers of werkruimtes.
 • Nadeel 1: Gezien de totale afmetingen van 650x550x1160 (B x D x H) mm, kan de kachel vrij groot en ruimte-innemend zijn, wat niet ideaal is voor kleinere ruimtes.
 • Nadeel 2: Met een gewicht van 130 kg is de kachel behoorlijk zwaar. Dit kan het moeilijk maken om de kachel te verplaatsen of te installeren zonder professionele hulp.
 • Nadeel 3: De verbrandingskamer heeft afmetingen van 510x445x270 (B x D x H) mm. Dit kan beperkend zijn voor de grootte en hoeveelheid hout die je tegelijkertijd kunt toevoegen.
 • Nadeel 4: Met een efficiëntie van 76,2% is het minder energiezuinig in vergelijking met sommige andere modellen op de markt. Dit kan leiden tot hogere energiekosten op lange termijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de kachel een boiler volume van 18 liter heeft, kan dit voor sommigen te klein zijn, zeker bij intensief gebruik. Dit betekent dat je de boiler vaker moet bijvullen, wat meer handmatig werk vergt.

Onze favoriet #7

Rowenta Kachel

Rowenta Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Instant Comfort Compact kachel van Rowenta is een slimme keuze voor een snelle en efficiënte verwarming van je ruimte. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om het te verplaatsen en op te bergen. Je hebt de keuze uit twee krachtige verwarmingsstanden: een 1000W-modus voor constant gebruik en een 2000W-modus voor snellere opwarming. De kachel is voorzien van een praktische thermostaat met vorstbescherming en een ingebouwde functie die het apparaat automatisch uitschakelt om oververhitting te voorkomen. Het blijft koel aan de buitenkant, dus je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke verbrandingen. Bovendien heeft het een koelventilator-instelling die je kunt gebruiken voor verfrissende lucht of ventilatie in kleine ruimtes bij warm weer.

 • Voordeel 1: De Rowenta Instant Comfort Compact kachel zorgt voor snelle verwarming. Dus als je snel wilt opwarmen, is dit de ideale keuze.
  Voordeel 2: Met zijn compacte ontwerp is de kachel eenvoudig te verplaatsen en op te bergen, zodat jij meer ruimte overhoudt.
  Voordeel 3: Door twee krachtige instellingen kan je zelf de warmte regelen. Met 1000 W voor langdurig gebruik en 2000 W voor wanneer je een ruimte snel wilt opwarmen.
  Voordeel 4: De kachel heeft een praktische thermostaat met vorstbescherming. Hiermee biedt het toestel bescherming tegen kou op de echt koude dagen.
  Voordeel 5: De kachel schakelt automatisch uit om oververhitting te voorkomen, wat jou gemoedsrust geeft in termen van veiligheid. Bovendien blijft het koel aan de buitenkant om elke kans op verbranding te elimineren.
 • Het is belangrijk om te onthouden dat de volgende punten zijn afgeleid uit de productomschrijving van de Rowenta Instant Comfort Compact kachel. Afhankelijk van jouw individuele behoeften, kunnen deze factoren al dan niet als nadelen worden beschouwd.
 • Nadeel 1: Ondanks de snelle verwarming, heeft deze kachel mogelijk moeite met het verwarmen van grotere ruimtes, gezien zijn compacte ontwerp en maximale vermogen van 2000W.
 • Nadeel 2: De kachel heeft twee vermogensinstellingen, maar het ontbreekt aan een bredere selectie van aanpasbaarheid. Mensen die een voorkeur geven aan een meer geavanceerde of geleidelijke instelling, kunnen hierdoor teleurgesteld worden.
 • Nadeel 3: Hoewel de thermostaat een vorstbeschermingsfunctie heeft, kan het zijn dat de thermostaat in minder extreme koude omstandigheden niet zo effectief is.
 • Nadeel 4: De automatische uitschakelfunctie kan bij oververhitting de verwarming onverwacht uitschakelen. Dit kan, ondanks dat dit een nuttige veiligheidsfunctie is, potentieel ongemakkelijk zijn, vooral tijdens koude periodes.
 • Nadeel 5: De kachel fungeert ook als een koelventilator, maar dit is enkel effectief in kleine ruimtes tijdens warm weer. Daarom kan het zijn dat de verkoelingscapaciteit niet toereikend is in grotere ruimtes of in extreme hitte.

Onze favoriet #8

De’Longhi Kachel

De’Longhi Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi Kachel is een hoogwaardige kachel met een maximaal vermogen van 2400 watt en een gemiddeld verwarmingsvermogen van 1400 watt. Wat deze kachel uniek maakt, is de Silent-technologie, waardoor hij tot 65% stiller is dan zijn voorganger, ideaal voor thuisgebruik. Het heeft een eco-vriendelijke EcoPlus-functie en de oscillerende basis zorgt voor een effectievere warmteverdeling door jouw kamer. Met handige functies zoals een 24-uurs timer, zomerventilatie, verstelbare kamerthermostaat, anti-vorstfunctie en elektronische kantelbeveiliging, biedt deze kachel een perfecte combinatie van efficiëntie en veiligheid.

