a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Koffie Capsules: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste koffiecapsules die je koffie-ervaring naar een hoger niveau zullen tillen.

Unser Favorit: Douwe Egberts Koffie Capsules

Douwe Egberts Koffie Capsules
★★★★★

Unser Favorit: Douwe Egberts Koffie Capsules

Douwe Egberts Koffie Capsules
★★★★★

Unser Favorit: Nespresso Koffie Capsules

Nespresso Koffie Capsules
★★★★★

Unser Favorit: Douwe Egberts Koffie Capsules

Douwe Egberts Koffie Capsules
★★★★★

Unser Favorit: Borbone Koffie Capsules

Borbone Koffie Capsules
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules
★★★★★

Unser Favorit: Starbucks Koffie Capsules

Starbucks Koffie Capsules
★★★★★

Unser Favorit: L'Or Koffie Capsules

L'Or Koffie Capsules
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules
★★★★★

Of je nou een doorgewinterde koffieliefhebber bent, of net begint met het ontdekken van de wereld van espressomachines, de keuze voor de juiste koffiecapsules kan een enorm verschil maken voor je dagelijks kopje koffie. In dit artikel introduceren we de 10 beste koffiecapsules die door ons uitvoerig getest zijn. Dat doen we niet alleen om je wegwijs te maken in het enorme assortiment, maar ook om ervoor te zorgen dat jij de perfecte keuze kan maken die past bij jouw smaak en koffiebehoeften. Dus zet je schrap, lees aandachtig en bereid je voor op een onvergeetelijke koffie ervaring.

Koffiecapsules zijn kleine, afgesloten containers gevuld met gemalen koffiebonen. Ze zijn ontworpen voor gebruik in speciale koffiezetapparaten, zoals die van Nespresso of Keurig. Met een capsule kun je snel en gemakkelijk een kopje vers gezette koffie maken zonder gedoe met het malen van bonen of het meten van de juiste hoeveelheid. Je plaatst gewoon de capsule in het apparaat, drukt op start en binnen een paar minuten heb je een perfect gezet kopje koffie. Het is een handige en tijdbesparende manier om van je favoriete cafeïnehoudende drankje te genieten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Douwe Egberts Koffie Capsules

Douwe Egberts Koffie Capsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Douwe Egberts Koffie Capsules geven je een unieke koffie-ervaring, met de delicate melange van kruidige Robustabonen en de zoete tonen van fruitige Arabicabonen. Met een krachtige smaakintensiteit van 08 op een schaal van 01 tot 12, zorgt de donkere branding voor een rijke, intense afdronk. Gebruik de Lungo koffie capsules in je Nespresso machine om van je perfecte kopje koffie te genieten, met een volume van 110 ml per capsule. Plus, je kunt elke kopje met een gerust hart drinken: deze capsules zijn afkomstig van een UTZ gecertificeerde koffieplantage, wat betekent dat ze op een duurzame en verantwoorde manier zijn geproduceerd.

 • Voordeel 1: Deze Douwe Egberts koffie capsules hebben een unieke smaakcombinatie van het kruidige karakter van Robustabonen en de zoetheid van fruitige Arabicabonen, wat zorgt voor een aangename smaakervaring.
 • Voordeel 2: De donkere branding van de bonen zorgt voor een intense afdronk. Dat betekent dat je na elke slok een diepe, rijke smaak zal proeven die echt blijft hangen.
 • Voordeel 3: Met een smaakintensiteit van 08 op een schaal van 01 tot 12, is dit de perfecte koffie voor als je een mildere smaak prefereert met het stevige karakter van Robusta en Arabica.
 • Voordeel 4: Deze koffie capsules zijn gemaakt om te gebruiken in Nespresso koffiemachines, zodat je gemakkelijk thuis een perfect kopje koffie kunt zetten. En met 110 ml per kopje, heb je altijd de juiste hoeveelheid.
 • Voordeel 5: Deze koffie is afkomstig van een UTZ gecertificeerde koffieplantage. Dat betekent dat je er zeker van kunt zijn dat de koffie op een eerlijke en duurzame manier is geproduceerd. Je kunt dus genieten van je koffie, wetende dat je een verantwoorde keuze hebt gemaakt.
 • Nadeel 1: De aangegeven ‘smaakintensiteit 08’ zou kunnen betekenen dat deze koffie te sterk is voor mensen die van een mildere koffie houden.
 • Nadeel 2: De koffiecapsules zijn specifiek te gebruiken in Nespresso koffiemachines. Dit kan een beperking zijn als je een ander type koffiemachine thuis hebt of als je de capsules op een andere plek wilt gebruiken waar geen Nespresso-machine beschikbaar is.
 • Nadeel 3: Als je niet houdt van de smaakcombinatie van Robusta- en Arabicabonen kan dit een negatief punt zijn. De beschrijving stelt dat deze balans zijn oorsprong heeft in de melange van de bonen, dus als deze smaak niet jouw voorkeur heeft, zal deze koffie je waarschijnlijk niet bevallen.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat de koffie een ‘intense afdronk’ heeft, wat onaangenaam kan zijn als je de voorkeur geeft aan een lichtere, zachtere afdronk.
 • Nadeel 5: Er wordt 110 ml per kopje voorgesteld, wat te weinig of te veel kan zijn, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Er wordt niet gespecificeerd of de hoeveelheid aangepast kan worden aan individuele behoeften.

