a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Koffiemachine: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste koffiemachines op de markt, zorgvuldig getest en beoordeeld om jou te helpen bij je aankoopbeslissing.

Unser Favorit: Krups Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Krups Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine
★★★★★

Unser Favorit: De’Longhi Koffiemachine

De’Longhi Koffiemachine
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine
★★★★★

Unser Favorit: Melitta Koffiemachine

Melitta Koffiemachine
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine
★★★★★

Unser Favorit: Krups Koffiemachine

Krups Koffiemachine
★★★★★

Unser Favorit: Sage Appliances Koffiemachine

Sage Appliances Koffiemachine
★★★★★

Unser Favorit: Klarstein Koffiemachine

Klarstein Koffiemachine
★★★★★

Unser Favorit: Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine
★★★★★

Unser Favorit: Blumill Koffiemachine

Blumill Koffiemachine
★★★★★

Als koffieliefhebber weet je dat er niets boven de rijke smaak en het verkwikkende aroma van een vers gezette kop koffie gaat. Maar met zoveel koffiemachines op de markt, kan het kiezen van de juiste voor jou een overweldigende taak zijn. Daarom hebben we bij de hand genomen en uitvoerig onderzoek gedaan naar alle beschikbare opties. We presenteren hier de resultaten: De 10 beste koffiemachines in de test. Of je nu de perfecte espresso wilt, een grote pot koffie voor het hele gezin of iets daar tussenin, we hebben een machine gevonden die bij jou past. Lees verder en ontdek welk koffiezetapparaat jouw volgende ochtendroutine naar een hoger niveau zal tillen.

Een koffiemachine is een apparaat dat speciaal ontworpen is om jou te helpen bij het bereiden van je favoriete koffiedrank. Of je nu houdt van espresso, cappuccino, latte macchiato of een eenvoudige zwarte koffie, een koffiemachine zet deze met gemak voor je. Het werkt door het opwarmen van water en het vervolgens onder hoge druk door fijngemalen koffiebonen of voorgesneden pads te persen. Het resultaat? Een kopje verse, geurige koffie, precies zoals jij het het liefst hebt, binnen enkele minuten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Krups Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Krups Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Krups NESCAFÉ Dolce Gusto koffiemachine, compact van formaat (16 cm B x 13 cm H x 24 cm D), biedt je een professionele koffie-ervaring met een dikke crèmelaag dankzij het hogedruk-koffiezetsysteem (tot wel 15 bar). Met deze koffiecupmachine kun je met een enkele druk op de knop meer dan 25 koffiecreaties en andere heerlijke warme en koude dranken bereiden. Dankzij de Play & Select-functie heb je de mogelijkheid het volume van je drankje aan te passen. Bovendien, met de Ecostand schakelt het apparaat na 5 minuten automatisch uit en heeft een energielabel A. Geniet van al je favoriete dranken met de NESCAFÉ Dolce Gusto capsules.

 • Voordeel 1: De kracht van deze Krups NESCAFÉ Dolce Gusto koffiemachine zit hem in zijn compactheid. Met afmetingen van slechts 16 cm breed, 13 cm hoog en 24 cm diep, past hij gemakkelijk in iedere keuken zonder veel ruimte in beslag te nemen.
 • Voordeel 2: Dit apparaat is uitgerust met een hogedruk-koffiezetter die tot wel 15 bar kan bereiken, hetgeen zorgt voor professionele koffie met een dikke crèmelaag. Zo kun jij thuis genieten van een café-waardige ervaring, ongeacht het moment van de dag.
 • Voordeel 3: Met meer dan 25 koffiecreaties en andere heerlijke warme en koude dranken die je met een enkele druk op de knop kunt maken, biedt deze machine je een ongekende verscheidenheid. Of je nu zin hebt in een romige cappuccino, een stevige espresso, of een verfrissende ijsthee, deze machine kan het allemaal.
 • Voordeel 4: Dankzij de Play & Select-functie heb jij de complete controle over het volume van je gekozen drankje, zodat je de sterkte precies kunt aanpassen aan jouw voorkeuren.
 • Voordeel 5: Met een efficiënt Energielabel A en een Ecostand die het apparaat automatisch uitschakelt na 5 minuten, verbruikt deze koffiemachine weinig energie, wat zowel goed is voor het milieu als voor je elektriciteitsrekening.
 • Nadeel 1: De compacte afmetingen (16 cm B x 13 cm H x 24 cm D) kunnen een nadeel zijn voor mensen die houden van koffiemachines met een meer robuuste en grotere aanwezigheid in de keuken. Er kan ook beperkte ruimte zijn om een grotere koffiemok te plaatsen.

  Nadeel 2: De machine werkt met een druk tot 15 bar, wat zeker voordelen biedt voor het maken van professionele koffie. Het kan echter ook een nadeel zijn voor diegenen die niet gewend zijn aan of niet houden van koffie met een dikkere crèmelaag.

