a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kledingrek: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste kledingrekken op de markt die jouw kledingorganisatie naar een hoger niveau tillen.

Unser Favorit: Jiuyotree Kledingrek

Jiuyotree Kledingrek
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek
★★★★★

Unser Favorit: Joiscope Kledingrek

Joiscope Kledingrek
★★★★★

Unser Favorit: Udear Zhujia Kledingrek

Udear Zhujia Kledingrek
★★★★★

Unser Favorit: Udear Zhujia Kledingrek

Udear Zhujia Kledingrek
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek
★★★★★

Ben jij op zoek naar een praktische en stijlvolle manier om je kleding op te bergen? Dan is een kledingrek misschien wel de perfecte oplossing voor jou. In deze gids nemen we een kijkje naar de tien beste kledingrekken die op de markt beschikbaar zijn, gebaseerd op recent onderzoek. Of je nu op zoek bent naar een simpel, minimalistisch ontwerp om je dagelijkse outfits aan op te hangen, of een uitgebreider model met extra opbergruimte voor schoenen en accessoires, we hebben voor elk wat wils. Lees verder om het kledingrek te vinden dat perfect aansluit bij jouw behoeften en woonstijl.

Een kledingrek is een onmisbaar item voor jou als je extra opbergruimte nodig hebt voor je kleding of je kleding graag op een overzichtelijke en toegankelijke manier wilt ordenen. Het is vaak een metalen of houten constructie met een stang waar je hangers met kleding aan kunt hangen. Sommige kledingrekken hebben ook planken of bakken voor schoenen, tassen en andere accessoires. Het kledingrek is niet alleen functioneel, maar kan ook een stijlvolle toevoeging zijn aan jouw slaapkamer of kleedkamer.

Check Uit

Onze favoriet #1

Jiuyotree Kledingrek

Jiuyotree Kledingrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het JIUYOTREE kledingrek is een stijlvol en duurzaam product, gemaakt van hoogwaardig ijzer. Het wordt beschermd door een laag milieuvriendelijke verf om roest te voorkomen. Het ontwerp is niet alleen praktisch, maar ook aantrekkelijk – met een klein schoenenrek onderaan voor extra opbergruimte en stabiliteit, en twee antislipkralen bovenaan om je kleding op zijn plaats te houden en het rek een elegante touch te geven. Dit stevige rek heeft een uitstekend draagvermogen, waardoor het ideaal is voor het tegelijk ophangen van meerdere kledingstukken. Of je nu extra opslagruimte nodig hebt thuis, kleding wilt uitstallen in jouw winkel, of een plek nodig hebt voor kostuums in een theater of studio, dit kledingrek is een geweldige keuze. Plus, je kunt het eenvoudig zelf monteren in minder dan een half uur, dankzij de gedetailleerde handleiding en bijgeleverde installatietools.

 • Voordeel 1: Het JIUYOTREE kledingrek is gemaakt van hoogwaardig ijzer en heeft een oppervlak dat is bedekt met een laag milieuvriendelijke verf. Dit beschermt het tegen roest en zorgt dus voor een lange levensduur.
 • Voordeel 2: Het productontwerp is zeer praktisch. De onderkant van het kledingrek is voorzien van een klein schoenenrek. Dit geeft je niet alleen meer opbergruimte, maar maakt het kledingrek ook stabieler.
 • Voordeel 3: Het kledingrek heeft goede draagkracht. Door het gebruik van ijzer als het belangrijkste materiaal, ben je in staat om veel kledingstukken tegelijkertijd op te hangen.
 • Voordeel 4: Dit kledingrek is zeer veelzijdig. Het is ideaal voor thuis, maar ook voor commercieel gebruik zoals in een kledingwinkel. Het biedt extra kledingopslag en is perfect voor het uitstallen van artikelen in een boetiek of voor het uitstallen van kleding in theaters of studio’s.
 • Voordeel 5: Het JIUYOTREE kledingrek is eenvoudig te installeren. Bij het product wordt een gedetailleerde handleiding en installatietools geleverd waardoor je het binnen een half uur kunt installeren en gebruiken.
 • Nadeel 1: Hoewel het kledingrek gemaakt is van hoogwaardig ijzer en bedekt is met een speciale verf om roest te voorkomen, betekent dit niet dat het volledig roestvrij is. In vochtige omgevingen is er nog steeds een mogelijkheid van roestvorming, wat afbreuk kan doen aan de duurzaamheid en het uiterlijk van het rek.
 • Nadeel 2: Het kledingrek heeft aan de onderkant een klein schoenenrek. Hoewel dit extra opbergruimte biedt, zou het ook beperkend kunnen zijn als je een grote hoeveelheid schoenen hebt. Bovendien zouden grotere of abnormaal gevormde schoenen problemen kunnen ondervinden bij het passen.
 • Nadeel 3: De bovenkant van het kledingrek is voorzien van twee antislipkralen om het vallen van kleding te voorkomen. Echter, deze kralen kunnen misschien niet volledig effectief zijn bij zwaardere kledingstukken of bij overbelaste hangers.
 • Nadeel 4: Het kledingrek wordt gepromoot als een product met meerdere toepassingen, van thuisgebruik tot commercieel gebruik. Dat gezegd hebbende, is het ontwerp misschien niet geschikt of voldoende praktisch voor alle settings. Het kan bijvoorbeeld te simplistisch zijn voor professionele boetieks of te groot voor kleinere woonruimtes.
 • Nadeel 5: Ondanks dat er een gedetailleerde handleiding en installatietools zijn bijgevoegd, zou de montage nog steeds moeilijk kunnen zijn voor sommige mensen. Een half uur om het te installeren en te gebruiken is misschien niet haalbaar voor iedereen, vooral als je niet handig bent.

