a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kattenvoer: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de top 10 beste kattenvoerproducten die grondig zijn getest en beoordeeld op hun voedingswaarde en smaak.

Unser Favorit: Felix Kattenvoer

Felix Kattenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Purina One Kattenvoer

Purina One Kattenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Felix Kattenvoer

Felix Kattenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Gourmet Kattenvoer

Gourmet Kattenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Felix Kattenvoer

Felix Kattenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Gourmet Kattenvoer

Gourmet Kattenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Felix Kattenvoer

Felix Kattenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Whiskas Kattenvoer

Whiskas Kattenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Whiskas Kattenvoer

Whiskas Kattenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Felix Kattenvoer

Felix Kattenvoer
★★★★★

Ben je op zoek naar het beste voedsel voor jouw katachtige vriend? In deze gids over kattenvoer, vergelijken we de tien beste producten die momenteel op de markt zijn. We begrijpen dat jouw kat niet zomaar een huisdier is, maar een belangrijk lid van het gezin. Daarom verdient hij of zij alleen het beste. Onze ranking is gebaseerd op nieuw onderzoek en de laatste inzichten over de voedingsbehoeften van katten. Lees verder om meer te leren over de verschillen tussen alle soorten kattenvoer en om zo de beste keuze voor jouw katachtige metgezel te kunnen maken.

Kattenvoer is een speciaal ontwikkeld voedselproduct dat is afgestemd op de voedingsbehoeften van katten. Het biedt een mix van essentiële voedingsstoffen die jouw kat nodig heeft voor een optimale gezondheid, waaronder eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en water. Kattenvoer is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder droogvoer, natvoer en snacks, en het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van de leeftijd, het gewicht, de gezondheidstoestand en de levensstijl van jouw kat. Zorg er altijd voor dat je de ingrediëntenlijst controleert om ervoor te zorgen dat het voer hoogwaardige ingrediënten bevat en vrij is van vulstoffen of schadelijke stoffen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Felix Kattenvoer

Felix Kattenvoer

Waarom we het gekozen hebben

Felix kattenvoer is een hoogwaardige voedingsoptie voor jouw viervoeter. Het is vrij van kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen voor een natuurlijke smaak waar je kat dol op zal zijn. Deze kattenvoeding belooft een 100% compleet en gebalanceerd dieet te bieden, zonder toevoeging van kleurstoffen, terwijl de smaak overheerlijk blijft. Het is verrijkt met vitamine D en E voor de algemene gezondheid en is tevens een bron van omega 6-vetzuren, essentieel voor de vacht- en huidgezondheid van jouw kat.

 • Voordeel 1: Felix kattenvoer bevat geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Dit betekent dat jouw kat natuurlijke en pure voeding tot zich neemt, vrij van onnodige chemische toevoegingen.
 • Voordeel 2: Het voer is 100% volledig en gebalanceerd. Dit betekent dat het alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat die jouw kat nodig heeft, zonder dat je aanvullende supplementen hoeft te geven.
 • Voordeel 3: Het voer bevat geen kunstmatige kleurstoffen, maar behoudt toch zijn overheerlijke smaak. Dit betekent dus meer natuurlijke ingrediënten en minder chemische toevoegingen, zonder in te boeten op smaak.
 • Voordeel 4: Het kattenvoer is verrijkt met vitamine D en E. Deze vitaminen zijn essentieel voor het reguleren van de calciumbalans van je kat en het ondersteunen van de immuunfunctie, waardoor je kat het voer niet alleen lekker vindt, maar ook gezond blijft.
 • Voordeel 5: Felix kattenvoer is een bron van omega 6-vetzuren. Deze vetzuren zijn essentieel voor het bevorderen van een gezonde huid en vacht, het ondersteunen van de immuunreactie en het bevorderen van de gezondheid van het hart en de bloedvaten van je kat.
 • Op basis van de productbeschrijving die je hebt gegeven, is het vrij moeilijk om vijf nadelen te vinden, omdat de beschrijving overwegend positieve aspecten van het product benadrukt. Toch zal ik proberen een paar mogelijkheden te schetsen:
 • Nadeel 1: Hoewel Felix kattenvoer geen kunstmatige smaak-, kleur- of conserveringsstoffen bevat, vermeldt de informatie niets over de daadwerkelijke kwaliteit van de ingrediënten. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar hoogwaardige proteïnen of natuurlijke ingrediënten voor jouw kat.
 • Nadeel 2: Felix kattenvoer bevat vitamine D en E, maar de beschrijving geeft niet aan of het andere essentiële vitamines en mineralen bevat die jouw kat nodig heeft. Het dieet van een kat moet compleet en gebalanceerd zijn met alle benodigde voedingsstoffen.
 • Nadeel 3: Het product beweert een bron van omega 6-vetzuren te zijn, maar het vermeldt niets over omega 3-vetzuren. Omega 3 is essentieel voor de vacht en huidgezondheid van een kat, evenals voor hart- en nierfunctie.
 • Nadeel 4: De bewering ‘100% volledig en gebalanceerd’ is niet gespecificeerd. Het kan misleidend zijn zonder duidelijke informatie over wat dit betekent. De noodzakelijke voedingswaarden voor katten kunnen variëren op basis van hun leeftijd, grootte en gezondheidstoestand.
 • Nadeel 5: Het product vermeldt niets over zijn acceptatie door katten zelf. Ondanks alle gezonde ingrediënten en voedingsstoffen, als katten het voedsel niet lekker vinden, wordt het nutteloos. Deze informatie is belangrijk, maar is niet opgenomen in de productbeschrijving.

