a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kattenluik: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste kattenluiken op de markt, uitvoerig getest om jou de beste keuze voor je huisdier te helpen maken.

Unser Favorit: Petsafe Kattenluik

Petsafe Kattenluik
★★★★★

Unser Favorit: Cat Mate Kattenluik

Cat Mate Kattenluik
★★★★★

Unser Favorit: Trixie Kattenluik

Trixie Kattenluik
★★★★★

Unser Favorit: Petsafe Kattenluik

Petsafe Kattenluik
★★★★★

Unser Favorit: Ycozy Kattenluik

Ycozy Kattenluik
★★★★★

Unser Favorit: Ceesc Kattenluik

Ceesc Kattenluik
★★★★★

Unser Favorit: Coolty Kattenluik

Coolty Kattenluik
★★★★★

Unser Favorit: Ceesc Kattenluik

Ceesc Kattenluik
★★★★★

Unser Favorit: Cat Mate Kattenluik

Cat Mate Kattenluik
★★★★★

Unser Favorit: Petsafe Kattenluik

Petsafe Kattenluik
★★★★★

Ben je het zat om steeds de deur open te doen voor je nieuwsgierige kat? Dan is het hoog tijd om een kattenluik te overwegen. Maar met zoveel keuzes op de markt, hoe weet je welke het beste is voor jou en je harige vriend? Wij hebben deze vraag voor jou beantwoord door grondig onderzoek te doen naar de 10 beste kattenluiken die momenteel verkrijgbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar de meest high-tech kattenluik met microchips of een eenvoudige, budgetvriendelijke optie, we hebben voor ieder wat wils in onze selectie. Lees verder en ontdek welk kattenluik het beste aan de behoeften van jou en je kat voldoet.

Een kattenluik is een handige uitvinding voor jou en je kat. Het is een klein deurtje dat meestal in de onderkant van een deur wordt geïnstalleerd, waardoor jouw kat zelfstandig in en uit het huis kan lopen zonder dat jij de deur voor haar moet openen. Ze zijn vaak voorzien van een sluitmechanisme om te voorkomen dat andere dieren binnenkomen, en sommige modellen hebben zelfs een chip-sensor die alleen jouw kat toelaat binnen te komen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Petsafe Kattenluik

Petsafe Kattenluik

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het PetSafe Kattenluik is een handige oplossing voor jou en je huisdier, ontworpen om eenvoudig te installeren in houten deuren, PVC-deuren, metalen deuren en muren. Met afmetingen van 23,60 cm x 19,80 cm en een maximale schouderbreedte van 14,70 cm, is het luik ideaal voor katten, kittens en kleine honden tot 7 kg. Het kattenluik beschikt over een vergrendelingssysteem dat werkt door simpelweg het sluitpaneel te plaatsen, geven het meer vrijheid en beweging voor je huisdier. Let wel, installatie in glas is niet mogelijk zonder een apart verkrijgbare tunnelverlenging. Daarnaast profiteer je van een geruststellende fabrieksgarantie van 3 jaar door PetSafe. Voor montage, lees eerst zorgvuldig de instructies door.

 • Voordeel 1: Dit kattenluik van PetSafe biedt jouw huisdier meer vrijheid en beweging. Jouw kat of kleine hond kan met dit luik toegang krijgen tot geselecteerde gebieden en zich vrij bewegen, waardoor ze niet alleen meer te ontdekken hebben, maar je ook minder zorgen hoeft te maken over hun beweging.
 • Voordeel 2: Het kattenluik kan eenvoudig geïnstalleerd worden in verschillende soorten deuren en muren. Of je nu een houten deur, een PVC-deur, een metalen deur hebt of het luik in een muur wilt installeren, het is allemaal mogelijk.
 • Voordeel 3: Met het vergrendelingssysteem kun je het kattenluik eenvoudig sluiten door het sluitpaneel te plaatsen. dit biedt jou de mogelijkheid om de toegang voor je huisdier te reguleren naargelang de situatie.
 • Voordeel 4: Het kattenluik is goed geschikt voor katten, kittens en kleine honden tot 7 kg. De afmetingen van het kattenluik zijn 23,60 cm x 19,80 cm en de maximale schouderbreedte is 14,70 cm, waardoor het voor een verscheidenheid aan huisdieren geschikt is.
 • Voordeel 5: Als je het kattenluik in glas wilt installeren, is er een aparte tunnelverlenging verkrijgbaar. Dit biedt jou grotere flexibiliteit in de installatiemogelijkheden van het kattenluik, zodat het kan aansluiten bij jouw specifieke woonomstandigheden.
 • Nadeel 1: De PetSafe kattenluik kan niet in glas worden geïnstalleerd. Dit betekent dat je het niet kunt gebruiken als je glazen deuren hebt of als je zou willen dat je kat toegang heeft tot bepaalde gebieden via glazen oppervlakken.
 • Nadeel 2: Er is een aparte tunnelverlenging nodig die los wordt verkocht. Dus als je een dikkere deur of muur hebt waarin je het luik wilt installeren, moet je een extra onderdeel kopen.
 • Nadeel 3: Het vergrendelingssysteem lijkt gebaseerd te zijn op het handmatig plaatsen van een sluitpaneel. Dit betekent dat je telkens als je je kat binnen wilt houden, je het paneel moet plaatsen, en als je wilt dat je kat naar buiten kan, je het paneel moet verwijderen.
 • Nadeel 4: De afmetingen van het kattenluik zijn beperkt tot een maximale schouderbreedte van 14,70 cm en zijn alleen geschikt voor katten, kittens en kleine honden tot 7 kg. Als je een grotere kat of hond hebt, is dit luik wellicht niet geschikt.
 • Nadeel 5: Hoewel het kattenluik je huisdier meer vrijheid en beweging biedt, is het ook mogelijk dat je katten toegang hebben tot gebieden waar je ze misschien liever niet zou willen laten gaan, aangezien het luik geen geavanceerde toegangscontrolefuncties lijkt te hebben.

