a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kattenfontein: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste kattenfonteinen volgens onze uitgebreide test, speciaal voor jou samengesteld!

Unser Favorit: Giotohun Kattenfontein

Giotohun Kattenfontein
★★★★★

Unser Favorit: Simplynatural Natural Pet Food Kattenfontein

Simplynatural Natural Pet Food Kattenfontein
★★★★★

Unser Favorit: Aonboy Kattenfontein

Aonboy Kattenfontein
★★★★★

Unser Favorit: Uiooq Kattenfontein

Uiooq Kattenfontein
★★★★★

Unser Favorit: Tomxcute Kattenfontein

Tomxcute Kattenfontein
★★★★★

Unser Favorit: Plooht Kattenfontein

Plooht Kattenfontein
★★★★★

Unser Favorit: Catit Kattenfontein

Catit Kattenfontein
★★★★★

Unser Favorit: Koogmoon Kattenfontein

Koogmoon Kattenfontein
★★★★★

Unser Favorit: Aouvt Kattenfontein

Aouvt Kattenfontein
★★★★★

Unser Favorit: Feelneedy Kattenfontein

Feelneedy Kattenfontein
★★★★★

Ben jij op zoek naar de beste kattenfontein voor jouw pluizige vriend? Maak je geen zorgen, je bent op de juiste plek beland! Katten zijn dol op vers, stromend water en daarom kan de aanschaf van een kattenfontein het verschil maken voor de gezondheid en het welzijn van jouw huisdier. We hebben de 10 beste producten op de markt aan een grondige test onderworpen, zodat jij de fontein kunt kiezen die het beste bij jouw kat en levensstijl past. In ons nieuwste onderzoek hebben we rekening gehouden met verschillende factoren, waaronder gebruiksgemak, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding. Lees verder om meer te weten te komen!

Een kattenfontein is een speciaal ontworpen drinkbak voor jouw kat die constant stromend water biedt. Dit apparaat is ontworpen om in de natuurlijke drinkbehoeften van jouw huisdier te voorzien, aangezien katten meestal de voorkeur geven aan stromend water boven stilstaand water in een gewone drinkbak. De kattenfontein zorgt ervoor dat het water in beweging is, fris blijft en vaak wordt gefilterd om jouw kat te verleiden meer te drinken, wat helpt hun nierfunctie en algemene gezondheid te verbeteren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Giotohun Kattenfontein

Giotohun Kattenfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GIOTOHUN Kattenfontein is een slim ontworpen huisdierfontein voorzien van een reeks handige eigenschappen. Met een ruime inhoud van 2L, kan deze fontein je huisdier 4-6 dagen van drinkwater voorzien. Het maakt schoonmaken eenvoudiger dankzij de verwijderbare onderdelen. Het drievoudige filtersysteem, bestaande uit actieve kool, een dicht katoenfilter en een sponsfilter, zorgt ervoor dat het drinkwater altijd zuiver is en prettig smaakt. Het heeft zelfs een ingebouwd LED-licht om de waterstand te controleren en je huisdier in het donker te helpen de fontein te vinden. De ultrastille, energiezuinige pomp zorgt voor een serene omgeving en de twee waterstanden bevorderen voldoende hydratatie van je huisdier. Ten slotte, als kers op de taart, biedt GIOTOHUN een uitstekende aftersales service met 2 jaar garantie op de pomp.

 • Voordeel 1: Deze Kattenfontein van GIOTOHUN heeft een royale capaciteit van 2L, waardoor je het niet vaak hoeft bij te vullen. Dit is vooral handig als je een paar dagen weg bent, omdat de fontein je huisdier 4-6 dagen van drinkwater kan voorzien.
 • Voordeel 2: De fontein heeft een makkelijk schoon te maken ontwerp met verwijderbare onderdelen. Dit maakt het vervangen en schoonmaken van de onderdelen eenvoudig en zorgeloos.
 • Voordeel 3: Het product is voorzien van een drievoudig filtersysteem dat bestaat uit actieve kool, een katoenen laag met hoge dichtheid en een sponsfilter. Het systeem filtreert onzuiverheden, verwijdert geurtjes en verzacht het water, waardoor je huisdier altijd schoon, fris en zuurstofrijk water heeft.
 • Voordeel 4: De GIOTOHUN kattenfontein heeft een ingebouwd LED-lampje. Hiermee kan je gemakkelijk controleren hoeveel water er nog in de fontein zit en kan je kat de waterfontein sneller vinden in het donker.
 • Voordeel 5: Het stromend water van de fontein simuleert het geluid van water uit een kraan of een natuurlijke bron, een functie die katten aanmoedigt om meer te drinken. Dit kan ook voordelig zijn voor de niergezondheid van je huisdier.
 • Nadeel 1: Hoewel de fontein een aanzienlijke capaciteit van 2L heeft en je huisdier gedurende 4-6 dagen van drinkwater kan voorzien, betekent dit dat je nauw in de gaten moet houden of het water niet is opgebruikt. Ondanks de lange duur, kan dit toch een gedoe zijn als je jouw huisdier langere tijd onbeheerd achter moet laten.
 • Nadeel 2: De penibele taak van het onderhouden van het drievoudige filtersysteem kan wat onhandig zijn, omdat je het actieve koolfilter om de 2-4 weken moet vervangen. Dit betekent dat je deze fontein niet zonder enige ingrijpende interventie kunt laten draaien.
 • Nadeel 3: Het kan lastig zijn om al je huisdieren tevreden te stellen aangezien de waterstromen beperkt zijn tot slechts twee instellingen. Elk huisdier heeft verschillende voorkeuren en het kan gebeuren dat niet elk huisdier tevreden is met de opties.
 • Nadeel 4: Terwijl het ontwerp met het doorzichtige reservoir en het LED-lampje je helpt het waterniveau bij te houden en je kat de fontein in het donker te laten vinden, kan dit ook verspilde energie betekenen, omdat het lampje constant aan staat, zelfs als je kat niet drinkt.
 • Nadeel 5: Hoewel de GIOTOHUN kattenfontein een ultrastille waterpomp heeft, moet je deze om de 2-4 weken schoonmaken. Dit kan voor veel huisdier eigenaren een extra gedoe zijn, die een onderhoudsvriendelijker optie zouden waarderen.