Onze favoriet #2

Purina One Kattenvoer

Purina One Kattenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

PURINA ONE Kattenvoer is een zorgvuldig ontwikkeld product, perfect afgestemd op de behoeften van jouw gesteriliseerde of gecastreerde kat. Het bevordert een gezonde stofwisseling en ondersteunt gewichtsbeheersing door een hogere verhouding aan eiwitten en vetten. Met dit voer stimuleer je niet alleen een gezond gewicht, maar draag je ook bij aan gezonde urinewegen dankzij de uitgebalanceerde mineralen. PURINA ONE helpt daarnaast de vorming van tandsteen tot wel 40% te verminderen. Het wordt gekenmerkt door hoge opname van voedingsstoffen, dankzij de kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Een complete voedingsoplossing voor jouw kat.

 • Voordeel 1: PURINA ONE kattenvoer is speciaal ontworpen om je kat te helpen een gezonde stofwisseling te onderhouden, zelfs na sterilisatie of castratie. Dit betekent dat je kat in topconditie blijft, ook na deze ingrijpende procedures.
 • Voordeel 2: Dit merk zet zich in voor gewichtsbeheersing bij je kat. Het kattenvoer heeft een hogere verhouding eiwitten tot vetten in vergelijking met de Adult versie van PURINA ONE. Dit betekent dat je kat, als deze volgens de voedingsrichtlijnen wordt gevoedt, minder kans heeft om overgewicht te krijgen.
 • Voordeel 3: PURINA ONE bevordert gezonde urinewegen bij je kat. Dit is te danken aan de uitgebalanceerde mineralen in het voer. Hierdoor krijgt je kat precies genoeg voedingsstoffen om haar urinewegen gezond te houden.
 • Voordeel 4: Door het voeren van PURINA ONE kan de vorming van tandsteen tot wel 40% verminderen. Dit is gebleken uit onderzoek van PURINA, wat betekent dat het voer niet alleen goed is voor de algehele gezondheid van je kat, maar ook voor haar gebit.
 • Voordeel 5: Tot slot, PURINA ONE biedt een hoge opname van voedingsstoffen. Dit komt omdat het voer gemaakt is van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Je weet dus dat je kat alle noodzakelijke voedingsstoffen krijgt om gezond en vitaal te blijven.
 • Nadeel 1: Hoewel PURINA ONE is ontworpen om een gezonde stofwisseling te helpen behouden na sterilisatie/castratie, wordt dit alleen bereikt als je de voedingsrichtlijnen precies volgt.

  Nadeel 2: De claim dat gewichtsbeheersing wordt ondersteund door een verhoogde verhouding eiwitten/vetten (+15% versus Purina ONE Adult), houdt in dat je moet weten en controleren hoeveel van elk je kat precies nodig heeft. Dit kan een aanzienlijke hoeveelheid dagelijkse monitoring van je kant vereisen.

 • Nadeel 3: Hoewel de uitgebalanceerde mineralen zouden bijdragen aan de gezondheid van de urinewegen, geven ze niet aan op welke specifieke manier ze uitgebalanceerd zijn – je weet dus niet zeker of de evenwichtige mineralen wel geschikt zijn voor je kat.
 • Nadeel 4: De bewering dat het voer de vorming van tandsteen tot 40% vermindert, is gebaseerd op hun eigen onderzoek. Dit kan een indicatie geven van een mogelijke bevooroordeelde studie. Je kunt je afvragen of deze resultaten dan ook in andere, onafhankelijke studies zijn aangetoond.
 • Nadeel 5: Hoewel de bewering van een hoge opname van voedingsstoffen dankzij kwalitatief hoogwaardige ingrediënten indrukwekkend klinkt, geeft het niet aan welke van deze ingrediënten specifiek voor deze hoge opname zorgen. Het vereist dus dat je zelf verder onderzoek doet.

