a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Keramische Koekenpan: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit artikel de top 10 van beste keramische koekenpannen, grondig getest en onderzocht voor jouw ultieme kookervaring.

Unser Favorit: Greenlife Keramische Koekenpan

Greenlife Keramische Koekenpan
★★★★★

Unser Favorit: Greenpan Keramische Koekenpan

Greenpan Keramische Koekenpan
★★★★★

Unser Favorit: Greenpan Keramische Koekenpan

Greenpan Keramische Koekenpan
★★★★★

Unser Favorit: Genius Keramische Koekenpan

Genius Keramische Koekenpan
★★★★★

Unser Favorit: Tefal Keramische Koekenpan

Tefal Keramische Koekenpan
★★★★★

Unser Favorit: Wmf Keramische Koekenpan

Wmf Keramische Koekenpan
★★★★★

Unser Favorit: Greenchef Keramische Koekenpan

Greenchef Keramische Koekenpan
★★★★★

Unser Favorit: Masterclass Keramische Koekenpan

Masterclass Keramische Koekenpan
★★★★★

Unser Favorit: Blue Diamond Keramische Koekenpan

Blue Diamond Keramische Koekenpan
★★★★★

Unser Favorit: Greenpan Keramische Koekenpan

Greenpan Keramische Koekenpan
★★★★★

Ben je op zoek naar de beste keramische koekenpan op de markt? Weet je niet zeker welke je moet kiezen uit de overvloed aan opties? Maak je geen zorgen! We hebben het onderzoek voor je gedaan. In dit artikel presenteren we je de top 10 keramische koekenpannen volgens ons nieuwste onderzoek. We hebben elk van deze producten grondig getest op verschillende criteria, zoals kwaliteit, duurzaamheid, warmteverdeling en nog veel meer. Dus lees verder en ontdek welke keramische koekenpan het beste bij jouw kookbehoeften past.

Een keramische koekenpan is een soort pan met een speciale, niet giftige keramische coating die warmte zeer efficiënt geleidt. Dit betekent dat jij je eten gelijkmatig en snel kunt bereiden. Het oppervlak is van nature anti-aanbak, waardoor je niet veel olie of vet nodig hebt om je eten te bakken. Bovendien is het heel makkelijk schoon te maken. Veel mensen waarderen keramische koekenpannen vanwege hun ecologische voordelen, aangezien ze gemaakt zijn zonder schadelijke chemicaliën die gebruikt worden in traditionele anti-aanbakpannen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Greenlife Keramische Koekenpan

Greenlife Keramische Koekenpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Keramische Koekenpan van GreenLife is een gezonde en milieuvriendelijke keuze voor jouw keuken. De pan is voorzien van een antiaanbaklaag gemaakt van zand, wat zorgt voor gemakkelijke bereiding en snelle schoonmaak. Bovendien is deze coating gifvrij en vrij van PFAS, PFOA, lood en cadmium, zodat jouw maaltijden altijd veilig zijn. De pan heeft een zachte, bakelieten handgreep die koel blijft, en een stabiele, wiebelvrije bodem voor gelijkmatige verwarming. Reiniging is eenvoudig, want de pan is vaatwasmachinebestendig en heeft een klinknagelvrij interieur dat voorkomt dat voedsel blijft plakken. De pan is geschikt voor alle types kookplaten behalve inductie en kan worden gebruikt in een oven tot 160°C. Gemaakt van minimaal 65% gerecycled aluminium, het kookgerei van GreenLife is een duurzame keuze die helpt bij het beschermen van onze planeet.

 • Voordeel 1: Gezonde kookoptie. De keramische antiaanbaklaag van de GreenLife koekenpan is gemaakt van zand. Dit betekent niet alleen dat je gerecht gemakkelijk loskomt van de pan, maar ook dat de pan snel en eenvoudig gereinigd kan worden.
 • Voordeel 2: Veilig voor je gezondheid. De coating van de pan is vrij van PFAS, PFOA, lood en cadmium. Wanneer je kookt met deze pan, hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke chemicaliën die in je voedsel terechtkomen.
 • Voordeel 3: Comfortabel in gebruik. De bakelieten handgrepen met softgrip blijven koel, ook wanneer de pan op de kookplaat staat. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het verbranden van je handen en optimaal comfort ervaart tijdens het koken.
 • Voordeel 4: Stabiel en gelijkmatig. De wiebelvrije bodem zorgt ervoor dat de pan extra stabiel is en voor een gelijkmatige verwarming. Jij hoeft niet te worstelen met een wiebelende pan of ongelijk gegaard eten.
 • Voordeel 5: Makkelijk schoon te maken. De GreenLife koekenpan is vaatwasmachinebestendig. Mocht het nodig zijn, dan kan het meeste vuil simpelweg worden afgeveegd. Bovendien draagt het klinknagelvrije interieur bij aan de eenvoud van het schoonmaken; er blijft geen voedsel achter in moeilijk te reinigen hoekjes.
 • Nadeel 1: Onverenigbaarheid met inductie – Volgens de beschrijving is de GreenLife keramische koekenpan niet geschikt voor inductiekookplaten. Dit beperkt je opties in het type fornuis dat je kunt gebruiken als je besluit deze pan aan te schaffen.
 • Nadeel 2: Beperkte ovenbestendigheid – Hoewel de pan ovenbestendig is, kan deze alleen worden gebruikt tot 160°C. Als je vaak gerechten klaarmaakt die een hogere temperatuur vereisen, is deze pan mogelijk niet geschikt voor jou.
 • Nadeel 3: Constructie van gerecycled aluminium – Hoewel dit gunstig is vanuit een milieuperspectief, kan de prestatie en de duurzaamheid van gerecycled aluminium minder consistent zijn dan nieuw aluminium. Dit kan van invloed zijn op de kookprestaties en de levensduur van de pan.
 • Nadeel 4: Reiniging beperkt tot vaatwasser – Ondanks dat het als voordeel wordt beschouwd dat de pan vaatwasmachinebestendig is, kan dit ook een nadeel zijn voor degenen die geen vaatwasmachine hebben. Daarbij is de beste manier om de antiaanbaklaag te behouden vaak met handwas.
 • Nadeel 5: Bakelieten handgrepen – Hoewel de bakelieten handgrepen met softgrip zijn ontworpen om koel te blijven op de kookplaat, is bakeliet minder duurzaam dan andere materialen die worden gebruikt om handgrepen te maken — zoals siliconen, roestvrij staal of gietijzer. Dit kan de levensduur van de handgrepen van de pan beïnvloeden.

