a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Klimschoenen: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste klimschoenen die uitvoerig zijn getest op kwaliteit, comfort en prestatie.

Unser Favorit: Millet Klimschoenen

Millet Klimschoenen
★★★★★

Unser Favorit: Millet Klimschoenen

Millet Klimschoenen
★★★★★

Unser Favorit: La Sportiva Klimschoenen

La Sportiva Klimschoenen
★★★★★

Unser Favorit: La Sportiva Klimschoenen

La Sportiva Klimschoenen
★★★★★

Unser Favorit: Nordcore Klimschoenen

Nordcore Klimschoenen
★★★★★

Unser Favorit: Millet Klimschoenen

Millet Klimschoenen
★★★★★

Unser Favorit: Nordcore Klimschoenen

Nordcore Klimschoenen
★★★★★

Unser Favorit: Millet Klimschoenen

Millet Klimschoenen
★★★★★

Of je nu een professionele bergbeklimmer bent of pas net de indrukwekkende wereld van het klimmen ontdekt, een goed paar klimschoenen is essentieel. Ze zorgen voor de benodigde grip, ondersteuning en kracht tijdens je klimtochten. Met zoveel verschillende soorten en merken klimschoenen, kan het echter ontzettend lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij het zware werk voor jou gedaan en een nieuw onderzoek uitgevoerd naar de 10 beste klimschoenen op de markt. Of je nu op zoek bent naar tredzekerheid, comfort, duurzaamheid of juist het allerbeste voor die moeilijke klimroute, in deze gids vind je ongetwijfeld het paar dat het beste aan jouw behoeften voldoet.

Klimschoenen zijn speciaal ontworpen schoenen die jij als klimmer gebruikt tijdens het beklimmen van bijvoorbeeld rotsen of bergen. Ze kenmerken zich door hun strakke pasvorm en de speciale rubberen zool die zorgt voor de nodige grip op lastig terrein. Een goede klimschoen is essentieel voor jouw veiligheid en prestatie, omdat ze je voeten de nodige bescherming bieden en helpen bij het vinden van steunpunten op moeilijk bereikbare plekken. Het is dus van belang om een klimschoen te kiezen die goed past en comfortabel aanvoelt, zodat je zonder problemen jouw klimavonturen kunt beleven.

Check Uit

Onze favoriet #1

Millet Klimschoenen

Millet Klimschoenen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MILLET Easy Up M klimschoenen zijn flexibele schoenen, perfect voor jou als beginnende klimmer. Ze zijn ontworpen voor zowel binnenshuis als buitenshuis klimmen, waardoor ze zeer veelzijdig zijn. De recht zittende, gecentreerde vorm en symmetrische zool met royale hiel zorgen voor optimaal comfort, terwijl de geprofileerde punt nauwkeurig klimmen bevordert. De schoenen beschikken over een uitstekende balans tussen grip en duurzaamheid dankzij het 4-punts grip Durable-rubber van Millet. Ook zijn ze voorzien van een klittenbandsluiting voor een nauwkeurige instelling en gemakkelijk aan- en uittrekken. Voor extra comfort, duurzaamheid en prestaties is de omlopende soktong gevoerd met een combinatie van hennep en polykatoen. De schoenen zijn beschikbaar in maat UK 7.5 / EUR 41 1/3 en komen in de kleur blauw.

