a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Koffiecapsules: De 10 beste producten in de test

In ons nieuwste onderzoek hebben wij de tien beste koffiecapsules getest en voor jou op een rijtje gezet.

Unser Favorit: Douwe Egberts Koffiecapsules

Douwe Egberts Koffiecapsules
★★★★★

Unser Favorit: Borbone Koffiecapsules

Borbone Koffiecapsules
★★★★★

Unser Favorit: Starbucks Koffiecapsules

Starbucks Koffiecapsules
★★★★★

Unser Favorit: Starbucks Koffiecapsules

Starbucks Koffiecapsules
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Koffiecapsules

Nescafé Dolce Gusto Koffiecapsules
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Farmers Origins Koffiecapsules

Nescafé Farmers Origins Koffiecapsules
★★★★★

Unser Favorit: Nespresso Koffiecapsules

Nespresso Koffiecapsules
★★★★★

Unser Favorit: Nespresso Koffiecapsules

Nespresso Koffiecapsules
★★★★★

Unser Favorit: Cup Verde Koffiecapsules

Cup Verde Koffiecapsules
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Farmers Origins Koffiecapsules

Nescafé Farmers Origins Koffiecapsules
★★★★★

Duik samen met ons in de wereld van de koffiecapsules terwijl we de resultaten onthullen van ons nieuwste onderzoek naar de 10 beste producten op de markt. Of je nu op zoek bent naar het perfecte kopje koffie om je ochtend te starten, of een fijnproever die de subtiele nuances in smaak en aroma waardeert, ons uitgebreide overzicht biedt iets voor iedereen. We hebben de tijd genomen om elke capsule te proeven en te testen, dus weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw persoonlijke koffiebeleving. Lees verder en ontdek welke koffiecapsules er bovenuit springen.

Een koffiecapsule is een klein, afgesloten pakketje gevuld met gemalen koffiebonen. Het is speciaal ontworpen om te gebruiken in een bijbehorende koffiemachine. Jij kunt dus genieten van jouw favoriete kopje koffie met enkel het plaatsen van de capsule in de machine en het drukken op de startknop. Het gebruik van koffiecapsules zorgt voor een consistente smaak en sterkte in elk kopje, omdat elke capsule precies de juiste hoeveelheid koffie bevat. Het bespaart jou ook veel werk en rommel, want je hoeft niet zelf de koffiebonen te malen of de gebruikte gemalen koffie op te ruimen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Douwe Egberts Koffiecapsules

Douwe Egberts Koffiecapsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Douwe Egberts Koffiecapsules zijn een prachtige mix van kruidige Robusta- en fruitige Arabica-bonen die je in hun volle intensiteit kunt proeven, met een smaakintensiteit van 08 op een schaal van 01-12. De donkere branding van de bonen biedt je een intense afdronk, waardoor je ten volle kunt genieten van zowel de kruidige Robusta-toetsen als de zoetheid van de fruitige Arabica-bonen. Deze Lungo koffiecapsules zijn perfect voor gebruik in je Nespresso* koffiemachine en bieden een royale hoeveelheid koffie (110 ml per kopje) om je dag goed te beginnen. Daarbij voldoen deze koffiecapsules aan de duurzaamheidseisen, ze zijn namelijk afkomstig van een UTZ-gecertificeerde koffieplantage.

 • Voordeel 1: De melange van de koffiecapsules van Douwe Egberts biedt jou een unieke smaakbeleving, waarbij het kruidige karakter van Robustabonen wordt gecombineerd met de zoetheid van fruitige Arabicabonen.
 • Voordeel 2: De koffie is gemaakt van een blend van kwalitatieve Arabica en intense Robusta koffiebonen, waardoor je verzekerd bent van een hoogwaardige koffie.
 • Voordeel 3: De Douwe Egberts koffiecapsules hebben een smaakintensiteit van 08 op een schaal van 01 tot 12. Hierdoor geniet jij van een koffie met een milde smaak, maar wel met het kruidige karakter van Robusta koffiebonen en de zoetheid van fruitige Arabicabonen.
 • Voordeel 4: De koffiecapsules zijn speciaal gemaakt voor gebruik in Nespresso* koffiemachines. Dat betekent dat je met gemak thuis een perfect kopje lungo koffie kunt zetten van 110 ml.
 • Voordeel 5: Tot slot komt de koffie voor deze capsules van een UTZ gecertificeerde koffieplantage. Dat betekent dat je niet alleen geniet van goede koffie, maar ook bijdraagt aan betere werkomstandigheden en een beter milieu op de koffieplantages.
 • Nadeel 1: Deze koffie van Douwe Egberts heeft een hoge smaakintensiteit (08 op een schaal van 01-12). Dit betekent dat de koffie een zeer sterke, krachtige smaak heeft, misschien te sterk voor sommige koffiedrinkers die een mildere smaak prefereren.
 • Nadeel 2: De melange van Douwe Egberts bevat Robusta bonen, die een kruidig karakter hebben. Hoewel sommige mensen misschien van dit kenmerk genieten, kan het voor anderen een nadeel zijn als ze meer de voorkeur geven aan de zachtere smaken van Arabica-bonen.
 • Nadeel 3: Deze koffiecapsules zijn ontworpen om te worden gebruikt in Nespresso-machines. Dus, als je geen eigenaar bent van een Nespresso-machine, dan zijn deze capsules helaas niet compatibel met jouw koffiezetapparaat, wat een beperking kan zijn.
 • Nadeel 4: De donkere branding zorgt voor een intense afdronk. Dit kan voor sommigen een voordeel zijn, maar voor degenen die niet van een bittere nasmaak houden, kan dit als onprettig worden ervaren.
 • Nadeel 5: Hoewel de koffie afkomstig is van een UTZ-gecertificeerde koffieplantage, garandeert dit niet noodzakelijkerwijs dat de koffie aan alle duurzaamheidscriteria voldoet. Dit gecertificeerde programma focust voornamelijk op boerentraining en efficiënt boerenbedrijf, en hoewel het zeker stappen in de juiste richting zijn, kan voor sommigen het ontbreken van een Fairtrade-certificering een nadeel zijn.

