a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Klimgordel: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek jij de top 10 klimgordels die als beste uit de test zijn gekomen.

Unser Favorit: Lufeis Klimgordel

Lufeis Klimgordel
★★★★★

Unser Favorit: Ayyds Klimgordel

Ayyds Klimgordel
★★★★★

Unser Favorit: Vegena Klimgordel

Vegena Klimgordel
★★★★★

Unser Favorit: Sob Klimgordel

Sob Klimgordel
★★★★★

Unser Favorit: Jackfru Klimgordel

Jackfru Klimgordel
★★★★★

Unser Favorit: Gdwd Klimgordel

Gdwd Klimgordel
★★★★★

Unser Favorit: Eunewr Klimgordel

Eunewr Klimgordel
★★★★★

Unser Favorit: Alpidex Klimgordel

Alpidex Klimgordel
★★★★★

Unser Favorit: Venussar Klimgordel

Venussar Klimgordel
★★★★★

Unser Favorit: Salewa Klimgordel

Salewa Klimgordel
★★★★★

Ben je een avonturier die houdt van klimmen en hiken, of een professional in de wereld van klimsport? Dan weet je dat veiligheid voorop staat en dat een betrouwbare klimgordel een cruciaal onderdeel van je uitrusting is. In dit artikel introduceren we de tien beste klimgordels op basis van ons nieuwste onderzoek. Of je nu een beginner bent die zijn eerste aankoop doet, of een ervaren klimmer op zoek naar een upgrade, we helpen je om de juiste keuze te maken. Dus lees verder om erachter te komen welke klimgordel het beste past bij jouw specifieke behoeften en vereisten.

Een klimgordel is een essentieel stuk uitrusting voor klimsporten zoals rotsklimmen, ijsklimmen en bergbeklimmen. Het is een harnas dat je om je middel en dijen draagt om je veilig te houden tijdens het klimmen. Wanneer je klimt, is je klimgordel bevestigd aan een touw dat je verbindt met het ankerpunt aan de bovenkant van de rots of ijs. Als je valt, vangt de gordel je op en voorkomt dat je naar beneden valt. Het is jouw veiligheid net terwijl je andere grenzen opzoekt, dus zorg er altijd voor dat je een betrouwbare en goed passende klimgordel hebt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Lufeis Klimgordel

Lufeis Klimgordel

Waarom we het gekozen hebben

De LUFEIS klimgordel is een duurzaam en betrouwbaar stuk uitrusting, ontworpen voor een breed scala aan klimactiviteiten. Gemaakt van hoogwaardig polyester en gelegeerd staal, biedt het een hoge treksterkte met een versterkt bevestigingspunt voor je veiligheid. Dankzij de verstelbare gesp kan deze klimgordel aangepast worden aan uiteenlopende maten, variërend van 50-120 cm bij de taille en 30-80 cm bij de beenomtrek, wat hem geschikt maakt voor elke leeftijd. Voor jouw veiligheid is de gordel CE-gecertificeerd, met een breekkracht van 25 km en een maximale belastbaarheid van 800 kg. Daarnaast is er een handige gereedschapsring aanwezig om klimaccessoires gemakkelijk aan te bevestigen. Deze lichtgewicht gordel is ideaal voor bergbeklimmen, sportklimmen, abseilen en werkzaamheden op hoogte, en is geschikt voor zowel mannen, vrouwen als oudere kinderen.

 • Voordeel 1: De klimgordel van LUFEIS is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals polyester en gelegeerd staal. Het heeft een hoog treksterkte en een lage wrijvingscoëfficiënt, wat niet alleen zorgt voor lichtheid, maar ook voor een lange levensduur.
 • Voordeel 2: Het verstelbare ontwerp van de gordel zorgt ervoor dat deze perfect past. Met behulp van een versterkte legeringsgesp kun je de klimgordel aanpassen aan je maat, of deze nu tussen 50-120 cm ligt. Ook de beenomtrek kan worden aangepast tussen 30-80 cm. Dit maakt deze gordel geschikt voor personen van alle leeftijden.
 • Voordeel 3: Als het gaat om veiligheid, biedt deze klimgordel je topcertificering. Met traditionele gespen en een hoog draagvermogen van 800 kg is jouw veiligheid altijd gegarandeerd. De gordel heeft zelfs de CE-certificering doorstaan.
 • Voordeel 4: Een handige gereedschapsring bevindt zich aan de rechterkant van de klimriem, zodat je gemakkelijk meer klimtouw, een krijttas, zekeringsapparaat en andere klim- of abseilapparaten kunt dragen. Ondanks zijn kleine formaat is het zeer duurzaam, wat meer veiligheid biedt in het gebruik.
 • Voordeel 5: De klimgordel is veelzijdig inzetbaar en gebruiksvriendelijk. Het is gemakkelijk te dragen en te verwijderen, waardoor het ideaal is voor bergbeklimmen, sportklimmen, abseilen, werken op hoogte en nog veel meer. Deze veelzijdigheid maakt hem geschikt voor mannen, vrouwen en oudere kinderen.
 • Nadeel 1: Hoewel de klimgordel van LUFEIS gemaakt is van hoogwaardige materialen, wordt niet specifiek vermeld of de gebruikte materialen geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden. Dit kan betekenen dat de gespen of de gordel zelf kan verslechteren bij blootstelling aan extreme temperaturen of weersomstandigheden.
 • Nadeel 2: Hoewel de klimgordel verstelbaar is, geeft de beschrijving slechts een beperkt bereik van verstelbaarheid aan (tailleomvang van 50-120 cm en beenomtrek van 30-80 cm). Mensen die buiten deze maten vallen, kunnen de gordel mogelijk niet comfortabel of veilig dragen.
 • Nadeel 3: Het product heeft alleen een gereedschapsring aan de rechterkant. Als je linkshandig bent, kan dit mogelijk ongemakkelijk of onhandig zijn, omdat je dan je dominante hand moet gebruiken om gereedschap of materiaal te bereiken.
 • Nadeel 4: Hoewel de klimgordel CE-gecertificeerd is, geeft de productbeschrijving niet aan of hij voldoet aan andere internationale of industriële veiligheidsnormen. Dit kan voor sommige gebruikers een punt van zorg zijn.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt niet dat de klimgordel is uitgerust met een valbeveiligingssysteem of andere veiligheidsvoorzieningen buiten de traditionele gespen. Dit kan leiden tot zorgen over de algehele veiligheid van de gordel bij gebruik voor intensieve klimactiviteiten.