 • Voordeel 1: De Millet klimschoenen zijn zeer flexibel en speciaal ontwikkeld voor zowel indoor als outdoor klimmen. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor jou als je een beginnende klimmer bent die zowel in de hal als in de buitenlucht wil klimmen.
 • Voordeel 2: De schoenen hebben een recht zittende, gecentreerde vorm en een symmetrische zool met een royale hiel. Dit zorgt voor een optimaal comfort tijdens je klimavonturen. Bovendien draagt de geprofileerde punt bij aan nauwkeuriger klimmen.
 • Voordeel 3: Dankzij het beproefde 4-punts grip Durable-rubber van Millet, bieden de schoenen een uitstekende verhouding tussen grip en duurzaamheid. Hierdoor kan jij vertrouwen op een stevige grip tijdens het klimmen en ben je verzekerd van een duurzaam product.
 • Voordeel 4: De schoenen zijn voorzien van een klittenbandsluiting. Dit maakt het mogelijk om de schoenen nauwkeurig in te stellen en ze snel aan en uit te trekken. Hiermee bespaar je tijd en moeite voor en na je klimsessies.
 • Voordeel 5: Ze beschikken over een omlopende soktong en een met hennep gevoerde polykatoenen schacht. Deze combinatie zorgt voor comfort, duurzaamheid en prestaties tijdens het klimmen. Met de Millet Easy Up klimschoenen kan je een comfortabele en prestatiegerichte klimervaring verwachten.
 • Nadeel 1: De klimschoenen van het merk MILLET zijn voornamelijk ontwikkeld voor binnenklimmen, wat betekent dat ze misschien niet zeer geschikt zijn voor het zwaardere klimwerk buitenshuis.
 • Nadeel 2: Ze worden aangeprezen als ideaal voor beginners, dus als je een ervaren klimmer bent, zou je deze schoenen als te basic kunnen vinden en niet voldoende uitgerust voor meer uitdagende beklimmingen.
 • Nadeel 3: Door hun rechte, gecentreerde vorm en symmetrische zool, kan je merken dat de schoenen niet genoeg aanpassingsvermogen aan onregelmatige oppervlakken of geavanceerde klimtechnieken bieden.
 • Nadeel 4: De MILLET klimschoenen gebruiken klittenbandsluiting, wat snel en eenvoudig is, maar mogelijk niet dezelfde stevige, veilige pasvorm biedt als een traditioneel vetersysteem.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de met hennep gevoerde polykatoenen schacht comfort biedt, kan het zijn dat deze materiaalkeuze niet zo ademend is als andere stoffen, wat betekent dat je voeten sneller warm of bezweet kunnen worden tijdens intensieve klimsessies.

Onze favoriet #2

Millet Klimschoenen

Millet Klimschoenen

Waarom we het gekozen hebben

De MILLET Klimschoenen zijn flexibele schoenen, speciaal ontworpen voor zowel indoor als outdoor klimactiviteiten, ideaal voor beginners die de sensatie van verticaal klimmen willen ervaren. Ze bieden optimaal comfort dankzij hun rechte pasvorm, gecentreerde vorm en symmetrische zool met een royale hiel. De schoenen zijn uitgerust met het beproefde 4-punts Grip-Durable-rubber van Millet, wat zorgt voor een uitstekende verhouding tussen grip en duurzaamheid, en hebben een klittenbandsluiting voor nauwkeurige afstelling en gemakkelijk aan- en uittrekken. Ze hebben een sokkentong rondom, gevoerd met hennep verwerkt polykatoen voor een ideale mix van comfort, duurzaamheid en prestaties. De schoenen, beschikbaar in maat UK 10,5 / EUR 45 1/3, zijn grijs/rood van kleur.

 • Voordeel 1: Flexibiliteit en veelzijdigheid – De Millet klimschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor klimmen in de hal, maar zijn ook compatibel met klimmen in de buitenlucht. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor beginners die op zoek zijn naar avontuur op verticale dimensies.
 • Voordeel 2: Comfortabel design – De rechtop zittende, gecentreerde vorm en symmetrische zool met royale hiel zorgen voor optimaal comfort tijdens het klimmen. De geprofileerde punt helpt je nauwkeuriger te klimmen.
 • Voordeel 3: Duurzaamheid en grip – De uitstekende verhouding tussen grip en duurzaamheid wordt verzekerd door het beproefde 4-punts Grip-Durable-rubber van Millet.
 • Voordeel 4: Gemak – Dankzij de klittenbandsluiting kunnen de schoenen nauwkeurig worden afgesteld en snel worden aan- en uitgetrokken. Dit zorgt voor gemak en bespaart tijd tijdens je klimervaring.
 • Voordeel 5: Comfort en prestaties – De sokkentong rondom, gevoerd met hennep, biedt een ideale mix van comfort, duurzaamheid en prestaties. Ze blijven comfortabel, zelfs tijdens langere klimsessies.
 • Nadeel 1: Hoewel het ontwerp flexibel is en bedoeld is voor indoor klimmen, is het mogelijk minder effectief of comfortabel voor zeer technische of extreme outdoor klimomstandigheden. Deze schoenen zijn namelijk ook ontworpen voor beginners, wat kan betekenen dat er compromissen zijn gemaakt in termen van prestaties op hoger niveau.
 • Nadeel 2: De vorm van de schoen is recht met een symmetrische zool, wat mogelijk niet geschikt is voor elke voetvorm. Mensen met een zeer smalle of brede voet kunnen het moeilijk vinden om een comfortabele pasvorm te krijgen.
 • Nadeel 3: Hoewel de klittenbandsluiting snel en gemakkelijk aan- en uittrekken van de schoenen mogelijk maakt, kan dit na verloop van tijd aan slijtage onderhevig zijn en zijn grip verliezen, wat kan leiden tot minder goed passende schoenen.
 • Nadeel 4: De sokkentong, hoewel ontworpen voor comfort, kan bij langdurig dragen mogelijk oververhitting of transpiratie veroorzaken, omdat deze niet zo ademend is als sommige andere materialen.
 • Nadeel 5: Het feit dat deze schoen speciaal is ontworpen voor beginners kan erop wijzen dat deze schoen niet de beste optie is voor meer ervaren of professionele klimmers die op zoek zijn naar geavanceerdere functies of functionaliteiten.

