a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Krimptang: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 krimptangen beoordeeld op kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Vfandv Krimptang

Vfandv Krimptang
★★★★★

Unser Favorit: Someline Krimptang

Someline Krimptang
★★★★★

Unser Favorit: Someline Krimptang

Someline Krimptang
★★★★★

Unser Favorit: Hibisaws Krimptang

Hibisaws Krimptang
★★★★★

Unser Favorit: Wirefy Krimptang

Wirefy Krimptang
★★★★★

Unser Favorit: Luzoon Krimptang

Luzoon Krimptang
★★★★★

Unser Favorit: Anstore Krimptang

Anstore Krimptang
★★★★★

Unser Favorit: Luzoon Krimptang

Luzoon Krimptang
★★★★★

Unser Favorit: Toolwiz Krimptang

Toolwiz Krimptang
★★★★★

Unser Favorit: Baurix Krimptang

Baurix Krimptang
★★★★★

Ben je op zoek naar de beste krimptang op de markt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier op de juiste plek! In deze uitgebreide gids hebben we een nieuwe, grondige test uitgevoerd op de tien beste krimptangen die momenteel verkrijgbaar zijn. In een overzichtelijke ranglijst laten we je zien wat de beste opties zijn als het gaat om betrouwbaarheid, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. Dus of je nu een professionele electriciën bent of een doe-het-zelver, deze gids zal je helpen bij het vinden van de perfecte krimptang die aan al je behoeften voldoet. Laten we snel beginnen!

Een krimptang is een speciaal handgereedschap dat je gebruikt om kabelschoenen, stekkers, of andere connectoren vast te klemmen op een kabel. Door het indrukken van de handgrepen, wordt er een bepaalde hoeveelheid druk uitgeoefend waardoor het metaal van de connector om de kabel ‘krimpt’ en zo een stevige en veilige verbinding creëert. Of je nu een professional bent of gewoon af en toe wat klusjes in en rond het huis doet, een krimptang is een onmisbaar stuk gereedschap voor elke taak waarbij je met kabels werkt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Vfandv Krimptang

Vfandv Krimptang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VFANDV krimptang is een praktisch, hoogwaardig gereedschap voor elektriciens. Ontworpen voor zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde aansluitingen, kan deze krimptang worden gebruikt voor het krimpen van 0,25-10 mm² (23-7 AWG) verbindingen. In de set vind je 1200 adereindhulzen in 8 verschillende maten, netjes gesorteerd op kleur en grootte in een handige meeneemdoos. De tang is vervaardigd uit sterk gelegeerd staal en features zoals een snelontgrendelingshendel, regelbare krimpdruk en antislip-coating maken deze krimptang geschikt voor dagelijks gebruik. Pluspunt is dat je veilige verbindingen kunt maken zonder te hoeven solderen, ideaal voor tijdbesparende reparaties in de elektrische sector. Of je nu werkt in een werkplaats, aan auto’s, machines, hij staat je bij in al jouw elektrische klussen.

 • Voordeel 1: De VFANDV Krimptang wordt geleverd met een praktische adereindset van 1200 stuks in 8 verschillende maten, handig op kleur en grootte gesorteerd in een opbergdoos. Dit biedt je een grote selectie voor diverse projecten en zorgt voor een moeiteloze organisatie van je materiaal.
 • Voordeel 2: Het is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel met een snelontgrendelingshendel en een instelbare krimpdrukdrukregelaar. Hierdoor kun je de tang aanpassen aan je specifieke behoeften en verzekert het je van een strakke en effectieve verbinding.
 • Voordeel 3: De krimptang garandeert je uitstekende werkbesparing. De antislipcoating en versterking door de kniehendel maken het mogelijk om comfortabel met één hand te werken, waardoor het minder belastend wordt bij het krimpen.
 • Voordeel 4: Met deze krimptang is solderen overbodig, waardoor je efficiënt en veilig verbindingen kunt maken. Dit maakt tijdbesparende reparaties mogelijk die perfect zijn voor mensen in de elektrische sector.
 • Voordeel 5: Gemaakt van hoogwaardig gelegeerd staal, is de VFANDV krimptang een robuust en duurzaam gereedschap, uitermate geschikt voor verschillende omgevingen, zoals werkplaatsen, auto-elektriciens, machines, auto’s en elektrisch lassen.
 • Nadeel 1: Gezien de meegeleverde set van 1200 adereindhulzen (8 verschillende maten), kan het overweldigend en tijdrovend zijn om de juiste maat te vinden, vooral als je nieuw bent op dit gebied.
 • Nadeel 2: Hoewel het perssysteem zich automatisch aanpast aan de respectievelijke isolatiehulzen, kan de afstelling van de krimpdruk door de gebruiker als ingewikkeld en moeilijk te beheersen worden ervaren.
 • Nadeel 3: De krimptang is ontworpen met een geringe greepbreedte, dit kan voor mensen met grotere handen ongemakkelijk en moeilijk te hanteren zijn.
 • Nadeel 4: De functie van de snelontgrendelingshendel is niet gespecificeerd in de beschrijving. Dit kan leiden tot gebruiksfouten of verwarring bij het gebruik van de tang.
 • Nadeel 5: Hoewel het werken zonder solderen wordt gepresenteerd als een voordeel, mist deze methode misschien de sterkte die een gesoldeerde verbinding kan bieden. Dit kan een belangrijk nadeel zijn voor degenen die op zoek zijn naar een sterke, langdurige verbinding.

