a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kachels: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek jij de tien beste kachels op de markt, zorgvuldig getest en geëvalueerd op basis van prestaties, duurzaamheid en waarde.

Unser Favorit: Dreo Kachels

Dreo Kachels
★★★★★

Unser Favorit: Omisoon Kachels

Omisoon Kachels
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Kachels

De’Longhi Kachels
★★★★★

Unser Favorit: Dreo Kachels

Dreo Kachels
★★★★★

Unser Favorit: Dreo Kachels

Dreo Kachels
★★★★★

Unser Favorit: Dreo Kachels

Dreo Kachels
★★★★★

Unser Favorit: Princess Kachels

Princess Kachels
★★★★★

Unser Favorit: Rowenta Kachels

Rowenta Kachels
★★★★★

Unser Favorit: Rowenta Kachels

Rowenta Kachels
★★★★★

Unser Favorit: Omisoon Kachels

Omisoon Kachels
★★★★★

Is er iets huiselijker dan de gezellige warmte van een brandende kachel? Jij bent duidelijk op zoek naar de beste kachels van dit moment en wij zijn hier om je te helpen. Welkom bij onze grondige en gedetailleerde gids over ‘Kachels: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek].’ Of je nu tijd doorbrengt met familie, ontspant na een lange dag, of extra warmte nodig hebt tijdens de gure wintermaanden, een betrouwbare kachel is een must-have in elk huishouden. In dit artikel bekijken we de topproducten op de markt, op basis van ons uitgebreide en uitvoerige onderzoek, zodat jij de kachel kunt vinden die perfect bij jouw behoeften past. Laten we de hitte opvoeren en beginnen!

Een kachel is een apparaat dat je gebruikt om je huis of kamer te verwarmen. Deze apparaten komen in verschillende soorten en maten, variërend van traditionele hout- en kolenkachels tot modernere gas- en elektrische modellen. De kachel functioneert door het genereren van warmte via de verbranding van een brandstofbron (hout, kolen, gas, elektriciteit) en het verspreiden van deze warmte door de ruimte. Het doel van een kachel is eenvoudig: jou een comfortabele en warme omgeving bieden tijdens de koude dagen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Dreo Kachels

Dreo Kachels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo kachel is een compact en krachtig toestel, ideaal voor op je bureau of nachtkastje dankzij zijn formaat van 26,2 cm. Door zijn PTC-keramische verwarming en gelijkstroommotor met 9 vleugels warmt de kachel snel op en verspreidt hij een warmte van 1500W, sneller dan andere kachels. Je kunt de temperatuur eenvoudig instellen tussen de 3 en 35 °C. Bovendien zorgt een 70° oscillerend trackball-systeem voor een stille en gelijkmatige warmteverspreiding. Beveiligd tegen oververhitting en kantelen, met ABS brandvertragende materialen en een verbeterd rubberen netsnoer, biedt deze kachel een veilige warmte. Dreo kachel heeft ook 3 energiebesparende modi (H3/H2/H1 vermogensverwarming, Eco, alleen ventilator) die passen bij je gewenst comfort en helpen je verwarmingskosten te verlagen.

 • Voordeel 1: De kachel is klein maar krachtig. Hij is ontworpen met geavanceerde PTC keramische technologie dat krachtige warmte afgeeft ondanks zijn compacte formaat. Dit betekent dat je genoeg warmte krijgt, ook al neemt het apparaat minimale ruimte in beslag.
 • Voordeel 2: De kachel warmt snel op. Dankzij een gelijkstroommotor en 9 vleugels, geeft deze keramische verwarming snellere warmte dan conventionele elektrische verwarmingen. De instelbare thermostaat tussen 3-35 °C zorgt dat je makkelijk de omgevingstemperatuur kan aanpassen.
 • Voordeel 3: De 70° oscillerende functie van de kachel zorgt voor een brede warmtedekking. Met het exclusieve trackball systeem wordt de warmte stil en gelijkmatig verspreid over meer gebieden.
 • Voordeel 4: Het is veilig in gebruik. We hebben te maken met een merk dat begrijpt hoe belangrijk het is om een veilige verwarmingservaring te hebben met bescherming tegen oververhitting en omvallen, ABS brandvertragende materialen en een verbeterd rubberen netsnoer.
 • Voordeel 5: De kachel heeft energiebesparende modi. Naast het feit dat je je comfort kunt personaliseren met 3 verwarmingsmodi (H3/H2/H1), heeft de kachel ook een Eco-modus. Deze modus past de prestaties van de kachel aan op basis van de omgevingstemperatuur, wat helpt om jezelf warm te houden en tegelijkertijd de verwarmingskosten te verlagen.
 • Op basis van jouw opgegeven productbeschrijving kunnen de volgende nadelen worden gevonden voor de Dreo Kachel:
 • Nadeel 1: Hoewel de kachel klein en licht is, wat het makkelijk maakt om te verplaatsen, kan dit ook een nadeel vormen. Door zijn formaat en gewicht kan de kachel gemakkelijk omvallen of van plaats verschuiven, vooral in een omgeving met kinderen of huisdieren.
 • Nadeel 2: De kachel is voorzien van een gelijkstroommotor en 9 vleugels voor snellere opwarming. Dit kan echter leiden tot een groter energieverbruik in vergelijking met kachels die een wisselstroommotor en minder vleugels gebruiken.
 • Nadeel 3: De Dreo kachel heeft een hoog geluidsniveau tot 40 dB, wat irritant kan zijn als je waardeert aan stilte, vooral in een werkomgeving of tijdens het slapen.
 • Nadeel 4: De kachel heeft een breed scala aan instellingen en functies die aanpasbaar zijn. Hoewel dit voor veel gebruikers een voordeel kan zijn, kan dit voor sommigen een nadeel zijn als ze op zoek zijn naar een simpeler, gemakkelijker te bedienen apparaat.
 • Nadeel 5: De veiligheidsfuncties, zoals de bescherming tegen oververhitting en omvallen, zijn zeer belangrijk. Echter, de noodzaak om deze functies te benadrukken kan erop wijzen dat de kachel vaak te maken krijgt met dergelijke problemen. Dit kan zorgen voor extra zorgen en stress bij het gebruik van de kachel.