Onze favoriet #3

Felix Kattenvoer

Felix Kattenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Felix kattenvoer is een vertrouwde keuze voor je geliefde huisdier, vrij van kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Het biedt je kat een 100% volledige en gebalanceerde maaltijd, zonder toegevoegde kleurstoffen, maar nog steeds met de overheerlijke smaak die katten zo waarderen. Verrijkt met vitamine D en E, en is ook een bron van omega 6-vetzuren, ondersteunt Felix kattenvoer de algehele gezondheid van je kat, terwijl het smakelijke recept zorgt voor een vrolijke maaltijd elke keer.

 • Voordeel 1: De Kattenvoer merk Gourmet biedt een grote variëteit aan smaken voor je kat, inclusief rund, kip, konijn en zalm. Hierdoor krijgt je kat een afwisselend menu, wat bijdraagt aan een gezond dieet.
 • Voordeel 2: Niet alleen zitten de filets in heerlijke saus, maar dit helpt ook om je kat gehydrateerd te houden. Hydratatie is belangrijk voor de gezondheid van de urinewegen van katten.
 • Voordeel 3: De Gourmet kattenvoer bevat geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen of smaakstoffen. Dus, je kunt bij elke maaltijd op de natuurlijke kwaliteit vertrouwen.
 • Voordeel 4: Gourmet biedt complete maaltijden, wat betekent dat het alle voedingsstoffen bevat die je kat nodig heeft. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je kat wel alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.
 • Voordeel 5: De portiegrootte van 85g is ideaal voor volwassen katten. Dit zorgt ervoor dat het voedsel vers blijft en helpt tevens bij de portiecontrole, waardoor je kat niet te veel eet en op een gezond gewicht blijft.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving lijkt Gourmet Kattenvoer een kwalitatief hoogwaardige optie voor je kat. Echter, geen enkel product is perfect en er zijn altijd aspecten die verbetering behoeven. Hier volgen vijf potentiële nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel het voer gemaakt is met verschillende vleessoorten zoals rund, kip, konijn en zalm, is niet gespecificeerd of deze afkomstig zijn uit duurzame bronnen of vrije uitloop.
 • Nadeel 2: De verpakking is in maaltijdzakjes van 85g elk. Dit kan voor sommige katten teveel zijn in één maaltijd, wat leidt tot verspilling als het voer niet binnen een bepaalde tijd wordt geconsumeerd.
 • Nadeel 3: Het product vermeldt dat er geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen zijn. Dit suggereert dat er mogelijk natuurlijke conserveermiddelen gebruikt kunnen worden, die soms allergieën of intoleranties kunnen veroorzaken bij sommige katten.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft geen informatie over het caloriegehalte van het voer. Dit kan het moeilijk maken voor eigenaars om het dieet van hun kat te beheren, vooral als hun kat op dieet is of een specifieke gezondheidstoestand heeft.
 • Nadeel 5: De maaltijden zijn geserveerd in een saus, wat betekent dat ze mogelijk een hoger vochtgehalte hebben dan andere type voeding. Dit kan invloed hebben op de hoeveelheid voer die je kat per dag nodig heeft en kan ook minder vullend zijn voor katten die gewend zijn aan droogvoer.

Onze favoriet #4

Gourmet Kattenvoer

Gourmet Kattenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Gourmet kattenvoer is een smakelijke en complete maaltijd voor jouw volwassen kat. Het is gepresenteerd als fijne mini filets in een heerlijke saus die je kat zeker zal verwennen, met een variëteit aan smaken zoals rund, kip, konijn en zalm. Dit zorgt voor een diversiteit in het dieet van je kat met 20 porties van elke smaak. Pluspunt is dat er geen kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen aan toegevoegd zijn. Elk maaltijdzakje bevat 85 gram, wat de juiste portiegrootte biedt voor je kat.

