a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Krukken: De 10 beste producten in de test

Deze gids presenteert je de tien beste krukken die uitstekend presteren in tests volgens recent onderzoek.

Unser Favorit: Ortones Krukken

Ortones Krukken
★★★★★

Unser Favorit: Pulox Krukken

Pulox Krukken
★★★★★

Unser Favorit: Pepe Mobility Krukken

Pepe Mobility Krukken
★★★★★

Unser Favorit: Aiesi Krukken

Aiesi Krukken
★★★★★

Unser Favorit: Kmina Krukken

Kmina Krukken
★★★★★

Unser Favorit: Pepe Mobility Krukken

Pepe Mobility Krukken
★★★★★

Unser Favorit: Nrs Healthcare Krukken

Nrs Healthcare Krukken
★★★★★

Unser Favorit: Kmina Krukken

Kmina Krukken
★★★★★

Unser Favorit: Fdi Krukken

Fdi Krukken
★★★★★

Unser Favorit: Kmina Krukken

Kmina Krukken
★★★★★

Of je nu herstelt van een blessure of op zoek bent naar een duurzaam hulpmiddel voor dagelijks gebruik, krukken zijn essentieel om mobiliteit en onafhankelijkheid te waarborgen. Maar met zoveel opties op de markt, hoe weet je welke de beste is voor jou? Daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de 10 beste krukken die op dit moment beschikbaar zijn. In deze gids vind je een gedetailleerde analyse van elk product, inclusief hun voordelen, nadelen en voor wie ze gepast zijn. Lees verder om de kruk te ontdekken die het beste past bij jouw unieke behoeften en voorkeuren.

Een kruk is een hulpmiddel dat je ondersteuning biedt bij het lopen als je dat moeilijk vindt door een blessure, ziekte of beperking. Het is een stang met een handvat aan de bovenkant en een rubberen dop aan de onderkant die helpt bij balans en stabiliteit. Krukken worden vaak in paren gebruikt en moeten op de juiste hoogte worden ingesteld om comfort en efficiëntie te garanderen tijdens het gebruik ervan. Ze kunnen je mobiliteit verbeteren en je helpen om ondanks je fysieke uitdagingen actief te blijven.

Check Uit

Onze favoriet #1

Ortones Krukken

Ortones Krukken

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De krukken van het merk Ortones zijn in hoogte verstelbaar en stevig, dankzij hun zeer sterke metalen verlenging. Met maar liefst zeven mogelijke posities, kun je deze krukken afstemmen op je eigen lichaamslengte. Ze zijn licht en veelzijdig, met een gewicht van slechts 520 gram, gemaakt van sterk aluminium en een handvat van polypropyleen. Daarnaast beschikt deze kruk over een eindkap van PVC met hoge hechtkracht, die regelmatig moet worden gecontroleerd omdat dit het deel is dat het meest kan verslijten. Deze in Spanje gemaakte krukken bieden veiligheid en vertrouwen bij het ondersteunen van je mobiliteit.

 • voordeel 1: De krukken van Ortones zijn in hoogte verstelbaar in zeven posities, waardoor ze perfect passen bij jouw lichaamslengte.
 • voordeel 2: Ze zijn licht en veelzijdig met een gewicht van slechts 520 gram, wat het makkelijk maakt om ze te dragen en te gebruiken.
 • voordeel 3: De krukken zijn gemaakt van zeer sterk aluminium en een polypropyleen handvat, wat hen duurzaam en betrouwbaar maakt.
 • voordeel 4: De eindkap van de kruk is gemaakt van pvc met een hoge hechtkracht. Dit zorgt voor goede stabiliteit, hoewel het wel aanbevolen wordt om dit deel regelmatig te controleren.
 • voordeel 5: Ze bieden veiligheid en vertrouwen bij gebruik, waardoor je met gemak kunt bewegen ondanks eventuele mobiliteitsproblemen. Plus, deze krukken zijn met trots gemaakt in Spanje, wat betrouwbaarheid en kwaliteit suggereert.
 • Nadeel 1: Hoewel de krukken in zeven verschillende posities verstelbaar zijn, kan dit een beperking vormen voor gebruikers die meer expliciete aanpassingen nodig hebben voor een comfortabele en correcte lichaamshouding.
 • Nadeel 2: Waarschijnlijk is de kruk van licht aluminium, maar dit kan een nadeel zijn voor personen met een zwaarder lichaamsgewicht. Het zou kunnen dat de kruk onder extreme belasting buigt of breekt.
 • Nadeel 3: Het feit dat de eindkap van PVC is gemaakt en dat deze regelmatig gecontroleerd moet worden, impliceert dat dit onderdeel mogelijk sneller slijt dan de rest van de kruk. Dit zou extra onderhoud vergen en eventueel regelmatige vervanging van dit onderdeel.
 • Nadeel 4: Het handvat is gemaakt van polypropyleen en hoewel dit een sterk materiaal is, kan het in de loop van de tijd oncomfortabel worden voor de handen, vooral bij langdurig gebruik. Er wordt niet vermeld dat er een kussentje of padding op het handvat is voor extra comfort.
 • Nadeel 5: Hoewel het product in Spanje gemaakt is, kan dit voor sommige klanten een probleem vormen. Als er problemen optreden en je een vervanging of reparatie nodig hebt, dan kan het langer duren voordat dit geregeld is omdat het product uit een ander land moet komen. Er kunnen ook mogelijke extra kosten of vertragingen zijn met betrekking tot internationale verzending of douanerechten.