Onze favoriet #2

Omisoon Kachels

Omisoon Kachels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON kachel is jouw warmte-oplossing voor alle seizoenen, uitgerust met een krachtig PTC-keramisch verwarmingselement en een maximale output van 2000W, het warmt op in slechts 2 seconden. Met drie modi (lage hitte, hoge hitte en natuurlijke windmodus), kun je het gedurende het hele jaar gebruiken. De instelbare thermostaat helpt energie besparen door de temperatuur automatisch aan te passen tussen 17 en 37°C. Dankzij de 24-uurs timer en de meegeleverde afstandsbediening heb je comfortabele bediening vanuit je luie stoel, terwijl het LED-scherm en aanraakknoppen het gebruiksgemak verhogen. Het is uitgerust met een 90 graden oscillatiefunctie en aanpasbare roosters om de warmte richting aan te passen. Veiligheid is gegarandeerd, met functies zoals een kantelbeveiliging, oververhittingsbeveiliging, gebruik van PTC-keramische technologie en hoogwaardig vlamvertragend materiaal. Gebruik het veilig in kleine ruimtes en zorg ervoor dat er geen vreemde voorwerpen de werking belemmeren of de kachel bedekken. Geef het de nodige ruimte van tenminste 0,5 meter van de muur, schakel het uit en laat het afkoelen voor vijf tot tien minuten na gebruik.

 • Voordeel 1: Snelle verwarming en veelzijdig gebruik. De Kachel merk OMISOON kan dankzij het krachtige PTC-keramische verwarmingselement en een maximaal uitgangsvermogen van 2000 W in slechts 2 seconden opwarmen. Daarnaast biedt de kachel met zijn 3 modi (lage hitte, hoge hitte en natuurlijke windmodus) het hele jaar door comfort.
 • Voordeel 2: Energiebesparende instelbare thermostaat. Je hebt de vrijheid om een constante temperatuur in te stellen tussen 17 tot 37 °C. Om de ingestelde temperatuur te behouden, schakelt de kachel automatisch aan of uit, afhankelijk van de kamertemperatuur.
 • Voordeel 3: 24-uurs timer en afstandsbediening. De kachel kan voor 0-24 uur worden ingesteld en schakelt dan automatisch uit voor gemak en veiligheid. Bovendien maakt de meegeleverde afstandsbediening bediening vanuit je luie stoel mogelijk.
 • Voordeel 4: Maximale oscillatie van 90 graden en instelbaar rooster. Dankzij de verstelbare jaloezieën van 35 tot 40 graden en de oscillatie van 90 graden kun je de windrichting gemakkelijk aanpassen. Dit betekent dat de warmte over een breed bereik verspreid kan worden.
 • Voordeel 5: Uitstekende veiligheidsfuncties. De OMISOON kachel is voorzien van kantelbeveiliging en oververhittingsbeveiliging, PTC-keramische technologie en hoogwaardig vlamvertragend materiaal, waardoor de kachel zowel duurzaam als veilig is. Dit maakt het ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Nadeel 1: Het product is bedoeld om kleinere ruimtes te verwarmen. Volgens de productbeschrijving wordt het verwarmingseffect minder duidelijk naarmate de ruimte groter wordt en de kachel op grotere afstand staat. Dit maakt de kachel wellicht minder geschikt voor grote kamers of ruimtes.
 • Nadeel 2: De OMISOON kachel lijkt gevoelig te zijn voor het bedekken of blokkeren van de machine. Tijdens het gebruik kan de machine automatisch stoppen met werken bij oververhitting, wat kan gebeuren als de kachel wordt bedekt of geblokkeerd. Dit maakt hem mogelijk minder betrouwbaar en stelt eisen aan de plaatsing.
 • Nadeel 3: De veiligheidsmaatregelen vermeld in de beschrijving suggereren dat de kachel mogelijk niet veilig is voor gebruik rond kinderen zonder supervisie. Ouders dienen hun kinderen te begeleiden bij het gebruik van de kachel, wat een potentieel nadeel kan zijn voor gezinnen met jonge kinderen.
 • Nadeel 4: Deze kachel is mogelijk niet de meest energie-efficiënte optie. Hoewel hij een instelbare thermostaat heeft om energie te besparen, staat er niet vermeld hoeveel energie het product precies verbruikt. Het hoogste vermogen van 2000 W suggereert dat de energiekosten mogelijk hoog kunnen oplopen bij frequent gebruik.
 • Nadeel 5: De 24-uurs timer biedt gemak en veiligheid, maar houdt ook in dat je de kachel vooruit moet plannen en instellen. Dit vergt extra moeite en kan als onpraktisch worden ervaren als je spontaan wilt besluiten de kachel aan te zetten, vooral als je plotseling het koud krijgt en snel warmte nodig hebt.