Onze favoriet #2

Cat Mate Kattenluik

Cat Mate Kattenluik

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Cat Mate Kattenluik is een hoogwaardige, noise-reducerende oplossing voor je kat, ideaal voor zowel deuren, panelen als muren tot 50 mm dik. Het kattenluik is ontworpen met een eenvoudig te gebruiken, manipulatiebestendige 4-weg schuifvergrendeling, waardoor je kat gemakkelijk kan in- en uitlopen, en minder geneigd is om te schrikken door luide geluiden. Dankzij de lucht- en weerbestendige deur met magneetsluiting, zijn weer en wind geen probleem voor dit kattenluik. Bovendien biedt Cat Mate je gemoedsrust met een 3-jarige fabrieksgarantie op hun product.

 • Voordeel 1: De Cat Mate kattenluik is zelfbekleding tot 50 mm dik, wat betekent dat je het zowel in deuren, panelen als muren kunt installeren. Hierdoor biedt het product veelzijdige plaatsingopties.
 • Voordeel 2: Dit product is geluidsarm en dus bijzonder geschikt voor chequelachtige dieren. Dit betekent dat het je huisdier niet zal storen of angst aanjagen, waardoor het gebruik ervan veel comfortabeler wordt.
 • Voordeel 3: De eenvoudig te gebruiken, manipulatiebestendige 4-weg schuifvergrendeling biedt extra veiligheid. Hierdoor kun je bepalen wanneer je kat binnen of buiten mag gaan, en voorkom je dat andere dieren je huis binnenkomen.
 • Voordeel 4: De Cat Mate kattenluik heeft een luchtbestendige en weerbestendige deur met magneetsluiting. Dit houdt de kou en de wind buiten, terwijl het nog steeds gemakkelijk is voor je kat om binnen te komen en te verlaten.
 • Voordeel 5: Met de 3 jaar fabrieksgarantie toont Cat Mate hun vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van hun product. Dit betekent dat je in geval van eventuele defecten of problemen beroep kunt doen op deze garantie.
 • Nadeel 1: Hoewel het kattenluik zelfbekledend is tot 50 mm dik, zou dit mogelijk niet geschikt kunnen zijn als je deur, paneel of muur dikker is dan dat. Dit kan in sommige gevallen een probleem zijn en vereist mogelijk aanpassingen of kan het zelfs onmogelijk maken om te installeren.
 • Nadeel 2: De Cat Mate is geluidsarm en daarom bijzonder geschikt voor chequeachtige dieren. Echter, dit kan een nadeel zijn als jouw kat juist wordt gesterkt door een duidelijk hoorbare klik of geluid bij het openen en sluiten.
 • Nadeel 3: Het product heeft een manipulatiebestendige 4-weg schuifvergrendeling. Dit is misschien te ingewikkeld of omslachtig voor sommige gebruikers. Niet iedereen zal deze functie gemakkelijk vinden om te gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel de Cat Mate kattenluik luchtbestendig en weerbestendig is, betekent dit mogelijk niet dat het bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Zware regenval of sneeuw kan nog steeds problemen veroorzaken.
 • Nadeel 5: De deur is voorzien van een magneetsluiting. Dit zou in theorie goed moeten werken, maar in de praktijk kan het voor sommige katten moeilijk zijn om de deur te openen, vooral voor kleinere of zwakkere katten. Sommige katten kunnen ook bang zijn voor de magneetsluiting.