Onze favoriet #2

Borbone Koffiecapsules

Borbone Koffiecapsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Borbone Koffiecapsules zijn een perfect gebalanceerd, vol en romig koffieproduct dat jouw zintuigen prikkelt met uitmuntende smaak. Deze heerlijke blend is rijk en goed afgerond, speciaal ontworpen om op elk moment van de dag te genieten. Het past in elke machine, behalve de lattissima premium – De Longhi, waardoor het een ideale keuze is voor elke koffieliefhebber. Probeer het en ervaar koffie zoals het bedoeld is.

 • Voordeel 1: De Borbone koffiecapsules bieden je een evenwichtig, vol en romig kopje koffie dat ideaal gedoseerd is. Hierdoor kun je genieten van optimale smaakverhoudingen bij elk kopje dat je zet.
 • Voordeel 2: Deze koffiecapsules bieden een geweldige blend die al je zintuigen prikkelt. Met elke slok word je ondergedompeld in een moment van volledige uitmuntendheid, waardoor je koffiepauzes een ultiem genot worden.
 • Voordeel 3: Met een volle en rijke smaak die goed afgerond is, zorgt de Borbone koffie ervoor dat je een diepgaande en bevredigende koffiebeleving ervaart. Elke capsule zorgt ervoor dat je een perfect gebalanceerde koffie krijgt.
 • Voordeel 4: De Respresso koffie van Borbone is compatibel met vrijwel alle koffiemachines, met uitzondering van de lattissima premium – De Longhi. Dit biedt jou een grote flexibiliteit in het kiezen van je apparatuur zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit van je koffie.
 • Voordeel 5: Borbone koffiecapsules zijn ideaal voor elk moment van de dag. Dit betekent dat je kunt genieten van een voortreffelijk kopje koffie van hoge kwaliteit, ongeacht het tijdstip. Perfect voor je ochtendlijke oppepper of je late namiddag verwenmoment.
 • nadeel 1: Hoewel het merk Borbone stelt dat hun respresso-koffie bij elke machine past, maken ze een uitzondering voor de lattissima premium – De Longhi. Dit betekent dat als je deze specifieke machine bezit, de koffiecapsules niet compatibel zijn, wat een groot nadeel kan zijn.
 • nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat de blend prikkelt al je zintuigen in een moment van volledige uitmuntendheid. Dit kan misleidend zijn, aangezien smaakbeleving subjectief is en de koffie misschien niet bij iedereen dergelijke sensaties teweegbrengt.
 • nadeel 3: Er wordt gezegd dat deze koffie ideaal is voor elk moment van de dag, maar dit houdt geen rekening met de individuele cafeïnegevoeligheid. Sommige mensen kunnen ‘s avonds geen caffeïnehoudende dranken drinken zonder dat het hun slaap beïnvloedt.
 • nadeel 4: Ondanks dat de koffie wordt omschreven als ‘evenwichtig, vol, romig en ideaal gedoseerd’, geeft deze beschrijving geen specifiek idee van het daadwerkelijke smaakprofiel. Dit gebrek aan specifieke details kan het moeilijk maken voor koffieliefhebbers om te bepalen of zij deze blend zullen waarderen.
 • nadeel 5: De beschrijving laat ruimte voor verbetering op het gebied van transparantie. Er wordt bijvoorbeeld niets vermeld over waar de koffiebonen vandaan komen, hoe ze worden geteeld, of ze biologisch zijn, fair-trade, enz. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die om deze factoren geven.

