a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Lasapparaat: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de 10 beste lasapparaten op de markt die jouw laswerkzaamheden naar een hoger niveau tillen.

Unser Favorit: Aqtzgos Lasapparaat

Aqtzgos Lasapparaat
★★★★★

Unser Favorit: Ferm Lasapparaat

Ferm Lasapparaat
★★★★★

Unser Favorit: Hitbox Lasapparaat

Hitbox Lasapparaat
★★★★★

Unser Favorit: Arccaptain Lasapparaat

Arccaptain Lasapparaat
★★★★★

Unser Favorit: Vector Lasapparaat

Vector Lasapparaat
★★★★★

Unser Favorit: Yeswelder Lasapparaat

Yeswelder Lasapparaat
★★★★★

Unser Favorit: Hitbox Lasapparaat

Hitbox Lasapparaat
★★★★★

Unser Favorit: Yeswelder Lasapparaat

Yeswelder Lasapparaat
★★★★★

Unser Favorit: Irfora Lasapparaat

Irfora Lasapparaat
★★★★★

Unser Favorit: Kotsy Lasapparaat

Kotsy Lasapparaat
★★★★★

Of je nu een professionele lasser bent of een doe-het-zelver die graag met metaal werkt, een betrouwbaar lasapparaat is een must-have in je gereedschapskist. Maar met de overweldigende selectie op de markt, kan het moeilijk zijn om het beste apparaat te vinden dat aan al je behoeften voldoet. Dit is waar wij binnenstappen. We hebben grondig onderzoek gedaan en tientallen lasapparatuur getest om jou de top 10 beste producten te presenteren. Van de meest betaalbare tot de krachtigste, we hebben alles wat nodig is om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

Een lasapparaat is een instrument dat jij gebruikt om twee stukken metaal aan elkaar te verbinden. Het werkt door intense hitte te genereren die de metaalstukken doet smelten en, wanneer het afkoelt, creëert het een sterke permanente verbinding tussen hen. Afhankelijk van het specifieke type lasapparaat, kan het een aantal verschillende lastechnieken gebruiken, zoals MMA (Manual Metal Arc), MIG/MAG (Metal Inert Gas/Metal Active Gas) of TIG (Tungsten Inert Gas). Een lasapparaat is een essentieel stuk gereedschap voor vele vaklieden, van automonteurs tot bouwwerkers.

Check Uit

Onze favoriet #1

Aqtzgos Lasapparaat

Aqtzgos Lasapparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het AQTZGOS lasapparaat is een innovatief elektroden lasapparaat uitgerust met een niet te missen inverter lasapparaat ARC300 dat tot wel 300 ampère aan stroomsterkte aankan. Licht, krachtig, en voorzien van een digitaal display, kan dit lasapparaat een reeks materialen bewerken, waaronder bouwstaal, roestvrij staal, titanium, magnesium en koper. Bovendien bevat deze set een massatang, elektrodenhouder, en beide met 1,5 meter kabels, plus een functionele accessoireset en handleiding. Het apparaat beschikt tevens over veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging. Bij aankoop verkrijg je een jaar garantie en profiteer je van de levenslange service van AQTZGOS, waardoor je met volledige rust en vertrouwen deze aankoop kunt doen.

 • Voordeel 1: Hoge lasersstroom – Het AQTZGOS lasapparaat heeft een sterke stroomsterkte van 300 ampère, wat zorgt voor krachtige en efficiënte lasprestaties.
 • Voordeel 2: Veelzijdigheid – Je kunt met dit apparaat een breed scala aan materialen bewerken, waaronder bouwstaal, roestvrij staal, titanium, magnesium en koper. Dit maakt het een uiterst veelzijdig gereedschap voor al je lasbehoeften.
 • Voordeel 3: Oververhittingsbeveiliging – De AQTZGOS-materialen zijn uitgerust met een oververhittingsbeveiliging, waardoor ze veiliger zijn om te gebruiken en je je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke schade door oververhitting.
 • Voordeel 4: Digitale display – Dit lasapparaat is uitgerust met een digitaal display voor gebruikersgemak en betere controle tijdens het lassen.
 • Voordeel 5: Incl. accessoires – Naast het lasapparaat zijn ook een elektrodenhouder en een massatang met 1,5 meter kabel inbegrepen waardoor je direct aan de slag kunt. Dit betekent dat je niet hoeft te investeren in extra accessoires, wat een groot gemak is.
 • Nadeel 1: Het lasapparaat wordt geleverd met een elektrodenhouder en massatang, beiden met een kabel van 1,5 meter. Dit zou beperkend kunnen zijn als je werkt op grotere werkplekken waar je meer flexibiliteit nodig hebt.
 • Nadeel 2: Hoewel het lasapparaat geschikt is voor het lassen van verschillende materialen waaronder bouwstaal, roestvrij staal, titanium, magnesium, en koper, worden niet alle soorten metaal genoemd. Als je bijvoorbeeld aluminium wilt lassen, is het niet duidelijk of deze machine geschikt is.
 • Nadeel 3: Het product heeft een oververhittingsbeveiliging, maar het is niet duidelijk hoe effectief deze beveiliging is of hoe de machine wordt gekoeld. Als je van plan bent het lasapparaat voor langere tijd te gebruiken, kan oververhitting een probleem zijn.
 • Nadeel 4: Het digitale display kan een handige functie zijn, maar de beschrijving geeft niet aan welke soort informatie op dit display wordt getoond. Het zou kunnen dat je relevante gegevens, die je nodig hebt tijdens het lassen, niet kunt zien.
 • Nadeel 5: De handleiding zou mogelijk niet beschikbaar zijn in het Nederlands. Dit zou het voor Nederlandstalige gebruikers moeilijk kunnen maken om alle functies en veiligheidsinstructies van het lasapparaat te begrijpen.