Onze favoriet #2

Douwe Egberts Koffie Capsules

Douwe Egberts Koffie Capsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Douwe Egberts Koffie Capsules zijn intens en krachtig, perfect voor liefhebbers van sterke koffie. Deze espresso blend combineert het beste van beide werelden: de kruidige zoetheid van Robustabonen en de fruitige noten van Arabicabonen. Met een smaakintensiteit van 10 op een schaal van 12, resulteert deze blend in een espresso die je niet snel zult vergeten. Deze capsules zijn perfect te gebruiken in jouw Nespresso machine en leveren 40 ml krachtige koffie per kopje. Bovendien zijn ze afkomstig van een UTZ gecertificeerde koffieplantage, dus je kunt genieten van je koffie terwijl je een duurzame landbouw ondersteunt.

 • Voordeel 1: Deze Douwe Egberts koffie capsules bieden een intense smaakervaring van begin tot eind. Zo ben je verzekerd van een krachtige koffiekick die je bijblijft.
 • Voordeel 2: De koffie is gemaakt van een unieke blend van de beste Arabica en Robusta koffiebonen. Deze combinatie levert een harmonieuze mix van kruidige zoetheid en fruitige karakters op, wat zorgt voor een gebalanceerde en volle smaak.
 • Voordeel 3: Met een smaakintensiteit van 10 op een schaal van 1 tot 12 beloven deze koffiecups een krachtige smaak. Ideaal voor de echte koffieliefhebber die graag geniet van een sterke espresso.
 • Voordeel 4: Deze koffie capsules zijn geschikt voor gebruik in Nespresso* koffiemachines. Erg handig dus als je al een Nespresso apparaat hebt, hiermee maak je met gemak een perfecte espresso met 40 ml per kopje.
 • Voordeel 5: Deze Douwe Egberts koffie capsules zijn afkomstig van een UTZ gecertificeerde koffieplantage. Dit betekent dat de koffie op een verantwoorde manier is verbouwd, met oog voor mens en milieu.
 • Nadeel 1: De Douwe Egberts Koffie Capsules zijn erg intens, zowel in begin als eind. Als je de voorkeur geeft aan een mildere smaak, kan dit een nadeel voor jou zijn.
 • Nadeel 2: Deze capsules zijn gemaakt van een blend van Arabica en intense Robusta koffiebonen. Dit betekent dat je niet de mogelijkheid hebt om te kiezen voor een koffie die gemaakt is van uitsluitend Arabica bonen, die velen als superieur beschouwen.
 • Nadeel 3: De koffie heeft een smaakintensiteit van 10 op een schaal van 1-12. Als je liever een meer subtiele koffiesmaak in je drankje wil, zou dit een te krachtige optie kunnen zijn.
 • Nadeel 4: De capsules zijn specifiek gemaakt om te gebruiken in Nespresso koffiemachines. Dit beperkt je opties als je niet beschikt over deze specifieke soort koffiemachine.
 • Nadeel 5: Hoewel de koffiebonen afkomstig zijn van een UTZ gecertificeerde koffieplantage, wat een duurzaamheidsprogramma is voor landbouw, geeft dit geen garantie over de strikte naleving van milieu- of arbeidsrechtenstandaarden. UTZ-programma’s zijn onderhevig aan kritiek en de certificering betekent niet noodzakelijkerwijs dat de productiemethoden volledig duurzaam en ethisch zijn.