Onze favoriet #2

Someline Krimptang

Someline Krimptang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SOMELINE krimptang is een professioneel stuk gereedschap met een efficiënt ratelmechanisme en een deskundige krimpmat. Met instelbare krimpkracht en een snelontgrendelingshendel, biedt het een ergonomische antislip handgreep voor comfort tijdens het gebruik. Het kan worden gebruikt om 0,5-10 mm² geïsoleerde en niet-geïsoleerde adereindhulzen te krimpen, met vierkante krimpstempels voor een hoge kwaliteit druk. De set is inclusief 1350 kabelschoenen voor 0,5-10mm² kabels, gemaakt van hoogwaardig vertind koper en nylon isolatiehuls voor uitstekende geleiding en corrosieweerstand. Dit product is ideaal voor professionele elektriciens en doe-het-zelvers. Het biedt een kwaliteitsgarantie, met de mogelijkheid voor restitutie of omruiling bij kwaliteitsproblemen.

 • Voordeel 1: De SOMELINE krimptang is uitgerust met een efficiënt ratelmechanisme en een professionele krimpmatrijs. Dit garandeert niet alleen een hoge kwaliteit in je werk, maar ook een efficiënte en eenvoudige bediening van het gereedschap.
 • Voordeel 2: De instelbare krimpkracht en snelontgrendelingshendel van deze krimptang zorgen voor een flexibele en aanpasbare bediening. Dit maakt het voor jou mogelijk om de kracht aan te passen aan specifieke behoeften, wat bijdraagt aan een nauwkeurigere en efficiëntere werking.
 • Voordeel 3: Deze krimptang is geschikt voor het krimpen van 0,5-10 mm² geïsoleerde en niet-geïsoleerde adereindhulzen. Dit betekent dat je een breed scala aan kabels en hulzen kunt verwerken, waardoor het een zeer veelzijdig hulpmiddel is voor zowel professionele elektriciens als doe-het-zelvers.
 • Voordeel 4: De krimptang is gemaakt van hoogwaardig vertind koper en nylon isolatiehuls, wat zorgt voor uitstekende geleidbaarheid en hoge corrosieweerstand. Dit zorgt niet alleen voor betrouwbare prestaties, maar biedt ook een hoge mate van veiligheid in het gebruik.
 • Voordeel 5: De krimptang wordt geleverd met 1350 kabelschoenen geschikt voor 0,5-10mm² kabels, wat hem breed toepasbaar maakt. Dit maakt het een perfecte keuze voor professionele elektriciens en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een veelzijdig en alomvattend hulpmiddel voor hun elektrische werkzaamheden.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden bij een product dat in de beschrijving overwegend positieve aspecten heeft en geen specifieke klachten of problemen vermeldt. Maar op basis van de gegeven informatie kunnen de volgende potentiële nadelen worden vastgesteld:
 • Nadeel 1: Hoewel de krimptang is voorzien van een instelbare krimpkracht, kan het een uitdaging zijn om de juiste instelling te vinden, vooral voor beginners die niet vertrouwd zijn met het gereedschap.
 • Nadeel 2: De tang is ontworpen voor gebruik met een specifieke range van draaddiktes (0,5-10 mm²). Dit beperkt de veelzijdigheid als je met draden van een ander formaat moet werken.
 • Nadeel 3: Ondanks de ergonomische en antislip handgreep kan langdurig gebruik leiden tot vermoeidheid van de hand.
 • Nadeel 4: De krimptang werkt met vierkante krimpstempels. Hoewel dit een van de meest voorkomende vormen is, kunnen er situaties zijn waarin je een tang nodig hebt die een andere vorm kan produceren.
 • Nadeel 5: Hoewel de krimptang gemaakt is van kwalitatief hoogwaardig materiaal voor uitstekende geleidbaarheid en corrosiebestendigheid, geeft de beschrijving niet duidelijk aan hoe robuust of duurzaam het gereedschap zelf is. Het is dus onduidelijk hoe het zal presteren onder zware belasting of na langdurig gebruik.

Onze favoriet #3

Someline Krimptang

Someline Krimptang

Waarom we het gekozen hebben

De SOMELINE Krimptang is een uitstekend stuk gereedschap voor al jouw krimpbehoeften. Dit krimpgereedschap beschikt over een ratelautomaat, instelbare vergrendeling en drukpuntontgrendeling, waardoor je een constante hoge krimpkwaliteit bereikt. De kit, inclusief 252 geïsoleerde kabelschoenen in 8 verschillende modellen, biedt een veilige verbinding tussen kabels zonder de noodzaak te solderen. Dankzij de goede grippositie, het geringe gewicht en de ergonomische handgreep is de tang eenvoudig te hanteren. De krimptang is gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal en PC, terwijl de kabelschoenen bestaan uit 99,9% zuiver koper en vinyl, wat garandeert dat ze lang mee zullen gaan. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan biedt SOMELINE een ongecompliceerde teruggave- of vervangingsservice.

