a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Klopboormachine: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de 10 beste klopboormachines getest op kwaliteit, prestaties en waarde voor jouw geld.

Of je nu een doorgewinterde klusser bent of iemand die ervan houdt om af en toe de handen uit de mouwen te steken, een goede klopboormachine mag niet ontbreken in jouw gereedschapskist. In een wereld waar de keuze overweldigend kan zijn, is het echter niet altijd gemakkelijk om te bepalen welke klopboormachine het beste bij jou past. We hebben nieuw onderzoek gedaan en de tien beste klopboormachines getest om jou op weg te helpen. Of je nu uit bent op pure kracht, veelzijdigheid of het beste van beide werelden, onze gedetailleerde beoordeling zal je helpen de perfecte keuze te maken.

Een klopboormachine is een veelzijdig stuk gereedschap dat jij waarschijnlijk in je toolbox wilt hebben. Het is ontworpen om niet alleen als standaard boormachine te functioneren, maar ook om door hardere oppervlakken te kunnen boren, zoals beton of metselwerk. Het werkt door een ‘kloppende’ beweging te combineren met de rotatiemotor, waardoor de boor met genoeg kracht tegen het oppervlak slaat om in zelfs de hardste materialen te kunnen boren. Met een instelbare snelheid en kracht is de klopboormachine een handig, krachtig stuk gereedschap om te helpen bij een breed scala aan thuisprojecten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bosch Home And Garden Klopboormachine

Bosch Home And Garden Klopboormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Klopboormachine van Bosch Home and Garden is een ideaal gereedschap voor je kleine klusprojecten. Compact, lichtgewicht en ergonomisch ontworpen, deze boormachine past comfortabel in je hand voor moeiteloos boren. Het kan tot 12 mm in metselwerk en 25 mm in hout boren, waardoor het perfect is voor een scala aan taken. Bovendien biedt de Bosch elektronische toerentalregeling je de mogelijkheid om met een simpele schakelaar de rotatiesnelheid tijdens het boren te beheersen. Het bevat ook een tweehulzige snelspanboorhouder voor snel en gemakkelijk wisselen van boorbits. Voor extra gemak en opslag wordt de EasyImpact 600 geleverd met een handige opbergkoffer.

 • Voordeel 1: De Klopboormachine van Bosch Home and Garden is onderdeel van het ‘Easy’ gereedschap: dit maakt hem een handige helper voor al jouw kleine projecten.
 • Voordeel 2: Het compacte, lichte en ergonomische design van het product zorgt voor comfortabel hanteren en moeiteloos boren, zelfs in metselwerk tot maximaal 12 mm en hout tot maximaal 25 mm.
 • Voordeel 3: Dankzij de Bosch elektronische toerentalregeling kun je het toerental gemakkelijk met de schakelaar regelen. Dit zorgt voor meer controle en nauwkeurigheid tijdens het boren.
 • Voordeel 4: De tweehulzige snelspanboorhouder maakt het mogelijk om snel en eenvoudig wisselen van het bit. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het verwisselen van onderdelen en meer tijd overhoudt voor het daadwerkelijke klussen.
 • Voordeel 5: Last but not least, het product wordt geleverd met een handige opbergkoffer. Hierdoor kun je de klopboormachine netjes opbergen en meenemen, wat het gebruiksgemak nog verder verhoogt.
 • Nadeel 1: Hoewel de klopboormachine van Bosch precies bedoeld is voor kleine projecten, betekent dit dat het misschien niet geschikt is voor grotere klussen of professioneel gebruik.
 • Nadeel 2: De boor is beperkt tot een maximale boordiepte van 12 mm in metselwerk en 25 mm in hout. Als je dieper wilt boren, zal deze machine niet voldoen aan je behoeften.
 • Nadeel 3: Het gebruik van de Bosch elektronische toerentalregeling kan complex zijn voor mensen die niet gemakkelijk kunnen omgaan met verschillende technologische kenmerken. Je moet namelijk het toerental regelen met de schakelaar.
 • Nadeel 4: De tweehulzige snelspanboorhouder suggereert dat het wisselen van het bit snel en gemakkelijk zal zijn. Maar als je onervaren bent, kan dit toch enige tijd vergen om onder de knie te krijgen.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd met een opbergkoffer, die handig kan zijn voor opslag, maar misschien onnodig en ruimteverspillend is als je al veel gereedschap en beperkte opslagruimte hebt.