 • Nadeel 3: Alhoewel het apparaat meer dan 25 koffiecreaties en andere warme en koude dranken kan maken, is het exclusief afhankelijk van NESCAFÉ Dolce Gusto capsules. Dit kan een nadeel zijn als je een breed scala aan koffiemerken en -smaken wilt proberen, aangezien je beperkt bent tot het assortiment van Dolce Gusto.
 • Nadeel 4: Hoewel de Play & Select-functie je de mogelijkheid biedt om het volume van je drankje aan te passen, kan het ontbreken van meer gespecialiseerde bedieningselementen, zoals temperatuurinstellingen, een nadeel zijn als je meer controle wilt over hoe je koffie wordt gebrouwen.
 • Nadeel 5: Hoewel de Ecostand die het apparaat automatisch uitschakelt na 5 minuten energiebesparend is, kan dit een nadeel zijn als je van plan bent om je koffie gedurende een langere periode warm te houden. Het snelle automatische uitschakelen zou kunnen betekenen dat je koffie sneller afkoelt dan je zou willen.

Onze favoriet #2

De’Longhi Koffiemachine

De’Longhi Koffiemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De De’Longhi koffiemachine is een doordacht ontworpen, hoogwaardige toevoeging aan je keuken die een breed scala aan drankjes biedt. Met slechts één druk op de knop, bereid je eenvoudig een espresso, koffie, longkoffie, cappuccino of latte macchiato van versgemalen bonen, dankzij de 7 geprogrammeerde toetsen. De machine beschikt over een hoogwaardige molen met 13 maling gradaties en een bonencontainer die tot 250 g koffiebonen kan bevatten. Het kan ook worden gebruikt met koffiepoeder voor extra flexibiliteit. Het LatteCrema-systeem zorgt voor automatische melkbereiding en het gekleurde bedieningspaneel met gekleurde symbolen en LED-verlichting maakt het gebruiken van de machine een fluitje van een cent. Het onderhoud is ook eenvoudig, dankzij de compactheid, de automatische ontkalkings- en reinigingsfunctie en de vaatwasmachinebestendige componenten. Je kunt optimaal genieten van je koffie zonder gedoe.

 • Voordeel 1: Het De’Longhi koffiemachine biedt variëteit, met 7 directe toetsen waarmee jij met slechts één druk op de knop een espresso, koffie, longkoffie, cappuccino en latte macchiato kunt maken van versgemalen bonen.
 • Voordeel 2: Je kunt de maling aanpassen aan je voorkeur, want de De’Longhi koffiemachine heeft een hoogwaardige molen met 13 graden maling. Daarnaast bevat de machine een grote container die 250 g koffiebonen kan bevatten en is het ook geschikt voor gebruik met koffiepoeder.
 • Voordeel 3: Met het LATTECREMA-SYSTEEM van De’Longhi kun je genieten van een automatische melkbereiding voor je koffie. Dit draagt bij aan het gemak en de snelheid bij het maken van je favoriete drankjes.
 • Voordeel 4: De eenvoud van gebruik is een groot voordeel van de De’Longhi koffiemachine. Dit komt niet alleen dankzij het nieuwe gekleurde bedieningspaneel met overzichtelijke symbolen, maar ook door de LED-verlichting die het gebruikersgoed helpt bij de navigatie.
 • Voordeel 5: Het onderhoud en de reiniging van deze machine is vrij eenvoudig. De’Longhi koffiemachine heeft een compacte zetgroep en automatische ontkalkings- en reinigingsfunctie. Bovendien zijn de componenten van de machine vaatwasmachinebestendig, wat zorgt voor een probleemloze schoonmaakbeurt.
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat over 7 directe toetsen beschikt voor verschillende soorten koffies, kan de beperkte selectie een probleem zijn als jij een liefhebber bent van speciale koffiesoorten die niet in deze categorie vallen.
 • Nadeel 2: De bonencontainer kan maar 250 g bonen bevatten. Dit betekent dat je de container vrij regelmatig moet bijvullen, vooral als je regelmatig koffie drinkt of meerdere mensen in huis koffie drinken.
 • Nadeel 3: Ondanks het LatteCrema-systeem voor automatische melkbereiding, biedt de machine geen opties voor aanpassing of personalisatie volgens de voorkeur van de gebruiker voor dingen zoals schuimdikte of melktemperatuur.
 • Nadeel 4: Het apparaat heeft LED-verlichting op het bedieningspaneel. Hoewel dit een esthetisch voordeel kan zijn, kan het voor sommige gebruikers te fel zijn, vooral als je ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat koffie zet.
 • Nadeel 5: De machinemaker benadert reiniging met automatische ontkalkings- en reinigingsfuncties. Dit kan op papier eenvoudig lijken, maar in de praktijk kan het complex en tijdrovend zijn, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een makkelijke en snelle reinigingservaring.

Onze favoriet #3

Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KRUPS GENIO S capsulemachine van Nescafé Dolce Gusto is jouw compacte oplossing voor het bereiden van verschillende dranken met een perfecte espresso als basis. Deze machine werkt onder hoge druk en kan in slechts 30 seconden een espresso met een dikke crema leveren. Met de XL verstelbare maten kun je jouw favoriete drank aanpassen aan jouw behoeften. Het beste van alles is dat de machine een automatische stopfunctie heeft, zodat je niet het risico loopt om jouw drankje te overextraheren.