Onze favoriet #3

Nespresso Koffie Capsules

Nespresso Koffie Capsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nespresso Koffie Capsules voor de ORIGINAL machines bieden je een breed scala aan espresso en lungo-koffiesmaken. Van lungo tot milde, fruitige espresso tot ristretto, je kunt genieten van levendige arabica-smaken, geaccentueerd van fruitige tot intense tonen. Afhankelijk van het koffiemengsel, varieert de roostering, wat invloed heeft op de intensiteit en het lichaam van de koffie. Deze capsules zijn een onderdeel van het Nespresso’s AAA Sustainable Quality programma, wat betekent dat ze geïnvesteerd hebben in maatschappelijke programma’s om de koffieteelt winstgevend en duurzaam te maken voor toekomstige generaties. Je pakket met 50 capsules omvat verschillende smaken, waaronder Ispirazione Firenze Arpeggio, Ispirazione Roma, Ispirazione Genova Livanto, Ispirazione Ristretto Italiano en Capriccio. Let op, deze capsules zijn niet compatibel met de VERTUO-machine.

 • Voordeel 1: Met een smaakintensiteit van 10 op een schaal van 01 tot 12, kun je rekenen op een rijke en sterke smaakbeleving wanneer je koffie zet met deze Douwe Egberts capsules.
 • Voordeel 2: De Douwe Egberts capsules zijn een Lungo variant, wat betekent dat ze perfect zijn voor het zetten van een kop koffie van 110 ml. Dit zorgt voor een langer genieten moment.
 • Voordeel 3: Door het Lungo formaat, is deze koffie ideaal voor de stille momenten. Het geeft je net dat beetje extra tijd om te genieten van je koffie.
 • Voordeel 4: Deze capsules zijn te gebruiken in Nespresso* koffiemachines. Dit betekent dat je niet speciaal een Douwe Egberts machine nodig hebt om van de Douwe Egberts koffie te genieten.
 • Voordeel 5: Ondanks dat Douwe Egberts niet verbonden is met Nespresso, passen de capsules toch in hun machines. Dit betekent dat als je over een Nespresso-machine beschikt, je toch de mogelijkheid hebt om te genieten van de smaak van Douwe Egberts.
 • Nadeel 1: De smaakintensiteit van de Douwe Egberts koffiecapsules wordt gewaardeerd met 10 op een schaal van 1 tot 12. Dit kan problematisch zijn als je de voorkeur geeft aan een mildere koffie of gevoelig bent voor sterke koffie.
 • Nadeel 2: De capsules zijn bedoeld voor een ‘Lungo’ variant, wat betekent dat ze specifiek zijn ontworpen om een grotere kop koffie (110 ml) te produceren. Als je graag kleinere espressoshots drinkt, kunnen deze capsules niet geschikt voor je zijn.
 • Nadeel 3: Douwe Egberts koffiecapsules zijn specifiek ontworpen voor gebruik in Nespresso-koffiemachines. Dit beperkt je opties enorm als je een ander type koffiemachine bezit of als je graag handige manieren hebt om onderweg koffie te zetten.
 • Nadeel 4: Hoewel het merk Nespresso wordt genoemd, is het duidelijk aangegeven dat dit het merk is van een externe partij die geen connectie heeft met Jacobs Douwe Egberts. Dit kan de garantie op authenticiteit en kwaliteit verminderen.
 • Nadeel 5: De vermelding van een derde partijmerk roept vragen op over licenties en eigendomsrechten. Hoewel dit misschien geen invloed heeft op de smaak of kwaliteit van de koffie, kan het voor sommige consumenten tot bezorgdheid leiden in termen van bedrijfsethiek en transparantie.

Onze favoriet #4

Douwe Egberts Koffie Capsules

Douwe Egberts Koffie Capsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Douwe Egberts Koffie Capsules bieden je een intense koffie-ervaring met een smaakintensiteit van 10 op een schaal van 1 tot 12. Deze capsules zijn speciaal ontworpen voor een Lungo kopje (110 ml) en zijn compatibel met je Nespresso* koffiemachine. Hiermee kan je genieten van topkwaliteit koffie gemakkelijk gemaakt in het comfort van je eigen huis. Het is belangrijk om te benadrukken dat Nespresso een merk is van een derde partij die niet verbonden is met JACOBS DOUWE EGBERTS.