Onze favoriet #2

Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS-kledingrek is de perfecte oplossing als je kledingkast uitpuilt of als je helemaal geen kledingkast hebt. Gemaakt van stevige metalen platte buizen die stabiele hangers en een draagvermogen tot 90 kg ondersteunen, kun je met vertrouwen al je jassen en zware winterkleding ophangen. Het kledingrek heeft ook 4 hoogwaardige wielen (waarvan 2 afsluitbaar), zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen en vergrendelen. Bovendien is de lengte van de kledingroede verstelbaar tussen 92 cm en 132 cm, waardoor je meer ophangruimte kunt creëren in je kleine appartement. Dus trakteer jezelf op dit easy-to-install kledingrek en creëer meer ruimte om je kleding, tassen of handdoeken op te hangen.

 • Voordeel 1: Meer ruimte voor je kleding – Dit SONGMICS kledingrek biedt je de mogelijkheid om je jassen, truien en dergelijke netjes op te hangen, wat je meer ruimte in je kledingkast of kamer geeft.
 • Voordeel 2: Sterke ondersteuning – De stevige metalen platte buizen zorgen ervoor dat hangers stabiel kunnen worden opgehangen en dat het kledingrek een goed draagvermogen heeft (tot 90 kg). Je kunt zonder zorgen zelfs je zware winterjassen hier aan hangen.
 • Voordeel 3: Flexibel verplaatsbaar en vergrendelbaar – Het kledingrek is uitgerust met 4 hoogwaardige wielen, waarvan 2 afsluitbaar. Hierdoor kun je het makkelijk naar de gewenste plek rollen en het daar met de rem vastzetten.
 • Voordeel 4: Perfecte aanpassing – Dit uittrekbare kledingrek is ideaal als je meer ophangruimte wilt creëren in je kleine appartement. De lengte van de kledingroede is verstelbaar tussen 92 cm en 132 cm, waardoor het gemakkelijk is om aan jouw behoeften te voldoen.
 • Voordeel 5: Gemakkelijk te monteren – Het kledingrek van SONGMICS is eenvoudig te monteren, zodat je snel extra ruimte hebt om je kleding, tassen of handdoeken op te hangen.
 • Nadeel 1: Hoewel het kledingrek van SONGMICS qua ontwerp voordelen biedt, betekent de verplaatsbaarheid door de wielen dat het mogelijk niet zo stabiel is als een vast gemonteerd kledingrek. Als je een overvloed aan zware items hebt, kan dit tot problemen leiden.
 • Nadeel 2: De kledingroede is verstelbaar tussen 92 cm en 132 cm. Dit kan een nadeel zijn als je veel lange items hebt, zoals lange jurken of jassen, die wellicht niet goed passen als de roede op zijn kortste lengte is ingesteld.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving geeft aan dat het kledingrek een goed draagvermogen heeft tot 90 kg. Hoewel dit indrukwekkend lijkt, als je maximale capaciteit bereikt, kan het je kledingrek zwaar belasten en de levensduur verkorten.
 • Nadeel 4: De beschrijving benadrukt dat dit kledingrek ideaal is voor het creëren van meer ophangruimte in een klein appartement. Dit suggereert dat het misschien niet voldoet aan de behoeften van iemand die veel ruimte of een grote kledingcollectie heeft.
 • Nadeel 5: Tenslotte wordt er in de beschrijving vermeld dat het kledingrek eenvoudig te monteren is. Echter, “eenvoudig” is een relatief concept en kan per persoon variëren. Als je niet handig bent, kan het monteren van het kledingrek een uitdaging zijn.

Onze favoriet #3

Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SONGMICS Kledingrek is een ruim en veelzijdig kledingopbergsysteem dat je kamer netjes en georganiseerd houdt. Het heeft 4 hangcompartimenten en een verplaatsbare middelste stang voor lange kledingstukken, evenals planken voor kleinere items zoals tassen, petten, en sokken. Het is gebouwd om robuust en belastbaar te zijn met een stevige constructie van 16mm stalen buizen en versterkte kunststof verbindingsstukken, met een maximaal draagvermogen van 20 kg per stang. Je kunt het overal plaatsen waar je wilt, of het nou de gang, de woonkamer of de slaapkamer is. Het is eenvoudig te monteren zonder extra gereedschap, eenvoudig de metalen buizen aansluiten met de plastic connectoren. Bij je aankoop krijg je een kapstok met anti-kantelbeveiliging, een duidelijke gebruikershandleiding en een opgeruimd huis.