Onze favoriet #3

La Sportiva Klimschoenen

La Sportiva Klimschoenen

Waarom we het gekozen hebben

De klimschoenen van LA SPORTIVA zijn hoogwaardige schoenen die speciaal zijn ontworpen voor bergbeklimmen en rotsklimmen. Ze hebben een leren buitenkant in buisconstructie die zorgt voor duurzaamheid en comfort. De aanwezige voering aan de achterkant heeft een vorige Pacific (vormvaste inzet), wat zorgt voor stabiliteit en ondersteuning tijdens het klimmen. Daarnaast beschikken de schoenen over een LaSpoFlex 1.8 mm tussenzool, die flexibiliteit biedt voor een betere grip op oneffen oppervlakken.

Onze favoriet #4

La Sportiva Klimschoenen

La Sportiva Klimschoenen

Waarom we het gekozen hebben

De klimschoenen van LA SPORTIVA zijn speciaal ontworpen voor optimaal klimcomfort en prestatie. Zorgvuldig gemaakt met een anatomische vorm, passen ze zich perfect aan jouw voet aan voor een nauwkeurige en aangename pasvorm. Daarnaast zorgt het lichtgewicht en flexibele ontwerp ervoor dat jij je vrij en comfortabel kunt bewegen op elk terrein. Dus of je nu een beginnende klimmer bent of een ervaren professional, deze klimschoenen zullen je klimervaring aanzienlijk verbeteren.

 • Voordeel 1: Dankzij de anatomische vorm van de LA SPORTIVA klimschoenen, passen deze schoenen zich perfect aan de vorm van je voet aan. Hierdoor krijg je een betere en comfortabelere pasvorm die helpt om irritaties te verminderen.
 • Voordeel 2: Deze schoenen zijn lichtgewicht, wat betekent dat ze je voeten niet zwaar belasten. Hierdoor kun je langer en comfortabeler klimmen zonder dat je last krijgt van je voeten.
 • Voordeel 3: Het flexibele ontwerp van de LA SPORTIVA klimschoenen zorgt voor meer bewegingsvrijheid voor je voeten. Dit kan je helpen bij complexe manoeuvres tijdens het klimmen.
 • Voordeel 4: Door de combinatie van lichtgewicht en flexibel ontwerp, bieden deze klimschoenen je een comfort ervaring die zeldzaam is bij klimschoenen. Dit kan je helpen om je volledig te concentreren op je klimtechniek.
 • Voordeel 5: Ten slotte, doordat de schoen zich op zo’n natuurlijke wijze om je voet vormt, bieden de LA SPORTIVA klimschoenen mogelijk een hogere precisie bij het plaatsen van je voeten tijdens het klimmen. Dit kan je helpen om je klimprestaties te verbeteren.
 • Het formuleren van nadelen op basis van enkel positieve productbeschrijvingen is een uitdaging, maar ik zal proberen op basis van deze beschrijving een paar mogelijke nadelen te identificeren.
 • Nadeel 1: De ‘anatomische vorm die zich aan je voet aanpast’ kan betekenen dat de schoen initieel niet goed past. Het kan even duren voordat de schoen optimaal comfortabel wordt, aangezien hij zich aan jouw voetvorm moet aanpassen.
 • Nadeel 2: Tegelijkertijd, het kenmerk van de ‘anatomische vorm’ kan resulteren dat de schoen niet geschikt is voor mensen met een niet-standaard voetvorm. Als je voeten bijzondere specificaties hebben, kun je mogelijk problemen ondervinden met de pasvorm.
 • Nadeel 3: Ondanks het ‘lichtgewicht en flexibele ontwerp’, kan de schoen minder duurzaam zijn, omdat lichtere materialen vaak minder bestendig zijn tegen ruwe omgevingen en intensief gebruik, vooral in de context van klimmen.
 • Nadeel 4: Het ‘flexibele ontwerp’ kan ook betekenen dat de schoen minder laterale steun biedt, wat ongewenst kan zijn tijdens zwaardere klimtochten waarbij meer stabiliteit noodzakelijk is.
 • Nadeel 5: De productomschrijving vermeldt niets over het ademend vermogen van de schoen. Dit kan betekenen dat je voeten sneller kunnen zweten, wat kan leiden tot ongemak tijdens langere klimtochten.

