a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Laser Afstandsmeter: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste laser afstandsmeters op de markt, uitvoerig getest en onderzocht voor jouw gemak en nauwkeurigheid in meten.

Unser Favorit: Hanmatek Laser Afstandsmeter

Hanmatek Laser Afstandsmeter
★★★★★

Unser Favorit: Rockseed Laser Afstandsmeter

Rockseed Laser Afstandsmeter
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter

Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Professional Laser Afstandsmeter

Bosch Professional Laser Afstandsmeter
★★★★★

Unser Favorit: Ogeto Laser Afstandsmeter

Ogeto Laser Afstandsmeter
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter

Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter

Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter
★★★★★

Unser Favorit: Noyafa Laser Afstandsmeter

Noyafa Laser Afstandsmeter
★★★★★

Unser Favorit: Mileseey Laser Afstandsmeter

Mileseey Laser Afstandsmeter
★★★★★

Unser Favorit: Stanley Laser Afstandsmeter

Stanley Laser Afstandsmeter
★★★★★

Als je een professional bent die met metingen werkt, of je bent gewoon een gedreven doe-het-zelver, dan is een laser afstandsmeter een onmisbaar hulpmiddel voor je arsenaal. Met hun mogelijkheid om nauwkeurige metingen te leveren en het gemak van gebruik, kunnen deze apparaten echt een wereld van verschil maken in de manier waarop je werkt. Maar hoe kies je de beste uit de overvloed van opties die beschikbaar zijn? We hebben het harde werk voor jou gedaan en de 10 beste laser afstandsmeters in een test opgenomen. Ons nieuw onderzoek helpt je bij het maken van jouw keuze om het model te vinden dat aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. Lees dus verder om erachter te komen wat de beste laserafstandsmeters van 2022 te bieden hebben!

Een laser afstandsmeter is een handig hulpmiddel dat jij kunt gebruiken om snel en nauwkeurig afstanden te meten. Dit apparaatje werkt door een laserstraal uit te zenden die weerkaatst wordt door het object waarop je richt, en vervolgens berekent het de afstand tot dat object op basis van de tijd die de laserstraal erover doet om terug te komen. Met een laser afstandsmeter kun je dus binnen enkele seconden metingen doen en hoef je niet meer aan de slag met meetlint of rolmaat. Ideaal voor projecten waarbij nauwkeurigheid van groot belang is.

Check Uit

Onze favoriet #1

Hanmatek Laser Afstandsmeter

Hanmatek Laser Afstandsmeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HANMATEK laserafstandsmeter is een zeer nauwkeurig meetinstrument dankzij de laserprecisie-technologie. Het heeft een meetbereik van 50m met een nauwkeurigheid van ± 1,5 mm en biedt verschillende meetfuncties, waaronder oppervlakte, lengte, volume, en Pythagoras-methode. De achtergrondverlichting van het grote LCD-scherm zorgt ervoor dat je ook in donkere ruimtes goed de meetgegevens kunt aflezen. De afstandsmeter is ook voorzien van een mute-functie voor gebruik op rustige plekken, zoals bibliotheken of klaslokalen. Het apparaat is duurzaam en handzaam met een IP54 water- en stofdichtheid, harde rubberen behuizing en een handige handriem. Het slaat tot 30 meetgroepen op en schakelt automatisch uit na 150 seconden zonder bediening. Je krijgt van HANMATEK niet alleen de afstandsmeter, maar ook 2 AAA-batterijen, een handige opbergtas en 24 maanden garantie.

 • Voordeel 1: Hoge nauwkeurigheid is gegarandeerd met de HANMATEK laserafstandsmeter dankzij de laserprecisie-technologie. Dit apparaat heeft een nauwkeurigheid tot ± 0,3-50M met een meetnauwkeurigheid van ± 1,5 mm en kan afstanden meten tot 50m. Met de unieke 2 bellenniveaus kan je nog nauwkeuriger meten dan met een standaard luchtbel.
 • Voordeel 2: De achtergrondverlichting van het LCD-scherm biedt betere zichtbaarheid in donkere gebieden, wat het gebruiksgemak vergroot. Bovendien kan je met de mute-functie het akoestisch signaal aanpassen aan je behoeften, ideaal voor een rustige werkomgeving.
 • Voordeel 3: De HANMATEK laserafstandsmeter beschikt over diverse meetfuncties zoals oppervlakte, afstand, lengte, volume en continue meting. Het apparaat kan ook metingen uitvoeren via de Pythagoras-methode – een drie punts meting, en optellen en aftrekken. Dit zorgt voor veelzijdigheid in je metingen.
 • Voordeel 4: De duurzaamheid en gebruiksgemak van dit apparaat zijn verzekerd door de IP54 waterdichtheid en stofbeschermingsfunctie. De compacte afmetingen en de harde rubberen behuizing zorgen voor een goede grip, terwijl de handriem zorgt voor een stabiele greep en gemakkelijk vervoer.
 • Voordeel 5: Het beheer van je gegevens is eenvoudig met de HANMATEK laserafstandsmeter, omdat het 30 groepen van data geheugen heeft. Daarnaast is het mogelijk om de gegevens handmatig te verwijderen indien nodig. Ook beschikt het over een automatische uitschakelfunctie na 150 seconden van inactiviteit, ideaal om energie te sparen.
 • Nadeel 1: Hoewel de laserafstandsmeter van HANMATEK een hoge nauwkeurigheid belooft, is er nog steeds een kans op een kleine afwijking van ± 1,5 mm. Voor een professional die zeer precieze metingen nodig heeft, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 2: De HANMATEK laserafstandsmeter heeft weliswaar een mute-functie, maar als je deze per ongeluk inschakelt in een lawaaierige omgeving, is er een mogelijkheid dat je belangrijke akoestische signalen mist.
 • Nadeel 3: De laserafstandsmeter wordt geleverd met 30 groepen datageheugen, maar je moet de gegevens handmatig verwijderen. Dit kan tijdrovend zijn als je een groot aantal metingen moet doen.
 • Nadeel 4: Hoewel de meter is voorzien van een water- en stofbeschermingsfunctie, is deze slechts IP54, waardoor de meter niet volledig bestand is tegen water en stof. Dit kan de levensduur en functionaliteit beïnvloeden als je hem vaak in ruwe omstandigheden gebruikt.
 • Nadeel 5: De laserafstandsmeter schakelt automatisch uit na 150 seconden zonder bediening om elektriciteit te besparen. Terwijl dit energiebesparend kan zijn, kan het ook vervelend zijn als je het apparaat regelmatig opnieuw moet inschakelen tijdens je werk.