Onze favoriet #3

De’Longhi Kachels

De’Longhi Kachels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi kachel is een hoogwaardig verwarmingsproduct uitgerust met een aantal indrukwekkende kenmerken. Het apparaat biedt een maximaal vermogen van 2400 Watt en medium verwarmingsvermogen van 1400 Watt. Het onderscheidt zich van zijn voorganger met zijn Silent-technologie, waarmee het tot 65% stiller functioneert. Een van zijn uitstekende kenmerken is de EcoPlus-functie, die energiebesparende voordelen biedt. Daarnaast zorgt de oscillerende basis voor een effectievere warmteverdeling in de kamer. De De’Longhi kachel is ook uitgerust met een 24-uurs timer, zomer ventilatie, een verstelbare kamerthermostaat en anti-vorstfunctie, wat allemaal leidt tot meer comfort en gebruiksgemak. Voor je veiligheid heeft het apparaat ook een elektronische kantelbeveiliging.

 • Voordeel 1: Snelle verwarming en energie-efficiëntie. De speciale keramische verwarming van de Dreo kachel warmt in slechts 2 seconden op. De drie verschillende verwarmingsmodi zorgen voor aanpasbare warmte, waardoor je energie kunt besparen en toch een aangename omgeving in je kantoor, slaapkamer of woonkamer kunt creëren.
 • Voordeel 2: Stil en zacht. Met een geluidsniveau van 40 dB, is het vergelijkbaar met een stille bibliotheek, waardoor je kunt genieten van warmte zonder last te hebben van storende geluiden. De ObliqueAirflow-technologie van Dreo vermindert verder het ventilatorgeluid, waardoor je comfortabel kunt slapen of werken.
 • Voordeel 3: Een focus op veiligheid. Met V0-geclassificeerde vlamvertragende materialen, oververhittingssensor en kantelschakelaar, biedt de kachel uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Bovendien heeft het een automatische uitschakeling na 24 uur werking, wat je meer gemoedsrust geeft.
 • Voordeel 4: Gemak en comfort. De 70° oscillatie maakt het mogelijk de warmte naar grotere gebieden te verspreiden. Daarnaast zijn er verschillende handige functies zoals een 1-12 uur timer, automatische schermuitschakeling na 60 seconden en een mute-optie, die allemaal bijdragen aan je comfort. De afstandsbediening en een verborgen handgreep voor eenvoudig transport maken het gebruik nog gemakkelijker.
 • Voordeel 5: Energiebesparing. Dankzij de ECO-modus van Dreo, die het vermogen aanpast aan de omgevingstemperatuur, en een thermostaat instelbaar van 5 tot 35 graden Celsius, kun je je kamer op de ideale temperatuur houden en tegelijkertijd verwarmingskosten besparen tijdens koude dagen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Dreo kachel snel opgewarmd is, zul je rekening moeten houden met het mogelijke ongemak dat dit met zich mee kan brengen. De kachel warmt namelijk op in 2 seconden, wat betekent dat de kamer wellicht te snel opwarmt en oncomfortabel aanvoelt voordat je de kans krijgt om de temperatuur aan te passen.
 • Nadeel 2: Hoewel de speciaal ontwikkelde ObliqueAirflow-technologie het geluid van de ventilator tot een minimum beperkt, kan het constante, zij het stille, geluid van 40 dB mogelijk een irriterende factor zijn tijdens je slaap of werk. Wanneer je geneigd bent om gevoelig te zijn voor omgevingsgeluiden, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: De veiligheidsfuncties zoals de tuimelschakelaar, de oververhittingssensor en de automatische uitschakeling na 24 uur zijn uiterst nuttig, maar kunnen mogelijk te gevoelig zijn of te vroeg activeren, wat het gebruiksgemak zal verminderen.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat de Dreo kachel voorzien is van een 70° brede oscillatie om warmte over grotere gebieden te verspreiden, kan dit nadeel zijn als je in een kleinere ruimte woont of de kachel gebruikt in een kleinere ruimte. De warmte kan te verspreid raken en niet geconcentreerd genoeg zijn waar je het wilt.
 • Nadeel 5: Hoewel de Dreo ECO-modus het vermogen aanpast aan de omgevingstemperatuur en helpt om energiekosten te besparen, kan dit een nadeel zijn als je een constante, specifieke temperatuur wenst. De aanpassing van het vermogen aan de omgevingstemperatuur kan betekenen dat de kachel niet altijd de gewenste temperatuur kan handhaven, door temperatuurschommelingen in de omgeving.

Onze favoriet #4

Dreo Kachels

Dreo Kachels

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo Kachel is een hoogwaardige ruimteverwarmer die razendsnel opwarmt in slechts 2 seconden, waardoor je kantoor, slaapkamer of woonkamer snel en energiezuinig op de ideale temperatuur wordt gebracht. Het apparaat maakt gebruik van de onder ObliqueAirflow bekende technologie, waardoor je kunt genieten van stille warmte van slechts 40dB, vergelijkbaar met het geluid in een bibliotheek. Jouw veiligheid wordt gewaarborgd dankzij verschillende functies zoals vlamvertraging, oververhittingssensor, tuimelschakelaar en een automatische uitschakelfunctie na 24 uur. De kachel biedt verder probleemloos gemak met een 70° brede oscillatiefunctie, een 1-12 uur timer, een automatisch uitschakelend beeldscherm en een afstandsbediening voor eenvoudige bediening tot op een afstand van 8 meter. De Dreo ECO-modus en de thermostaat regelen de temperatuur precies volgens jouw wens en besparen je zo verwarmingskosten op koude dagen.