Onze favoriet #2

Ayyds Klimgordel

Ayyds Klimgordel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het AYYDS klimharnas is een hoogwaardig halve lichaamsharnas, vervaardigd uit stevig polyester en gelegeerd staal. Het biedt een uitzonderlijke belastbaarheid, met een breeksterkte van 25KN, en verzekert je betrouwbaarheid en veiligheid, mede dankzij het verstevigde naaiwerk en touwpunt. Geschikt om door het hele gezin gebruikt te worden, het gezinsvriendelijke harnas heeft een verstelbaar ontwerp, met heupgordel aan te passen tussen 50 en 120 cm, en beenbanden aanpasbaar van 30 tot 80 cm. Daarbij garandeert het harnas comfort door de druk gelijkmatig te verdelen. Of je nu een bergbeklimmer bent, houdt van rotsklimmen, of het nodig hebt voor werk op grote hoogte, het AYYDS klimharnas is gemakkelijk in gebruik, en snel aan en uit te trekken. Bij eventuele problemen garandeert de fabrikant een risicovrije aankoop met toegewijde klantenservice.

 • voordeel 1: Het Klimgordel merk AYYDS is gemaakt van hoogwaardige materialen, namelijk polyester en gelegeerd staal. Dit maakt het uitzonderlijk duurzaam en robuust, zodat je erop kunt vertrouwen dat het bestand is tegen de buitensportomgeving.
 • voordeel 2: Het klimharnas heeft een veiligheidscertificaat. Met zijn traditionele gespen en hoog draagvermogen biedt het maximale veiligheid.
 • voordeel 3: Het heeft een verstelbaar ontwerp. Door de legering versterkte verstelbare gesp is aanpasbaar aan verschillende lichaamsmaten, waardoor het geschikt is voor gebruik door het hele gezin.
 • Voordeel 4: Het klimharnas van AYYDS is veelzijdig in gebruik, ideaal voor verschillende activiteiten zoals bergbeklimmen, rotsklimmen, sportklimmen, abseilen, werken op hoger niveau en meer.
 • voordeel 5: Het merk AYYDS biedt uitstekende klantenservice. Als je problemen of vragen hebt over het product, kun je contact met hen opnemen en ze zullen binnen 24 uur een oplossing bieden. Dit toont hun toewijding aan klanttevredenheid.
 • Het is moeilijk om nadelen te vinden op basis van een productbeschrijving die alleen de positieve kenmerken benadrukt. Maar op basis van de verstrekte informatie, kunnen de mogelijke nadelen zijn:
 • Nadeel 1: Het product is wel verstelbaar, maar het heeft een beperkt bereik. Het heupgordel kan alleen worden aangepast tussen 50 cm en 120 cm, en de beengordel tussen 30 cm en 80 cm. Het is mogelijk dat iemand buiten dit bereik valt.
 • Nadeel 2: De klimharnas is van one-size-fits-all model. Hoewel dit misschien voordelig lijkt, is het ook mogelijk dat de gordel niet perfect past bij mensen met een unieke lichaamsbouw.
 • Nadeel 3: Ondanks de claim van hoogwaardige materialen, vermeldt de beschrijving geen specifieke weerstand tegen slijtage of duurzaamheid op lange termijn. Het product kan mogelijk korter meegaan bij intensief gebruik.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat de klimharnas ideaal is voor verschillende activiteiten. Dit kan betekenen dat het niet specifiek is geoptimaliseerd voor een bepaalde activiteit, wat kan leiden tot een minder dan ideale prestatie in sommige scenario’s.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving zegt dat het geschikt is voor mannen, vrouwen en oudere kinderen, wordt er niet gesproken over jongere kinderen. Het kan dus zijn dat het product niet geschikt is voor kinderen die nog in de groei zijn.