Onze favoriet #3

Trixie Kattenluik

Trixie Kattenluik

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kattenluik van TRIXIE is een zeer praktisch en veelzijdig product, gemaakt van onderhoudsvriendelijk en robuust kunststof. Hierbij worden 2 tunnelelementen geleverd die je naar wens kunt uitbreiden. De doorstapklep is transparant en zorgt ervoor dat je kat op een stille manier naar binnen en buiten kan, mede dankzij de TPR-afdichting die tevens droog blijft bij regen. Jij hebt de controle over de toegang dankzij de handige draaisluiting waarmee je kunt instellen of het luik opent, sluit, alleen naar binnen opent, of alleen naar buiten. De inbouwdiepte is 20-52 mm met totale afmetingen van 20 × 22 cm, een uitsparing van 15,9 × 16,8 cm en de klepgrootte is 14 × 15,5 cm.

 • Voordeel 1: Deze PetSafe kattenluik belooft een eenvoudige installatie in drie stappen, wat betekent dat je geen uren kwijt bent aan het opstellen.
 • Voordeel 2: De magnetische sluiting met twee punten verzekert je van een veilige afsluiting. De magneten zorgen ervoor dat het luik altijd goed sluit na gebruik.
 • Voordeel 3: Dankzij het duurzame kunststof frame met vierwegs handmatige vergrendeling hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Dit houdt ongewenste dieren buiten.
 • Voordeel 4: Hoewel de batterijen niet zijn inbegrepen, geeft dit je de vrijheid om batterijen van topkwaliteit te kiezen die lang meegaan en betrouwbare prestaties leveren.
 • Voordeel 5: Het product heeft nuttige extra’s zoals een installatieadapter en een tunneluitbreiding. Dat betekent dat je flexibel bent bij de installatie en het past bij verschillende deurdiktes.
 • Nadeel 1: Hoewel er wordt gezegd dat de installatie eenvoudig is, zijn er meerdere stappen die je moet volgen, wat misschien niet zo eenvoudig is voor mensen die niet erg handig zijn.
 • Nadeel 2: Het PetSafe kattenluik is magnetisch afgesloten. Dit kan goed zijn om te voorkomen dat er andere dieren in huis komen, maar het kan zijn dat je kat hierdoor wat moeite heeft om het luik te openen.
 • Nadeel 3: Dit product vereist 4 nieuwe AA-batterijen van goede kwaliteit die niet-oplaadbaar zijn en niet in de doos zitten. Dit betekent dat je voor gebruik nog een aparte aankoop moet doen.
 • Nadeel 4: De kattenluik is gemaakt van duurzaam kunststof. Hoewel dit robust is, kan het minder esthetisch aantrekkelijk zijn en mogelijk niet zo goed samen gaan met de rest van je interieur.
 • Nadeel 5: Voor de installatie van het PetSafe kattenluik zijn mogelijk extra aanpassingen nodig, zoals een adapter en tunneluitbreiding, die mogelijk niet bij het product zijn inbegrepen. Dit kan betekenen dat je mogelijk meer geld en tijd moet besteden aan de installatie.

Onze favoriet #4

Petsafe Kattenluik

Petsafe Kattenluik

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het PetSafe Kattenluik is een eenvoudig te installeren product dat een hoogwaardige, doch handige oplossing biedt voor jouw kat om zelfstandig het huis in en uit te gaan. Het heeft een duurzaam kunststof frame met een vierwegs handmatige vergrendeling voor extra beveiliging tegen ongewenste dieren. Het luik wordt gesloten door twee magnetische punten. Let wel, de werking vereist 4 nieuwe AA-alkalinebatterijen van goede kwaliteit, welke niet worden meegeleverd. Verder zijn er extra’s zoals een installatieadapter en een tunneluitbreiding beschikbaar. Lees altijd zorgvuldig de instructies voordat je begint met de installatie en pas de hoogte van het luik aan nadat je gecontroleerd hebt dat het naar behoren werkt.

 • Voordeel 1: Deze PetSafe kattenluik belooft een eenvoudige installatie in drie stappen, wat betekent dat je geen uren kwijt bent aan het opstellen.
 • Voordeel 2: De magnetische sluiting met twee punten verzekert je van een veilige afsluiting. De magneten zorgen ervoor dat het luik altijd goed sluit na gebruik.
 • Voordeel 3: Dankzij het duurzame kunststof frame met vierwegs handmatige vergrendeling hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Dit houdt ongewenste dieren buiten.
 • Voordeel 4: Hoewel de batterijen niet zijn inbegrepen, geeft dit je de vrijheid om batterijen van topkwaliteit te kiezen die lang meegaan en betrouwbare prestaties leveren.
 • Voordeel 5: Het product heeft nuttige extra’s zoals een installatieadapter en een tunneluitbreiding. Dat betekent dat je flexibel bent bij de installatie en het past bij verschillende deurdiktes.
 • Nadeel 1: Hoewel er wordt gezegd dat de installatie eenvoudig is, zijn er meerdere stappen die je moet volgen, wat misschien niet zo eenvoudig is voor mensen die niet erg handig zijn.
 • Nadeel 2: Het PetSafe kattenluik is magnetisch afgesloten. Dit kan goed zijn om te voorkomen dat er andere dieren in huis komen, maar het kan zijn dat je kat hierdoor wat moeite heeft om het luik te openen.
 • Nadeel 3: Dit product vereist 4 nieuwe AA-batterijen van goede kwaliteit die niet-oplaadbaar zijn en niet in de doos zitten. Dit betekent dat je voor gebruik nog een aparte aankoop moet doen.
 • Nadeel 4: De kattenluik is gemaakt van duurzaam kunststof. Hoewel dit robust is, kan het minder esthetisch aantrekkelijk zijn en mogelijk niet zo goed samen gaan met de rest van je interieur.
 • Nadeel 5: Voor de installatie van het PetSafe kattenluik zijn mogelijk extra aanpassingen nodig, zoals een adapter en tunneluitbreiding, die mogelijk niet bij het product zijn inbegrepen. Dit kan betekenen dat je mogelijk meer geld en tijd moet besteden aan de installatie.