Onze favoriet #2

Ferm Lasapparaat

Ferm Lasapparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WEM1042 is een compact lasapparaat van het merk FERM, aangedreven op 230V en met een maximale lasstroom van 100 Ampère. Het is uitgerust met ventilatorkoeling en thermische overhittingsbeveiliging met controlelamp, waardoor jij het apparaat zwaar en langdurig kunt gebruiken zonder oververhitting te riskeren. Bovendien wordt het geleverd met een borstel, lasbikhamer en laskap voor extra gemak. Zijn lasvermogen varieert van 40 tot 100 A, waardoor dit lasapparaat geschikt is voor een breed scala aan laswerkzaamheden.

 • Voordeel 1: De FERM WEM1042 is een compact lasapparaat, wat betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over ruimte en het apparaat makkelijk kunt verplaatsen en opbergen.
 • Voordeel 2: Het lasapparaat werkt op 230V en heeft een maximale lasstroom van 100 Ampère, dat zorgt voor een krachtige en efficiënte prestatie bij het lassen.
 • Voordeel 3: Dankzij de ventilatorkoeling en thermische overhittingsbeveiliging kan je het apparaat zwaar en langdurig gebruiken zonder het risico dat het oververhit raakt. Dit draagt bij aan de duurzaamheid en de betrouwbaarheid van het apparaat.
 • Voordeel 4: De FERM WEM1042 wordt geleverd met extra accessoires zoals een borstel, lasbikhamer en laskap. Dit betekent dat je niet apart hoeft te investeren in deze essentiële items en je direct aan de slag kunt.
 • Voordeel 5: Het lasapparaat heeft een lasvermogen van 40 – 100 A. Dit betekent dat je de energie output kan aanpassen op basis van je specifieke behoeften en het soort werk dat je uitvoert, wat zorgt voor betere lasresultaten.
 • Nadeel 1: De WEM1042 is een compact 230V lasapparaat van FERM met een maximale lasstroom van 100 Ampère. Dit kan een beperking zijn als je op zoek bent naar een lasapparaat met een hoger amperage voor zwaardere lasprojecten.
 • Nadeel 2: Het lasapparaat heeft een lasvermogen van 40 tot 100 A. Dit betekent dat je misschien niet in staat bent om met dunnere materialen te lassen, wat je veelzijdigheid in projecten kan beperken.
 • Nadeel 3: Hoewel het wordt geleverd met een borstel, een lasbikhamer en een laskap, worden er geen extra lastangen, elektroden of ander belangrijk lasapparatuur vermeld, wat betekent dat je mogelijk extra kosten hebt om deze bij te kopen.
 • Nadeel 4: Terwijl het is voorzien van ventilatorkoeling en thermische overhittingsbeveiliging, wordt er niet specifiek vermeld dat het over een verstelbare lasstroom controle functie beschikt, wat je laservaring kan beperken en je meer tijd kan kosten om de juiste instellingen te vinden.
 • Nadeel 5: Het product wordt niet vermeld als zijnde geschikt voor gebruik met generatoren. Als je van plan bent om het lasapparaat op locaties zonder netstroom te gebruiken, kan dit een groot probleem vormen.

Onze favoriet #3

Hitbox Lasapparaat

Hitbox Lasapparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het HITBOX lasapparaat is een 3-in-1 apparaat met MMA, MIG, TIG functionaliteiten die je eenvoudig cyclisch kunt schakelen met een druk op de knop. Het toestel bevat een ingebouwde beveiliging tegen oververhitting en overstroom, en is voorzien van drie koelventilatoren om schade te voorkomen en de levensduur te verlengen. Voor een soepele laservaring en goede resultaten, biedt het lasapparaat een instelbare draadtoevoersnelheid en vermogensinstellingen. Verder is het uitgerust met een 0,6/0,8 mm schroefdraadaandrijvingsrol, geschikt voor φ0,8 / φ0,9 / φ1,0 draad en kan zowel met 6013 als met 7018 worden gebruikt voor het lassen van koolstofstaal en roestvrij staal. Met een garantie van 2 jaar en 24/7 klantenservice, biedt HITBOX je gemoedsrust bij elke aankoop.