Onze favoriet #3

Vegena Klimgordel

Vegena Klimgordel

Waarom we het gekozen hebben

De Vegena klimgordel is een krachtige, betrouwbare en veelzijdige klimgordel die ontworpen is om zowel veiligheid als comfort te bieden. Met een indrukwekkend draagvermogen van 480 kg, waar de meeste traditionele gordels beperkt zijn tot 300 kg, biedt deze halve lichaamsklimband je extra veiligheid tijdens klimactiviteiten. De gordel, gemaakt van duurzaam polyester, biedt een hoge slijtvastheid en een robuuste naad. Dankzij de verstelbare sluiting van corrosiebestendig, zwart elektroforese-gecoat legeringsstaal, kan je de gordel eenvoudig en flexibel aanpassen aan je lichaam. De elastische riem verbindt de taille met de benen voor een aangenaam draagcomfort en een individuele pasvorm. Deze klimgordel is geschikt voor tal van toepassingen, waaronder bergbeklimmen, buitenactiviteiten, grotonderzoek, reddingsoperaties, werk op grote hoogte en bouwplaatsbescherming. Draag deze gordel en daag de wildernis uit, omarm de passie binnenin je en geniet van het leven met een gerust hart.

 • Voordeel 1: De SOB klimgordel voldoet aan strenge veiligheidsnormen, waaronder een gewichtscapaciteit van 100 kg en een breukvastheid van 22 kN. De gordel is daarnaast gecertificeerd volgens CE EN358 EN813, wat betekent dat het voldoet aan alle vereiste normen voor persoonlijke beschermingsuitrusting.
 • Voordeel 2: De klimgordel biedt comfort tijdens het gebruik. De verdikte sponzen aan de taille en benen passen beter aan, zorgen voor ventilatie en zweterige absorptie. Dit helpt om ongemak op lange termijn te verminderen en maakt je bewegingen gemakkelijker en comfortabeler.
 • Voordeel 3: Gemaakt met zeer sterk polyester, de SOB klimgordel is stevig en duurzaam. Alle verbindingen en de riem zijn zeer robuust en hebben versterkte uiteinden om je veiligheid te allen tijde te waarborgen.
 • Voordeel 4: De klimgordel is flexibel in gebruik, gegeven dat het past bij alle afmetingen. De taillebreedte van de klimgordel reikt van 85-125 cm en de beenomtrek van 60-75 cm.
 • Voordeel 5: De klimgordel is veelzijdig te gebruiken voor verschillende activiteiten zoals klimmen, lassen, dakdekken, brandredding, werken op grote hoogte, grottochten, abseilen, enz. Dit betekent dat je niet meerdere harnassen nodig hebt voor verschillende activiteiten. Bovendien maakt de ingebouwde gesp het gemakkelijk om het harnas aan te passen en te centreren.
 • Nadeel 1: Er wordt aangegeven dat ondanks de veilige standaardcoëfficiënt, met een breukvastheid van 22kN, een passende training vereist is voor het gebruik van de SOB-klimgordel. Dit betekent dat het niet eenvoudig en intuïtief te gebruiken is en dat er kennis van technieken en veiligheidsmaatregelen nodig is.
 • Nadeel 2: Hoewel de SOB klimgordel verdikte sponzen aan de taille en benen bevat, die comfort bieden en zweet absorberen, kan dit het dragen minder aangenaam maken in warme en vochtige omstandigheden. De extra stof kan leiden tot oververhitting en overmatig zweten.
 • Nadeel 3: Hoewel het materiaal van de klimgordel, namelijk hoogsterk polyester, zeer robuust en duurzaam is, kan het toch wat hard zijn en schuren tegen de huid tijdens intensief bewegen en klimmen wat kan resulteren in ongemak.
 • Nadeel 4: Volgens de productbeschrijving past de verdikte klimgordel op alle maten. Echter, de taillebreedte en beenomtrek tonen aan dat het mogelijk niet geschikt kan zijn voor kleinere of grotere individuen dan deze specs. Daarmee is de term ‘one size fits all’ misschien misleidend.
 • Nadeel 5: Dit product wordt geleverd met een gesp die het harnas moet centreren en instellen. Het kan een nadeel zijn voor degene die niet gewend zijn aan handmatige aanpassingen of voor wie snelheid in gebruik cruciaal is. Terwijl het na enige gewenning handig kan zijn, kan dit beginnelingen ontmoedigen of frustreren.

Onze favoriet #4

Sob Klimgordel

Sob Klimgordel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SOB Klimgordel is een veilig en duurzaam harnas ontworpen voor diverse activiteiten op hoogte zoals klimmen, abseilen, werken op hoogte en zelfs brandredding. Met een stevige constructie uit zeer sterk polyester, een breukvastheid van 22 kN en een gewichtscapaciteit tot 100 kg, biedt dit harnas jou maximale veiligheid, mits correct gebruikt na passende training. Je comfort is ook verzekerd dankzij de verdikte sponzen aan taille en benen die zorgen voor een goede pasvorm, ventilatie en zweetabsorptie. Alle verbindingen en de riem zijn extra robuust en voorzien van versterkte uiteinden. Door de verstelbare gesp kan het harnas eenvoudig worden aangepast tot een taillebreedte van 85-125 cm en een beenomtrek van 60-75 cm. Dit pakket komt ook met een waterdichte opbergtas voor makkelijk vervoer en opslag.