Onze favoriet #3

Starbucks Koffiecapsules

Starbucks Koffiecapsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Starbucks Koffiecapsules, exclusief verkrijgbaar bij Amazon, bieden je de mogelijkheid om je favoriete Starbucks koffies in het comfort van je eigen huis te zetten met je Nespresso machine. De capsules zijn vakkundig ontworpen voor het Nespresso systeem en presenteren een diverse mix van verschillende brandingen en koffiebonen uit de Starbucks familie. Met deze speciale variatieverpakking kun je de volledige range van zwarte koffies proeven zonder dat je het huis uit hoeft. Geniet op elk moment van de dag van de authentieke Starbucks ervaring.

 • Voordeel 1: Een uitgebreide variatie aan koffiesmaken – Deze specifieke verpakking van Starbucks koffiecapsules is speciaal samengesteld om jou de mogelijkheid te bieden alle verschillende typen verwenkoffies uit te proberen.
 • Voordeel 2: Beleving van je favoriete Starbucks koffie thuis – De koffiecapsules zijn geïnspireerd op de Starbucks verwenkoffies die je kent, waardoor je kunt genieten van jouw favoriete Starbucks koffie zonder de deur uit te hoeven.
 • Voordeel 3: Compatibiliteit met Nescafe Dolce Gusto Machines – De koffiecapsules zijn ontworpen voor het Nescafe Dolce Gusto systeem, wat betekent dat je ze gemakkelijk thuis kunt gebruiken als je een dergelijke machine bezit.
 • Voordeel 4: Verschillende brandingen en mix van koffiebonen – Starbucks capsules bieden een variatie van verschillende brandingen en een mix van koffiebonen, waardoor je de mogelijkheid hebt om verschillende aroma’s en smaken te ervaren.
 • Voordeel 5: Exclusief verkrijgbaar op Amazon – Dit betekent dat je de producten gemakkelijk online kunt bestellen en rechtstreeks bij jou thuis kunt laten bezorgen, wat veel comfort en gemak biedt.
 • Nadeel 1: De Starbucks koffiecapsules zijn specifiek ontworpen voor het Nescafe Dolce Gusto systeem. Dit betekent dat als je geen Dolce Gusto-machine hebt, je deze capsules niet kunt gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de verpakking een variatie aan verschillende roastingen en mixen van koffiebonen belooft, geeft het niet specifiek aan welke variëteiten er in de verpakking zitten. Het kan daardoor lastig zijn als je op zoek bent naar een specifieke smaak of blend.
 • Nadeel 3: De beschrijving stelt dat je kunt genieten van je favoriete Starbucks koffie thuis, zonder het huis uit te hoeven. Dit kan echter een nadeel zijn als je houdt van de ervaring van het drinken van koffie in een Starbucks café, met hun unieke sfeer en omgeving.
 • Nadeel 4: Het is een Amazon Exclusive product. Dit betekent dat je ze waarschijnlijk niet in je lokale supermarkt of andere winkels kunt vinden. Als je geen fan bent van online winkelen of Amazon, dan is dit een duidelijk nadeel.
 • Nadeel 5: Hoewel de verpakking voorgesteld om jou de complete range aan verwenkoffies te laten proberen, kan het zijn dat niet alle Starbucks variëteiten in deze selectie zijn opgenomen. Je zou dus mogelijk niet alle soorten koffie kunnen proberen die beschikbaar zijn bij een Starbucks café.

Onze favoriet #4

Starbucks Koffiecapsules

Starbucks Koffiecapsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Starbucks koffiecapsules, een exclusieve aanbieding op Amazon, bieden jou de mogelijkheid om thuis te genieten van een breed assortiment van verwenkoffies. Deze zijn speciaal samengesteld met een mix van koffiebonen van diverse brandingen uit de Starbucks familie, zodat je jouw favoriete Starbucks koffies smaken kunt uitproberen met je eigen Nescafe Dolce Gusto machine. Het gemak van deze capsules is dat je niet het huis uit hoeft om je favoriete koffie te halen, jouw Starbucks ervaring is nu binnen handbereik dankzij de specifiek voor het Nescafe Dolce Gusto systeem ontworpen koffiecapsules.