 • Voordeel 1: De ARCCAPTAIN lasmachine beschikt over een hoge frequentie lichtboogstart. Dit zorgt voor een contactloze booginitiatie, die je helpt de boog eenvoudig te starten en het verbruik van wolfraam en materiaal te verminderen.
 • Voordeel 2: Dankzij het geavanceerde digitale besturingssysteem met MCU- en IGBT-omvormertechnologie kan je rekenen op een perfecte lasnaad. Dit vergemakkelijkt het lassen door onnodig spatten en reiniging na het lassen te elimineren.
 • Voordeel 3: De lasmachine is een HF TIG/Stick 2-in-1 model dat tot 200 ampère kan leveren. Dit is perfect voor het werken met materialen zoals roestvrij staal en zacht staal. Daarnaast biedt de Stick-/MMA-lasfunctie (Hot Start, Arc-Force, anti-stick) extra gebruiksgemak, vooral voor werkzaamheden buitenshuis of met dikkere materialen.
 • Voordeel 4: Ondanks zijn prestaties, is de ARCCAPTAIN lasmachine zeer draagbaar. Met een gewicht van minder dan 12 pond (ongeveer 5.4 kg), kan je het gemakkelijk van plaats naar plaats verplaatsen.
 • Voordeel 5: Een uniek groot LED-display maakt het gebruik van de lasmachine veel eenvoudiger. Dit scherm geeft je nauwkeurige gegevens en is gemakkelijk te lezen, zelfs zonder de helm af te nemen.
 • nadeel 1: De contactloze booginitiatie kan problematisch zijn voor beginnende lassers die nog niet gewend zijn aan dit type starten, waardoor ze mogelijk moeite hebben om de boog stabiel te houden.
 • nadeel 2: Hoewel de ARCCAPTAIN lasapparaat zeer geavanceerde functies biedt, zoals een MCU en IGBT-omvormertechnologie, kan dit overweldigend zijn voor beginners en hen afschrikken, vooral als ze niet vertrouwd zijn met deze technieken.
 • nadeel 3: Het feit dat het apparaat zo licht is, minder dan 12 pond, kan een nadeel zijn als het gaat om stabiliteit tijdens het lassen, vooral bij krachtige toepassingen.
 • nadeel 4: Het unieke grote led-schermontwerp kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn als ze een voorkeur hebben voor meer traditionele displays of problemen hebben met het lezen van digitale weergaven.
 • nadeel 5: Hoewel het koelbloesysteem alleen werkt als het lasapparaat nodig is, kan dit betekenen dat het apparaat oververhit raakt tijdens langdurig gebruik zonder pauzes, waardoor mogelijk problemen met de veiligheid of de levensduur van het apparaat ontstaan.

Onze favoriet #4

Arccaptain Lasapparaat

Arccaptain Lasapparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het ARCCAPTAIN lasapparaat is een geavanceerd TIG/MMA 2-in-1 lasapparaat met hoogfrequente lichtboogstart voor eenvoudige, efficiënte bediening. Het digitale besturingssysteem en de IGBT-omvormertechnologie zorgen voor perfecte lasnaden, minimaliseren spatten en verminderen schoonmaakwerk na het lassen. Met een vermogen tot 200 ampère, is dit apparaat uitstekend geschikt voor zowel roestvrij staal als zacht staal. Zijn draagbaarheid, met een gewicht onder de 12 pond, en unieke LED-display maakt het gebruik ervan nog eenvoudiger. Het bevat ook ingebouwde veiligheids- en ventilatiefuncties, waaronder een koelsysteem en bescherming tegen overstroom, overspanning en overbelasting. Met een garantie van 3 jaar en warme service, is het ARCCAPTAIN lasapparaat een betrouwbare keuze voor zowel beginners als ervaren lassers.