Onze favoriet #2

Bosch Professional Klopboormachine

Bosch Professional Klopboormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional Klopboormachine is een krachtige, compacte boorhamer die expert niveau prestaties levert. Met zijn 720W-motor en 2,0J-slagenergie kun jij moeiteloos in beton hameren tot een maximale diameter van 21 mm. Ondanks zijn indrukwekkende kracht weegt de boor slechts 2,3 kg, wat hem licht en handzaam maakt. De boor is veelzijdig en heeft drie bedrijfsmodi: hameren, boren en beitelen. De GBH 2-21 is compatibel met de stofafzuigsystemen GDE 16 plus, GDE 68 en GDE 164. Bij de levering ontvang je de GBH 2-21, drie SDS plus boren (6/8/10 mm), een extra handgreep, een machinedoek, een diepteaanslag en een opbergkoffer.

 • Voordeel 1: De krachtige 720W-motor van de Bosch Professional klopboormachine zorgt voor effectief hameren in beton. Dankzij de 2,0J-slagenergie kan je zelfs gaten van maximaal 21 mm boren, waardoor je moeiteloos en snel werk kan verrichten.
 • Voordeel 2: Deze boorhamer is niet alleen krachtig, maar ook compact en licht. Met een gewicht van slechts 2,3 kg is hij gemakkelijk te hanteren, wat belastend werk en langdurig boren veel comfortabeler maakt.
 • Voordeel 3: De Bosch Professional klopboormachine is uitzonderlijk veelzijdig. Met drie verschillende bedrijfsmodi, waaronder hameren, boren en beitelen, kun je met één machine allerlei verschillende klussen klaren.
 • Voordeel 4: De GBH 2-21 van Bosch is compatibel met verschillende stofafzuigsystemen, namelijk de GDE 16 plus, GDE 68 en GDE 164. Dit betekent dat je tijdens het werken minder last zult hebben van rondvliegend stof, wat zowel het comfort als de veiligheid verhoogt.
 • Voordeel 5: De klopboormachine wordt geleverd inclusief 3 SDS plus boren (van 6, 8 en 10 mm), een extra handgreep, een machinedoek, een diepteaanslag en een handige opbergkoffer. Dit betekent dat je alle nodige accessoires voor verschillende klussen bij de hand hebt en de machine veilig kunt opbergen na gebruik.
 • Nadeel 1: De klopboormachine van Bosch Professional heeft een krachtige 720W-motor en 2,0J-slagenergie, wat geweldig is voor hameren in beton. Wat echter een beperking kan betekenen, is dat de maximale diameter voor het boren in beton beperkt is tot 21 mm. Dit kan in bepaalde situaties een beperking vormen.
 • Nadeel 2: De boormachine weegt slechts 2,3 kg, wat betekent dat het licht en draagbaar is. Maar dit lage gewicht kan ook een nadeel zijn als het gaat om het uitbalanceren van de boormachine tijdens heavy-duty klussen. Wellicht zou de machine stabieler zijn met een iets zwaardere bouw.
 • Nadeel 3: Hoewel het een veelzijdige boormachine is met drie bedrijfsmodi voor hameren, boren en beitelen, zou het ontbreken van specifiekere instelmogelijkheden een nadeel kunnen zijn voor bepaalde gebruikers die voorkeur hebben voor meer aanpassingen op hun gereedschap.
 • Nadeel 4: De GBH 2-21 van Bosch Professional is compatibel met drie stofafzuigsystemen: GDE 16 plus, GDE 68 en GDE 164. Dit betekent dat als je al een ander stofafzuigsysteem hebt, de kans bestaat dat je het misschien niet kunt koppelen aan deze klopboormachine, wat een nadeel kan zijn.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd met drie boren van verschillende groottes (6/8/10 mm). Hoewel dit een goed startpunt kan zijn, kan dit als een nadeel worden beschouwd vanuit het perspectief van gebruikers die een groter assortiment aan boorbeets maten nodig hebben voor hun werk.

Onze favoriet #3

Bosch Home And Garden Klopboormachine

Bosch Home And Garden Klopboormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden Klopboormachine is een universele en flexibele tool, geschikt voor diverse klusprojecten in en rondom het huis. De slimme technologie zorgt voor optimale veiligheid doordat de motor automatisch uitschakelt als het gereedschap blokkeert (kickback control). Het gebruik van deze boormachine is comfortabel dankzij de meegeleverde extra handgreep en levert zeer nauwkeurige resultaten door de constante prestaties. Bij aankoop ontvang je de UniversalImpact 800, een extra handgreep, diepteaanslag én een handige opbergkoffer. Een krachtige en intelligente oplossing voor jouw doe-het-zelf behoeften.

