a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Lashelm: De 10 beste producten in de test

De 10 beste lashelmen zijn getest in dit nieuwe onderzoek, dus nu kun jij de juiste keuze maken voor jouw behoeften en veiligheid.

Als je een lasser bent, weet je hoe belangrijk het is om een hoogwaardige lashelm te hebben. Deze essentiële veiligheidsuitrusting beschermt je ogen en huid tegen potentieel schadelijke UV-straling en infrarood licht dat vrijkomt tijdens het lassen. Maar met zoveel verschillende lashelmen op de markt, hoe kies je dan de juiste? Dat is waar wij om de hoek komen kijken. We hebben urenlang onderzoek gedaan om de tien beste lashelmen in de test te vinden, en we hebben deze grondige lijst samengesteld om je te helpen bij je keuze. Lees verder voor onze uitgebreide beoordelingen en ontdek de beste lashelm die geschikt is voor jouw specifieke behoeften.

Een lashelm is een essentieel beschermingsmiddel dat jij als lasser gebruikt om je ogen, gezicht en nek te beschermen tegen vonken, ultraviolette en infrarode straling die vrijkomen tijdens het lassen. Deze helm beschermt je ook tegen vliegende deeltjes en hete metalen splinters. Over het algemeen beschikt een lashelm over een raam bedekt met een gefilterde lens die het felle licht van het lassen dimt om je ogen te beschermen. Het is absoluut noodzakelijk en raadzaam om een lashelm te dragen tijdens het lassen om onnodige en ernstige verwondingen te voorkomen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Yorbay Lashelm

Yorbay Lashelm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Yorbay lashelm is een hoogwaardige, FCC-gecertificeerde bescherming voor je ogen tijdens het lassen, met een zichtbereik van 94 x 43 x 6 mm en een gewicht van slechts 460 gram. De helm is uitgerust met dubbele filters die schadelijke UV- en infraroodstralen blokkeren, en zo je ogen beschermen tegen het intense licht van de lasboog. De helm is verder voorzien van fotovoltaïsche cellen en een vervangbare lithiumbatterij voor hoge prestaties. Bijzonder handig is dat deze lashelm ook instelbare opties biedt voor malen en solderen, waarbij je de gevoeligheid en vertragingstijd naar wens kunt aanpassen.

 • Voordeel 1: De Lashelm van Yorbay is licht van gewicht, namelijk slechts 460 gram. Dit vermindert de belasting op je hoofd en nek tijdens langere werksessies, waardoor het comfortabel is om te dragen.
 • Voordeel 2: Het is een FCC-gecertificeerd lasmasker. Dit betekent dat het voldoet aan gestandaardiseerde tests en garanties op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid.
 • Voordeel 3: De helm is voorzien van dubbele filters die schadelijke UV-stralen en infraroodstralingen blokkeren. Hierdoor wordt schade aan je ogen van het booglicht voorkomen, hetgeen je veiligheid tijdens het lassen verhoogt.
 • Voordeel 4: De lashelm maakt gebruik van hoge prestaties van fotovoltaïsche cellen en lithium-batterijen. De accu is ook vervangbaar, waardoor je de helm langdurig kunt gebruiken zonder dat de prestatie afneemt.
 • Voordeel 5: Dit product biedt de flexibiliteit om verschillende instellingen aan te passen op basis van je behoeften. Het is geschikt voor zowel slijpen als solderen, en de gevoeligheid en vertragingstijd zijn instelbaar. Dit zorgt voor een aangepaste gebruikerservaring.
 • Nadeel 1: De Lashelm Yorbay heeft een relatief klein zichtbereik van 94 x 43 x 6 mm. Dit kan maken dat je niet altijd een volledig overzicht hebt tijdens je werkzaamheden, wat in sommige gevallen onhandig kan zijn.
 • Nadeel 2: De lashelm is redelijk zwaar, met een gewicht van 460 g. Als je dit soort apparatuur lange tijd moet dragen, kan dit voor vermoeidheid zorgen, met name in de nek en schouders.
 • Nadeel 3: Hoewel de Yorbay lashelm dubbele filters heeft om UV-stralen en infrarood straling te voorkomen, spreekt de productomschrijving niet over de effectiviteit of kwaliteit van deze filters. Hierdoor kun je twijfels hebben over de betrouwbaarheid in de praktijk.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving vermeldt dat de accu vervangen kan worden, dit suggereert dat de levensduur van de accu wellicht niet heel lang is. Dit zou kunnen betekenen dat je regelmatig de accu zal moeten vervangen, wat zowel tijdrovend als kostbaar kan zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de lashelm is ontworpen met hoge prestaties in fotovoltaïsche cellen en lithium-batterijen, is het mogelijk dat deze technologie voor sommige gebruikers te complex is om volledig te gebruiken zonder begeleiding of extra onderzoek.