 • Voordeel 1: De SOB klimgordel voldoet aan strenge veiligheidsnormen, waaronder een gewichtscapaciteit van 100 kg en een breukvastheid van 22 kN. De gordel is daarnaast gecertificeerd volgens CE EN358 EN813, wat betekent dat het voldoet aan alle vereiste normen voor persoonlijke beschermingsuitrusting.
 • Voordeel 2: De klimgordel biedt comfort tijdens het gebruik. De verdikte sponzen aan de taille en benen passen beter aan, zorgen voor ventilatie en zweterige absorptie. Dit helpt om ongemak op lange termijn te verminderen en maakt je bewegingen gemakkelijker en comfortabeler.
 • Voordeel 3: Gemaakt met zeer sterk polyester, de SOB klimgordel is stevig en duurzaam. Alle verbindingen en de riem zijn zeer robuust en hebben versterkte uiteinden om je veiligheid te allen tijde te waarborgen.
 • Voordeel 4: De klimgordel is flexibel in gebruik, gegeven dat het past bij alle afmetingen. De taillebreedte van de klimgordel reikt van 85-125 cm en de beenomtrek van 60-75 cm.
 • Voordeel 5: De klimgordel is veelzijdig te gebruiken voor verschillende activiteiten zoals klimmen, lassen, dakdekken, brandredding, werken op grote hoogte, grottochten, abseilen, enz. Dit betekent dat je niet meerdere harnassen nodig hebt voor verschillende activiteiten. Bovendien maakt de ingebouwde gesp het gemakkelijk om het harnas aan te passen en te centreren.
 • Nadeel 1: Er wordt aangegeven dat ondanks de veilige standaardcoëfficiënt, met een breukvastheid van 22kN, een passende training vereist is voor het gebruik van de SOB-klimgordel. Dit betekent dat het niet eenvoudig en intuïtief te gebruiken is en dat er kennis van technieken en veiligheidsmaatregelen nodig is.
 • Nadeel 2: Hoewel de SOB klimgordel verdikte sponzen aan de taille en benen bevat, die comfort bieden en zweet absorberen, kan dit het dragen minder aangenaam maken in warme en vochtige omstandigheden. De extra stof kan leiden tot oververhitting en overmatig zweten.
 • Nadeel 3: Hoewel het materiaal van de klimgordel, namelijk hoogsterk polyester, zeer robuust en duurzaam is, kan het toch wat hard zijn en schuren tegen de huid tijdens intensief bewegen en klimmen wat kan resulteren in ongemak.
 • Nadeel 4: Volgens de productbeschrijving past de verdikte klimgordel op alle maten. Echter, de taillebreedte en beenomtrek tonen aan dat het mogelijk niet geschikt kan zijn voor kleinere of grotere individuen dan deze specs. Daarmee is de term ‘one size fits all’ misschien misleidend.
 • Nadeel 5: Dit product wordt geleverd met een gesp die het harnas moet centreren en instellen. Het kan een nadeel zijn voor degene die niet gewend zijn aan handmatige aanpassingen of voor wie snelheid in gebruik cruciaal is. Terwijl het na enige gewenning handig kan zijn, kan dit beginnelingen ontmoedigen of frustreren.

Onze favoriet #5

Jackfru Klimgordel

Jackfru Klimgordel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Jackfru klimgordel is ontworpen met oog voor detail en duurzaamheid, gemaakt van hoogwaardig, met polyester versterkt garen. Deze halflichaams klimgordel beschikt over verstevigde bevestigingspunten en naden, met taille en beenriemen van ademend, comfortabel materiaal. Dankzij het verstelbare ontwerp (tailleomvang: 70-130 cm; beenlusmaat: 50-65 cm) kan het aangepast worden aan verschillende lichaamstypes en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, met een gewichtslimiet van 500 kg. Deze gordel bevat een uitgebreide buikverbindingsring en vier uitrustinglussen aan de zijkant. Hierdoor is je uitrusting altijd binnen handbereik, en wordt je gewicht gelijkmatig over de riem en beenlussen verdeeld. Ideaal voor boomklimwerkzaamheden, maar ook geschikt voor touwglijders, luchtwerkzaamheden, technische bescherming, en reddingsacties. Let wel: de uitrustinglussen kunnen niet als steunpunt worden gebruikt.

