a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Keukenweegschaal: De 10 beste producten in de test

Bekijk deze grondige analyse van de top 10 keukenweegschalen op de markt, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw keukenbehoeften.

Unser Favorit: Etekcity Keukenweegschaal

Etekcity Keukenweegschaal
★★★★★

Unser Favorit: Accuweight Keukenweegschaal

Accuweight Keukenweegschaal
★★★★★

Unser Favorit: Gvolatee Keukenweegschaal

Gvolatee Keukenweegschaal
★★★★★

Unser Favorit: Newaner Keukenweegschaal

Newaner Keukenweegschaal
★★★★★

Unser Favorit: Pro Breeze Keukenweegschaal

Pro Breeze Keukenweegschaal
★★★★★

Unser Favorit: Soehnle Keukenweegschaal

Soehnle Keukenweegschaal
★★★★★

Unser Favorit: Nutri Fit Keukenweegschaal

Nutri Fit Keukenweegschaal
★★★★★

Unser Favorit: Newaner Keukenweegschaal

Newaner Keukenweegschaal
★★★★★

Unser Favorit: Alpina Keukenweegschaal

Alpina Keukenweegschaal
★★★★★

Unser Favorit: Amazonbasics Keukenweegschaal

Amazonbasics Keukenweegschaal
★★★★★

Het belang van precisie in de keuken kan niet genoeg benadrukt worden. Zeker als het gaat om hoeveelheden in recepten. Of je nu een professionele kok bent of gewoon graag experimenteert in je eigen keuken, een betrouwbare keukenweegschaal is onmisbaar. Met behulp van onze uitgebreide, onbevooroordeelde test hebben we voor jou de 10 beste keukenweegschalen van 2022 op een rijtje gezet. Van digitaal tot analoog en van compact tot robuust, er zit zeker iets tussen dat aan jouw wensen voldoet. Lees verder om te ontdekken welke keukenweegschaal het beste bij jou past.

Een keukenweegschaal is een handig hulpmiddel dat je in staat stelt om ingrediënten voor recepten nauwkeurig te wegen. Het is cruciaal voor de consistentie en kwaliteit van je gerechten, vooral bij bakken, waar precieze metingen van essentieel belang zijn. Het zorgt ervoor dat je gerechten niet alleen heerlijk smaken, maar er ook precies zo uitzien als bedoeld. Of je nu een professionele kok bent of gewoon een kookliefhebber, een keukenweegschaal is een onmisbaar instrument in jouw keuken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Etekcity Keukenweegschaal

Etekcity Keukenweegschaal

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ETEKCITY Keukenweegschaal is een nauwkeurig en handig instrument voor jouw keuken. Deze beschikt over 4 zeer precieze sensoren die gewichten tot 5 kg kunnen wegen tot op de gram nauwkeurig. Het gladde, roestvrijstalen platform is eenvoudig te reinigen en duurzaam, waardoor het ideaal is voor diverse items, van meel tot sieraden. Dankzij de tarra-functie kun je het gewicht snel resetten, en het eenvoudig te lezen LCD-display laat duidelijke metingen zien. Met de compacte afmetingen en automatische uitschakeling om batterij te besparen, is deze weegschaal zowel praktisch als energie-efficiënt. Het product wordt ook geleverd met 2 x AAA-batterijen, dus je kunt direct beginnen met wegen. Maak je keukenervaring gemakkelijker met de ETEKCITY Keukenweegschaal.

 • Voordeel 1: Hoge nauwkeurigheid van metingen. Deze Keukenweegschaal van ETEKCITY is uitgerust met zeer nauwkeurige sensoren. Het heeft een capaciteit van 5 kg/11 lb en meet tot op de gram nauwkeurig. Dit biedt je geweldige precisie voor je kook- en bakbehoeften.
 • Voordeel 2: Duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Het keukenweegschaal is gemaakt van robuust roestvrij staal. Dankzij de anti-vingerafdruk technologie, blijft het er altijd schoon en nieuw uitzien. Het gladde platform is ook geschikt voor het wegen van allerlei items zoals meel, rijst, melk en zelfs sieraden en pakketten.
 • Voordeel 3: Heldere en eenvoudige weergave. Het grote LCD-display met achtergrondverlichting van dit weegschaal maakt het gemakkelijk om je gewichtsmetingen af te lezen. Het apparaat heeft een tarra-functie die het gewicht van de weegschaal bliksemsnel kan terugzetten naar nul, waardoor je gemakkelijk en snel verschillende ingrediënten kunt meten.
 • Voordeel 4: Ruimtebesparend ontwerp. Met zijn compacte afmetingen van 18 x 14 x 1,5 cm en gewicht van 322 g, is de keukenweegschaal van ETEKCITY ontworpen om overal gemakkelijk op te kunnen bergen. Het slanke ontwerp maakt het een stijlvolle aanvulling op je keuken.
 • Voordeel 5: Energiezuinig. Dit weegschaal wordt geleverd inclusief 2 AAA-batterijen en heeft een automatische uitschakelfunctie die na 2 minuten wordt geactiveerd, om de levensduur van je batterijen te verlengen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het continu vervangen van de batterijen.
 • Nadeel 1: Hoewel deze keukenweegschaal nauwkeurig weegt, is de minimale gewichtsaanbeveling 3-5 gram. Dit kan betekenen dat het niet geschikt is voor taken die uiterst nauwkeurige metingen vereisen van gewichten minder dan 3 gram.
 • Nadeel 2: Hoewel de roestvrijstalen platform glad en makkelijk te reinigen is, kan het oppervlak mogelijk koud en onaangenaam zijn om aan te raken, vooral tijdens het wegen van voedingswaren die gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen.
 • Nadeel 3: De tarra-functie zorgt voor een snelle reset naar nul, maar dit kan mogelijk fouten opleveren, vooral als je een reeks ingrediënten moet afwegen zonder de weegschaal tussendoor uit te schakelen.
 • Nadeel 4: Hoewel het kleine formaat het ruimtebesparend en gemakkelijk op te bergen maakt, kan dit de bruikbaarheid beperken bij het wegen van grotere of onhandige objecten.
 • Nadeel 5: De weegschaal schakelt automatisch uit na 2 minuten om de batterij te sparen. Dit kan hinderlijk zijn als je het regelmatig gebruikt en constant moet inschakelen, of tijd wilt nemen bij het wegen van meerdere items.