Onze favoriet #2

Pulox Krukken

Pulox Krukken

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De krukken van het merk Pulox zijn hoogwaardige en lichte loophulpen vervaardigd uit aluminium. Ze zijn speciaal uitgerust met een ergonomische softgrip met anatomische pasvorm om je polsen altijd te beschermen. Het handige design zorgt ervoor dat de greephoogte van de onderarmsteunen instelbaar is in 9 standen van 76 – 96 cm, zodat je ze optimaal kan aanpassen aan jouw lichaamslengte. Bovendien kunnen deze krukken een lichaamsgewicht tot 140kg dragen. Het lage gewicht, verkregen door het gebruik van speciale lichtmetalen buizen en glasvezel versterkte kunststof armbanden, zorgt voor een comfortabele loopervaring zonder veel extra gewicht. In de levering ontvang je 2 Ossenberg krukken.

 • Voordeel 1: De hoogwaardige krukken van Pulox zijn uitgerust met een ergonomische softgrip met anatomische pasvorm. Dit betekent dat ze zo zijn ontworpen dat ze je polsen permanent beschermen. Ze bieden dus extra comfort en veiligheid terwijl je ze gebruikt.
 • Voordeel 2: De greephoogte van de onderarmsteunen is instelbaar in 9 standen, variërend van 76 – 96 cm. Dit maakt ze geschikt voor een breed scala aan gebruikers, ongeacht hun lichaamslengte. Je kunt dus eenvoudig de hoogte aanpassen voor een optimale persoonlijke pasvorm.
 • Voordeel 3: Deze krukken zijn gemaakt van hoogwaardig, lichtgewicht aluminium dat in staat is om een lichaamsgewicht tot 140 kg te belasten. Dit maakt ze sterk en duurzaam, evenals gemakkelijk te hanteren.
 • Voordeel 4: Ze zijn ontworpen met met glasvezel versterkte kunststof armbanden en speciale lichtmetalen buizen. Dit resulteert in een laag gewicht, waardoor het comfortabel voor je is om ze voor langere tijd te gebruiken zonder je lastig te voelen door extra gewicht.
 • Voordeel 5: Een pakket van deze krukken van Pulox bevat twee stuks. Dit betekent dat je altijd een paar bij de hand hebt om mobiliteit en evenwicht te ondersteunen, voor zowel kortdurig als langdurig gebruik.
 • Het lijkt erop dat je per ongeluk een productbeschrijving van het merk Ossenberg hebt gegeven in plaats van Pulox, maar op basis van de gegeven informatie over de Ossenberg krukken kan ik het volgende concluderen:
 • Nadeel 1: Hoewel de Ossenberg krukken een ergonomische softgrip hebben voor bescherming van de polsen, kan dit voor sommige gebruikers misschien nog steeds oncomfortabel zijn als ze de krukken voor langere tijd moeten gebruiken.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de greephoogte van de onderarmsteunen in 9 standen instelbaar is, kan het voor sommige mensen nog steeds moeilijk zijn om de juiste hoogte te vinden, wat het loopcomfort kan verminderen.
 • Nadeel 3: De krukken zijn tot een lichaamsgewicht van 140 kg belastbaar. Dit betekent dat ze niet geschikt zijn voor mensen die meer dan dat gewicht wegen.
 • Nadeel 4: Terwijl de krukken zijn gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht aluminium voor gemakkelijk transport, kan dit materiaal voor sommige mensen nog steeds te zwaar zijn om lange afstanden te lopen.
 • Nadeel 5: Hoewel de armbanden zijn versterkt met glasvezel, is er mogelijk enige bezorgdheid over hun duurzaamheid op de lange termijn vergeleken met meer traditionele materialen zoals hout.

Onze favoriet #3

Pepe Mobility Krukken

Pepe Mobility Krukken

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PEPE Mobility krukken zijn sterke, opvouwbare loopkrukken ontworpen om stabiliteit en evenwicht te bieden voor mensen die extra steun nodig hebben. Ze zijn gemaakt van aluminium en voorzien van een kunststof en rubberen handvat, en kunnen tot 100 kg veilig dragen. De krukken zijn verstelbaar met 7 verschillende hoogte-instellingen, passend gebruikers tussen de 165cm en 190cm. Uniek aan deze krukken is hun opvouwbare ontwerp, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen en op te bergen zijn, perfect voor reizen en compacte opslag. Bovendien zorgen de noppen of hulzen van de krukken voor een goede grip en extra stabiliteit. Deze krukken zijn daarom ook ideaal voor gebruik tijdens revalidatie of herstelperiodes na blessures.