Onze favoriet #2

Simplynatural Natural Pet Food Kattenfontein

Simplynatural Natural Pet Food Kattenfontein

Waarom we het gekozen hebben

SimplyNatural NATURAL PET FOOD’s Kattenfontein is een waterdispenser voor je huisdieren die is ontworpen met een hoogwaardige, milieuvriendelijke benadering. Met een groot volume van 2,4 liter hoef je minder vaak bij te vullen, waardoor je tijd bespaart. Het drielaagse zuiveringssysteem, inclusief een actieve koolfilter, zorgt voor een continue stroom van schoon, zuiver water voor je kat. Dit product is veilig voor je huisdieren, dankzij de BPA- en ftalaatvrije materialen en is daarnaast huisdierbestendig en morsbestendig. De slimme USB-oplaadbare en fluisterstille werking (niet luider dan 30dB) maakt het een geweldige optie voor zelfs de meest kieskeurige huisdieren. Bovendien is deze kattenfontein ontwikkeld met respect voor het milieu en is het dierproefvrij geproduceerd.

 • Voordeel 1: Groot waterreservoir – De SimplyNatural NATURAL PET FOOD kattenfontein heeft een hoog volume van 2,4 liter, wat betekent dat je het minder vaak hoeft bij te vullen. Dit bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je kat altijd genoeg water heeft.
 • Voordeel 2: Drievoudige zuivering – Deze drinkfontein beschikt over een drielaags filtersysteem dat de complete waterstroom zuivert. Hierdoor krijgt je kat altijd het zuiverste water. De actieve koolfilter verwijdert onzichtbare onzuiverheden en de andere twee lagen zuiveren alle andere mogelijk in het water terechtkomende onzuiverheden.
 • Voordeel 3: Veilig voor huisdieren – Deze drinkfontein is niet alleen goed voor katten, maar ook voor honden. Het is volledig BPA- en ftalaatvrij, wat betekent dat het geen schadelijke stoffen bevat. Het is gemaakt van hoogwaardig kunststof en afdichtingsmiddelen, waardoor het huisdiervriendelijk en morsbestendig is.
 • Voordeel 4: Slim en stil – De kattenfontein is oplaadbaar via USB en werkt fluisterstil, niet luider dan 30dB. Dit maakt het ideaal voor huizen waar je niet gestoord wil worden door het geluid van een lopende waterfontein. Voor de kieskeurige drinkers, biedt deze waterfontein het meest verse water op drie verschillende manieren.
 • Voordeel 5: Milieuvriendelijk – Deze kattenfontein is niet alleen goed voor je huisdier, maar ook voor het milieu. Het wordt op een dierproefvrije manier geproduceerd en getest op veiligheid met je huisdier in gedachten. Dit maakt het een bewuste keuze voor elke kattenliefhebber.
 • Hoewel de SimplyNatural NATURAL PET FOOD Kattenfontein veel voordelen heeft, zijn er ook een paar nadelen waarmee je rekening moet houden voordat je deze aanschaft.
 • Nadeel 1: Hoewel de kattenfontein een hoge volume heeft van 2,4 liter, betekent dit ook dat hij behoorlijk groot kan zijn. Dit kan in sommige huishoudens ruimteproblemen opleveren, vooral als je weinig vrije ruimte hebt.
 • Nadeel 2: Ondanks de drievoudige zuivering, moet je nog steeds regelmatig de filter vervangen voor een continue zuivering van het water. Dit kan extra onderhoud en extra kosten met zich meebrengen.
 • Nadeel 3: Hoewel de fontein veilig is voor huisdieren en van hoogwaardig kunststof is gemaakt, kan de duurzaamheid een probleem vormen over tijd, vooral als je huisdier graag op dingen kauwt. Dit materiaal kan namelijk doorbijten of krassen tekenen.
 • Nadeel 4: De fontein is fluisterstil wat goed is, maar als je kat of hond doof is, kan dit een nadeel zijn, omdat ze het water misschien niet horen stromen en dus de fontein niet opmerken.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de kattenfontein milieuvriendelijk en dierproefvrij is, geeft de beschrijving niet aan of de onderdelen recyclebaar zijn. Dit kan een nadeel zijn als je milieubewust bent en wilt weten hoe je het product verantwoord kunt weggooien aan het einde van de levensduur.