 • Voordeel 1: De Kattenvoer merk Gourmet biedt een grote variëteit aan smaken voor je kat, inclusief rund, kip, konijn en zalm. Hierdoor krijgt je kat een afwisselend menu, wat bijdraagt aan een gezond dieet.
 • Voordeel 2: Niet alleen zitten de filets in heerlijke saus, maar dit helpt ook om je kat gehydrateerd te houden. Hydratatie is belangrijk voor de gezondheid van de urinewegen van katten.
 • Voordeel 3: De Gourmet kattenvoer bevat geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen of smaakstoffen. Dus, je kunt bij elke maaltijd op de natuurlijke kwaliteit vertrouwen.
 • Voordeel 4: Gourmet biedt complete maaltijden, wat betekent dat het alle voedingsstoffen bevat die je kat nodig heeft. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je kat wel alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.
 • Voordeel 5: De portiegrootte van 85g is ideaal voor volwassen katten. Dit zorgt ervoor dat het voedsel vers blijft en helpt tevens bij de portiecontrole, waardoor je kat niet te veel eet en op een gezond gewicht blijft.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving lijkt Gourmet Kattenvoer een kwalitatief hoogwaardige optie voor je kat. Echter, geen enkel product is perfect en er zijn altijd aspecten die verbetering behoeven. Hier volgen vijf potentiële nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel het voer gemaakt is met verschillende vleessoorten zoals rund, kip, konijn en zalm, is niet gespecificeerd of deze afkomstig zijn uit duurzame bronnen of vrije uitloop.
 • Nadeel 2: De verpakking is in maaltijdzakjes van 85g elk. Dit kan voor sommige katten teveel zijn in één maaltijd, wat leidt tot verspilling als het voer niet binnen een bepaalde tijd wordt geconsumeerd.
 • Nadeel 3: Het product vermeldt dat er geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen zijn. Dit suggereert dat er mogelijk natuurlijke conserveermiddelen gebruikt kunnen worden, die soms allergieën of intoleranties kunnen veroorzaken bij sommige katten.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft geen informatie over het caloriegehalte van het voer. Dit kan het moeilijk maken voor eigenaars om het dieet van hun kat te beheren, vooral als hun kat op dieet is of een specifieke gezondheidstoestand heeft.
 • Nadeel 5: De maaltijden zijn geserveerd in een saus, wat betekent dat ze mogelijk een hoger vochtgehalte hebben dan andere type voeding. Dit kan invloed hebben op de hoeveelheid voer die je kat per dag nodig heeft en kan ook minder vullend zijn voor katten die gewend zijn aan droogvoer.

Onze favoriet #5

Felix Kattenvoer

Felix Kattenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Felix Kattenvoer is een volledige en gebalanceerde maaltijd voor je kat, vrij van kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen, wat bijdraagt aan een gezonde en natuurlijke voeding. Het behoudt nog steeds dezelfde overheerlijke smaak die je kat geweldig zal vinden. Verrijkt met vitamine D en E, voorziet het in de essentiële voedingsbehoeften van je kat en het is ook een geweldige bron van omega 6-vetzuren, die de huid- en vachtkwaliteit bevorderen.

 • Voordeel 1: Felix kattenvoer bevat geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Dit betekent dat je kat geniet van puur natuurlijke ingrediënten die niet alleen smakelijker zijn, maar ook beter voor hun gezondheid.
 • Voordeel 2: Dit product is 100% volledig en gebalanceerd. Hiermee bedoelen we dat Felix kattenvoer alle vereiste voedingsstoffen bevat die je kat nodig heeft voor een gezond en actief leven.
 • Voordeel 3: Felix kattenvoer bevat geen kleurstoffen, toch behoudt het dezelfde overheerlijke smaak. Dit zorgt ervoor dat je kat kan genieten van een smakelijke maaltijd zonder dat er onnodige chemicaliën aan zijn voer zijn toegevoegd.
 • Voordeel 4: De toevoeging van vitamine D en E draagt bij aan de gezondheid van jouw kat. Vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten, terwijl vitamine E een belangrijke antioxidant is die het immuunsysteem ondersteunt.
 • Voordeel 5: Felix kattenvoer is een bron van omega 6-vetzuren. Deze vetzuren zijn essentieel voor veel functies in het lichaam van je kat, waaronder de ondersteuning van de huid, vacht en het immuunsysteem.
 • Het is een beetje uitdagend om nadelen te vinden op basis van de informatie die je hebt gegeven, omdat de productbeschrijving voornamelijk de voordelen van Felix kattenvoer benadrukt. Maar ik zal proberen enkele opmerkingen te maken die voor sommige consumenten potentiële nadelen kunnen zijn.
 • Nadeel 1: Ondanks het claimen dat het 100% volledig en gebalanceerd is, geeft de productbeschrijving geen gedetailleerde informatie over de specifieke eiwit-, vet- en vezelinhoud. U moet er dus zeker van zijn dat de maaltijden van uw kat afgestemd zijn op hun specifieke dieet- of gezondheidsbehoeften.
 • Nadeel 2: Felix kattenvoer bevat geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen. Dit kan voor sommige katten een probleem zijn, vooral degenen die gewend zijn aan en houden van het versterkte aroma van voer met kunstmatige smaakstoffen.
 • Nadeel 3: Hoewel het voer een bron van omega 6-vetzuren is, vermeldt het niet de aanwezigheid van omega 3-vetzuren, die ook essentieel zijn voor de gezondheid van de huid, vacht en algehele welzijn van katten.
 • Nadeel 4: Felix kattenvoer belooft geen toegevoegde kunstmatige conserveringsmiddelen. Echter, zonder deze conserveringsmiddelen kan het voer sneller bederven dan andere merken die ze gebruiken. Daarom moet je ervoor zorgen dat je het voer op een koele en droge plaats bewaart om het vers te houden.
 • Nadeel 5: Het product vermeldt dat het vitamine D en E bevat, maar geeft niet aan of het andere essentiële vitamines en mineralen zoals taurine, vitamine A en calcium bevat, die van vitaal belang zijn voor de gezondheid van een kat.