 • Voordeel 1: De Melitta koffiemachine is puristisch en compact. Met een breedte van slechts 20 cm past deze gemakkelijk in je keuken, ongeacht de beschikbare ruimte.
 • Voordeel 2: Dankzij de voorzetfunctie kan de machine espresso en cafécrème bereiden met slechts één druk op de knop. Hierdoor kun je snel genieten van je favoriete koffiedranken.
 • Voordeel 3: De machine heeft verschillende instelbare opties. Je kunt de sterkte van de koffie instellen in 3 stappen, het water volume traploos instellen en er is een in hoogte verstelbare tuit. Hierdoor kun je de machine helemaal naar wens instellen, wat bijdraagt aan het ultieme koffiegenot.
 • Voordeel 4: Het onderhoud en de hygiëne van de machine zijn eenvoudig dankzij de snelle, eenvoudige reiniging en ontkalking met één druk op de knop. Ook zijn de oppervlakken en materialen eenvoudig te reinigen. Hierdoor blijft de machine langer functioneren en hoef je je geen zorgen te maken over moeilijke onderhoudstaken.
 • Voordeel 5: Met de bijgeleverde Companion-app kun je tal van handige tips en tricks vinden voor het bereiden van heerlijke koffie. De app bevat tevens geïllustreerde stapsgewijze instructies en tutorials voor de beste gebruikerservaring.
 • Extra voordeel: De machine heeft een 0 watt-schakelaar om het apparaat volledig uit te schakelen zonder stroomverbruik, en een programmeerbare automatische uitschakeling. Dit draagt bij tot een efficiënt energiegebruik en dus een vermindering van de energiekosten.
 • Nadeel 1: Hoewel de compacte grootte van de Melitta Caffeo Solo E950-101 ideaal kan zijn voor kleinere keukens, merk je misschien ook dat dit de capaciteit van de machine liquideert. Er is een klein verwijderbaar waterreservoir dat misschien vaker moet worden bijgevuld dan bij grotere modellen.
 • Nadeel 2: Ondanks de eenvoud van het bereiden van espresso en cafécrème met één druk op de knop, biedt de machine waarschijnlijk beperkte opties voor diegenen die een groter assortiment koffiedranken, zoals lattes of cappuccino’s, willen bereiden.
 • Nadeel 3: De Melitta Caffeo Solo lijkt geen stoomstaafje te hebben voor het opschuimen van melk. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs een probleem zal zijn als je normaal gesproken zwarte koffie drinkt, kan het een nadeel zijn voor liefhebbers van melkhoudende koffiedranken.
 • Nadeel 4: De koffiemachine heeft een passief verwarmd oppervlak voor kopjes, wat betekent dat het oppervlak slechts minimaal wordt verwarmd door de warmte van de machine en geen aparte verwarmingselement heeft. Dit kan ervoor zorgen dat je koffiekopjes niet zo warm zijn als je zou willen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat er een eenvoudige reiniging en ontkalking met één druk op de knop is, moet je nog steeds de brouwunit uit de machine halen om deze te reinigen. Dit kan potentieel lastig en tijdrovend zijn, vooral als je de machine dagelijks gebruikt.

Onze favoriet #4

Melitta Koffiemachine

Melitta Koffiemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Melitta Caffeo Solo E950-101 is een compacte volautomatische koffiemachine met een strak design en verchroomde elementen. Hoewel het slechts 20 cm breed is, biedt het maximaal koffiegenot met zijn voorzetfunctie waarmee je met één druk op de knop espresso of café crème kunt zetten. De machine heeft een 3-traps instelbare koffiesterkte, instelbaar watervolume en een verwijderbaar waterreservoir. Daarnaast biedt het een in hoogte verstelbare tuit, bereiding van 2 kopjes en een passief verwarmend oppervlak voor kopjes. Deze machine maakt reiniging en ontkalking eenvoudig met slechts één druk op de knop en heeft programmeerbare energiebesparende functies, waaronder een 0-watt-schakelaar om het volledig uit te schakelen. Bovendien helpt de Companion-app je heerlijke kopjes koffie te bereiden met talloze servicefuncties, zoals stapsgewijze instructies en tutorials.