Onze favoriet #2

Rockseed Laser Afstandsmeter

Rockseed Laser Afstandsmeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Laser Afstandsmeter van het merk RockSeed is een betrouwbaar meetinstrument, ideaal voor het nauwkeurig meten van afstanden tussen 0,04 en 50 meter, met een foutmarge van slechts ± 2 mm. Je kunt de meeteenheden makkelijk wisselen tussen meters, voet, inch, of een combinatie. Met zijn verbeterde nivellering van 2 bellen is het vinden van de horizontale richting kinderspel, wat helpt om hoekmetingen nog nauwkeuriger te maken. De afstandsmeter biedt ook variëteit aan functies zoals lengtemeting, oppervlaktebepaling, volumeberekening en continue afstandsmeting en het handige autosum-functie maakt je klus nog makkelijker. Dankzij het compacte, stof- en waterdichte IP54-ontwerp en bijpassende polsband, is het een ideaal hulpmiddel voor moeilijke werkomstandigheden en het gemakkelijk te dragen naar verschillende locaties. Het heeft een groot verlicht LCD-scherm voor betrouwbare meetresultaten en opslagmogelijkheden voor 20 metingen. RockSeed biedt een pakket dat de S2 50M/165ft afstandsmeter, 2 AAA-batterijen, een gebruikershandleiding, en een draaglus bevat, met een zorgeloze garantie van 24 maanden.

 • Voordeel 1: Ultra-precisie Metingen – De RockSeed Laser Afstandsmeter biedt je betrouwbare lengtemetingen van 0,04 tot 50m met een meetnauwkeurigheid van ± 2mm. Dit zorgt ervoor dat je werk altijd uiterst nauwkeurig is. Bovendien vereenvoudigen de verbeterde nivellering van 2 bellen en de 2 referentiepunten voor meting je taken.
 • Voordeel 2: Multifunctionaliteit – Je geniet van verschillende functies zoals lengtemeting, oppervlaktebepaling, volumeberekening en continue afstandsmeting. Deze functies voldoen aan je uiteenlopende behoeften, of je nu in grote ruimtes zoals gebouwen of appartementen werkt of in de industrie.

  Voordeel 3: Compact & Draagbaar – Met het stofdichte en waterdichte IP54 ontwerp, kun je er gerust op zijn dat je afstandsmeter zelfs onder moeilijke werkomstandigheden optimaal wordt beschermd. Het antislip pocket ontwerp en de meegeleverde polsband voorkomen wegglijden en de stoffen tas maakt het vervoer gemakkelijk.

 • Voordeel 4: Professioneel Gebruik – Het grote verlichte LCD-display zorgt ervoor dat je meetresultaten altijd betrouwbaar zijn. De 20 gegevensrecords en callback-functie zijn uiterst handig voor beoordeling en berekening. Daarnaast kun je het geluidssignaal uitschakelen met slechts één druk op de knop.

  Voordeel 5: Meegeleverde Accessoires – De RockSeed Laser Afstandsmeter wordt geleverd met 2 AAA-batterijen, een gebruikershandleiding en een draaglus, wat betekent dat je direct aan de slag kunt zonder extra accessoires te hoeven kopen.

 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat kan meten tot een nauwkeurigheid van ± 2 mm, kunnen er momenten zijn waarop je een veel grotere precisie nodig hebt, vooral voor gedetailleerde engineering- of bouwtoepassingen.
 • Nadeel 2: De afstandsmeter werkt op 2 AAA-batterijen. Dit betekent dat je altijd een set reservebatterijen bij de hand moet hebben, voor het geval de bestaande batterijen leeg raken tijdens een belangrijke meting.
 • Nadeel 3: Het apparaat heeft slechts 2 referentiepunten om te kiezen als startpunt voor de meting (voorkant en achterkant van het apparaat), wat de flexibiliteit beperkt.
 • Nadeel 4: De IP54-classificatie betekent dat het stof- en waterbestendig is, maar niet volledig stofdicht of waterdicht. Hierdoor kan het minder robuust zijn onder extreem moeilijke werkomstandigheden.
 • Nadeel 5: Het apparaat kan maximaal 20 metingen opslaan, wat mogelijk niet voldoende is voor complexe projecten of voor gebruikers die veel metingen moeten regelen en erop terugkijken.