Onze favoriet #2

Greenpan Keramische Koekenpan

Greenpan Keramische Koekenpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GreenPan Keramische Koekenpannen set is een set bestaande uit een 20 cm en een 24 cm koekenpan, samen met een spatel met gleuf. Deze pannen zijn uitgerust met GreenPan’s Thermolon Gezonde Keramisch Antiaanbaklaag, vrij van PFAS, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over giftige dampen, zelfs als de pan oververhit raakt. Met een duurzame, diamant-verbeterde antiaanbaklaag, ervaren ze evenwichtige verwarming en zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Dankzij de Magneto-inductietechnologie braden en bruinen ze uitstekend op alle kookplaten, inclusief inductie. Een snel opwarmende aluminium behuizing, versterkt met een wiebelvrije basis, verzekert je van sterkte en duurzaamheid. De pannen hebben ook een handvat van gecarboniseerd essenhout, dat zowel een vintage flair geeft als antislip prestaties levert. Let op: deze pannen zijn alleen geschikt voor handwas en niet voor gebruik in de oven.

 • Voordeel 1: Je krijgt niet alleen twee verschillende maten koekenpannen (20 cm en 24 cm), maar ook nog eens een spatel met gleuf, wat koken met deze set erg handig maakt.
 • Voordeel 2: De GreenPan’s Thermolon Gezonde Keramische Antiaanbaklaag is vrij van PFAS, dus je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke dampen, zelfs niet als de pan per ongeluk oververhit raakt.
 • Voordeel 3: De originele antiaanbaklaag met diamant van deze koekenpan verzekert jou van duurzaamheid, evenwichtige verwarming en een moeiteloze reiniging, wat jou veel tijd en moeite zal besparen.
 • Voordeel 4: Met de Magneto-inductietechnologie kun je rekenen op prachtig aanbraden en bruinen op alle kookplaten, zelfs inductie. Dit biedt jou de flexibiliteit om op elk type kookplaat te koken.
 • Voordeel 5: De gecarboniseerde essenhandgreep zorgt niet alleen voor een vintage flair, maar ook voor prestaties van de antislip, zodat je de pan stevig kunt vasthouden terwijl je jouw favoriete maaltijden bereidt. Dit voegt een extra niveau van veiligheid toe tijdens het koken.
 • Nadeel 1: Hoewel de GreenPan koekenpannen met Thermolon gezonde keramisch antiaanbaklaag misschien wel giftige dampen-vrij zijn zoals genoemd in de beschrijving, hebben ze een merkbaar nadeel: Ze zijn niet ovenbestendig. Dit betekent dat als je een recept kookt dat vereist dat je de pan in de oven plaatst, dit geen optie voor je is.
 • Nadeel 2: De beschrijving maakt ook duidelijk dat deze pannen alleen met de hand kunnen worden gewassen. Dit betekent dat je deze pannen niet in de vaatwasser kunt zetten, wat tijd en moeite kan kosten als je gewend bent aan vaatwasserbestendige pannen.

  Nadeel 3: Hoewel de koekenpan is uitgerust met Magneto-inductietechnologie, wat zorgt voor ongelooflijk aanbraden en bruinen op alle kookplaten, kan de technologie niet geschikt zijn voor iedereen. Iemand zonder inductiekookplaat zou kunnen vinden dat de pan niet optimaal presteert op hun kookplaat.

  Nadeel 4: Het gebruik van gecarboniseerd essenhout voor de handgreep biedt een vintage flair en antislip prestaties, maar het kan gevoelig zijn voor beschadiging door warmte of vocht, in tegenstelling tot metalen handgrepen. Bij langdurig gebruik kan de houten handgreep verslijten of zijn glans verliezen.

 • Nadeel 5: Tenslotte, terwijl de aluminium behuizing snel opwarmt, kan dit ertoe leiden dat de pan erg heet wordt om aan te raken, vooral als je hem een tijdje op een hoog vuur laat staan. Je moet altijd voorzichtig zijn en ovenwanten gebruiken om deze pan te hanteren om brandwonden te voorkomen.