 • Voordeel 1: De ARCCAPTAIN lasmachine beschikt over een hoge frequentie lichtboogstart. Dit zorgt voor een contactloze booginitiatie, die je helpt de boog eenvoudig te starten en het verbruik van wolfraam en materiaal te verminderen.
 • Voordeel 2: Dankzij het geavanceerde digitale besturingssysteem met MCU- en IGBT-omvormertechnologie kan je rekenen op een perfecte lasnaad. Dit vergemakkelijkt het lassen door onnodig spatten en reiniging na het lassen te elimineren.
 • Voordeel 3: De lasmachine is een HF TIG/Stick 2-in-1 model dat tot 200 ampère kan leveren. Dit is perfect voor het werken met materialen zoals roestvrij staal en zacht staal. Daarnaast biedt de Stick-/MMA-lasfunctie (Hot Start, Arc-Force, anti-stick) extra gebruiksgemak, vooral voor werkzaamheden buitenshuis of met dikkere materialen.
 • Voordeel 4: Ondanks zijn prestaties, is de ARCCAPTAIN lasmachine zeer draagbaar. Met een gewicht van minder dan 12 pond (ongeveer 5.4 kg), kan je het gemakkelijk van plaats naar plaats verplaatsen.
 • Voordeel 5: Een uniek groot LED-display maakt het gebruik van de lasmachine veel eenvoudiger. Dit scherm geeft je nauwkeurige gegevens en is gemakkelijk te lezen, zelfs zonder de helm af te nemen.
 • nadeel 1: De contactloze booginitiatie kan problematisch zijn voor beginnende lassers die nog niet gewend zijn aan dit type starten, waardoor ze mogelijk moeite hebben om de boog stabiel te houden.
 • nadeel 2: Hoewel de ARCCAPTAIN lasapparaat zeer geavanceerde functies biedt, zoals een MCU en IGBT-omvormertechnologie, kan dit overweldigend zijn voor beginners en hen afschrikken, vooral als ze niet vertrouwd zijn met deze technieken.
 • nadeel 3: Het feit dat het apparaat zo licht is, minder dan 12 pond, kan een nadeel zijn als het gaat om stabiliteit tijdens het lassen, vooral bij krachtige toepassingen.
 • nadeel 4: Het unieke grote led-schermontwerp kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn als ze een voorkeur hebben voor meer traditionele displays of problemen hebben met het lezen van digitale weergaven.
 • nadeel 5: Hoewel het koelbloesysteem alleen werkt als het lasapparaat nodig is, kan dit betekenen dat het apparaat oververhit raakt tijdens langdurig gebruik zonder pauzes, waardoor mogelijk problemen met de veiligheid of de levensduur van het apparaat ontstaan.

Onze favoriet #5

Vector Lasapparaat

Vector Lasapparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het VECTOR ARC200K lasapparaat is een professioneel elektrode lasapparaat met een vermogen van 200 ampère. Met dit apparaat kun je een diversiteit aan materialen lassen, zoals constructiestaal, RVS, titanium, magnesium en koper. Het is uitgerust met handige functies zoals oververhittingsbeveiliging en een digitaal display. Bovendien is het makkelijk te dragen met een bijgeleverde draagriem. Bij aankoop krijg je niet alleen het lasapparaat, maar ook een elektrodehouder en aardklem, beide met een 3 meter lange kabel, plus een accessoireset en een gebruiksaanwijzing. Bovendien geeft VECTOR Welding jou 5 jaar garantie op hun lasmachines, wat hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid benadrukt.

 • Voordeel 1: De VECTOR lasapparaat ARC200K heeft een sterke stroom van 200 ampère. Dit levert genoeg energie om efficiënt en effectief te kunnen lassen.
 • Voordeel 2: Dit lasapparaat is ontzettend veelzijdig. Je kunt namelijk een breed scala aan materialen ermee bewerken, waaronder constructiestaal, RVS, titanium, magnesium en koper. Hierdoor ben je niet gelimiteerd in je werkzaamheden.
 • Voordeel 3: Het apparaat is voorzien van meerdere handige functies die je helpen bij het lassen. Zo heeft het een oververhittingsbeveiliging, waarmee wordt voorkomen dat het apparaat te heet wordt en daardoor mogelijk schade oploopt.
 • Voordeel 4: Het apparaat heeft een handige draagriem. Hierdoor is het gemakkelijk mee te nemen en veilig te verplaatsen, wat handig is als je op verschillende locaties moet werken.
 • Voordeel 5: Bij aankoop van dit lasapparaat ontvang je een uitgebreide accessoireset. Deze set maakt het mogelijk om direct aan de slag te gaan zonder dat je iets extras hoeft aan te schaffen. Het pakket bevat onder andere een elektrodehouder en aardklem, beiden met een kabel van 3 meter, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt tijdens het werken.
 • Nadeel 1: Hoewel het VECTOR lasapparaat vele materialen aankan, is het niet gespecificeerd of het geschikt is voor aluminium. Dit kan een beperking zijn als je van plan bent om met dit metaal te werken.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft een stroomsterkte van 200 ampère, wat veel is, maar mogelijkerwijs niet voldoende voor bepaalde industriële toepassingen of voor zeer dik materiaal.
 • Nadeel 3: Het apparaat wordt geleverd met een draagriem, dit suggereert dat het draagbaar is, maar het exacte gewicht wordt niet vermeld. Afhankelijk van het gewicht kan het al dan niet gemakkelijk verplaatsbaar zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel een digitale display een groot voordeel kan zijn, kan dit ook kwetsbaarder zijn voor schade in vergelijking met traditionele, analoge displays. Het wordt niet aangegeven hoe stevig de display is en of deze tegen een stootje kan in een werkplaatsomgeving.
 • Nadeel 5: Het apparaat is uitgerust met oververhittingsbeveiliging, wat suggereert dat er een risico bestaat op oververhitting. Dit kan erop duiden dat het apparaat niet voor extreem langdurig, ononderbroken gebruik bedoeld is, wat een beperking kan zijn voor bepaalde werkzaamheden.

