a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Koffie Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u de meest actuele cijfers en ontwikkelingen over koffieconsumptie en -industrie verwachten, ondersteund door up-to-date data en grondige analyse.

 • Nederland staat op de vijfde plek wereldwijd als het gaat om koffie consumptie per hoofd van de bevolking.
 • Wereldwijd consumeren we jaarlijks ongeveer 148 miljoen zakken koffie.
 • Europa is de grootste consument van koffie wereldwijd, met Finland aan top.
 • De wereldwijde koffiemarkt bedroeg in 2019 ongeveer 102 miljard dollar.
 • Colombia is de op twee na grootste koffieproducent ter wereld.
 • Brazilië is veruit de grootste producent van koffie, verantwoordelijk voor 40% van de wereldproductie.
 • In 2020 werd wereldwijd ongeveer 9,2 miljoen ton koffie geproduceerd.
 • Ongeveer 75% van de koffiebonen is Arabica, de rest bestaat voornamelijk uit Robusta.
 • Na olie is koffie het tweede meest waardevolle verhandelde goederen op aarde.
 • Koffie is na water de meest populaire drank in de wereld.
 • De wereldwijde verkoop van koffie zal naar verwachting met ongeveer 2,7% groeien van 2020 tot 2025.
 • Ongeveer 64% van de Amerikanen drinkt dagelijks koffie.

Actuele Koffie Statistieken

Nederland staat op de vijfde plek wereldwijd als het gaat om koffie consumptie per hoofd van de bevolking.

Met ‘Nederland staat op de vijfde plek wereldwijd als het gaat om koffie consumptie per hoofd van de bevolking’, wordt bedoeld dat als we alle landen in de wereld rangschikken op basis van de hoeveelheid koffie die elke inwoner gemiddeld consumeert, Nederland de vijfde plaats inneemt. Dit betekent dat u, als Nederlander, gemiddeld meer koffie drinkt dan de meeste mensen op de wereld. U drinkt echter niet de meeste koffie ter wereld, er zijn vier andere landen waar de gemiddelde koffieconsumptie per hoofd van de bevolking nog hoger is dan in Nederland.

Wereldwijd consumeren we jaarlijks ongeveer 148 miljoen zakken koffie.

U kunt verbaasd zijn te horen dat we op wereldschaal enorm veel koffie consumeren. Jaarlijks wordt er wereldwijd ongeveer 148 miljoen zakken koffie geconsumeerd. Dit cijfer is bijna niet te bevatten, maar om het in perspectief te plaatsen: als elke zak 60 kilogram koffiebonen bevat – dat is de standaard gewichtseenheid in de koffie-industrie – dan betekent dat we ongeveer 8,88 miljard kilogram aan koffiebonen per jaar verbruiken. Dit weerspiegelt de immense populariteit en het wereldwijde belang van koffie als een van de meest geliefde dranken.

Europa is de grootste consument van koffie wereldwijd, met Finland aan top.

U zou misschien denken dat landen als Colombia of Brazilië, die bekend staan om hun uitgebreide koffieproductie, bovenaan de lijst van grootste koffieverbruikers wereldwijd zouden staan. Maar in werkelijkheid is Europa de grootste consument van koffie op wereldniveau. Dit betekent dat de inwoners van dit continent meer koffie drinken dan mensen in enig ander deel van de wereld. Het is ook interessant om op te merken dat Finland bovenaan deze lijst staat. Hoewel Finland niet bekend staat om koffieproductie, is de consumptie per hoofd van de bevolking er hoger dan in welk ander land dan ook. Dus ondanks dat koffie in vele delen van de wereld populair is, is het in Europa, en specifiek in Finland, waar het meest koffieliefhebbers te vinden zijn.

De wereldwijde koffiemarkt bedroeg in 2019 ongeveer 102 miljard dollar.

De statistiek die u heeft aangehaald refereert aan de totale waarde van de wereldwijde koffiemarkt in het jaar 2019, welke zo’n 102 miljard dollar bedroeg. Dit is een indicatie van hoe lucratief en enorm de internationale koffie-industrie is. Deze waarde omvat alle aspecten van de koffiehandel, van de productie van koffiebonen tot retail en consumptie, en omvat zowel lokale als internationale markten. Het houdt zowel verwerkte als onverwerkte koffie in. Dat wil zeggen, alles van ruwe koffiebonen tot verpakte, gemalen koffie, instantkoffie, en cafeïnevrije koffie is in overweging genomen. Kortom, deze cijfers weerspiegelen de algehele economische impact van koffie in de genoemde periode.

Colombia is de op twee na grootste koffieproducent ter wereld.

U zult het wellicht interessant vinden om te weten dat Colombia de derde grootste producent van koffie ter wereld is. Dit betekent dat, van alle landen ter wereld die koffie produceren, Colombia de derde hoogste productie heeft. Hoewel het niet de absolute marktleider is, speelt het toch een cruciale rol op de internationale koffiemarkt. De koffie die in Colombia wordt geproduceerd, staat hoog aangeschreven vanwege de superieure kwaliteit en smaak, wat de positie van het land in de wereldwijde productieranglijst verder versterkt. De enthousiaste inzet en toewijding van Colombiaanse koffieboeren, gecombineerd met de gunstige geografische en weersomstandigheden, stellen het land in staat om zich te onderscheiden als een van ‘s werelds belangrijkste koffieleveranciers.

Brazilië is veruit de grootste producent van koffie, verantwoordelijk voor 40% van de wereldproductie.