 • Voordeel 1: Het JOISCOPE kledingrek is stevig en duurzaam. Dit wordt verzekerd door het gebruik van hoogwaardige duurzame metalen buizen. Daarnaast voorkomen de complete metalen buizen dat hangende kleding gaat doorhangen.
 • Voordeel 2: Dit stevige kledingrek biedt uitstekende opbergruimte voor jouw dagelijkse kleding. Er zijn anti-slip kralen aan de kledingroede die voorkomen dat je kleding valt.
 • Voordeel 3: Er zijn zijhaken en planken die niet alleen meer kracht en stabiliteit aan het rek toevoegen, maar ook extra opbergruimte bieden. Hier kun je bijvoorbeeld je schoenen, laarzen, manden en tassen, en paraplu’s kwijt.
 • Voordeel 4: Het is eenvoudig te monteren. Het kledingrek wordt geleverd met montagegereedschap en instructies, en is zo ontworpen dat iedereen het gemakkelijk kan installeren.
 • Voordeel 5: Het compacte ontwerp maakt het JOISCOPE kledingrek ideaal voor elke plek in jouw huis. Of het nu je balkon, hal, wasruimte, hal of kast is, je kunt genoeg opbergruimte creëren voor diverse spullen en zo je opbergruimte beter indelen.
 • Nadeel 1: Hoewel de complete metalen buizen van de JOISCOPE kledingrek de hangende kleding moeten beletten door te zakken, kan het voor jou lastig zijn om de buizen te transporteren gezien ze niet gedemonteerd kunnen worden.
 • Nadeel 2: Het kledingrek heeft een maximale capaciteit van 30 kg. Dit kan een belemmering zijn als je van plan bent zwaardere items of een groter aantal kledingstukken op te hangen.
 • Nadeel 3: Voor sommige mensen kan de behoefte aan montage een nadeel zijn. Hoewel er wordt vermeld dat het eenvoudig te monteren is en er montagegereedschap en -instructies worden meegeleverd, moet je tijd en moeite stoppen in de montage van dit kledingrek.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft aan dat het kledingrek goed schoongemaakt kan worden met een zachte, vochtige doek. Dit betekent echter dat het mogelijk niet bestand is tegen intensievere schoonmaakmethoden, wat voor jou een nadeel kan zijn als het kledingrek onverhoopt erg vies wordt.
 • Nadeel 5: Terwijl zijhaken en planken extra opbergruimte bieden voor schoenen, laarzen, manden en tassen, dit kan echter ook betekenen dat het rek meer vloerruimte in beslag neemt, wat in kleinere ruimtes een nadeel kan zijn.

Onze favoriet #4

Joiscope Kledingrek

Joiscope Kledingrek

Waarom we het gekozen hebben

Het JOISCOPE kledingrek is een stevig en duurzaam product, vervaardigd uit hoogwaardige metalen buizen. Dankzij deze materiaalkeuze hangt jouw kleding nooit door en draagt het rek een maximale last van 30 kg. Het rek biedt uitstekende opbergruimte met functionele kenmerken zoals anti-slip kralen, zijhaken en extra planken. Hier kun je niet alleen kleding, maar ook schoenen, tassen, manden en zelfs paraplu’s opbergen. Het samenstellen is een fluitje van een cent, want het benodigde gereedschap en instructies worden meegeleverd. Het strakke design houdt je huis netjes en past vrijwel in elke ruimte, of het nu een balkon, hal, wasruimte of kast is. JOISCOPE zorgt voor een prettige klantenservice voor en na de aankoop, met onder andere een jaar gratis after-sales. Mocht er iets mis zijn met de kwaliteit, dan staat JOISCOPE klaar om jouw probleem op te lossen.