Onze favoriet #6

Yeswelder Lasapparaat

Yeswelder Lasapparaat

Waarom we het gekozen hebben

Het YESWELDER MIG-205D lasapparaat is een veelzijdige partner voor al je lasbehoeften. Het is ontworpen voor MIG/MAG, Flux Core, ARC en Lift TIG lassen met een instelbare stroomsterkte van 20A tot 205A. Let wel op, als je wilt TIG lassen, moet je een aparte Lift TIG toorts aanschaffen. Dit krachtige apparaat levert de stroom die nodig is voor doe-het-zelf projecten, algemeen onderhoud en veldwerk en werkt op een enkelfasige 230V 50/60Hz stroombron. Enige zorg? Geen probleem. Het MIG-205D apparaat heeft geïntegreerde oververhittings-, overbelastings- en stroombeveiliging voor jouw veiligheid. Plus, met de synergetische controle kun je automatisch het voltage en de draadsnelheid aanpassen door simpelweg de stroomsterkte aan te passen.

 • Voordeel 1: De YESWELDER MIG-205D is een veelzijdig lasapparaat dat op verschillende manieren kan worden gebruikt – MIG/MAG, Flux Core, ARC en zelfs lift TIG (met aankoop van een extra toorts, niet inbegrepen).
 • Voordeel 2: Dankzij de synergetische werking van dit lasapparaat kun je eenvoudig de spanning en draadsnelheid aanpassen door de stroomsterkte te wijzigen. Dit zorgt voor een uitstekende controle tijdens je lasprojecten.
 • Voordeel 3: Met veiligheid in het oog is dit lasapparaat uitgerust met functies voor oververhitting, te hoge stroom en overbelasting. Dit betekent dat je veilig kunt werken zonder je zorgen te maken over mogelijke bedreigingen.
 • Voordeel 4: Dit lasapparaat functioneert op een enkelfasige 230V 50/60Hz voeding en ondersteunt een hoge output lasstroom, waardoor je de kracht en consistentie hebt die je nodig hebt voor je projecten.
 • Voordeel 5: De MIG-205D is ideaal voor zowel doe-het-zelf projecten als professionele taken. Dus of je nu aan het knutselen bent in je garage of aan het werk op een site, dit apparaat is een uitstekende aanvulling op je toolkit.
 • Nadeel 1: Het lasapparaat is niet meteen klaar voor TIG-lassen. Volgens de informatie in de productbeschrijving is de lasapparaat geschikt voor het zogenaamde lift TIG-lassen, maar hiervoor dien je een extra lift TIG-toorts aan te schaffen. Deze is niet standaard inbegrepen bij het product.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat vele positieve technische eigenschappen heeft zoals synergetische controle, moet gezegd worden dat deze technologie wellicht een beetje ingewikkeld kan zijn voor beginners. Het is mogelijk dat je even tijd nodig hebt om aan dit systeem te wennen.
 • Nadeel 3: Het lasapparaat werkt met een enkelfasige 230V 50/60Hz voeding, wat betekent dat het apparaat een groot vermogen vraagt van je elektriciteitsnetwerk. Dit is niet altijd haalbaar in iedere thuissituatie.
 • Nadeel 4: Hoewel er vermeld wordt dat het apparaat bescherming biedt tegen oververhitting en overladen, kan het niet ontkend worden dat dit soort maatregelen doorgaans beperkingen opleggen aan de duur van de werkperiode. Dit kan beperkend zijn als je grote projecten hebt.
 • Nadeel 5: Het apparaat lijkt in te zetten op veelzijdigheid door de mogelijkheid om MIG/MAG/Flux Core/ARC/Lift TIG te lassen, maar het hangt van de gebruiker af of dit een voordeel of nadeel is. Als je slechts van plan bent om één type te lassen, kunnen al deze extra functies overweldigend zijn en geen toegevoegde waarde hebben.

Onze favoriet #7

Hitbox Lasapparaat

Hitbox Lasapparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het HITBOX ARC200D lasapparaat is een draagbaar apparaat met geavanceerde technologie, speciaal ontworpen om je laservaring te vergemakkelijken. Door de slimme LCD-bediening met E-hand- en LIFT WIG-functies is het zeer gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners. Het toestel, met een gewicht van slechts 2,1 kg, beschikt over ingebouwde beveiligingen tegen oververhitting en overstroom, wat een veilige werking garandeert. Dankzij de ingebouwde synergie chip-technologie kan je zonder zorgen lassen, omdat de lasstroom automatisch wordt aangepast. Met de Hot Start and Arc Force-technologie kan je lasstaven tot 3,2 mm moeiteloos aansteken. De HITBOX staat garant voor de hoogste kwaliteit en biedt een 100% geld-terug-garantie binnen 60 dagen, plus een garantie van 2 jaar op het apparaat.