 • Voordeel 1: De kruk van AIESI is vervaardigd met geanodiseerd aluminium, waardoor het apparaat zowel licht als duurzaam is. Dit maakt het makkelijker voor jou om de kruk te transporteren en te gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn voor snelle slijtage of beschadiging.
 • Voordeel 2: Ze zijn uitgerust met een anatomische handgreep, die is ontworpen om comfortabel en gemakkelijk in de hand te liggen. Dit maakt ze ideaal voor langdurig gebruik, omdat het kan helpen om spanning en ongemak in je handen te voorkomen.
 • Voordeel 3: Het beschikt over een reflecterende knop, die jouw zichtbaarheid in het donker kan verbeteren. Dit is een belangrijk veiligheidskenmerk dat jouw aanwezigheid kan aangeven aan anderen in omstandigheden met weinig licht.
 • Voordeel 4: De kruk is uitgerust met een schokabsorberende rubberen neus. Dit element dempt de impact bij contact met de grond, waardoor je tijdens het lopen minder schokken op jouw lichaam overbrengt en zorgt voor een vlottere beweging.
 • Voordeel 5: Bovendien massieve draagkracht is een ander gunstig aspect, aangezien de kruk een maximaal gewicht van 100 kg kan ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat het een veilige en betrouwbare steun biedt, zelfs voor personen met een zwaarder gewicht.
 • Nadeel 1: De krukken van het merk AIESI zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium. Hoewel dit lichtgewicht is, kan het minder duurzaam zijn in vergelijking met andere materialen, zoals roestvrij staal of titanium.
 • Nadeel 2: Het handvat is gemaakt van gevormd polyethyleen. Dit kan minder comfortabel zijn bij langdurig gebruik, zeker als je last hebt van artritis of andere gewrichtsaandoeningen.
 • Nadeel 3: De krukken zijn verstelbaar tussen 82 en 122 centimeter. Mensen die kleiner of groter zijn dan deze maten, kunnen de kruk minder comfortabel of effectief vinden.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat reflecterende knoppen heeft voor zichtbaarheid, kan de zilverkleurige aluminium frame reflecteren in fel zonlicht wat hinderlijk kan zijn voor de gebruiker of anderen.
 • Nadeel 5: Ten slotte is de maximale draagkracht van de kruk 100 kilogram. Mensen die zwaarder zijn, kunnen het product mogelijk niet veilig gebruiken.

Onze favoriet #4

Aiesi Krukken

Aiesi Krukken

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AIESI krukken zijn een uitstekende hulpmiddel voor personen met loopproblemen. Gemaakt van geanodiseerd aluminium, zijn ze verstelbaar en voorzien van een anatomische handgreep voor extra comfort. Ook hebben ze een reflecterende knop, een vergrendeling met clip en een schokabsorberende rubberen neus voor veiligheid en stabiliteit. Ze zijn ontworpen om de druk op de onderste ledematen te verminderen door gewicht te verplaatsen naar de bovenste ledematen. De greep is gemaakt van gevormd polyethyleen en de krukken zelf zijn zilverkleurig met een zwarte greep. Ze zijn verstelbaar in hoogte (82-122 cm) en greephoogte (60-100 cm), met 10 instelniveaus en een maximale draagkracht van 100 kg. Deze zeer lichte krukken (450 g) zijn latexvrij, hebben een CE-markering als medisch hulpmiddel en worden geleverd met een Italiaanse garantie van 24 maanden.

 • Voordeel 1: De kruk van AIESI is vervaardigd met geanodiseerd aluminium, waardoor het apparaat zowel licht als duurzaam is. Dit maakt het makkelijker voor jou om de kruk te transporteren en te gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn voor snelle slijtage of beschadiging.
 • Voordeel 2: Ze zijn uitgerust met een anatomische handgreep, die is ontworpen om comfortabel en gemakkelijk in de hand te liggen. Dit maakt ze ideaal voor langdurig gebruik, omdat het kan helpen om spanning en ongemak in je handen te voorkomen.
 • Voordeel 3: Het beschikt over een reflecterende knop, die jouw zichtbaarheid in het donker kan verbeteren. Dit is een belangrijk veiligheidskenmerk dat jouw aanwezigheid kan aangeven aan anderen in omstandigheden met weinig licht.
 • Voordeel 4: De kruk is uitgerust met een schokabsorberende rubberen neus. Dit element dempt de impact bij contact met de grond, waardoor je tijdens het lopen minder schokken op jouw lichaam overbrengt en zorgt voor een vlottere beweging.
 • Voordeel 5: Bovendien massieve draagkracht is een ander gunstig aspect, aangezien de kruk een maximaal gewicht van 100 kg kan ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat het een veilige en betrouwbare steun biedt, zelfs voor personen met een zwaarder gewicht.
 • Nadeel 1: De krukken van het merk AIESI zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium. Hoewel dit lichtgewicht is, kan het minder duurzaam zijn in vergelijking met andere materialen, zoals roestvrij staal of titanium.
 • Nadeel 2: Het handvat is gemaakt van gevormd polyethyleen. Dit kan minder comfortabel zijn bij langdurig gebruik, zeker als je last hebt van artritis of andere gewrichtsaandoeningen.
 • Nadeel 3: De krukken zijn verstelbaar tussen 82 en 122 centimeter. Mensen die kleiner of groter zijn dan deze maten, kunnen de kruk minder comfortabel of effectief vinden.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat reflecterende knoppen heeft voor zichtbaarheid, kan de zilverkleurige aluminium frame reflecteren in fel zonlicht wat hinderlijk kan zijn voor de gebruiker of anderen.
 • Nadeel 5: Ten slotte is de maximale draagkracht van de kruk 100 kilogram. Mensen die zwaarder zijn, kunnen het product mogelijk niet veilig gebruiken.