 • Voordeel 1: De Hibisaws krimptang is een hoogwaardige zelfstellende tool. Je hoeft alleen de krimptang in te stellen, de kabel en huls samen in te steken en dan eenvoudig samen te drukken. Het zorgt voor gelijkmatige druk van alle kanten, waardoor de tang schoon en nauwkeurig werkt.
 • Voordeel 2: De krimptang biedt veelzijdig vierkant krimpen. Het heeft een ratelmechanisme dat arbeid bespaart bij het krimpen van geïsoleerde en niet-geïsoleerde kabelschoenen. Deze veelzijdige tang is geschikt voor het krimpen van draadeindhulzen in het bereik van 0,25-10 mm², wat zorgt voor een zeer sterke verbinding.
 • Voordeel 3: De krimptang heeft een ergonomisch ontwerp. Het heeft praktische, gemakkelijk bereikbare, lichtgewicht handvatten en een korte reikwijdte, wat zorgt voor comfort tijdens het werk.
 • Voordeel 4: De Hibisaws krimptang wordt geleverd met een professionele krimptangset. In de meegeleverde opbergdoos voor isolerende krimphulzen vind je 1200 stuks krimphulzen die duidelijk gecategoriseerd zijn op kleur en maat. Het sluit goed en is perfect voor opslag en transport.
 • Voordeel 5: De klantenservice van Hibisaws is betrouwbaar. Als je niet tevreden bent met de krimptangset, kun je contact opnemen met hun klantenservice. Ze zullen een bevredigende oplossing bieden.
 • Nadeel 1: Hoewel de zelfstellende functie van de Hibisaws-krimptang een voordeel kan zijn, kan dit ook een nadeel zijn als je specifieke, niet-standaard instellingen voor jouw werk nodig hebt. Deze tang is wellicht niet flexibel genoeg voor alle soorten werk.

  Nadeel 2: De Hibisaws krimptang maakt gebruik van een ratelmechanisme, dat arbeid kan besparen, maar het kan moeilijk zijn om te bepalen hoeveel druk je moet toepassen, vooral voor beginners. Als de huls los zit, dan moet de drukratel worden aangepast, wat een extra stap in het proces kan zijn en tijd kan kosten.

 • Nadeel 3: Het ergonomische ontwerp en het lichte gewicht van deze tang zijn voordelen, maar kunnen voor sommige gebruikers een nadeel zijn als ze gewend zijn aan zwaardere of anders gevormde tangen. Het kan even duren om je aan te passen aan een nieuwe tang.
 • Nadeel 4: De Hibisaws krimptangset bevat 1200 stuks krimphulzen, wat nuttig kan zijn voor een breed scala aan taken. Maar tegelijkertijd kan het zijn dat je veel van deze hulzen niet nodig hebt, afhankelijk van jouw specifieke werkzaamheden, wat verspilling betekent.
 • Nadeel 5: Hibisaws biedt klantenservice aan bij ontevredenheid over de krimptang set. Dit suggereert dat er mogelijk problemen of haperingen kunnen optreden, hoewel deze niet specifiek genoemd worden in de productbeschrijving. In plaats van problemen te verhelpen nadat ze zich hebben voorgedaan, zou het fijner zijn als deze problemen vanaf het begin niet ontstaan.

Onze favoriet #4

Hibisaws Krimptang

Hibisaws Krimptang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hibisaws Krimptang is een hoogwaardig en gebruiksvriendelijk gereedschap ontworpen om het krimpen van aderhulzen zo efficiënt mogelijk te maken. Het zelfstellende ontwerp zorgt voor een gelijkmatige druk en nauwkeurige werking, waarbij zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde kabelschoenen kunnen worden gekrompen. De tang is veelzijdig en geschikt voor het krimpen van draadeindhulzen in verschillende maten tussen 0,25 en 10 mm². Dankzij het lichtgewicht en ergonomisch ontwerp, belooft de Hibisaws Krimptang optimaal comfort tijdens het gebruik. Bovendien wordt het geleverd in een professionele set met een duurzame opbergdoos, die 1200 gesorteerde krimphulzen van verschillende kleuren en maten bevat. Als je problemen ondervindt, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice voor een bevredigende oplossing.