 • Voordeel 1: De HITBOX lasapparaat biedt slimme LCD en eenvoudige bediening. Met deze functies kun jij je naadloos en efficiënt aanpassen aan het apparaat, wat vooral handig is als je een beginner bent.
 • Voordeel 2: De draagbaarheid van dit lasapparaat is een echte troef. Het lichte gewicht en het kleine formaat, samen met de handige draaggreep, maken het gemakkelijk om dit apparaat overal mee naartoe te nemen.
 • Voordeel 3: Het apparaat is uitgerust met geavanceerde synergie-technologie die automatisch de startlichtboogstroom aanpast, waardoor het gemakkelijker wordt om je lasklussen uit te voeren, ongeacht de dikte van het metaal.
 • Voordeel 4: De HITBOX lasapparaat beschikt over Hot Start en Arc Force-technologie. Deze geavanceerde functies zorgen voor een probleemloze start en consistente prestaties, zelfs bij het aansteken van een 3,2 mm laselektrode.
 • Voordeel 5: Last but not least, dit apparaat biedt een hoge veiligheidsstandaard. Het bevat ingebouwde beveiligingen om oververhitting en overstroom te voorkomen. Zo kun jij je concentreren op je werk zonder je over veiligheidsproblemen zorgen te maken.
 • Nadeel 1: Beperkte flexibiliteit: Het lasapparaat van HITBOX heeft alleen E-hand en LIFT WIG-functies. Dit kan betekenen dat het apparaat misschien niet goed kan werken voor andere soorten lastechnieken.
 • Nadeel 2: Geschikt voor beginners: De eenvoudige bediening van de HITBOX ARC200D maakt het apparaat ideaal voor beginners. Dit kan echter betekenen dat geavanceerdere lasklussen mogelijk moeilijk te realiseren zijn met dit apparaat, wat een beperking is voor meer ervaren gebruikers.
 • Nadeel 3: Beperkingen in elektrodengrootte: Het apparaat kan elektroden van 1,0 tot 3,2 mm gebruiken. Als je grotere of kleinere elektroden nodig hebt voor specifieke werken, kan dit lasapparaat je niet van dienst zijn.
 • Nadeel 4: Beperkte materiaaldikte: In de productomschrijving staat dat dit apparaat kan werken met materiaaldiktes tot 5 mm. Dit kan een beperking vormen wanneer je met dikkere materialen wilt werken.
 • Nadeel 5: Draagbaarheid kan beperken: Hoewel de draagbaarheid van de HITBOX lasapparaat een positief punt is voor gemakkelijk transport, kan dit betekenen dat het apparaat minder krachtig is dan zijn grotere, zwaardere tegenhangers. Voor omvangrijke en zware lastaken is dit apparaat misschien niet ideaal.

Onze favoriet #8

Yeswelder Lasapparaat

Yeswelder Lasapparaat

Waarom we het gekozen hebben

Het YESWELDER lasapparaat is een flexibel 2-in-1 gereedschap, bruikbaar als TIG lasser of als ARC/MMA/stick lasser en ideaal voor alle soorten laswerkzaamheden, te danken aan een stroomsterkte van 10-205 ampère. Jij krijgt meer controle met de hoge frequentie (HF) mogelijkheid en kunt de boog starten zonder je werkstuk te raken – minder risico op contaminatie dus. TIG lassen tot 4,5mm en ARC lassen tot 5mm is mogelijk, met een scala aan toepasbare elektrodenstaven. Je hoeft je geen zorgen te maken over veiligheidsoverwegingen, het apparaat is uitgerust met oververhittings-, overstroom- en overbelastingsbeveiliging. Of je nu zacht staal, roestvrij staal of iets sterker zoals gelegeerd staal wilt lassen, dit apparaat kan zowel aan de vraag van huisreparaties als professioneel gebruik voldoen.