Onze favoriet #6

Gourmet Kattenvoer

Gourmet Kattenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Gourmet kattenvoer is een hoogwaardig product dat belooft je volwassen kat te verwennen met ‘Fijne Hapjes in saus’. Deze maaltijden, zorgvuldig bereid met rund, kip, zalm of andere superieure smaken, worden zachtjes gekookt tot in de perfectie om elke maaltijd een traktatie te maken voor je geliefde huisdier. Gemaakt zonder kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen, is het voedsel gezond en voedzaam. Bovendien draag je bij aan een beter milieu, dankzij de recyclebare verpakking van karton en blik.

 • Voordeel 1: Gourmet kattenvoer biedt fijne hapjes in saus, wat betekent dat je kat kan genieten van sappig en smakelijk voedsel dat interessant is voor zijn gehemelte.
 • Voordeel 2: Dit kattenvoer bevat fijne stukjes met rund, kip, zalm of andere hoogstaande smaken. Deze variëteit aan smaken zorgt ervoor dat de maaltijd van je kat nooit saai wordt en dat hij alle essentiële proteïnes krijgt die hij nodig heeft.
 • Voordeel 3: Gourmet kattenvoer is zachtjes gekookt tot in de perfectie. Dit betekent dat het voedsel gemakkelijk te kauwen en te verteren is, ideaal voor katten van alle leeftijden.
 • Voordeel 4: Dit merk gebruikt geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen in hun voedsel. Het is dus een gezonde keuze, volledig vrij van schadelijke chemicaliën die de gezondheid van je kat kunnen schaden.
 • Voordeel 5: Gourmet is niet alleen bezorgd om het welzijn van je kat, maar ook om het milieu. Het karton en blikjes waarin het voedsel verpakt is, zijn ontworpen om recyclebaar te zijn. Hierdoor draag je bij aan afvalvermindering en milieubescherming elke keer dat je dit product koopt.
 • Het is een uitdaging om vijf nadelen te identificeren op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat deze over het algemeen positieve informatie belicht. Echter, sommige potentiële nadelen kunnen worden geconstrueerd op basis van de interpretaties en verwachtingen van mogelijke consumenten.
 • Nadeel 1: Hoewel de verpakking recyclebaar is, kan deze niet bio-afbreekbaar zijn. Voor milieubewuste klanten kan dit een zorg zijn omdat het meer druk op het recycleproces legt.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat het voer is bereid met ‘rund, kip, zalm of andere hoogstaande smaken’, maar het is niet specifiek welke ‘andere’ ingrediënten er kunnen worden gebruikt. Voor katteneigenaren die willen weten wat ze hun huisdier precies voeden, kan dit vaag en verwarrend zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel er geen kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen zijn toegevoegd, verduidelijkt de beschrijving niet welke natuurlijke methoden zijn gebruikt om de houdbaarheid en smaak van het voer te behouden. Dit kan vragen oproepen over de kwaliteit en versheid van het product.
 • Nadeel 4: De vermelding ‘Fijne Hapjes in saus’ kan suggereren dat het kattenvoer mogelijk een hoog vochtgehalte heeft. Voor sommige katten kan dit tot overvoeding leiden, of kan het onvoldoende zijn als hun primaire voedselbron, tenzij aangevuld met droog voer.
 • Nadeel 5: Het product is een ‘volledig diervoeder voor volwassen katten’, wat betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor kittens of oudere katten met specifieke voedingsbehoeften. Eigenaren van deze soorten katten moeten mogelijk op zoek naar een ander product.

Onze favoriet #7

Felix Kattenvoer

Felix Kattenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Felix Kattenvoer is natvoer voor volwassen katten, beschikbaar in een veelheid aan smaken. Dit multipack komt met 44 afzonderlijke porties met smaken van rundvlees, kip, eend en lam, allemaal in gelei en met delicate stukjes. Het voer is rijk aan vitamine D & E en omega-6-vetzuren, die bijdragen aan een energiek en avontuurlijk kattenleven. Dit 100% uitgebalanceerde en complete voer komt zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of kunstmatige aroma- en kleurstoffen. Let op: de exacte voedingsaanbeveling vind je op de verpakking. Geef jouw volwassen kat de variëteit die ze waarderen met Felix Kattenvoer.