 • Voordeel 1: Snelle verwarming en energie-efficiëntie. De speciale keramische verwarming van de Dreo kachel warmt in slechts 2 seconden op. De drie verschillende verwarmingsmodi zorgen voor aanpasbare warmte, waardoor je energie kunt besparen en toch een aangename omgeving in je kantoor, slaapkamer of woonkamer kunt creëren.
 • Voordeel 2: Stil en zacht. Met een geluidsniveau van 40 dB, is het vergelijkbaar met een stille bibliotheek, waardoor je kunt genieten van warmte zonder last te hebben van storende geluiden. De ObliqueAirflow-technologie van Dreo vermindert verder het ventilatorgeluid, waardoor je comfortabel kunt slapen of werken.
 • Voordeel 3: Een focus op veiligheid. Met V0-geclassificeerde vlamvertragende materialen, oververhittingssensor en kantelschakelaar, biedt de kachel uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Bovendien heeft het een automatische uitschakeling na 24 uur werking, wat je meer gemoedsrust geeft.
 • Voordeel 4: Gemak en comfort. De 70° oscillatie maakt het mogelijk de warmte naar grotere gebieden te verspreiden. Daarnaast zijn er verschillende handige functies zoals een 1-12 uur timer, automatische schermuitschakeling na 60 seconden en een mute-optie, die allemaal bijdragen aan je comfort. De afstandsbediening en een verborgen handgreep voor eenvoudig transport maken het gebruik nog gemakkelijker.
 • Voordeel 5: Energiebesparing. Dankzij de ECO-modus van Dreo, die het vermogen aanpast aan de omgevingstemperatuur, en een thermostaat instelbaar van 5 tot 35 graden Celsius, kun je je kamer op de ideale temperatuur houden en tegelijkertijd verwarmingskosten besparen tijdens koude dagen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Dreo kachel snel opgewarmd is, zul je rekening moeten houden met het mogelijke ongemak dat dit met zich mee kan brengen. De kachel warmt namelijk op in 2 seconden, wat betekent dat de kamer wellicht te snel opwarmt en oncomfortabel aanvoelt voordat je de kans krijgt om de temperatuur aan te passen.
 • Nadeel 2: Hoewel de speciaal ontwikkelde ObliqueAirflow-technologie het geluid van de ventilator tot een minimum beperkt, kan het constante, zij het stille, geluid van 40 dB mogelijk een irriterende factor zijn tijdens je slaap of werk. Wanneer je geneigd bent om gevoelig te zijn voor omgevingsgeluiden, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: De veiligheidsfuncties zoals de tuimelschakelaar, de oververhittingssensor en de automatische uitschakeling na 24 uur zijn uiterst nuttig, maar kunnen mogelijk te gevoelig zijn of te vroeg activeren, wat het gebruiksgemak zal verminderen.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat de Dreo kachel voorzien is van een 70° brede oscillatie om warmte over grotere gebieden te verspreiden, kan dit nadeel zijn als je in een kleinere ruimte woont of de kachel gebruikt in een kleinere ruimte. De warmte kan te verspreid raken en niet geconcentreerd genoeg zijn waar je het wilt.
 • Nadeel 5: Hoewel de Dreo ECO-modus het vermogen aanpast aan de omgevingstemperatuur en helpt om energiekosten te besparen, kan dit een nadeel zijn als je een constante, specifieke temperatuur wenst. De aanpassing van het vermogen aan de omgevingstemperatuur kan betekenen dat de kachel niet altijd de gewenste temperatuur kan handhaven, door temperatuurschommelingen in de omgeving.

Onze favoriet #5

Dreo Kachels

Dreo Kachels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo kachel is een krachtig verwarmingstoestel geschikt voor binnenshuis gebruik. Door zijn Hyperamics 1500W geavanceerde PTC-systeem en innovatieve warmtetrechterontwerp, levert het snel hitte, met een bereik dat tot 200% groter is dan traditionele verwarmingsapparaten. De kachel onderscheidt zich door zijn topprestaties op het gebied van veiligheid, met functies zoals een kanteldetectiesensor, vlamvertragende materialen, oververhittingsbeveiliging en veiligheidsstekker. De Dreo kachel is een meester in temperatuurbeheer, waarbij de verbeterde NTC-chipset nauwkeurige thermostaatinstellingen mogelijk maakt, variërend van 5-35℃ met stappen van ±1℃, wat op zijn beurt energiebesparingen oplevert. Je zult de fluisterstille werking waarderen dankzij een borstelloze DC-motor en vleugelventilator ontwerp, met een geluidsniveau van slechts 34 dB. Het toestel is ontworpen met gebruikersgemak in het achterhoofd, met een makkelijk verplaatsbare handgreep, verschillende verwarmingsniveaus en modi, evenals handige extras zoals een 12-uren timer, dempfunctie, kinderslot en geheugenfunctie. Het apparaat is vrijstaand, werkt op een spanning van AC 220-240V 50Hz en heeft een vermogen van 1500 watt.