 • Voordeel 1: Een uitgebreide variatie aan koffiesmaken – Deze specifieke verpakking van Starbucks koffiecapsules is speciaal samengesteld om jou de mogelijkheid te bieden alle verschillende typen verwenkoffies uit te proberen.
 • Voordeel 2: Beleving van je favoriete Starbucks koffie thuis – De koffiecapsules zijn geïnspireerd op de Starbucks verwenkoffies die je kent, waardoor je kunt genieten van jouw favoriete Starbucks koffie zonder de deur uit te hoeven.
 • Voordeel 3: Compatibiliteit met Nescafe Dolce Gusto Machines – De koffiecapsules zijn ontworpen voor het Nescafe Dolce Gusto systeem, wat betekent dat je ze gemakkelijk thuis kunt gebruiken als je een dergelijke machine bezit.
 • Voordeel 4: Verschillende brandingen en mix van koffiebonen – Starbucks capsules bieden een variatie van verschillende brandingen en een mix van koffiebonen, waardoor je de mogelijkheid hebt om verschillende aroma’s en smaken te ervaren.
 • Voordeel 5: Exclusief verkrijgbaar op Amazon – Dit betekent dat je de producten gemakkelijk online kunt bestellen en rechtstreeks bij jou thuis kunt laten bezorgen, wat veel comfort en gemak biedt.
 • Nadeel 1: De Starbucks koffiecapsules zijn specifiek ontworpen voor het Nescafe Dolce Gusto systeem. Dit betekent dat als je geen Dolce Gusto-machine hebt, je deze capsules niet kunt gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de verpakking een variatie aan verschillende roastingen en mixen van koffiebonen belooft, geeft het niet specifiek aan welke variëteiten er in de verpakking zitten. Het kan daardoor lastig zijn als je op zoek bent naar een specifieke smaak of blend.
 • Nadeel 3: De beschrijving stelt dat je kunt genieten van je favoriete Starbucks koffie thuis, zonder het huis uit te hoeven. Dit kan echter een nadeel zijn als je houdt van de ervaring van het drinken van koffie in een Starbucks café, met hun unieke sfeer en omgeving.
 • Nadeel 4: Het is een Amazon Exclusive product. Dit betekent dat je ze waarschijnlijk niet in je lokale supermarkt of andere winkels kunt vinden. Als je geen fan bent van online winkelen of Amazon, dan is dit een duidelijk nadeel.
 • Nadeel 5: Hoewel de verpakking voorgesteld om jou de complete range aan verwenkoffies te laten proberen, kan het zijn dat niet alle Starbucks variëteiten in deze selectie zijn opgenomen. Je zou dus mogelijk niet alle soorten koffie kunnen proberen die beschikbaar zijn bij een Starbucks café.

Onze favoriet #5

Nescafé Dolce Gusto Koffiecapsules

Nescafé Dolce Gusto Koffiecapsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nescafé Dolce Gusto Koffiecapsules zijn versgemalen, premium koffie verpakt in een luchtdichte capsule, ontworpen om onder hoge druk te worden bereid. Met meer dan 30 eenvoudige koffievariaties geven deze capsules je de vrijheid om altijd van een verse en smaakvolle koffie te genieten, precies zoals jij dat graag wilt.

 • Voordeel 1: Je geniet altijd van versgemalen premium koffie. Dankzij de luchtdicht verpakte capsules, blijft de koffie altijd vers en behoudt het zijn pure aroma.
 • Voordeel 2: Je profiteert van de hoge-druk bereiding. Dit hoge-druksysteem zorgt ervoor dat alle smaken en aroma’s uit de koffie worden gehaald, wat resulteert in een rijkere en vollere koffieervaring.
 • Voordeel 3: Je hebt toegang tot meer dan 30 eenvoudige koffievariaties. Of je nu houdt van een sterke espresso, een romige latte, of een exotische variant, er is voor elk wat wils.
 • Voordeel 4: De capsule-technologie maakt het gemakkelijk om een professionele koffie thuis te bereiden. Je hoeft geen barista te zijn om te genieten van een kopje koffie van hoge kwaliteit.
 • Voordeel 5: Met de Nescafé Dolce Gusto krijg je consistente smaak en kwaliteit. Elke capsule levert keer op keer dezelfde heerlijke koffie, zodat je altijd weet wat je kunt verwachten.
 • nadeel 1: Hoewel de Nescafé Dolce Gusto capsules ‘versgemalen premium koffie’ bevatten, kan de koffie-ervaring variëren omdat de koffie al is gemalen en verpakt. Het wordt dus niet vers gemalen op het moment van zetten, wat soms een verschil in smaak kan maken.
 • nadeel 2: De capsules worden ‘onder hoge druk bereid’. Dit betekent potentieel dat kleine variaties in de druk tijdens de productie de smaak van de koffie kunnen beïnvloeden. Je hebt als consument geen controle over dit proces.
 • nadeel 3: Ook de luchtdichte verpakking kan een invloed hebben op de smaak van de koffie. Omdat de koffie luchtdicht is verpakt, kan dit de mogelijkheid beperken voor de bonen om hun optimale smaak te ontwikkelen.
 • nadeel 4: ‘Meer dan 30 koffievariaties eenvoudig’ betekent wellicht keuzestress voor de consument. Met zoveel opties kan het moeilijk zijn om te kiezen welke smaak je het lekkerste vindt.
 • nadeel 5: Ook betekent het hebben van zoveel variaties dat je mogelijk meer capsules moet kopen om alle smaken te proberen, wat kan zorgen voor extra uitgaven (buiten het reguliere koffieverbruik om).