 • Voordeel 1: Het JOISCOPE kledingrek is stevig en duurzaam. Dit wordt verzekerd door het gebruik van hoogwaardige duurzame metalen buizen. Daarnaast voorkomen de complete metalen buizen dat hangende kleding gaat doorhangen.
 • Voordeel 2: Dit stevige kledingrek biedt uitstekende opbergruimte voor jouw dagelijkse kleding. Er zijn anti-slip kralen aan de kledingroede die voorkomen dat je kleding valt.
 • Voordeel 3: Er zijn zijhaken en planken die niet alleen meer kracht en stabiliteit aan het rek toevoegen, maar ook extra opbergruimte bieden. Hier kun je bijvoorbeeld je schoenen, laarzen, manden en tassen, en paraplu’s kwijt.
 • Voordeel 4: Het is eenvoudig te monteren. Het kledingrek wordt geleverd met montagegereedschap en instructies, en is zo ontworpen dat iedereen het gemakkelijk kan installeren.
 • Voordeel 5: Het compacte ontwerp maakt het JOISCOPE kledingrek ideaal voor elke plek in jouw huis. Of het nu je balkon, hal, wasruimte, hal of kast is, je kunt genoeg opbergruimte creëren voor diverse spullen en zo je opbergruimte beter indelen.
 • Nadeel 1: Hoewel de complete metalen buizen van de JOISCOPE kledingrek de hangende kleding moeten beletten door te zakken, kan het voor jou lastig zijn om de buizen te transporteren gezien ze niet gedemonteerd kunnen worden.
 • Nadeel 2: Het kledingrek heeft een maximale capaciteit van 30 kg. Dit kan een belemmering zijn als je van plan bent zwaardere items of een groter aantal kledingstukken op te hangen.
 • Nadeel 3: Voor sommige mensen kan de behoefte aan montage een nadeel zijn. Hoewel er wordt vermeld dat het eenvoudig te monteren is en er montagegereedschap en -instructies worden meegeleverd, moet je tijd en moeite stoppen in de montage van dit kledingrek.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft aan dat het kledingrek goed schoongemaakt kan worden met een zachte, vochtige doek. Dit betekent echter dat het mogelijk niet bestand is tegen intensievere schoonmaakmethoden, wat voor jou een nadeel kan zijn als het kledingrek onverhoopt erg vies wordt.
 • Nadeel 5: Terwijl zijhaken en planken extra opbergruimte bieden voor schoenen, laarzen, manden en tassen, dit kan echter ook betekenen dat het rek meer vloerruimte in beslag neemt, wat in kleinere ruimtes een nadeel kan zijn.

Onze favoriet #5

Udear Zhujia Kledingrek

Udear Zhujia Kledingrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het UDEAR ZHUJIA Kledingrek is een ruime opbergoplossing dankzij het ontwerp met dubbele stangen dat plaats biedt aan dubbel zoveel kleding en een onderste plank voor meerdere paar schoenen. Gemaakt van stalen buizen, is dit kledingrek stevig, duurzaam en kan het zelfs grote items zoals dekens dragen. Het rek is eenvoudig te monteren met de bijgeleverde installatiehulpmiddelen en instructies. Het is geschikt voor verschillende toepassingen, zoals het drogen van kleding op het balkon, en komt ook met goede klantenservice die binnen 24 uur op je vragen reageert.

 • Voordeel 1: Het UDEAR ZHUJIA kledingrek biedt je een grote opbergruimte. Dankzij het ontwerp met dubbele stangen heb je plaats voor dubbel zoveel kleding, voldoende om aan je dagelijkse behoeften te voldoen.
 • Voordeel 2: Aan de onderkant van het rek is er ruimte voor het opbergen van meerdere paren schoenen. Hiermee kun je je ruimte optimaal benutten door zowel je kleding als schoenen op één plek te bewaren.
 • Voordeel 3: Dit kledingrek staat bekend om zijn stevigheid en duurzaamheid. De stalen buizen zijn sterk en buigen niet makkelijk, wat betekent dat je er niet alleen kleding aan kan hangen, maar dat het ook geschikt is voor zwaardere items zoals dekens.
 • Voordeel 4: Het monteren van het UDEAR ZHUJIA kledingrek is een eenvoudige taak. Het volgen van de instructies zal je helpen om het proces snel en gemakkelijk te doorlopen. Bovendien worden er installatiehulpmiddelen meegeleverd.
 • Voordeel 5: Dit kledingrek is veelzijdig in gebruik. Je kunt het niet alleen in de kamer plaatsen, maar het kan ook handig zijn op het balkon om kleding te drogen. Bij eventuele vragen of problemen staat de goede klantenservice altijd voor je klaar om je binnen 24 uur te helpen.
 • Hoewel de UDEAR ZHUJIA kledingrek een aantal goede functies heeft, zijn er ook een paar punten van zorg waarmee je rekening moet houden voordat je deze aanschaft.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving vermeldt dat het ontwerp met dubbele staven plaats biedt aan dubbel zoveel kleding, kan het feit dat er zoveel wordt opgehangen ervoor zorgen dat het rek overbelast raakt. Dit kan mogelijk invloed hebben op de stabiliteit van het rek.
 • Nadeel 2: Het product beschrijft de stalen buis van het kledingrek als stevig en niet gemakkelijk te buigen, maar er wordt niet benadrukt of het bestand is tegen roest of andere vormen van slijtage na verloop van tijd. Het is iets om in overweging te nemen, vooral als je van plan bent om het in vochtige omstandigheden te gebruiken.
 • Nadeel 3: Het is aangegeven dat dit rek eenvoudig te monteren is. Hoewel dit kan klinken als een voordeel, kan dit betekenen dat de algemene structuur niet erg complex is, wat twijfels kan werpen over de algehele duurzaamheid en sterkte van het product.
 • Nadeel 4: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het rek voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt, zoals in de kamer of op het balkon, geeft het geen specifieke informatie over de bescherming tegen weersomstandigheden zoals regen of zonneschijn wanneer het buiten is geplaatst.
 • Nadeel 5: De vermelding van “goede klantenservice” impliceert niet noodzakelijkerwijs een bijzondere ondersteuning of uitgebreide service na verkoop. Het kan een uitdaging zijn als je problemen ervaart met het product en mogelijk meer specifieke hulp of begeleiding nodig hebt.