Onze favoriet #5

Nordcore Klimschoenen

Nordcore Klimschoenen

Waarom we het gekozen hebben

De Nordcore klimschoenen voor heren zijn een uitstekende optie als je comfort en duurzaamheid belangrijk vindt. Ze bieden superieure demping die uren aanhoudt en schokken vermindert, ideeal tijdens hoge snelheidsklimmen. Ze zijn vervaardigd met een langdurige levensduur en ademend vermogen waarmee je je klimprestaties naar een hoger niveau kunt tillen. Deze wandelschoenen onderscheiden zich door hun verstelbaarheid en snelsluitende klittenbandsluiting voor een persoonlijke pasvorm. Het ergonomische ontwerp voegt flexibiliteit en langdurig comfort toe, ideaal voor zowel binnen- als buitenklimmen. Tot slot kun je rekenen op hun slipbestendigheid, dankzij de wendbare, robuuste tussenzolen en rubberen zolen met hoge tractie. De flexibele binnenzool biedt bijkomend bescherming en comfort.

 • Voordeel 1: Uitstekend comfort. Deze klimschoenen voor heren van Nordcore zorgen voor een superieure demping die uren aanhoudt en schokken vermindert. Dit zorgt voor lichtere stappen en minder risico op letsel aan de voet, zelfs bij het klimmen met hoge snelheid.
 • Voordeel 2: Duurzame kwaliteit. De Nordcore klimschoenen zijn ontworpen voor langdurige duurzaamheid en ademend vermogen. Dit betekent dat je in staat bent je klimprestaties naar een hoger niveau te tillen met deze schoenen.
 • Voordeel 3: Haak- en lussluiting. De wandelschoenen zijn zeer verstelbaar en voorzien van een snelsluitende klittenbandsluiting voor een zeer persoonlijke pasvorm. Dit maakt deze klimschoenen perfect voor zowel ervaren klimmers als beginners.
 • Voordeel 4: Ergonomisch ontwerp. De Nordcore klimschoenen bevatten de nieuwste technologie met een ergonomisch ontwerp voor flexibiliteit en langdurig comfort. Ze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenklimmen.
 • Voordeel 5: Slipbestendig. Deze rotsschoenen zorgen voor een uitstekende grip op rotsachtig terrein dankzij hun wendbare, robuuste tussenzolen en rubberen zolen met hoge tractie. Samen met de flexibele binnenzool bieden ze uitgebreide bescherming en comfort.
 • Hoewel de productbeschrijving van de Nordcore klimschoenen voor heren over het algemeen positief is, zijn er mogelijk enkele potentiële nadelen op basis van bepaalde aspecten:
 • Nadeel 1: Hoewel het product superieure demping belooft die urenlang aanhoudt, kan dit ook betekenen dat de schoenen enigszins zwaar of onhandig kunnen aanvoelen, vooral tijdens langdurige klimsessies.
 • Nadeel 2: De haak- en lussluiting kan ook een potentieel nadeel zijn. Hoewel het mogelijk is om een persoonlijke pasvorm te krijgen, kan de klittenbandsluiting na verloop van tijd minder effectief worden, vooral in stoffige of modderige omstandigheden waarin klimschoenen vaak worden gebruikt.
 • Nadeel 3: Het ergonomische ontwerp van de schoenen brengt ook een mogelijk nadeel met zich mee. Hoewel het is ontworpen voor flexibiliteit en comfort op lange termijn, zal dit afhangen van de eigenlijke voetvorm van de gebruiker. Niet alle voeten zijn hetzelfde en wat als ergonomisch wordt beschouwd voor sommigen, is misschien niet hetzelfde voor anderen.
 • Nadeel 4: Ondanks de claim van de slipbestendigheid van de schoenen, kan dit nog steeds afhangen van het soort rotsachtig terrein waarop je klimt. De effectiviteit van de slipbestendige zolen kan variëren afhankelijk van de omstandigheden.
 • Nadeel 5: Ten slotte ademend vermogen, ondanks het langdurige duurzaamheid van de Nordcore Klimschoenen, kan oververhitting een probleem zijn. In warmere klimaten of tijdens intensieve klimsessies kan dit leiden tot overmatig zweten en ongemak in de voeten.