Onze favoriet #2

Accuweight Keukenweegschaal

Accuweight Keukenweegschaal

Waarom we het gekozen hebben

De ACCUWEIGHT keukenweegschaal is jouw betrouwbare partner in de keuken; ideaal voor bakken, koken, post wegen en koffie zetten. Deze weegschaal helpt je bij portiecontrole en gewichtsverlies, dankzij vier hoge precisie krachtsensoren die zorgen voor nauwkeurige metingen – variërend van 5 gram tot 5000 gram, en kan meten in pounds, ounces, vloeibare ounce, milliliter en grammen. Hij is multifunctioneel, met indicaties voor bijna lege batterij en overbelasting, een tare functie, en automatische uitschakeling. Het wordt geleverd met 2 AAA-batterijen. Deze digitale keukenweegschaal is ook uitermate geschikt als educatief hulpmiddel voor kinderen om meer te leren over gewichten en metingen. Het heeft een draagbaar design met een vlekbestendig glazen platform dat gemakkelijk te reinigen is en compact genoeg is om eenvoudig op te bergen. Ideaal voor thuisgebruik en voedselportiebereiding.

 • Voordeel 1: De ACCUWEIGHT keukenweegschaal is een uiterst betrouwbaar hulpmiddel, perfect voor diverse keukenactiviteiten zoals bakken, koken, wegen van post en bereiden van koffie. Deze veelzijdigheid kan bijzonder behulpzaam zijn bij het beheersen van je porties en bij je gewichtsverliesinspanningen.
 • Voordeel 2: Met 4 hoogprecieze krachtsensoren levert de weegschaal nauwkeurige metingen, variërend van 5 gram tot 5000 gram. Om het nog beter te maken, kun je gemakkelijk schakelen tussen verschillende meeteenheden: pounds, ounces, vloeibare ounce, milliliter en grammen.
 • Voordeel 3: Het multifunctionele aspect van deze weegschaal verbetert je gebruikservaring. Het geeft aan wanneer de batterij bijna leeg is of wanneer de weegschaal overbelast is. Bovendien beschikt het over een zero met tare-functie en een automatische uitschakelfunctie om de levensduur van de batterij te verlengen. Als bonus worden er 2 AAA batterijen bijgeleverd.
 • Voordeel 4: De ACCUWEIGHT digitale keukenweegschaal is tevens een educatief tool. Het kan je kinderen helpen zich bewust te worden van gewichten en maten en laat zien hoe instructies gevolgd moeten worden. Dit is fantastisch voor zowel praktische toepassingen als voor gewichtsbeheersing.
 • Voordeel 5: Last but not least, de weegschaal heeft een draagbaar ontwerp met een vlekbestendig glazen platform dat gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk om op te bergen wanneer je het niet gebruikt. Dit maakt het de perfecte keuze voor dagelijkse huisbereiding en het portioneren van voedsel.
 • Nadeel 1: Een potentieel nadeel van deze ACCUWEIGHT keukenweegschaal zou de noodzaak van batterijen kunnen zijn. Hoewel er 2 AAA-batterijen meegeleverd worden, moet je toekomstige vervangingen zelf aanschaffen en dit kan op lange termijn onhandig zijn, vooral als de batterijen leeg raken terwijl je midden in een bereiding zit.
 • Nadeel 2: Het ontwerp van de weegschaal is compact en draagbaar, dit kan echter voor sommige gebruikers problematisch zijn. Het kan zijn dat de weegschaal niet stabiel genoeg is bij het meten van zwaardere items, vanwege het lichte gewicht.
 • Nadeel 3: Hoewel de weegschaal een vlekbestendig glazen platform heeft, kan dit een probleem zijn voor sommige gebruikers. Glazen oppervlakken kunnen gemakkelijk breken als ze vallen of als er te veel gewicht op wordt geplaatst.
 • Nadeel 4: De weegschaal schakelt automatisch uit als een energiebesparende functie. Dit kan echter nadelig zijn als je uitgebreid aan het koken bent en de weegschaal vaak moet gebruiken, omdat je deze dan constant opnieuw moet inschakelen.
 • Nadeel 5: Ten slotte wordt de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende meeteenheden (pond, gram, etc.) aangeboden als een voordeel, maar dit kan verwarrend zijn voor mensen die niet gewend zijn om te schakelen tussen systemen. Een constante, ongewijzigde meting zou voor sommige gebruikers eenvoudiger kunnen zijn.