 • Voordeel 1: Felix kattenvoer biedt een verscheidenheid aan smaken van land in gelei, waardoor jouw kat kan genieten van een breed scala aan smaakervaringen en nooit verveeld zal raken met haar maaltijd.
 • Voordeel 2: Dit kattenvoer bevat delicate stukjes in de smaken rundvlees, kip, eend, lam, waardoor je kat een lekker en divers dieet krijgt dat vergelijkbaar is met wat ze in de natuur zou vinden.
 • Voordeel 3: Felix kattenvoer is opgemaakt in 44 afzonderlijke porties, wat onvermijdelijk het gedoe van het meten en portioneren van het voer voor je huisdier wegneemt.
 • Voordeel 4: Het bevat Vitamine D & E en omega-6-vetzuren, essentiële voedingsstoffen die jouw kat vol energie en klaar voor avontuur houden.
 • Voordeel 5: Het kattenvoer is 100% compleet en uitgebalanceerd zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of kunstmatige aroma- en kleurstoffen. Dit betekent dat je de geruststelling hebt dat je kat een volledige en gezonde maaltijd krijgt zonder onnodige of potentieel schadelijke stoffen.
 • Nadeel 1: Hoewel het product in een verscheidenheid van smaken komt, is er geen garantie dat jouw kat alle soorten even lekker vindt. Dit kan betekenen dat sommige smaken misschien minder populair zijn bij jouw huisdier.
 • Nadeel 2: Het product noemt het gebruik van delicate stukjes rundvlees, kip, eend en lam, maar het is niet specificeren welk deel van het dier wordt gebruikt. Dit kan betekenen dat de kwaliteit van de gebruikte vleesproducten kan variëren.
 • Nadeel 3: De verpakking bestaat uit 44 afzonderlijke porties. Dit kan overdreven zijn als jouw kat niet van variatie houdt of als je maar één kat hebt en de porties niet te lang wilt bewaren.
 • Nadeel 4: Ondanks de toevoeging van vitamine D, E en omega-6-vetzuren, wordt er niet gesproken over het vezelgehalte, wat belangrijk is voor de spijsvertering van jouw kat.
 • Nadeel 5: De voedingsaanbeveling voor dit product ligt op de verpakking. Dit betekent dat je mogelijk het product al moet kopen en openen om de exacte voedergegevens te achterhalen. Het zou handiger zijn als deze informatie voorafgaand aan de aankoop beschikbaar was.

Onze favoriet #8

Whiskas Kattenvoer

Whiskas Kattenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Whiskas kattenvoer is een voedzame keuze voor jouw viervoeter. Speciaal bedoeld voor volwassen katten vanaf 1 jaar, inclusief gesteriliseerde katten, levert het een complete en uitgebalanceerde maaltijd. Het kattenvoer is bereid in een delicate gelei en bevat 100% hoogwaardige ingrediënten die jouw kat zeker zullen verleiden. Het komt in een scala aan heerlijke smaken, waaronder rundvlees, kip, zalm en tonijn, om je kat een gevarieerd dieet aan te bieden. Het voer is rijk aan hoogwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen, wat bijdraagt aan sterke spieren, een gezonde huid en vacht en de natuurlijke afweer van je kat ondersteunt. Het wordt geleverd in verse zakken, een ideaal formaat dat ervoor zorgt dat het voer altijd vers wordt geserveerd, met meer schone kommen en minder restjes als gevolg.