Onze favoriet #3

Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter

Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden Laserafstandsmeter is een precisie-instrument waarmee je moeiteloos en nauwkeurig afstanden tot maximaal 20 meter kunt meten. Met een eenvoudige dubbelklik op de knop bereken je het oppervlak van de ruimte. Dankzij diverse extra opzetstukken zoals een lintadapter, wieladapter en lijnadapter, kun je dit apparaat voor een breed scala aan toepassingen gebruiken. Het gebruiksvriendelijke ontwerp met één toets maakt het meten extra eenvoudig: gewoon klikken en meten. In de doos vind je naast de Zamo ook 2x AAA-batterijen (1,5 V), een beknopte handleiding, een uitgebreide gebruiksaanwijzing en natuurlijk de diverse opzetstukken.

 • Voordeel 1: De Bosch Professional laserafstandsmeter is professioneel ontworpen voor compatibiliteit, eenvoud, snelheid, en nauwkeurigheid. Dankzij de ISO-certificering weet je zeker dat de meetresultaten van hoge kwaliteit zijn.
 • Voordeel 2: Deze laserafstandsmeter is zeer veelzijdig. Hij heeft functies voor intuïtieve lengtemeting, indirecte hoogtemeting, en zelfs oppervlakte- en inhoudsberekening. Ook onthoudt hij de laatste tien metingen voor je, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het kwijtraken van gegevens.
 • Voordeel 3: Met zijn compacte afmetingen en stevige, schokbestendige behuizing past deze laserafstandsmeter gemakkelijk in je dagelijkse werkzaamheden. Hij is ontworpen om te weerstaan aan de eisen van professioneel gebruik.
 • Voordeel 4: Dankzij de technische specificaties, waaronder een IP54-classificatie, valbestendigheid van 1 m en een meetbereik tot max. 40 m, kun je erop vertrouwen dat dit instrument geschikt is voor zelfs de meest uitdagende taken.
 • Voordeel 5: Alles wat je nodig hebt is inbegrepen: de Bosch Professional laserafstandsmeter GLM 40, 2x 1,5 V LR03 (AAA) batterijen en een handige opbergtas. Daarmee ben je klaar om direct aan de slag te gaan, waar je werk je ook heen brengt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bosch Professional laserafstandsmeter valbestendig is tot 1 m, kan deze beschadigd raken als deze van een grotere hoogte valt. Hierdoor is het nodig om extra voorzichtig te zijn bij gebruik op grote hoogten.
 • Nadeel 2: De meetnauwkeurigheid is ±1,5 mm, wat betekent dat er een kleine foutmarge is. Voor sommige professionele toepassingen waar uiterste precisie vereist is, kan dit minder ideaal zijn.
 • Nadeel 3: Dit apparaat is afhankelijk van batterijen voor stroom. Hierdoor kan het zijn dat je de batterijen regelmatig moet vervangen, vooral bij frequent gebruik.
 • Nadeel 4: Hoewel dit apparaat een meetbereik heeft van maximaal 40 meter, kan dit voor sommige grote bouw- of renovatieprojecten beperkend zijn.
 • Nadeel 5: De opbergtas die bij het apparaat wordt geleverd kan mogelijk niet voldoende bescherming bieden bij transport of bij zwaarder gebruik, waardoor je mogelijk een aparte, sterkere tas moet kopen voor vervoeren of opslaan.

Onze favoriet #4

Bosch Professional Laser Afstandsmeter

Bosch Professional Laser Afstandsmeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Professional Laser Afstandsmeter is een high-tech apparaat ontworpen voor professionals die behoefte hebben aan nauwkeurige metingen. Met de ISO-certificering ben je verzekerd van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid tot op 1,5 mm. Je kunt lengtes meten, de hoogte indirect meten en oppervlaktes of volumes berekenen, en het apparaat onthoudt de laatste tien metingen voor je. Deze robuuste meter, beschermd tegen stof en spatwater (IP 54) en valbestendig tot 1 meter, is compact genoeg om dagelijks te gebruiken en heeft een meetbereik tot 40 meter. Inclusief de laserafstandsmeter ontvang je twee 1,5 V LR03 (AAA) batterijen en een handige opbergtas.