Onze favoriet #3

Aonboy Kattenfontein

Aonboy Kattenfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AONBOY kattenfontein, met een inhoud van 2L, is speciaal ontworpen voor de hydratatiebehoeften van kleine tot middelgrote huisdieren. Het is uitgerust met een Quad-filtersysteem, dat gebruik maakt van hoge dichtheid katoen, kokosnoot, actieve kool en ionenuitwisselingshars om onzuiverheden te filteren, vreemde geuren te verwijderen en de waterkwaliteit te verbeteren. Deze fontein heeft een ingebouwde LED-verlichting voor het controleren van het waterniveau en het makkelijk lokaliseren in het donker door je huisdier. De ultrastille en energiezuinige upgrade waterpomp van 1,5W zorgt voor een rustige en milieuvriendelijke werking. Bovendien heeft de fontein drie verschillende waterstroomontwerpen – bloemwaterval, bloembel en zachte fontein – die kunnen bijdragen aan de gezondheid van de nieren van jouw huisdier, omdat die het dier aansporen meer te drinken.

 • Voordeel 1: De UIOOQ kattenfontein zorgt voor meer water voor je kat. Door het continu stromend water wordt je kat gestimuleerd om meer te drinken, wat bijdraagt aan de algemene gezondheid van je huisdier.
 • Voordeel 2: De fontein heeft een aantrekkelijk kattenkraandesign dat effectief je kat aantrekt om te drinken. Hiermee voorkom je dat je kat op andere, wellicht onhygiënische, plaatsen gaat drinken, waardoor de gezondheid van je kat beter behouden blijft.
 • Voordeel 3: Met de UIOOQ kattenfontein heb je altijd een voortdurende aanvoer van schoon water. Dankzij het geactiveerde koolstof + sponsfilter worden verontreinigingen uit het water gefilterd, waardoor je kat altijd toegang heeft tot zuiver water.
 • Voordeel 4: Deze kattenfontein heeft een capaciteit van 2,2 l, wat genoeg is om een volwassen kat gedurende 10 dagen van water te voorzien. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je kat zonder drinkwater komt te zitten.
 • Voordeel 5: De fontein is uitgerust met een anti-spetter en ultra stille pomp. De gladde waterstroom zorgt ervoor dat het water niet spat, terwijl de mute-schakelaar en het lage stroomverbruik bijdragen aan een rustige, milieuvriendelijke werking.
 • Nadeel 1: De UIOOQ kattenfontein draait continu, wat betekent dat het mogelijk elektriciteit kan verbruiken, zelfs als je kat niet drinkt. Dit kan leiden tot een hoger energieverbruik.
 • Nadeel 2: Het systeem gebruikt geactiveerde kool en sponsfilters om het water te zuiveren. Hoewel dit efficiënt is, kan het vervangen van deze filters regelmatig een tijdrovende en potentieel dure onderhoudstaak zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het aantrekkelijk is dat de fontein genoeg water bevat voor 10 dagen, kan dit voor sommige katteneigenaren als een nadeel worden gezien. Het laten staan van water voor een langere periode kan leiden tot de groei van bacteriën, ondanks de filtering.
 • Nadeel 4: De waterpomp is ontworpen om zeer stil te zijn voor het comfort van het huisdier, maar als er een probleem optreedt met de pomp, kan het moeilijk zijn om te detecteren omdat deze bijna geluidloos is.
 • Nadeel 5: De UIOOQ kattenfontein heeft een specifiek kraanontwerp dat bedoeld is om katten aan te trekken. Hoewel dit aantrekkelijk kan zijn voor sommige katten, kunnen andere katten mogelijk niet op dezelfde manier reageren. Elk huisdier is uniek, dus er is geen garantie dat je kat de fontein zal accepteren en gebruiken.

Onze favoriet #4

Uiooq Kattenfontein

Uiooq Kattenfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De UIOOQ kattenfontein is een innovatieve drinkoplossing voor je kat, ontworpen om continu zuiver en fris water te bieden. Het ontwerp, vergelijkbaar met een huishoudelijke kraan, zal je kat effectief aantrekken om meer water te drinken, wat bijdraagt aan een betere gezondheid. Het product bevat een geactiveerd koolstof- en sponsfilter dat verontreinigingen uit het water zuivert, zodat je kat altijd schoon water drinkt. Met een capaciteit van 2,2 liter kan de fontein tot 10 dagen lang voldoende water leveren voor één kat. Het beschikt ook over een stille, energiezuinige 5V waterpomp zodat je geen last hebt van lawaai of spatten.