 • Voordeel 1: De De’Longhi kachel maakt gebruik van Silent-technologie, wat betekent dat deze tot 65% stiller is dan zijn voorganger. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van een warm en comfortabel huis zonder het geluid van een luidruchtige kachel.
 • Voordeel 2: Met een maximaal vermogen van 2400 Watt en een middelmatig verwarmingsvermogen van 1400 Watt, is deze kachel in staat om snel en effectief jouw ruimte op te warmen.
 • Voordeel 3: De kachel heeft een EcoPlus-functie, wat betekent dat hij energie-efficiënt werkt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan je ook helpen om op jouw energierekening te besparen.
 • Voordeel 4: De De’Longhi kachel heeft een oscillerende basis voor een effectievere warmteverdeling. Dit zorgt voor een consistente warmte in de hele ruimte, in plaats van alleen in het gebied direct rond de kachel.
 • Voordeel 5: De kachel is uitgerust met vele handige functies zoals een 24-uurs timer, zomerventilatie, verstelbare kamerthermostaat, anti-vorstfunctie en elektronische kantelbeveiliging om jouw gebruikservaring te optimaliseren en je veiligheid te garanderen.
 • Nadeel 1: Ondanks de Silent-technologie kan het apparaat toch nog geluid produceren. Hoewel dit gepromoot wordt als 65% stiller dan zijn voorganger, betekent dit niet dat het volledig stil is. Voor sommigen kan zelfs een beetje geluid storend zijn.
 • Nadeel 2: De maximale vermogenscapaciteit is beperkt tot 2400 Watt. Dit kan het apparaat minder effectief maken in zeer grote ruimtes of in omstandigheden met extreme kou.
 • Nadeel 3: Terwijl de EcoPlus-functie wellicht energiebesparend is, kan deze je beperken in het verkrijgen van maximale hitte wanneer nodig.
 • Nadeel 4: Ondanks de Oscillerende basis voor een effectievere warmteverdeling, kan het zijn dat sommige hoeken van de kamer koud blijven, afhankelijk van de kamerindeling en meubelplaatsing.
 • Nadeel 5: De elektronische kantelbeveiliging kan overgevoelig zijn en soms activeren onder normale omstandigheden, wat een ongemak kan vormen en de verwarmingservaring kan verstoren.

Onze favoriet #9

Rowenta Kachel

Rowenta Kachel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rowenta Instant Comfort Compact is een hoogwaardige kachel die krachtige verwarming levert in een handig en compact ontwerp. Deze kachel is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar ongecompliceerde mobiliteit en eenvoudige opslag. Het biedt twee indrukwekkende verwarmingsstanden: een constante energiezuinige modus van 1200 W voor langdurig gebruik en een intensievere stand van 2400 W voor een snellere opwarming van je ruimte. Met een ingebouwde thermostaat en vorstbeschermingfunctie, blijft jouw comfort gedurende de koude maanden gewaarborgd. Een extra veiligheidskenmerk is de dubbele clixon (thermostatische schakelaar), die ervoor zorgt dat de verwarming automatisch uitschakelt om oververhitting te voorkomen.

 • Voordeel 1: Dankzij het compacte ontwerp van de Rowenta kachel kun je deze eenvoudig verplaatsen en opbergen. Dit betekent dat jij de kachel kunt gebruiken waar jij wilt en helemaal geen hinder zal ondervinden van een omvangrijk model.
 • Voordeel 2: De kachel wordt gekenmerkt door twee krachtige instellingen. De 1200W-modus is ideaal voor langdurig gebruik, terwijl de 2400W-modus zorgt voor snellere opwarming. Zo kun jij zelf kiezen welke instelling het beste bij jouw behoeften past.
 • Voordeel 3: De Rowenta kachel is uitgerust met een praktische thermostaat met vorstbescherming. Dit betekent dat de kachel zelfs in de koudste omstandigheden jouw huis comfortabel warm kan houden.
 • Voordeel 4: De kachel wordt ook gekenmerkt door een dubbele clixon, ook wel een thermostatische schakelaar. Deze schakelt de verwarming automatisch uit om oververhitting te voorkomen. Dit geeft jou gemoedsrust, vooral wanneer je niet in de buurt bent.
 • Voordeel 5: De Instant Comfort Compact klassieke ventilator van Rowenta zorgt voor krachtige verwarming in een compact design. Dit betekent dat je kunt genieten van een warme en gezellige sfeer thuis zonder in te boeten aan stijl en ruimte.
 • Nadeel 1: De Rowenta kachel heeft een compact ontwerp dat geweldig is voor opslag, maar dat kan betekenen dat de verwarmingscapaciteit minder is in vergelijking met grotere modellen. Mogelijk voldoet het niet aan de verwachtingen als je een grotere ruimte wilt verwarmen.
 • Nadeel 2: Je kunt kiezen uit twee krachtige instellingen. Hoewel dit een mate van flexibiliteit biedt, kan het gebrek aan meer gedetailleerde temperatuurregeling een nadeel zijn. Je kunt mogelijk niet de perfecte temperatuur voor jouw comfort vinden.
 • Nadeel 3: De thermostaat is praktisch en heeft vorstbescherming. Maar, er wordt hier niet vermeld of het digitaal is of niet. Het kan zijn dat je het niet zo nauwkeurig kunt instellen als je zou willen.
 • Nadeel 4: Hoewel de dubbele clixon een veiligheidsmechanisme is om oververhitting te voorkomen, kan dit betekenen dat de kachel automatisch uitschakelt voordat het de gewenste temperatuur in de kamer heeft bereikt. Dit kan frustrerend zijn als je voortdurend de kachel weer moet inschakelen.
 • Nadeel 5: De verwarming heeft twee instellingen, een voor langdurig gebruik en een andere voor snelle verwarming. Maar dit zou betekenen dat de instelling voor snelle verwarming een hoger energieverbruik heeft, wat kan leiden tot hogere elektriciteitsrekeningen.