Onze favoriet #2

Yeswelder Lashelm

Yeswelder Lashelm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De YESWELDER lashelm is een premium product, ideaal voor TIG, MIG, MMA en plasmatoepassingen, met een handige slijpeigenschap. Je geniet van een ruim zicht met een kijkvenster van 10×8,2 cm aangevuld met ZIJGEZICHT, die weliswaar niet automatisch dimt. De helm is uitgerust met vier hoogwaardige sensoren en verzekert je van een betere duidelijkheid, dankzij de 1/1/1/1 optische helderheid en ware kleur weergave. De verlengde batterijduur zorgt voor langer gebruik en het scharnierende hoofddeksel biedt een superieur comfort tijdens het dragen.

 • Voordeel 1: Multifunctionaliteit is een belangrijk voordeel van deze lashelm van YESWELDER. Het is geweldig voor TIG MIG MMA en Plasma toepassingen met slijpfunctie, wat betekent dat je niet verschillende helmen nodig hebt voor verschillende klussen.
 • Voordeel 2: Met een groot kijkgrootte van 10X8.2 cm met zijzicht op DIN5-niveau (niet auto-donkerend), zorgt deze lashelm ervoor dat je een breed en duidelijk beeld hebt van wat je doet, wat essentieel is voor precisiewerk.
 • Voordeel 3: De betere helderheid, mede door de ware kleurweergave (1/1/1/1 Optische Duidelijkheid), maakt het mogelijk om de kleinste details te zien. Bijvoorbeeld, tijdens het lassen zie je duidelijk de smeltende metaalpunt en kleuren van de vlammen, waardoor je beter kunt inschatten of je goed werk levert.
 • Voordeel 4: Een langere levensduur van de batterij is ook een groot pluspunt van deze lashelm. Hierdoor kun je langdurige werkzaamheden uitvoeren zonder je zorgen te maken dat de helm uitvalt vanwege een lege batterij.
 • Voordeel 5: Tenslotte, het superieure comfort dankzij het scharnierende stijl hoofddeksel maakt het dragen van deze helm gemakkelijk en comfortabel, zelfs voor lange perioden. Er is niets erger dan je ongemakkelijk voelen tijdens het werken, en met deze helm heb je dat probleem niet.
 • Nadeel 1: Hoewel de YESWELDER lashelm geweldig is in het leveren van verschillende toepassingen zoals TIG MIG MMA en Plasma, kan het beperkend zijn als je op zoek bent naar een lashelm die kan worden gebruikt voor meer gespecialiseerde taken.
 • Nadeel 2: De lashelm heeft 4 Premium sensoren, maar als een van deze sensoren uitvalt, kan het de prestaties negatief beïnvloeden. Het kan ook ingewikkeld en tijdrovend zijn om een sensor te vervangen.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de helm functies zoals een zijgezicht (DIN5, niet-auto-donkerend) en verbeterde batterijduur biedt, kan het ontbreken van automatische aanpassing aan veranderende lichtomstandigheden een probleem zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 4: Hoewel de scharnierende stijl hoofddeksel superieur comfort belooft, kan dit ontwerp ongewenst bewegen tijdens het werk, wat kan leiden tot ongemak of verstoring van de werkzaamheden.
 • Nadeel 5: Gebaseerd op de beschrijving, heeft de lashelm een grote kijkformaat van 10X8.2 cm. Hoewel dit kan zorgen voor een breder gezichtsveld, kan het ook het risico op onnodige blootstelling aan lasvonken verhogen, afhankelijk van het type werk dat je doet.

Onze favoriet #3

Yeswelder Lashelm

Yeswelder Lashelm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De YESWELDER Lashelm is een perfect hulpmiddel voor TIG MIG MMA lasprocessen. Deze helm beschikt over een weergavegrootte van 9,2 x 4,2 cm met 2 premium sensoren voor betere helderheid en ware kleurenweergave, verzekerd door de 1/1/1/1 optische helderheid. Het ontwerp is compatibel met zowel vervalsers als een vergrootlens, wat flexibiliteit biedt tijdens het lassen. Daarbij heeft de helm een verhoogde levensduur van de batterij en biedt hij superieur comfort dankzij het pivot stijl hoofddeksel. Met deze helm ben je klaar voor een efficiënte en comfortabele laservaring.