Onze favoriet #6

Nescafé Farmers Origins Koffiecapsules

Nescafé Farmers Origins Koffiecapsules

Waarom we het gekozen hebben

De Nescafé Farmers Origins koffiecapsules bieden je de uitmuntende smaak van NESCAFÉ’s zorgvuldig geselecteerde koffie. Speciaal ontworpen voor Nespresso machines, garanderen ze een hoogwaardige koffie-ervaring bij elke kop. Het beste van alles is dat deze aluminium capsules herbruikbaar zijn, waardoor je niet alleen geniet van een heerlijke koffie, maar ook bijdraagt aan een gezondere planeet door keer op keer te recyclen. Door de aluminium capsules blijft jouw koffie langer vers en de planeet gelukkiger.

 • Voordeel 1: Met NESCAFÉ Farmers Origins koffiecapsules kies je voor een heerlijke smaak. Jouw koffiemoment wordt een echte traktatie.
 • Voordeel 2: De capsules zijn speciaal goedgekeurd voor Nespresso machines. Dit betekent dat je zonder problemen kunt genieten van deze koffiecapsules in je eigen Nespresso apparaat.
 • Voordeel 3: Je kunt de aluminium capsules herhaaldelijk recyclen. Daardoor draag je bij aan een beter milieu door het reduceren van afval en je kunt tegelijkertijd genieten van een heerlijke kop koffie.
 • Voordeel 4: Het gebruik van aluminium in de capsules helpt om de koffie langer vers te houden. Zo verliest jouw koffie niet aan smaak en blijft elk kopje net zo goed als het eerste.
 • Voordeel 5: Door voor NESCAFÉ Farmers Origins te kiezen, draag je bij aan een gelukkige planeet. Het duurzame aluminium houdt niet alleen de koffie vers, maar helpt ook onze planeet gelukkig te zijn.
 • Het is vrij moeilijk om negatieve aspecten uit deze productbeschrijving te halen, maar hier zijn vijf mogelijke nadelen op basis van de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: De Nescafé Farmers Origins koffiecapsules zijn specifiek voor Nespresso machines gemaakt. Als jij geen Nespresso machine hebt, zijn deze capsules niet geschikt voor jouw koffiemachine.
 • Nadeel 2: Het recyclen van de aluminium capsules vereist een extra inspanning van jouw kant. Je moet ervoor zorgen dat ze op de juiste manier gerecycled worden, wat extra werk betekent.
 • Nadeel 3: Ondanks dat aluminium de koffie vers houdt, kan het recyclingproces van aluminium energie-intensief zijn, wat nadelig kan zijn voor het milieu.
 • Nadeel 4: Hoewel de smaak van NESCAFÉ Farmers Origins als “heerlijk” wordt beschouwd, smaken verschillen voor iedereen. Misschien vind jij deze specifieke smaak niet prettig.
 • Nadeel 5: Er wordt niets vermeld over de herkomst van de koffiebonen. Als je veel waarde hecht aan de herkomst van je koffie, kan het gebrek aan deze informatie een nadeel voor jou zijn.

Onze favoriet #7

Nespresso Koffiecapsules

Nespresso Koffiecapsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Nespresso ORIGINAL koffiecapsules bieden je een breed scala aan espresso en lungo-koffieopties, variërend van mild en fruitig tot intens en rijk, speciaal ontworpen voor NESPRESSO ORIGINAL machines. Elk kopje belooft levendige aroma’s, afhankelijk van het keuzemengsel en de roostertijd, wat de zuurgraad behoudt en de intensiteit ontwikkelt. Deze duurzame koffie is afkomstig van Nespresso’s AAA Sustainable Quality programma, dat hogere dan gemiddelde prijzen betaalt aan koffieboeren en investeert in sociale programma’s. Tot slot bevat de verpakking van 50 capsules een selectie van top smaken, waaronder Ispirazione Firenze Arpeggio, Ispirazione Roma, Ispirazione Genova Livanto, Ispirazione Ristretto Italiano en Capriccio. Voor een rijke, duurzame en gevarieerde koffie-ervaring, zijn de Nespresso ORIGINAL koffiecapsules een uitstekende keuze.