Onze favoriet #3

Greenpan Keramische Koekenpan

Greenpan Keramische Koekenpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Keramische Koekenpan van GreenPan is een hoogwaardige kookaccessoire met een gezonde antiaanbaklaag genaamd Thermolon, die vrij is van PFAS, dus je hoeft je geen zorgen te maken over giftige dampen, zelfs niet bij oververhitting. De antiaanbaklaag bevat ook diamanten, wat zorgt voor opmerkelijke duurzaamheid, evenwichtige verwarming en eenvoudige reiniging. Deze pan is gemaakt met een snel opwarmende aluminium behuizing die versterkt is met een wiebelvrije basis voor extra duurzaamheid en stabiliteit. De koel blijvende bakelieten handgreep maakt het koken comfortabel, ongecompliceerd en veilig voor je. Het gladde, klinknagelvrije interieur zorgt ervoor dat er geen voedsel in de pan blijft steken. Bovendien is deze pan ovenbestendig tot 160°C, vaatwasserbestendig voor eenvoudige reiniging en geschikt voor alle kookplaten, met uitzondering van inductie.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van een makkelijk in gebruik keramische koekenpan. Met zijn elegante, moderne uiterlijk en nieuwe kenmerken, tilt deze koekenpan je kookervaring naar een hoger niveau. Geschikt voor alle soorten kookplaten, of je nu gas, inductie of elektrisch kookt.
 • Voordeel 2: Bakt niet aan. Dankzij de uitmuntende anti-aanbak eigenschappen kun je braden, stoven en koken zonder je zorgen te maken over aanplakken of aanbranden, en dat volledig zonder schadelijke stoffen!
 • Voordeel 3: Optimale warmteafvoer. De efficiënte inductiebodem geleidt hitte optimaal en zorgt zo voor een gelijkmatige en langdurige warmteopslag. Dit resulteert in perfect bereid voedsel elke keer als je kookt.
 • Voordeel 4: Deze keramische koekenpan is makkelijk schoon te maken. Dankzij de innovatieve keramische coating is het schoonmaken geen enkel probleem. Een simpele veeg en je bent klaar. En als bonus is het ook nog eens vaatwasmachinebestendig.
 • Voordeel 5: De pan is makkelijk en comfortabel te gebruiken dankzij de ergonomisch gevormde, antislip handgreep. Dit zorgt voor een goede grip tijdens het koken en braden en maakt de hele ervaring nog aangenamer.
 • Het identificeren van nadelen op basis van een positieve productbeschrijving kan een uitdaging zijn, maar hier zijn enkele potentiële zorgen die je zou kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: Hoewel de Genius keramische koekenpan is ontworpen voor gebruik op alle soorten kookplaten, kan het zijn dat de prestaties ervan variëren, afhankelijk van je specifieke kooktoestel. Daardoor kan het wellicht minder efficiënt zijn op bepaalde kookplaten.
 • Nadeel 2: De keramische coating maakt de pan weliswaar makkelijk schoon te maken, maar keramische coatings hebben de neiging om na verloop van tijd te degraderen, vooral bij hoge temperaturen en bij gebruik van metalen keukengerei. Dit kan de levensduur van je pan verminderen.
 • Nadeel 3: De pan heeft uitstekende anti-aanbakeigenschappen, maar als je liever voedsel wilt bruinen of een goede korst wilt creëren, dan wordt dit moeilijker met een anti-aanbaklaag.
 • Nadeel 4: De pan is vaatwasmachinebestendig, maar vaak kan herhaalde blootstelling aan het agressieve milieu in een vaatwasser de levensduur van de anti-aanbaklaag verkorten. Dit betekent dat je mogelijk de pan handmatig moet wassen om de levensduur ervan te verlengen, wat meer tijd en moeite kost.
 • Nadeel 5: De ergonomisch gevormde, antislip handgreep zou het koken aangenamer moeten maken, maar afhankelijk van je unieke greep en kookstijl kan deze handgreep mogelijk niet zo comfortabel zijn als beloofd.