 • Voordeel 1: De Hibisaws krimptang is een hoogwaardige zelfstellende tool. Je hoeft alleen de krimptang in te stellen, de kabel en huls samen in te steken en dan eenvoudig samen te drukken. Het zorgt voor gelijkmatige druk van alle kanten, waardoor de tang schoon en nauwkeurig werkt.
 • Voordeel 2: De krimptang biedt veelzijdig vierkant krimpen. Het heeft een ratelmechanisme dat arbeid bespaart bij het krimpen van geïsoleerde en niet-geïsoleerde kabelschoenen. Deze veelzijdige tang is geschikt voor het krimpen van draadeindhulzen in het bereik van 0,25-10 mm², wat zorgt voor een zeer sterke verbinding.
 • Voordeel 3: De krimptang heeft een ergonomisch ontwerp. Het heeft praktische, gemakkelijk bereikbare, lichtgewicht handvatten en een korte reikwijdte, wat zorgt voor comfort tijdens het werk.
 • Voordeel 4: De Hibisaws krimptang wordt geleverd met een professionele krimptangset. In de meegeleverde opbergdoos voor isolerende krimphulzen vind je 1200 stuks krimphulzen die duidelijk gecategoriseerd zijn op kleur en maat. Het sluit goed en is perfect voor opslag en transport.
 • Voordeel 5: De klantenservice van Hibisaws is betrouwbaar. Als je niet tevreden bent met de krimptangset, kun je contact opnemen met hun klantenservice. Ze zullen een bevredigende oplossing bieden.
 • Nadeel 1: Hoewel de zelfstellende functie van de Hibisaws-krimptang een voordeel kan zijn, kan dit ook een nadeel zijn als je specifieke, niet-standaard instellingen voor jouw werk nodig hebt. Deze tang is wellicht niet flexibel genoeg voor alle soorten werk.

  Nadeel 2: De Hibisaws krimptang maakt gebruik van een ratelmechanisme, dat arbeid kan besparen, maar het kan moeilijk zijn om te bepalen hoeveel druk je moet toepassen, vooral voor beginners. Als de huls los zit, dan moet de drukratel worden aangepast, wat een extra stap in het proces kan zijn en tijd kan kosten.

 • Nadeel 3: Het ergonomische ontwerp en het lichte gewicht van deze tang zijn voordelen, maar kunnen voor sommige gebruikers een nadeel zijn als ze gewend zijn aan zwaardere of anders gevormde tangen. Het kan even duren om je aan te passen aan een nieuwe tang.
 • Nadeel 4: De Hibisaws krimptangset bevat 1200 stuks krimphulzen, wat nuttig kan zijn voor een breed scala aan taken. Maar tegelijkertijd kan het zijn dat je veel van deze hulzen niet nodig hebt, afhankelijk van jouw specifieke werkzaamheden, wat verspilling betekent.
 • Nadeel 5: Hibisaws biedt klantenservice aan bij ontevredenheid over de krimptang set. Dit suggereert dat er mogelijk problemen of haperingen kunnen optreden, hoewel deze niet specifiek genoemd worden in de productbeschrijving. In plaats van problemen te verhelpen nadat ze zich hebben voorgedaan, zou het fijner zijn als deze problemen vanaf het begin niet ontstaan.

Onze favoriet #5

Wirefy Krimptang

Wirefy Krimptang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wirefy Krimptang is een professionele set voor de handige klusser. Deze tang heeft een efficiënt ratelmechanisme en een kwalitatieve krimpinzet wat zorgt voor stevige krimpen, vooral bij het gebruik van nylon geïsoleerde elektrische aansluitklemmen. Afhankelijk van jouw klus kun je met het sterwiel de drukkracht aanpassen om de perfecte krimp te waarborgen. De handgrepen zijn ergonomisch en gevoerd voor een antislip en comfortabele grip, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden, en ze bieden voldoende hefboomkracht voor fittingen van 0,5 tot 6 mm². Daarnaast komt deze Wirefy krimptang met een levenslange garantie, dus bij eventuele problemen is de klantenservice klaar om je te helpen.

 • Voordeel 1: Professionele Krimptang Set – Met de professionele krimptang set van Wirefy kun je solide aansluitklemmen krimpen. De efficiënte ratelmechanisme en krimpinzet zorgen voor kwaliteitswerk, vooral met nylon geïsoleerde elektrische aansluitklemmen.
 • Voordeel 2: Nauwkeurig Sluitmechanisme – De hendel zorgt ervoor dat de klemmen goed worden vastgezet. Je hebt de controle over de sluitcyclus, want de hendel laat pas los als de cyclus volledig is voltooid.
 • Voordeel 3: Instelbare Drukkacht – Je hoeft je nooit zorgen te maken over onvoldoende krimpkracht. Met het sterwiel op deze krimptang kun je de krimphoogte aanpassen, waardoor je de juiste hoeveelheid krimpkracht voor jouw klus kunt garanderen.
 • Voordeel 4: Ergonomische en Comfortabele Handgrepen – Deze krimptang is ontworpen met jouw comfort als prioriteit. De ergonomische, gevoerde, antislip handgrepen zorgen voor een stevige grip, zelfs in de moeilijkste omstandigheden, en hebben voldoende hefboomkracht om fittingen met een diameter van 0,5 tot 6 mm² comfortabel te krimpen.

  Voordeel 5: Snelsluiting Krimpbekken – Met de snelsluiting hendel kun je de krimpbekken in elke positie openen, wat het werk een stuk flexibeler maakt. Je bent dan in staat om snel en efficiënt te werken, ongeacht de eisen van jouw project.