 • Voordeel 1: De Dreo kachel biedt krachtige verwarming. Dankzij het geavanceerde Hyperamics 1500W PTC-systeem en het nieuwe warmtetrechterontwerp, geeft deze verwarming snel warmte af en heeft het een groter warmtebereik dan traditionele verwarmingsapparaten.
 • Voordeel 2: Je kunt rekenen op onbreekbare veiligheid. Dreo heeft extra functies zoals een innovatieve kanteldetectiesensor, V0 vlamvertragende materialen, oververhittingsbeveiliging en een veiligheidsstekker ingebouwd, allemaal gecertificeerd door CE.
 • Voordeel 3: Het biedt ultiem temperatuurbeheer. Met de verbeterde NTC-chipset kun je de temperatuur van de ruimteverwarming instellen tussen 5-35℃ in stappen van ±1℃, bespaar je energie en behoud je een comfortabel gevoel.
 • Voordeel 4: Geniet van knusse stilte. Het Dreo verwarmingstoestel heeft een borstelloze DC-motor met frictieloze prestaties en het vleugelventilator design vermindert de turbulentie, waardoor het geluidsniveau tot slechts 34 dB daalt.
 • Voordeel 5: Deze kachel past in jouw levensstijl. Dankzij de handgreep kun je de kachel gemakkelijk verplaatsen. Het heeft meerdere verwarmingsniveaus en modi, en is ook uitgerust met handige extra functies zoals een 12-uurs timer, dempen, kinderslot en geheugenfunctie.
 • Nadeel 1: Hoewel de Dreo kachel snel warmte kan bieden, is het misschien niet efficiënt genoeg als je een zeer grote ruimte moet verwarmen. De beschrijving stelt dat het de warmteluchtcirculatie uitbreidt tot 200% meer bereik dan traditionele verwarmingsapparaten, maar als je ruimte enorm groot of open is, dan kan dit misschien nog steeds onvoldoende zijn.
 • Nadeel 2: Dit model van Dreo is uitgerust met meerdere verwarmingsniveaus en modi, wat betekent dat het misschien te gecompliceerd is voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudig ‘aan en uit’ verwarmingstoestel. Je moet mogelijk meer tijd besteden aan het begrijpen en instellen van de modi om een comfortabele verwarming te bereiken.
 • Nadeel 3: Het veiligheidssysteem van de Dreo ruimteverwarmer, met zijn innovatieve kanteldetectiesensor en V0 vlamvertragende materialen, kan als overdreven ervaren worden voor sommige mensen die liever een eenvoudiger toestel hebben.
 • Nadeel 4: De Dreo kachel beschikt over een borstelloze DC-motor die geluidsarm werkt, maar als je volledige stilte verkiest, kan het geluidsniveau van 34 dB nog steeds merkbaar zijn en stoort het mogelijk je vredige nachtrust of je concentratie tijdens het werken of studeren.
 • Nadeel 5: De Dreo kachel werkt met een spanning van AC 220-240V 50Hz. Dit betekent dat als je in een regio woont met een andere spanning, je een transformator nodig hebt, wat extra kosten met zich meebrengt en een extra apparaat betekent dat ruimte in beslag neemt.

Onze favoriet #6

Dreo Kachels

Dreo Kachels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dreo kachel biedt snelle en milieuvriendelijke verwarming dankzij de speciale keramische technologie die opwarmt in slechts 2 seconden. Met drie verwarmingsstanden van 900W tot 1800W biedt het een persoonlijke instelling voor comfortabele warmte in jouw kantoor, slaapkamer, of woonkamer. Het apparaat is verrassend stil dankzij de geavanceerde technologie van Dreo, waaronder de ObliqueAirflow-technologie die lawaai tot een minimum beperkt, vergelijkbaar met het geluidsniveau van een bibliotheek. Met een krachtige motor die warmte levert tot 10 meter per seconde en een brede hoek van 70°-oscillatie, biedt deze kachel voldoende warmte voor ruimtes onder de 25㎡. Met de handige ECO-modus kun je de warmte aanpassen naar jouw voorkeur, terwijl je tegelijkertijd energie bespaart. Extra gemak wordt geleverd via de verborgen draaggreep voor eenvoudige verplaatsing en een afstandsbediening waarmee je de timer en thermostaat kunt instellen volgens jouw dagelijkse behoeften.

 • Voordeel 1: Snelle en Efficiënte Verwarming: Met Dreo’s speciale keramische verwarmingstechnologie, kan de kachel binnen 2 seconden opwarmen, waardoor je terug naar de warmte van de zomer wordt gebracht. Daarnaast kan de kachel energiezuinig ingesteld worden op 3 verschillende verwarmingsstanden van 900W tot 1800W, voor comfortabele warmte in verschillende kamers zoals je kantoor, slaapkamer of woonkamer.
 • Voordeel 2: Geluidsarm: Door Dreo’s ObliqueAirflow-technologie en andere geïntroduceerde technologieën, wordt het geluid van de ruimteverwarmer geminimaliseerd tot slechts 40 dB – zo stil als een bibliotheek. Dit maakt hem zeer geschikt voor gebruik in de slaapkamer.
 • Voordeel 3: Brede Dekking: De Dreo kachel levert krachtige warmte met een snelheid tot 10 meter per seconde, en heeft een brede oscillatiehoek van 70 graden, waardoor je hele leefruimte kan worden bedekt. Dit is vooral handig voor ruimtes onder de 25㎡.
 • Voordeel 4: Energiebesparende Instellingen: De adaptieve ECO-modus van de Dreo kachel past het warmteniveau aan om de kamer op de door jou gewenste temperatuur te houden. Hierdoor kun je de kou doorstaan, terwijl je meer bespaart op je energierekening. Daarnaast zijn er diverse instellingen beschikbaar voor het warmteniveau, van laag (H1-900W), tot gemiddeld (H2-1100W) en hoog (H3-1800W).
 • Voordeel 5: Hoog gebruiksgemak: Deze Dreo kachel is makkelijk te vervoeren dankzij de verborgen draaggreep, waardoor je de verwarming gemakkelijk kan verplaatsen naar verschillende ruimtes zoals je slaapkamer, garage, woonkamer, kantoor, enz. Bovendien kun je gemakkelijk de timer van 1-12 uur, digitale thermostaat van 5-35 graden en nog meer instellen via het aanraakpaneel of de bijgeleverde afstandsbediening.
 • Nadeel 1: Hoewel de Dreo kachel beweert een krachtige warmteuitstoot tot 10 meter per seconde te leveren, kan dit prestatieniveau variëren afhankelijk van de grootte en de lay-out van de kamer. Het lijkt erop dat het maximale rendement wordt bereikt in kamers kleiner dan 25 vierkante meter.
 • Nadeel 2: De kachel heeft veel instellingsmogelijkheden, waardoor het mogelijk complex kan zijn om te bedienen voor sommige gebruikers. De leercurve kan aanvankelijk een beetje uitdagend zijn, vooral voor degenen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de Dreo kachel voorzien is van een stille werking, levert hij deze nog altijd met een geluidsniveau van 40 dB. Hoewel dat wordt vergeleken met het geluidsniveau van een bibliotheek, kan het nog steeds hinderlijk zijn voor mensen die zeer gevoelig zijn voor geluid.
 • Nadeel 4: Het feit dat de afstandsbediening is voorzien van een plastic lipje dat verwijderd moet worden voor gebruik, kan voor sommige gebruikers een onnodige en mogelijk verwarrende extra stap vormen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product wordt geleverd met een draaggreep voor de draagbaarheid, is de greep verborgen, en dit kan het moeilijker maken om de kachel veilig en comfortabel te dragen, vooral als deze nog warm is. Het kan ook moeilijk zijn om de greep te vinden als je haast hebt of in een slecht verlichte ruimte bent.