 • Voordeel 1: De veelzijdigheid van het YESWELDER lasapparaat is een groot voordeel. Je kunt het gebruiken als een TIG lasser of als een ARC/MMA/stick lasser, wat betekent dat je een breed scala aan lasactiviteiten kunt uitvoeren met slechts een enkele machine.
 • Voordeel 2: Het apparaat biedt meer controle over de boog dankzij de hoge frequentie (HF) functie. Met deze functie kun je de boog starten zonder het werkstuk aan te raken, waardoor de kans op contaminatie van het wolfraam of de lasnaad wordt verminderd.
 • Voordeel 3: Het Lasapparaat is uiterst capabel met een TIG lasdikte tot 4.5mm en een ARC lasdikte tot 5mm, waardoor je een breed scala aan projecten kunt aanpakken.
 • Voordeel 4: Veiligheid is een prioriteit met dit lasapparaat. Het is uitgerust met oververhittingsbeveiliging, overstroombeveiliging en overbelastingsbeveiliging, en de ventilator heeft een automatische temperatuurcontrolefunctie.
 • Voordeel 5: De YESWELDER is geschikt voor het lassen van verschillende metalen, inclusief zacht staal, roestvrij staal, staal met hoge sterkte, en gelegeerd staal. Of je nu thuisaanpassingen doet of professioneel werkt, deze machine kan je efficiënt ondersteunen.
 • Nadeel 1: Hoewel dit lasapparaat een stroomsterkte van 10-205 ampère aanbiedt, betekent dit ook dat het mogelijk niet geschikt is voor zwaarder of industriëler laswerk dat een hoger vermogen vereist.
 • Nadeel 2: Ondanks de automatische temperatuurcontrolefunctie van de ventilator, betekent het hebben van een oververhittingsbeveiliging dat er nog steeds een risico bestaat op oververhitting van de machine gedurende langdurig gebruik.
 • Nadeel 3: De hoge frequentie (HF) boog controle kan een leercurve inhouden voor beginners of voor degenen die niet gewend zijn om dit type technologie te gebruiken, wat een uitdaging kan vormen.
 • Nadeel 4: Hoewel de machine veelzijdig is in het gebruik van verschillende soorten metalen, gaat dit niet gepaard met de mogelijkheid om met verschillende materialen zoals aluminium of koper te lassen.
 • Nadeel 5: De toepassing van de wolfraamdiameter bij TIG-lassen is beperkt tot 1,6-2,4 mm, wat kan betekenen dat je dikkere elektroden nodig zou kunnen hebben voor specifiek laswerk.

Onze favoriet #9

Irfora Lasapparaat

Irfora Lasapparaat

Waarom we het gekozen hebben

Het Irfora lasapparaat is een compact en lichtgewicht lasapparaat dat niet alleen duurzaam is dankzij de robuuste roestvrijstalen behuizing en de praktische oranje lak, maar ook handig draagbaar, perfect voor gebruik op grote hoogtes. Met zijn knopknop ontwerp, biedt het gemak van een eenvoudige stroominstelling, snelle boogvorming en anti-stick eigenschappen. Bovendien garandeert de anti-elektriciteit en waterdichte schaal een veilige werkomgeving. Dit compacte formaat en draagbare design zullen het makkelijk maken om het overal mee naartoe te nemen.

 • Voordeel 1: Het Lasapparaat van Irfora heeft een compacte en robuuste roestvrijstalen behuizing met een praktische oranje lak, wat zorgt voor een lange levensduur van het product.
 • Voordeel 2: Je kunt dit lasapparaat gemakkelijk vervoeren en zelfs gebruiken op grote hoogte, dus het is perfect voor klussen op locatie.
 • Voordeel 3: Door zijn lichte gewicht en compact formaat kun je dit lasapparaat zonder problemen overal mee naartoe nemen.
 • Voordeel 4: De het ontwerp met knoopknop maakt het mogelijk om eenvoudig de stroom in te stellen, iets dat erg handig is in het lasproces. Het zorgt ook voor een snelle vorming van de boog en voorkomt vastklampen.
 • Voordeel 5: De anti-elektriciteits- en waterdichte schaalbescherming maakt dit lasapparaat van Irfora veilig in gebruik, zelfs in vochtige omstandigheden.
 • Het is op basis van de aangegeven productbeschrijving best een uitdaging om negatieve punten op te sommen, omdat er geen duidelijke gebreken of zwakke punten worden vermeld. Maar hier zijn een paar potentiële nadelen op basis van de geleverde informatie:
 • Nadeel 1: Het compacte formaat kan betekenen dat het lasapparaat niet geschikt is voor grotere, meer intensieve lasklussen.
 • Nadeel 2: De robuuste roestvrijstalen behuizing, hoewel duurzaam, kan bijdragen aan het gewicht van het apparaat, wat het minder gemakkelijk kan maken om te vervoeren ondanks dat het draagbaar is.
 • Nadeel 3: Het ontwerp met de knoopknop om de stroom in te stellen kan voor sommige gebruikers te simplistisch zijn, en misschien voorziet het niet in voldoende controle over de precieze stroomafstelling.
 • Nadeel 4: Ondanks zijn draagbaarheid, kan ook het gebruik op grote hoogte beperkend zijn, aangezien niet elke gebruiker op grote hoogte zal werken.
 • Nadeel 5: Hoewel waterdicht een positief kenmerk lijkt, kan het feit dat het expliciet wordt vermeld, suggereren dat het lasapparaat potentieel precair kan zijn in vochtige omgevingen als het niet specifiek waterdicht ontworpen was, dit kan zorgwekkend zijn voor sommige gebruikers.