 • Voordeel 1: Het materiaal van de Klimgordel van Jackfru is van hoge kwaliteit. Het is gemaakt van hoogwaardig, met polyester versterkt garen, wat de gordel extra duurzaamheid geeft. Dankzij deze sterke materialen kan je zeker zijn van de lange levensduur en de veiligheid van het product.
 • Voordeel 2: De klimgordel is verstelbaar en dus universeel. De taillewijdte en beenlusmaat kunnen aangepast worden volgens jouw lichaamstype, wat het ideaal maakt voor zowel mannen als vrouwen. Bovendien is er rekening gehouden met een indrukwekkende gewichtsgrens van 500 kg.
 • Voordeel 3: Jackfru klimgordel heeft een verlengde buikverbindingsring die praktisch is voor werkzaamheden op grote hoogte. De sterke ophangpunt voor de veiligheidsgordel stelt je in staat om gemakkelijk werkzaamheden uit voeren, vooral als het gaat om werken op bomen in een groot gebied.
 • Voordeel 4: De klimgordel heeft extra lussen om uitrusting toegankelijk en handig te houden. De vier extra lussen aan de zijkant van de veiligheidsgordel zorgen ervoor dat je jouw uitrusting gemakkelijk binnen handbereik kunt houden.
 • Voordeel 5: De klimgordel is ontworpen voor veelzijdig gebruik. Hoewel hij voornamelijk bedoeld is voor boomklimwerkzaamheden, kan hij ook gebruikt worden voor andere activiteiten zoals het oversteken van touwglijders, luchtwerkzaamheden, technische bescherming, en outdoor reddingsoperaties. De veelzijdigheid van de klimgordel zorgt ervoor dat het een uitstekende investering is, ongeacht je specifieke behoeften.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, heb ik enkele mogelijke nadelen gevonden van de Klimgordel merk jackfru. Let op, deze nadelen zijn interprataties op basis van de beschikbare informatie en kunnen afhankelijk van de persoonlijke ervaringen en behoeften van de gebruiker variëren:
 • Nadeel 1: De vermelde tailleruimte en het beenlusbereik laten zien dat deze riem misschien niet goed past bij iedereen. Met een taillebereik van 70-130 cm en een beenlusbereik van 50-65 cm, kan de klimgordel voor mensen buiten deze maten niet comfortabel of veilig zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel het product een “ademende” stof claimt te hebben, betekent dit niet noodzakelijk dat het het optimale niveau van ventilatie biedt om oververhitting en zweten te voorkomen tijdens langdurig gebruik of in warmere klimaten.
 • Nadeel 3: De buikverbindingsring is bedoeld voor directe aansluiting en ophanging. Dit plaatst potentieel extra druk op de buik van de drager en kan op de lange termijn ongemakkelijk zijn.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving vermeldt dat de aan de zijkant van de gordel bevestigde lussen niet als steunpunt kunnen worden gebruikt. Dit kan de functionaliteit van de gordel enigszins beperken, aangezien gebruikers mogelijk andere manieren moeten vinden om hun uitrusting te beveiligen.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel het product vermeldt dat het wordt gebruikt voor “boomklimwerkzaamheden”, geeft de beschrijving niet specifiek aan of het ook geschikt is voor andere soorten klimactiviteiten (zoals rotsklimmen of bergbeklimmen). Dit beperkt mogelijk het algehele gebruik van de gordel.

Onze favoriet #6

Gdwd Klimgordel

Gdwd Klimgordel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GDWD klimgordel is vervaardigd uit hoogwaardige, met polyester versterkte draad, waarbij sterke naden en slijtvastheid zorgen voor een draagvermogen met hoge treksterkte. Deze veiligheidsgordel, die ideaal is voor bergbeklimmen, werken op hoogte, brandredding of grotonderzoek, heeft een verstelbare gesp op de taille en beenring, waardoor de gordel kan worden aangepast aan jouw specifieke maat, zelfs als je berg- of skischoenen draagt. Met een CE-certificering en een gewichtslimiet van 800 kg, kun je met dit product je veiligheid waarborgen. De klimgordel is geschikt voor een tailleomvang van 50 cm tot 120 cm en beenlussen van 30 cm tot 80 cm, en wordt geleverd met een handige opbergtas.

 • Voordeel 1: Uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. De Klimgordel merk GDWD is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder met polyester versterkte draad. Dit zorgt voor sterke naden, hoge slijtvastheid en een sterker draagvermogen. Dus het is bestand tegen zware belasting en gemaakt om lang mee te gaan.
 • Voordeel 2: Aanpasbaarheid. De klimgordel is uitgerust met een verstelbare gesp op de taille en beenring. Dit betekent dat je de riem kunt aanpassen aan je werkelijke grootte, ongeacht of je berg- of skischoenen draagt.
 • Voordeel 3: Veiligheidscertificering. De Klimgordel van GDWD is CE-gecertificeerd en heeft een gewichtslimiet van 800 kg. Je kunt er dus zeker van zijn dat het je veiligheid garandeert tijdens het klimmen.
 • Voordeel 4: Veelzijdig bruikbaar. Deze veiligheidsgordel is niet alleen geschikt voor bergbeklimmen en rotsklimmen, maar ook voor outdoor avonturen, brandredding, werken op hoogte, speleologie en abseilen.
 • Voordeel 5: Breed scala aan maten. De Klimgordel is ontworpen om een breed scala aan lichaamsmaten te passen. Het kan tailles meten van 50 cm tot 120 cm en het past op beenlussen van 30 cm tot 80 cm. Dus, of je nu klein of groot bent, deze klimgordel kan je passen.
 • Nadeel 1: Hoewel de klimgordel is vervaardigd uit sterke, met polyester versterkte draad, zijn er geen specifieke details gegeven over de levensduur of duurzaamheid van het product. Langdurig gebruik kan in potentie de sterkte van de stiksels en slijtvastheid beïnvloeden.
 • Nadeel 2: De taille- en beenring van de klimgordel zijn verstelbaar. Dit zou in principe als een voordeel moeten worden beschouwd, echter, afhankelijk van de frequentie van het verstellen kan dit leiden tot slijtage van de gesp.
 • Nadeel 3: Hoewel de klimgordel CE-gecertificeerd is en een gewichtsgrens van 800 kg heeft, is er geen melding gemaakt van extra veiligheidsfuncties zoals geïntegreerde valabsorptie of een waarschuwingssysteem dat aangeeft wanneer de gordel aan vervanging toe is.
 • Nadeel 4: Het product benadrukt veelzijdigheid en kan voor verschillende activiteiten worden gebruikt. Het risico hierbij is dat het misschien niet de optimale prestatie biedt voor specifieke activiteiten, in vergelijking met een product dat specifiek voor die activiteit is ontworpen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de riem instelbaar is voor verschillende lichaamsmaten, zijn er grenzen gesteld aan de maten. Voor mensen met een taille kleiner dan 50 cm, groter dan 120 cm of met beenomvang buiten 30-80 cm, is deze klimgordel niet geschikt. Deze beperkingen kunnen de bruikbaarheid ervan voor sommige consumenten aanzienlijk beperken.