 • Voordeel 1: Met een smaakintensiteit van 10 op een schaal van 01 tot 12, kun je rekenen op een rijke en sterke smaakbeleving wanneer je koffie zet met deze Douwe Egberts capsules.
 • Voordeel 2: De Douwe Egberts capsules zijn een Lungo variant, wat betekent dat ze perfect zijn voor het zetten van een kop koffie van 110 ml. Dit zorgt voor een langer genieten moment.
 • Voordeel 3: Door het Lungo formaat, is deze koffie ideaal voor de stille momenten. Het geeft je net dat beetje extra tijd om te genieten van je koffie.
 • Voordeel 4: Deze capsules zijn te gebruiken in Nespresso* koffiemachines. Dit betekent dat je niet speciaal een Douwe Egberts machine nodig hebt om van de Douwe Egberts koffie te genieten.
 • Voordeel 5: Ondanks dat Douwe Egberts niet verbonden is met Nespresso, passen de capsules toch in hun machines. Dit betekent dat als je over een Nespresso-machine beschikt, je toch de mogelijkheid hebt om te genieten van de smaak van Douwe Egberts.
 • Nadeel 1: De smaakintensiteit van de Douwe Egberts koffiecapsules wordt gewaardeerd met 10 op een schaal van 1 tot 12. Dit kan problematisch zijn als je de voorkeur geeft aan een mildere koffie of gevoelig bent voor sterke koffie.
 • Nadeel 2: De capsules zijn bedoeld voor een ‘Lungo’ variant, wat betekent dat ze specifiek zijn ontworpen om een grotere kop koffie (110 ml) te produceren. Als je graag kleinere espressoshots drinkt, kunnen deze capsules niet geschikt voor je zijn.
 • Nadeel 3: Douwe Egberts koffiecapsules zijn specifiek ontworpen voor gebruik in Nespresso-koffiemachines. Dit beperkt je opties enorm als je een ander type koffiemachine bezit of als je graag handige manieren hebt om onderweg koffie te zetten.
 • Nadeel 4: Hoewel het merk Nespresso wordt genoemd, is het duidelijk aangegeven dat dit het merk is van een externe partij die geen connectie heeft met Jacobs Douwe Egberts. Dit kan de garantie op authenticiteit en kwaliteit verminderen.
 • Nadeel 5: De vermelding van een derde partijmerk roept vragen op over licenties en eigendomsrechten. Hoewel dit misschien geen invloed heeft op de smaak of kwaliteit van de koffie, kan het voor sommige consumenten tot bezorgdheid leiden in termen van bedrijfsethiek en transparantie.

Onze favoriet #5

Borbone Koffie Capsules

Borbone Koffie Capsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Borbone Koffie Capsules bieden jou een uitgebalanceerde en volle koffie-ervaring, met elke dosering precies goed voor optimale smaakbeleving. Deze superieure blend prikkelt al je zintuigen, trakterend op rijke, goed afgeronde smaken die het ultieme koffiemoment creëert. Of je nu de dag opstart of even een relaxmomentje zoekt, deze capsule koffie past perfect. En goed om te weten: de Borbone respresso-koffie is compatibel met elke machine, met uitzondering van de lattissima premium – De Longhi.

 • Voordeel 1: De Borbone koffiecapsules bieden je een evenwichtige, volle en romige smaak. Dit zorgt voor een hoogwaardige koffie-ervaring, ideaal gedoseerd voor je persoonlijke smaak.
 • Voordeel 2: Je zintuigen worden volledig geprikkeld door de geweldige blend van Borbone. Dit zorgt voor een moment van volledige uitmuntendheid, waardoor je koffiemoment nog intenser wordt.
 • Voordeel 3: Deze koffiecapsules zijn vol van smaak, rijk en goed afgerond. Dit maakt ze ideaal voor de koffieliefhebber die op zoek is naar een diepe, volle koffiesmaak.
 • Voordeel 4: De Borbone respresso-koffie is geschikt voor elke machine (behalve de Lattissima premium – De Longhi). Dit betekent dat je ongeacht je koffiemachine, kunt genieten van een heerlijke kop Borbone koffie.
 • Voordeel 5: De Borbone koffiecapsules zijn geschikt voor elk moment van de dag. Dit maakt ze zeer flexibel en ideaal voor zowel je ochtendkoffie als je namiddag oppepper.
 • nadeel 1: Gebaseerd op de productbeschrijving lijkt de koffie behoorlijk intens en potent. Als je de voorkeur geeft aan een mildere koffie, kan dit merk misschien te sterk of te rijk voor je zijn.
 • nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat deze koffie ideaal is voor elk moment van de dag. Maar als je gevoelig bent voor cafeïne en het niet in de avond drinkt, misschien is deze koffie niet het meest geschikt voor je.
 • nadeel 3: Hoewel de koffie gezegd wordt te passen bij elke machine, is er een uitzondering voor de Lattissima Premium – De Longhi. Heb je toevallig dit specifieke model, dan kun je deze koffiecups niet gebruiken.
 • nadeel 4: Het feit dat de koffie wordt beschreven als ‘romig’ en ‘vol van smaak’ kan betekenen dat het misschien niet zo goed mengt met melk of room als je dat liever hebt bij je koffie.
 • nadeel 5: Ten slotte, is de beschrijving misschien te subjectief en spreekt van een ‘geweldige blend die al je zintuigen prikkelt’. Als je smaakpapillen anders zijn en je houdt niet van een blend koffie, dan kan dit merk misschien teleurstellen.