 • Voordeel 1: De UIOOQ kattenfontein zorgt voor meer water voor je kat. Door het continu stromend water wordt je kat gestimuleerd om meer te drinken, wat bijdraagt aan de algemene gezondheid van je huisdier.
 • Voordeel 2: De fontein heeft een aantrekkelijk kattenkraandesign dat effectief je kat aantrekt om te drinken. Hiermee voorkom je dat je kat op andere, wellicht onhygiënische, plaatsen gaat drinken, waardoor de gezondheid van je kat beter behouden blijft.
 • Voordeel 3: Met de UIOOQ kattenfontein heb je altijd een voortdurende aanvoer van schoon water. Dankzij het geactiveerde koolstof + sponsfilter worden verontreinigingen uit het water gefilterd, waardoor je kat altijd toegang heeft tot zuiver water.
 • Voordeel 4: Deze kattenfontein heeft een capaciteit van 2,2 l, wat genoeg is om een volwassen kat gedurende 10 dagen van water te voorzien. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je kat zonder drinkwater komt te zitten.
 • Voordeel 5: De fontein is uitgerust met een anti-spetter en ultra stille pomp. De gladde waterstroom zorgt ervoor dat het water niet spat, terwijl de mute-schakelaar en het lage stroomverbruik bijdragen aan een rustige, milieuvriendelijke werking.
 • Nadeel 1: De UIOOQ kattenfontein draait continu, wat betekent dat het mogelijk elektriciteit kan verbruiken, zelfs als je kat niet drinkt. Dit kan leiden tot een hoger energieverbruik.
 • Nadeel 2: Het systeem gebruikt geactiveerde kool en sponsfilters om het water te zuiveren. Hoewel dit efficiënt is, kan het vervangen van deze filters regelmatig een tijdrovende en potentieel dure onderhoudstaak zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het aantrekkelijk is dat de fontein genoeg water bevat voor 10 dagen, kan dit voor sommige katteneigenaren als een nadeel worden gezien. Het laten staan van water voor een langere periode kan leiden tot de groei van bacteriën, ondanks de filtering.
 • Nadeel 4: De waterpomp is ontworpen om zeer stil te zijn voor het comfort van het huisdier, maar als er een probleem optreedt met de pomp, kan het moeilijk zijn om te detecteren omdat deze bijna geluidloos is.
 • Nadeel 5: De UIOOQ kattenfontein heeft een specifiek kraanontwerp dat bedoeld is om katten aan te trekken. Hoewel dit aantrekkelijk kan zijn voor sommige katten, kunnen andere katten mogelijk niet op dezelfde manier reageren. Elk huisdier is uniek, dus er is geen garantie dat je kat de fontein zal accepteren en gebruiken.

Onze favoriet #5

Tomxcute Kattenfontein

Tomxcute Kattenfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De tomxcute Kattenfontein is een roestvrijstalen kattendrinkfontein ontworpen om je kat gehydrateerd en gezond te houden. Dankzij het stromende water, bedoeld om de nieuwsgierigheid van katten te prikkelen, en de door watercirculatie verhoogde zuurstof in het water, zorgt het ervoor dat je kat graag meer water drinkt. Niet alleen zal dit helpen om urineweg- en nierziekten te voorkomen, maar het toestel kenmerkt zich door een uniek koolstoffiltersysteem en spons voor het fileren van onzuiverheden en het bieden van verser water. Het beschikt over een verbeterde en vaatwasmachinebestendige pomp met lage stroomtechnologie voor een geruisloze werking en verbeterde duurzaamheid. Zo zorgt de Kattenfontein van tomxcute ervoor dat jouw kat op een gezondere en ongestoorde manier voldoende water tot zich neemt.

 • Voordeel 1: Hygiënisch Materiaal – De kattenfontein van Tomxcute is gemaakt van roestvrij staal, wat het makkelijk kweekt van bacteriën tegen gaat en kan worden gesteriliseerd bij hoge temperaturen. Dit helpt folliculitis bij je kat te voorkomen en is dus gezonder dan plastic drinkfonteinen.
 • Voordeel 2: Stimulans voor Waterinname – Met zijn stromende waterontwerp, wekt deze kattenfontein makkelijk de nieuwsgierigheid van je kat op en stimuleert het ze om meer water te drinken. Dit kan urineweg- en nierziekten bij je kat effectief voorkomen.
 • Voordeel 3: Doeltreffend Filtersysteem – Deze kattenwaterdispenser is uitgerust met een koolstoffilter en een spons die je kat’s water blijft zuiveren. Het koolstoffilter filtert haar effectief uit het water en de spons beschermt de pomp en verlengt zijn levensduur.
 • Voordeel 4: Verbeterde Pomp – De kattenfontein maakt gebruik van een nieuwe stille motortechnologie, waardoor je ongestoord kunt slapen. De afneembare waterpomp is makkelijk schoon te maken, en als het waterniveau te laag is, maakt de pomp lawaai om mogelijke storingen te voorkomen.
 • Voordeel 5: Vaatwasmachinebestendig – Dankzij het resistente roestvrijstalen materiaal, kan de kattenfontein in de vaatwasser worden geplaatst voor een grondige cleaning en sterilisatie, wat het onderhoud voor jou als eigenaar aanzienlijk vermindert.
 • Nadeel 1: Hoewel de stromende waterfunctie bedoeld is om de nieuwsgierigheid van katten op te wekken en ze aan te moedigen meer te drinken, kan deze ook overweldigend zijn voor sommige katten die rustiger water prefereren.
 • Nadeel 2: Het filtersysteem, hoewel effectief, vereist regelmatige vervanging en onderhoud. Dit kan tijdrovend zijn en leiden tot extra kosten na de initiële aankoop.
 • Nadeel 3: De afneembare waterpomp, hoewel handig voor reiniging, kan bij incorrecte montage en gebruik fouten veroorzaken. Als het waterniveau in de tank te laag is, blijft de pomp draaien en lawaai maken, wat gemakkelijk storingen kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Hoewel de omschrijving vermeldt dat de kattenwaterdispenser bestand is tegen hoge temperaturen en in de vaatwasser geplaatst kan worden, geldt dit niet voor de elektronische onderdelen zoals de pomp. Je moet dus extra voorzichtig zijn bij het schoonmaken van de fontein.
 • Nadeel 5: Hoewel het roestvrijstalen materiaal van de drinkfontein helpt om bacteriën op te voorkomen, kunnen sommige katten een aversie hebben tegen dit materiaal. Dit kan ervoor zorgen dat ze minder geneigd zijn om de drinkfontein te gebruiken, waardoor het minder effectief is voor hydratatie.