Onze favoriet #6

Udear Zhujia Kledingrek

Udear Zhujia Kledingrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het UDEAR ZHUJIA kledingrek is een ruimtebesparende oplossing voor je garderobe met een geweldige capaciteit voor zowel kleding als schoenen. Het minimalistische ontwerp past gemakkelijk in elke kamer en houdt je ruimte netjes en opgeruimd. Het heeft twee kledingroedes voor het hangen van kleding en een tweelaags schoenenrek onderin. Daarnaast zijn er 4 extra haken aan beide kanten voor hoeden, tassen en dergelijke. Het rek is uitgerust met anti-slip kralen op de roedes en slijtvaste voetsteunen om je vloer te beschermen. Bovendien is het eenvoudig te monteren, met heldere instructies en installatiehulpmiddelen meegeleverd. En als je hulp nodig hebt, staat de klantenservice voor je klaar.

 • Voordeel 1: Het UDEAR ZHUJIA kledingrek heeft een geweldige capaciteit. Met twee kledingroedes kun je twee keer zoveel kleding kwijt dan bij conventionele rekken. Daarnaast is er onderop een tweelaags schoenenrek voor schoenen en schoenendozen en zijn er extra haken voor accessoires zoals hoeden en tassen.
 • Voordeel 2: Het kledingrek heeft een mooie uitstraling. Dankzij het moderne, minimalistische design past het rek goed in diverse interieurstijlen, waardoor je kamer schoon en helder oogt.
 • Voordeel 3: Het intieme detailontwerp van het kledingrek zorgt voor extra gebruiksgemak. Zo hebben de ophangstangen aan beide uiteinden een antislipkraal om te voorkomen dat de hangers naar beneden vallen. De vier onderste voetsteunen zijn slijtvast en antislip, wat de vloer beschermt.
 • Voordeel 4: Het UDEAR ZHUJIA kledingrek is eenvoudig te monteren. Het pakket wordt geleverd met makkelijk te begrijpen installatie-instructies en de benodigde gereedschappen, zodat je het gemakkelijk zelf in elkaar kunt zetten.
 • Voordeel 5: Het merk UDEAR ZHUJIA biedt goede klantenservice. Als je vragen of problemen hebt tijdens het installatieproces, kun je contact met hen opnemen voor ondersteuning.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zijn er enkele mogelijke nadelen van de UDEAR ZHUJIA kledingrek te noteren:
 • Nadeel 1: De productbeschrijving vermeldt dat dit rek hoge capaciteit heeft met twee kledingroedes en een tweelaags schoenenrek. Dit betekent dat het kledingrek mogelijk vrij groot is, wat een probleem kan zijn als je klein behuisd bent en weinig ruimte hebt.
 • Nadeel 2: Er wordt aangegeven dat dit rek geschikt is voor “dagelijkse behoeften”. Dit suggereert dat het misschien niet zo geschikt is voor mensen die veel kleding of een grote garderobe hebben.
 • Nadeel 3: Hoewel de kledingrek antislipkralen heeft om te voorkomen dat hangers naar beneden vallen, blijkt uit de beschrijving niet hoe sterk deze zijn. Afhankelijk van het gewicht en het type kleding dat je ophangt, kunnen deze mogelijk niet effectief genoeg zijn.
 • Nadeel 4: Het kledingrek wordt geleverd met installatie-instructies en hulpmiddelen, maar uit de beschrijving blijkt niet hoe ingewikkeld het installatieproces daadwerkelijk is. Afhankelijk van je vaardigheden voor doe-het-zelf projecten, kan dit mogelijk uitdagend zijn om te monteren.
 • Nadeel 5: Het product biedt extra haken aan beide zijden om hoeden, tassen, enzovoort op te hangen. Dit kan echter ook betekenen dat er meer gewicht aan de zijkanten van het kledingrek hangt, wat de stabiliteit van het rek kan beïnvloeden afhankelijk van hoeveel en wat je eraan hangt.

Onze favoriet #7

Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS Kledingrek is een efficiënte open kledingkast ontworpen voor het ordenen van jouw kleding en accessoires. Deze beschikt over drie hangvakken, waarvan twee korte en één lange, en drie vakken specifiek voor tassen, hoeden en sokken. De constructie, bestaande uit stalen buizen van 16 mm diameter en versterkte kunststof verbindingen, draagt bij aan de stabiliteit, en kan tot 20 kg aan kleding per stang houden. Dit kledingrek biedt gemakkelijke toegang tot jouw kleding, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. Daarnaast is de montage ervan eenvoudig en vereist geen voorbereidend gereedschap – met de bijgeleverde handleiding heb je het in enkele minuten opgezet. Kortom, het SONGMICS Kledingrek zorgt ervoor dat jouw kamer netjes en georganiseerd blijft.