 • Voordeel 1: De Bosch klopboormachine GSB 13 RE is erg compact en licht, wat bijdraagt aan gemakkelijke hantering en manoeuvreren. Met een gewicht van slechts 1,8 kg wordt werken met deze boormachine een stuk minder vermoeiend.
 • Voordeel 2: De boormachine is zo ontworpen dat hij perfect geschikt is voor beginners. Door zijn eenvoudige bediening is dit model ook ideaal als instapmodel.
 • Voordeel 3: Met de Bosch Professional klopboormachine kun je in verschillende materialen boren. Of het nu beton, steen of metselwerk is, deze machine is ervoor gemaakt.
 • Voordeel 4: Ondanks zijn compacte formaat en lichte gewicht, levert deze klopboormachine professionele resultaten. Dit betekent dat je met deze boormachine klussen van hoge kwaliteit kunt verwachten.
 • Voordeel 5: De levering van de boormachine omvat ook een diepteaanslag van 210 mm en een snelspanboorhouder van 13 mm. Deze extra hulpstukken vergemakkelijken het boren en zorgen voor meer precisie, waardoor je werk van hogere kwaliteit kunt leveren.
 • Nadeel 1: De Bosch klopboormachine GSB 13 RE heeft slechts één versnelling. Dit kan je beperken in je werk, vooral als je verschillende soorten taken wilt uitvoeren die verschillende snelheden vereisen.
 • Nadeel 2: Het is een snoer gebonden boormachine. Hoewel dit je kan garanderen van een constante stroomtoevoer, kan het ook je bewegingsvrijheid beperken, vooral bij het werken op grote bouwplaatsen of waar stopcontacten ver weg zijn.
 • Nadeel 3: Dit model is ook ontworpen als instapmodel. Terwijl dit een voordeel kan zijn voor beginners, kan het voor professionals beperkt zijn in zijn functies en mogelijkheden.
 • Nadeel 4: Hoewel deze boormachine geschikt is voor het boren in beton, steen en metselwerk, maakt de productbeschrijving niet duidelijk of hij geschikt is voor andere materialen, zoals hout of metaal. Dit kan betekenen dat je mogelijk een tweede boormachine nodig hebt voor verschillende werkzaamheden.
 • Nadeel 5: Het laatste nadeel is dat de leveromvang bevat alleen een diepteaanslag en een snelspanboorhouder, maar geen boren of andere accessoires. Dit betekent dat je mogelijk nog extra kosten moet maken om deze afzonderlijk aan te schaffen.

Onze favoriet #4

Bosch Professional Klopboormachine

Bosch Professional Klopboormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional klopboormachine GSB 13 RE is een compact en lichtgewicht (1,8 kg) instapmodel met snoer. Hij is ideaal voor jou als je wilt boren in beton, steen of metselwerk. Deze boormachine biedt een hoog comfort tijdens het hanteren en manoeuvreren, dankzij de compacte vormgeving. Daarnaast levert hij professionele resultaten, en dat allemaal voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding. De levering bevat naast de GSB 13 RE, een diepteaanslag van 210 mm en een snelspanboorhouder van 13 mm, verpakt in een kartonnen doos.

 • Voordeel 1: De Bosch klopboormachine GSB 13 RE is erg compact en licht, wat bijdraagt aan gemakkelijke hantering en manoeuvreren. Met een gewicht van slechts 1,8 kg wordt werken met deze boormachine een stuk minder vermoeiend.
 • Voordeel 2: De boormachine is zo ontworpen dat hij perfect geschikt is voor beginners. Door zijn eenvoudige bediening is dit model ook ideaal als instapmodel.
 • Voordeel 3: Met de Bosch Professional klopboormachine kun je in verschillende materialen boren. Of het nu beton, steen of metselwerk is, deze machine is ervoor gemaakt.
 • Voordeel 4: Ondanks zijn compacte formaat en lichte gewicht, levert deze klopboormachine professionele resultaten. Dit betekent dat je met deze boormachine klussen van hoge kwaliteit kunt verwachten.
 • Voordeel 5: De levering van de boormachine omvat ook een diepteaanslag van 210 mm en een snelspanboorhouder van 13 mm. Deze extra hulpstukken vergemakkelijken het boren en zorgen voor meer precisie, waardoor je werk van hogere kwaliteit kunt leveren.
 • Nadeel 1: De Bosch klopboormachine GSB 13 RE heeft slechts één versnelling. Dit kan je beperken in je werk, vooral als je verschillende soorten taken wilt uitvoeren die verschillende snelheden vereisen.
 • Nadeel 2: Het is een snoer gebonden boormachine. Hoewel dit je kan garanderen van een constante stroomtoevoer, kan het ook je bewegingsvrijheid beperken, vooral bij het werken op grote bouwplaatsen of waar stopcontacten ver weg zijn.
 • Nadeel 3: Dit model is ook ontworpen als instapmodel. Terwijl dit een voordeel kan zijn voor beginners, kan het voor professionals beperkt zijn in zijn functies en mogelijkheden.
 • Nadeel 4: Hoewel deze boormachine geschikt is voor het boren in beton, steen en metselwerk, maakt de productbeschrijving niet duidelijk of hij geschikt is voor andere materialen, zoals hout of metaal. Dit kan betekenen dat je mogelijk een tweede boormachine nodig hebt voor verschillende werkzaamheden.
 • Nadeel 5: Het laatste nadeel is dat de leveromvang bevat alleen een diepteaanslag en een snelspanboorhouder, maar geen boren of andere accessoires. Dit betekent dat je mogelijk nog extra kosten moet maken om deze afzonderlijk aan te schaffen.