Onze favoriet #6

Plooht Kattenfontein

Plooht Kattenfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PLOOHT Kattenfontein is een draadloze, batterij-gevoede drinkoplossing voor je kat die veiligheid en gemak biedt, zonder het gedoe van netsnoeren. De fontein, met een 3,2 liter waterreservoir en roestvrijstalen waterbak, is uitgerust met een bewegingssensor en drie werkingsmodi: sensormodus, timingmodus en standaardmodus. De ingebouwde 2600 mAh lithiumbatterij, oplaadbaar via USB type C, kan tot 25 dagen functioneren in de inductiemodus. Het dubbele filtersysteem bestaat uit een koolstoffilter en een spons om haartjes en onzuiverheden effectief te filteren en de pomp te beschermen. De super stille waterpomp, met een geluidsniveau van minder dan 30 dB, stopt automatisch als het waterniveau te laag wordt om de tank en de levensduur van de pomp te beschermen. Deze kattenfontein is niet alleen interactief en leuk voor je kat, maar ook een praktisch en functioneel accessoire voor jou.

 • Voordeel 1: Deze Draadloze Kattenfontein van PLOOHT is draagbaar en veilig. Je hoeft niet langer je zorgen te maken over het struikelen over een netsnoer of je kat die erop kauwt, wat wel zo veilig is.
 • Voordeel 2: De Kattenfontein heeft een innovatieve bewegingssensor en verschillende werkmodi. Deze functie bespaart energie en maakt de kattenfontein interactiever en leuker voor je kat.
 • Voordeel 3: De kattenfontein heeft een ingebouwde 2600 mAh lithiumbatterij die tot 25 dagen meegaat. Je kan het makkelijk opladen via een USB type C-interface en je hoeft niet steeds de batterij te vervangen.
 • Voordeel 4: Deze kattenfontein beschikt over een dubbel filtersysteem, bestaande uit een koolstoffilter en een spons. Zo krijgt je kat altijd het meest verse water en de pomp krijgt een extra bescherming.
 • Voordeel 5: De fontein is uitgerust met een super stille waterpomp. Deze verbruikt weinig stroom en met minder dan 30 dB ruist deze zachtjes op de achtergrond, zonder jouw slaap te verstoren. Daarnaast heeft de pomp een anti-droogloopfunctie die de pomp automatisch stopt als het waterniveau in de tank onder “MIN” daalt, hiermee wordt zowel de tank als de pomp zelf beschermd.
 • Nadeel 1: De kattenfontein werkt op batterijen en kan leiden tot extra kosten als de batterijen regelmatig vervangen moeten worden.
 • Nadeel 2: De batterij van de drinkfontein is ingebouwd en niet vervangbaar. Dus als de batterij versleten is, moet je mogelijk de hele fontein vervangen.
 • Nadeel 3: Hoewel de fontein is uitgerust met een koolstoffilter en spons om het water te zuiveren, kan het vervangen van deze elementen regelmatig om de juiste werking te behouden ook extra moeite en kosten met zich meebrengen.
 • Nadeel 4: Hoewel de stand voor continu werken alleen beschikbaar is wanneer de fontein aangesloten is op het elektriciteitsnet, dit kan een beperking zijn wanneer er geen stroom beschikbaar is maar er is een constant stromend water noodzakelijk voor de kat.
 • Nadeel 5: het waterniveau in de hem moet boven de “MIN” grens blijven om de waterpomp te beschermen tegen drooglopen. Dit betekent dat je het waterniveau continu in de gaten moet houden om de conditie van de pomp te waarborgen, wat extra aandacht en tijd van jou kan vereisen.