 • Voordeel 1: De Bosch Professional laserafstandsmeter is professioneel ontworpen voor compatibiliteit, eenvoud, snelheid, en nauwkeurigheid. Dankzij de ISO-certificering weet je zeker dat de meetresultaten van hoge kwaliteit zijn.
 • Voordeel 2: Deze laserafstandsmeter is zeer veelzijdig. Hij heeft functies voor intuïtieve lengtemeting, indirecte hoogtemeting, en zelfs oppervlakte- en inhoudsberekening. Ook onthoudt hij de laatste tien metingen voor je, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het kwijtraken van gegevens.
 • Voordeel 3: Met zijn compacte afmetingen en stevige, schokbestendige behuizing past deze laserafstandsmeter gemakkelijk in je dagelijkse werkzaamheden. Hij is ontworpen om te weerstaan aan de eisen van professioneel gebruik.
 • Voordeel 4: Dankzij de technische specificaties, waaronder een IP54-classificatie, valbestendigheid van 1 m en een meetbereik tot max. 40 m, kun je erop vertrouwen dat dit instrument geschikt is voor zelfs de meest uitdagende taken.
 • Voordeel 5: Alles wat je nodig hebt is inbegrepen: de Bosch Professional laserafstandsmeter GLM 40, 2x 1,5 V LR03 (AAA) batterijen en een handige opbergtas. Daarmee ben je klaar om direct aan de slag te gaan, waar je werk je ook heen brengt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Bosch Professional laserafstandsmeter valbestendig is tot 1 m, kan deze beschadigd raken als deze van een grotere hoogte valt. Hierdoor is het nodig om extra voorzichtig te zijn bij gebruik op grote hoogten.
 • Nadeel 2: De meetnauwkeurigheid is ±1,5 mm, wat betekent dat er een kleine foutmarge is. Voor sommige professionele toepassingen waar uiterste precisie vereist is, kan dit minder ideaal zijn.
 • Nadeel 3: Dit apparaat is afhankelijk van batterijen voor stroom. Hierdoor kan het zijn dat je de batterijen regelmatig moet vervangen, vooral bij frequent gebruik.
 • Nadeel 4: Hoewel dit apparaat een meetbereik heeft van maximaal 40 meter, kan dit voor sommige grote bouw- of renovatieprojecten beperkend zijn.
 • Nadeel 5: De opbergtas die bij het apparaat wordt geleverd kan mogelijk niet voldoende bescherming bieden bij transport of bij zwaarder gebruik, waardoor je mogelijk een aparte, sterkere tas moet kopen voor vervoeren of opslaan.

Onze favoriet #5

Ogeto Laser Afstandsmeter

Ogeto Laser Afstandsmeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ogeto Laser Afstandsmeter is een uiterst nauwkeurig en draagbaar meetinstrument, ideaal voor verschillende toepassingen. De afstandsmeter verzorgt metingen tot 50 meter met een indrukwekkende nauwkeurigheid van ± 2 mm, dankzij het gebruik van 2 ingebouwde bubbels voor calibratie. Het handzame apparaat, dat slechts 97 gram weegt, maakt gebruik van diverse modi voor het meten van afstand, oppervlakte en volume, en kan zelfs berekeningen maken met de stelling van Pythagoras. Het product heeft een groot backlit-display voor makkelijke leesbaarheid, zelfs in het donker, en heeft ruimte voor het opslaan van 99 sets metingen. De verpakking bevat de Ogeto laserafstandsmeter, 2 x 1,5 V AAA-batterijen, een gebruikershandleiding en een polsband. Het is een ideaal hulpmiddel voor elke doe-het-zelver, professional of iemand die een handige manier zoekt om afstanden te meten.

 • Voordeel 1: De Ogeto Laser Afstandsmeter biedt je hoge nauwkeurigheid bij het meten. Met de hulp van 2 bubbels bevestig je eenvoudig dat de meter op een plat oppervlak staat, wat zorgt voor een nauwkeurigere meting dan bij één bubbel. De uiterste nauwkeurigheid tot ±2 mm is uitstekend en de meetafstand kan gaan tot 50 m.
 • Voordeel 2: Deze afstandsmeter is zeer draagbaar en gemakkelijk mee te nemen. Met zijn gewicht van slechts 97 g past het apparaat gemakkelijk in elke zak zonder een last te vormen. Eén druk op de meetknop geeft je het meetresultaat, wat het gebruik in complexe omgevingen vergemakkelijkt.
 • Voordeel 3: De Ogeto Laser Afstandsmeter is veelzijdig met meerdere toepassingen. Het kan niet alleen afstanden meten, maar ook oppervlakte, volume en verschillende andere modes om aan je verschillende behoeften te voldoen. Met functies zoals optellen, aftrekken, max, min en continue meting bespaar je veel tijd.
 • Voordeel 4: De afstandsmeter heeft een functie voor weergave en opname. Het grote backlit-display maakt het gemakkelijk afleesbaar, zelfs in donkere gebieden. Daarnaast beschikt het apparaat over een geheugen voor 99 sets data, dus je hoeft niet elke keer gegevens op te nemen, wat veel handiger is dan de standaard 20,30 gegevensgroepen die andere meters opslaan.
 • Voordeel 5: De Ogeto Laser Afstandsmeter wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. In de verpakking vind je 1 x Ogeto 50 m laserafstandsmeter, 2 x 1,5 V AAA-batterijen, 1 gebruikershandleiding en een polsband. Het is een ideaal Vaderdagcadeau, ongeacht het moment dat je het geeft.
 • Nadeel 1: Hoewel de Ogeto laserafstandsmeter wordt aangeprezen als zijnde zeer nauwkeurig, kan de nauwkeurigheid van de metingen nog steeds variëren met een marge van ±2 mm. Dit kan een impact hebben bij het uitvoeren van zeer precieze metingen.
 • Nadeel 2: Het apparaat is afhankelijk van de plaatsing van de 2 bubbels om een plat oppervlak te bevestigen voor nauwkeurige metingen. Dit kan problematisch zijn als het oppervlak waarop je wilt meten niet perfect plat is.
 • Nadeel 3: Voor de Ogeto laserafstandsmeter heb je 1,5 V AAA-batterijen nodig. Dit kan lastig zijn als je deze niet op voorraad hebt of als de batterijen op ongewenste tijden leeg raken.
 • Nadeel 4: De Ogeto laserafstandsmeter heeft een opslagcapaciteit van 99 gegevenssets. Hoewel dit meer is dan andere modellen, kan het onvoldoende zijn voor uitgebreide of complexe projecten waarbij je meer data moet opslaan.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat draagbaar en lichtgewicht is, kan het kleine formaat de bediening ook moeilijker maken, vooral voor mensen met grote handen of beperkte handvaardigheid. Daarnaast kan het kleine scherm het lastig maken om de metingen af te lezen.