Onze favoriet #5

Einhell Klopboormachine

Einhell Klopboormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell klopboormachine is een krachtig en veelzijdig gereedschap, uitgerust met een 13 mm snelspanboorkop voor een eenvoudige bitwissel. Een elektronische toerentalregelaar met voorselectie zorgt voor de juiste snelheid, afhankelijk van je klus. Je hebt de keuze tussen twee functies: standaard boren of klopboren voor meer kracht in harde materialen. Met de R/L schakelaar kun je de draairichting eenvoudig aanpassen. Een handige toevoeging is de metalen diepteaanslag, voor precisiewerk. Dit is een tool die je echt verder helpt in elke doe-het-zelf-klus.

 • Voordeel 1: Dankzij de 13 mm Snelspanboorkop kun je gemakkelijk en snel boorbits wisselen, waardoor je efficiënter kunt werken.
 • Voordeel 2: De elektronische toerentalregelaar met voorselectie stelt je in staat om nauwkeurig te boren, ongeacht het materiaal waarin je werkt. Je kunt het toerental naar wens aanpassen en zo de beste resultaten behalen.
 • Voordeel 3: Met de 2 functies: boren/klopboren, biedt deze klopboormachine een veelvoud aan toepassingen. Of je nu zacht hout, hard beton, of iets daar tussenin moet boren, deze machine kan het aan.
 • Voordeel 4: De R/L-schakelaar maakt het mogelijk om zowel rechts- als linksom te boren. Daardoor kun je niet alleen boren, maar ook schroeven er gemakkelijk mee in- of uitdraaien.
 • Voordeel 5: Door de metalen diepteaanslag heb je altijd de volledige controle over hoe diep je boort. Dit verzekert een nauwkeurig en veilig gebruik.
 • Het is een uitdaging om negatieve punten te vinden op basis van deze specifieke productbeschrijving, aangezien er geen duidelijk aangegeven gebreken of nadelen zijn. Maar met een nauwkeurige analyse, kunnen we de volgende potentiële nadelen bedenken:
 • Nadeel 1: De snelspanboorkop van 13 mm kan beperkend zijn. Voor grotere boorwerkzaamheden, waarbij grotere boren nodig zijn, kan deze boormachine niet geschikt zijn.
 • Nadeel 2: Het feit dat er een elektronische toerentalregelaar met voorselectie beschikbaar is, kan enerzijds een voordeel zijn voor precisiewerk, maar anderzijds kan die langdurige aanpassing van de snelheid tijd en moeite kosten als je vaak van snelheid moet wisselen tijdens je werk.
 • Nadeel 3: Deze boormachine heeft enkel de functies boren/klopboren. Het heeft geen schroeffunctie of andere functies die je vaak in andere multitool boormachines kunt vinden.
 • Nadeel 4: De R/L schakelaar, oftewel de omschakelaar voor de draairichting, kan niet ideaal zijn voor linkshandige gebruikers, afhankelijk van de precieze locatie op de machine.
 • Nadeel 5: De metalen diepteaanslag is effectief om nauwkeurige, uniforme dieptes te bereiken, maar het kan ook kwetsbaar zijn voor slijtage en schade door constant contact met harde materialen.

Onze favoriet #6

Bosch Professional Klopboormachine

Bosch Professional Klopboormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional Klopboormachine is een krachtig gereedschap met een 720W-motor en 2,0J slagenergie, ideaal voor het effectief hameren in beton met een maximale diameter van 21 mm. Ondanks zijn professionele hamerboorprestaties, heeft dit compacte model een laag gewicht van slechts 2,3 kg, wat zorgt voor een handige bediening. Het biedt veelzijdige gebruiksmogelijkheden met drie bedrijfsmodi: hameren, boren en beitelen, om indrukwekkende resultaten te leveren. Bovendien kan de GBH 2-21 gecombineerd worden met de stofafzuigsystemen GDE 16 plus, GDE 68 en GDE 162 voor een schone werkomgeving. De levering bevat de GBH 2-21 klopboormachine, een extra handgreep, machinedoek, diepteaanslag en een handige opbergkoffer.