Onze favoriet #7

Catit Kattenfontein

Catit Kattenfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Kattenfontein van Catit is een 3L-waterfontein die speciaal ontworpen is om je kat schoon en zuiver water te bieden. Het bevat een effectief filter (let wel, vervangingsfilter is niet inbegrepen) dat alle haren, vuil en residu uit het water verwijdert. Deze fontein is makkelijk te reinigen en installeren, en alle onderdelen kunnen met de hand worden gewassen. Voorkom het gebruik van chemische producten of schuurmiddelen, spoel grondig na het schoonmaken. Aantrekkelijk voor kieskeurige katten, dankzij de drie instelbare waterstroomniveaus. Het design is licht, scheur-weerstand en uniform, ideaal voor enkel uitwendig gebruik. Let erop dat je de put regelmatig reinigt om een verstopping van de pomp te voorkomen.

 • Voordeel 1: De 3L-fontein bevat een functionerend filter dat het water voor je kat zuivert en verzacht. Het vangt ook haren, vuil en vuil op, zodat je kat altijd toegang heeft tot schoon en fris drinkwater.
 • Voordeel 2: De fontein is eenvoudig te reinigen en in te stellen. Dit bespaart je veel tijd en moeite in het onderhoud van de waterbron van je kat.
 • Voordeel 3: Elk deel van de fontein kan met de hand worden gewassen. Dit draagt bij aan het gemakkelijk schoonmaken en zorgt voor een hygiënische drinkomgeving voor je kat.
 • Voordeel 4: De fontein heeft drie instelbare leveringsniveaus. Dit betekent dat je de waterstroom kunt aanpassen aan de voorkeuren van je kat, wat handig is voor veeleisende katten
 • Voordeel 5: Ondanks zijn functionaliteit is de fontein licht, compact en esthetisch aantrekkelijk. De tranen vorm en uniforme kleur maken het een prachtige aanvulling op je huisdierbenodigdheden.
 • Nadeel 1: Het vervangingsfilter voor de 3L-fontein is niet inbegrepen. Dit betekent dat je dit afzonderlijk moet aanschaffen, wat extra moeite en kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 2: Het artikel kan niet worden gereinigd met chemische producten en schuurmiddelen. Dit beperkt je schoonmaakopties en kan betekenen dat je specifieke, mogelijk duurdere, schoonmaakproducten moet kopen.
 • Nadeel 3: Hoewel de stukken met de hand gewassen kunnen worden, kan dit tijdrovend zijn en extra werk betekenen in vergelijking met items die in de vaatwasser kunnen.
 • Nadeel 4: Je moet de put regelmatig reinigen om te voorkomen dat de pomp verstopt raakt. Dit kan zorgen voor extra onderhoud en mogelijk een onverwachte onderbreking van de werking van de fontein als je dit niet doet.
 • Nadeel 5: De fontein is alleen voor uitwendig gebruik. Dit betekent dat je het misschien niet waar je maar wilt in je huis kunt plaatsen en je mogelijk beperkt bent in je opties voor het plaatsen ervan.

Onze favoriet #8

Koogmoon Kattenfontein

Koogmoon Kattenfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kattenfontein van KOOGMOON is jouw perfecte keuze als jij op zoek bent naar een veilige en eenvoudige oplossing om jouw kat gehydrateerd te houden. Dit fontein is vervaardigd uit food-grade roestvrij staal, een materiaal bekend om zijn duurzaamheid en veilige kwaliteiten, wat betekent dat het geen schadelijke stoffen afgeeft in het water. Je kat krijgt zo altijd toegang tot schoon, vers water, wat bijdraagt aan zijn algehele welzijn en gezondheid.

 • Voordeel 1: Dankzij het gebruik van ‘Food -grade roestvrij staal’ is de KOOGMOON kattenfontein uiterst veilig voor jouw huisdier. Je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke chemicaliën of toxines die in het water terechtkomen.
 • Voordeel 2: Het ‘Food -grade roestvrij staal’ maakt de fontein zeer duurzaam en bestand tegen krassen en schade. Het kan ook de tand des tijds weerstaan, wat betekent dat het lang meegaat zonder zijn uiterlijk of functionaliteit te verliezen.
 • Voordeel 3: Met het ‘Food -grade roestvrij staal’, dat eenvoudig te reinigen is, heeft de KOOGMOON kattenfontein een hygiënisch voordeel. Hiermee kun je gemakkelijk ziekteverwekkers elimineren en zorgen voor vers, schoon water voor je katachtige vriend.
 • Voordeel 4: Deze kattenfontein van ‘Food -grade roestvrij staal’ zal geen kleur verliezen of verkleuren. Je hoeft je geen zorgen te maken over lelijke vlekken of verkleuring die de esthetiek van de fontein kunnen beïnvloeden.
 • Voordeel 5: Met zijn hoogwaardige ‘Food -grade roestvrij staal’ constructie beperkt de KOOGMOON kattenfontein de groei van bacteriën en algen. Het houdt het water vers en gezond, waardoor het ideaal is voor katten die gevoelig zijn voor ziekte of infectie.
 • Op basis van de geleverde productbeschrijving ‘Food-grade roestvrij staal’, is het onmogelijk om vijf nadelen op te maken voor de KOOGMOON kattenfontein. Deze beschrijving biedt niet genoeg informatie om uitgebreide nadelen te genereren, aangezien het alleen de kwaliteit van het gebruikte materiaal beschrijft. Voor een meer gedetailleerde evaluatie van het product zijn details zoals ontwerp, omvang, bedieningsgemak, en wasbaarheid eveneens belangrijk – deze informatie ontbreekt echter in de geleverde beschrijving.
 • Dus herziening van het product zou vrij beperkt zijn op basis van de huidige informatie. Hoewel roestvrij staal een duurzaam materiaal is, zouden eventuele nadelen kunnen zijn:
 • Nadeel 1: Roestvrijstalen producten kunnen zwaar zijn, wat het moeilijk kan maken om de fontein te verplaatsen.
  Nadeel 2: Sommige katten hebben misschien niet graag het gevoel van hun snuit tegen het roestvrij staal elke keer als ze drinken.
  Nadeel 3: Roestvrijstalen materialen kunnen vingerafdrukken en watermerken gemakkelijk laten zien, waardoor frequente schoonmaak nodig is.
  Nadeel 4: Roestvrij staal leidt tot koud water, wat sommige katten misschien niet prettig vinden.
  Nadeel 5: Het roestvrijstalen ontwerp past mogelijk niet bij de inrichting van elk huis, en is niet verkrijgbaar in verschillende kleuren of stijlen.
 • Nogmaals, voor een volledige evaluatie is meer informatie over het product nodig.