Onze favoriet #6

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules bieden je een intense espresso-ervaring, prachtig gebalanceerd met romige melk. Deze zijn gemaakt van een ethisch geteelde dark roast Arabica, wat ervoor zorgt dat je elke keer weer een rijke, volle smaak krijgt. Deze versgemalen premium koffie wordt verpakt in luchtdichtverpakte capsules, klaar om onder hoge druk bereid te worden voor een authentieke espresso-ervaring. Met meer dan 30 verschillende koffievariaties beschikbaar in Dolce Gusto cups, kun je altijd een kopje vinden dat perfect past bij jouw smaak.

 • Voordeel 1: Met Nescafé Dolce Gusto krijg je een intense espresso gecombineerd met romige melk. Als je een liefhebber bent van rijke, volle koffiesmaken, dan zal deze perfecte combinatie ongetwijfeld je hart stelen.

  Voordeel 2: De koffie in deze capsules is een verantwoord geteelde dark roast Arabica. Dat betekent dat je niet alleen van het rijke aroma en de diepe smaak van de koffie kunt genieten, maar dat je ook weet dat je bijdraagt aan een betere wereld.

 • Voordeel 3: De versgemalen premium koffie wordt in een luchtdichte capsule verpakt. Deze slimme verpakkingstechniek garandeert dat elke kop koffie de versheid en het aroma van net gemalen bonen behoudt.
 • Voordeel 4: De koffie wordt onder hoge druk bereid. Dit betekent dat al het aroma en de smaak van de koffie perfect geëxtraheerd worden om een intense en smakelijke espresso te produceren.
 • Voordeel 5: Met de Nescafé Dolce Gusto cups heb je de keuze uit meer dan 30 koffievariaties. Of je nu zin hebt in een stevige espresso, een romige latte, of zin hebt om een nieuwe koffiesmaak te proberen, er is altijd een perfecte keuze voor jou.
 • Nadeel 1: Hoewel een intense espresso verleidelijk klinkt, kan het voor sommige mensen te sterk zijn. Als je de voorkeur geeft aan een zachtere koffie, is deze Nescafé Dolce Gusto misschien niet voor jou.
 • Nadeel 2: Het gebruik van een ‘dark roast Arabica’ kan een rijke smaak geven, maar deze extra donkere branding kan de subtiele aroma’s van de bonen maskeren en het kan voor jou te bitter of verbrand smaken.
 • Nadeel 3: De capsules zijn luchtdicht verpakt om de versheid te behouden. Dit betekent echter ook een extra hoeveelheid afval voor het milieu als je overweegt de milieu-impact van je keuzes.
 • Nadeel 4: De koffie is bereid onder hoge druk, wat snelle extractie mogelijk maakt en doorgaans een dikke crema produceert. Deze methode kan echter ook een kopje koffie produceren dat voor sommige smaakvoorkeuren te krachtig of bitter is.
 • Nadeel 5: Hoewel het hebben van meer dan 30 koffievariaties een voordeel lijkt, kan het kiezen van je favoriete koffie smaak verwarrend zijn met zo veel opties. Het kan ook betekenen dat je in feite betaalt voor variaties die je misschien niet eens gebruikt als je vasthoudt aan één of twee favoriete smaken.