Onze favoriet #4

Genius Keramische Koekenpan

Genius Keramische Koekenpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Genius Keramische Koekenpan brengt jouw kookervaring naar een hoger niveau met zijn elegante en moderne look en nieuwe functies. Geschikt voor alle gebruikelijke kookplaten zoals gas, inductie of elektrisch, en uitgerust met uitmuntende anti-aanbakeigenschappen, laat deze pan alles braden, stoven en koken zonder aanplakken of aanbranden en volledig vrij van schadelijke stoffen. De efficiënte inductiebodem garandeert een optimale warmtegeleiding en een gelijkmatige, duurzame warmteopslag. Schoonmaken is een koud kunstje dankzij de innovatieve keramische coating; even uitvegen en je bent klaar. Het kookgerei is ook vaatwasmachinebestendig. Tot slot is deze pan erg gebruiksvriendelijk dankzij de ergonomisch gevormde, antislip handgreep die zorgt voor comfort tijdens het braden en koken.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van een makkelijk in gebruik keramische koekenpan. Met zijn elegante, moderne uiterlijk en nieuwe kenmerken, tilt deze koekenpan je kookervaring naar een hoger niveau. Geschikt voor alle soorten kookplaten, of je nu gas, inductie of elektrisch kookt.
 • Voordeel 2: Bakt niet aan. Dankzij de uitmuntende anti-aanbak eigenschappen kun je braden, stoven en koken zonder je zorgen te maken over aanplakken of aanbranden, en dat volledig zonder schadelijke stoffen!
 • Voordeel 3: Optimale warmteafvoer. De efficiënte inductiebodem geleidt hitte optimaal en zorgt zo voor een gelijkmatige en langdurige warmteopslag. Dit resulteert in perfect bereid voedsel elke keer als je kookt.
 • Voordeel 4: Deze keramische koekenpan is makkelijk schoon te maken. Dankzij de innovatieve keramische coating is het schoonmaken geen enkel probleem. Een simpele veeg en je bent klaar. En als bonus is het ook nog eens vaatwasmachinebestendig.
 • Voordeel 5: De pan is makkelijk en comfortabel te gebruiken dankzij de ergonomisch gevormde, antislip handgreep. Dit zorgt voor een goede grip tijdens het koken en braden en maakt de hele ervaring nog aangenamer.
 • Het identificeren van nadelen op basis van een positieve productbeschrijving kan een uitdaging zijn, maar hier zijn enkele potentiële zorgen die je zou kunnen overwegen:
 • Nadeel 1: Hoewel de Genius keramische koekenpan is ontworpen voor gebruik op alle soorten kookplaten, kan het zijn dat de prestaties ervan variëren, afhankelijk van je specifieke kooktoestel. Daardoor kan het wellicht minder efficiënt zijn op bepaalde kookplaten.
 • Nadeel 2: De keramische coating maakt de pan weliswaar makkelijk schoon te maken, maar keramische coatings hebben de neiging om na verloop van tijd te degraderen, vooral bij hoge temperaturen en bij gebruik van metalen keukengerei. Dit kan de levensduur van je pan verminderen.
 • Nadeel 3: De pan heeft uitstekende anti-aanbakeigenschappen, maar als je liever voedsel wilt bruinen of een goede korst wilt creëren, dan wordt dit moeilijker met een anti-aanbaklaag.
 • Nadeel 4: De pan is vaatwasmachinebestendig, maar vaak kan herhaalde blootstelling aan het agressieve milieu in een vaatwasser de levensduur van de anti-aanbaklaag verkorten. Dit betekent dat je mogelijk de pan handmatig moet wassen om de levensduur ervan te verlengen, wat meer tijd en moeite kost.
 • Nadeel 5: De ergonomisch gevormde, antislip handgreep zou het koken aangenamer moeten maken, maar afhankelijk van je unieke greep en kookstijl kan deze handgreep mogelijk niet zo comfortabel zijn als beloofd.

Onze favoriet #5

Tefal Keramische Koekenpan

Tefal Keramische Koekenpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Tefal Keramische Koekenpan biedt je een milieuvriendelijke kookervaring met zijn lichaam van 100% gerecycled aluminium en recycleerbare verpakking van gerecyclede vezels. Deze pan, ontworpen voor vetarm koken, heeft een PFAS-vrije keramische anti-aanbaklaag aan zowel de binnen- als buitenkant, die je dagelijkse reiniging moeiteloos maakt. Dankzij de Thermo-Signal warmte-indicator, die effen rood wordt wanneer de pan de ideale baktemperatuur bereikt, kan je steeds perfect aanbraden. Daarnaast is deze pan geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder gas, elektrisch, keramisch en inductie.

 • Voordeel 1: Je kunt gemakkelijk vetarm koken met de vernieuwde PFAS-vrije keramische anti-aanbaklaag van deze koekenpan. Dit maakt het mogelijk om gezonder te koken zonder het risico dat voedsel aan de pan blijft kleven.
 • Voordeel 2: Deze Tefal koekenpan heeft minder impact op het milieu. Hij is gemaakt van 100% gerecycled aluminium en het product en de verpakking zijn recyclebaar. Hierdoor draag je bij aan een duurzamere planeet wanneer je voor deze pan kiest.
 • Voordeel 3: De Thermo-Signal warmte-indicator in deze pan zorgt voor perfect aanbraden. Deze wordt effen rood wanneer de pan de ideale temperatuur bereikt om te beginnen met bakken. Je gerechten worden dus altijd op het juiste moment en op de meest optimale temperatuur bereid.
 • Voordeel 4: Deze koekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen. Dus of je nu een gas-, elektrisch, keramisch fornuis of inductieplaat hebt, deze pan past altijd in jouw keuken.
 • Voordeel 5: De keramische antiaanbaklaag bevindt zich aan zowel de binnen- als buitenkant, voor een moeiteloze reiniging elke dag. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd bij het schoonmaken, maar gaat je pan ook langer mee.
 • Nadeel 1: Hoewel de keramische anti-aanbaklaag PFAS-vrij is en waarschijnlijk gezonder, kan deze laag na verloop van tijd afnemen, wat betekent dat je mogelijk meer olie of boter nodig hebt om te voorkomen dat het voedsel aan de pan blijft plakken.
 • Nadeel 2: Het beschikt over een Thermo-Signal warmte-indicator die rood wordt wanneer de pan de ideale temperatuur bereikt. Dit kan als een nadeel worden beschouwd als je niet bekend bent met deze functie, omdat het je kookpraktijken kan beïnvloeden of je kunt verwarren.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de pan geschikt is voor alle warmtebronnen, kan de efficiëntie van de warmteverdeling variëren afhankelijk van welke bron je gebruikt. Dit kan invloed hebben op de kooktijd en de algehele kookervaring.
 • Nadeel 4: Het product is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Hoewel dit mooi is vanuit een milieuperspectief, kan aluminium bij intensief gebruik uiteindelijk vervormen, wat de levensduur van de pan kan verkorten.
 • Nadeel 5: Een keramische antiaanbaklaag aan de binnen- en buitenkant zorgt voor gemakkelijke reiniging, maar er zijn bepaalde materialen en reinigingsmiddelen die je moet vermijden om de laag niet te beschadigen, wat betekent dat je extra voorzichtig moet zijn bij het reinigen.