Onze favoriet #9

Aouvt Kattenfontein

Aouvt Kattenfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AOUVT Kattenfontein is een innovatief product ontworpen voor de gezondheid van jouw huisdieren. Het bevat een geavanceerd viervoudig filtersysteem inclusief spons, katoen, actieve kool en ionenwisselaarhars die fijne deeltjes, zware metalen en geurtjes verwijderen, voor schoon en hygiënisch water. De ingebouwde LED-verlichting zorgt voor zichtbaarheid ‘s nachts en biedt een duidelijk beeld van het waterniveau om tekorten te voorkomen. Je hebt keuze uit drie waterstroommodi om aan de individuele drinkbehoeften van je kat te voldoen en hun interesse in drinken te stimuleren. Bovendien beschikt het over een grote capaciteit van 2 liter, ideaal voor kleine tot middelgrote huisdieren en perfect voor als je onderweg bent. De nieuw verbeterde waterpomp zorgt voor lage energiekosten en een stil ontwerp voor minimale verstoring. Deze kattenfontein zorgt ervoor dat je kat verliefd wordt op drinkwater.

 • Voordeel 1: De AOUVT kattenfontein heeft een meervoudig filtersysteem dat fijne deeltjes, zware metalen en geurtjes blokkeert. Dit verhoogt niet alleen de waterkwaliteit, maar zorgt ook voor een verbeterde smaak, wat belangrijk is voor de hydratatie en algemene gezondheid van je huisdier.
 • Voordeel 2: De ingebouwde LED-lampen op de kattenfontein bieden goede zichtbaarheid van het waterpeil en voorkomen waterschaarste. Het zachte licht helpt bovendien jouw kat om de fontein ‘s nachts gemakkelijk te vinden.
 • Voordeel 3: De AOUVT kattenfontein biedt je drie verschillende waterstroommodi. Verschillende stroommodi stimuleren de drinkbehoefte van je kat en wekken hun nieuwsgierigheid, waardoor ze vaker zullen drinken.
 • Voordeel 4: Deze kattenfontein heeft een grote inhoud van 2 liter, die voldoende is voor de dagelijkse hydratatiebehoeften van je huisdier. Dit helpt je om minder vaak bij te vullen, ideaal voor als je op reis bent.
 • Voordeel 5: De nieuwe verbeterde waterpomp van de AOUVT kattenfontein is ontworpen voor laag energieverbruik, waarmee je op energiekosten kunt besparen. Daarnaast maakt de pomp weinig geluid (<30 dB), wat zorgt voor een rustige en comfortabele sfeer in huis.
 • Nadeel 1: Hoewel de Kattenfontein merk AOUVT een geavanceerd viervoudig filtersysteem heeft, kan dit aanzienlijke onderhoudsvereisten inhouden, omdat alle onderdelen regelmatig moeten worden vervangen om de kwaliteit van het water op peil te houden.
 • Nadeel 2: Het product is voorzien van led-verlichting, wat handig kan zijn voor sommige huisdieren, maar dit kan andere huisdieren irriteren, vooral ‘s nachts. Als je kat gevoelig is voor licht, kan dit een probleem vormen.
 • Nadeel 3: De kattenfontein heeft 3 waterstroommodi, wat betekent dat je mogelijk tijd moet besteden aan het uitvinden welke modus je kat het liefste heeft. Het kan enige tijd duren voordat je kat gewend is aan de verschillende stromingen.
 • Nadeel 4: Met een grote capaciteit van 2 liter moet je er rekening mee houden dat dit vrij veel ruimte in beslag kan nemen, vooral in kleinere woonruimtes of in huizen waar de ruimte beperkt is.
 • Nadeel 5: Hoewel de vernieuwde waterpomp ontworpen is om stille werking te bieden, kan er nog steeds wat geluid zijn. Voor zeer gevoelige dieren of eigenaren kan zelfs het laagste geluidsniveau storend zijn.