Onze favoriet #3

Gvolatee Keukenweegschaal

Gvolatee Keukenweegschaal

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gvolatee keukenweegschaal is een nauwkeurig meetinstrument, ideaal voor bak- en kookliefhebbers. Deze weegschaal, uitgerust met een zeer gevoelige zwaartekrachtsensor, levert precieze gewichtsmetingen tot 3 kg met een nauwkeurigheid van 0,1g, ongeacht de plaatsing van het voorwerp op het steunvlak. Deze weegschaal heeft 6 verschillende gewichtseenheden, eenvoudig te schakelen met de M-knop. Gepresenteerd met een intelligent, helder en achtergrondverlicht LCD-display, biedt het apparaat functies zoals nauwkeurige tarra, overbelastings- en onderspanningsherinnering en energiebesparende automatische uitschakeling. Dankzij het compacte, roestvrijstalen platte ontwerp neemt het weinig ruimte in en is het gemakkelijk schoon te maken. Of je nu je voedselporties voor gewichtsverlies en fitness regelt, of het gewicht van groenten, fruit, granen, rijst, meel of vlees moet meten, deze weegschaal is perfect geschikt voor al je behoeften.

 • Voordeel 1: Zeer nauwkeurige meting – Dankzij de zeer gevoelige zwaartekrachtsensor kun je het gewicht tot de exacte gram bepalen, met een maximaal draagvermogen van 10 kg. Dit maakt deze Newaner keukenweegschaal zeer nauwkeurig.
 • Voordeel 2: Meerdere maateenheden – Met maar liefst 6 verschillende gewichtseenheden, zoals g, kg, lb, oz, ml en milk ml, kun je gemakkelijk en snel de maateenheid wijzigen door op de unit-knop te drukken. Perfect voor elke meettaak in de keuken.
 • Voordeel 3: Slim display en energiebesparing – Een helder LCD-display met achtergrondverlichting maakt het lezen van de meetresultaten eenvoudig. Bovendien, met de Z/T-knop om de precisie tarrafunctie te bereiken en de automatische uitschakelfunctie na 180 seconden inactiviteit, is de weegschaal energie-efficiënt.
 • Voordeel 4: Uniek Design – De compacte grootte betekent dat het weinig ruimte inneemt in je keuken. Plus, de roestvrijstalen plaat aan de bovenkant is slijtvast en roestbestendig, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is.
 • Voordeel 5: Veelzijdig gebruikt – Of je nu aan het bakken of koken bent, je fruit, groenten, granen, rijst, vlees en vele andere ingrediënten kunt wegen. De Newaner keukenweegschaal helpt je bij het nauwkeurig controleren van de hoeveelheid voedsel, wat ideaal is voor fitness en gewichtsverlies doeleinden.
 • Hoewel de Newaner keukenweegschaal over vele positieve eigenschappen beschikt, zijn er mogelijk ook enkele nadelen te overwegen op basis van de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Ondanks dat de weegschaal zeer nauwkeurig is tot op 1g, kan dit niveau van nauwkeurigheid eventueel problematisch zijn wanneer je zeer lichte ingrediënten wilt wegen. Dit kan het lastig maken om uiterst nauwkeurige metingen uit te voeren voor bijvoorbeeld het bakken waar precieze hoeveelheden van groot belang zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de keukenweegschaal verschillende gewichtseenheden heeft, kan het omschakelen tussen deze eenheden met slechts één knop mogelijk verwarrend zijn. Het kan zijn dat je per ongeluk de eenheid verandert tijdens het wegen.
 • Nadeel 3: De automatische uitschakeling na 180 seconden is een energiebesparende functie, maar dit kan een nadeel zijn als je bezig bent met een recept en de weegschaal uitschakelt terwijl je nog bezig bent met het toevoegen van ingrediënten.
 • Nadeel 4: Het oppervlak van de weegschaal is gemaakt van roestvrij staal dat gemakkelijk te reinigen is, maar vingerafdrukken en vlekken kunnen zichtbaar zijn, waardoor je het vaak moet schoonmaken om het er mooi uit te laten zien.
 • Nadeel 5: De weegschaal wordt geleverd met twee AAA-batterijen, maar hierdoor is er een voortdurende noodzaak om batterijen te vervangen. Dit kan op lange termijn een bijkomend onderhoudsaspect zijn, vooral als de weegschaal frequent wordt gebruikt.

Onze favoriet #4

Newaner Keukenweegschaal

Newaner Keukenweegschaal

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De keukenweegschaal van het merk Newaner is een compact, nauwkeurig en intelligent meetinstrument voor jouw keuken. Deze weegschaal, met een draagvermogen tot 10 kg en een precisie van 1 gram, is uitgerust met een gevoelige zwaartekrachtsensor voor uiterst nauwkeurige metingen. Hij biedt ook multi-metrische eenheden (g/kg/lb/oz/ml/milk ml) die eenvoudig kunnen worden omgeschakeld via een druk op een knop. Met zijn slimme lcd-display kan je gemakkelijk aflezingen doen, en dankzij automatische uitschakeling na 180 seconden inactiviteit, is hij energiezuinig. Het ontwerp omvat een duurzaam, roestvrij stalen oppervlak dat slijtvast is en eenvoudig te reinigen. Of je nu groenten, fruit, granen, vlees of iets anders weegt, deze keukenweegschaal is perfect voor een nauwkeurige controle van voedselhoeveelheden, ideaal voor keukenprinsen en -prinsessen of voor diegenen die hun maaltijdporties moeten beperken voor fitness- of dieetdoeleinden.