Onze favoriet #6

Millet Klimschoenen

Millet Klimschoenen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De klimschoenen van het merk MILLET kenmerken zich door hun gemak in opbergen. Dit betekent voor jou dat je ze zonder problemen kunt meenemen op al je klimavonturen, zonder dat ze te veel ruimte in beslag nemen in je bagage. Ideaal voor soepele en efficiënte mobiliteit!

 • Het is een uitdaging om 5 voordelen te halen uit een zeer beperkte productbeschrijving zoals ‘Eenvoudig op te bergen’. Echter, ik zal proberen dit zo goed mogelijk te doen:
 • Voordeel 1: Je bespaart ruimte, omdat de MILLET klimschoenen eenvoudig op te bergen zijn. Ze nemen niet veel plaats in beslag waardoor je makkelijk meer ruimte overhoudt voor andere benodigdheden.
 • Voordeel 2: Het gemak van de opslag maakt ze een geweldige keuze voor als je veel reist. Je kunt ze eenvoudig in je reistas of rugzak stoppen zonder te veel ruimte te verspillen.
 • Voordeel 3: Het huis is altijd netjes met deze schoenen aangezien ze eenvoudig op te bergen zijn. Ze zullen niet zomaar rondslingeren waardoor je huis opgeruimd blijft.
 • Voordeel 4: Het opbergen van de schoenen zal slechts een kleine moeite vereisen, dit bespaart je tijd en moeite in vergelijking met andere sportschoenen.
 • Voordeel 5: Dankzij hun opberggemak, kun je meerdere paren hebben zonder je zorgen te maken over waar je ze moet opbergen. Ideaal als je voor verschillende terreinen verschillende soorten klimschoenen nodig hebt.
 • Het is moeilijk om 5 nadelen te identificeren op basis van een enkele productbeschrijving ‘Eenvoudig op te bergen’. Hieronder volgen echter enkele mogelijke overwegingen:
 • Nadeel 1: Het feit dat de klimschoenen eenvoudig op te bergen zijn, vertelt je niets over hun geschiktheid voor klimmen. Je weet dus niet zeker of ze voldoen aan je specifieke klimbehoeften.
 • Nadeel 2: De beschrijving verstrekt geen informatie over het comfort van de klimschoenen. Ondanks hun gemakkelijke opberging, kunnen ze toch oncomfortabel zijn tijdens langdurig gebruik.
 • Nadeel 3: We krijgen ook geen inzicht in de kwaliteit van de materialen gebruikt in deze klimschoenen. Hoewel ze makkelijk op te bergen zijn, kunnen ze misschien niet duurzaam zijn, wat een probleem kan zijn in ruige klimomstandigheden.
 • Nadeel 4: ‘Eenvoudig op te bergen’ geeft geen informatie over de tractie van de schoenen. Dit is een belangrijke factor in klimschoenen aangezien het je grip en stabiliteit op steile, glibberige of oneffen oppervlakken beïnvloedt.
 • Nadeel 5: Ten slotte, terwijl ‘Eenvoudig op te bergen’ een handig kenmerk zou kunnen zijn, vertelt het ons niets over de pasvorm van de klimschoenen. Een goede pasvorm is cruciaal voor het comfort en de stabiliteit tijdens het klimmen, en gebrek aan deze informatie zou een nadeel zijn bij het overwegen van deze schoenen.