Onze favoriet #7

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules

Waarom we het gekozen hebben

De Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules zijn premium koffiecapsules die verantwoord geteelde Robusta-koffie bevatten. Ze bieden je een zachte en romige melksmaak, verrijkt met subtiele tonen van karamel en graan, voor een uitzonderlijke koffie-ervaring. Deze versgemalen koffie zit in een luchtdicht verpakte capsule en wordt onder hoge druk bereid, waardoor de smaak en aroma’s perfect bewaard blijven. Met meer dan 30 koffievariaties om uit te kiezen, biedt Nescafé Dolce Gusto je een royale keuze aan koffie-ervaringen binnen de comfort van je thuis.

 • Voordeel 1: Je geniet van verantwoord geteelde Robusta-koffie, wat aantoont dat Nescafé Dolce Gusto belang hecht aan ecologische en duurzaamheid-aspecten.
 • Voordeel 2: Je krijgt een zachtromige melk met subtiele smaken van karamel en graan, wat bijdraagt aan een unieke en verfijnde koffie-ervaring.
 • Voordeel 3: Je profiteert van de versgemalen premium koffie in een luchtdicht verpakte capsule. Dit garandeert de versheid en het pure aroma van de koffie.
 • Voordeel 4: De koffie wordt bereid onder hoge druk, waardoor je een perfecte, rijke en volle espresso krijgt.
 • Voordeel 5: Je hebt de keuze uit meer dan 30 koffievariaties. Dit biedt je de mogelijkheid om af te wisselen en volop verschillende smaken te ontdekken.
 • Nadeel 1: Hoewel de koffie verantwoordelijk geteeld is, geeft de beschrijving geen informatie over eventuele keurmerken of certificeringen. Als je veel waarde hecht aan transparantie rondom de duurzaamheid van producten, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 2: Het omschreven koffie aroma is zachtromige melk met subtiele smaken van karamel en graan. Wanneer je de voorkeur hebt voor de traditionele koffiesmaak, kan deze specifieke smaakverrijking een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: Er wordt melding gemaakt van ‘versgemalen premium koffie’ in de capsule. Echter, hoe versgemalen de koffie ook is, een capsule kan nooit dezelfde verse beleving geven als koffie die je meteen na het malen van de bonen zet.
 • Nadeel 4: De koffie wordt bereid onder hoge druk. Dit betekent dat je machine hier wel mee om moet kunnen gaan. Niet alle koffiezetapparaten zijn geschikt voor capsules die onder hoge druk moeten worden bereid.
 • Nadeel 5: Er zijn meer dan 30 koffievariaties, wat een overweldigende keuze kan zijn als je niet precies weet wat je wilt. Bovendien, als je graag gelijkmatige en consistente koffiesmaken prefereert, kan een dergelijk uitgebreid aanbod problematisch zijn.

Onze favoriet #8

Starbucks Koffie Capsules

Starbucks Koffie Capsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

STARBUCKS koffiecapsules zijn speciaal ontworpen voor jouw Nespresso-systeem, zodat je thuis in alle gemak van je favoriete koffie kunt genieten. Deze luxe capsules bevatten een mix van fijne Latijns-Amerikaanse bonen, zorgvuldig geroosterd tot een diepe, glinsterende kastanjekleur. Eenmaal gebrouwen, onthult de koffie een rijke smaakbalans van toffee, noten en cacao. Met een volle aroma en harmonieuze smaak stelt elke capsule je in staat om de Starbucks-ervaring bij je thuis te brengen.