Onze favoriet #5

Kmina Krukken

Kmina Krukken

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KMINA krukken zijn lichtgewicht, opvouwbaar en vervaardigd uit koolstofvezel wat zorgt voor stabiliteit en steun voor personen tot 136 kg. Dankzij 10 verstelmogelijkheden passen ze zich perfect aan aan jouw lengte, variërend van 74 cm tot 99 cm. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen en op te bergen dankzij hun snelle vouwsysteem tot een compact formaat van 55 cm. De krukken zijn van hoge kwaliteit, uitgerust met zachte handgrepen en gemaakt van glasvezel-versterkte kunststof, afgewerkt met reflectoren aan de voorzijde. Deze stevige en lichte krukken zijn zeker aan te bevelen, je ontvangt bovendien twee stuks. Gemaakt in Spanje.

 • Voordeel 1: De KMINA krukken zijn ongelofelijk lichtgewicht en sterk, wat aangeeft dat je ze gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen zonder je zorgen te maken dat ze je vertragen of in de weg zitten. Tegelijkertijd kunnen ze een significant gewicht tot 136 kg dragen, waardoor ze een betrouwbare steun bieden.
 • Voordeel 2: De aanpasbaarheid van deze krukken is ook een groot voordeel. Met 10 verschillende hoogte-instellingen, kun je ze aanpassen om perfect te passen bij je behoeften en lengte, wat bijdraagt aan een comfortabele en natuurlijke manier van bewegen.
 • Voordeel 3: De krukken zijn opvouwbaar en worden daardoor zeer compact, waardoor ze extreem draagbaar zijn en gemakkelijk op te bergen in diverse ruimtes, zoals een auto, rugzak of garderobekast. Dit maakt het ideaal voor diegenen die vaak op pad zijn.
 • Voordeel 4: De KMINA krukken hebben zachte handgrepen en zijn gemaakt van hoogwaardige, glasvezelversterkte kunststof, wat wijst op hun duurzaamheid en aangenaam gebruik. De ingebouwde reflectoren aan de voorkant geven extra veiligheid in slecht verlichte omstandigheden.
 • Voordeel 5: Tot slot worden deze krukken aanbevolen voor mensen die een lichtgewicht en stevige ondersteuning nodig hebben, wat betekent dat ze een betrouwbare oplossing zijn voor mensen die extra stabiliteit en evenwicht nodig hebben. Bovendien worden ze verkocht als een set van twee, wat zorgt voor een geheel passende ondersteuning.
 • Nadeel 1: Hoewel de KMINA loopkrukken lichtgewicht en opvouwbaar zijn, worden ze niet gepresenteerd met een speciaal ontworpen draagtas. Dit zou het voor jou extra moeilijk kunnen maken om ze te dragen wanneer ze niet in gebruik zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de elleboogkrukken 10 verschillende verstelmogelijkheden bieden, is het mogelijk dat je dit proces als tijdrovend en ingewikkeld ervaart, vooral als je de hoogte vaak moet aanpassen.
 • Nadeel 3: Ondanks dat ze compact zijn wanneer ze zijn opgevouwen (55 cm), kunnen ze voor sommige gebruikers nog steeds te groot zijn om gemakkelijk in een rugzak te passen.
 • Nadeel 4: De KMINA krukken worden beschreven als gemaakt met een handvat van glasvezel versterkte kunststof, maar ze specificeren niet of deze antislip eigenschappen heeft. Dit kan potentieel leiden tot veiligheidsproblemen, vooral bij nat weer.
 • Nadeel 5: Hoewel ze reflectoren aan de voorzijde hebben, vermeldt de productbeschrijving niet of ze ook aan de achterzijde hebben. Dit kan jouw zichtbaarheid in donkere omstandigheden verminderen, wat tot veiligheidsproblemen zou kunnen leiden.