 • Voordeel 1: Zeer nauwkeurige meting – Dankzij de zeer gevoelige zwaartekrachtsensor kun je het gewicht tot de exacte gram bepalen, met een maximaal draagvermogen van 10 kg. Dit maakt deze Newaner keukenweegschaal zeer nauwkeurig.
 • Voordeel 2: Meerdere maateenheden – Met maar liefst 6 verschillende gewichtseenheden, zoals g, kg, lb, oz, ml en milk ml, kun je gemakkelijk en snel de maateenheid wijzigen door op de unit-knop te drukken. Perfect voor elke meettaak in de keuken.
 • Voordeel 3: Slim display en energiebesparing – Een helder LCD-display met achtergrondverlichting maakt het lezen van de meetresultaten eenvoudig. Bovendien, met de Z/T-knop om de precisie tarrafunctie te bereiken en de automatische uitschakelfunctie na 180 seconden inactiviteit, is de weegschaal energie-efficiënt.
 • Voordeel 4: Uniek Design – De compacte grootte betekent dat het weinig ruimte inneemt in je keuken. Plus, de roestvrijstalen plaat aan de bovenkant is slijtvast en roestbestendig, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is.
 • Voordeel 5: Veelzijdig gebruikt – Of je nu aan het bakken of koken bent, je fruit, groenten, granen, rijst, vlees en vele andere ingrediënten kunt wegen. De Newaner keukenweegschaal helpt je bij het nauwkeurig controleren van de hoeveelheid voedsel, wat ideaal is voor fitness en gewichtsverlies doeleinden.
 • Hoewel de Newaner keukenweegschaal over vele positieve eigenschappen beschikt, zijn er mogelijk ook enkele nadelen te overwegen op basis van de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Ondanks dat de weegschaal zeer nauwkeurig is tot op 1g, kan dit niveau van nauwkeurigheid eventueel problematisch zijn wanneer je zeer lichte ingrediënten wilt wegen. Dit kan het lastig maken om uiterst nauwkeurige metingen uit te voeren voor bijvoorbeeld het bakken waar precieze hoeveelheden van groot belang zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de keukenweegschaal verschillende gewichtseenheden heeft, kan het omschakelen tussen deze eenheden met slechts één knop mogelijk verwarrend zijn. Het kan zijn dat je per ongeluk de eenheid verandert tijdens het wegen.
 • Nadeel 3: De automatische uitschakeling na 180 seconden is een energiebesparende functie, maar dit kan een nadeel zijn als je bezig bent met een recept en de weegschaal uitschakelt terwijl je nog bezig bent met het toevoegen van ingrediënten.
 • Nadeel 4: Het oppervlak van de weegschaal is gemaakt van roestvrij staal dat gemakkelijk te reinigen is, maar vingerafdrukken en vlekken kunnen zichtbaar zijn, waardoor je het vaak moet schoonmaken om het er mooi uit te laten zien.
 • Nadeel 5: De weegschaal wordt geleverd met twee AAA-batterijen, maar hierdoor is er een voortdurende noodzaak om batterijen te vervangen. Dit kan op lange termijn een bijkomend onderhoudsaspect zijn, vooral als de weegschaal frequent wordt gebruikt.

Onze favoriet #5

Pro Breeze Keukenweegschaal

Pro Breeze Keukenweegschaal

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze keukenweegschaal is een nauwkeurige en gebruiksvriendelijke keukenhulp. Hiermee kun je zowel vaste stoffen als vloeistoffen tot op 1 g of 0,1 oz exact meten, tot een maximum van 5 kg of 11 lbs. De weegschaal heeft een overbelastingswaarschuwing en een automatische uitschakelfunctie om de batterij te sparen. Je wordt ook gewaarschuwd als de batterij bijna leeg is. Naast gewicht kun je ook kiezen voor instellingen voor water of melk. Het intelligente, stijlvolle ontwerp met roestvrijstalen oppervlak is eenvoudig te reinigen en past perfect in elke keuken. Dankzij het slanke ontwerp (18 cm x 16,5 cm x 3,1 cm) is het apparaat draagbaar en makkelijk op te bergen.