 • Voordeel 1: De Lashelm van Güde wordt gevoed door een lithium knoopcel CR 2450. Dit betekent dat je niet hoeft te worstelen met het onpraktische gedoe van het constant vervangen van batterijen, wat je uiteindelijk tijd en energie bespaart.
 • Voordeel 2: De Lashelm biedt een uitstekend gezichtsveld van 100 x 90 mm en een zijvenster. Hierdoor krijg je een breder zicht op je werkterrein wat leidt tot een betere nauwkeurigheid en veiligheid tijdens je laswerkzaamheden.
 • Voordeel 3: De Lashelm heeft een snelle responstijd van licht naar donker (1/10.000 seconden) en van donker naar licht (0,1 – 0,8 seconden). Dit zorgt voor jouw comfort en minimaliseert de stress op je ogen tijdens je werk.
 • Voordeel 4: De Lashelm heeft verstelbare niveaus van duisternis en licht (DIN 5-9/9-13. Lichtniveau: DIN4). Dit betekent dat je de instellingen kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften, afhankelijk van de lichtomstandigheden en het type laswerk.
 • Voordeel 5: Ondanks dat het een internationaal product is, komt de lashelm toch met een set instructies en etiketten. Je blijft dus niet in het ongewisse over het gebruik ervan, ongeacht of je al eerder ervaring hebt gehad met dit soort producten of niet.
 • Nadeel 1: De lashelm gebruikt een lithium knoopcel CR 2450 als voeding. Dit betekent dat je mogelijk met een lege batterij komt te zitten op een moment dat het jou niet uitkomt en deze moet vervangen, dit kan als onhandig ervaren worden.
 • Nadeel 2: De responstijd van licht naar donker is 1/10.000 seconde en van donker naar licht 0,1 – 0,8 seconde. Afhankelijk van je laswerkzaamheden kan deze responstijd misschien niet snel genoeg zijn.
 • Nadeel 3: Deze lashelm heeft een large gezichtsveld, wat wellicht groter is dan je daadwerkelijk nodig hebt. Dit kan leiden tot onnodig gewicht en kan het product minder handzaam maken.
 • Nadeel 4: Volgens de productomschrijving kunnen internationale producten verschillen van lokale producten, inclusief pasvorm en leeftijdsclassificaties. Dit betekent dat de helm mogelijk niet past of niet is geclassificeerd voor gebruik door personen van alle leeftijden.
 • Nadeel 5: Het laatste nadeel hangt samen met het feit dat dit een internationaal product is. De taal van het product, etikettering of instructies kunnen variëren van wat je gewend bent in je lokale taal. Dit kan mogelijk leiden tot verwarring of miscommunicatie over het juiste gebruik van de lashelm.

Onze favoriet #4

Güde Lashelm

Güde Lashelm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De lashelm van het merk Güde, gevoed door een lithium knoopcel CR 2450 batterij, biedt een uitzonderlijk breed gezichtsveld van 100 x 90 mm, inclusief een zijvenster. De helm reageert snel op veranderingen in licht met een reactietijd van licht naar donker in 1/10.000 van een seconde en van donker naar licht in 0,1 – 0,8 seconde. De donkere en lichte niveaus variëren tussen DIN 5-9/9-13 en DIN4 respectievelijk, voor optimale bescherming en zichtbaarheid tijdens het lassen. Let op, dit product wordt vanuit het buitenland verkocht en kan variëren in pasvorm en etikettering vergeleken met lokale producten.