Onze favoriet #5

Ycozy Kattenluik

Ycozy Kattenluik

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kattenluik van Ycozy is een slim ontworpen product dat de bewegingsvrijheid van je huisdier bevordert. Het beschikt over dubbele schakelaars waarmee je vier vergrendelingsmodi kunt instellen: vrije toegang, alleen naar binnen, alleen naar buiten en volledig vergrendeld, ideaal voor verschillende situaties. De weerbestendige borstel voorkomt dat regen, wind en sneeuw binnendringen en zorgt voor een warme en rustige rustplek. Het kattenluik wordt geleverd met twee sets schroeven voor verschillende deurdiktes, en de diepte van de tunnel kan worden aangepast aan je behoeften. Het is eenvoudig te installeren op deuren, ramen, muren en kasten, mits je het gewicht en de taille van je kat hebt opgemeten. Wanneer je bestelt, ontvang je het kattenluik, schroevensets, dubbelzijdige tape en geniet je van 1 jaar garantie en een gratis retourbeleid van 3 maanden.

 • Voordeel 1: De dubbele schakelaars van het Ycozy kattenluik bieden vier vergrendelingsmodi: vrije toegang, enkel toegang naar binnen, enkel toegang naar buiten of volledig vergrendeld. Dit maakt het eenvoudig voor jou om de toegang van jouw kat te beheren.
 • Voordeel 2: Het kattenluik is uitgerust met een weerbestendige borstel. Deze voorkomt dat regen, wind en sneeuw binnenkomen, en zorgt ervoor dat jouw huis warm blijft, zelfs wanneer jouw kat regelmatig in en uit gaat.
 • Voordeel 3: Het Ycozy kattenluik komt met twee schroevensets om aan verschillende deurdiktes te voldoen. Dit maakt het mogelijk om het luikje op maat te snijden, afhankelijk van jouw specifieke behoeften.
 • Voordeel 4: Dit kattenluik is eenvoudig te installeren op binnen- en buitendeuren, maar ook op ramen, muren of zelfs kasten. Eenmaal geïnstalleerd, bespaart het je veel tijd en regelt het in- en uitstappen van jouw huisdieren op een geordende wijze.
 • Voordeel 5: Mocht er iets misgaan, dan kan je profiteren van het 3 maanden gratis retourbeleid dat Ycozy aanbiedt. Dit betekent dat als je niet helemaal tevreden bent met het product, je het kunt retourneren en je geld terug kunt krijgen.
 • Nadeel 1: Het product heeft een moeilijke schakelaarsfunctie. Hoewel dergelijke functies doorgaans flexibiliteit bieden, kunnen ze in dit geval ook voor verwarring zorgen, vooral als je niet precies weet hoe de verschillende modi werken.
 • Nadeel 2: Het kattenluik heeft een magnetische sluiting om het luik terug te trekken nadat het kitten door het luik is gepasseerd. Dit kan een probleem zijn voor sommige katten die bang zijn voor het geluid of de beweging van een magnetisch sluitend luik.
 • Nadeel 3: De installatie van dit kattenluik kan ingewikkeld zijn. Hoewel het product wordt geleverd met twee sets schroeven en de diepte van de tunnel kan worden aangepast, kan dit nog steeds kennis, tijd en geduld vereisen om correct te installeren.
 • Nadeel 4: Ondanks de voordelen, kan de weerbestendige borstel aan de klep ook nadelen hebben. Het kan het voor sommige katten oncomfortabel maken om door het luik te gaan, vooral als ze niet gewend zijn aan het gevoel van de borstel op hun vacht.
 • Nadeel 5: De garantievoorwaarden zijn strikt. Hoewel er een garantie wordt aangeboden, is deze beperkt tot slechts één jaar en drie maanden gratis retourbeleid. Dit betekent dat je na een bepaalde periode mogelijk geen beroep kunt doen op de garantie als er problemen zijn met het product.