 • Voordeel 1: Een krachtige motor geeft je de mogelijkheid om effectief te hameren in beton. De Bosch Professional Klopboormachine heeft een 720W-motor en 2,0J-slagenergie, perfect voor zware klussen waar maximale diameter tot 21 mm nodig is.
 • Voordeel 2: Met een gewicht van slechts 2,3 kg is deze boorhamer verrassend licht, wat betekent dat je hem gemakkelijk kunt hanteren en vervoeren. Dit maakt jouw werk een stuk aangenamer en vermindert vermoeidheid tijdens lange klussen.
 • Voordeel 3: Deze boorhamer is bijzonder veelzijdig dankzij de drie bedrijfsmodi. Of je nu wilt hameren, boren of beitelen, deze machine levert altijd overtuigende resultaten.
 • Voordeel 4: De GBH 2-21 is compatibel met verschillende stofafzuigsystemen, zoals GDE 16 plus, GDE 68 en GDE 162. Dit betekent dat je meer controle hebt over de werkplek en het schoon en veilig kunt houden.
 • Voordeel 5: Bij de aankoop van deze klopboormachine krijg je ook een aantal handige extra’s, waaronder een extra handgreep, een machinedoek, diepteaanslag en een opbergkoffer. Dit helpt je om op een efficiënte en georganiseerde manier te werken.
 • Nadeel 1: De boormachine heeft een grote krachtige 720W-motor. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een boormachine voor lichtere taken. De hoge kracht kan dan juist teveel zijn en minimale precisietaken moeilijker maken.
 • Nadeel 2: Het gewicht van de boormachine is relatief licht, slechts 2,3 kg. Hoewel dit in veel gevallen een voordeel kan zijn, kan dit ook betekenen dat de machine mogelijk minder stabiel aanvoelt tijdens zwaardere klussen, vooral bij zeer intensief gebruik.
 • Nadeel 3: Hoewel de Bosch Professional Klopboormachine veelzijdig in te zetten is met drie bedrijfsmodi, betekent dit ook dat het misschien niet excelleert in één specifiek gebied. Als je een meer specifieke taak hebt, bijvoorbeeld alleen hameren, kan een gespecialiseerd apparaat beter geschikt zijn.
 • Nadeel 4: De compatibiliteit van de GBH 2-21 met stofafzuigsystemen is beperkt tot drie specifieke modellen: GDE 16 plus, GDE 68 en GDE 162. Dit kan een nadeel zijn als je al een ander type stofafzuigsysteem bezit of als je er een wilt aanschaffen dat niet in deze lijst staat.
 • Nadeel 5: Hoewel de machine wordt geleverd met een opbergkoffer, extra handgreep, machinedoek en diepteaanslag, ontbreekt er mogelijk een duidelijke vermelding van extra boortjes of accessoires. Je moet er dus op voorbereid zijn dat je mogelijk nog extra onderdelen moet aanschaffen om volledig gebruik te kunnen maken van de machine.

Onze favoriet #7

Eneacro Klopboormachine

Eneacro Klopboormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ENEACRO klopboormachine is een krachtig gereedschap met een 1500W motor, perfect voor zware werkprojecten op materialen als beton, metaal, baksteen, steen en metselwerk. De boor heeft een snelheidsregeling van 6 trappen en een slagenergie van 7JOULES, wat je volledige controle geeft over je werk. Het beschikt ook over een veiligheidskoppeling om je pols te beschermen, een 360° verstelbare handgreep en een anti-vibratiesysteem om trillingen te verminderen en vermoeidheid te verlichten. Met vier verschillende functies; boren, beitelen, hamerboren en beitelpositie-instelling, kan de boor zich aanpassen aan diverse werkscenario’s. De boor is stevig gebouwd met een aluminiumlegering en een anti-stofstructuur, waardoor deze robuust, duurzaam en langdurig is. Het pakket bevat accessoires zoals boor en beitel, hulpgreep, verwisselbare koolborstel, stofkap en opbergkoffer. Het wordt ook geleverd met een defectvrije garantie van 24 maanden en snel reagerende klantenservice.