De statistiek die u hier ziet, geeft aan dat Brazilië de grootste producent van koffie op wereldschaal is. Sterker nog, het is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de wereldproductie, namelijk 40%. Dit houdt in dat van elke 10 koffiebonen die wereldwijd worden geproduceerd, er 4 uit Brazilië komen. Het illustreert de dominante rol die Brazilië speelt op de mondiale koffiemarkt. Deze positie als marktleider heeft gevolgen voor zowel de globale prijszetting als de verhandelingspraktijken binnen deze sector. Dit betekent voor u als koffieliefhebber of als professional in de koffie-industrie dat de koffie die u drinkt of verhandelt, een grote kans heeft om zijn oorsprong in Brazilië te vinden.

In 2020 werd wereldwijd ongeveer 9,2 miljoen ton koffie geproduceerd.

De statistiek stelt dat er in 2020 wereldwijd ongeveer 9,2 miljoen ton koffie geproduceerd werd. Wat dit betekent, is dat over de gehele planeet de totale productie van koffie – inclusief alle soorten bonen en varianten – dit gewicht heeft bereikt. Het is opmerkelijk om te overwegen hoeveel land, arbeid en middelen nodig zijn voor het kweken, oogsten, verwerken en distribueren van dit enorme volume aan koffie. Om dit cijfer van 9,2 miljoen ton in perspectief te plaatsen: U moet bedenken dat een ton gelijk is aan duizend kilogram. Dit betekent dat er genoeg koffie werd geproduceerd om miljarden kopjes te vullen, rekening houdend met het feit dat een klein zakje gemalen koffie van 250 gram voldoende is voor ongeveer 15 kopjes koffie. Het is dus duidelijk dat koffie een zeer belangrijk product is op wereldschaal.

Ongeveer 75% van de koffiebonen is Arabica, de rest bestaat voornamelijk uit Robusta.

Uit de aangegeven statistiek kunnen we opmaken dat van alle koffiebonen wereldwijd, ongeveer 75% Arabica is. Dit betekent dat drie uit de vier koffiebonen Arabica zijn, een soort die bekend staat om zijn zoetere en delicatere smaak en ook hogere kwaliteit. De resterende 25% van de koffiebonen bestaat voornamelijk uit de Robusta soort. Robusta bonen zijn in het algemeen sterker en bitterder van smaak en bevatten meer cafeïne dan de Arabica bonen. Deze verdeling kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals geografie, klimaat en marktvraag. Merk echter op dat ‘voornamelijk’ niet betekent dat alle overige bonen Robusta zijn; er zijn ook andere varianten, maar deze vormen een klein deel van de markt.

Na olie is koffie het tweede meest waardevolle verhandelde goederen op aarde.

De statistiek die u leest, geeft aan dat ‘Na olie, koffie het tweede meest waardevolle verhandelde product op aarde is’. Dit betekent dat in de wereldhandel, in termen van waarde, koffie slechts overtroffen wordt door olie. Deze waardebepaling houdt rekening met de prijs per eenheid en het totale volume dat wereldwijd wordt verkocht en verhandeld. In essentie, na olie, circuleert er meer geld in de wereldwijde koffie-industrie dan in welke andere commerciële sector dan ook. Deze statistiek onderstreept het immense economische belang en de wereldwijde vraag naar koffie.

Koffie is na water de meest populaire drank in de wereld.

Uit wereldwijde statistieken blijkt dat koffie de op één na meest populaire drank is, net na water. Dat wil zeggen, na water wordt het meer geconsumeerd dan enige andere drank op aarde. Deze statistiek komt voort uit het aantal mensen dat dagelijks koffie drinkt, de hoeveelheid die ze consumeren en de frequentie van hun consumptie. Koffie is extreem populair om verschillende redenen. Bij het ontbijt, voor een energieboost, tijdens informele vergaderingen en op veel andere momenten is koffie het drankje van keuze voor veel mensen. Dus, u kunt zien dat koffie een belangrijke rol speelt in onze dagelijkse levens.

De wereldwijde verkoop van koffie zal naar verwachting met ongeveer 2,7% groeien van 2020 tot 2025.

De statistiek die beweert dat ‘de wereldwijde verkoop van koffie naar verwachting met ongeveer 2,7% zal groeien van 2020 tot 2025’, houdt in dat er een gestage toename wordt verwacht in de verkoop van koffie op de wereldmarkt in die periode. Dit percentage van 2,7% betekent dat als u de totale hoeveelheid koffie die in 2020 wereldwijd werd verkocht, als basis neemt, deze hoeveelheid elk jaar gemiddeld met 2,7% zal toenemen tot het jaar 2025. Dit is een positieve indicatie voor koffieproducenten omdat het aantoont dat de vraag naar hun product stabiel is en naar verwachting zal blijven groeien. Voor consumenten betekent dit dat koffie waarschijnlijk een populair product zal blijven in onze dagelijkse consumptie.

Ongeveer 64% van de Amerikanen drinkt dagelijks koffie.

Uit de vermelde statistiek blijkt dat ongeveer 64% van de Amerikaanse bevolking dagelijks koffie drinkt. Dit betekent dat bijna twee derde van de mensen in Amerika elke dag minstens één kopje koffie consumeert. Het geeft een duidelijke indicatie van hoe populair en ingebed koffie is in de dagelijkse routines van veel Amerikanen. Of dit nu gaat om een ochtendritueel om de dag te starten, een middagpauze om te verjongen of gewoon een levering van cafeïne op elk moment van de dag, het is duidelijk dat koffie een belangrijke plaats inneemt in het leven van een aanzienlijk deel van de bevolking in de Verenigde Staten. U kan uit deze statistiek concluderen dat koffie een aanzienlijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Amerikanen.

Referenties

0. – https://www.businessinsider.com

1. – https://www.mordorintelligence.com

2. – https://www.ncausa.org

3. – https://www.statista.com

Originally posted 2023-11-14 12:13:57.

Inhoudsopgave