 • Voordeel 1: De Melitta koffiemachine is puristisch en compact. Met een breedte van slechts 20 cm past deze gemakkelijk in je keuken, ongeacht de beschikbare ruimte.
 • Voordeel 2: Dankzij de voorzetfunctie kan de machine espresso en cafécrème bereiden met slechts één druk op de knop. Hierdoor kun je snel genieten van je favoriete koffiedranken.
 • Voordeel 3: De machine heeft verschillende instelbare opties. Je kunt de sterkte van de koffie instellen in 3 stappen, het water volume traploos instellen en er is een in hoogte verstelbare tuit. Hierdoor kun je de machine helemaal naar wens instellen, wat bijdraagt aan het ultieme koffiegenot.
 • Voordeel 4: Het onderhoud en de hygiëne van de machine zijn eenvoudig dankzij de snelle, eenvoudige reiniging en ontkalking met één druk op de knop. Ook zijn de oppervlakken en materialen eenvoudig te reinigen. Hierdoor blijft de machine langer functioneren en hoef je je geen zorgen te maken over moeilijke onderhoudstaken.
 • Voordeel 5: Met de bijgeleverde Companion-app kun je tal van handige tips en tricks vinden voor het bereiden van heerlijke koffie. De app bevat tevens geïllustreerde stapsgewijze instructies en tutorials voor de beste gebruikerservaring.
 • Extra voordeel: De machine heeft een 0 watt-schakelaar om het apparaat volledig uit te schakelen zonder stroomverbruik, en een programmeerbare automatische uitschakeling. Dit draagt bij tot een efficiënt energiegebruik en dus een vermindering van de energiekosten.
 • Nadeel 1: Hoewel de compacte grootte van de Melitta Caffeo Solo E950-101 ideaal kan zijn voor kleinere keukens, merk je misschien ook dat dit de capaciteit van de machine liquideert. Er is een klein verwijderbaar waterreservoir dat misschien vaker moet worden bijgevuld dan bij grotere modellen.
 • Nadeel 2: Ondanks de eenvoud van het bereiden van espresso en cafécrème met één druk op de knop, biedt de machine waarschijnlijk beperkte opties voor diegenen die een groter assortiment koffiedranken, zoals lattes of cappuccino’s, willen bereiden.
 • Nadeel 3: De Melitta Caffeo Solo lijkt geen stoomstaafje te hebben voor het opschuimen van melk. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs een probleem zal zijn als je normaal gesproken zwarte koffie drinkt, kan het een nadeel zijn voor liefhebbers van melkhoudende koffiedranken.
 • Nadeel 4: De koffiemachine heeft een passief verwarmd oppervlak voor kopjes, wat betekent dat het oppervlak slechts minimaal wordt verwarmd door de warmte van de machine en geen aparte verwarmingselement heeft. Dit kan ervoor zorgen dat je koffiekopjes niet zo warm zijn als je zou willen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat er een eenvoudige reiniging en ontkalking met één druk op de knop is, moet je nog steeds de brouwunit uit de machine halen om deze te reinigen. Dit kan potentieel lastig en tijdrovend zijn, vooral als je de machine dagelijks gebruikt.

Onze favoriet #5

Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nescafé Dolce Gusto koffiemachine is een compact, maar veelzijdig apparaat van slechts 15 cm breed, 28 cm hoog en 37 cm diep. Het apparaat is uitgerust met een ‘Lift & Click’-systeem dat je de keuze geeft tussen 3 bekerhouderposities, perfect voor zowel kleine als grote mokken en zelfs reismokken. Een andere aantrekkelijke feature is de transparante en verwijderbare 1,2L XL-tank, die niet alleen makkelijk te vullen, maar ook eenvoudig te onderhouden is. Deze machine levert een druk van 15 bar, waardoor je thuis kunt genieten van alles, van een krachtige espresso tot heerlijke melkdranken, koud of warm. Dit apparaat is ontworpen met het oog op duurzaamheid, met een garantie van 2 jaar en een repareerbaarheid van 15 jaar. Extra bijzonder is de energiebesparende modus, die de machine na 5 minuten inactiviteit in stand-by zet. Dankzij de keuzehendel kun je moeiteloos schakelen tussen koude en warme dranken.

 • voordeel 1: Door het compacte ontwerp van de Nescafé Dolce Gusto koffiemachine past dit apparaat gemakkelijk in elke keuken, wat je keuken nog functioneler en georganiseerd houdt.
 • voordeel 2: De 3 bekerhouderposities maken het gebruik van de machine handiger. Dankzij het afneembare en verstelbare ‘Lift & Click’-systeem kan je alle soorten mokken gebruiken, van kleine mokken tot grote mokken en zelfs reismokken.
 • voordeel 3: De gemakkelijke toegang tot de volledig afneembare, transparante 1,2L XL-tank maakt onderhoud en vullen een fluitje van een cent. Je verwijdert gewoon de deksel en je bent klaar.
 • voordeel 4: De machine biedt ook een indrukwekkende druk van 15 bar. Dit betekent dat je alle soorten dranken kunt zetten, of het nu een espresso is of een melkdrank, koud of warm.
 • voordeel 5: De machine is voorzien van een energiebesparende modus. Het apparaat gaat in stand-by na 5 minuten inactiviteit, wat je helpt energie te besparen en tegelijkertijd een bijdrage levert aan duurzaamheid.
 • nadeel 1: Ondanks dat de machine compact is, kan het formaat van 15 cm breed, 28 cm hoog en 37 cm diep nog steeds te groot zijn voor kleinere keukens.
 • nadeel 2: Het verstellen van de bekerhouder kan vervelend zijn, vooral als je verschillende maten bekers of mokken gebruikt. Het ‘Lift & Click’-systeem is afneembaar en verstelbaar, maar kan extra tijd en moeite kosten.
 • nadeel 3: Met een capaciteit van 1,2L moet je de XL-tank mogelijk vaak bijvullen als je een fervent koffiedrinker bent. Hoewel het deksel volledig verwijderbaar is voor gemakkelijk onderhoud en vullen, kan dit als onhandig worden ervaren.
 • nadeel 4: De keuzehendel om te schakelen tussen koude en warme dranken kan in eerste instantie verwarrend zijn. Het kan een tijdje duren voordat je gewend bent aan deze functie.
 • nadeel 5: Hoewel de energiebesparende modus nuttig is voor het besparen van energie, kan het feit dat het apparaat in stand-by gaat na slechts 5 minuten inactiviteit onhandig zijn als je vergeet het uit te schakelen of als je een tweede kopje koffie wilt zetten.