 • Voordeel 1: Nauwkeurigheid – Met de Pro Breeze keukenweegschaal kan je zowel vaste stoffen als vloeistoffen meten in verschillende eenheden tot op 1 g of 0,1 oz nauwkeurig. Dit maakt het een ideale keukenhulp voor elk recept dat precieze metingen vereist.
 • Voordeel 2: Gebruiksgemak – Deze keukenweegschaal is eenvoudig in gebruik dankzij het heldere led-display en intuïtieve bedieningspaneel. Zo verspil je geen tijd aan het uitzoeken hoe het werkt en kan je direct aan de slag.
 • Voordeel 3: Multifunctioneel – De Pro Breeze weegschaal komt met een scala aan handige functies, zoals een overbelastingswaarschuwing, automatische uitschakeling om batterij te besparen en waarschuwingen wanneer de batterij bijna leeg is. Bovendien heb je de keuze uit drie instellingen: gewicht, water of melk.
 • Voordeel 4: Intelligent ontwerp – Het roestvrijstalen oppervlak maakt de weegschaal makkelijk te reinigen en te onderhouden. Het stijlvolle, subtiele ontwerp betekent dat de weegschaal niet zal misstaan op je keukenoppervlak.
 • Voordeel 5: Draagbaar en gemakkelijk op te bergen – De slanke afmetingen (18 cm x 16,5 cm x 3,1 cm) van deze digitale voedselweegschaal maken het mogelijk om hem moeiteloos te verplaatsen en op te bergen. Ideaal als je keukenruimte beperkt is of als je de weegschaal graag mee wilt nemen.
 • nadeel 1: Hoewel de Pro Breeze keukenweegschaal veel functies en mogelijkheden heeft, kan dit ook als een nadeel worden gezien. Het grote aantal functies kan overweldigend of verwarrend zijn voor gebruikers die gewoon een eenvoudige, eenvoudig te gebruiken weegschaal willen zonder extraatjes.
 • nadeel 2: De weegschaal geeft een waarschuwing bij lage batterij, maar dit kan lastig zijn als je midden in het koken bent en de weegschaal plotseling stopt met werken. Je moet altijd extra batterijen bij de hand hebben om niet onaangenaam verrast te worden.
 • nadeel 3: De Pro Breeze keukenweegschaal is gemaakt met een roestvrijstalen oppervlak. Hoewel dit een voordeel kan zijn voor reiniging, kan het een nadeel zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan een weegschaal met een anti-slip oppervlak om te voorkomen dat items er gemakkelijk vanaf glijden.
 • nadeel 4: De weegschaal heeft een automatische uitschakelfunctie om de batterij te sparen. Dit kan echter vervelend zijn als het apparaat uitschakelt terwijl je bezig bent met het wegen van ingrediënten en je de meting opnieuw moet doen.
 • nadeel 5: De afmetingen van de keukenweegschaal zijn 18 cm x 16,5 cm x 3,1 cm. Voor sommige gebruikers kan dit misschien te klein zijn, vooral als je gewoonlijk grotere hoeveelheden of grotere items moet wegen.

Onze favoriet #6

Soehnle Keukenweegschaal

Soehnle Keukenweegschaal

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Soehnle keukenweegschaal Page Compact 300 is een moderne, digitale weegschaal met een hoog draagvermogen van maximaal 5 kg en een nauwkeurige weging in stappen van 1 g. Het toestel heeft een LCD-scherm waardoor je de cijfers makkelijk en duidelijk kan lezen. Daarnaast beschikt het over een tarra-functie waardoor je verschillende ingrediënten in een kom uiterst nauwkeurig kan wegen. Het toestel werkt met sensor-touch waardoor de bediening comfortabel is en de reiniging van het weegoppervlak eenvoudig. Dankzij het vlakke ontwerp past het ruimtebesparend in elke keukenlade, en met de automatische uitschakeling verleng je de levensduur van de meegeleverde batterijen.

 • Voordeel 1: Deze Soehnle keukenweegschaal heeft een hoog draagvermogen. Dankzij het maximale draagvermogen van 5 kg, kan je een breed scala aan ingrediënten wegen, wat handig is bij het bereiden van grotere maaltijden of recepten die nauwkeurige metingen vereisen.
 • Voordeel 2: De weegschaal biedt eenvoudige leesbaarheid. Met het digitale LCD-scherm zijn de cijfers gemakkelijk af te lezen. Dit betekent dat je niet zult worstelen om de gewichten te zien, waardoor het risico op meetfouten vermindert.
 • Voordeel 3: De keukenweegschaal is ontworpen voor jouw gemak. De handige tarrafunctie maakt het mogelijk om verschillende ingrediënten in één kom te wegen, wat het voorbereidingsproces vereenvoudigt.
 • Voordeel 4: De weegschaal van Soehnle biedt eenvoudige bediening en onderhoud. Met de sensor-touch technologie, kun je de weegschaal gemakkelijk bedienen en het weegoppervlak reinigen, waardoor je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 5: Tot slot, deze keukenweegschaal is compact en ruimtebesparend. Dankzij het vlakke ontwerp kan de weegschaal gemakkelijk worden opgeborgen als deze niet in gebruik is, waardoor je kostbare keukenruimte vrij blijft.
 • Nadeel 1: De weegschaal heeft een maximale draagkracht van 5 kg, wat betekent dat je mogelijk beperkt bent tot het wegen van kleinere hoeveelheden tegelijk. Dit kan ongemakkelijk zijn als je grotere porties of maaltijden bereidt.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het LCD-scherm zorgt voor een goede leesbaarheid van de cijfers, kan dit in bepaalde lichtomstandigheden, zoals fel zonlicht, nog steeds een uitdaging zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de weegschaal is uitgerust met het sensor-touch, kan dit voor sommige gebruikers een nadeel zijn, omdat het wat gevoeliger is en onbedoeld kan worden geactiveerd.
 • Nadeel 4: De weegschaal bevat een automatische uitschakelfunctie die, hoewel energiebesparend, voor sommige gebruikers mogelijk ongemakkelijk kan zijn, vooral als ze graag de tijd nemen bij het bereiden van hun maaltijden.
 • Nadeel 5: Terwijl de keukenweegschaal een vlak ontwerp heeft dat ruimtebesparend is, betekent dit ook dat het minder stabiel kan zijn wanneer je grotere of ongelijk gevormde items wilt wegen. Vooral als deze items de zichtbaarheid van het LCD-scherm belemmeren.