 • Voordeel 1: Het Whiskas kattenvoer is compleet en uitgebalanceerd, speciaal voor volwassen katten vanaf 1 jaar. Dit betekent dat dit voer voorziet in alle behoeften van je kat om gezond en actief te blijven, zelfs voor gesteriliseerde katten.
 • Voordeel 2: Het voer is bereid in een delicate gelei met 100% hoogwaardige ingrediënten. Dit zorgt voor een smakelijke maaltijd waarbij je zeker weet dat je kat alleen de beste kwaliteit ingrediënten binnenkrijgt.
 • Voordeel 3: Whiskas biedt heerlijke recepten om het plezier van je kat te variëren met de smaken waar katten dol op zijn. Met onder andere de smaken Rundvlees, Kip, Zalm en Tonijn zal je kat nooit verveeld raken en altijd uitkijken naar de volgende maaltijd.
 • Voordeel 4: Deze kattenvoer is niet alleen smakelijk, maar draagt ook bij aan de gezondheid van je kat. Het bevat hoogwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen die bijdragen aan sterke spieren, een gezonde huid en vacht en die helpen bij het behouden van de natuurlijke afweer van je kat.
 • Voordeel 5: Het voer wordt geleverd in verse zakken, een ideaal formaat om altijd vers voer te serveren. Dit betekent meer schone kommen en minder restjes, waardoor het voeren van je kat handiger en hygiënischer wordt.
 • nadeel 1: Hoewel de productomschrijving aangeeft dat het voer van Whiskas 100% hoogwaardige ingrediënten bevat, wordt er niet specifiek aangegeven wat deze ingrediënten zijn. Dit kan problematisch zijn als je kat een speciaal dieet volgt of allergisch is voor bepaalde voedingsmiddelen.
 • nadeel 2: Het kattenvoer wordt verkocht in verse zakken. Hoewel dit de versheid van het voer garandeert, kan het ook leiden tot meer verpakkingsafval. Dit kan een probleem zijn als je milieuvriendelijk probeert te zijn.
 • nadeel 3: Het Whiskas kattenvoer is aangepast voor volwassen katten vanaf 1 jaar. Indien je een zeer jonge kat of een oudere kat hebt, zou dit voer misschien niet aan hun specifieke voedingsbehoeften kunnen voldoen.
 • nadeel 4: In de beschrijving wordt aangegeven dat het voer geschikt is voor gesteriliseerde katten, maar er wordt niet gezegd of het ook geschikt is voor niet-gesteriliseerde katten. Dit kan verwarring scheppen bij de consument.
 • nadeel 5: Hoewel het groot assortiment smaken (rundvlees, kip, zalm, tonijn) een voordeel lijkt, kan het een nadeel zijn als je kat een minder avontuurlijke eter is of een duidelijke voorkeur heeft voor één specifieke smaak. Bovendien kan deze grote variatie het moeilijk maken om voedselintoleranties of -allergieën te ontdekken bij je kat.

Onze favoriet #9

Whiskas Kattenvoer

Whiskas Kattenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Whiskas kattenvoer is een hoogwaardige, voedzame keuze voor jouw volwassen kat. Elk recept is gemaakt van 100% kwaliteitsingrediënten die volledig voldoen aan de dagelijkse behoeften van je kat. Het bevat veel eiwitten voor sterke spieren, vitamine C dat de natuurlijke weerstand ondersteunt en zink voor een gezonde huid en vacht. Daarnaast toont Whiskas zijn toewijding aan duurzaamheid, met 85% van hun Europese fabrieken die hernieuwbare elektriciteit gebruiken – een percentage dat ze tegen 2025 naar 100% willen verhogen. Zorg met Whiskas voor de gezondheid van je kat én het milieu!

 • Voordeel 1: Het Whiskas kattenvoer zorgt voor een volledige voedingsbehoefte van je kat door de hoogwaardige ingrediënten die in elk recept zijn gebruikt.
 • Voordeel 2: De toegevoegde hoogwaardige eiwitten in Whiskas kattenvoer ondersteunen de sterke spieren die je kat nodig heeft voor een gezond en actief leven.
 • Voordeel 3: Met de toevoeging van vitamine C ondersteunt Whiskas kattenvoer de natuurlijke afweer van je kat, waardoor deze een betere gezondheid en weerstand tegen ziektes heeft.
 • Voordeel 4: Dankzij zink in de voeding helpt Whiskas de gezonde huid en vacht van je kat in topconditie te houden.

  Voordeel 5: Door voor Whiskas te kiezen, draag je bij aan een betere wereld. 85% van hun fabrieken in Europa gebruiken al hernieuwbare elektriciteit en ze streven ernaar dit tegen 2025 te verhogen tot 100%, waardoor je kunt genieten van een duurzaam geproduceerd product.

 • Het geven van nadelen van producten op basis van de gegeven productbeschrijvingen kan een uitdaging zijn, vooral wanneer de beschrijvingen voornamelijk positieve aspecten van het product benadrukken. Echter, hier zijn een paar mogelijke nadelen, hoewel deze grotendeels speculatief zijn:
 • Nadeel 1: Hoewel Whiskas claimt gebruik te maken van 100% hoogwaardige ingrediënten, geven ze niet specifiek aan wat deze ingrediënten zijn. Dit kan mogelijk een nadeel zijn voor eigenaren die speciale dieetwensen voor hun katten hebben.
 • Nadeel 2: Whiskas beweert te voldoen aan alle dagelijkse behoeften van je volwassen kat. Echter, afhankelijk van de specifieke gezondheidstoestand van je kat, zoals allergieën, kan het noodzakelijk zijn om aanvullende supplementen te geven.
 • Nadeel 3: Hoewel Whiskas aangeeft eiwitten van hoge kwaliteit te gebruiken, specifiëren ze niet de bron van deze eiwitten. Voor sommige katten, vooral die met allergieën, kan de bron van eiwitten een groot verschil maken.
 • Nadeel 4: Whiskas heeft het over het gebruik van vitamine C in hun product, maar het is niet duidelijk in welke hoeveelheden dit aanwezig is. Te veel vitamine C kan voor je kat ongezond zijn.
 • Nadeel 5: Terwijl Whiskas inzet op vermindering van hun impact op het milieu door voornamelijk gebruik te maken van hernieuwbare bronnen, geven ze aan dat momenteel nog niet alle productielocaties hier gebruik van maken. Dit zou een nadeel kunnen zijn voor milieubewuste klanten.