 • Voordeel 1: Krachtige prestaties – Deze Klopboormachine van ENEACRO is uitgerust met een 1500 W motor en levert 7JOULES slagenergie. Met 0-4230 BPM, 0-920 omw/min kan je met deze machine zware werkprojecten op beton, metaal, baksteen, steen en metselwerk, enzovoorts uitvoeren.
 • Voordeel 2: Variabele snelheid – De boormachine heeft een 6-traps snelheidsregeling, waardoor je altijd volledige controle over je gereedschap houdt. Of je nu wilt boren, beitelen of hamerboren, alles kan op je eigen tempo.
 • Voordeel 3: Hoge veiligheid en controle – Er is een veiligheidskoppeling ontworpen om je pols te beschermen wanneer de boorhamer aan hoge draaimomentkracht wordt blootgesteld. Daarnaast is de handgreep 360° verstelbaar en uitgerust met een anti-vibratiesysteem om trillingen te verminderen. Bovendien zorgt de softgrip-handgreep ervoor dat de machine niet weg glijdt en een comfortabele grip heeft.
 • Voordeel 4: Vier verschillende functies – ENEACRO’s Klopboormachine heeft vier verschillende functies voor boren (geschikt voor hout, staal, enz.), beitels (geschikt voor beton of baksteen), hamerboren (geschikt voor zware werken) en beitelpositie-instelling. Dit maakt het apparaat uiterst veelzijdig.
 • Voordeel 5: Robuust en duurzaam ontwerp – Met een behuizing van aluminiumlegering, biedt de boormachine een sterkere en duurzamere constructie dan de normale plastic behuizing op de markt. Het beschikt ook over een hittebestendige koperdraadmotor die langdurig gebruik mogelijk maakt zonder de machine te verbranden.
 • Nadeel 1: Wordt niet begeleid door meerdere boorstukken – Ondanks dat de ENEACRO boorhamer krachtig en functioneel is, wordt hij alleen geleverd met een enkele set sds-plus boren (8 mm, 10 mm, 12 mm) en een sds-plus 250 mm beitel. Dit zou kunnen betekenen dat je zelf aanvullende boorstukken moet zoeken en kopen als je andere specificaties nodig hebt.
 • Nadeel 2: Vereist mogelijk enige ervaring – Met de vier verschuifbare functies en meerdere bedieningsmogelijkheden, kan het even duren voordat je volledig vertrouwd bent met het gereedschap. Voor beginners kan dit aanvankelijk wat overweldigend zijn.
 • Nadeel 3: Trillingen worden niet volledig geëlimineerd – Hoewel de machine een anti-vibratiesysteem heeft, betekent dit niet dat trillingen volledig worden geëlimineerd. Als je langdurig werkt, kun je nog steeds wat vermoeidheid ervaren vanwege de trillingen, hoewel dit is verminderd.
 • Nadeel 4: Mogelijk zwaar om vast te houden – Ondanks het robuuste en duurzame ontwerp van de boormachine, kan het aluminiumlegering frame voor sommige mensen zwaar zijn om langdurig vast te houden, wat kan leiden tot vermoeidheid bij gebruik voor uitgebreide werkzaamheden.
 • Nadeel 5: Geen specifieke bescherming tegen stof voor de motor: De productbeschrijving geeft aan dat er een anti-stofstructuur is, maar deze lijkt niet specifiek gericht te zijn op de bescherming van de motor. Veel stof kan een nadelige invloed hebben op de levensduur van de motor, dus dit kan een probleem vormen bij werken in bijzonder stoffige omgevingen.

Onze favoriet #8

Makita Klopboormachine

Makita Klopboormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De klopboormachine van Makita is een hoogwaardig gereedschap dat draait op een vermogen van 1.0 W en een voltage van 18.0 V. Het is compact en handig geleverd in een pakket met afmetingen van 9.4L x 22B x 32.2H cm en een gewicht van 1.6 kg. Met deze tool kun je met gemak en precisie in verschillende materialen boren, waardoor het een geweldige aanvulling is op jouw gereedschapskist.