 • WIJZIGINGEN: Op basis van de opgegeven productinformatie kan het lastig zijn om nadelen te vinden, maar hier zijn enkele mogelijke overwegingen:
 • Nadeel 1: Hoewel het mooi is dat de krimptang een instelbare drukkracht heeft, kan dit ook een nadeel zijn. Het kan voorkomen dat je per ongeluk de sterwiel verstelt en een verkeerde krimpkracht toepast, wat een minder veilige aansluiting kan opleveren.
 • Nadeel 2: Het ratelsysteem kan een leercurve hebben voor nieuwe gebruikers en dit kan in het begin tijdrovend zijn. Het kan ook in de weg zitten als je snel klaar wilt zijn met je project.
 • Nadeel 3: Hoewel de antislip handgrepen garant staan voor een goede grip, kan het ontwerp van de krimptang oncomfortabel zijn als je een niet-standaard handgrootte of -vorm hebt. Dit kan leiden tot minder effectief krimpen.
 • Nadeel 4: De krimptang is mogelijk niet geschikt voor gebruikers die grotere fittingen nodig hebben. De specificatie geeft aan dat het kan krimpen tot 6 mm², wat voor sommige toepassingen wellicht niet voldoende is.
 • Nadeel 5: Het handvatmechanisme laat automatisch los als de krimp voltooid is. Hoewel dit handig is, kan het ook verrassend zijn als je niet met dit type krimptang hebt gewerkt, wat kan leiden tot fouten in je werk.

Onze favoriet #6

Luzoon Krimptang

Luzoon Krimptang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LUZOON Krimptangset is een handig, lichtgewicht gereedschap voor dagelijks gebruik door elektriciens. Inbegrepen in de set vind je een krimptang en 1250 adereindhulzen in de meest voorkomende maten tussen 0,25 en 10,00 mm². Met deze tool kun je betrouwbare en sterke knelverbindingen creëren, dankzij de automatische aanpassing aan de isolatiehuls. De tang heeft een ergonomische anti-slip handgreep waardoor werken met één hand comfortabel en gemakkelijk is. Ook heb je de garantie van LUZOON. Als je niet tevreden bent, kun je de tang eenvoudig terugsturen en je geld terugkrijgen.

 • voordeel 1: De LUZOON krimptang komt met 1250 kabelschoenen in de meest gangbare maten, dit zorgt voor een brede gebruiksmogelijkheid op verschillende soorten kabelprojecten.
 • voordeel 2: Met de krimptangset kun je betrouwbaar kabelschoenen aandrukken tussen 0,25 – 10,00 mm². De aandrukinrichting past zich automatisch aan aan de bijbehorende isolatiehuls, waardoor het makkelijker en efficiënter werkt.
 • voordeel 3: De krimptang heeft een ergonomische handgreep die zorgt voor een comfortabele grip. De constructie is handig, lichtgewicht en voorzien van een antisliplaag. Hierdoor kun je met één hand werken, wat de taak aangenamer maakt.
 • voordeel 4: De krimptang zorgt voor stabiele verbindingen die stevig aan de kabeluiteinden grijpen en probleemloos kunnen worden verbonden. Dit garandeert veilige en betrouwbare kabelverbindingen, wat zeer belangrijk is bij elektrische werkzaamheden.
 • voordeel 5: LUZOON biedt tevredenheidsgarantie voor hun krimptang. Mocht je niet tevreden zijn met de krimptang, dan kun je hem eenvoudig terugsturen en je geld terugkrijgen. Een duidelijk teken van vertrouwen in de kwaliteit van het product.
 • Nadeel 1: Hoewel de LUZOON krimptang zelf aanpasbaar is, vermeldt de productbeschrijving niet dat het gereedschap in staat is zich aan te passen aan verschillende soorten kabelschoenen. Dit kan beperkt zijn, wat het gebruik van de tang op meerdere soorten kabelschoenen kan verminderen.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de ergonomische handgreep geschikt is voor eenhandig gebruik, zou deze handgreep voor gebruikers met grotere handen te klein kunnen zijn, wat het gebruik ervan minder prettig maakt.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving benadrukt dat de verbindingen stabiel zijn, maar biedt geen informatie over de duurzaamheid van deze verbindingen op lange termijn of onder verschillende omstandigheden.
 • Nadeel 4: De krimptang werkt alleen met koperen kabelstekkers. Dit kan beperkend zijn als je andere soorten draad gebruikt.
 • Nadeel 5: De LUZOON Krimptang werkt met PVC-geïsoleerde stekkers. Dit kan een nadeel zijn als je met ander soort isolatiemateriaal werkt, aangezien dit niet vermeld staat in de productbeschrijving.