Onze favoriet #7

Eunewr Klimgordel

Eunewr Klimgordel

Waarom we het gekozen hebben

De EUNEWR Klimgordel staat bekend om zijn robuustheid en verstelbaarheid. Ontworpen met hoogwaardig polyester, biedt deze klimgordel een hoge slijtvastheid en een indrukwekkend draagvermogen van 800kg – veel meer dan de gemiddelde 300kg van vergelijkbare producten. Het geavanceerde naaiproces zorgt voor een hoge dichtheid en kracht, terwijl de verstelbare gesp van gelegeerd staal zorgt voor duurzaamheid en een persoonlijke pasvorm. De maten variëren tussen 50-120cm voor de taille en 30-80cm voor de beenomtrek, met een handige elastische band aan de achterkant voor extra comfort en aanpassing. Een handige lus zorgt voor gemakkelijke toegang tot je uitrusting. Deze klimgordel is uitstekend voor bergbeklimmen, indoorsporten, boomklimmen, kabelgooien, valpreventie en brandredding. Durf het avontuur aan te gaan met deze betrouwbare en comfortabele klimgordel.

 • Voordeel 1: Robuust design: De Klimgordel van EUNEWR is gemaakt van zeer sterk polyester, wat zorgt voor een betere slijtvastheid en een hoger draagvermogen. Het naaiproces garandeert een fijne draadgeleiding, kleine gaatjes, hoge dichtheid, sterke trekkracht en goede sterkte. Ideaal voor intensief gebruik.
 • Voordeel 2: Aanpasbaar: Het merk heeft een verstelbare gesp van gelegeerd staal ontworpen, die bekend staat om zijn sterke corrosiebestendigheid, hoge trekkracht, en duurzaamheid. Je kunt de grootte aanpassen voor een comfortabele pasvorm.
 • Voordeel 3: Comfort: De veiligheidsgordel heeft een elastische band aan de achterzijde die de taille en de benen verbindt. Dit zorgt voor een instelbaar effect met een bepaalde mate van elasticiteit, waardoor de gordel prettig aanvoelt tijdens het dragen.
 • Voordeel 4: Zwaar draagvermogen: In tegenstelling tot de gemiddelde veiligheidsgordels die doorgaans slechts 300 kg dragen, kan deze EUNEWR Klimgordel een maximaal draagvermogen van wel 800 kg dragen. Dit maakt hem uitzonderlijk veilig in het gebruik.
 • Voordeel 5: Veelzijdig inzetbaar: Je kunt de Klimgordel voor verschillende activiteiten gebruiken. Hij is geschikt voor bergbeklimmen, indoor klimmen, sportklimmen, boomklimmen, kabelgooien, valpreventie en brandredding. Een ideale keuze voor avontuurlijke activiteiten en de uitdaging van diverse soorten klimwerk.
 • Het is lastig om nadelen te identificeren op basis van de gegeven productomschrijving omdat het voornamelijk de positieve punten van het product benadrukt. Maar hier zijn enkele potentiële nadelen die mogelijk kunnen gelden:
 • Nadeel 1: Hoewel de klimgordel sterk lijkt te zijn en een hoog draagvermogen heeft, wordt er niets gezegd over veiligheidscertificeringen. Dit kan een nadeel zijn voor professionele klimmers die op zoek zijn naar gecertificeerde uitrusting.
 • Nadeel 2: Het ontbreken van informatie over het gewicht van de gordel kan ook een nadeel zijn, omdat de gordel zwaarder kan zijn dan andere soortgelijke producten op de markt, wat een nadeel kan zijn voor lange klimtochten.
 • Nadeel 3: De gordel mag dan wel verstelbaar zijn, maar de genoemde maten geven aan dat het mogelijk niet geschikt is voor zeer slanke of zeer grote gebruikers. Dit beperkt de toepasbaarheid voor een breder publiek.
 • Nadeel 4: Hoewel er wordt beweerd dat het gemaakt is van sterk polyester en gelegeerd staal, wordt er niet gesproken over eventuele comfort functies zoals padding. Dit zou op lange termijn oncomfortabel kunnen zijn tijdens langere klimtochten.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt dat de gordel geschikt is voor veel verschillende klimactiviteiten, maar geeft geen specifieke informatie over kenmerken die deze breedte aan toepassingen ondersteunen, zoals bijvoorbeeld verschillende bevestigingspunten voor uitrusting voor verschillende soorten klimmen. Dit kan gebruikers beperken in hun mogelijkheden.