 • Voordeel 1: De Makita klopboormachine heeft een relatief laag wattage van 1.0 W, wat betekent dat het energie-efficiënt is. Je zou dit kunnen waarderen als je op zoek bent naar een hulpmiddel dat niet veel stroom verbruikt.
 • Voordeel 2: De machine werkt op een voltage van 18.0 V, wat zorgt voor een uitstekende krachtoutput. Met deze klopboormachine kan jij jouw klusjes efficiënt aanpakken zonder je zorgen te maken over gebrek aan vermogen.
 • Voordeel 3: De pakket afmetingen zijn 9.4L x 22B x 32.2H cm, wat de machine compact en draagbaar maakt. Dit maakt het gemakkelijk voor jou om hem op te bergen of te vervoeren naar verschillende werklocaties.
 • Voordeel 4: Met een pakketgewicht van slechts 1.6 kg, is deze klopboormachine vrij licht. Dit betekent dat je gemakkelijk kan werken zonder dat je wordt belast door het gewicht van de boormachine.
 • Voordeel 5: Het merk Makita staat bekend om zijn duurzame en betrouwbare producten. Deze klopboormachine is geen uitzondering, wat je de gemoedsrust geeft dat je een degelijk en duurzaam product in handen hebt.
 • Gezien de productinformatie is het uitdagend om vijf nadelen van dit specifieke model van de Makita klopboormachine te presenteren. Maar hier zijn enkele mogelijke overwegingen:
 • Nadeel 1: Het product beschikt over een relatief laag wattage van 1.0 W. Dit zou kunnen betekenen dat het niet krachtig genoeg is voor zwaardere boorwerkzaamheden.
 • Nadeel 2: Ook al is het geschikt voor 18.0 V batterijen, het product bevat niet expliciet een batterij. Je moet mogelijk een aparte batterij aanschaffen.
 • Nadeel 3: De verpakkingsafmetingen zijn 9.4L x 22B x 32.2H cm. Afhankelijk van je opslag- of transportruimte, kan dit te groot zijn en ongemakkelijk om mee te werken.
 • Nadeel 4: Het pakketgewicht wordt beschreven als 1.6 kg. Afhankelijk van hoe lang of voor welke soort werk je de machine gebruikt, kan dit relatief zwaar zijn en mogelijk ongemakkelijk om voor langere perioden te hanteren.
 • Nadeel 5: Uit de informatie blijkt niet dat er enige vorm van draagtas of opbergdoos bij het product wordt geleverd. Dit is misschien iets om in gedachten te houden als je de boormachine wilt opbergen of vervoeren.

Onze favoriet #9

Dexter Klopboormachine

Dexter Klopboormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De DEXTER klopboormachine is een krachtige tool met een vermogen van 900 watt, in staat om een indrukwekkende 48.000 slagen per minuut te leveren, waardoor je moeiteloos diepe gaten in harde materialen kunt maken. Dankzij de extra handgreep en dieptemeter met aanslag is deze boor zeer gebruiksvriendelijk en vermindert het de inspanning tijdens het boren. Daarnaast is de klopboormachine veelzijdig inzetbaar, dankzij de zelfspannende spanhouder van 13 mm diameter kun je in alle soorten materialen boren en schroeven, van hout tot beton. Boren zijn niet bij de machine inbegrepen. Je kunt ook vertrouwen op de DEXTER-kwaliteit die ervoor zorgt dat het gereedschap efficiënt, ergonomisch en praktisch is en jou in staat stelt je werk comfortabel, licht en veilig uit te voeren. Raadpleeg de online gebruikershandleiding voor meer technische details.

 • Voordeel 1: Hoge prestaties: Dankzij zijn krachtige 900 watt motor met koolborstels kan de DEXTER klopboormachine tot 48.000 slagen per minuut produceren. Dit stelt je in staat om diepe gaten in harde materialen te boren.
 • Voordeel 2: Eenvoudig in gebruik: Met deze krachtige machine kun je boren met minimale inspanning. Dankzij de extra handgreep en de aanslag op de dieptemeter, wordt je werk veel eenvoudiger.
 • Voordeel 3: Polyvalentie: De boormachine is uitgerust met een zelfspannende spanhouder van 13 mm. Deze maakt het mogelijk om te boren en schroeven in diverse soorten materialen zoals hout, metaal, baksteen, beton en holle materialen.
 • Voordeel 4: Gebruikershandleiding: Op zoek naar meer technische details of uitleg over de werking? Je kunt een handige gebruikershandleiding downloaden in de sectie “Meer technische details”.
 • Voordeel 5: DEXTER Kwaliteit: Je krijgt een product dat efficiënter, ergonomisch en praktischer is dan de concurrentie. De DEXTER klopboormachine is zo ontworpen dat je je werk kunt uitvoeren met maximaal comfort, lichtheid en veiligheid.
 • Nadeel 1: Hoewel de klopboormachine beweert eenvoudig in gebruik te zijn, kan de krachtige motor van 900 watt en het hoge aantal slagen per minuut overweldigend zijn voor beginners of gebruikers met weinig ervaring.
 • Nadeel 2: De extra handgreep en dieptemeter zijn geweldig voor extra controle, maar als deze losraken of beschadigd raken, kan dit de functionaliteit van de boormachine belemmeren.
 • Nadeel 3: De boorkop heeft een zelfspannende spanhouder van 13mm. Dit betekent wel dat je gelimiteerd bent in de grootte van het bit dat je kunt plaatsen in de boormachine.
 • Nadeel 4: Er wordt vermeld dat de slagboor in alle soorten materialen kan boren, maar er worden geen boren meegeleverd. Dit betekent dat je zelf nog investeringen moet doen in de nodige boren voor jouw specifieke klus.
 • Nadeel 5: De handleiding van de DEXTER klopboormachine is alleen online beschikbaar om te downloaden. Dit kan lastig zijn voor gebruikers die geen toegang hebben tot het internet of die de voorkeur geven aan een fysieke handleiding.