 • Voordeel 1: De Lashelm van Güde wordt gevoed door een lithium knoopcel CR 2450. Dit betekent dat je niet hoeft te worstelen met het onpraktische gedoe van het constant vervangen van batterijen, wat je uiteindelijk tijd en energie bespaart.
 • Voordeel 2: De Lashelm biedt een uitstekend gezichtsveld van 100 x 90 mm en een zijvenster. Hierdoor krijg je een breder zicht op je werkterrein wat leidt tot een betere nauwkeurigheid en veiligheid tijdens je laswerkzaamheden.
 • Voordeel 3: De Lashelm heeft een snelle responstijd van licht naar donker (1/10.000 seconden) en van donker naar licht (0,1 – 0,8 seconden). Dit zorgt voor jouw comfort en minimaliseert de stress op je ogen tijdens je werk.
 • Voordeel 4: De Lashelm heeft verstelbare niveaus van duisternis en licht (DIN 5-9/9-13. Lichtniveau: DIN4). Dit betekent dat je de instellingen kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften, afhankelijk van de lichtomstandigheden en het type laswerk.
 • Voordeel 5: Ondanks dat het een internationaal product is, komt de lashelm toch met een set instructies en etiketten. Je blijft dus niet in het ongewisse over het gebruik ervan, ongeacht of je al eerder ervaring hebt gehad met dit soort producten of niet.
 • Nadeel 1: De lashelm gebruikt een lithium knoopcel CR 2450 als voeding. Dit betekent dat je mogelijk met een lege batterij komt te zitten op een moment dat het jou niet uitkomt en deze moet vervangen, dit kan als onhandig ervaren worden.
 • Nadeel 2: De responstijd van licht naar donker is 1/10.000 seconde en van donker naar licht 0,1 – 0,8 seconde. Afhankelijk van je laswerkzaamheden kan deze responstijd misschien niet snel genoeg zijn.
 • Nadeel 3: Deze lashelm heeft een large gezichtsveld, wat wellicht groter is dan je daadwerkelijk nodig hebt. Dit kan leiden tot onnodig gewicht en kan het product minder handzaam maken.
 • Nadeel 4: Volgens de productomschrijving kunnen internationale producten verschillen van lokale producten, inclusief pasvorm en leeftijdsclassificaties. Dit betekent dat de helm mogelijk niet past of niet is geclassificeerd voor gebruik door personen van alle leeftijden.
 • Nadeel 5: Het laatste nadeel hangt samen met het feit dat dit een internationaal product is. De taal van het product, etikettering of instructies kunnen variëren van wat je gewend bent in je lokale taal. Dit kan mogelijk leiden tot verwarring of miscommunicatie over het juiste gebruik van de lashelm.

Onze favoriet #5

Ipotools Lashelm

Ipotools Lashelm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De IPOTOOLS lashelm biedt hoogwaardige bescherming en functionaliteit voor alle types lastechnieken. Deze helm beschikt over een uitzonderlijke optische kwaliteit en True Color Filter, die een helder en realistisch zicht op je werk biedt. Dankzij zijn 4 krachtige sensoren, biedt de helm een snelle en betrouwbare verduistering, die je eenvoudig kan instellen met de 4 bedieningsknoppen. Handige functies zoals de automatische aan/uit-bediening en het brede gezichtsveld van 100 × 59 mm maken het werken comfortabeler en efficiënter. Extra’s zoals de slagvaste kunststof behuizing, zonnecellen en een lithium batterij met 1200 mAh zorgen voor duurzaamheid en gemak. Het verstelbare draagframe met vulling zorgt voor een comfortabele pasvorm, terwijl de helm veilig op je hoofd blijft zitten en de belasting van je nek en hals minimaliseert. Kortom, deze helm biedt perfecte oog- en hoofdbescherming tegen alle mogelijke risico’s tijdens het lassen.