Onze favoriet #7

Nordcore Klimschoenen

Nordcore Klimschoenen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nordcore klimschoenen zijn perfect voor de avontuurlijke klimmer die waarde hecht aan comfort, kwaliteit en veiligheid. Ze bieden uitmuntend comfort met superieure demping die urenlang houdt en schokken vermindert, waardoor je lichter beweegt en het risico op voetblessures minimaliseert. Deze schoenen zijn gemaakt om lang mee te gaan, met ademende materialen die helpen je klimprestaties te verhogen. De klittenbandsluiting zorgt voor een aanpasbare en nauwkeurige pasvorm, waardoor ze ideaal zijn voor zowel ervaren klimmers als nieuwkomers. Het ergonomische ontwerp verhoogt je flexibiliteit en biedt langdurig comfort, waardoor de schoenen geschikt zijn voor zowel binnen- als buitenklimmen. En met hun slipbestendige rubberen zolen, laten ze je met vertrouwen navigeren op rotsachtig terrein. Kortom, met Nordcore klimschoenen til je je klimervaring naar een hoger niveau.

 • Voordeel 1: Ongeëvenaard comfort. Deze Nordcore klimschoenen zorgen voor een superieure demping die urenlang aanhoudt. Deze demping vermindert schokken waardoor elke stap die je zet tijdens het klimmen lichter en zachter aanvoelt. Zelfs bij hoge snelheden loop je geen risico op blessures aan je voeten.
 • Voordeel 2: Duurzame kwaliteit. Met Nordcore klimschoenen til je je klimprestaties naar een hoger niveau. Ze bieden een langdurige duurzaamheid en tegelijkertijd ademend vermogen waardoor je langer en beter kan klimmen.
 • Voordeel 3: Aanpasbare bevestiging. Nordcore’s wandelschoenen bieden een snelsluitende klittenbandsluiting die zeer verstelbaar is voor een zeer persoonlijke pasvorm. Of je nu een ervaren klimmer bent of net begint, deze klimschoenen voor rotswanden zijn perfect voor jou.
 • Voordeel 4: Ergonomisch ontwerp. De schoenen bevatten de nieuwste technologie en een ergonomisch design. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en langdurig comfort bij zowel binnen- als buitenklimmen.
 • Voordeel 5: Anti-slip. Met de robuuste tussenzolen en rubberen zolen met hoge tractie zijn deze rotsschoenen ontworpen om stevig te blijven op rotsachtige terreinen. De flexibele binnenzool zorgt voor extra bescherming en comfort om je veilige stappen te verzekeren.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden in een product dat overwegend positief wordt gepresenteerd, maar gebaseerd op de gegeven productbeschrijving, kunnen de volgende punten mogelijk als nadelen worden beschouwd voor bepaalde gebruikers:
 • Nadeel 1: De schoenen zijn wellicht te complex voor beginnende klimmers. Met functies als haak- en lussluiting en ergonomisch ontwerp kan het te overweldigend zijn voor nieuwe klimmers die misschien gewoon een eenvoudige, functionele schoen willen.
 • Nadeel 2: De footwear kan misschien te zwaar worden na een langere periode van klimmen, gegeven de vele eigenschappen zoals superieure demping, robuuste tussenzolen en rubberen zolen met hoge tractie.
 • Nadeel 3: Hoewel ze ademend vermogen hebben, kan er niet worden gegarandeerd dat de schoenen vochtafstotend zijn. Voor klimmers in natte of vochtige omgevingen kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 4: De schoenen biten met klittenbandsluiting, wat misschien niet de favoriete keuze is voor alle klimmers. Sommige mensen kunnen de voorkeur geven aan traditionele veters voor betere aanpassingen en pasvorm.
 • Nadeel 5: Het wordt niet gespecificeerd als deze klimschoenen zijn ontworpen voor bepaalde klimdisciplines of allemaal. Voor gespecialiseerde klimmers kan dit een nadeel zijn, omdat ze wellicht zoeken naar schoenen die specifiek zijn afgestemd op hun klimbehoeften.