Onze favoriet #6

Wmf Keramische Koekenpan

Wmf Keramische Koekenpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Keramische Koekenpan van het merk WMF is een premium kookgereedschap dat gemaakt is van hoogwaardig Cromargan 18/10 roestvrij staal. De pan is uitgerust met een gepatenteerde TransTherm universele bodem die de warmte gelijkmatig verdeelt en opslaat, waardoor je efficiënter kunt koken. Deze pan is niet alleen geschikt voor alle soorten kookplaten, inclusief inductie, maar heeft ook een keramische laag die zeer hittebestendig is. Je kunt deze pan zelfs veilig in een oven tot 250°C gebruiken.

 • Voordeel 1: Dankzij de Cromargan 18/10 roestvrij stalen constructie is de WMF keramische koekenpan uniek duurzaam en robuust, waardoor je er langer van kunt genieten.
 • Voordeel 2: De TransTherm universele bodem is een uitvinding van WMF. Deze gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat de hitte efficiënt en gelijkmatig wordt verspreid en opgeslagen. Dit maakt je kookproces efficiënter.
 • Voordeel 3: Geschikt voor alle warmtebronnen, dus of je nu een gas, elektrisch, inductie of keramisch kookplaat hebt, deze koekenpan doet het uitstekend.
 • Voordeel 4: Met zijn keramische laag is deze WMF pan ontworpen voor optimale kookprestaties. Het werkt perfect om ervoor te zorgen dat je gerechten niet aan de pan blijven plakken en dezelfde consistentie behouden van begin tot eind.
 • Voordeel 5: De pan is enorm hittebestendig, waardoor je hem tot maar liefst 250°C kunt verwarmen. Dit betekent dat je hem ook in de oven kunt gebruiken, waardoor je nog meer diversiteit hebt in je kookopties.
 • Hoewel de Keramische Koekenpan van WMF tal van positieve eigenschappen biedt op basis van de verstrekte productbeschrijving, zijn er enkele potentiële nadelen die je zou kunnen ervaren:
 • Nadeel 1: De pan is weliswaar zeer hittebestendig, maar als je deze op temperaturen hoger dan 250°C wilt gebruiken, zoals voor sommige bereidingstechnieken op hoog vuur, dan komt de pan daarvoor mogelijk te kort.
 • Nadeel 2: De pan is gemaakt van Cromargan 18/10 roestvrij staal, wat betekent dat je wellicht extra aandacht moet besteden aan het schoonmaken en onderhoud van de pan om te voorkomen dat vlekken op het oppervlak verschijnen.
 • Nadeel 3: Hoewel de TransTherm universele bodem de hitte gelijkmatig verdeelt en opslaat, kan dit ook betekenen dat de pan langer afkoelt dan andere pannen, wat gevaarlijk kan zijn als je kinderen in huis hebt of als je vergeet dat de pan nog heet is na het koken.
 • Nadeel 4: Een keramische laag kan na verloop van tijd slijtage vertonen, vooral bij intensief gebruik. Hoewel het duurzaam en non-stick is, zou je kunnen merken dat eten start te plakken na langdurig gebruik.
 • Nadeel 5: Hoewel de pan geschikt is voor alle warmtebronnen, kan het zijn dat je niet de optimale prestaties krijgt bij het veranderen tussen verschillende warmtebronnen, bijvoorbeeld van gas naar inductie of andersom. Dit kan ertoe leiden dat je moet leren hoe je de warmte-instellingen moet aanpassen om dezelfde kookresultaten te bereiken.

Onze favoriet #7

Greenchef Keramische Koekenpan

Greenchef Keramische Koekenpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Diamond Koekenpan (28 cm) van het merk GreenChef is jouw alles-in-één kookoplossing die is ontworpen voor een reeks kooktechnieken – van roerbakken en sauteren tot braden en bakken. Deze pan, vrij van schadelijke PFAS-stoffen, biedt een gezonde kookervaring zonder dat er gevaarlijke dampen vrijkomen, zelfs als deze oververhit raakt. De pan kenmerkt zich door de gepatenteerde Magneto-inductietechnologie die zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, terwijl de met diamant kristallen versterkte coating uitstekende duurzaamheid en weerstand biedt tegen schade door metalen spatels. De pan heeft een stabiele, kromtrekvrije bodem en een comfortabele, koele kunststof handgreep. Hoewel vaatwasmachinebestendig en ovenvast tot 180°C, raden wij aan de pan met de hand af te wassen om de keramische antiaanbaklaag te behouden. Met een garantie van 2 jaar, biedt deze pan een duurzame en gezonde kookervaring.