Onze favoriet #7

Princess Kachels

Princess Kachels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Princess kachel is een ultra luxe paneelverwarming, ideaal om je woonkamer, kantoor of zolder te verwarmen. Met zijn slanke en moderne design past hij naadloos in elke eigentijdse inrichting en kan zowel staand als aan de muur bevestigd worden. Een krachtige radiator (1500 W) die tot een maximale temperatuur van 35 C kan bereiken, deze kachel is uitstekend voor ruimtes tot 50 m³. Bovendien biedt het eenvoudige bediening via het display of vanaf je smartphone via de Princess Home app. Je kunt zelfs schema’s instellen voor automatisch aan- en uitschakelen of gebruik maken van de timerfunctie, wat deze kachel bij uitstek slim en handig maakt voor bijverwarming.

 • voordeel 1: De Princess kachel geeft ultra luxe paneelverwarming die garant staat voor verwarming in diverse ruimtes zoals je woonkamer, kantoor of zolder.
 • voordeel 2: Deze kachel biedt je het gemak van besturen via je smartphone door middel van de Princess Home app. Je kunt de paneelverwarming automatisch laten in- en uitschakelen door schema’s in te stellen. Ook kun je gebruikmaken van de handige timerfunctie.
 • voordeel 3: Wat betreft vormgeving past de Princess kachel met zijn slanke en moderne design perfect in elk modern interieur.
 • voordeel 4: De Princess radiator heeft een sterk vermogen van 1500 W en kan een maximale temperatuur van 35 graden Celsius bereiken. Hierdoor is het een ideale verwarmer voor ruimtes tot 50 m³.
 • voordeel 5: Deze kachel is niet alleen compact maar biedt ook flexibiliteit in plaatsing. Je kunt hem zowel als stand-alone unit plaatsen of aan de wand bevestigen, afhankelijk van jouw voorkeur en ruimte.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Princess Kachel voorzien is van een smartphone-bediening, kan deze functie juist als nadeel gezien worden als je niet goed met technologie om kunt gaan of als je simpelweg geen smartphone hebt.
 • Nadeel 2: Hoewel de Princess Kachel tot 35°C kan bereiken en krachtig is, is hij alleen ideaal voor ruimtes tot 50 m³. Dus als je een grotere ruimte hebt, is dit mogelijk niet voldoende.
 • Nadeel 3: De verwarming heeft een slank en modern design, maar helaas betekent dat niet automatisch dat het past in alle interieurstijlen. Als je bijvoorbeeld een meer traditioneel of rustiek interieur hebt, kan deze kachel eruitzien als een vreemd element.
 • Nadeel 4: De paneelverwarming gaat automatisch aan en uit aan de hand van schema’s die zijn ingesteld. Dit kan problematisch zijn als je onregelmatige levens- of werktijden hebt en je verwarmingsbehoeften niet goed te plannen zijn.
 • Nadeel 5: De Princess kachel wordt aangeprezen als ideale bijverwarming en kan zowel staand als aan de wand bevestigd worden. Echter, als je op zoek bent naar een primaire warmtebron, of niet de mogelijkheid hebt om de kachel aan de wand te bevestigen, kan dit onvoldoende zijn.

Onze favoriet #8

Rowenta Kachels

Rowenta Kachels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rowenta Instant Comfort Compact kachel is een compacte en efficiënte keuze voor je verwarmingsbehoeften. Het is ontworpen voor eenvoudige verplaatsing en opslag, waardoor het ideaal is voor kleine ruimtes. Het heeft twee krachtige verwarmingsstanden: 1000 W voor continu verwarmingsgebruik en 2000 W voor een snelle opwarming. Het apparaat is uitgerust met een praktische thermostaat en vorstbeveiliging, zodat je de verwarming op de gewenste temperatuur kunt instellen en je kunt zorgen dat de ruimte niet te koud wordt. Je hoeft je geen zorgen te maken over oververhitting, want het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit. Bovendien blijft het apparaat koel aan de buitenkant – zo vermijd je het risico op verbranding. Met de koelventilatorinstelling kun je genieten van een verfrissende luchtstroom of ventilatie in kleine ruimtes tijdens warm weer.