Onze favoriet #7

Anstore Krimptang

Anstore Krimptang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Krimptang van Anstore is een handgereedschap ontworpen voor efficientie en precisie in jouw projecten. Het heeft een ratelmechanisme en een professionele krimpstempel die zorgen voor een solide en nette uitvoering. Door de handgreep tijdens een volledige ratelcyclus te drukken, worden kabelverbinders gekrompen tot de handgreep automatisch vrijgegeven wordt. Verder wordt de juiste krimpkracht gegarandeerd door een instelbare sterwielhoogte. De stalen bek is voorzien van kleurgecodeerde draadmaatmarkeringen: rood voor 22-18 AWG, blauw voor 16-14 AWG en geel voor 12-10 AWG. De ergonomische anti-slip handgrepen zorgen voor een veilige en comfortabele grip. Ongeacht of je in de meubel-, kantoor-, elektrische las- of elektrische industrie werkt, dit uitgebreide krimpgereedschap zal je zeker van dienst zijn.

 • Voordeel 1: Het ratelmechanisme en de professionele krimpstempel zorgen voor een efficiënte en solide uitvoering. Dit betekent dat je altijd een sterke, schone afwerking krijgt.
 • Voordeel 2: De Anstore Krimptang maakt gebruik van een automatische vrijgavefunctie van de handgreep. Dit betekent dat je minder kracht hoeft te zetten tijdens het krimpproces en het mogelijk maakt om de kabelverbinders volledig te krimpen tijdens één ratelcyclus.
 • Voordeel 3: Met het sterwiel kan je de hoogte aanpassen om de juiste krimpkracht te garanderen. Dit betekent dat je de tool kunt afstemmen op je specifieke projectbehoeften, waardoor je werkzaamheden gestroomlijnd en effectief worden.
 • Voordeel 4: De stalen bek bevat kleurgecodeerde draadmaatmarkeringen. Dit maakt het gemakkelijk om te zien welke klemmaat je nodig hebt, waardoor je jouw werk efficiënter kunt uitvoeren.
 • Voordeel 5: De ergonomische anti-slip handgrepen bieden een comfortabele en veilige grip. Dit zorgt ervoor dat je het gereedschap veilig en comfortabel kunt gebruiken, wat vooral belangrijk is tijdens langdurig werk.
 • Nadeel 1: De Anstore krimptang maakt gebruik van een ratelmechanisme, dat mogelijk enige technische kennis vereist om het volledig te benutten. Als je niet bekend bent met hoe dit werkt, kan je mogelijk problemen tegenkomen bij het gebruik van dit gereedschap.
 • Nadeel 2: Hoewel het sterwiel voor het instellen van de hoogte nuttig klinkt, kan het ook tijd kosten om te leren hoe je hiermee omgaat. Het kan ook lastiger zijn om consistente resultaten te krijgen als je nog bezig bent om te achterhalen welke positie het beste werkt voor jouw specifieke project.
 • Nadeel 3: De snelspanhendel kan, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren, zowel een voordeel als een nadeel zijn. Het kan enige oefening vereisen om te leren wanneer en hoe je de snelspanhendel kunt gebruiken om de kaken te openen.
 • Nadeel 4: Hoewel de krimptang kleurgecodeerde draadmaatmarkeringen bevat, als je kleurenblind bent of slecht zicht hebt kunnen deze moeilijk te lezen of te onderscheiden zijn, wat kan leiden tot fouten tijdens het werken.
 • Nadeel 5: Ondanks het feit dat de tang ergonomische anti-slip handgrepen heeft voor veiligheid en comfort, kan het nog steeds inspannend zijn om de handgreep ingedrukt te houden tijdens een volledige ratelcyclus, vooral bij langdurig werken. Dit kan leiden tot vermoeidheid en mogelijk fysiek ongemak.

Onze favoriet #8

Luzoon Krimptang

Luzoon Krimptang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LUZOON Krimptang set is een uitgebreid pakket voor het krimpen van niet-geïsoleerde kabelschoenen. De set bevat 300 mannelijke en vrouwelijke platte hulzen en bijbehorende isolatiehulzen, in maten uiteenlopend van 0,5 – 1,5 mm². De bijgeleverde opbergdoos is uitgerust met verdelers voor de drie verschillende maten. Het handvat van de tang heeft een comfortabel, ergonomisch ontwerp, compleet met een tuimelschakelaar voor krachtversterking. De spade-aansluitingen zijn van hoge kwaliteit, voldoen aan Europese normen en zijn gemaakt van duurzaam, oxidatieweerbestendig koper. Een betrouwbare tool voor dagelijkse en industriële elektriciteitswerken, met kwaliteitsgarantie en klantenservice opties.