Onze favoriet #8

Millet Klimschoenen

Millet Klimschoenen

Waarom we het gekozen hebben

De MILLET klimschoenen zijn flexibele schoenen, ontwikkeld voor zowel binnen- als buitenklimmen. Ze zijn ideaal voor beginners die het avontuur van verticale beklimmingen willen ervaren. De schoenen zijn vakkundig ontworpen met een recht zittende, gecentreerde vorm en een symmetrische zool met een royale hiel, wat zorgt voor optimaal comfort. De geprofileerde punt zorgt voor nauwkeurige klimprestaties. Dankzij het geteste 4-punts Grip-Durable-rubber van MILLET heb je een uitstekende grip en duurzaamheid. De schoenen zijn gemakkelijk aan te passen en snel aan- en uit te trekken door de klittenbandsluiting. De rondom gaande soktong, gecombineerd met een met hennep gevoerde polykatoenen schacht, biedt een ideale mix van comfort, duurzaamheid en prestaties. De schoenen komen in een stevige grijs/rode kleur, maat UK 9,5/EUR 44.

 • Voordeel 1: De flexibiliteit van de MILLET klimschoenen maakt ze ideaal voor zowel indoor als outdoor klimactiviteiten. Speciaal ontworpen voor beginners, laten ze je de opwindende wereld van het verticale klimmen ontdekken.
 • Voordeel 2: Het comfort is gegarandeerd dankzij hun rechtdoorlopende, gecentreerde vorm en symmetrische zool met ruime hiel. Dit betekent dat je je volledig kunt concentreren op het klimmen zonder dat je voeten pijn doen.
 • Voordeel 3: Met de geprofileerde punt van de MILLET klimschoenen kun je nauwkeuriger klimmen. Elk detail, hoe klein ook, kan het verschil maken op grote hoogte.
 • Voordeel 4: De schoenen bieden een uitstekende balans tussen grip en duurzaamheid door het beproefde 4-punts Grip-Durable-rubber van Millet. Daarnaast is de klittenbandsluiting handig voor een nauwkeurige aanpassing en om de schoenen snel aan en uit te trekken.
 • Voordeel 5: Het comfort en de prestaties van deze klimschoenen zijn nog verder geoptimaliseerd met de sokachtige tong die dankzij de met hennep gevoerde polykatoenen schacht een ideale combinatie biedt van comfort, duurzaamheid en prestaties. Elke klimsessie wordt zo een aangename ervaring.
 • Nadeel 1: Hoewel de klimschoenen flexibel zijn en speciaal ontwikkeld voor klimmen in de hal en buitenshuis, zijn ze mogelijk niet geschikt voor ervaren klimmers die op zoek zijn naar gespecialiseerde schoenen.
 • Nadeel 2: De beschrijving benadrukt dat de schoenen een recht zittende, gecentreerde vorm hebben met een royale hiel, wat wellicht niet comfortabel is voor mensen met smalle of brede voeten.
 • Nadeel 3: Ondanks de hoge grip en duurzaamheid door de 4-punts Grip-Durable-rubber van Millet, kan de klittenbandsluiting op de lange termijn slijten en wellicht minder effectief worden.
 • Nadeel 4: De met hennep gevoerde polykatoenen schacht biedt comfort, duurzaamheid en prestaties, maar dit materiaal is wellicht niet ademend genoeg voor extreem intensieve klimsessies.
 • Nadeel 5: Hoewel de schoen verkrijgbaar is in maat UK 9,5 / EUR 44, is het niet duidelijk of er andere maten beschikbaar zijn, wat een nadeel kan zijn voor mensen met kleinere of grotere voeten.

Na een zorgvuldige evaluatie van de tien beste klimschoenen op basis van onze nieuwste onderzoek, kunnen we concluderen dat er veel uitstekende opties op de markt zijn. Het hangt allemaal af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu een beginnende klimmer bent die op zoek is naar comfort en duurzaamheid, of een ervaren professional die maximale prestatie en precisie zoekt, er is zeker een klimschoen voor jou. Het is zeer aan te raden om alle details van elk product goed te bekijken om er zeker van te zijn dat je een aankoop doet die goed bij je past. Klimmen kan een opwindende en lonende ervaring zijn, en het kiezen van het juiste schoeisel kan een groot verschil maken in je beklimming.

Inhoudsopgave