Onze favoriet #6

Ceesc Kattenluik

Ceesc Kattenluik

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het CEESC Kattenluik is een innovatieve oplossing voor huisdiereigenaren, met een 4-weg schakelmodus waarmee je de bewegingen van je huisdier kunt beheren – je kunt kiezen tussen alleen uit, alleen in, zowel in als uit, of volledig vergrendeld. Het heeft een buitenmaat van 28 cm x 24,9 cm x 5,5 cm en een binnenmaat van 22 cm x 20 cm, waardoor het ideaal is voor katten en honden lichter dan 12,49 kg. Met functies zoals een transparante klep voor jouw huisdier om door de deur te kijken en een borstelstrip die het geluid van de sluitende deur elimineert, biedt dit luikje zowel comfort als veiligheid. Het is gemaakt van weerbestendig ABS-materiaal voor duurzaamheid en wordt geleverd met volledige instructies voor een makkelijke installatie op deuren, muren en andere oppervlakken.

 • Voordeel 1: Je hebt volledige controle over de bewegingen van jouw huisdier met de 4-weg schakelmodus. De rode en groene schakelaars met lipjes bieden je vier instellingen: alleen uit, alleen in, zowel in als uit en volledig vergrendeld.
 • Voordeel 2: Het kattenluik heeft een ruime afmeting en is geschikt voor zowel katten als honden die lichter zijn dan 12,49 kg en een middelomtrek hebben die korter is dan 63 cm. Je kunt het luik installeren op deuren en dunne muren.
 • Voordeel 3: De CEESC kattenluik is veilig en doordacht ontworpen. Door de transparante klep kan jouw huisdier door de deur kijken. Bovendien wordt de externe regenafdichting meegeleverd voor waterdichtheid en de borstelstrip elimineert geluid bij het sluiten van de deur.
 • Voordeel 4: De kattenluik is zeer eenvoudig te installeren. Met de meegeleverde volledige instructies, kun jij het gemakkelijk installeren in ramen, deuren, kasten, panelen en muren enzovoort.
 • Voordeel 5: Het product is van uitstekende kwaliteit. Het is gemaakt van ABS-materiaal dat niet alleen weerbestendig is, maar ook zorgt voor een glad en duurzaam oppervlak.
 • Nadeel 1: Hoewel de CEESC kattenluik een 4-weg schakelmodus biedt, kan dit voor sommige gebruikers misschien te complex zijn. Je moet namelijk handmatig de rode en groene schakelaars aanpassen om de verschillende modi (alleen uit, alleen in, zowel in als uit, volledig vergrendeld) te bedienen.
 • Nadeel 2: De afmetingen van het kattenluikje kunnen een probleem vormen. Met buitenmaten van 28 cm x 24,9 cm x 5,5 cm (B x H x D) en binnenmaten van 22 cm x 20 cm (B x H), kan het zijn dat dit luikje te groot is voor sommige deuren of muren en te klein voor grotere katten of honden.
 • Nadeel 3: De CEESC kattenluik is alleen geschikt voor dieren lichter dan 12,49 kg en met een middelomtrek korter dan 63 cm. Dit betekent dat grotere huisdieren mogelijk niet door het luikje passen, waardoor het minder geschikt is voor huishoudens met grote rassen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het kattenluikje een externe regenafdichting voor waterdichtheid heeft, wordt er niet gespecificeerd of het ook winddicht is. Dit betekent dat er in koude of winderige omstandigheden een tocht door het luikje kan ontstaan.
 • Nadeel 5: Hoewel het kattenluikje wordt gepromoot als gemakkelijk te installeren met volledige instructies, kan het voor sommige gebruikers toch een uitdaging zijn om dit te installeren in verschillende types oppervlaktes zoals ramen, deuren, kasten, panelen en muren. Het vereiste gereedschap en de handigheid zijn niet altijd voorhanden bij iedere eigenaar.

Onze favoriet #7

Coolty Kattenluik

Coolty Kattenluik

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Coolty kattenluik is een handig hulpmiddel waarmee jouw katten of kleine honden gemakkelijk en stil in- en uit kunnen stappen zonder zich gevangen te voelen. Met dit kattenluik hoef jij je niet meer te ontfermen over het openen en sluiten van de deur voor hen, wat je een hoop gemak en tijd biedt.