Onze favoriet #6

Krups Koffiemachine

Krups Koffiemachine

Waarom we het gekozen hebben

De Krups koffiemachine is een innovatieve, milieuvriendelijke espressomachine die de koffieliefhebber in jou zal bekoren. Dankzij het geoptimaliseerde Quattro Force-systeem krijg je elke keer perfecte koffie, van boon tot kopje. Je hebt de keuze uit ongekend veel variëteiten, waaronder ristretto, lungo, americano, cappuccino, latte macchiato, caffe latte en heet water. De machine beschikt ook over een one-touch cappuccino-functie, waarmee je met slechts één druk op de knop twee overheerlijke cappuccino’s of latte macchiato’s kunt bereiden. Bovendien dragen ze bij aan een circulaire economie, met reserveonderdelen die lang beschikbaar zijn.

 • Voordeel 1: Perfecte koffie elke keer – Dankzij het Quattro Force-systeem van Krups, dat elk aspect van het koffiezetproces optimaliseert, kun je erop vertrouwen dat je espresso keer op keer perfect wordt gezet – van boon tot kopje.
 • Voordeel 2: Uitzonderlijke variëteit – Met deze machine heb je keuze uit maar liefst acht verschillende koffierecepten – ristretto, espresso, lungo, americano, cappuccino, latte macchiato, caffe latte en heet water – waardoor iedere koffieliefhebber zijn favoriete drankje kan zetten.
 • Voordeel 3: Milieuvriendelijk ontwerp – De Krups koffiemachine is niet alleen ontworpen om de perfecte koffiesmaak te leveren, maar doet dit ook binnen een exclusief eco-design. Hiermee draag jij bij aan een milieubewustere manier van consumeren.
 • Voordeel 4: Gemakkelijke bediening – Met de One-touch cappuccino functie van deze machine zet je met één druk op de knop twee heerlijke cappuccino’s of latte macchiato’s tegelijk. Handig en tijdbesparend als je bijvoorbeeld gasten hebt.
 • Voordeel 5: Duurzaam en toekomstbestendig – Met reserveonderdelen die lange tijd beschikbaar zijn, toont Krups zijn betrokkenheid bij een circulaire economie. Je kunt er dus op vertrouwen dat deze machine een investering is die de tand des tijds zal doorstaan.
 • Nadeel 1: Hoewel de Quattro Force-systeem de koffiezetprocedure optimaliseert, kan dit complexiteit toevoegen aan het reinigen en onderhouden van de machine. Je moet eraan denken dat de vier verschillende processen kunnen betekenen dat er meer is dat mis kan gaan of gereinigd moet worden.
 • Nadeel 2: Ondanks de belofte van een “uitzonderlijke keuze en variatie tot 8 koffierecepten”, impliceert dit ook dat als je een minder gebruikelijke vorm van koffie wil drinken die niet in de 8 voorgeprogrammeerde recepten zit, je mogelijk niet in staat zou zijn om dat te doen.
 • Nadeel 3: Het eco-design kan misschien wel mooi staan in de keuken, maar houd er rekening mee dat het ten koste kan gaan van de bruikbaarheid of duurzaamheid van het apparaat. Hoewel het eco-vriendelijk is, zou dit kunnen betekenen dat de machine niet zo robuust is als andere, minder ecologisch ontworpen machines.
 • Nadeel 4: De ‘one-touch cappuccino’ functie klinkt geweldig, maar dit betekent dat als er iets misgaat met deze functie, je helemaal niet in staat zou zijn om je cappuccino te maken. Afhankelijk van de complexiteit van deze functie, kunnen er verschillende problemen optreden die het gebruik ervan kunnen verhinderen.
 • Nadeel 5: Hoewel reserveonderdelen lang beschikbaar worden gesteld als onderdeel van het streven naar een circulaire economie, kan dit betekenen dat je uiteindelijk tijd en geld moet besteden aan het vervangen van onderdelen. Je moet mogelijk de machine regelmatig laten onderhouden om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed werken en moeten wellicht vele jaren onderdelen vervangen.

Onze favoriet #7

Sage Appliances Koffiemachine

Sage Appliances Koffiemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De koffiemachine van Sage Appliances is jouw persoonlijke barista aan huis. Het heeft een ongelofelijk snelle opwarmtijd van slechts 3 seconden en een intuïtief LCD-display voor eenvoudige bediening. Dit scherm geeft alle belangrijke informatie over het maal- en extractieproces weer. De machine produceert met een simpele druk de perfecte koffie, dankzij het ingebouwde maalwerk dat precies de juiste hoeveelheid levert. Met de 54 mm portafilter voor 19-22g krijg je een soepel, fluweelachtige espresso van barista-kwaliteit. Plus, de PID-temperatuurcontrole zorgt dat het water altijd op de ideale temperatuur (+/- 2 °C) is voor een optimale espresso-extractie. De voorzetfunctie onder lage druk en het gelijkmatig verhogen van de druk tijdens de extractie, zorgen voor een heerlijke koffiesensatie.