 • Voordeel 1: Diversiteit in smaakprofielen – Van fruitige tot intense tonen, Nespresso’s ORIGINAL capsules bieden een grote keuze aan espresso en lungo-koffie. Je kunt genieten van alles, van milde en fruitige espresso’s tot sterke ristretto’s.
 • Voordeel 2: Geschikt voor verschillende recepten – Of je nu van koffie met of zonder melk houdt, Nespresso-capsules helpen je bij het maken van jouw perfecte kopje koffie.
 • Voordeel 3: Verschillende brandprofielen – Nespresso beheerst de kunst van het branden van koffie. Of je nu een koffer liefhebber bent van een subtiel zuur profiel dat wordt benadrukt door een korte en donkere roostering of meer intensiteit en lichaam door een langere en donkere roostering, Nespresso biedt het allemaal.
 • Voordeel 4: Duurzame koffieteelt – Nespresso is meer dan alleen geweldige koffie. Het bedrijf is actief betrokken bij duurzame koffieteelt, betaalt prijzen die boven de marktprijzen liggen en investeert in sociale programma’s om te zorgen voor de welvaart van de toekomstige generaties koffieboeren.
 • Voordeel 5: Value pack – De verpakking komt met 50 capsules en bevat onder andere Ispirazione Firenze Arpeggio, Ispirazione Roma, Ispirazione Genova Livanto, Ispirazione Ristretto Italiano, en Capriccio. Hierdoor kun je genieten van verschillende smaken en stijlen, allemaal binnen één aankoop.
 • Nadeel 1: Compatibiliteitsbeperkingen: De vermelding in de productbeschrijving dat de Nespresso Original capsules niet compatibel zijn met de Vertuo-machine kan een groot nadeel zijn als je alleen een Vertuo-machine hebt. Het beperkt je dus tot één soort machine.
 • Nadeel 2: Variatie in roostertemperatuur: Het rooster varieert afhankelijk van het koffiemengsel, wat kan zorgen voor inconsistente smaken tussen verschillende soorten capsules. Als je een specifieke smaak of sterkte van je koffie prefereert, kan dit van invloed zijn op je koffiebeleving.
 • Nadeel 3: Beperkte melkopties: Hoewel je wel koffierecepten met melk kunt maken, wordt dit niet specifiek ondersteund door de capsules. Dit kan een nadeel zijn als je graag cappuccino’s of lattes wilt maken met je capsules.
 • Nadeel 4: Intensiteits- en smaakverschillen: De beschrijving geeft aan dat de smaaktonen variëren van fruitig tot intens. Dit wijst erop dat de smaak sterk kan verschillen tussen de verschillende capsules. Als je van een consistente smaak houdt, kan dit als een nadeel worden beschouwd.
 • Nadeel 5: Groot pakket: De verpakking komt in een pakket van 50 capsules. Dit kan een nadeel zijn als je niet een grote consument van koffie bent of als je graag verschillende soorten wilt proberen, omdat je vastzit aan een relatief groot aantal van hetzelfde type capsule.

Onze favoriet #8

Nespresso Koffiecapsules

Nespresso Koffiecapsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Als je een fan bent van variatie in je kopje koffie, dan zijn de koffiecapsules van NESPRESSO wellicht net wat je zoekt. Gemaakt voor NESPRESSO ORIGINELE machines, bieden deze capsules een breed scala aan espresso en lungo smaken, van licht fruitige tot intens krachtige tonen. De roostertechniek varieert per koffiemengsel om de ware aard van de koffiebonen te respecteren, terwijl het zijn fijne aroma’s behoudt. En niet te vergeten, deze NESPRESSO capsules zijn recyclebaar – een eenvoudige stap om te zorgen voor duurzaamheid. Deze verpakking van 50 capsules bevat diverse smaken, waaronder Ispirazione Genova Livanto, Ispirazione Roma, Capriccio, Volluto, en Ispirazione Firenze Arpeggio. Probeer ze eens uit en wie weet vind je wel je nieuwe favoriete koffiemomentj! Let wel, deze originele capsules zijn niet compatibel met Vertuo-machines.

 • Voordeel 1: Een brede selectie aan smaken: De NESPRESSO capsules zijn ontworpen voor de originele NESPRESSO machines en bieden jou een geweldige scala aan koffievarianten. Of je nu houdt van lungo, mild, fruitige espresso of ristretto, je hebt volop keuze bij NESPRESSO.
 • Voordeel 2: Intense aroma’s: Elk kopje koffie dat je maakt met NESPRESSO capsules biedt fijne aroma’s. Van fruitige tot intense tonen, elke kop koffie is een unieke ervaring.
 • Voordeel 3: Respect voor de bonen: De roosteringstechniek van NESPRESSO varieert per koffiemengsel en is daardoor in staat om de ware aard van de koffiebonen te behouden. Of je nu houdt van een lichte of donkere roostering, de aroma’s van de bonen worden zorgvuldig bewaard.
 • Voordeel 4: Duurzaamheid: NESPRESSO houdt ook rekening met het milieu. De aluminium capsules zijn recyclebaar en kunnen eenvoudig worden weggegooid in de gele ton, bij een NESPRESSO boutique of bij andere inzamelpunten.
 • Voordeel 5: Ruime hoeveelheid: Deze verpakking bevat maar liefst 50 capsules met verschillende smaken zoals Ispirazione Genova Livanto, Ispirazione Roma, Capriccio, Volluto en Ispirazione Firenze Arpeggio. Dit betekent dat je ruim de keuze hebt en altijd kunt genieten van een kopje koffie met de smaak die jij op dat moment het liefste hebt.
 • Nadeel 1: De capsules zijn alleen compatibel met NESPRESSO ORIGINELE machines. Dus als je een ander soort koffiezetapparaat of een Vertuo-machine hebt, kun je deze NESPRESSO capsules helaas niet gebruiken.
 • Nadeel 2: Aangezien de roostering varieert afhankelijk van het koffiemengsel, kan de consistentie van de smaak soms verschillen. Dit betekent dat je mogelijk niet altijd dezelfde smaak koffie krijgt, zelfs als je dezelfde koffie kiest.
 • Nadeel 3: Hoewel de capsules recyclebaar zijn, moet je ze wel zelf weggooien in de gele tonnen, naar de NESPRESSO boutique brengen of naar de verzamelpunten brengen voor recycling. Dit kan extra moeite en tijd kosten die je niet zou besteden aan niet-recyclebare capsules.
 • Nadeel 4: Ondanks dat er een grote variëteit aan smaken is, zoals van fruitig tot intense tonen, kun je je toch beperkt voelen als je voorkeur uitgaat naar smaken die niet beschikbaar zijn in de collectie van NESPRESSO.
 • Nadeel 5: De verpakking bevat 50 capsules met diverse smaken. Dit kan nadelig zijn als je alleen een bepaalde smaak wilt drinken. Hierdoor zou je mogelijk met een aantal andere smaken kunnen eindigen die je niet graag drinkt.