 • Voordeel 1: Hoge capaciteit voor meer orde. Deze open kledingkast van SONGMICS biedt je met zijn 3 hangvakken, waarvan twee kort en één lang, en 3 vakken voor tassen, hoeden en sokken veel opbergruimte.
 • Voordeel 2: Robuust & stabiel. Dankzij de constructie van stalen buizen met een diameter van 16 mm en versterkte kunststof verbindingsstukken heeft deze kledingkast een stevige houvast voor je kleding met een maximaal draagvermogen per stang van 20 kg.
 • Voordeel 3: Houd uw kleding bij de hand. Dit kledingrek biedt open opbergruimte voor je kleding, zodat wanneer je kleding moet kiezen voor een speciale dag, je alles binnen handbereik hebt.
 • Voordeel 4: Foolproof montage: Voor de installatie van deze open kast hoef je geen montagegereedschap voor te bereiden, je moet alleen de metalen buizen met de plastic connectoren verbinden om het binnen enkele minuten te installeren.
 • Voordeel 5: Wat je krijgt: Naast de kapstok met 3 hangende compartimenten, ontvang je ook anti-tippers en een gedetailleerde en gemakkelijk te begrijpen handleiding. Deze kapstok biedt je dus een manier om je kamer schoon en netjes te houden.
 • Nadeel 1: Hoewel het SONGMICS kledingrek zegt dat het een hoge capaciteit heeft, betekent dit niet automatisch dat het geschikt is voor grotere kledingstukken. De maximale hoogte van de lange hangvak is immers 88 cm, wat misschien niet voldoende is voor langere kledingstukken zoals jurken of jassen.
 • Nadeel 2: De bouw van dit kledingrek is weliswaar robuust en stabiel met stalen buizen en versterkte kunststof verbindingsstukken, maar het maximale draagvermogen per stang is 20 kg. Dit betekent dat als je veel zware kledingstukken hebt, je mogelijk niet alles op het rek kunt hangen.
 • Nadeel 3: Hoewel dit kledingrek open opbergruimte biedt, betekent dit ook dat je kleding blootgesteld is aan stof en vuil. Overweeg dus waar je het kledingrek plaatst, omdat dit mogelijk het onderhoud kan verhogen.
 • Nadeel 4: Het kledingrek biedt 3 hangende compartimenten, maar het is niet vermeld hoeveel hangers er in elk compartiment kunnen hangen. Het zou kunnen dat wanneer je veel kleren hebt, de ruimte snel opgevuld is.
 • Nadeel 5: Het is geweldig dat er geen montagegereedschap nodig is voor de installatie, maar dat betekent niet dat de montage gemakkelijk zal zijn voor iedereen. Volgens de beschrijving moet je de metalen buizen met de plastic connectoren verbinden, wat voor iemand zonder technisch inzicht toch wat uitdagender kan zijn.

Onze favoriet #8

Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS Kledingrek is een stijlvolle en functionele oplossing voor je garderobe problemen. Deze set van twee kledingroedes met een industriële look, gemaakt van stevige zwarte metalen buizen, biedt een handige en aantrekkelijke manier om jassen en kleding op te hangen. De afstand van 30 cm tussen de muur en de kledingstang is ontworpen om bijna alle soorten hangers te accommoderen, zonder dat je kledingstukken tegen de muren stoten. De roedes zijn gemakkelijk aan de muur te bevestigen en hebben een draagvermogen tot 60 kg bij montage op een massieve bakstenen of betonnen muur, en tot 45 kg bij montage op een houten muur. Of je nu je natte kleren wilt drogen in je wasruimte, je mooiste outfits wilt ophangen in je slaapkamer of je koopwaar wilt presenteren in je winkel, dit kledingrek is overal welkom. De set wordt geleverd met alle montageaccessoires en duidelijke instructies, zodat je ze gemakkelijk zelf kunt installeren.