 • Voordeel 1: De Starbucks capsules voor Nespresso hebben een rijk aroma van toffee. Dit geeft je een luxueuze, verfijnde koffie-ervaring die je zintuigen zal verwennen.
 • Voordeel 2: Ze bieden een evenwichtige mix van aroma, volheid en smaak aangevuld met tonen van noten en cacao. Hierdoor krijg je een volledig afgeronde smaakervaring die zowel subtiel als radicaal heerlijk is.
 • Voordeel 3: Deze koffiecapsules zijn speciaal ontworpen voor het Nespresso-systeem. Je kunt er dus op vertrouwen dat ze perfect in je machine passen en dat elke kop koffie zo goed mogelijk zal worden gezet.
 • Voordeel 4: Je kunt genieten van je favoriete Starbucks-koffie zonder je huis te verlaten. Dit bespaart je de moeite om naar de winkel te gaan en stelt je in staat om altijd en overal te genieten van hoogwaardige koffie.
 • Voordeel 5: De capsules bevatten een mix van fijne Latijns-Amerikaanse bonen die geroosterd zijn tot een glinsterende, donkere kastanjekleur. Dit resulteert in een diepe, rijke koffiesmaak die moeilijk te verslaan is.
 • Nadeel 1: De Starbucks capsules zijn specifiek ontworpen voor het Nespresso systeem. Als je een andere type koffiemachine hebt, ben je helaas niet in staat deze te gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de beschrijving tonen van toffee, noten en cacao belooft, kunnen de smaken mogelijk niet als zodanig worden herkend of gewaardeerd door iedereen. Smaak is immers subjectief.
 • Nadeel 3: De koffie is gemaakt van een mix van Latijns-Amerikaanse bonen, wat betekent dat als je de voorkeur geeft aan bonen uit een andere regio, bijvoorbeeld Afrika of Azië, dit niet de koffie voor jou is.
 • Nadeel 4: De capsules zijn geroosterd tot een ‘glinsterende, donkere kastanjekleur’. Dit wijst op een vrij donkere branding. Als je de voorkeur geeft aan een lichtere branding, dan voldoet dit product mogelijk niet aan jouw voorkeur.
 • Nadeel 5: Dit product belooft de ervaring van Starbucks-koffie thuis, wat betekent dat het mogelijk een vergelijkbare sterkte en smaakprofiel heeft als de koffie die in Starbucks-cafés wordt geserveerd. Als je de koffie bij Starbucks overdreven sterk of bitter vindt, dan zou deze koffie misschien niet naar jouw smaak kunnen zijn.

Onze favoriet #9

L'Or Koffie Capsules

L'Or Koffie Capsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De L’OR Koffie Capsules bieden je een smakelijke koffie-ervaring met een intensiteit van 06 op een schaal van 01 tot 12. Deze capsules, gemaakt van 100% Arabica bonen, komen van een UTZ gecertificeerde koffieplantage. Dit garandeert dat ze op een duurzame en verantwoorde manier zijn geproduceerd. Ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik in Nespresso koffiemachines. Verwacht een unieke smaakbeleving met tonen van citrusvrucht en zwarte bes, wat zorgt voor een frisse en fruitige koffieervaring.

 • Voordeel 1: Met de smaakintensiteit van 06 op een schaal van 01 tot 12, krijg je een goed gebalanceerde en rijke smaakbeleving bij elke slok die je neemt.
 • Voordeel 2: Omdat L’OR koffiecapsules gemaakt zijn van 100% Arabica bonen, weet je zeker dat je geniet van een premium kwaliteit koffiesmaak. Arabica bonen staan namelijk bekend om hun superieure smaak en aroma.
 • Voordeel 3: Het feit dat deze koffie afkomstig is van een UTZ gecertificeerde koffieplantage, betekent dat je met een gerust hart kunt genieten van je koffie, wetende dat het ethisch is geproduceerd met respect voor mens en milieu.
 • Voordeel 4: Deze capsules zijn speciaal ontworpen om perfect te passen en te functioneren in Nespresso koffiemachines. Dit maakt het gemakkelijker en probleemloos om snel een heerlijke kopje koffie te zetten.
 • Voordeel 5: De L’OR koffiecapsules hebben verrassende tonen van citrusvrucht en zwarte bes, wat zorgt voor een unieke en spannende smaakbeleving. Dit maakt elke kop koffie een klein avontuur op zich.
 • Nadeel 1: De smaakintensiteit is een 06 op een schaal van 01 tot 12, wat betekent dat de koffie smaak misschien niet sterk genoeg is voor degenen die van een meer robuuste, intense koffie houden.
 • Nadeel 2: Koffie Capsules merk L’OR is uitsluitend gemaakt van 100% Arabica bonen, waardoor je misschien de complexiteit en diversiteit mist die je zou krijgen uit een melange van verschillende soorten koffiebonen.
 • Nadeel 3: Hoewel de koffie afkomstig is van een UTZ gecertificeerde koffieplantage, wat betekent dat de koffie op een duurzame en verantwoorde manier wordt geproduceerd, kan dit betekenen dat het aanbod beperkt is of dat er vertragingen kunnen optreden in de levering, vanwege de strikte naleving van deze certificering.
 • Nadeel 4: Deze koffiecapsules zijn speciaal gemaakt om te worden gebruikt in Nespresso-koffiemachines. Dit betekent dat je een beperkte keuze hebt of moet investeren in een specifieke machine om van deze koffiecapsules te kunnen genieten.
 • Nadeel 5: De smaakprofielen bevatten tonen van citrusvrucht en zwarte bes. Dit specifieke smaakprofiel zal niet iedereen aanspreken. Als je de voorkeur geeft aan klassiekere koffiesmaken, vind je deze misschien te fruitig of te zoet naar jouw smaak.