 • Voordeel 1: Met de LUZOON krimptang krijg je een zeer uitgebreide set van 300 krimptangen platte hulzen, 150 mannelijke platte hulzen, 150 vrouwelijke platte hulzen en 300 isolatiehulzen, wat een totaal van 600 stuks betekent. Hierdoor heb je alles wat je nodig hebt voor het krimpen van niet-geïsoleerde kabelschoenen van verschillende groottes.
 • Voordeel 2: De set bevat ook een stevige opbergdoos met verdelers, zodat je je gereedschap georganiseerd kunt houden. Het maakt het ook gemakkelijker om de juiste maat tang te vinden die je nodig hebt, dankzij de duidelijke maatverdeling op de doos.
 • Voordeel 3: De LUZOON krimptang heeft ergonomische handgrepen, die zowel comfortabel in de hand liggen als het werken ermee vergemakkelijken. Bovendien beschikt het over een ratelfunctie die het mogelijk maakt om de tabopnamen uiterst eenvoudig aan te brengen en deze perfect vast te klemmen. Ook de antislipcoating komt hierbij van pas.
 • Voordeel 4: Het klemmenblok van de krimptang is gemaakt van koper. Hierdoor biedt het een hoge geleidbaarheid en oxidatieweerstand, wat zorgt voor duurzaamheid. Het is dus betrouwbaar genoeg voor de meeste doe-het-zelfprojecten en voor dagelijks gebruik in de werkplaats en industrieel gebruik.
 • Voordeel 5: De spade-aansluitingen van de LUZOON krimptang voldoen aan de Europese normen, wat betekent dat je erop kunt vertrouwen dat het veilig en betrouwbaar is om te gebruiken. Dit maakt het een ideaal hulpmiddel voor elke elektricien, amateur of professional.
 • Nadeel 1: De LUZOON Krimptang lijkt enkel geschikt te zijn voor niet-geïsoleerde kabelschoenen. Dit kan beperkend zijn als je ook met geïsoleerde kabelschoenen moet werken.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de krimptang een flink aantal platte hulzen heeft, zijn de maten beperkt. De tang is alleen geschikt voor het persen van bepaalde maten, wat beperkingen kan opleveren bij specifieke klussen.
 • Nadeel 3: Hoewel het product wordt geleverd met een praktische opbergdoos, vermeldt de beschrijving niets over de duurzaamheid van deze doos. Als deze niet goed is gemaakt, kan het zijn dat de doos niet effectief is in het netjes en veilig opbergen van je gereedschappen.
 • Nadeel 4: De krimptang beschikt over ergonomische handgrepen die ontworpen zijn voor comfort en gebruiksgemak. Echter, de beschrijving vermeldt niet of ze ook geschikt zijn voor mensen met kleinere of grotere handen. Dit kan een nadeel zijn als de tang niet comfortabel is voor iedereen.
 • Nadeel 5: Het klemmenblok is gemaakt van koper, wat betekent dat als er onverantwoordelijk mee om wordt gegaan, het kan gaan oxideren en daardoor minder effectief kan worden op den duur. Hoewel de beschrijving vermeldt dat het bestand is tegen oxidatie, betekent dit niet dat het onverwoestbaar is.

Onze favoriet #9

Toolwiz Krimptang

Toolwiz Krimptang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Toolwiz Krimptang is een krachtig en tegelijkertijd handzaam gereedschap, ontworpen om gemakkelijk buiskabelschoenen en eindverbinders te verwerken. De tang biedt twee roterende koppen met zes verschillende instellingen om diverse kabeldoorsneden aan te kunnen (6/10/16/25/35/50 mm², AWG 10, 8, 6, 4, 2, 1/0) wat haar veelzijdig maakt in gebruik. Gemaakt van hoogwaardig, gehard staal (SCM-40), is deze tang zeer sterk en duurzaam. Naast probleemloze werking, garandeert de ongeveer 25 cm lange arm met anti-slip kunststof handgreep en zachte vingeruitsparingen ook veilig gebruik. Je kunt makkelijk profiteren van zijn compacte formaat (39 x 13 x 4,2 cm, 1400 g) welke draagbaar en gemakkelijk te hanteren is, ook op nauwe plaatsen.

 • Voordeel 1: De Toolwiz Krimptang is een sterk handgereedschap ontworpen voor moeiteloze verwerking van buiskabelschoenen en eindverbinders. Hierdoor kan jij je werkzaamheden eenvoudig en efficiënt uitvoeren.
 • Voordeel 2: Deze tang heeft verschillende krimpinzetstukken. Dankzij de twee roterende koppen met 6 instellingen voor verschillende kabeldoorsneden, heb jij voor bijna elke klus het juiste gereedschap.
 • Voordeel 3: De krimptang van Toolwiz is gemaakt van hoogwaardig gehard staal (SCM-40), wat het robuust en duurzaam maakt. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van deze tang op lange termijn.
 • Voordeel 4: Met zijn gebruiksvriendelijk ontwerp, zorgt de krimptang voor jouw veiligheid tijdens het werk. De ongeveer 25 cm lange arm met anti-slip kunststof handgreep en zachte vingeruitsparingen zorgen voor een moeiteloze bediening.
 • Voordeel 5: Tenslotte is de krimptang van Toolwiz een compact handgereedschap. Het is gemakkelijk te hanteren, draagbaar en kan op nauwe plaatsen worden gebruikt. Daarnaast, met afmetingen van 39 x 13 x 4,2 cm en een gewicht van 1400g, is het perfect ontworpen voor gemakkelijk transport en opslag.
 • Nadeel 1: Hoewel de Toolwiz Krimptang twee roterende koppen met 6 instellingen heeft voor verschillende kabeldoorsneden, kan het soms moeilijk zijn om de juiste instelling snel te vinden, wat tijd kan kosten.
 • Nadeel 2: De krimptang is vrij zwaar met een gewicht van 1400 gram. Dit kan op lange termijn ongemakkelijk zijn bij veelvuldig gebruik of als je het gereedschap vaak moet verplaatsen.
 • Nadeel 3: Met een lengte van 39 centimeter kan de Toolwiz Krimptang misschien wat te lang zijn voor mensen met kleinere handen. Dit kan het moeilijker maken om de tang goed vast te houden en onder controle te houden.
 • Nadeel 4: Hoewel de handgreep anti-slip kunststof is en zachte vingeruitsparingen heeft, kan het constant gebruik van de krimptang nog steeds blaren veroorzaken bij intensief gebruik.
 • Nadeel 5: De tang wordt als compact beschreven en geschikt voor nauwe plaatsen, maar gezien de fysieke afmetingen van 39 x 13 x 4,2 cm, zou het nog steeds te groot kunnen zijn voor enkele echt krappe plekken.