Onze favoriet #10

Felix Kattenvoer

Felix Kattenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Felix kattenvoer is een volledig diervoeder dat smakelijke en zachte stukjes met zalm, rund, kip of tonijn in een heerlijke gelei biedt. Dit product bevat geen kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen, wat het een gezondere keuze voor jouw kat maakt. Het is niet alleen een bron van omega 6-vetzuren die bijdragen aan een gezonde huid en vacht, maar is ook geschikt voor gesteriliseerde katten. Bovendien is het verrijkt met vitamine D en E om jouw kat te ondersteunen in zijn algemene gezondheid. Probeer Felix kattenvoer eens, jouw kat zal het ongetwijfeld heerlijk vinden.

 • Voordeel 1: Felix kattenvoer bevat zachte stukjes met zalm, rund, kip of tonijn in een overheerlijke gelei. Dit zorgt ervoor dat jouw kat een smaakvol en divers dieet heeft, waardoor je kat het voer waarschijnlijk heel lekker zal vinden.
 • Voordeel 2: Het is een bron van omega 6-vetzuren. Omega-6 vetzuren zijn belangrijk voor de gezondheid van jouw kat. Ze ondersteunen de huid- en vachtgezondheid, stimuleren het immuunsysteem en helpen de ontstekingsreactie in het lichaam te reguleren.
 • Voordeel 3: Er zijn geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Dit betekent dat het voedsel natuurlijker en gezonder is voor jouw kat dan sommige andere merken die conserveringsmiddelen en kunstmatige ingrediënten bevatten.
 • Voordeel 4: Het kattenvoer van Felix is ook aangepast aan gesteriliseerde katten. Dit betekent dat als je kat is gesteriliseerd of gecastreerd, dit voer nog steeds veilig en gezond is voor jouw huisdier om te eten.
 • Voordeel 5: Felix kattenvoer bevat vitamine D en E om jouw kat te ondersteunen. Vitamine D is belangrijk voor de botgezondheid van jouw kat, terwijl vitamine E een essentiële antioxidant is die cellen helpt beschermen tegen schade.
 • Nadeel 1: Hoewel Felix kattenvoer zachte stukjes met zalm, rund, kip of tonijn in overheerlijke gelei aanbiedt, vermeldt het merk niet of de dierlijke ingrediënten die ze gebruiken afkomstig zijn van duurzaam vee of visserij. Dit kan voor jou als duurzaam bewuste consument een minpunt zijn.
 • Nadeel 2: Felix benoemt het gebruik van omega 6-vetzuren in hun kattenvoer, maar er is geen melding van omega 3-vetzuren, die ook essentieel zijn voor de gezondheid van de kat, met name voor huid en vacht.
 • Nadeel 3: Hoewel het merk aangeeft geen kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen te bevatten, geeft het geen informatie over de algemene kwaliteit of oorsprong van de andere ingrediënten.
 • Nadeel 4: Felix kattenvoer is blijkbaar specifiek aangepast aan de behoeften van gesteriliseerde katten en wordt als zodanig aangeboden als een ‘volledig diervoeder voor volwassen katten’. Er wordt echter niet vermeld of het voer ook geschikt is voor kittens, oudere katten of katten met speciale dieetbehoeften.
 • Nadeel 5: Hoewel Felix kattenvoer vitamine D en E bevat om jouw kat te ondersteunen, is er geen verdere informatie over het vitamine- en mineralengehalte. Sommige essentiële voedingsstoffen zoals taurine, een aminozuur dat cruciaal is voor de gezondheid van katten, worden bijvoorbeeld niet vermeld.

Na grondig onderzoek en testen van diverse producten, kunnen we concluderen dat kattenliefhebbers een breed scala aan hoogwaardige opties hebben om aan de voedingsbehoeften van hun katten te voldoen. Bij het kiezen van het ideale kattenvoer is het belangrijk om de leeftijd, gezondheidstoestand, activiteitsniveau en persoonlijke voorkeuren van je kat in overweging te nemen. Als je op zoek bent naar het beste van het beste, zijn onze top 10 kattenvoerproducten zeker het overwegen waard. Vergeet niet, de gezondheid van je kat is van groot belang en een gebalanceerde voeding draagt daar enorm aan bij. Maak dus een geïnformeerde keuze.

Inhoudsopgave