Onze favoriet #6

Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter

Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Laser Afstandsmeter van Bosch Home and Garden, PLR 30 C, biedt jou uiterst nauwkeurige meetresultaten tot op 30 meter met een gemiddelde nauwkeurigheid van ±2 mm. Met vier diverse meetmodi, kun je eenvoudig de lengte meten, de oppervlakte en het volume berekenen of de minimale en maximale waarden vinden tijdens continue meting. Met twee referentie-instellingen kun je meten vanaf de voor- of achterkant van het apparaat. Uniek aan deze afstandsmeter is de Bluetooth-connectiviteit die het mogelijk maakt om meetresultaten over te dragen naar de Bosch app. Hier kun je metingen aan foto’s toevoegen, ruimtes schetsen, een meetslijst opstellen en zelfs data exporteren. Met de MeasureOn-app heb je een alles-in-één tool in handen om gemeten gegevens op een gebruiksvriendelijke manier te beheren en toe te passen.

 • Voordeel 1: Met de nauwkeurigheid van de Bosch Home and Garden Laser Afstandsmeter krijg je betrouwbare resultaten. Het meet afstanden tot 30 m met een gemiddelde nauwkeurigheid van ±2 mm, dus je hebt altijd de juiste metingen tot je beschikking.
 • Voordeel 2: De ingebouwde Bluetooth-functionaliteit maakt het echt handig. Je kan gemakkelijk meetresultaten overdragen naar de app van Bosch. Zo kan je metingen toevoegen aan foto’s, schetsen van ruimtes maken, een lijst van metingen opstellen, data exporteren en nog veel meer.
 • Voordeel 3: De variëteit aan meetmodi is een groot pluspunt. Met de Laser Afstandsmeter kun je de lengte meten, de oppervlakte en het volume berekenen of de continue meetmodus gebruiken om de minimale en maximale waarden te raadplegen tijdens een continue meting.
 • Voordeel 4: De twee referentie-instellingen van de Bosch Afstandsmeter verbeteren de gebruiksvriendelijkheid. Zo kun je kiezen om vanaf de voorzijde of achterzijde van het apparaat te meten door simpelweg de referentie-instelling te wijzigen.
 • Voordeel 5: De connectiviteit van de MeasureOn-app is een echt gamechanger. Je kunt snel gemeten gegevens overzetten naar de app, foto’s toevoegen, plattegronden tekenen of afzonderlijke vertrekken schetsen, notities toevoegen en de metingen overbrengen van de laserafstandsmeter via Bluetooth, alles op één plek. Dit verbetert jouw flexibiliteit en efficiëntie bij het meten aanzienlijk.
 • Nadeel 1: De nauwkeurigheid van de metingen kan een probleem vormen. Hoewel het apparaat tot 30 m meet met een aangegeven gemiddelde nauwkeurigheid van ±2 mm, kan dit in de praktijk variëren, wat kan leiden tot fouten in je berekeningen.
 • Nadeel 2: De Bosch PLR 30 C is afhankelijk van Bluetooth-connectiviteit voor veel van zijn functies, inclusief het overdragen van meetgegevens en het toevoegen van metingen aan foto’s. Als je problemen hebt met je Bluetooth-connectie, zou dit je gebruik van het apparaat kunnen beperken.
 • Nadeel 3: Het apparaat heeft mogelijk een leercurve voor sommige gebruikers. Met vier meetmodi en twee referentie-instellingen, kan het even duren voordat je vertrouwd bent met alle functies en instellingen, wat initieel voor wat frustratie zou kunnen zorgen.
 • Nadeel 4: De MeasureOn-app van Bosch is nodig om de volledige functionaliteit van de laserafstandsmeter te benutten. Dit betekent dat je ruimte op je telefoon of tablet moet hebben en dat je mogelijk meer tijd moet besteden aan het navigeren in de app dan je zou verwachten.
 • Nadeel 5: Het is mogelijk dat de nauwkeurigheid van de afstanden kan worden beïnvloed afhankelijk van het referentiepunt dat je gebruikt om te meten – vanaf de voor- of achterkant van het apparaat. In sommige situaties kan dit een nadeel zijn, afhankelijk van wat je moet meten.

Onze favoriet #7

Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter

Bosch Home And Garden Laser Afstandsmeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bosch Home and Garden Laser Afstandsmeter is jouw ideale hulpmiddel voor nauwkeurige metingen tot maar liefst 20 meter. Deze laserafstandsmeter maakt oppervlakteberekeningen van je ruimte een fluitje van een cent door simpelweg een dubbele klik op de toets. Het komt met een reeks adapters, namelijk lint-, wiel- en lijnadapters, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Met het gebruiksvriendelijke en eenvoudige ontwerp kun je met een enkele klik gemakkelijk afstanden meten. Bij aankoop ontvang je de Zamo, 2x AAA-batterij (1,5 V), de eerder genoemde adapters, een beknopte handleiding en gebruiksaanwijzing, verpakt in een handige doos. Met de Bosch Laser Afstandsmeter maken moeilijke metingen plaats voor nauwkeurigheid en gemak.