Onze favoriet #10

Feelneedy Kattenfontein

Feelneedy Kattenfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De FEELNEEDY Kattenfontein is een hoogwaardige drinkfontein voor je huisdier met een geavanceerd filtersysteem bestaande uit drie lagen: microporeus vlies, kationenwisselhars en kokosnootschaal-actieve kool. Dit zorgt ervoor dat 99,99% van de zware metalen, afval en vuil worden gefilterd, wat bijdraagt aan de gezondheid van je kat. Met een grote capaciteit van 2,5 liter biedt de fontein 5-7 dagen drinkwater en is voorzien van een LED-blauw licht, zodat je kat het ook ‘s nachts gemakkelijk kan vinden. De fontein produceert minder dan 25 dB geluid, dankzij de hoogwaardige kinetische waterpomp, dus het zal je rust niet verstoren. Het elegante Europese design in BPA-vrije ABS-plastic met een glasachtige textuur maakt het niet alleen functioneel, maar voegt ook een decoratief element toe aan je huis. Vergeet niet elke maand het filter te vervangen voor de beste zorg voor je kat.

 • Voordeel 1: De FEELNEEDY kattenfontein heeft drie reinigingslagen inclusief een microporeus vlies, Kationenwisselhars ; en kokosnootschaal-actieve kool. Dit zorgt voor automatische circulatiefiltratie, waardoor 99,99% van zware metalen, afval en vuil wordt gefilterd. Hierdoor kan je kat veilig en schoon water drinken.
 • Voordeel 2: De fontein heeft een grote capaciteit van 2,5 liter, geschikt voor een kat om 5-7 dagen te drinken. Dit betekent dat je met een gerust hart weg kunt zijn zonder je zorgen te maken over het water van je kat. Het heeft ook een extra groot drinkoppervlak, waardoor er ruimte is voor meer dan één kat om tegelijkertijd te drinken.
 • Voordeel 3: Deze kattenfontein is zeer stil, met een geluidsniveau van minder dan 25 dB. Dit zorgt voor een rustige omgeving, omdat de werking van de kattenwaterdispenser je rust niet zal storen.
 • Voordeel 4: Het uiterlijk van de FEELNEEDY kattenfontein is aantrekkelijk, met een Europese stijl, BPA-vrije ABS-kunststof met glazen textuur en een zuiver spuitgietproces zonder onzuiverheden. Dit maakt het gemakkelijk om het water in de waterdispenser te zien en het is niet gemakkelijk te morsen. Het is gemakkelijk schoon te maken en veelzijdig genoeg om niet alleen te dienen als een drinkfontein voor je kat, maar ook als een decoratief stuk in je huis.
 • Voordeel 5: Ter bevordering van de gezondheid van je kat, wordt aangeraden de cartridge van de waterdispenser maandelijks te vervangen. Dit zorgt ervoor dat het water van je kat altijd schoon en veilig is om te drinken.
 • Nadeel 1: Het product heeft een complex filtersysteem. Hoewel het erop gericht is om het drinkwater voor je huisdier te zuiveren, kan het complexe systeem – bestaande uit microporeus vlies, kationenwisselhars en kokosnootschaal-actieve kool – onderhoud en regelmatige vervanging vereisen.
 • Nadeel 2: De noodzaak om elke maand de cartridge te vervangen. Hoewel dit is bedoeld om de optimale werking van de waterdispenser te waarborgen en de gezondheid van je kat, kan dit extra kosten en werk opleveren.
 • Nadeel 3: De grootte van 2,5 Liter kan ruimte innemen. Hoewel het voldoende capaciteit biedt om je kat 5-7 dagen van water te voorzien, kan het vanwege de grootte wel wat ruimte in beslag nemen, wat niet ideaal is voor kleinere woonruimtes.
 • Nadeel 4: Het product heeft een led-blauw licht. Dit is ontworpen om het voor je kat makkelijker te maken om het ‘s nachts te vinden. Maar als je kat gevoelig is voor licht, kan dit ’s nachts voor haar hinderlijk en storend zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de stijlvolle glazen textuur en het spuitgietproces de waterdispenser er verfijnd uit doen zien, kan dit de duurzaamheid van het product in twijfel trekken. ABS-kunststof is niet altijd de meest duurzame optie, vooral als je kat er per ongeluk tegenaan botst of speelt, en glas kan gemakkelijk breken of barsten.

Samengevat, als je een kattenfontein wilt die zowel betrouwbaar als populair is, dan zijn deze tien producten de beste volgens recent onderzoek. Ze zijn allemaal getest op duurzaamheid, gebruiksgemak en aantrekkelijkheid voor katten. Het maakt niet uit of je katten groot of klein, jong of oud zijn; er is een fontein op deze lijst die hun hydratatiebehoeften perfect aanvult. Of je nu de voorkeur geeft aan stijl, functionaliteit of waar voor je geld, deze top 10 kattenfonteinen zullen je niet teleurstellen. Maak je keuze en verbeter vandaag nog de gezondheid en het welzijn van je huisdier.

Inhoudsopgave