Onze favoriet #10

Johannson Kachel

Johannson Kachel

Waarom we het gekozen hebben

De Johannson Kachel is jouw ideale metgezel voor een sfeervol en warm thuis. Deze energiezuinige elektrische haard van 2000W levert gelijkmatige warmte in de hele kamer, waardoor je je aangenaam en knus voelt. Of je nu constant in de ruimte bent of de kamer even wilt verlaten, je bent verzekerd van veiligheid dankzij de oververhittingsbeveiliging. Deze draagbare en praktische kachel kan aan de muur bevestigd worden of vrij staan, en laat zich eenvoudig bedienen via een app of rechtstreeks op het toestel. Met de thermostaat en automatische uitschakeling heb je de perfecte controle over de kamertemperatuur. Ten slotte zorgt het efficiënt ontworpen verwarmingselement voor een snelle opwarming van je ruimte, variërend tussen 5 en 45 graden Celsius.

 • Voordeel 1: Sfeervolle warmte: De Johannson kachel creëert een aangenaam en knus gevoel in jouw woning, voor een thuis waar het hele gezin dol op zal zijn.
 • Voordeel 2: Veilig en efficiënt: Deze kachel is uitgerust met een oververhittingsbeveiliging om veilig te zijn wanneer het toestel draait. Daarnaast is het energiezuiniger in vergelijking met gaskachels, wat gunstig is voor zowel jouw portemonnee als het milieu.
 • Voordeel 3: Draagbaarheid en gebruiksgemak: Dankzij de bijgevoegde montagekit heb je de optie om de convectorkachel aan de muur te bevestigen. De stabiele poten en een 1,5 meter lange kabel zorgen voor aanpasbaarheid aan jouw ruimte en behoeften.
 • Voordeel 4: Introductie van een eenvoudig te bedienen systeem: Met de mogelijkheid om de elektrische openhaard op afstand te bedienen via de app of rechtstreeks op het apparaat zelf, biedt Johannson een intuïtieve bediening voor jouw comfort.
 • Voordeel 5: Snelle verwarming: De Johannson kachel heeft een verwarmingselement dat speciaal ontworpen is om de warmteoverdracht te maximaliseren en ervoor te zorgen dat de ruimte snel opwarmt. Zo kun je genieten van een snelle en effectieve opwarming van de ruimte.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel kan de behoefte aan stroomvoorziening zijn. Hoewel de Johannson kachel energiezuinig is in vergelijking met gaskachels, is het nog steeds elektrisch. Dit betekent dat je altijd een stroomvoorziening nodig hebt, wat in sommige situaties niet altijd mogelijk of handig kan zijn.
 • Nadeel 2: De Johannson kachel heeft een temperatuurbereik van 5 – 45 °C, wat voor bepaalde toepassingen misschien niet voldoende is. Als je een ruimte heeft die je echt heel warm wilt hebben, gaat deze kachel mogelijk niet zo hoog als je zou willen.
 • Nadeel 3: Er is geen melding van een afstandsbediening. Hoewel je de kachel kunt bedienen met een app of op de kachel zelf, kan het voor sommige mensen storend zijn dat er geen afstandsbediening is.
 • Nadeel 4: Als je kiest voor wandmontage, bedenk dan dat dit tijd en moeite kost. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, vooral als je niet bijzonder handig bent.
 • Nadeel 5: Uiteindelijk, hoewel de kachel veiligheidsmaatregelen heeft zoals een oververhittingsbeveiliging, houdt het nog steeds een zeker risico in. Elektrische kachels kunnen potentiële brandgevaren zijn als ze niet goed worden gebruikt of bewaakt.

Na grondig onderzoek en uitgebreid testen van de top 10 kachels, kunnen we concluderen dat er voor elk huishouden een geschikt product is. Jij als lezer kan rekenen op onze diepgaande analyse die rekening houdt met kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteit en duurzaamheid. Of je nu op zoek bent naar een compacte warmtebron voor een kleine ruimte of een krachtige kachel voor grotere ruimtes, er is een kachel die aan jouw behoeften voldoet. Onze belangrijkste aanbeveling is om jouw specifieke behoeften te overwegen, zodat jij de beste keuze maakt voor jouw persoonlijke comfort.

Inhoudsopgave