 • Voordeel 1: Het Coolty kattenluik biedt gemak voor je huisdieren; katten of kleine honden kunnen er gemakkelijk en stil doorheen stappen, wat hun onafhankelijkheid bevordert.
  Voordeel 2: Je huisdieren voelen zich niet gevangen. Dit kattenluik geeft ze de vrijheid om naar wens in-en-uit te lopen, wat positief kan zijn voor hun welzijn en comfort.
  Voordeel 3: Het bespaart jou tijd en energie omdat je niet langer de deur hoeft te openen of te sluiten voor je huisdieren. Dit betekent meer gemak voor jou in je dagelijks leven.
  Voordeel 4: Met dit kattenluik blijft je huis rustig en stil. Het luik maakt geen geluid bij het in- en uitstappen van je huisdieren, wat prettig kan zijn voor zowel jou als je huisdieren.
  Voordeel 5: Het Coolty kattenluik biedt niet alleen een uitkomst voor katten, maar ook voor kleine honden. Dit maakt het een veelzijdig product dat geschikt is voor huishoudens met verschillende soorten huisdieren.
 • Naar aanleiding van de verstrekte productbeschrijving, zijn er enkele nadelen die ik kan identificeren:
 • Nadeel 1: Mogelijk is er trauma of stress bij de eerste interactie van je kat met het kattenluik. Hoewel het product vermeldt dat je huisdier zich niet gevangen zal voelen, kan het in eerste instantie moeilijk zijn voor sommige katten om het gebruik van het luik te begrijpen en te accepteren.
 • Nadeel 2: Het product vermeldt niet of er een vergrendelingsmechanisme aanwezig is. Dit betekent dat andere ongewenste dieren mogelijk ook je huis kunnen betreden via het kattenluik, wat kan zorgen voor ongemakkelijke situaties.
 • Nadeel 3: Het kattenluik is ontworpen voor katten en kleine honden, wat betekent dat als je een grotere hond hebt, deze mogelijk geen gebruik kan maken van het luik. Het formaat kan dus een beperkende factor zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het product de vrijheid van je huisdieren vergroot, betekent dit ook dat je minder controle hebt over wanneer en waar ze gaan. Dit kan een probleem zijn als je je huisdieren liever binnenshuis houdt tijdens bepaalde uren of weersomstandigheden.
 • Nadeel 5: Het kattenluik biedt je huisdieren een makkelijke en stille in- en uitstap, maar de productbeschrijving vermeldt niet of het luik geïsoleerd is. Dit kan mogelijk leiden tot warmteverlies in huis tijdens koudere seizoenen, wat je energierekening kan verhogen.

Onze favoriet #8

Ceesc Kattenluik

Ceesc Kattenluik

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het CEESC Kattenluik is een handig en vernuftig ontwerp om de bewegingsvrijheid van je kat te regelen. Het beschikt over een handig 4-voudig draaibaar slot om de toegangsopties van je kat gemakkelijk te beheren. Bovendien beschikt dit kattenluik over een verbeterde weerbestendige borstelstrip, die stevig aan de groef bevestigd is en zorgt voor minder lawaai en het weren van regen en ongedierte. Ook is er rekening gehouden met het bevestigingssysteem; met zowel lange als korte schroeven kun je het luik aan beide zijden stevig vastmaken. Ook de installatie is gemakkelijk, met duidelijke stap-voor-stap instructies. Qua afmetingen is het kattenluik geschikt voor katten met een tailleomtrek van minder dan 60 cm. Ook biedt het de flexibiliteit om geïnstalleerd te worden op diverse locaties zoals binnen- en buitendeuren, muren, ramen, kasten en glas.