Onze favoriet #9

Cup Verde Koffiecapsules

Cup Verde Koffiecapsules

Waarom we het gekozen hebben

Cup Verde Koffiecapsules zijn gemaakt voor de ultieme koffieliefhebber met een sociaal bewustzijn. Ze bieden een rijke, aromatische blend van Arabica-bonen uit Brazilië, Mexico en Honduras, met smaaknoten variërend van donkere chocolade tot lichte, nootachtige nuances. Maar deze capsules bieden meer dan alleen heerlijke koffie: ze tonen betrokkenheid bij mens en milieu. Ze zijn 100% klimaatneutraal, van de teelt tot het afvoeren van de verpakking, en de investering in klimaatbeschermingsprojecten in de landen waar de koffie wordt verbouwd. Het bedrijf vermijdt onnodige verpakking door de capsules in bio-based, composteerbare vorm te leveren in papieren zakken, zonder plastic of andere onnodigheden. En om de kwaliteit te waarborgen, bevat elke capsule zorgvuldig geselecteerde en langzaam geroosterde bonen, UTZ-gecertificeerd voor duurzamere teelt en betere werkomstandigheden voor de koffieboeren.

 • Voordeel 1: Met Cup Verde koffiecapsules start je de dag perfect. Deze capsules bieden een krachtige maar uitgebalanceerde blend met een verscheidenheid aan aroma’s, van donkere chocolade tot licht nootachtige nuances.
 • Voordeel 2: Deze koffiecapsules zijn meer dan alleen een heerlijke koffie. Ze zijn samengesteld met de beste Arabica-bonen uit Brazilië, Mexico en Honduras, wat zorgt voor topkwaliteit in elke slok die je neemt.
 • Voordeel 3: Cup Verde zet zich in voor een verantwoorde omgang met mensen en het milieu. Dit betekent dat je altijd met een goed geweten kunt genieten van je koffie, wetende dat de productie rekening houdt met zowel sociale als milieukwesties.
 • Voordeel 4: De productie van Cup Verde koffiecapsules is 100% klimaatneutraal. Van de teelt van de koffieplant tot het weggooien van de verpakking, het bedrijf vermijdt zoveel mogelijk emissies en compenseert de rest door klimaatbeschermingsprojecten te ondersteunen in de landen waar de koffie wordt verbouwd.
 • Voordeel 5: De capsules van Cup Verde zijn volledig biologisch afbreekbaar. Ze zijn gemaakt van 100% biologische grondstoffen en worden geleverd in papieren zakken zonder plastic of andere onnodige verpakking. Bovendien, zijn de koffiebonen UTZ-gecertificeerd wat garant staat voor duurzamere teelten en betere arbeidsvoorwaarden, wat bijdraagt aan een betere toekomst voor de boeren en hun families.
 • Nadeel 1: Hoewel de koffie van Cup Verde veel verschillende aroma’s biedt, zoals donkere chocolade en licht nootachtige nuances, kan dit een negatief aspect zijn voor personen die op zoek zijn naar een eenvoudiger, minder complexe smaakbeleving bij hun koffie.
 • Nadeel 2: Cup Verde heeft geen individuele verpakkingen voor elke capsule. Dit kan een probleem zijn voor koffieliefhebbers die hun capsules graag apart willen houden om de versheid te behouden.
 • Nadeel 3: Hoewel deze capsules biologisch afbreekbaar zijn, vraagt het merk je om bij jouw afvalbedrijf te informeren naar de juiste manier om de capsules af te voeren. Dit kan extra moeite en tijd kosten, vooral als je niet zeker weet hoe je dit moet doen.
 • Nadeel 4: De koffiebonen worden zorgvuldig geselecteerd en bijzonder voorzichtig en lang geroosterd. Hoewel dit kan resulteren in een kwaliteitsvolle koffie, kan dit betekenen dat de productieprocessen langer duren en de productbeschikbaarheid soms kan beïnvloeden.
 • Nadeel 5: Cup Verde noemt dat hun capsules worden geleverd in papieren zakken van 30 of 100 stuks. Dit betekent dat als je een kleinere hoeveelheid wilt bestellen of meer variatie wilt hebben in je koffiekeuze, dit mogelijk geen optie is bij dit merk.