Onze favoriet #6

Pepe Mobility Krukken

Pepe Mobility Krukken

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PEPE Mobility krukken zijn sterke, opvouwbare en verstelbare loopkrukken, speciaal ontworpen om extra steun en evenwicht te bieden voor volwassenen die herstellen en revalideren van blessures. Ze zijn gemaakt van robuust aluminium, met een handvat van kunststof en rubber, en kunnen veilig een gewicht tot 100 kg dragen. Met 7 verschillende hoogte-instellingen passen ze zich perfect aan jouw lengte aan (tussen 165 cm en 190 cm). Het unieke vouwsysteem maakt het makkelijk om de krukken op te bergen of mee te nemen, terwijl de speciale noppen op de hulzen ervoor zorgen dat je een goede grip hebt en stabiliteit ervaart. Een betrouwbare keuze voor elke volwassene in een revalidatieperiode.

 • Voordeel 1: De PEPE Mobility krukken zijn sterk en duurzaam, gemaakt van aluminium en voorzien van een kunststof en rubberen handvat. Ze bieden stabiliteit en extra steun voor degene die het nodig heeft, en kunnen veilig een maximaal gewicht van 100 kg dragen.
 • Voordeel 2: De hoogte van de krukken is verstelbaar, met 7 verschillende verstelmogelijkheden variërend van 103,5 cm tot 118,5 cm. Dit maakt het mogelijk om de krukken perfect aan te passen aan jouw lichaamslengte (ongeveer tussen 165 cm en 190 cm).
 • Voordeel 3: De krukken zijn opvouwbaar, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn en weinig opslagruimte innemen. Eenmaal opgevouwen, hebben ze een lengte van slechts 57 cm. Dit maakt ze ideaal om in de auto, een kast of je koffer te bewaren, of zelfs in een rugzak mee te nemen.
 • Voordeel 4: De noppen of hulzen van de krukken zorgen voor een goede grip. Dit verhoogt het zelfvertrouwen en de stabiliteit bij het gebruik van de krukken, waardoor je je veiliger voelt tijdens het lopen.
 • Voordeel 5: De krukken zijn speciaal aanbevolen voor volwassenen die herstellen of revalideren van blessures. Deze opvouwbare loopkrukken zijn perfect om te gebruiken tijdens de herstelperiode. Het product bevat bovendien twee eenheden.
 • Nadeel 1: Hoewel de krukken gemaakt zijn van sterk aluminium, zijn de handvatten van kunststof en rubber. Dit kan op lange termijn minder duurzaam zijn en is mogelijk minder comfortabel voor de gebruiker.
 • Nadeel 2: De krukken zijn weliswaar verstelbaar, maar de verstelmogelijkheden zijn beperkt tot zeven niveaus. Afhankelijk van je persoonlijke behoefte, is dit niet altijd voldoende voor optimale afstemming op jouw lengte en comfort.
 • Nadeel 3: In opgevouwen toestand meten de krukken 57 cm. Hoewel dit compact is, zou het voor sommige gebruikers nog steeds te groot kunnen zijn om comfortabel op te bergen of mee te nemen.
 • Nadeel 4: De noppen of hulzen van de krukken bevorderen weliswaar de grip en stabiliteit, maar ze kunnen op gladde en natte oppervlakken mogelijk minder effectief zijn, waardoor het risico op vallen toeneemt.
 • Nadeel 5: Hoewel de krukken aanbevolen zijn voor perioden van herstel en revalidatie, biedt de productbeschrijving geen details over hun effectiviteit voor langdurig gebruik. Dit zou bij langdurig gebruik comfort- of stabiliteitsproblemen kunnen opleveren.

Onze favoriet #7

Nrs Healthcare Krukken

Nrs Healthcare Krukken

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Krukken van het merk NRS Healthcare zijn speciaal ontworpen om jouw handen optimaal te ondersteunen en te ontlasten tijdens het gebruik. Ze hebben een driehoekige vorm en de hoek van het handvat weerspiegelt de vorm van jouw handen, wat zorgt voor een natuurlijke en comfortabele grip. De handgrepen van deze krukken verdelen de druk gelijkmatig over je handen, zodat je geen pijn of ongemak voelt tijdens het lopen. Ze zijn ook langer dan normale krukken, wat ze ideaal maakt voor grotere mensen. De hoogte van het handvat is verstelbaar tussen 530-806 mm en de afstand van de manchet tot het handvat ligt tussen 200-275 mm, waardoor ze voor jou persoonlijk kunnen worden aangepast voor een maximale ondersteuning en comfort.