 • Voordeel 1: Handig slot: Het kattenluik van CEESC heeft een 4-voudig draaibare knop. Hiermee kan je gemakkelijk de toegangsopties van je kat regelen. Je kat kan enkel naar binnen, enkel naar buiten, vrij bewegen in beide richtingen, of volledig worden vergrendeld.
 • Voordeel 2: Verbeterde weerbestendige borstelstrip: Dit kattenluik is uitgerust met een sterke en weerbestendige borstelstrip. Het is handig omdat dit helpt om lawaai, regenval, wind en ongedierte zoals muggen buiten te houden.
 • Voordeel 3: Doordachte schroeven: Het kattenluik wordt geleverd met 2 verpakkingen van elk 8 schroeven, lange en kortere exemplaren. Hiermee kun je het kattenluik aan beide kanten veilig bevestigen en voorkomen dat het scheurt. Afhankelijk van de diepte van je deur of muur kan je kiezen voor lange + lange, lange + korte of korte + korte schroeven.
 • Voordeel 4: Eenvoudige installatie: Het kattenluik is gemakkelijk te installeren. De verkoopdoos bevat gedetailleerde stap-voor-stap instructies en er is ook een installatiepresentatievideo beschikbaar. Bovendien kan de tunneldiepte worden aangepast aan je persoonlijke installatiebehoeften.
 • Voordeel 5: Veelzijdigheid: Het CEESC kattenluik kan worden geïnstalleerd op verschillende plekken, zoals binnendeuren, buitendeuren, muren, ramen, kasten en glas. Het is dus niet alleen een handige toevoeging voor jou en je kat, maar ook eenvoudig te integreren in verschillende delen van je huis.
 • Nadeel 1: Hoewel de sluiting die vier verschillende instellingen biedt handig kan zijn, kan het ook ingewikkeld zijn voor zowel jou als je kat om aan te wennen. Het kan verwarrend zijn voor je kat om de veranderingen te begrijpen en dit kan stress veroorzaken.
 • Nadeel 2: Het materiaal van de weerbestendige borstelstrip wekt twijfels op. Ondanks het feit dat het bedrijf benadrukt dat het weerbestendig is en geluid, regen en ongedierte tegenhoudt, wordt het tegelijkertijd aangegeven dat de borstelstrip gemakkelijk los kan komen. Dit zorgt voor vraagtekens over de duurzaamheid van het product.
 • Nadeel 3: Het feit dat je, afhankelijk van de diepte van de deur/muur waarop je het kattenluik wil installeren, moet kiezen tussen lange en korte schroeven houdt in dat je als klant ook over een zekere mate van technische kennis moet beschikken, waardoor het installatieproces ingewikkelder wordt.
 • Nadeel 4: Hoewel er wordt beweerd dat het product eenvoudig te installeren is, moet je eerst de instructies begrijpen, de juiste gereedschappen voorbereiden en dit allemaal correct uitvoeren. Dit kan voor sommigen een uitdaging zijn, vooral voor degenen die niet handig zijn.
 • Nadeel 5: De grootte van het kattenluik kan voor sommige katten problematisch zijn. De binnenmaat van 5,5 cm x 18 cm x 19,5 cm is alleen geschikt voor katten met een tailleomtrek korter dan 60 cm. Als je een grotere kat hebt, is dit kattenluik dus geen optie. Ook een klant met meerdere katten van verschillende grootte zou problemen kunnen ervaren met dit kattenluik.

Onze favoriet #9

Cat Mate Kattenluik

Cat Mate Kattenluik

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Cat Mate Kattenluik is een uitstekende keuze voor jou, vooral als je een grotere kat hebt. Dit robuuste en veilige kattenluik is voorzien van een 4-weg dubbele vergrendeling. Wat betekent dat je volledige controle hebt over de beweging van jouw kat, of die nu in- of uitgaat. Het is trek- en weerbestendig, met een volledig geborstelde klep die netjes sluit dankzij een magneetsluiting. De installatie is veelzijdig, werkt op kunststof/metalen deuren, muren of houten deuren en het is tot 50 mm zelfklevend. Ideaal voor elke deur en dunne panelen, waardoor het een praktische aanvulling is in je huis.

 • Voordeel 1: De Cat Mate kattenluik is geschikt voor grote katten. Dit betekent dat zelfs als je een Maine Coon of een andere groot kattenras hebt, deze probleemloos door het luik kan gaan.
 • Voordeel 2: Het veilige 4-weg dubbele vergrendeling-systeem draagt bij aan de veiligheid van jouw huis en kat. Hiermee kun je de toegang volledig controleren en ongewenste dieren buiten houden.
 • Voordeel 3: De trek- en weerbestendige, volledig afgeschermde klep met magneetsluiting is ontworpen om lang mee te gaan, zelfs in de meest extreme weersomstandigheden. Zonder dat de functionaliteit of het comfort van jouw kat wordt aangetast.
 • Voordeel 4: De installatie van de kattenluik is zeer flexibel. Je kunt het op verschillende oppervlaktes installeren zoals een kunststof of metalen deur, een muur, of zelfs een houten deur. Dit maakt het een zeer veelzijdige keuze voor elk huis.
 • Voordeel 5: De zelfklevende functie werkt tot een dikte van 50 mm. Dit is ideaal voor alle deuren en dunne panelen, waardoor het passend maken van de kattenluik geen probleem zal zijn.
 • Nadeel 1: Beperkte installatiekeuzes, dit kattenluik is alleen geschikt voor kunststof/metalen deuren, muren en houten deuren. Als je het wilt installeren in een raam of glazen deur, dan is dit product misschien niet de beste keuze.
 • Nadeel 2: Het kattenluik is weliswaar tot een dikte van 50 mm zelfklevend, wat fijn is voor dunne oppervlakken, maar mogelijk niet stevig genoeg voor deuren of muren die dikker zijn dan dit.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het product weerbestendig is, kan het zijn dat het magneetsluitingssysteem niet sterk genoeg is om weerstand te bieden tegen zeer sterke wind, wat kan leiden tot onnodige tochten in huis.
 • Nadeel 4: De veilige 4-weg dubbele vergrendeling kan voor sommige katten te complex zijn. Zeker voor kittens of oudere katten kan dit problemen opleveren, waardoor ze moeite hebben om het luikje te openen.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel het wordt geadverteerd als ‘geschikt voor grote katten’, is het niet gespecificeerd wat de fabrikant exact bedoelt. Het kan zijn dat het luik nog steeds te klein is voor zeer grote kattenrassen, of katten met overgewicht.