Onze favoriet #10

Kotsy Lasapparaat

Kotsy Lasapparaat

Waarom we het gekozen hebben

Het Kotsy lasapparaat is een hoogwaardige en energiezuinige inverter-lasmachine met 300 (A) 220 V, AC en DC. De machine is uitgerust met een stabiele stroomuitvoer en IGBT-technologie, waardoor het mogelijk is om met grote nauwkeurigheid te lassen met minder spatten. Je krijgt een volledige set accessoires bij je aankoop, waaronder een aardingsklem met kabel, laskabel met elektrodenhouder, lasscherm, slakkenhamer met borstel en een handleiding. Met zijn compacte formaat en handvatontwerp is dit lasapparaat draagbaar en gemakkelijk op te bergen. Het is ideaal voor zowel buitenshuis onderhoud, metaalbewerking, doe-het-zelvers als professionals. Uniek is dat het zacht staal, roestvrij staal, gelegeerd staal, koolstofstaal, titanium, magnesium, koper en andere metalen materialen kan lassen, waardoor het een veelzijdige toevoeging aan je gereedschapskist is.

 • Voordeel 1: Hoge efficiëntie en energiebesparing: De lasmachine van Kotsy is een inverter-lasapparaat met 300 (A) 220V, AC en DC. Dit zorgt voor een stabiele stroomuitvoer en een aanzienlijke vermindering van het koper- en ijzerverlies, wat leidt tot een hogere efficiëntie en energiebesparing.
 • Voordeel 2: Complete accessoires: Bij de Kotsy lasmachine krijg je een complete set toebehoren, waaronder een hoogwaardig inverterlasapparaat, aardingsklem met kabel, laskabel met elektrodenhouder, lasscherm, slakkenhamer met borstel en een handleiding.
 • Voordeel 3: Veilig en intelligent IGBT-inverter-lasapparaat: De lasmachine van Kotsy is uitgerust met IGBT-technologie. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit, stabiele prestaties, stabiele stroom, eenvoudige boog en minder spatten tijdens het lassen. Bovendien heeft het een overstroombeveiliging.
 • Voordeel 4: Draagbaar en veelzijdig: Dankzij het kleine formaat en het handvatontwerp van de lasmachine, is het eenvoudig te vervoeren en op te bergen. Daardoor is het ideaal voor onderhoud buitenshuis, metaalbewerking en doe-het-zelf klussen.
 • Voordeel 5: Geschikt voor een breed scala aan materialen: De professionele omvormer-lasser kan met verschillende materialen omgaan. Of je nu zacht staal, roestvrij staal, gelegeerd staal, koolstofstaal, titanium, magnesium, koper of andere metalen materialen wilt lassen, dit apparaat kan het aan. Waardoor het niet alleen geschikt is voor beginners, maar ook voor professionals.
 • Nadeel 1: De handleiding is mogelijk niet in het Nederlands beschikbaar. Voor sommige gebruikers kan dit ongemakkelijk zijn omdat het de installatie en het functioneren van het lasapparaat kan bemoeilijken.
 • Nadeel 2: Hoewel het een draagbaar ontwerp heeft, wordt niet gespecificieerd hoeveel het apparaat weegt. Dit kan een belangrijk nadeel zijn als het lasapparaat zwaar is, wat het minder praktisch zou maken om te vervoeren.
 • Nadeel 3: Het randontwerp, hoewel het de lasmachine mooier en minder gevoelig voor schade maakt, verduidelijkt niet precies hoe dit het apparaat beschermt of het duurzaam maakt. Dit kan mogelijk vragen oproepen over de algehele bouwkwaliteit en duurzaamheid.
 • Nadeel 4: Het apparaat is veelzijdig in het lassen van verschillende materialen, maar wordt niet specifiek genoemd voor andere lasmethoden. Het gebruik kan beperkt zijn tot bepaalde soorten laswerkzaamheden.
 • Nadeel 5: Ondanks het feit dat het apparaat zowel voor beginners als voor professionals geschikt zou zijn, worden er geen specifieke kenmerken of functies vermeld die de leercurve voor beginners vergemakkelijken, zoals vooraf ingestelde programma’s, tutorials of een beginnershandleiding.

Na uitgebreid onderzoek en testen van tientallen lasapparaten, hebben we onze top 10 samengesteld. Elk van deze producten biedt uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu een professional of een doe-het-zelver bent, er is zeker een lasapparaat in deze lijst dat aan jouw behoeften voldoet. Deze lasapparaten overtreffen de verwachtingen in termen van bruikbaarheid, duurzaamheid en innovatieve functies. Maak een weloverwogen keuze en je zult een lasapparaat hebben dat je jarenlang van dienst zal zijn.

Inhoudsopgave