 • Voordeel 1: De NRS Healthcare krukken zijn met hun driehoekige vorm en hoek van het handvat ontworpen om perfect bij de vorm van je hand te passen. Dit zorgt voor een beter en comfortabeler grip.
 • Voordeel 2: Dankzij de unieke handgrepen die de druk gelijkmatig over de handen verdelen, bieden deze krukken aanzienlijk meer comfort tijdens het gebruik. Dit kan vermoeidheid en pijn in de handen verminderen, vooral bij langdurig gebruik.
 • Voordeel 3: Als je een groter persoon bent, zul je het waarderen dat deze krukken een lange lengte hebben. Dit kan je helpen om een betere en meer natuurlijke houding te behouden terwijl je ze gebruikt.
 • Voordeel 4: Met de handgreephoogte die varieert van 530 tot 806 mm (21-32″), bieden deze krukken een aanzienlijk aanpasbaarheid, zodat jij ze kunt afstellen op een hoogte die het meest comfortabel en gunstig is voor jou.
 • Voordeel 5: De manchet tot handgreepinstelling, die varieert van 200-275 mm (8-11), biedt extra aanpasbaarheid, waardoor je de kruk kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren voor nog meer comfort en gebruiksgemak.
 • Na analyse van de productbeschrijving van de Krukken merk NRS Healthcare, werden de volgende potentiële nadelen waargenomen:
 • Nadeel 1: De driehoekige vorm en de hoek van het handvat weerspiegelen de handvorm. Dit klinkt in eerste instantie wellicht als een voordeel, maar deze vaste vorm en hoek kunnen problematisch zijn voor mensen met unieke handvormen of beperkte behendigheid, omdat ze zich wellicht niet comfortabel kunnen aanpassen aan deze specifieke vorm.
 • Nadeel 2: De handgrepen verdelen de druk gelijkmatig over de handen. Hoewel dit doorgaans als een positief punt wordt beschouwd, kan het voor sommigen een nadeel zijn, vooral voor degenen die specifieke drukpunten in hun handen hebben die moeten worden vermeden.
 • Nadeel 3: De krukken hebben een lange lengte, en zijn dus speciaal ontworpen voor grotere mensen. Dit kan zeker een nadeel zijn voor kortere individuen of kinderen, die wellicht moeite zullen hebben om ze comfortabel te gebruiken.
 • Nadeel 4: De hoogte van de handgreep varieert tussen 530-806 mm. Dit kan een potentiële beperking zijn voor gebruikers buiten dit bereik, wat minder flexibiliteit en aanpassingsvermogen betekent dan sommige andere modellen op de markt.
 • Nadeel 5: De manchet tot handgreep meting van 200-275 mm kan ongeschikt zijn voor hen die een kortere of langere afstand nodig hebben. Dit kan het gebruik van de kruk ongemakkelijk maken voor iemand met langere of kortere armen en kan bepaalde bewegingen beperken.

Onze favoriet #8

Kmina Krukken

Kmina Krukken

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KMINA krukken zijn een set van 2 zwarte elleboogkrukken, uitgerust met brede en flexibele 80 mm krukdoppen. Deze doppen zorgen voor een uitzonderlijke tractie, waardoor de krukken zeer veilig en comfortabel in gebruik zijn. De krukken zijn verstelbaar met maar liefst 11 voorschriften, zodat ze perfect aangepast kunnen worden aan jouw grootte. Ze zijn gemaakt van robuust aluminium, wat de stabiliteit en stevigheid tijdens het lopen bevordert. Bovendien zijn de krukken voorzien van reflecterende handgrepen voor extra veiligheid. Deze krukken zijn met name geschikt voor gebruik tijdens herstel en revalidatieperioden na blessures.

 • Voordeel 1: Dankzij de set van 2 zwarte elleboogkrukken met brede en flexibele krukdoppen profiteer je van een hoge mate van veiligheid en comfort tijdens gebruik. Dit komt omdat de 80 mm krukdoppen uitzonderlijke tractie bieden.
 • Voordeel 2: De elleboogkrukken zijn verstelbaar, waardoor ze perfect aangepast kunnen worden aan jouw lengte. Met 11 instelbare voorschriften vind je altijd de juiste pasvorm.
 • Voordeel 3: Deze krukken zijn gemaakt van stevig aluminium. Dit zorgt voor extra stabiliteit tijdens het lopen, waardoor je meer zekerheid en comfort ervaart.
 • Voordeel 4: De onderarmkrukken van KMINA beschikken over reflecterende grepen. Dit verhoogt jouw zichtbaarheid in het donker en draagt bij aan je veiligheid.
 • Voordeel 5: De krukken worden aanbevolen voor gebruik in herstel- en revalidatieperiodes na blessures. Ze zijn speciaal ontworpen om je te ondersteunen in deze uitdagende periodes en je te helpen om efficiënt te herstellen.
 • Nadeel 1: De beschrijving vermeldt dat de elleboogkrukken verstelbaar zijn met 11 voorschriften. Dit kan een beetje overweldigend en ingewikkeld zijn voor sommige gebruikers, vooral als ze niet erg technisch aangelegd zijn of als ze in een pijnlijke of vermoeide toestand zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de stevige aluminium wandelstok de stabiliteit van de gebruiker verhoogt, kan deze ook zwaarder zijn dan krukken gemaakt van andere, lichtere materialen. Dit kan het moeilijker en vermoeiender maken om ze te gebruiken, vooral voor langere perioden.
 • Nadeel 3: De KMINA krukken hebben reflecterende handgrepen. Hoewel dit een veiligheidsfunctie is, kunnen sommige gebruikers het als een esthetisch nadeel beschouwen, vooral als ze de voorkeur geven aan een meer ingetogen, minder opvallend design.
 • Nadeel 4: De beschrijving zegt dat deze krukken worden aanbevolen voor gebruik tijdens herstel- en revalidatiewerkzaamheden. Dat betekent dat ze misschien niet de beste keuze zijn voor langdurig of permanent gebruik, of voor gebruikers die een meer duurzame mobiliteitsoplossing nodig hebben.
 • Nadeel 5: De krukken hebben brede en flexibele krukdoppen van 80 mm voor extra tractie en comfort. Hoewel dit op het eerste gezicht een voordeel lijkt, kunnen grotere doppen meer ruimte innemen bij het opbergen en kunnen ze in sommige situaties minder handig zijn als je stapruimte beperkt is.