 • Voordeel 1: Gezond koken – De GreenChef Koekenpan is vrij van PFAS, wat betekent dat je zonder zorgen kunt koken. De pan geeft geen schadelijke dampen af, ook niet als de pannen oververhit raken.
 • Voordeel 2: Veelzijdig in gebruik – Of je nu wilt sauteren, roerbakken, dichtschroeien, braden of bakken, deze pan is geschikt voor al jouw dagelijkse kookbehoeften en technieken.
 • Voordeel 3: Gelijke warmteverdeling – Met de gepatenteerde Magneto-inductietechnologie van de GreenChef Koekenpan geniet je van gelijkmatig koken zonder warmteverlies. De magnetische coating aan de onderkant zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat de pan kromtrekt, zelfs bij dagelijks gebruik.
 • Voordeel 4: Hoogwaardige coating – De coating van deze pan is versterkt met diamantkristallen. Dit maakt koken met de pan extreem duurzaam en deze wordt niet beschadigd bij het gebruik van metalen spatels. Ook de handgreep is van hoogwaardige kwaliteit, deze blijft koel, zelfs bij hoge temperaturen.
 • Voordeel 5: Gemakkelijk in onderhoud – De pannen van GreenChef zijn vaatwasmachinebestendig en ovenvast tot 180°C. Hoewel de fabrikant aanraadt om de pan met de hand af te wassen om de keramische antiaanbaklaag optimaal te behouden, biedt het de mogelijkheid om de pan ook in de vaatwasser te reinigen voor jouw gemak.
 • nadeel 1: Hoewel de GreenChef koekenpan vaatwasmachinebestendig is, wordt er aanbevolen om de pan met de hand af te wassen om de keramische antiaanbaklaag optimaal te behouden. Dit kan een ongemak zijn als je een vol schema hebt of gewoon niet houdt van handmatig afwassen.
 • nadeel 2: De pan is ovenvast tot slechts 180°C – dit kan beperkend zijn als je van plan bent om gerechten te bereiden die een hogere oventemperatuur vereisen.
 • nadeel 3: Hoewel de gepatenteerde Magneto-inductietechnologie zorgt voor stabiliteit en zorgt ervoor dat de pan niet kromtrekt, kan het zijn dat de pan niet op alle soorten fornuizen kan worden gebruikt. Het kan zijn dat je fornuis niet compatibel is met inductietechnologie.
 • nadeel 4: Hoewel de coating volgens de beschrijving extreem duurzaam is, wordt er niet specifiek vermeld dat de pan krasbestendig is. Dit kan een probleem zijn als je je GreenChef koekenpan ooit wilt gebruiken met vorken of andere keukengerei die krassen kunnen veroorzaken.
 • nadeel 5: Ondanks dat er wordt aangegeven dat de handgreep koel blijft, kan dit afhankelijk zijn van de kookmethode of de duur van het koken. Er kan nog steeds een risico zijn op brandwonden, vooral wanneer de pan lange tijd wordt gebruikt. Je moet dus nog steeds voorzichtig zijn.

Onze favoriet #8

Masterclass Keramische Koekenpan

Masterclass Keramische Koekenpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Keramische Koekenpan van MASTERCLASS is jouw sleutel tot gezonder koken, waarbij je geen schadelijke stoffen vrijgeeft vanwege de chemievrije anti-aanbaklaag. Met deze pan hoef je minder olie te gebruiken dankzij de krachtige anti-aanbaklaag die zorgt voor eenvoudige voedselafgifte. Gemaakt van sterk aluminium en een vlakke ijzeren basis, verdeelt deze koekenpan de warmte van je kookplaat effectief, rendement verhogend. Geschikt voor alle warmtebronnen, van vaste plaat, gas, inductie kookplaten tot ovens, deze veelzijdige pan meet 24 cm en is vaatwasmachinebestendig voor gemakkelijke reiniging. Andere maten zijn ook beschikbaar en elke pan wordt geleverd met een geruststellende garantie van 15 jaar.