Onze favoriet #10

Nescafé Farmers Origins Koffiecapsules

Nescafé Farmers Origins Koffiecapsules

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

NESCAFÉ Farmers Origins India Espresso koffiecapsules bieden een rijke smaakvariatie voor koffieliefhebbers. Deze capsules zijn perfect compatibel met je favoriete Nespresso machine. Ze bieden een intensiteit van 9, die India’s biodiversiteit weerspiegelen door geroosterde en cacaotonen. Deze heerlijke koffie is met respect voor de natuur geproduceerd; 100% in de schaduw geteeld door de inzet van Indiase boeren. Bovendien zijn de capsules, gemaakt van aluminium, 100% recyclebaar, waardoor ze niet alleen zorgen voor vers gehouden koffie, maar ook bijdragen aan een duurzame keuze. Ervaar de smaak van bewuste keuzes met NESCAFÉ Farmers Origins koffiecapsules.

 • Voordeel 1: Geniet van de heerlijke smaak van NESCAFÉ Farmers Origins India Espresso koffiecapsules. De bijzondere smaak van deze koffie zal je een uitstekende koffie ervaring bieden.
 • Voordeel 2: Je kunt deze koffiecapsules met jouw favoriete machine zetten. De NESCAFÉ Farmers Origins capsules zijn goedgekeurd voor gebruik met Nespresso machines, dus je kunt gemakkelijk en zonder gedoe genieten van je koffie.
 • Voordeel 3: Proef de bijzondere biodiversiteit van India in je kopje koffie. De unieke combinatie van geroosterde en cacaotonen in deze koffie biedt een intens en bevredigend genot met intensiteit 9.
 • Voordeel 4: Jij draagt bij aan de natuur door te kiezen voor deze koffie. De koffie is 100% in de schaduw geteeld door Indiase boeren die om de natuur geven, dus je keuze is niet enkel smakelijk maar ook duurzaam.
 • Voordeel 5: De koffiecapsules zijn gemaakt van 100% recyclebaar aluminium. Dit helpt om je koffie vers te houden en garandeert dat je een duurzame keuze maakt. Jouw keuzes smaken beter als ze goed zijn voor de planeet.
 • Nadeel 1: Beperkte compatibiliteit. Hoewel de NESCAFÉ Farmers Origins India Espresso koffiecapsules met jouw favoriete machine gezet kunnen worden, zijn ze specifiek goedgekeurd voor Nespresso machines. Als je geen Nespresso-machine bezit, kun je mogelijk problemen ondervinden bij het zetten van deze koffiecapsules.
 • Nadeel 2: Intense smaak. De koffiecapsules hebben een intensiteit van 9, wat kan duiden op een vrij sterke smaak. Als je de voorkeur geeft aan mildere koffie, vind je deze misschien te sterk of te rijk.
 • Nadeel 3: Specifieke smaakprofiel. Deze koffiecapsules bieden de specifieke smaak van geroosterde en cacao-tonen, wat misschien niet iedereen kan waarderen. Indien je een voorkeur hebt voor een fruitigere of minder uitgesproken smaak, dan is dit product misschien niet het juiste voor jou.
 • Nadeel 4: Alleen Indiaanse koffie. Deze koffiecapsules bevatten koffie die 100% in de schaduw in India is geteeld. Als je de voorkeur geeft aan diverse oorsprongsgebieden voor je koffie, dan biedt dit product geen variatie.
 • Nadeel 5: Milieu overwegingen. Hoewel de koffiecapsules van aluminium zijn gemaakt en 100% recyclebaar zijn, is het recyclen van aluminium nog steeds een proces dat energie verbruikt. Afhankelijk van je duurzaamheidsprofiel kan dit een minpunt zijn als je de voorkeur geeft aan meer milieuvriendelijke verpakkingen.

Na grondig onderzoek en testen kunnen we concluderen dat er een breed scala aan koffiecapsules op de markt is, allemaal met hun unieke aroma’s en smaakprofielen. Jouw ideale keuze hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren met betrekking tot smaak en sterkte. Echter, onze top tien koffiecapsule producten blonken uit in termen van smaak, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. Vergeet niet dat het belangrijk is om rekening te houden met compatibiliteit met je koffiemachine voordat je een aankoop doet. Dus ga je gang, onderzoek onze top tien selectie en ontdek jouw perfecte kopje koffie in capsulevorm.

Inhoudsopgave