Onze favoriet #9

Fdi Krukken

Fdi Krukken

Waarom we het gekozen hebben

De FDI Opticomfort Premium krukken zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar robuuste en lichte ondersteuning. Met een gewicht van slechts 540 gram zijn deze krukken gemaakt van hoogwaardig aluminium voor optimale stabiliteit. Ze kunnen een gewicht tot 130 kg dragen en zijn eenvoudig in hoogte verstelbaar met 14 verschillende instellingen. Een gevoerde handgreep en armleuning zorgen voor comfort en schokabsorptie, en voorkomen uitglijden. De krukken zijn voorzien van een antislip eindkap voor extra veiligheid. Ze zijn ideaal voor intensief gebruik, met name als je lijdt aan ernstig of definitief letsel. Kortom, met deze FDI krukken krijg je veilige, comfortabele en betrouwbare ondersteuning voor elke dag.

 • Voordeel 1: De Opticomfort Premium krukken van FDI zijn robuust en licht, gemaakt van hoogwaardig aluminium, wegen slechts 540 gram en zijn veilig te gebruiken. Deze lichtheid draagt bij aan je stabiliteit en balans tijdens het gebruik.
 • Voordeel 2: Dit product is zeer duurzaam, aangezien het een maximale gewichtscapaciteit heeft van 130 kg. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, zelfs als je een zwaarder persoon bent, deze krukken staan voor je klaar.
 • Voordeel 3: Het heeft 14 hoogte-instellingen op intervallen van 25 mm. Dit betekent dat je de hoogte kan aanpassen naar je eigen comfort en behoefte, waardoor je de optimale pasvorm voor jou persoonlijk kan vinden.
 • Voordeel 4: De FDI krukken zijn ontworpen met een gevoerde handgreep en leuningen. Deze features verbeteren de schokabsorptie en voorkomen dat je hand wegglijdt, wat zorgt voor meer veiligheid en comfort tijdens het gebruik.
 • Voordeel 5: Deze krukken zijn ook ontworpen met een antislip eindkap aan de onderkant, wat zorgt voor een betere grip en contact met de vloer. Dit merk je aan de toegenomen veiligheid als je ze gebruikt.
 • Voordeel 6: Ze zijn speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik, vooral voor mensen die lijden aan ernstige of blijvende verwondingen. Dit geeft aan dat ze aangeraden worden voor ondersteuning bij langdurig lopen, wat ze zeer veelzijdig maakt voor verschillende gebruikers.
 • Het is belangrijk op te merken dat de volgende nadelen voortkomen uit de productbeschrijving zelf, dus het kan zijn dat deze problemen niet bij alle gebruikers voorkomen, maar ze zijn zeker punten om in overweging te nemen. Hier zijn de vijf mogelijke nadelen van de Opticomfort Premium Krukken:
 • Nadeel 1: Ze zijn misschien te licht. Ondanks dat ze zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, wegen de krukken slechts 540 gram, wat zou kunnen betekenen dat ze niet de stabiliteit bieden die sommige mensen met een zwaarder lichaamsgewicht nodig hebben.
 • Nadeel 2: De regelingen kunnen lastig zijn. Met 14 hoogteregelingen zou je denken dat je naar behoefte kunt aanpassen, maar het kan zijn dat de optimale hoogte zich ergens tussen twee regelstanden bevindt, waardoor deze minder comfortabel zijn.
 • Nadeel 3: Ondanks dat ze beschikken over een gevoerde handgreep, kan deze na verloop van tijd ongemakkelijk worden. Afhankelijk van de frequentie en duur van het gebruik, kan de demping onvoldoende blijken voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 4: De antislip eindkap aan de onderkant van de krukken kan mogelijk gemakkelijk verslijten, vooral bij intensief gebruik. Dit zou de veiligheid van de krukken in gevaar kunnen brengen, omdat ze dan minder grip zouden hebben op verschillende ondergronden.
 • Nadeel 5: Hoewel speciaal ontwikkeld voor mensen met ernstige of langdurige verwondingen, zouden deze krukken ongemakkelijk of onpraktisch kunnen zijn voor gebruikers die ze voor langere perioden moeten gebruiken. Dit is iets om in gedachten te houden bij het overwegen van deze krukken.

