a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Landingspagina Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een uitgebreide analyse en overzicht van de meest recente landingspagina-statistieken verwachten, waarmee u uw website kunt optimaliseren en de effectiviteit van uw online marketingstrategie kunt verbeteren.

  • 4. Belangrijkste landingspagina’s zien conversiepercentages die hoger zijn dan 20% volgens WordStream.
  • 5. Uit onderzoek van Unbounce blijkt dat 63% van de marketeers hun beste landingspagina’s tekstinhoud tweemaal per maand of meer optimaliseren.
  • 8. HubSpot suggereert dat landingspagina’s met meerdere aanbiedingen 266% minder leads genereren dan single-aanbieding pagina’s.
  • 9. Meer dan 50% van de totale klikken op zoekadvertenties genereren mobiele platforms, volgens Wordstream.
  • 10. Marketing Experiments voerde een studie uit die laat zien dat het verwijderen van de navigatiebalk van een landingspagina de conversiepercentages met 100% kan verhogen.

Actuele Landingspagina Statistieken

4. Belangrijkste landingspagina’s zien conversiepercentages die hoger zijn dan 20% volgens WordStream.

Dit statistiek verwijst naar de efficiëntie van de belangrijkste landingspagina’s op verschillende websites. Volgens de gegevens van WordStream, converteren deze pagina’s bezoekers met een percentage dat groter is dan 20%. Met conversie bedoelen we het omzetten van sitebezoekers in klanten of gebruikers die een gewenste actie uitvoeren, zoals een aankoop doen of zich abonneren op een nieuwsbrief. Dit hoge conversiepercentage toont aan dat deze landingspagina’s effectief zijn in het overhalen van bezoekers om een gewenste actie te voltooien. Als u een website-eigenaar bent of werkt in digitale marketing, laat deze statistiek het belang zien van het hebben van een goed ontworpen en boeiende landingspagina om uw bedrijfsdoelen te bereiken.

5. Uit onderzoek van Unbounce blijkt dat 63% van de marketeers hun beste landingspagina’s tekstinhoud tweemaal per maand of meer optimaliseren.

Uit recent onderzoek van Unbounce, een marketing platform, blijkt dat een aanzienlijk deel van de marketeers, namelijk 63%, actief bezig is met het constant verbeteren van hun beste landingspagina’s. Landingspagina’s zijn webpagina’s waarop een bezoeker terechtkomt na het klikken op een link, bijvoorbeeld in een e-mail of op een andere website. Deze optimalisatie gebeurt volgens de statistieken minstens tweemaal per maand, wat aantoont dat marketeers begrijpen hoe belangrijk het is om hun inhoud up-to-date en relevant te houden. Dit kan onder andere door het vernieuwen van de tekstinhoud. Dit geeft u als lezer een idee van het belang van actieve betrokkenheid en voortdurende verbetering in de wereld van online marketing. Het onderstreept ook het belang van het regelmatig testen en aanpassen van strategieën om ervoor te zorgen dat marketing inspanningen zo effectief mogelijk zijn.

8. HubSpot suggereert dat landingspagina’s met meerdere aanbiedingen 266% minder leads genereren dan single-aanbieding pagina’s.

Volgens de statistiek van HubSpot, merkt u wellicht dat landingspagina’s waarmee meerdere aanbiedingen worden gepromoot 266% minder leads genereren dan pagina’s die slechts een enkele aanbieding promoten. Dit betekent dat wanneer een bezoeker op uw landingspagina komt en te veel keuzes of aanbiedingen ziet, ze eerder overweldigd kunnen raken en besluiten om helemaal geen actie te ondernemen. Aan de andere kant, als een landingspagina slechts één duidelijke, gerichte aanbieding heeft, is de bezoeker gemakkelijker in staat om een beslissing te nemen, waardoor de kans groter is dat ze een waardevolle lead worden. Dit suggereert dat voor effectieve leadgeneratie, een gerichte en eenvoudige aanpak vaak het beste werkt.

9. Meer dan 50% van de totale klikken op zoekadvertenties genereren mobiele platforms, volgens Wordstream.

Uit de gegevens van Wordstream blijkt dat mobiele platforms de boventoon voeren in termen van interactie met zoekadvertenties. Meer dan de helft – over 50% om precies te zijn – van de totale klikken op deze advertenties worden gegenereerd via mobiele apparaten. Dit betekent dat wanneer mensen op zoekadvertenties klikken, het waarschijnlijker is dat ze dit doen op hun smartphone of tablet dan op een desktop. Dit onderstreept het groeiende belang en de dominantie van mobiele platforms in de huidige digitale marketingwereld. Daarom, als u overweegt om in digitale advertenties te investeren, is het cruciaal om uw aandacht te richten op het optimaliseren van mobiele advertenties om het beste rendement op uw investering te behalen.

10. Marketing Experiments voerde een studie uit die laat zien dat het verwijderen van de navigatiebalk van een landingspagina de conversiepercentages met 100% kan verhogen.

Uit de studie van Marketing Experiments bleek dat het verwijderen van de navigatiebalk van een landingspagina kan leiden tot een verdubbeling, of een verhoging van 100%, van de conversiepercentages. Een conversiepercentage is het percentage bezoekers dat een bepaalde actie voltooit zoals het invullen van een form, het aanmelden voor een nieuwsbrief, of het doen van een aankoop, op uw website. Dit betekent dat door het simpelweg verwijderen van uw navigatiebalk, u het potentieel heeft om het aantal mensen dat de gewenste actie op uw pagina voltooit te verdubbelen. Dit kan aantonen dat het minimaliseren van afleidingen, zoals een navigatiebalk, het voor gebruikers gemakkelijker kan maken om zich te concentreren op de hoofdinhoud van de pagina en het voltooien van de opgeroepen actie.

Referenties

0. – https://marketingexperiments.com

1. – https://unbounce.com

2. – https://www.wordstream.com

3. – https://blog.hubspot.com

Originally posted 2023-11-14 12:14:10.

Inhoudsopgave