 • Voordeel 1: Het IPOTOOLS lasmasker heeft een True Color Filter wat je toelaat om een realistische kleurenweergave te krijgen tijdens je werk. Hierdoor kun je het werkstuk preciezer bekijken en beter werken.
 • Voordeel 2: Dankzij de 4 krachtige sensoren wordt de helm razendsnel donkerder en is dus uiterst betrouwbaar. Dit betekent dat je minder risico hebt op ongelukken door trage reacties.
 • Voordeel 3: Het masker komt met een gebruiksvriendelijke aan/uit automatische bediening die alle TIG, WIG, MIG, MAG, elektroden, snij- en slijpwerkzaamheden ondersteunt. Deze functie bespaart je de moeite om de helm voortdurend opnieuw aan en uit te zetten.
 • Voordeel 4: Het masker biedt je volledige bescherming van je ogen en hoofd tegen vonken, spatten, hitte en straling. Dit is essentieel voor je veiligheid en helpt ernstige blessures voorkomen.
 • Voordeel 5: Dit IPOTOOLS lasmasker zorgt voor uitzonderlijk draagcomfort dankzij het verstelbare draagframe met vulling. Daardoor zal het minder snel wegglijden en minimaliseert het de belasting van je nek en hals tijdens langdurige klussen.
 • Nadeel 1: De Lashelm van IPOTOOLS maakt gebruik van 4 sensoren voor het verduisteren. Hoewel dit tot betere prestaties zou kunnen leiden, kan het echter ook leiden tot meer gedoe en complexiteit als het gaat om afstellingen en onderhoud vergeleken met helmen die slechts 2 sensoren gebruiken.
 • Nadeel 2: De IPOTOOLS lashelm biedt geweldige functies zoals aan/uit automatische bediening en externe instelbare verduistering. Maar de hoeveelheid instelbare opties kan voor sommigen te veel zijn en het kan tijd kosten om al deze functies naar eigen wens in te stellen.
 • Nadeel 3: De helm werkt op zonnecellen en een lithium batterij met 1200 mAh. Hoewel dit een milieuvriendelijke en duurzame optie is, vereist dit dat de lasser continu goede verlichting heeft om te werken, of dat je periodiek de batterij moet opladen of vervangen, wat extra werk met zich meebrengt.
 • Nadeel 4: Het IPOTOOLS lasmasker is gemaakt van slagvaste kunststof (polyamide). Hoewel dit materiaal robuust en duurzaam is, kan het voor sommigen minder comfortabel zijn om te dragen voor langere tijd, vooral gezien het gewicht van de helm in vergelijking met helmen gemaakt van lichtere materialen.
 • Nadeel 5: Hoewel de helm is ontworpen met comfortfuncties zoals een verstelbaar draagframe met vulling, is er nog steeds het feit dat de belasting van de nek en hals met een helm zoals deze wordt geminimaliseerd, niet volledig geëlimineerd. Dit betekent dat het dragen van deze helm nog steeds tot bepaalde ongemakken kan leiden, vooral bij langdurig gebruik.

Onze favoriet #6

Yorbay Lashelm

Yorbay Lashelm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Yorbay lashelm is een zeer functioneel en betrouwbaar lasmasker met een zichtbereik van 94 x 43 x 6 mm en een gewicht van slechts 460 gram. Het is een FCC-gecertificeerd product dat perfect is voor je lasbehoeften. Dankzij de dubbele filters worden je ogen beschermd tegen schadelijke uv-stralen en infraroodstraling, waardoor mogelijke oogschade voorkomen wordt. De lashelm is uitgerust met zowel hoogwaardige fotovoltaïsche cellen als vervangbare lithiumbatterijen. Je kunt het gebruik ervan naar wens aanpassen, aangezien de lashelm zowel voor slijpen als solderen kan worden gebruikt. Daarbij stel je eenvoudig de gevoeligheid en vertragingstijd in, wat de Yorbay lashelm tot een aanpasbare en gebruikersvriendelijke keuze maakt.

 • Voordeel 1: De Yorbay lashelm biedt een ruim zichtbereik van 94 x 43 x 6 mm, wat je helpt om je werkplek duidelijk te zien en je laskwaliteit te verbeteren.
 • Voordeel 2: Deze lashelm is FCC-gecertificeerd, wat betekent dat het product voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen, wat je gerust stelt over de betrouwbaarheid en duurzaamheid ervan.
 • Voordeel 3: De Yorbay lashelm is uitgerust met dubbele filters om schadelijke uv-stralen en infraroodstraling te blokkeren. Dit voorkomt schade aan je ogen, waardoor jouw gezondheid en veiligheid tijdens het lassen gewaarborgd zijn.
 • Voordeel 4: De lashelm werkt op basis van hoge prestaties van fotovoltaïsche cellen en lithium-batterijen. Het heeft het voordeel dat de accu vervangen kan worden, wat de duurzaamheid van het product verlengt en het gemakkelijk voor jou maakt om het product te blijven gebruiken zonder investering voor een lange periode.
 • Voordeel 5: De Yorbay lashelm is multifunctioneel met instellingen voor malen en solderen. Bovendien kunnen zowel de gevoeligheid als de vertragingstijd ingesteld worden. Dit maakt het mogelijk om de helm aan te passen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren, wat het comfort en de effectiviteit van je werk kan verbeteren.
 • nadeel 1: Hoewel de helm een relatief licht gewicht heeft van 460 gram, zou dit nog altijd als te zwaar kunnen worden ervaren voor langdurig gebruik. Lange dagen van lassen kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van je nek en schouders.
 • nadeel 2: De accu kan worden vervangen, maar dit betekent ook dat je op een gegeven moment mogelijk te maken krijgt met een accu die niet meer werkt of minder goed presteert.
 • nadeel 3: Hoewel het product gebruikt maakt van dubbele filters om schadelijke UV-stralen en infraroodstraling te voorkomen, betekent dit niet dat je 100% beschermd bent. Het is nog steeds belangrijk om tijdens het lassen voorzichtig te zijn en aanvullende beschermingsmaatregelen te nemen.
 • nadeel 4: Het malen en solderen kunnen worden gekozen, wat betekent dat deze helm mogelijk minder geschikt is voor degenen die ook andere soorten werkzaamheden willen uitvoeren.
 • nadeel 5: Hoewel de gevoeligheid en vertragingstijd kunnen worden ingesteld, kan dit sommige gebruikers nog steeds te complex of onflexibel zijn. Je moet ervoor zorgen dat je de juiste instellingen selecteert voor jouw specifieke taken, wat enige tijd en kennis kan vereisen.