 • Voordeel 1: Gezond Koken – De MASTERCLASS keramische koekenpan maakt gebruik van een anti-aanbaklaag zonder chemicaliën. Dit betekent dat er geen giftige stoffen vrijkomen tijdens het koken, wat beter is voor jouw gezondheid en het milieu.
 • Voordeel 2: Minder olie nodig – Met de krachtige anti-aanbaklaag van deze koekenpan kun je bakken, sauteren en braden zonder veel olie te gebruiken. Dit maakt je maaltijden gezonder en helpt je om gemakkelijk en onmiddellijk voedsel uit de pan te halen.
 • Voordeel 3: Uitstekende Warmteverdeling – Het sterke aluminiumontwerp met een vlakke ijzeren basis zorgt ervoor dat de warmte beter over de pan wordt verdeeld. Dit resulteert in gelijkmatig gekookt en perfect bereid voedsel.
 • Voordeel 4: Veelzijdige Compatibiliteit – Je kunt deze koekenpan gebruiken op alle soorten warmtebronnen, of het nu gaat om een vaste plaat, gas, inductie kookplaten of ovens. Dit maakt hem een veelzijdige aanvulling op jouw keukengerei.
 • Voordeel 5: Verschillende Maten Beschikbaar – De MASTERCLASS keramische koekenpan is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je er een kunt kiezen die past bij jouw specifieke kookbehoeften. Bovendien zijn alle maten vaatwasmachinebestendig, waardoor de reiniging na het koken eenvoudig is.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden op basis van de productbeschrijving die je hebt gegeven omdat deze voornamelijk de voordelen van de MASTERCLASS Keramische Koekenpan benadrukt. Desondanks zal ik proberen je enkele mogelijke nadelen te geven die aan het gebruik van deze specifieke koekenpan verbonden kunnen zijn. Vergeet echter niet dat deze punten subjectief zijn en kunnen variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren.
 • Nadeel 1: Hoewel de koekenpan minder olie nodig heeft voor het koken, kan dit leiden tot voedsel dat minder vochtig en sappig is, aangezien olie helpt bij het insluiten van vocht tijdens het koken.
 • Nadeel 2: Ondanks het feit dat de koekenpan compatibel is met alle warmtebronnen, kan de efficiëntie van de warmteverdeling variëren afhankelijk van de gebruikte kookplaat.
 • Nadeel 3: De pan is gemaakt van sterk aluminium, wat betekent dat het zwaarder kan zijn dan pannen die van minder duurzaam materiaal zijn gemaakt. Dit kan ergonomisch oncomfortabel zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 4: Omdat de pan is ontworpen met een vlakke ijzeren basis, kan het moeilijk zijn om voedsel gelijkmatig te koken als je kookplaat niet volledig vlak is.
 • Nadeel 5: Hoewel er meer maten beschikbaar zijn, kan de aangegeven maat van 24 cm voor sommige koks te klein zijn, terwijl voor anderen deze maat perfect zou kunnen zijn. Dit hangt volledig af van je kookbehoeften en voorkeuren.

Onze favoriet #9

Blue Diamond Keramische Koekenpan

Blue Diamond Keramische Koekenpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Blue Diamond keramische koekenpan is een duurzaam en hoogwaardig keukenhulpmiddel, gekenmerkt door een met diamanten versterkte coating die 5x sterker is en 10x langer meegaat dan traditionele coatings. Deze pan, veilig voor metalen keukengerei, zorgt voor een 4x betere warmteoverdracht, waardoor je sneller en gelijkmatig kunt opwarmen om tijd en energie te besparen. Vrij van PFAS, PFOA, lood en cadmium, biedt deze pan een gezonde kookomgeving. De robuuste aluminium behuizing koppelt duurzaamheid aan efficientie en de vervormingscontrolebasis zorgt ervoor dat de pan niet krom wordt of wankelt na verloop van tijd. Verder heeft het geklonken roestvrijstalen handgrepen voor een stevige, comfortabele ovenbereiding en het is hittebestendig tot 200°C, geschikt voor alle fornuizen behalve inductie. Tot slot, de pan is vaatwasmachinebestendig, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is.

 • Voordeel 1: De Blue Diamond Keramische Koekenpan heeft een met diamanten versterkte coating, wat betekent dat de pan 5 keer harder is en 10 keer langer meegaat dan pannen met conventionele coatings. Bovendien is deze pan veilig voor je metalen keukengerei.
 • Voordeel 2: Met zijn vermogen om supersnel en gelijkmatig op te warmen, biedt deze pan een 4 keer betere warmteoverdracht. Daarmee kun je niet alleen tijd besparen tijdens het koken, maar ook energiezuiniger zijn. Dat betekent niet meer worstelen met koude of hete plekken in je pan.
 • Voordeel 3: Wanneer je met de Blue Diamond Keramische Koekenpan kookt, hoef je je geen zorgen te maken over je gezondheid. De keramische antiaanbaklaag van deze pan is gifvrij, vrij van PFAS, PFOA, lood en cadmium.
 • Voordeel 4: Deze pan heeft een robuuste aluminium behuizing die zorgt voor extreme sterkte en snelle, gelijkmatige verwarming elke keer als je kookt. Er is geen zorgen om de pan na verloop van tijd vervormt of afbreekt dankzij de Warp Control basis.
 • Voordeel 5: Naast de superieure kookprestaties is de Blue Diamond Keramische Koekenpan ook ontzettend gemakkelijk schoon te maken: hij is vaatwasmachinebestendig. Maar de gelikte coating betekent ook dat de meeste vervuiling gewoonweg af veegt. Dat maakt het schoonmaken na het koken een fluitje van een cent.
 • Nadeel 1: Het lijkt erop dat deze keramische koekenpan van Blue Diamond niet compatibel is met inductie kookplaten. Dit kan een probleem zijn als je een inductiekookplaat in je keuken hebt aangebracht.
 • Nadeel 2: Hoewel de fabrikant stelt dat de pan vaatwasmachinebestendig is, merken ze ook op dat de meeste rommel eenvoudig kan worden afgeveegd. Dit suggereert dat je mogelijk nog steeds handmatig moet schrobben om hardnekkige resten te verwijderen.
 • Nadeel 3: Hoewel de geklonken roestvrijstalen handgrepen stevig zijn, wordt niet expliciet vermeld dat ze hittebestendig zijn. Hierdoor loop je mogelijk het risico je handen te verbranden bij het hanteren van de pan tijdens het koken.
 • Nadeel 4: Hoewel de coating versterkt is met diamanten, bestaat er nog steeds een kans op slijtage na verloop van de tijd. Zelfs de sterkste coatings kunnen uiteindelijk afbreken, vooral bij gebruik van metalen kookgerei.
 • Nadeel 5: De opmerking dat de pan “extreem sterk” is en dat hij niet kromtrekt of wiebelt, suggereert dat sommige pannen dat wel kunnen doen. Dit is dus geen absoluut nadeel, maar houd er rekening mee dat “extreem sterk” niet noodzakelijkerwijs betekent “onbreekbaar” of “onbuigbaar”.