Onze favoriet #8

Alpidex Klimgordel

Alpidex Klimgordel

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De ALPIDEX klimgordel is een complete Type B klimgordel, speciaal ontworpen voor kinderen tot 40 kg. Het biedt verstelbare heup- en beenomvang, tot respectievelijk 95 cm en 52 cm, met schouderriemen die tot 40 cm reiken. Deze klimgordel is uitgerust met 5 dubbele schuifgespen van 45 mm, gemaakt van sterk carbon staal. De riem is vervaardigd uit duurzaam nylon, terwijl de naden zijn versterkt met betrouwbaar polyester. De veelzijdigheid van deze klimgordel maakt hem ideaal voor verschillende klimavonturen, of dat nu allround klimmen, klettersteig, indoor- of sportklimmen is, of zelfs voor een avontuurlijk dagje in het klimpark of bij het hoogklimmen.

 • Voordeel 1: De ALPIDEX klimgordel is een complete klimgordel van het type B en is ongevoerd. Dit betekent dat hij erg licht en makkelijk te dragen is, ideaal voor kinderen tot 40 kg.
 • Voordeel 2: De gordel heeft een verstelbare heupomvang van 45 tot 95 cm en beenomvang van 22 tot 52 cm. Dit betekent dat hij zeer aanpasbaar is aan de grootte van de drager, wat zorgt voor een veilige en comfortabele pasvorm.
 • Voordeel 3: De klimgordel heeft vijf dubbele slide gespen met een lengte en breedte van elk 45 mm. Deze gespen bieden extra zekerheid en stabiliteit tijdens het klimmen.
 • Voordeel 4: De materialen die in deze klimgordel worden gebruikt zijn van hoge kwaliteit. De riem is gemaakt van nylon voor duurzaamheid, de naden zijn van polyester voor extra sterkte en de gespen zijn van carbonstaal voor veiligheid en stabiliteit.
 • Voordeel 5: De ALPIDEX klimgordel is een echt allround klimproduct. Je kunt hem gebruiken voor klettersteig, indoor, sportklimmen, in het klimpark en bij hoogklimmen. Dit betekent dat je maar één klimgordel nodig hebt voor al je klimavonturen.
 • Nadeel 1: De klimgordel is ongevoerd, wat kan betekenen dat het mogelijk minder comfortabel is om te dragen. Voor langere klimsessies kan dit behoorlijk oncomfortabel zijn.
 • Nadeel 2: Volgens de productbeschrijving is deze klimgordel alleen geschikt voor kinderen tot 40 kg. Dit betekent dat als je kind zwaarder weegt, je een andere klimgordel moet zoeken.
 • Nadeel 3: De klimgordel heeft vijf dubbele schuifgespen. Hoewel dit de gordel aanpasbaar maakt, kan het tegelijkertijd een beetje ingewikkeld zijn om te hanteren, vooral voor een kind.
 • Nadeel 4: De keuze van materiaal voor de gespen is koolstofstaal. Hoewel dit een sterk materiaal is, heeft het de neiging om na verloop van tijd te gaan roesten als het niet goed onderhouden wordt.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de klimgordel allround is en kan worden gebruikt voor verschillende klimactiviteiten, wordt er niet specifiek vermeld dat deze geschikt is voor buitenklimmen. Als je van plan bent om veel buiten te klimmen, is dit iets om in overweging te nemen.

Onze favoriet #9

Venussar Klimgordel

Venussar Klimgordel

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

Het Klimgordel van het merk Venussar is een pakket bestaande uit een klimgordel, een klimtouw van 10 meter met karabijnhaak en een opbergtas. De gordel is gemaakt van versterkt polyester en nylon, wat het stabiel, scheurvast en duurzaam maakt. Het heeft een belastbaarheid van 100 kg, een breukvastheid van ongeveer 200 kg en een statische treksterkte van meer dan 15 KN, en is hierdoor uiterst duurzaam. Het inbegrepen klimtouw heeft een diameter van 8 mm, een lengte van 10 m en kan een belasting aan van 950 kg. Dit klimset is veelzijdig inzetbaar en kan gebruikt worden voor sport, zoals kamperen, bergbeklimmen, boomklimmen, survival, bootvaren, vissen, ingenieurbescherming en andere klimactiviteiten.

 • Voordeel 1: Het pakket is all-inclusive. Het bestaat uit de klimgordel, een 10 meter lange klimtouw met bijpassende karabijnhaak en een handige opbergtas. Zo heb je alles wat je nodig hebt – en dat allemaal van één merk, wat garant staat voor compatibiliteit en veilig gebruik.
 • Voordeel 2: De materialen zijn van hoge kwaliteit. De combinatie van versterkte polyester en nylon zorgt ervoor dat het klimtouw stabiel, scheurvast en duurzaam is. Dit betekent dat het je betrouwbaar zal ondersteunen, zelfs onder zwaardere omstandigheden.
 • Voordeel 3: De klimgordel is gemaakt om hoge belasting te weerstaan. Met een maximale belastbaarheid van 100 kg en een breukvastheid van ongeveer 200 kg, geeft de gordel een hoge mate van veiligheid bij het klimmen.
 • Voordeel 4: Het klimtouw is zowel lang als sterk. Met een lengte van 10 meter en een diameter van 8 mm, heb je voldoende ruimte om veilig en gemakkelijk te klimmen. Bovendien kan het touw een gewicht tot 950 kg dragen.
 • Voordeel 5: De set is veelzijdig. Het is ontwikkeld voor een breed scala aan toepassingen, waaronder sport, camping, berg- en boomklimmen, overleving, vissen, ingenieursbescherming, en dergelijke. Of je nu een ervaren klimmer bent of gewoon een avontuurlijk weekend plant, deze set heeft iets te bieden.
 • Nadeel 1: De klimgordel heeft een maximale belastbaarheid van 100 kg. Dit kan een beperking zijn als de gebruiker zware uitrusting draagt of zelf meer dan 100 kg weegt.
 • Nadeel 2: De set bevat maar één klimgordel. Als je met een groep of met zijn tweeën wilt klimmen, moet je extra sets kopen.
 • Nadeel 3: De slagvastheid van de gordel is ≤ 6KN. Dit kan onvoldoende zijn bij heftige impact of tijdens heftige klimomstandigheden.
 • Nadeel 4: Het klimtouw heeft een diameter van 8 mm. Dit kan te dun zijn voor sommige klimactiviteiten of voelt wellicht oncomfortabel of onveilig voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft geen specifieke informatie over de maat en pasvorm van de klimgordel. Dit kan problemen opleveren bij gebruikers van verschillende maten of voor diegenen die zoeken naar een specifieke pasvorm voor comfort of veiligheid.