Onze favoriet #7

Nutri Fit Keukenweegschaal

Nutri Fit Keukenweegschaal

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NUTRI FIT Keukenweegschaal is een zeer nauwkeurig en veelzijdig keukenapparaat, perfect voor al jouw weegbehoeften. Met een hoge precisie rekmeter sensor, kan het tot 11 pond wegen en heeft het een gradatie van 0.1 oz. Ook wordt een minimumgewicht van 2g aanbevolen. Het grootste voordeel is de conversiemogelijkheid tussen verschillende meeteenheden, zoals lb: oz/g voor gewicht en fl’oz/ml voor volume, ideaal voor het wegen van voedsel, ingrediënten, melk, water, granen, knoppen, medicijnen en chemicaliën. De keukenweegschaal, uitgevoerd in stijlvol zwart, heeft een slank design waardoor het gemakkelijk op te bergen is zonder veel ruimte in te nemen in jouw keuken. Een functionele en esthetische toevoeging aan je keuken!

 • Voordeel 1: De Keukenweegschaal merk NUTRI FIT biedt hoge nauwkeurigheid, dankzij de hoogwaardige rekmeter sensor, met een mogelijkheid om tot 11 pond te wegen en een afstudeerprecisie van 0.1 oz. Dit zorgt voor zeer precieze metingen tijdens het koken of bakken.
 • Voordeel 2: Het heeft een hoge veelzijdigheid, met converteerbare meeteenheden tussen lb: oz/g voor gewicht en fl’oz/ml voor volume. Of je nu eten, ingrediënten, melk, water, granen, knop, medicijnen of chemicaliën moet wegen, de NUTRI FIT weegschaal is een uitstekende keuze.
 • Voordeel 3: De weegschaal heeft een geschikte maat die het gemakkelijk maakt om op te bergen. Het neemt minimale ruimte in beslag in de keuken, waardoor je keuken altijd opgeruimd blijft.
 • Voordeel 4: Naast praktisch, heeft deze keukenweegschaal een stijlvol en eenvoudig design in het zwart dat een sierlijke toevoeging kan zijn aan je keukeninterieur.
 • Voordeel 5: De NUTRI FIT weegschaal is uitermate veelzijdig in toepassing. Of je nu voedsel voor je volgende culinaire creatie afweegt of nauwkeurig de dosering van medicijnen moet bepalen, dit apparaat voldoet aan al je meetbehoeften.
 • Nadeel 1: De Keukenweegschaal van NUTRI FIT is niet geschikt voor heel lichte items. Het heeft een aanbevolen minimumgewicht van 2g. Als je dus ingrediënten of items hebt die minder wegen, kan het zijn dat de weegschaal ze niet nauwkeurig kan meten.
 • Nadeel 2: Het maximumgewicht van deze weegschaal is beperkt tot 5 kilogram. Dit kan problematisch zijn als je grote hoeveelheden of zware spullen moet wegen, zoals een grote pot met honing of een grote zak meel.
 • Nadeel 3: Hoewel de weegschaal veelzijdig is in het meten van zowel gewicht als volumeeenheden, kunnen deze constante conversies ingewikkeld en verwarrend zijn, vooral als je niet gewend bent om over te schakelen tussen verschillende maateenheden.
 • Nadeel 4: De stijl en kleur zijn beperkt. Het is slechts verkrijgbaar in het zwart. Hoewel het een stijlvolle en eenvoudige stijl heeft, biedt het geen andere kleuropties aan die bij verschillende keukenontwerpen passen.
 • Nadeel 5: De Keukenweegschaal van NUTRI FIT lijkt geen functies te hebben die overbelasting en batterijbesparing aangeven, wat handig zou zijn voor een langer gebruik van het product.

Onze favoriet #8

Newaner Keukenweegschaal

Newaner Keukenweegschaal

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Newaner keukenweegschaal is een nauwkeurige digitale weegschaal, perfect om kleine voorwerpen zoals sieraden, medicijnen of specerijen te wegen. Deze weegschaal heeft een maximum capaciteit van 500g met een precisie van ± 0,05g, en je krijgt ook twee batterijen erbij. Het stijlvolle ontwerp beschikt over een roestvrijstalen oppervlak, comfortabele siliconen knoppen en een stofhoes die ook als weegschaal dient. De weegschaal meet in vijf eenheden (g/oz/tl/ct/gn) die duidelijk zichtbaar zijn op het grote LCD-scherm. Behalve wegen, kan de weegschaal ook tellen en is gemakkelijk te bedienen met knoppen zoals “ON/OFF”, “TARE”, “LIGHT”, “UNITS”, “PCS”. Ondanks al deze functionaliteiten is hij licht en draagbaar, met een gewicht van slechts 96g (inclusief batterijgewicht), dus gemakkelijk mee te nemen.