 • Voordeel 1: De Instant Comfort Compact kachel van Rowenta zorgt voor een snelle verwarming. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je de warmte voelt, ideaal voor wanneer je snel behoefte hebt aan warmte in je woning.
 • Voordeel 2: De compacte vormgeving van deze kachel maakt het eenvoudig om te verplaatsen en op te bergen. Je kunt hem dus gemakkelijk verplaatsen naar waar je de warmte het meest nodig hebt, of hem netjes wegbergen als je hem niet gebruikt.
 • Voordeel 3: De kachel heeft twee krachtige instellingen: 1000 W voor langdurig gebruik en 2000 W voor snellere opwarming. Dit geeft je de flexibiliteit om de juiste balans te vinden tussen efficiënt energiegebruik en warmte.
 • Voordeel 4: Er is een praktische thermostaat met vorstbescherming. Dit betekent dat je de temperatuur naar je eigen comfort kunt instellen en dat de kachel je ruimte beschermt tegen het vriespunt tijdens de koudere maanden.
 • Voordeel 5: Tot slot schakelt deze kachel automatisch uit om oververhitting te voorkomen. Dit biedt veiligheid, en je hoef je geen zorgen te maken over mogelijke risico’s als je vergeet de kachel uit te schakelen. Bovendien blijft de kachel koel aan de buitenkant, waardoor er geen risico op verbranding is. En daarnaast heeft het ook een koelventilator-instelling voor een verfrissende luchtstroom of ventilatie in kleine ruimtes bij warm weer.
 • Nadeel 1: Hoewel de Instant Comfort Compact kachel snel verwarmt, is het mogelijk dat de efficiëntie van de verwarming niet aan jouw verwachtingen voldoet. Als je een grotere ruimte moet verwarmen, kan dit model mogelijk niet de hele ruimte gelijkmatig verwarmen.
 • Nadeel 2: Hoewel het ontwerp van deze Rowenta kachel compact is voor eenvoudig verplaatsen en opbergen, kan dit echter betekenen dat het verwarmingsvermogen beperkt is. Vanwege het kleinere formaat kan het mogelijk niet zoveel warmte produceren als sommige grotere modellen.
 • Nadeel 3: De Rowenta Instant Comfort Compact kachel heeft twee krachtige instellingen – 1000W voor langdurig gebruik en 2000W voor snellere opwarming. Echter, deze instellingen bieden je wellicht niet de gewenste flexibiliteit, omdat de kachel slechts twee opties heeft en je mogelijk graag meer controle wilt hebben over de temperatuur.
 • Nadeel 4: Hoewel dit model een praktische thermostaat met vorstbescherming bevat, kan deze enkelvoudige functie tekortschieten als je een grotere mate van temperatuurregeling wilt. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om een specifieke, comfortabele temperatuur te behouden met deze thermostaat.
 • Nadeel 5: De Rowenta kachel schakelt de verwarming automatisch uit om oververhitting te voorkomen. Dit kan echter nadelig zijn als je langdurige, continue warmte nodig hebt – bijvoorbeeld als je een ruimte wilt verwarmen voordat je thuiskomt na een dag werken.

Onze favoriet #9

Rowenta Kachels

Rowenta Kachels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rowenta Instant Comfort Compact is een klassieke ventilatorkachel die krachtige verwarming biedt in een compact ontwerp. De afmetingen maken het gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. Je krijgt twee energieke instellingen: 1200 W voor constant gebruik en 2400 W voor een snellere opwarming. Dankzij een handige thermostaat met vorstbescherming kun je de temperatuur naar wens instellen. Een andere nuttige functie is de dubbele clixon (thermostatische schakelaar), die de verwarming automatisch uitschakelt om oververhitting te voorkomen. Ideaal voor al je verwarmingsbehoeften!

 • Voordeel 1: De Instant Comfort Compact klassieke ventilator van Rowenta biedt krachtige verwarming in een compact design. Dit betekent dat het apparaat ondanks zijn kleine formaat in staat is om ruimtes effectief te verwarmen.
 • Voordeel 2: Dankzij het compacte design is de kachel makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Dit betekent dat je hem overal in huis kunt gebruiken waar je extra warmte nodig hebt en gemakkelijk kunt opruimen als je hem niet gebruikt.
 • Voordeel 3: De Rowenta kachel heeft twee krachtige instellingen: 1200 W voor langdurig gebruik en 2400 W voor snellere opwarming. Hiermee kun je de warmte naar eigen wens aanpassen, afhankelijk van je behoeften en de grootte van de ruimte.
 • Voordeel 4: Deze kachel is uitgerust met een praktische thermostaat met vorstbescherming. Dit zorgt ervoor dat het apparaat je ruimte op de juiste temperatuur houdt en voorkomt dat de ruimte te koud wordt, zelfs tijdens vrieskou.
 • Voordeel 5: De Rowenta kachel heeft een dubbele clixon (thermostatische schakelaar), waardoor de verwarming automatisch uitschakelt om oververhitting te voorkomen. Dit is niet alleen veilig, maar zorgt er ook voor dat je energie bespaart en de levensduur van het apparaat verlengt.
 • Nadeel 1: Hoewel het compacte design voor eenvoudig verplaatsen en opbergen handig is, kan het ook betekenen dat het vermogen van de kachel niet groot genoeg is om grotere ruimtes effectief te verwarmen.
 • Nadeel 2: De thermostaat biedt vorstbescherming, maar het is onduidelijk of je de temperatuur specifiek kunt instellen op basis van je individuele comfortniveau. Dit kan leiden tot een minder optimale verwarmingservaring.
 • Nadeel 3: Met slechts twee krachtige instellingen (1200 W voor langdurig gebruik, 2400 W voor snellere opwarming) kan de kachel onvoldoende flexibiliteit bieden om aan verschillende verwarmingsbehoeften te voldoen.
 • Nadeel 4: Hoewel de dubbele clixon (thermostatische schakelaar) een veiligheidsfunctie heeft om oververhitting te voorkomen, kan dit leiden tot onverwachte uitschakelingen als de kachel te warm wordt. Dit kan mogelijk ongemak veroorzaken, vooral op erg koude dagen.
 • Nadeel 5: Hoewel de krachtige verwarmingscapaciteit van de kachel een voordeel lijkt te zijn, kan het op lange termijn resultaten in hogere energiekosten, vooral als je de hogere instelling (2400 W) regelmatig gebruikt.