Onze favoriet #10

Salewa Klimgordel

Salewa Klimgordel

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Salewa Klimgordel is een stevige, veelzijdige klimgordel, perfect voor beginnende klimmers die waarde hechten aan kwaliteit. Deze klimgordel, die gecertificeerd is volgens EN 12277 type C, weegt maar 480 gram en beschikt over verstelbare beenlussen voor optimaal comfort en veiligheid tijdens het klimmen. Bovendien is hij voorzien van een ademend bekledingsmateriaal, wat zorgt voor voldoende luchtcirculatie en minder transpiratie tijdens je klimactiviteiten.

 • Voordeel 1: Deze klimgordel is een robuust allround product, ideaal voor beginners die waarde hechten aan kwaliteit. Je kan vertrouwen op de duurzaamheid en functionaliteit ervan, ongeacht de klimomstandigheden.
 • Voordeel 2: Het is gecertificeerd volgens EN 12277 type C. Dit betekent dat het voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Je kan klimmen met het vertrouwen dat je uitrusting gecertificeerd veilig is.
 • Voordeel 3: Met een gewicht van 480 gram is deze klimgordel vrij licht. Dit zal je klimprestaties niet onnodig beïnvloeden, en het maakt het makkelijker om de gordel te vervoeren en op te bergen.
 • Voordeel 4: Het heeft verstelbare beenlussen. Dit betekent dat je de pasvorm kunt aanpassen voor optimaal comfort en veiligheid. Het maakt niet uit of je dunne wandelbroeken of dikke winterbroeken draagt; deze klimgordel past zich aan jou aan.
 • Voordeel 5: De klimgordel is gemaakt met ademend bekledingsmateriaal. Dit zorgt ervoor dat je koel en comfortabel blijft, zelfs tijdens intensieve klimsessies. Zweten en oververhitting worden zo tot een minimum beperkt.
 • Op basis van de verstrekte productinformatie lijkt de Salewa klimgordel een solide keuze te zijn, maar er zijn altijd mogelijke nadelen te overwegen. Hier zijn een paar mogelijke nadelen op basis van de beschikbare beschrijving:
 • Nadeel 1: De klimgordel is specifiek ontworpen voor ‘kwaliteitsbewuste beginners’. Dit kan betekenen dat meer ervaren klimmers die op zoek zijn naar geavanceerdere functies of functionaliteiten misschien niet volledig tevreden zijn met dit product.
 • Nadeel 2: Hoewel de beenlussen verstelbaar zijn, wordt er niet vermeld dat de banden rond de taille dat ook zijn. Dit zou kunnen betekenen dat de tailleband mogelijk niet bij mensen van alle verschillende lichaamsvormen en -maten past.
 • Nadeel 3: In de productbeschrijving wordt vermeld dat het gewicht van de klimgordel 480 gram is. Dit kan voor sommige klimmers te zwaar zijn, vooral voor hen die langere klimsessies willen doen waarbij extra gewicht hen sneller moe maakt.
 • Nadeel 4: De klimgordel is gecertificeerd volgens EN 12277 type C. Hoewel dit een standaardcertificering is voor klimgordels, zijn er ook andere certificeringen die hogere veiligheidsnormen kunnen waarborgen, dus dit product kan net niet de veiligheidseisen van sommige klimmers halen.
 • Nadeel 5: Het bekledingsmateriaal is ademend, wat meestal een voordeel is. Echter, er is geen informatie over de duurzaamheid van dit materiaal. Ademend materiaal is soms minder slijtvast dan niet-ademende materialen, waardoor twijfels kunnen ontstaan over de langetermijnduurzaamheid van het product.

Na grondig onderzoek en het beoordelen van verschillende klimgordels, ben je nu beter uitgerust om een weloverwogen beslissing te nemen. Onthoud dat het kiezen van de juiste klimgordel afhangt van jouw specifieke klimbehoeften en comfortniveau. De top 10 klimgordels die we hebben getest, hebben allemaal hun sterke punten, of je nu op zoek bent naar een lichtgewicht model voor lange klimtochten of een stevig model voor intensieve rotsklimmen. Jouw veiligheid en comfort zijn van het grootste belang, dus het is het waard om te investeren in een klimgordel van hoge kwaliteit die past bij jouw avontuurlijke levensstijl.

Inhoudsopgave