 • Voordeel 1: Supersnelle opwarmtijd. Met een opwarmtijd van slechts 3 seconden hoef jij niet lang te wachten op je koffie. Dit maakt de koffiemachine van Sage Appliances uiterst geschikt voor drukke ochtenden!
 • Voordeel 2: Intuïtief bedieningspaneel. Het LCD-display met maal- en extractieanimaties biedt alle belangrijke informatie die je nodig hebt, snel en overzichtelijk. Dit vergemakkelijkt het gebruik van de machine aanzienlijk.
 • Voordeel 3: Precies de juiste hoeveelheid. Dankzij de ingebouwde molen wordt altijd de juiste hoeveelheid koffie geleverd. Zo krijg jij de perfecte koffie zonder gedoe of verspilling.
 • Voordeel 4: Barista-kwaliteit koffie. De 54 mm portafilter voor 19-22 gram is de sleutel tot een volle smaak en koffie van barista-kwaliteit. Met een machine van Sage Appliances kun jij genieten van een professionele, hoogwaardige espresso in het comfort van je eigen huis.
 • Voordeel 5: Optimale espresso-extractie. Dankzij de PID-temperatuurregeling wordt het water op precies de juiste temperatuur (+/- 2 °C) geleverd voor de optimale espresso-extractie. Dit betekent dat jij elke keer weer de beste smaak uit je koffiebonen haalt. De voorzetfunctie onder lage druk en het gelijkmatige verhogen van de druk voor de extractie zorgen voor een volledige koffiegenot.
 • Nadeel 1: Hoewel de supersnelle opwarmtijd van slechts 3 seconden op het eerste gezicht een groot voordeel lijkt, kan dit ook betekenen dat het water in het apparaat niet voldoende tijd heeft om gelijkmatig op te warmen, waardoor de smaak van je koffie inconsistent kan zijn.
 • Nadeel 2: Het LCD-display en het bedieningspaneel lijken intuïtief, maar dit zou te complex kunnen zijn voor mensen die een eenvoudigere, meer gebruiksvriendelijke ervaring prefereren. Het navigeren door de maal- en extractieanimaties kan als verwarrend of overbodig worden ervaren.
 • Nadeel 3: Hoewel de machine met een enkele druk op de knop de juiste hoeveelheid gemalen koffie levert, betekent dit dat je minder controle hebt over de sterkte van je koffie. Als je graag je koffie fijn afstemt op je specifieke smaak, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: De barista-kwaliteit espresso is inderdaad lekker, maar deze machine lijkt zich vooral op espresso te richten. Als je niet van espresso houdt of graag van een verscheidenheid aan koffiesoorten geniet, zul je misschien teleurgesteld zijn.
 • Nadeel 5: De PID-temperatuurregeling kan weliswaar zorgen voor een optimale espressosmaak door het water consistent op de juiste temperatuur te houden, het kan echter ook betekenen dat er minder flexibiliteit is voor de bereiding van andere warme dranken. Deze strikte temperatuurregeling kan het lastig maken om bijvoorbeeld een kop thee te zetten met dit apparaat.