Onze favoriet #10

Bosch Home And Garden Klopboormachine

Bosch Home And Garden Klopboormachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden klopboormachine, AdvancedImpact 900, voldoet aan de hoogste eisen qua prestaties en controle. Dankzij de uitzonderlijk lange handgreep heb je maximale controle tijdens het gebruik. Deze boormachine zorgt ook voor je veiligheid met een automatische uitschakelfunctie voor de motor bij blokkerend gereedschap, bekend als Kickback Control. Bovendien biedt het gemak door de geïntegreerde snelspanboorhouder waarmee je snel en eenvoudig van gereedschap kunt wisselen. Bij aankoop van de Universal Impact 900 krijg je tevens een extra lange handgreep, diepteaanslag en een koffer voor gemakkelijke opslag en transport.

 • Voordeel 1: De Bosch Home and Garden klopboormachine AdvancedImpact 900 is ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen van prestaties en controle. Deze machine zorgt voor een krachtige en nauwkeurige werking, waardoor jij je klus efficiënt en professioneel kunt uitvoeren.
 • Voordeel 2: Met de Kickback Control functie wordt de veiligheid sterk vergroot. Deze functie zorgt ervoor dat de motor automatisch uitschakelt als het gereedschap blokkeert, wat jou beschermt tegen mogelijke ongevallen.
 • Voordeel 3: De extra lange handgreep van de klopboormachine stelt je in staat om de machine bijzonder gecontroleerd te gebruiken. Hierdoor heb je meer grip en stabiliteit, waardoor je nauwkeuriger en veiliger kunt werken.
 • Voordeel 4: Met de geïntegreerde snelspanboorhouder kun je snel en eenvoudig van gereedschap wisselen. Dit bespaart je tijd en moeite, zodat je je kunt concentreren op het werk dat gedaan moet worden.
 • Voordeel 5: Naast de bovengenoemde voordelen, wordt de Bosch Home and Garden klopboormachine ook geleverd met een aantal nuttige accessoires zoals een extra lange handgreep en een diepteaanslag. Dit zijn nuttige accessoires die jou helpen om je werk met meer precisie uit te voeren. Bovendien wordt ook een handige koffer voor opslag en transport geleverd.
 • Het beoordelen van een product op basis van alleen de opgegeven productbeschrijving kan uitdagend zijn, omdat de beschrijving meestal de positieve kanten van het product benadrukt. Niettemin, kan ik enkele mogelijke nadelen afleiden uit de informatie gegeven:
 • Nadeel 1: De Bosch Home and Garden klopboormachine AdvancedImpact 900 wordt beschreven als bedoeld voor “de hoogste eisen aan prestaties en controle”. Dit kan betekenen dat het misschien niet de beste keuze is voor beginners of gebruikers met minder ervaring met klopboormachines, omdat het kan moeilijk te bedienen zijn.
 • Nadeel 2: De automatische uitschakelfunctie bij blokkeren van het gereedschap (Kickback Control) zou een veiligheidsmaatregel kunnen zijn, maar kan in sommige situaties ook een belemmering vormen. Als het gereedschap vaak blokkeert en de motor automatisch uitschakelt, kan dit tot frustratie leiden omdat je voortdurend de machine opnieuw moet starten.
 • Nadeel 3: Het apparaat wordt geleverd met een extra lange handgreep voor “een bijzonder gecontroleerd gebruik”. Dit impliceert dat het misschien wel eens onhandig kan zijn voor kleinere handen of in beperkte ruimtes door zijn grootte en ontwerp.
 • Nadeel 4: Hoewel de geïntegreerde snelspanboorhouder voor “snelle en eenvoudige gereedschapswissel” handig klinkt, betekent dit ook dat je mogelijk gelimiteerd bent tot het gebruik van specifieke accessoires die compatibel zijn met dit type borenkop.
 • Nadeel 5: Ten slotte, in de inhoud van de verpakking wordt geen vermelding gemaakt van bijgeleverde boorbitjes. Dit betekent dat je die mogelijk apart moet aanschaffen en dat het dus een extra kostenpost is om rekening mee te houden.

Na grondig onderzoek en testen van diverse klopboormachines, kunnen we concluderen dat er voor elke doe-het-zelver een passend product beschikbaar is. Of je nu op zoek bent naar een machine voor licht kluswerk of een krachtige boor voor zwaardere toepassingen, onze top 10 heeft je gedekt. Jouw keuze hangt af van je behoeften en budget, maar wees gerust, alle producten op deze lijst zijn van hoge kwaliteit en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dus waar wacht je nog op? Kies de ideale klopboormachine uit onze zorgvuldig samengestelde lijst en begin met klussen!

Inhoudsopgave