 • Voordeel 1: De SONGMICS kledingrekken met dubbele roede bieden een stijlvolle en praktische oplossing als je meer ruimte nodig hebt om je kleding op te hangen. Ze helpen om de ruimte in je kast efficiënter te gebruiken.
 • Voordeel 2: Het rek is ontworpen met een afstand van 30 cm tussen de muur en de kledingstang, waardoor het geschikt is voor bijna alle soorten hangers. Dit voorkomt dat je kleding tegen de muur stoot en mogelijk vlekken maakt.
 • Voordeel 3: Dit kledingrek van SONGMICS is zeer stabiel en robuust, met een goed draagvermogen. Afhankelijk van het type muur waarop het is geïnstalleerd, kan het tot 60 kg kleding dragen, waardoor het geschikt is voor zware kledingstukken.
 • Voordeel 4: Het is een veelzijdig kledingrek dat overal in huis kan worden gebruikt – van je wasruimte om natte kleren te drogen, tot je slaapkamer voor je beste outfits, en zelfs in je winkel om je koopwaar te presenteren.
 • Voordeel 5: Het kledingrek wordt geleverd met montagetoebehoren en gemakkelijk te begrijpen instructies voor een eenvoudige en snelle montage. Dit betekent minder gedoe voor jou en meer tijd om te genieten van de extra opbergruimte.
 • Nadeel 1: Het kost aanzienlijk wat tijd om de kledingrekken in elkaar te zetten, ook al zijn er instructies bijgevoegd.
 • Nadeel 2: De kapstok biedt onvoldoende ruimte voor extra brede kleerhangers, want de afstand tussen de muur en de kledingstang is slechts 30 cm.
 • Nadeel 3: Hoewel het draagvermogen goed is, verschilt dit afhankelijk van het type muur waarop je het monteert. Op een houten muur kan het bijvoorbeeld minder gewicht dragen dan op een bakstenen of betonnen muur.
 • Nadeel 4: Het ontwerp, hoewel industrieel en mogelijk aantrekkelijk voor sommigen, past mogelijk niet bij alle interieurstijlen en kan daarom beperkend zijn.
 • Nadeel 5: Ten slotte is het belangrijk om te vermelden dat, hoewel deze kledingrekken flexibel zijn, ze nog steeds maar een beperkt aantal kledingstukken kunnen bevatten. Als je zoals vermeld je kleren wilt drogen of je koopwaar wilt presenteren, kunnen ze nog steeds snel vol raken.

Onze favoriet #9

Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS kledingrek is een duurzaam en veelzijdig product, met een verhoogd draagvermogen tot 136 kg dankzij de 1 mm dikke stalen buizen en sterke PP-industriële wielen. Het kenmerkt zich door de uitschuifbare kledingstang die in lengte kan variëren van 110-150 cm, waardoor er extra ruimte is voor het ophangen van kleding en accessoires. Met de 4 360° draaibare wielen, waarvan 2 vergrendelbaar, kun je het rek makkelijk verplaatsen tussen kamers of het op één plek vastzetten. De eenvoudige montage en demontage, zonder gereedschap, maken het ook ideaal voor ruimtebesparende opslag bij niet gebruik. Het verchroomde, roestbestendige metaal maakt het kledingrek geschikt voor diverse ruimtes, van de slaapkamer tot de bijkeuken en zelfs buiten.

 • Voordeel 1: Het kledingrek van SONGMICS heeft een verhoogd draagvermogen. Dankzij de stalen buizen met een wanddikte van 1 mm, die robuuster zijn dan die met een wanddikte van 0,8 mm, en de zeer sterke PP-industriële wielen, is dit kledingrek belastbaar tot 136 kg. Dit betekent dat je je jassen en jassen stabiel kunt ophangen.
 • Voordeel 2: Dit kledingrek is voorzien van een uittrekbare kledingstang. De stang is aan beide uiteinden in de lengte elk 20 cm verstelbaar, wat voor meer ophangruimte zorgt. Hierdoor passen er ook makkelijk tassen, hoeden, sjaals en andere accessoires op de zijstangen.
 • Voordeel 3: Het kledingrek van SONGMICS is gemakkelijk te verplaatsen en te vergrendelen. Dankzij de 4 360° draaibare wielen, waarvan 2 vergrendelbaar zijn, kun je het rek eenvoudig van de slaapkamer naar de kleedkamer verplaatsen en indien nodig op één plaats vasthouden.
 • Voordeel 4: Dit kledingrek is gemakkelijk te monteren en te demonteren. Je kan het kledingrek in slechts 3 stappen opbouwen, zonder dat daar gereedschap voor nodig is. Als je hem niet gebruikt, kun je hem eenvoudig en snel afbreken en ruimtebesparend in een hoek opbergen.
 • Voordeel 5: Het kledingrek van SONGMICS is veelzijdig. De standaard is voorzien van een kledingstang en kan je zowel in de slaapkamer voor dagelijkse kleding, in de bijkeuken voor wasgoed of buiten gebruiken dankzij het roestbestendige, verchroomde metaal.
 • Nadeel 1: Hoewel het SONGMICS Kledingrek een verhoogd draagvermogen heeft, kan het alleen maar tot 136 kg dragen. Als je van plan bent om het te gebruiken voor zwaardere items zoals dikke winterjassen of meerdere kledingstukken, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de kledingstang uittrekbaar is, is dit slechts tot een beperkte lengte (110-150 cm). Dit kan een probleem zijn als je een groot aantal kledingstukken hebt of als je langere items wilt ophangen, zoals jurken of mantels.
 • Nadeel 3: De kledingrek is gemakkelijk te verplaatsen dankzij de draaibare wielen, maar dit kan mogelijk ook een nadeel zijn. Aangezien er slechts 2 van de 4 wielen vergrendelbaar zijn, kan het rek mogelijk onstabiel zijn als het volledig beladen is en als het niet goed vergrendeld is.
 • Nadeel 4: Hoewel het rek eenvoudig in driestappen op te bouwen is zonder gereedschap, betekent dit ook dat het niet zo stevig zou kunnen zijn als een rek dat met schroeven in elkaar wordt gezet. Door het ontbreken van extra versterking, kan het rek mogelijks minder duurzaam zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het rek is ontworpen om veelzijdig te zijn, is het mogelijk niet geschikt voor alle soorten kleding of accessoires. Het heeft bijvoorbeeld geen planken of laden voor kleinere items zoals sieraden of ondergoed, wat betekent dat je mogelijk nog aanvullende opslagruimte nodig hebt.