 • Voordeel 1: De Bosch Zamo laserafstandsmeter biedt nauwkeurige metingen tot maximaal 20 meter, wat je garant staat voor exacte resultaten bij elke meettaak.
 • Voordeel 2: Met de handige dubbelklik functie op de toets, maakt de laserafstandsmeter een snelle en eenvoudige oppervlakteberekening van het vertrek mogelijk. Dit bespaart je tijd en vermindert de kans op meetfouten.
 • Voordeel 3: Het apparaat wordt geleverd met verscheidene adapters, waaronder een lintadapter, wieladapter en een lijnadapter. Deze toevoegingen vergroten de veelzijdigheid van de lasermeter voor een breed scala aan toepassingen.
 • Voordeel 4: Het gebruikersvriendelijke ontwerp met slechts één toets maakt het meten eenvoudig. Met een simpele klik kun je afstanden meten, wat zorgt voor een naadloze en frustratievrije ervaring.
 • Voordeel 5: De Bosch Zamo laserafstandsmeter wordt compleet geleverd met 2x AAA-batterijen en gedetailleerde instructies in de vorm van een beknopte handleiding en een gebruiksaanwijzing. Dit betekent dat je direct aan de slag kunt met je meetsessies, zonder dat je extra accessoires hoeft aan te schaffen.
 • Nadeel 1: De Bosch Zamo laserafstandsmeter heeft een beperkte meetbereik tot maximaal 20 meter. Dit kan mogelijk niet ver genoeg zijn als je voor grotere projecten wilt meten.
 • Nadeel 2: De oppervlakteberekening wordt gedaan door een dubbele klik op de knop, wat mogelijk verwarrend of niet intuïtief kan zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 3: Hoewel de meegeleverde adapters (lintadapter, wieladapter en lijnadapter) veelzijdigheid bieden, kunnen ze ook bijdragen tot complexiteit. Als je een eenvoudige, rechtlijnige meting wilt doen, kun je het onprettig vinden om rekening te houden met deze extra elementen.
 • Nadeel 4: De laserafstandsmeter werkt op AAA-batterijen, waarvan de levensduur kan variëren afhankelijk van hoe vaak je de meter gebruikt. Dit kan een ongemak zijn als je middenin een meting zit en de batterijen op zijn.
 • Nadeel 5: Het ontwerp met één toets wordt beschreven als gebruiksvriendelijk. Dit kan echter betekenen dat het apparaat beperktere functionaliteit biedt in vergelijking met meer geavanceerde modellen met meerdere bedieningselementen.

Onze favoriet #8

Noyafa Laser Afstandsmeter

Noyafa Laser Afstandsmeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NOYAFA Laser Afstandsmeter is een functioneel hulpmiddel met diverse meetopties zoals enkele en continue afstandsmeting, berekening van oppervlakte en volume, Pythagorische hoogtebepaling en driehoekige oppervlakte met een toevoeg- en aftrekfunctie. Dankzij de sterke klasse 2 laser, met een vermogen van minder dan 1mW, projecteer je helder en duidelijk een rode lijn om je meetwerk te vergemakkelijken. De meter heeft een hoge nauwkeurigheid van ±1.5mm en wordt gevoed door 3AAA batterijen (niet inbegrepen). Het apparaat biedt bovendien een lage energieconsumptie en een langere batterijduur, ideaal voor tegellegging, installatie van foto’s, deuren, ramen of meubelmakerswerk. De laser afstandsmeter heeft een hoge beschermingsgraad van IP54, wat inhoudt dat deze stootvast, stofdicht, schokbestendig, slijtvast en valbestendig tot 4 voet is. De 50 groepen data geheugen bieden een beter contrast zichtbaarheid bij veel meetoperaties. Het apparaat heeft een grote achtergrondverlichte LCD-scherm met 4 regels voor makkelijk aflezen. Bij jouw aankoop krijg je ook een gebruikershandleiding en een verpakkingsdoos.