Onze favoriet #8

Klarstein Koffiemachine

Klarstein Koffiemachine

Waarom we het gekozen hebben

De Klarstein Arabica Comfort koffiezetapparaat is ontworpen voor de echte koffieliefhebbers. Met slechts één druk op de knop kun je heerlijke espresso, cappuccino of latte macchiato maken. Het apparaat heeft een 90° roestvrijstalen opschuimmondstuk en een uitneembare tank waarmee je de melkschuimproductie naar wens kunt aanpassen. Of je nu kiest voor versgemalen koffie of een koffiepad, deze bean to cup machine zorgt ervoor dat je koffie precies naar jouw smaak is. Onderhoud is eenvoudig, dankzij het verwijderbare waterreservoir van 1,8 liter en het afwasbare lekrooster. De Klarstein koffiemachine, een merk dat sinds 2008 indruk maakt met hun mix van hoogwaardige materialen en modern, tijdloos design, maakt het zetten van je favoriete koffie een fluitje van een cent.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid in bereidingen – De Klarstein Arabica Comfort koffiemachine biedt je de mogelijkheid om te genieten van verschillende soorten koffie. Of je nu zin hebt in een sterke espresso, een romige cappuccino of een latte macchiato, deze machine kan het allemaal met één druk op de knop bereiden.
 • Voordeel 2: Individuele aanpassing – Het 90 ° roestvrijstalen opschuimmondstuk en de uitneembare tank van de koffiemachine laten je toe om de productie van melkschuim op elk moment aan te passen. Of je nu verse bonen malen of een koffiepad gebruikt, deze machine zorgt ervoor dat je koffie altijd naar je eigen smaak bereid wordt.
 • Voordeel 3: Eenvoudige reiniging – De Klarstein koffiemachine is ontworpen om het reinigen eenvoudig te maken. Het verwijderbare waterreservoir van 1,8 liter en het afwasbare lekrooster zorgen voor een moeiteloze schoonmaak na gebruik.
 • Voordeel 4: Kwaliteit – Klarstein is een merk dat sinds 2008 bekend staat om het op zijn kop zetten van de wereld van huishoudelijke artikelen. De mix van hoogwaardige materialen en modern, tijdloos design zorgt ervoor dat hun producten indrukwekkend zijn.
 • Voordeel 5: Constant groeiend assortiment – Met Klarstein weet je dat je altijd kunt rekenen op een groeiend assortiment aan producten. Dit betekent dat je machine onderdeel uitmaakt van een progressief merk dat voortdurend innoveert en ontwikkelt.
 • Hoewel de productbeschrijving van de Klarstein koffiemachine grotendeels positief lijkt, zijn er enkele mogelijke nadelen die je misschien over het hoofd zou kunnen zien:
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat een 90° roestvrijstalen opschuimmondstuk heeft, zou dit voor sommigen misschien toch niet flexibel genoeg zijn. Met een beperkte bewegingshoek kan het moeilijk zijn om het melkschuim precies naar wens te krijgen.
 • Nadeel 2: De uitneembare watertank, hoewel handig voor het schoonmaken, kan ook een bron van frustratie zijn. Het constant moeten verwijderen en terugplaatsen kan rommelig zijn en het risico op verspilling of morsen vergroten.
 • Nadeel 3: De Klarstein koffiemachine belooft koffie naar jouw smaak, ongeacht of de koffie vers gemalen is of met een pad gezet. Echter, dit zou kunnen betekenen dat de kwaliteit niet consistent is en veel hangt af van de soort koffie die je gebruikt.
 • Nadeel 4: Hoewel de machine gemakkelijk te reinigen is, wordt er specifiek vermeld dat het lekrooster afwasbaar is. Dit suggereert dat andere delen van de machine mogelijk niet zo eenvoudig schoon te maken zijn, wat een punt van zorg kan zijn voor degenen die graag een vlekkeloos schone keukenhulp willen.
 • Nadeel 5: Klarstein heeft het over hun indrukwekkende assortiment dat voortdurend groeit en groeit. Dit kan betekenen dat er regelmatig nieuwe modellen worden uitgebracht. Dus hoewel je nu deze Klarstein koffiemachine aanschaft, kan het zijn dat er al snel een beter model beschikbaar komt wat tot teleurstelling kan leiden.

Onze favoriet #9

Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Nescafé Dolce Gusto Koffiemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KRUPS GENIO S koffiemachine van Nescafé Dolce Gusto is een compacte, veelzijdige capsulemachine die in staat is om in slechts 30 seconden een perfecte espresso met dikke crema te bereiden. Het apparaat is uitgerust met een hoge drukfunctie en XL verstelbare maten voor optimale flexibiliteit. Dankzij de automatische stopfunctie, hoef jij je geen zorgen te maken over het overlopen van je koffie. Kortom, dit apparaat biedt je een snelle, gemakkelijke en zorgeloze manier om te genieten van je favoriete dranken.

 • Voordeel 1: De KRUPS GENIO S capsulemachine van Nescafé Dolce Gusto geeft je de vrijheid om verschillende soorten dranken te maken. Of je nu van een sterke espresso of een romige cappuccino houdt, deze machine kan het allemaal.
 • Voordeel 2: De compacte omvang van deze koffiemachine maakt het mogelijk om hem gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen. Ondanks zijn kleinere formaat doet het geen concessies aan de prestaties en levert het nog steeds een hoge druk voor perfecte koffie.
 • Voordeel 3: De koffiemachine biedt XL verstelbare maten, zodat je de grootte van je drankje naar wens kunt aanpassen. Perfect voor het maken van een op maat gemaakte kop koffie op elk moment van de dag.
 • Voordeel 4: Geniet van een perfecte espresso met dikke crema in slechts 30 seconden. Snel en efficiënt, precies wat je nodig hebt voor die broodnodige ochtendcaffeïneboost of voor een snel kopje koffie in de middag.
 • Voordeel 5: De koffiemachine heeft een automatische stopfunctie. Je hoeft niet constant te controleren of je koffie al klaar is, de machine stopt automatisch wanneer je drankje klaar is. Dit zorgt voor meer gemak en een zorgeloze koffiebereiding.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zou het kunnen zijn dat de Nescafé Dolce Gusto KRUPS GENIO S capsulemachine de volgende beperkingen heeft:
 • Nadeel 1: De machine is specifiek ontworpen om met capsules te werken. Dit betekent dat je voortdurend nieuwe capsules nodig hebt en dat je keuze beperkt is tot de smaken en soorten koffie die Nescafé aanbiedt.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de machine een hoge druk heeft voor het zetten van espresso, is er geen informatie over de mogelijkheid om andere koffiestijlen te zetten zoals latté, cappuccino of filterkoffie.
 • Nadeel 3: De machine kan maar één kopje koffie tegelijk zetten, wat niet ideaal is als je meerdere kopjes tegelijk nodig hebt, bijvoorbeeld als je gasten hebt.
 • Nadeel 4: Het product maakt gebruik van een automatische stopfunctie. Hoewel dit handig kan zijn, betekent dit ook dat je minder controle hebt over het brouwproces.
 • Nadeel 5: Met betrekking tot de afmetingen meldt de beschrijving dat de machine compact is, wat zou kunnen betekenen dat de capaciteit voor water en/of capsules beperkt is, waardoor je deze regelmatig moet bijvullen.