Onze favoriet #10

Kmina Krukken

Kmina Krukken

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KMINA krukken zijn een set van 2 veilige en comfortabele elleboogkrukken met een breed en flexibel steunpunt, waardoor ze een grote grip op de grond bieden. De krukken hebben 11 hoogte-instellingen en passen zich perfect aan jouw lengte aan. Ze zijn gemaakt van aluminium, wat duurzaamheid en stabiliteit garandeert. Niet alleen zijn ze sterk, maar ook comfortabel, met verstelbare elleboogsteunen en hygiënische, afwasbare en verwisselbare neopreen hoesjes op de handgrepen, die de pijn in handen en polsen verlichten. Deze lichtgewicht aluminium krukken worden aanbevolen voor herstelperiodes en blessure-revalidatie.

 • Voordeel 1: De KMINA krukken bieden veiligheid – ze zijn uitgerust met een brede en flexibele punt met een diameter van 80 mm, wat zorgt voor een grote grip op de grond en daarmee voor een stabiele en comfortabele wandelervaring.
 • Voordeel 2: Ze zijn perfect aanpasbaar aan de gebruiker dankzij de 11 hoogte-instellingen. Dit maakt deze krukken geschikt voor volwassenen van alle lengtes en past zich perfect aan de lengte van de gebruiker aan voor een optimale houding tijdens het lopen.
 • Voordeel 3: De krukken zijn bestendig – gemaakt van aluminium, deze gewatteerde krukken verbeteren en vergroten de stabiliteit en het evenwicht van gebruikers tijdens het lopen. Dit maakt ze bijzonder duurzaam en betrouwbaar.
 • Voordeel 4: KMINA krukken bewijzen dat comfort en steun hand in hand kunnen gaan. Ze zijn uitgerust met verstelbare elleboogsteunen en comfortabele, hygiënische hoezen op de handgrepen. Deze neopreen hoezen met interne siliconen verminderen pijn in je handen en polsen en zijn bovendien uitwasbaar en verwisselbaar.
 • Voordeel 5: Deze krukken zijn bijzonder geschikt voor perioden van herstel en blessure-revalidatie. Ze zijn licht van gewicht, wat het gebruik ervan minder belastend maakt tijdens deze gevoelige periodes, terwijl ze toch de nodige ondersteuning en stabiliteit bieden.
 • Het is belangrijk op te merken dat de besproken knelpunten kunnen variëren afhankelijk van autonome gebruikerservaringen. Gebaseerd op de bovenstaande product beschrijving kunnen we vijf potentiële nadelen van de KMINA krukken identificeren:
 • Nadeel 1: Je moet mogelijk rekening houden met de flexibiliteit van de punt. Hoewel deze breed is en een grote grip op de grond biedt, kan de flexibiliteit voor sommige gebruikers als instabiel worden ervaren, wat mogelijk iets minder veilig voelt.
 • Nadeel 2: Hoewel het feit dat de krukken verstelbaar zijn in veel gevallen als een voordeel wordt gezien, kan het ook zijn dat je veel tijd en moeite moet steken in het vinden van de perfecte instelling voor jou.
 • Nadeel 3: De krukken zijn gemaakt van aluminium. Hoewel dit materiaal sterk en licht is, kan het minder comfortabel zijn en minder schokken absorberen in vergelijking met krukken die gemaakt zijn van materialen met een grotere dichtheid.
 • Nadeel 4: Hoewel de comfortabele en hygiënische hoezen op de handgrepen zorgen voor minder pijn in handen en polsen, moet je er wel rekening mee houden dat je deze hoezen mogelijk regelmatig moet wassen en verwisselen, wat extra onderhoud vraagt.
 • Nadeel 5: Deze krukken lijken voornamelijk aanbevolen voor gebruik tijdens herstel en revalidatie van blessures. Dit betekent dat ze mogelijk niet de beste keus zijn voor langdurig of permanent gebruik.

Als conclusie kunnen we zeggen dat er een breed scala aan krukken is die op de markt zijn getest, elk met zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Het is belangrijk dat jij de kruk kiest die het beste aan jouw behoeften voldoet. Of je nu op zoek bent naar comfort, duurzaamheid, stabiliteit of draagbaarheid, onze lijst met de 10 beste producten biedt opties die aan al deze criteria voldoen. Onthoud dat de keuze van de juiste krukken jouw mobiliteit kan verbeteren en je herstelproces kan versnellen. Doe dus je onderzoek, vergelijk de opties en kies de kruk die het beste bij jou past.

Inhoudsopgave