 • Voordeel 1: De NOYAFA laser afstandsmeter heeft meerdere meetfuncties, waaronder enkele en continue afstandsmeting, oppervlakte, volume en Pythagoras voor hoogte en driehoekige oppervlakte. Ook biedt het de mogelijkheid om getallen op te tellen en af te trekken. Hiermee kan je verschillende metingen doen met slechts één apparaat.
 • Voordeel 2: De afstandsmeter heeft een hoge zichtbaarheid en nauwkeurigheid. Met een krachtige laser projecteert het een heldere rode lijn om je bij je meetklussen te helpen. Met een hoge nauwkeurigheid van ±1.5mm is deze meter ideaal voor een breed scala aan taken, zoals het leggen van tegels, het installeren van foto’s, deuren, ramen of meubels, het ophangen van behang en nog veel meer.
 • Voordeel 3: Het apparaat heeft een hoge beschermingsgraad. De lasermeetmeter heeft een beschermingsklasse van IP54, wat betekent dat het stofdicht, schokbestendig, slijtvast en bestand tegen impact is. Daarnaast is de behuizing schokbestendig en zorgt voor 4 voet extra duurzaamheid.
 • Voordeel 4: De NOYAFA laser afstandsmeter heeft een krachtige dataopslag. Met 50 groepen datageheugen kan je een groot aantal meetresultaten opslaan. Dit verbetert de zichtbaarheid van de contrasten in de metingen en maakt het gemakkelijker om eerdere metingen opnieuw te bekijken.
 • Voordeel 5: Het apparaat heeft een gebruiksvriendelijk en leesbaar display. Het beschikt over een groot achtergrondverlicht LCD-scherm dat 4 regels kan weergeven. De maateenheden kunnen worden weergegeven in voet/meter/inch, waardoor het gemakkelijker is om de resultaten te lezen en te begrijpen.
 • Nadeel 1: Het apparaat wordt gevoed door 3AAA-batterijen die niet zijn inbegrepen bij de aankoop. Je zult extra moeten uitgeven om deze te kopen.
 • Nadeel 2: Hoewel het een krachtige gegevensopslag heeft van 50 groepen, kan dit een beperking zijn als je een groot project hebt waarbij je meer metingen moet opnemen en opslaan.
 • Nadeel 3: Het apparaat heeft een hoge beschermingsklasse van IP54, wat betekent dat het bestand is tegen schokken, stof en slijtage. Als je echter werkt in omstandigheden die intensiever zijn dan wat een IP54-apparaat aan kan, is de NOYAFA laser afstandsmeter wellicht niet de beste keuze.
 • Nadeel 4: Hoewel het lezen van de 4-regelige display met achtergrondverlichting over het algemeen eenvoudig is, kan het moeilijk zijn om te lezen onder intense lichtomstandigheden of voor mensen met visuele beperkingen.
 • Nadeel 5: De hoogtemeting is gebaseerd op de Pythagorese berekening. Dit kan mogelijk minder nauwkeurig zijn bij het meten van hoogtes in ruimtes met veel obstakels of onregelmatigheden.

Onze favoriet #9

Mileseey Laser Afstandsmeter

Mileseey Laser Afstandsmeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MiLESEEY Laser Afstandsmeter is een hoogwaardige, precieze en betrouwbare tool, ideaal voor diverse metingstaken. Door de slimme PowerBurst technologie en de ingebouwde waterpas met schietlood libellen biedt deze tool een meetnauwkeurigheid tot op ±1/16e van een inch voor professioneel vertrouwen. Met een bereik tot 165 voet, meet hij supersnel in slechts 0,5 seconden. Je hebt de mogelijkheid om meeteenheden vrij te wijzigen en tot 30 gegevens op te slaan voor toekomstige referentie. Het apparaat wordt gekenmerkt door zijn antislip zakontwerp en een auto-off functie voor energiezuinigheid. Het 2-inch LCD-display met achtergrondverlichting zorgt voor optimale zichtbaarheid in alle omstandigheden, terwijl een dempingsfunctie stille meting in rustige ruimtes mogelijk maakt. De MiLESEEY Laser Afstandsmeter is ook uitgerust met meerdere meetfuncties, zoals afstand, oppervlakte, volume, continue en Pythagoras metingen voor totale flexibiliteit. Je krijgt er ook 2 AAA-batterijen, een handleiding, een draagtas en een polsband bij. Met 18 maanden risicovrije garantie en levenslange technische ondersteuning, is het ongetwijfeld een slimme, gebruiksvriendelijke optie.