 • Voordeel 1: Hoge Nauwkeurigheid – De Keukenweegschaal van Newaner heeft een hoge nauwkeurigheid met een min. capaciteit van 0,1 g en een max. van 500 g. Dit is ideaal voor het afmeten van precieze porties en ingrediënten.
 • Voordeel 2: Duurzame en Premium Materialen – Deze keukenweegschaal heeft een roestvrij stalen oppervlak en beschikt over comfortabele siliconen knoppen voor een verbeterd tastgevoel. Daarnaast komt het met een voorgemaakte stofhoes die beschermt tegen stof en beschadiging.
 • Voordeel 3: Veelzijdigheid – Met vijf maateenheden – g / oz / tl / ct / gn, biedt deze digitale weegschaal de veelzijdigheid om aan je verschillende behoeften te voldoen. Daarnaast is er ook een functie waarbij je kunt switchen tussen schermverlichting aan of uit.
 • Voordeel 4: Extra Functies – Naast het wegen heeft deze weegschaal ook de mogelijkheid om te tellen. Het heeft diverse bedieningstoetsen waaronder ‘ON/OFF’, ‘TARE’, ‘LIGHT’, ‘UNITS’, ‘PCS’. Alle deze functies zal het koken en bakken makkelijker voor je maken.
 • Voordeel 5: Draagbaar – Het lichte gewicht (ongeveer 96 g) en het compacte ontwerp maken de Newaner keukenweegschaal een perfecte reisgenoot. Het is gemakkelijk op te bergen en mee te nemen op reis.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Newaner keukenweegschaal zich positioneert als een zeer nauwkeurig apparaat, kan de nauwkeurigheid variëren met ±0,05 gram. Dit kan voor sommigen een probleem zijn, vooral als je bijzonder nauwkeurige metingen voor leerzame of professionele doeleinden nodig hebt.
 • Nadeel 2: Hoewel de weegschaal over meerdere maateenheden beschikt, kan deze veelheid aan opties onduidelijk of zelfs overbodig zijn voor sommigen. Niet iedereen zal de noodzaak zien voor het hebben van vijf meeteenheden, g / oz / tl / ct / gn, en het zou meer verwarring dan gebruiksgemak kunnen creëren.
 • Nadeel 3: Het product wordt geleverd met een handleiding, waaruit je zou kunnen opmaken dat de bediening mogelijk complex is. Voor iemand die op zoek is naar een eenvoudig, gemakkelijk te gebruiken product, zou dit een minpunt kunnen zijn.
 • Nadeel 4: De Newaner keukenweegschaal is licht en draagbaar, wat betekent dat het wellicht niet de meest robuuste optie is. Dit kan tot zorgen leiden op het moment dat de weegschaal zwaardere items moet meten, of kan betekenen dat de weegschaal minder bestendig is tegen slijtage op de lange termijn.
 • Nadeel 5: Het maximum weegvermogen is vrij laag, met een limiet van 500 gram. Dit wordt onpraktisch bij het wegen van zwaardere keukenproducten of grotere hoeveelheden, wat de veelzijdigheid van deze keukenweegschaal kan beperken.

Onze favoriet #9

Alpina Keukenweegschaal

Alpina Keukenweegschaal

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Alpina keukenweegschaal blinkt uit in precisie en duurzaamheid. Met een nauwkeurigheid tot op 1 gram, overtreft het de gebruikelijke stapgrootte van 5 gram die andere weegschalen aanbieden. Je kan ingrediënten tot 15 kg afwegen, waarmee het de meeste standaardweegschalen die tot 10 kg gaan, overstijgt. Een handige Tarrafunctie maakt toevoegen en wegen van ingrediënten heel eenvoudig, zonder de nood aan ingewikkelde bediening. Het 4 mm dikke gehard glazen weegoppervlak is stevig, makkelijk schoon te maken en zelfs geschikt voor grotere items of huisdieren tot 15 kg. De weegschaal wordt geleverd met batterijen en een meertalige handleiding, klaar voor gebruik. Met zijn afmetingen van 22,5 x 18,5 x 2 cm is het een compacte en betrouwbare toevoeging aan je keuken.

 • Voordeel 1: De Alpina keukenweegschaal is zeer nauwkeurig. Met een precisie van 1 gram weegt deze weegschaal jouw ingrediënten veel nauwkeuriger dan conventionele weegschalen die meestal maar tot op 5 gram nauwkeurig zijn. Dit helpt je om recepten exact te volgen voor een perfecte smaak.
 • Voordeel 2: Deze weegschaal kan een groter gewicht aan dan de gemiddelde weegschaal. Waar de meeste keukenweegschalen slechts tot 10 kg wegen, gaat deze weegschaal tot maar liefst 15 kg. Dit is bijzonder handig voor grotere recepten of wanneer je meerdere porties in één keer wilt meten.
 • Voordeel 3: De Alpina keukenweegschaal heeft een handige tarrafunctie. Met een druk op de knop zet je de weegschaal op nul na het wegen van elk ingrediënt. Zo kun je alle ingrediënten achter elkaar wegen zonder telkens opnieuw te hoeven rekenen.
 • Voordeel 4: De weegschaal heeft een weegoppervlak van gehard glas dat niet alleen duurzaam is, maar ook gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast kan het weegoppervlak uitgebreid worden met een grotere bodem, wat het zelfs mogelijk maakt om groter objecten zoals huisdieren of pakketten te wegen.
 • Voordeel 5: De keukenweegschaal wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen, inclusief de benodigde AAA-batterijen en een meertalige handleiding. Daarnaast komt het in een kleurendoos, waardoor het ook een leuk cadeau kan zijn voor een housewarming of een andere gelegenheid.
 • Nadeel 1: Ondanks de claim dat de Alpina keukenweegschaal super nauwkeurig is, meet hij alleen in stappen van 1 gram. Dit kan een probleem zijn als je ingrediënten nog specifieker moet wegen.
 • Nadeel 2: Hoewel de tarrafunctie handig is voor het afwegen van meerdere ingrediënten, kan het constant drukken op de tarra-knop tijdrovend zijn en het kookproces vertragen, vooral als je ingrediënten met verschillende gewichten meet.
 • Nadeel 3: Het weegoppervlak van de weegschaal is gemaakt van gehard glas. Hoewel dit materiaal duurzaam is, kan het onder hoge druk breken of barsten, waardoor het nodig kan zijn de schaal te vervangen.
 • Nadeel 4: Het feit dat de weegschaal AAA-batterijen nodig heeft, kan als een minpunt worden gezien. Het continue vervangen van batterijen kan namelijk een moeite zijn en komt ook de duurzaamheid niet ten goede.
 • Nadeel 5: De afmetingen van deze weegschaal zijn relatief groot, wat niet ideaal is als je een kleinere keuken hebt of beperkte opslagruimte. Met afmetingen van ongeveer 22,5 x 18,5 x 2 cm neemt deze weegschaal meer ruimte in beslag dan sommige compactere modellen op de markt.