Onze favoriet #10

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules

Waarom we het gekozen hebben

Nescafé Dolce Gusto Koffie Capsules zijn het toppunt van gemak en kwaliteit gecombineerd. De capsules bevatten versgemalen premium koffie, luchtdicht verpakt om de volle smaak en aroma’s te behouden. Met dank aan de bereiding onder hoge druk kun je genieten van een kopje koffie met een rijke smaak en een romig mondgevoel. Het assortiment biedt meer dan 30 eenvoudig te bereiden koffievariaties, waardoor je met gemak je favoriete koffiedrank kunt maken. Kies gewoon jouw gewenste variant, plaats de capsule in je Nescafé Dolce Gusto machine, en geniet van de uitstekende kwaliteit koffie in een handomdraai.

 • Voordeel 1: Met Nescafé Dolce Gusto krijg je altijd versgemalen premium koffie. Dankzij de luchtdicht verpakte capsules, blijft de versheid en kwaliteit van de koffie behouden.
  Voordeel 2: De koffie wordt bereid onder hoge druk wat resulteert in een intens en smaakvol kopje koffie vergelijkbaar met barista-kwaliteit.
  Voordeel 3: De keuze uit meer dan 30 koffievariaties geeft je de mogelijkheid om elke dag een nieuwe smaak te proberen en te genieten van een breed scala aan koffie-ervaringen.
  Voordeel 4: De capsules zijn eenvoudig te gebruiken wat maakt dat je snel en zonder gedoe een heerlijke kop koffie kunt zetten.
  Voordeel 5: Dankzij de premium kwaliteit en diversiteit, kun je altijd koffie serveren die aansluit bij je eigen smaak of die van je gasten, wat het delen van goede momenten rondom een kopje koffie nog aangenamer maakt.
 • Nadeel 1: De ‘luchtdichtverpakte capsule’ kan leiden tot afvalproblemen. Als je veel koffie drinkt, betekent dat dat je elke dag veel capsules weggooit, wat niet erg milieuvriendelijk is.
 • Nadeel 2: Ondanks dat er ‘meer dan 30 koffievariaties eenvoudig’ te bereiden zijn, kan dit ook betekenen dat je alle verschillende soorten capsules in huis moet hebben om de verscheidenheid te kunnen genieten. Dit kan wat lastig zijn voor je opslagruimte in de keuken.
 • Nadeel 3: De ‘onder hoge druk bereide’ koffie kan soms leiden tot een minder natuurlijke smaak van de koffie in vergelijking met traditioneel gebrouwen koffie. Het proces van het snel onder hoge druk zetten, kan het natuurlijke brouwproces verstoren.
 • Nadeel 4: Een ander nadeel dat uit de ‘versgemalen premium koffie’ beschrijving voortvloeit, is dat je de versheid van de koffie niet kunt controleren. Aangezien de bonen al gemalen zijn voordat ze in de capsules worden gedaan, kun je niet weten hoe lang geleden ze werden gemalen en of de koffie nog vers is.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel ‘eenvoudig’ een voordeel kan zijn voor sommige mensen, kan het verlies van het ambachtelijke aspect van het zelf bereiden van je koffie een nadeel zijn voor koffieliefhebbers. Het eenvoudige proces kan het genot verminderen dat sommige mensen krijgen van het handmatig brouwen van hun koffie.

Na grondig onderzoek en testen, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan koffiecapsules beschikbaar is op de markt om aan verschillende smaakvoorkeuren te voldoen. Echter, bepaalde producten hebben zich weten te onderscheiden door hun superieure kwaliteit, geweldige smaak en goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze voor de beste koffiecapsule afhangt van jouw persoonlijke voorkeur en het soort koffiemachine dat je thuis hebt. We hopen dat ons onderzoek je helpt om een weloverwogen keuze te maken en dat jij binnenkort kan genieten van de perfecte kop koffie.

Inhoudsopgave