Onze favoriet #10

Baurix Krimptang

Baurix Krimptang

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BAURIX krimptangset KAIRON is een hoogwaardige tool die je in staat stelt om betrouwbaar vlakke houders van 0,50 – 6,00 mm² te krimpen. Met drie verschillende krimpopeningen, verzekert deze tang je van stevige, veilige kabelverbindingen. De ergonomische handleiding, compleet met een antisliplaag, maakt deze tang ideaal voor dagelijks gebruik door elektriciens, dankzij de compacte greep die met één hand te bedienen is. De set komt ook met een uitgebreide 300-delige platte connector kit. Bovendien, als je niet tevreden bent met deze set, biedt BAURIX een geld-terug-garantie. Kortom, dit is de perfecte aanvulling op je gereedschapskist.

 • Voordeel 1: Biedt hoge kwaliteit: De BAURIX KAIRON krimptang is gemaakt van hoogwaardige materialen waarmee je betrouwbaar vlakke houders kunt krimpen van 0,50 tot 6,00 mm².
 • Voordeel 2: Biedt stabiele verbindingen: Met deze krimptang kun je krimpconnectoren stevig aan de kabeluiteinden bevestigen, waardoor veilige en betrouwbare kabelverbindingen worden gegarandeerd.
 • Voordeel 3: Ergonomisch ontwerp: Dankzij de comfortabele anti-slip handgreep en de kleine greepbreedte, is het gemakkelijk om met één hand te werken. Deze eigenschappen maken het bij uitstek geschikt voor dagelijks gebruik door elektriciens.
 • Voordeel 4: Inclusief connector kit: Deze krimptang wordt geleverd met een praktische assortimentsdoos met 300 platte contactdozen en platte stekkers van de meest gangbare types, inclusief de bijbehorende isolatiehulzen.
 • Voordeel 5: De belofte van BAURIX: Mocht je niet tevreden zijn met deze krimptang set met krimpkous connector KAIRON, dan kun je deze gewoon terugsturen en krijg je jouw geld terug! Kortom, met deze aankoop loop je geen risico.
 • Nadeel 1: Beperkte bereik van kabelgroottes – Hoewel de BAURIX krimptangset KAIRON kan worden gebruikt voor vlakke houders van 0,50 – 6,00 mm², kan dit beperkend zijn als je werkt met kabels die buiten dit bereik vallen.
 • Nadeel 2: Mogelijk teveel keuze met krimpconnectoren – De 300-delige platte connector kit kan voor sommigen overweldigend zijn. Als je alleen een specifiek type connector gebruikt, kunnen de veel extra stukken een overbodige en onnodige toevoeging zijn.
 • Nadeel 3: Eénhandig gebruik kan uitdagend zijn – Hoewel de kleine greepbreedte een voordeel kan zijn voor sommige gebruikers, kan het voor anderen – met grotere handen of voor degenen die gewend zijn met beide handen te werken – moeilijker zijn om deze tang efficiënt te bedienen.
 • Nadeel 4: Antislip laag beperkt mogelijk de grip – De antisliplaag kan aangenaam aan de hand voelen, maar het kan ook zijn dat het de grip vermindert wanneer je werkt met zwaardere draad of bij natte omstandigheden.
 • Nadeel 5: Teruggavebeleid impliciteert mogelijk kwaliteitsproblemen – De “BAURIX Geloofstelling”, waarbij je de mogelijkheid hebt om de tang terug te sturen voor restitutie, kan je laten twijfelen aan de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de tang, aangezien dit suggereert dat er een mogelijkheid is dat het product niet naar verwachting presteert.

Na grondig onderzoek en het analyseren van de gebruikservaring van tientallen krimptangen, kunnen we concluderen dat er voor elke specifieke taak een topgereedschap beschikbaar is. Kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak zijn belangrijke factoren waarop we de producten hebben beoordeeld. Jouw keuze hangt uiteindelijk af van je individuele behoeften en budget. Of je nou een professional of een doe-het-zelf enthousiasteling bent, er is zeker een krimptang in onze top 10 die precies bij jou past. Dit onderzoek helpt je, als een betrouwbaar kompas, bij het navigeren door de uitgebreide markt van krimptangen om de beste keuze voor jou te vinden.

Inhoudsopgave