Onze favoriet #10

Amazonbasics Keukenweegschaal

Amazonbasics Keukenweegschaal

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AmazonBasics Keukenweegschaal is een essentieel keukenhulpje, gemaakt van roestvrij staal met een breedbeeld lcd-scherm. Deze weegschaal weegt tot 5000 gram (ongeveer 11 pounds) voedsel, tot een minimale hoeveelheid van 2 gram, en de resultaten kunnen uitgedrukt worden in grammen, ponden of onzen. De geavanceerde sensortechnologie zorgt voor snelle, nauwkeurige reacties, terwijl de slimme Tarraknop het gewicht van de container aftrekt, zodat je alleen meet wat je wilt. De BPA-vrije kunststof onderdelen zijn voedselveilig en de weegschaal wordt geleverd inclusief twee AAA-batterijen.

 • Voordeel 1: Met de roestvrijstalen digitale keukenweegschaal van AmazonBasics heb je een duurzaam en betrouwbaar apparaat in handen dat de klus klaart zonder roesten of beschadigen.

  Voordeel 2: Het breedbeeld lcd-scherm zorgt voor een eenvoudige aflezing. Niet meer turen naar kleine schermen of moeilijke lezingen, met deze keukenweegschaal ziet alles er helder en duidelijk uit.

 • Voordeel 3: De weegschaal kan tot 5000 gram wegen, wat ongeveer gelijkstaat aan 11 pond voedsel. Dit geeft je de mogelijkheid om zowel kleine als grote hoeveelheden voedsel af te wegen, waardoor het een zeer veelzijdig hulpstuk in de keuken is.
 • Voordeel 4: Met de geavanceerde sensortechnologie krijg je zeer snelle en nauwkeurige resultaten. Dit bespaart je tijd en moeite tijdens het koken en bakt, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van het bereiden van je maaltijden.
 • Voordeel 5: Dankzij de Tarraknop kun je eenvoudig het gewicht van de container aftrekken om de schaal op nul te zetten. Dit betekent dat je alleen meet wat je wilt, waardoor je nauwkeuriger kunt koken of bakken. Bovendien zijn de BPA-vrije kunststof onderdelen voedselveilig, wat je gemoedsrust geeft bij het bereiden van je maaltijden.
 • Nadeel 1: Hoewel de AmazonBasics keukenweegschaal tot 5000 gram kan wegen, is het minimumgewicht dat deze kan detecteren 2 gram. Dit kan een nadeel zijn als je zeer kleine hoeveelheden voedsel wilt wegen die minder dan 2 gram wegen.
 • Nadeel 2: De schaal is niet volledig gemaakt van roestvrij staal, maar heeft ook onderdelen van BPA-vrije kunststof. Dit betekent dat het misschien niet zo duurzaam is als volledig roestvrijstalen keukenweegschalen.
 • Nadeel 3: De knop voor de tarra-functie zorgt ervoor dat de weegschaal op nul gezet wordt na het wegen van een container. Hoewel dit handig is, betekent het ook dat je altijd opnieuw moet beginnen met meten als je meerdere ingrediënten afzonderlijk wilt wegen in dezelfde container.
 • Nadeel 4: Het feit dat de keukenweegschaal werkt op batterijen kan een minpunt zijn. Batterijen moeten regelmatig worden vervangen, wat extra kosten met zich meebrengt. Bovendien draagt dit bij aan het milieuafval.
 • Nadeel 5: De weegschaal toont resultaten in gram, pond en ounces. Dit kan verwarrend zijn als je gewend bent aan een specifieke eenheid van gewicht. Je moet misschien constant omrekenen tussen deze eenheden, wat extra tijd en moeite vergt.

Na grondig onderzoek en testen van diverse modellen, kunnen we je geruststellen dat er een ruim aanbod aan hoogwaardige keukenweegschalen beschikbaar is. Of je nu prioriteit geeft aan precisie, gebruiksgemak, ontwerp of prijs, er is ongetwijfeld een model dat perfect aan jouw behoeften voldoet. Ons advies is om te kiezen voor een weegschaal die niet alleen accuraat en betrouwbaar is, maar ook duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Als je die aanpak volgt, zul je zeker geen spijt krijgen van je aankoop. Vergeet niet, de beste keukenweegschaal is geen luxe artikel, maar een essentieel hulpmiddel dat elke succesvolle culinaire creatie ondersteunt.

Inhoudsopgave