Onze favoriet #10

Blumill Koffiemachine

Blumill Koffiemachine

Waarom we het gekozen hebben

De BluMill koffiemachine is een gebruiksvriendelijk en snel opwarmend koffiezetapparaat met veelzijdige mogelijkheden. Of je nu grote of kleine koppen koffie wilt, een lungo of dubbele espresso prefereert, deze machine maakt het met gemak dankzij de drie overzichtelijke knoppen. Het bevat een uitneembaar druppelrooster en een verstelbaar oppervlak voor kleinere kopjes. Met de geïntegreerde melkopschuimer kun je allerlei soorten melk zonder problemen opschuimen, waardoor je met gemak een cappuccino of latte kan maken. Het schoonmaken is kinderspel: het water- en melkreservoir kunnen in de vaatwasser en de rest van de machine neem je af met een vochtige doek en wat afwasmiddel. Bovendien heeft het een speciale reinigingsfunctie voor de melkuitloop. De meegeleverde maatlepel en stamper helpen je om altijd de juiste hoeveelheid koffie te gebruiken voor een perfect resultaat.

 • Voordeel 1: Eenvoudig in gebruik: Je kunt gemakkelijk een keuze maken voor de gewenste soort en grootte koffie door de duidelijke en toegankelijke bedieningspanel met drie knoppen op het BluMill koffiezetapparaat.
 • Voordeel 2: Snel in gebruik: De machine warmt snel op en dankzij de uitneembaarheid van het druppelrooster en het verhoogde oppervlak, kun je zonder problemen ook kleinere kopjes gebruiken voor je koffie.
 • Voordeel 3: Automatische melkopschuimer: Of je nu koemelk, sojamelk, havermelk of amandelmelk prefereert voor je koffie, de geïntegreerde melkopschuimer van BluMill kan alle soorten melk zonder probleem verwarmen en opschuimen.
 • Voordeel 4: Eenvoudig schoon te maken: Reinigen is geen zware klus, want het waterreservoir en melkreservoir kunnen eenvoudig in de vaatwasser. De rest van de machine kun je schoonmaken met een vochtige doek en een druppel afwasmiddel. Bovendien heb je een speciale reinigingsfunctie voor de melkuitloop.
 • Voordeel 5: Altijd de juiste maat: Met de bijgeleverde maatlepel en stamper heb je altijd de juiste hoeveelheid koffie voor jouw perfecte kop. Het is ongecompliceerd en gemakkelijk om deze metingen te doen, wat bijdraagt aan een uitstekende koffiebeleving!
 • Nadeel 1: Het apparaat heeft slechts drie knoppen om te selecteren welk type koffie je wilt. Dit kan beperkend zijn als je meer variëteit aan koffie instellingen wilt, zoals temperatuurregeling of de sterkte van de koffie.
 • Nadeel 2: Hoewel de machine snel opwarmt, kan dit ook betekenen dat het apparaat een hoge energieconsumptie heeft. Dit kan leiden tot hogere elektriciteitsrekeningen.
 • Nadeel 3: De automatische melkopschuimer mag dan handig zijn, maar als deze niet goed wordt schoongemaakt, kan dit leiden tot melkresten en bacteriegroei. Dit kan de smaak van je koffie beïnvloeden en het risico op voedselvergiftiging vergroten.
 • Nadeel 4: Hoewel het water- en melkreservoir in de vaatwasser kunnen worden gewassen, kan constant heet water en afwasmiddel na verloop van tijd leiden tot slijtage van het materiaal van de reservoirs.
 • Nadeel 5: Het feit dat je een vochtige doek en een druppel afwasmiddel nodig hebt om de rest van de machine schoon te maken, zou kunnen suggereren dat er gebieden zijn die moeilijk schoon te maken zijn of snel vies worden. Dit kan het schoonmaakproces lastiger en tijdrovender maken dan bij andere koffiemachines.

Na grondig onderzoek en analyse van de top tien koffiemachines op de markt, is het duidelijk geworden dat er voor elke koffieliefhebber een ideale machine bestaat. Het gaat erom wat het beste bij jouw behoeften en levensstijl past. Als je een koffiekenner bent die verse bonen en een scala aan instellingen wenst om je drankje verder aan te passen, dan kan een bonenkoffiemachine de beste keuze voor je zijn. Ben je echter op zoek naar gemak, dan zijn er de podmachines die je instant koffiezetgemak bieden met een enkele druk op de knop. En als je krap bij kas zit, zijn er betaalbare modellen die je nog steeds die noodzakelijke ochtendjoe geven zonder de bank te breken. Het belangrijkste is dat je de machine kiest die het beste bij je past voor jouw ultieme koffiebeleving.

Inhoudsopgave