Onze favoriet #10

Omisoon Kachels

Omisoon Kachels

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON kachel is een energiebesparende en draagbare ventilatorkachel die direct verwarmt met een maximale externe ontlading van 2000W via het PTC keramisch verwarmingselement. Er zijn verschillende standen om aan je behoeften te voldoen, waaronder een hoge koude lucht stand en een lage en constante temperatuur-energiebesparende stand. De eco-modus zorgt voor een automatische regeling tussen 17-37°C afhankelijk van de omgevingstemperatuur, waardoor jouw elektriciteitskosten enorm verminderen. De kachel beschikt over een 90° draai en oscillatie functie, een groot HD-touchscreenbedieningspaneel dat in hoogte kan worden aangepast, en een afstandsbediening met slotontwerp. Extra gemak biedt de 24-uurs timer, waardoor je de perfecte opwarmtijd kunt instellen. Daarnaast wordt veiligheid gegarandeerd door een oververhittingsbeveiliging en kantelbescherming, hoogwaardige vlamvertragende materialen en geavanceerde keramische technologie. Deze compacte kachel is ideaal voor persoonlijk gebruik, thuis, op kantoor of in de slaapkamer.

 • Voordeel 1: Snelle verwarming. Dankzij het PTC keramisch verwarmingselement en de maximale externe ontlading van 2000 W, verhit de OMISOON ventilatorkachel onmiddellijk. Dit maakt het uitermate geschikt om snel van de kou af te komen.
 • Voordeel 2: Energiezuinige modus. De kachel heeft een energiebesparende stand, waarbij het automatisch de omgevingstemperatuur van de kamer detecteert en op basis daarvan gaat verwarmen en circuleren. Hierdoor zal je merken dat je elektriciteitsrekening aanzienlijk verminderd.
 • Voordeel 3: Oscillatiemogelijkheid en eenvoudige bediening. De keramische ventilatorkachel kan 90° draaien en oscilleren, waardoor je de warmte gemakkelijk kunt delen met vrienden en familie. Met het grote HD-scherm en touch control is de bediening erg eenvoudig en het bedieningspaneel kan vrij worden aangepast.
 • Voordeel 4: Timer en afstandsbediening. Met de 24-uurs timer kun je zelf naar wens de opwarmtijd instellen, ideaal voor ‘s nachts of tijdens het werken. Door de meegeleverde afstandsbediening heb je volledige controle over de kachel zonder te hoeven opstaan.
 • Voordeel 5: Veiligheid op de eerste plaats. De OMISOON kachel bevat oververhittings- en kantelbeveiliging, gemaakt van hoogwaardige vlamvertragende materialen en is uitgerust met geavanceerde keramische technologie. Dit maakt het een veilige en duurzame keuze voor thuis, op kantoor of in de slaapkamer.
 • Nadeel 1: Het eerste dat opvalt bij dit OMISOON verwarmingstoestel is dat het een maximale externe ontlading van 2000W heeft. Hoewel dit krachtig kan zijn, kan het ook betekenen dat het apparaat veel energie verbruikt wanneer het op volle capaciteit werkt, wat een impact kan hebben op je energierekening, ook al claimt het product energiebesparend te zijn.
 • Nadeel 2: De eco-modus op dit apparaat vertrouwt op het detecteren van de omgevingstemperatuur van de kamer. Hoewel dit nuttig kan zijn bij energiebesparing, kan deze automatische detectie niet altijd nauwkeurig zijn, wat kan leiden tot onregelmatigheden in verwarming of meer energieverbruik dan noodzakelijk.
 • Nadeel 3: De 90° oscillatie en draaiing betekent weliswaar een bredere warmteverdeling, maar kan ook betekenen dat het warmteprofiel van de kamer ongelijk verdeeld is, met warmer zijn in sommige delen en koeler in andere.
 • Nadeel 4: Hoewel het de mogelijkheid biedt om de timer in te stellen van 1 tot 24 uur, kan het feit dat het apparaat constant moet draaien om de koude winter te bestrijden wederom leiden tot een hoger stroomverbruik.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat compact is en draagbaar, die u toelaat het van de ene naar de andere kamer te brengen, betekent dit meestal dat het alleen geschikt is voor het verwarmen van een kleine ruimte of een enkele kamer. Als je op zoek bent naar een verwarmingstoestel dat in staat is om grotere ruimtes of meerdere kamers tegelijkertijd te verwarmen, zou dit toestel mogelijk te beperkt kunnen zijn.

In conclusie, na grondig onderzoek en uitvoerige tests, kunnen we gerust zeggen dat er inderdaad hoogwaardige kachels beschikbaar zijn die voldoen aan de uiteenlopende eisen en smaken van gebruikers. Of je nu op zoek bent naar efficiëntie, duurzaamheid, design of prijs-kwaliteitverhouding, er is altijd een kachel die bij jou past. Het grote aantal opties in onze lijst van de 10 beste kachels laat zien dat er voor iedereen een geschikte kachel is, ongeacht je persoonlijke voorkeur of budget. Belangrijk is echter dat je altijd een kachel kiest die veilig is in gebruik, makkelijk te onderhouden en geschikt voor je ruimte. Vergeet niet deze factoren in overweging te nemen voordat je je aankoop doet.

Inhoudsopgave