 • Voordeel 1: De Laser Afstandsmeter van het merk MiLESEEY biedt een nauwkeurige en betrouwbare werking. Dit is ideaal voor als je zeer precieze metingen wilt doen. Dankzij de toegepaste PowerBurst-technologie en de schietlood libellen en niveaus biedt deze meter je een meting met hoge precisie tot een nauwkeurigheid van maximaal ±1/16e van een inch en dat al in 0,5 seconde.
 • Voordeel 2: Het apparaat is uitgerust met veelzijdige functionaliteiten. Je kunt eenheden vrij veranderen tussen meter, voet, inch, en voet-plus-inch, en biedt bovendien een systeem dat tot 30 gegevens kan opslaan voor later gebruik.
 • Voordeel 3: Deze afstandsmeter bezit een groot LCD-display van 2 inch met achtergrondverlichting, bedoeld om een betere zichtbaarheid in donkere ruimtes te garanderen. Het digitale scherm kan gemakkelijk zowel binnen als buiten worden afgelezen, zelfs in vol zonlicht.
 • Voordeel 4: De MiLESEEY Laser Afstandsmeter kent meerdere meetfuncties. Je kunt hiermee uitstekend de afstand, oppervlakte, volume, continue en Pythagoras metingen verrichten. Dankzij de optel- en aftrekmodus worden de berekeningsresultaten handig voor je berekend.
 • Voordeel 5: Tot slot, het compacte zakformaat van de meter maakt hem ideaal om overal mee naartoe te nemen. Daarnaast heeft hij een energiebesparende functie door automatisch uit te schakelen na 180 seconden, wat betekent dat het apparaat tot 5000 keer kan werken voordat de batterij leeg is.
 • Hoewel de MiLESEEY Laser Afstandsmeter lijkt te beschikken over een aantal indrukwekkende kenmerken en mogelijkheden, zijn er toch een paar nadelen die je mogelijk zou willen overwegen voordat je tot een aankoop overgaat:
 • Nadeel 1:
  Hoewel de MiLESEEY Laser Afstandsmeter is uitgerust met Powerburst-technologie voor betere nauwkeurigheid, wordt er slechts een nauwkeurigheid tot +/- 1/16 inch gegarandeerd. Dit gebrek aan extreme nauwkeurigheid kan in sommige situaties een probleem opleveren, vooral bij professionele klussen.
 • Nadeel 2:
  De meetlint beschikt over een geheugen van slechts 30 invoeren. Voor uitgebreidere metingen of projecten waar je veel data bij moet houden, kan dit ontoereikend zijn en je beperken in je werk.
 • Nadeel 3:
  Hoewel het apparaat beschikt over een groot LCD-scherm, zou je kunnen vinden dat je bij sterke zonnestraling alsnog moeite hebt om het scherm goed te kunnen lezen. Afhankelijk van waar je werkt, kan dit een significante bron van frustratie zijn.
 • Nadeel 4:
  Het apparaat heeft een relatief korte levensduur voor de batterij. Het apparaat kan slechts 5000 keer werken voordat de batterij leeg is. Voor projecten van grote omvang zou je dus mogelijk extra batterijen bij je moeten hebben, wat ongemakkelijk kan zijn.
 • Nadeel 5:
  Ondanks het feit dat de meter een draagbaar zakontwerp heeft, zijn er geen specifieke details over de afmetingen van het apparaat vermeld in de beschrijving. Afhankelijk van hoe klein of groot het apparaat is, zou het inderdaad draagbaar kunnen zijn of juist onhandig om te vervoeren.

Onze favoriet #10

Stanley Laser Afstandsmeter

Stanley Laser Afstandsmeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De STANLEY Laser Afstandsmeter is een compact ontworpen tool voor professionals, ideaal voor nauwkeurige metingen tot 12 meter met een precisie van +/- 6mm @ 10m. Door het extreem compacte ontwerp past het gemakkelijk in je broekzak. Het bevat een zwarte display met heldere tekst voor uitstekende zichtbaarheid, zelfs onder ongunstige lichtomstandigheden. Bovendien zorgt het speciale materiaal van de behuizing voor een stevige grip en een prettig hanteerbaar gevoel.

 • Voordeel 1: De STANLEY Laser Afstandsmeter is ontworpen voor professionals, waardoor je kunt vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product.
  Voordeel 2: De meter biedt een bereik van 12 meter en een nauwkeurigheid van +/- 6 mm @ 10 m, waardoor je zeer nauwkeurige metingen kunt uitvoeren.
  Voordeel 3: Met zijn extreem compacte ontwerp, past de afstandsmeter gemakkelijk in elke broekzak, wat het extra handig maakt voor gebruik op locatie.
  Voordeel 4: Het display is zwart met heldere tekst, wat zorgt voor betere zichtbaarheid, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden.
  Voordeel 5: De behuizing van de afstandsmeter is gemaakt van een materiaal dat zorgt voor een stevige grip en aangenaam gevoel, wat het comfort en gebruiksgemak verhoogt.
 • nadeel 1: Ook al is het nadeel beperkt, de Stanley Laser Afstandsmeter heeft een nauwkeurigheidsmarge van +/- 6 mm @ 10 m. Dit kan voor sommige professionals die uiterst precieze metingen vereisen, misschien niet nauwkeurig genoeg zijn.
 • nadeel 2: Een ander punt is het beperkte bereik van 12 meter. Deze afstand kan onvoldoende zijn voor grote bouwplaatsen of uitgebreide projecten waarbij langere afstanden gemeten moeten worden.
 • nadeel 3: Een mogelijk nadeel kan het zwarte display zijn. Hoewel de beschrijving stelt dat er heldere tekst wordt weergegeven voor betere zichtbaarheid bij ongunstige lichtomstandigheden, kan het zwarte display in sommige scenario’s moeilijk te lezen zijn, vooral bij fel zonlicht.
 • nadeel 4: Ondanks zijn compacte ontwerp, dat gemakkelijk in de broekzak past, kan de grootte van het apparaat het moeilijker maken om het apparaat stevig vast te houden en te bedienen, vooral voor professionals met grotere handen.
 • nadeel 5: Ten slotte, hoewel de behuizing van het materiaal aanvoelt alsof het een stevige grip biedt, kan het na verlengd gebruik oncomfortabel aanvoelen, vooral voor degenen met gevoelige handen.

Samenvattend is duidelijk dat er momenteel een breed scala aan laser afstandsmeters op de markt is. Dit maakt het mogelijk om een keuze te maken die specifiek op jouw behoeften is afgestemd. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, er is een afstandsmeter die bij jou past. Hoewel sommige apparaten uitblinken in hun precisie en betrouwbaarheid, presteren anderen beter op het gebied van gebruikerscomfort en duurzaamheid. Neem de tijd om de producten goed te vergelijken, jouw behoeften tegen hun kenmerken af te wegen en de beste keuze voor jezelf te maken. Na deze grondige test en bestudering, zul je zeker het product vinden dat exact aan jouw eisen voldoet.

Inhoudsopgave