Onze favoriet #10

Petsafe Kattenluik

Petsafe Kattenluik

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het PetSafe Kattenluik is een gebruiksvriendelijk product dat je gemakkelijk in drie stappen kunt monteren in bakwanden, houten deuren, PVC, uPVC en metalen deuren, en zelfs in enkele en dubbele glazen ramen en deuren. De afmetingen zijn 22,6 x 10,5 x 22,8 cm, waardoor het geschikt is voor deuren en muren met een dikte van 6 cm, en voor katten met een maximale schouderbreedte van 16,2 cm en tot een gewicht van 7 kg. Veilige en weerbestendige eigenschappen, dankzij de magneetstrip rond de klep, maken het perfect voor zowel zomer- als wintergebruik. Bovendien zijn er 4 soorten sloten om de veiligheid te garanderen. Met dit kattenluik krijgt jouw huisdier meer vrijheid en bewegingsruimte, aangezien het toegang kan krijgen tot geselecteerde gebieden binnen of buiten het huis. Het product komt met een fabrieksgarantie van 3 jaar, waarbij jouw wettelijke garantie rechten onaangetast blijven.

 • Voordeel 1: De PetSafe kattenluik biedt eenvoudige montage. Deze is zo ontworpen dat je hem zelf in bijna elk type deur, raam of muur kan inbouwen. Of je nu een houten, PVC, metaal of dubbel glas deur hebt, dit kattenluik zal het in drie eenvoudige stappen in passen.
 • Voordeel 2: Het is een weerbestendig product. Ongeacht het seizoen, of het nu zomer of winter is, deze kattenklep functioneert prima. De magneetstrip zorgt ervoor dat het klepje in alle weersomstandigheden bruikbaar blijft.
 • Voordeel 3: Deze kattenluik van PetSafe is veilig voor je huisdier dankzij de 4 soorten sluitingen. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat je huisdier altijd veilig is, of hij nu binnen of buiten is.
 • Voordeel 4: Dit kattenluik is ontworpen met de optimale afmetingen voor jouw huisdier. Met een maximale schouderbreedte van 16,2 cm en geschikt voor katten tot 7 kg, is deze luik ideaal voor de meeste huisdieren.
 • Voordeel 5: Het PetSafe kattenluik biedt je huisdier meer vrijheid en beweging. Het geeft je kat de mogelijkheid om naar geselecteerde gebieden in en rondom het huis te gaan, wat de bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid van je huisdier bevordert.
 • Nadeel 1: De montage kan in de praktijk complex zijn. Hoewel de fabrikant aangeeft dat de kattenklep in slechts drie eenvoudige stappen kan worden ingebouwd, kan het proces variëren door verschillende soorten oppervlakken zoals bakwanden, houten deuren, PVC, uPVC, metaal, of glas. Daarnaast vereist het inbouwen in muren of deuren met een dikte van 6 cm extra vaardigheden en gereedschap.
 • Nadeel 2: De kattenklep is mogelijk niet geschikt voor grotere katten. Met een maximale schouderbreedte van 16,2 cm en een gewichtslimiet van 7 kg, zouden grotere katten mogelijk niet door de kattenklep passen.
 • Nadeel 3: Hoewel het product weerbestendig is, kan de magneetstrip die de klep sluit in extreme weersomstandigheden misschien minder goed werken. Extreme wind of vorst kan ervoor zorgen dat de klep niet goed sluit.
 • Nadeel 4: Het kattenluik geeft je huisdier meer vrijheid en beweging, maar dat kan ook betekenen dat het huisdier vaker buiten zal zijn en in contact kan komen met externe risico’s zoals verkeer of andere dieren.
 • Nadeel 5: De 4 soorten sluitingen die worden genoemd voor extra veiligheid kunnen complex zijn in gebruik. Het is mogelijk dat de sluitingen niet gemakkelijk te bedienen zijn en voor verwarring kunnen zorgen voor de eigenaren of zelfs de huisdieren.

Na zorgvuldig onderzoek en testen van tientallen kattenluiken, concluderen we dat er kwalitatieve opties beschikbaar zijn voor elke katteneigenaar en budget. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig, goedkoop model of wilt investeren in een geavanceerd luik met microchiptechnologie, er is een product dat aan jouw specifieke eisen voldoet. Het kiezen van het juiste kattenluik kan je leven en dat van je kat absoluut gemakkelijker maken. Let bij je keuze op factoren zoals de grootte en het gedrag van je kat, evenals de locatie van de installatie. Ongeacht je keuze, de producten op onze top 10 lijst zijn door ons getest en staan garant voor kwaliteit, duurzaamheid, en gebruiksgemak.

Inhoudsopgave