Onze favoriet #10

Songmics Kledingrek

Songmics Kledingrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS Kledingrek is een minimalistisch, stijlvol en praktisch meubelstuk voor je kleding. De kapstok heeft een strak design met ruime ademruimte, gemaakt van stevig ijzer en voorzien van een stabiel A-frame ontwerp. Het dient niet alleen als modecentrum, maar ook als een opbergruimte met een ophangrail die tot 40 kg aan jassen en jurken kan dragen en een mesh onderplank voor je schoenen of dozen die tot 15 kg kan houden. Het rek wordt geleverd met een kunststof paneel dat kleine items veilig houdt en de montage is stressvrij dankzij de geïllustreerde instructies en genummerde onderdelen. Dit kledingrek is dé oplossing voor het kreukvrij houden van je favoriete kleding en wordt ondersteund door een aangepaste klantenservice voor al je vragen.

 • Voordeel 1: De minimalistische ontwerpesthetiek van het SONGMICS kledingrek voegt een serene en verfijnde uitstraling toe aan je ruimte. Het eenvoudige silhouet en de strakke lijnen zorgen niet alleen voor een aantrekkelijke blikvanger, maar dienen ook een praktisch doel.
 • Voordeel 2: Het SONGMICS kledingrek is gebouwd voor duurzaamheid. Gemaakt van stevig ijzer en met een stabiel A-frame ontwerp, kan het rek tot 40 kg aan jassen en jurken aan de ophangrail dragen en tot 15 kg aan schoenen, dozen en meer op de mesh bodem plank.
 • Voordeel 3: Dit kledingrek wordt geleverd met een handig kunststof paneel die voorkomt dat zelfs de kleinste voorwerpen eraf vallen. Je hoeft dus geen zorgen te maken over je dunne hakken of andere kleine items.
 • Voordeel 4: Het kledingrek is ontworpen voor een stressvrije montage. Met de bijgeleverde geïllustreerde instructies en genummerde onderdelen, kost het in elkaar zetten van dit rek weinig tijd.
 • Voordeel 5: Als je dit SONGMICS kledingrek koopt, heb je toegang tot gepersonaliseerde klantenservice voor iedere vraag die je maar kunt hebben. Deze klantgerichte service voegt extra gemak toe aan je aankoop.
 • nadeel 1: Hoewel de minimalistische esthetiek van dit kledingrek van SONGMICS voor sommigen aantrekkelijk kan zijn, kan het ontwerp voor anderen te simpel of onopvallend zijn, afhankelijk van je persoonlijke smaak en decoratieve stijl.
 • nadeel 2: Terwijl de SONGMICS kledingrekken solide zijn gebouwd en tot 40 kg kunnen dragen aan de ophangrail, kunnen zwaardere of bulkier items dit rek mogelijk overbelasten of onstabiel maken.
 • nadeel 3: Het rek heeft een roosterplank aan de onderkant voor schoenen en dozen, maar deze is door de mesh-structuur niet geschikt voor kleinere items, tenzij de meegeleverde plastic paneel gebruikt wordt. Deze extra stap kan onhandig zijn voor sommige gebruikers.
 • nadeel 4: De belofte dat de montage eenvoudig is dankzij de geïllustreerde instructies en genummerde onderdelen kan misleidend zijn. Afhankelijk van je handvaardigheid zou je het nog steeds moeilijk of tijdrovend kunnen vinden om het kledingrek te monteren.
 • nadeel 5: Hoewel de aangepaste klantenservice beschikbaar is voor elke vraag, worden er geen details gegeven over hoe bereikbaar of responsief deze service is. Afhankelijk van je ervaringen, zou dit voor ongemak kunnen zorgen.

Na grondig onderzoek en het testen van diverse kledingrekken, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan opties is, allemaal met hun unieke eigenschappen. Het kiezen van het beste kledingrek hangt af van jouw persoonlijke behoeften en smaak. Of je nu op zoek bent naar stevigheid, mobiliteit, design of extra opslagruimte, er is een kledingrek dat aan jouw eisen voldoet. Het is belangrijk om grondig te vergelijken en goed te kijken naar de kwaliteit, prijs en functionaliteit die elk rack biedt. Een kledingrek is niet alleen een praktisch hulpmiddel, maar kan ook dienen als een stijlvol element in jouw kledingkamer of slaapkamer. Maak je dagelijks leven gemakkelijker en je ruimte georganiseerd met het kledingrek dat het beste bij jou past.

Inhoudsopgave