Onze favoriet #10

Greenpan Keramische Koekenpan

Greenpan Keramische Koekenpan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GreenPan Cambridge Koekenpan (24 cm) is dé pan voor jouw dagelijkse kookbehoeften. Of je nu wilt sauteren, roerbakken, dichtschroeien, braden of bakken, deze pan kan het allemaal aan. Deze pan is bovendien gezond voor jou en het milieu, dankzij de PFAS-vrije Thermolon keramische antiaanbaklaag. Maar dat is nog niet alles. Door de gepatenteerde Magneto-inductietechnologie wordt warmte snel en gelijkmatig verdeeld, en de robuuste body zorgt voor uitstekende kookresultaten. Je hoeft geen zorgen te maken over de pan die kromtrekt, zelfs niet bij dagelijks gebruik. De koekenpan kan in de vaatwasser en de oven (tot 180°C), maar voor het behoud van de antiaanbaklaag raden wij handwas aan. Ook krijg je een beperkte levenslange garantie bij de GreenPan koekenpan.

 • Voordeel 1: Gezondere kookeigenschappen: De Thermolon keramische antiaanbaklaag van de GreenPan Cambridge Koekenpan is vrij van schadelijke stoffen zoals PFAS, wat zorgt voor een gezondere kookervaring. Deze laag geeft geen schadelijke dampen af, zelfs niet wanneer de pan oververhit raakt.
 • Voordeel 2: Veelzijdigheid in het koken: Of je nu wilt sauteren, roerbakken, dichtschroeien, braden of bakken, deze pan is geschikt voor al jouw dagelijkse kooktechnieken. Je kunt de GreenPan koekenpan gebruiken voor het bereiden van zowel ontbijt, lunch als diner.
 • Voordeel 3: Uitstekende warmteverdeling: Dankzij de gepatenteerde Magneto-inductietechnologie wordt de warmte snel en gelijkmatig verdeeld zonder dat er warmte verloren gaat. Dit zorgt voor betere kookresultaten en voorkomt kromtrekken van de pan, zelfs bij dagelijks gebruik.
 • Voordeel 4: Comfortabel en veilig gebruik: De GreenPan koekenpan heeft een koele bakelieten handgreep. Deze fungeert als een buffer tussen de warmte van de pan en jouw hand, wat het gebruik van de pan veiliger en comfortabeler maakt.
 • Voordeel 5: Gemakkelijk schoon te maken: De GreenPan pannen zijn vaatwasmachinebestendig, wat schoonmaken een stuk gemakkelijker maakt. Hoewel de fabrikant aanbeveelt om de pan met de hand af te wassen om de keramische antiaanbaklaag in goede staat te houden, kan het zeker handig zijn bij tijdsgebrek dat de pan ook in de vaatwasser kan.
 • Nadeel 1: Hoewel de GreenPan Cambridge Koekenpan veelzijdig is in gebruik, kan de pan bepaalde technieken zoals dichtschroeien niet zo effectief uitvoeren zoals een gietijzeren of roestvrijstalen pan dat zou doen.
 • Nadeel 2: Wanneer de potten of pannen oververhit raken, geven ze geen schadelijke dampen af, maar keramiek kan bij oververhitting toch broos worden, wat de duurzaamheid van de pan op de lange termijn kan beïnvloeden.
 • Nadeel 3: De gepatenteerde Magneto-inductietechnologie belooft geen kromtrekken bij dagelijks gebruik. Maar in werkelijkheid kan er na verloop van tijd bij elke pan vervorming optreden, vooral bij blootstelling aan hoge temperaturen en als ze worden onderworpen aan temperatuurschommelingen.
 • Nadeel 4: De GreenPan is vaatwasmachinebestendig, wat handig is, maar om de keramische antiaanbaklaag optimaal te behouden, wordt aanbevolen om de pannen met de hand af te wassen. Dit betekent extra moeite en tijd in vergelijking met andere vaatwasser-geschikte pannen.
 • Nadeel 5: Hoewel de pan ovenvast is tot 180°C, kan dit beperkend zijn als je iets wilt bereiden dat hogere temperaturen vereist. Er zijn andere pannen op de markt die bestand zijn tegen hogere oven temperaturen.

Na ons nieuwste onderzoek en het testen van tien vooraanstaande keramische koekenpannen, kunnen we concluderen dat de juiste keramische koekenpan je kookervaring kan verrijken en je helpt gezondere maaltijden te bereiden. Echter, de juiste keuze hangt af van jouw specifieke kookbehoeftes en budget. Hoogwaardige keramische koekenpannen kunnen een goed rendement op je investering bieden, omdat ze lang meegaan en een uitstekende kookprestatie leveren. Met de juiste zorg en onderhoud, kunnen ze jarenlang een betrouwbare rol in je keuken spelen. Vergeet niet om te kijken naar comfort, gebruiksgemak, warmteverdeling en duurzaamheid bij het maken van je keuze.

Inhoudsopgave