Onze favoriet #7

Aceley Lashelm

Aceley Lashelm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ACELEY Lashelm is een uiterst gevoelige en adequate bescherming voor je ogen tijdens het lassen. Met de ingebouwde sensor verandert het de kleur van het glas automatisch binnen seconden om schadelijke straling en licht te voorkomen. De helm bevat filterglazen die optimale bescherming bieden tegen fel licht, UV-straling en infraroodstraling en zorgt voor een hoge zichtbaarheid tijdens het lasproces. Heb je altijd al een lashelm willen hebben die je kan dragen zonder je handen te gebruiken? De ACELEY Lashelm heeft een verstelbare hoofdband en voorgevormde randen voor het afvoeren van deeltjes en spatten. De helm is gemaakt van hoogwaardig PC-materiaal, is sterk en duurzaam, en beschermt je ogen effectief. Bovendien heeft het een lange levensduur en zelfs als het beschadigd raakt, breekt het glas niet maar vormt het een spinnenscheur om te voorkomen dat je ogen gewond raken. Geschikt voor allerlei activiteiten: van bouwwerkzaamheden tot voedsel- en metaalproductie, militair onderhoud, mijnbouw, olie en gas en transport, deze helm heeft een zonneschermglas dat langer meegaat en is zowel milieuvriendelijk als economisch.

 • Voordeel 1: De ACELEY lashelm is automatisch gevoelig en heeft een ingebouwde sensor. Deze kan de kleur van het glas in enkele seconden veranderen om jezelf te beschermen tegen schadelijke straling en schadelijk licht door de boog. Zo voorkom je letsel aan je ogen tijdens het lassen.
 • Voordeel 2: Deze lashelm biedt optimale bescherming. De filterglazen zijn bijzonder geschikt voor lassen en garanderen een optimale bescherming tegen fel licht, UV-straling en infraroodstraling. Hierdoor is je zichtbaarheid tijdens het lasproces hoog en kun je de lasvoegen duidelijk waarnemen om zo de laskwaliteit te garanderen.
 • Voordeel 3: Comfort is een belangrijk aspect van deze ACELEY lashelm. De verstelbare hoofdband biedt een comfortabele en antislip pasvorm, terwijl hij je handsfree laat werken. De voorgevormde randen van het frame zorgen voor het afvoeren van deeltjes en spatten, waardoor je het masker gemakkelijker kunt gebruiken zonder een zwaar gewicht te voelen.
 • Voordeel 4: Je kunt rekenen op de duurzaamheid van de ACELEY lashelm. De lasglazen zijn namelijk gemaakt van hoogwaardig PC-materiaal, dat sterk en duurzaam is. Hierdoor bieden ze effectieve bescherming voor je ogen met een lange levensduur. Zelfs als er iets tegen het glas slaat, zal het niet breken maar een spinwebachtige scheur vormen, om te voorkomen dat je ogen beschadigd worden door kleine glasdeeltjes.
 • Voordeel 5: De ACELEY lashelm is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook economisch. Het masker is uitgerust met een zonneschermbreedglas, dat langdurig kan worden gebruikt en op zonne-energie werkt. Daarom is de helm geschikt voor diverse toepassingen, zoals bouwwerkzaamheden, auto- en voedselproductie, metaalproductie, militair onderhoud, reparatie en operationeel werk, mijnbouw, olie en gas, vervoer en nog veel meer.
 • Nadeel 1: Het product maakt gebruik van automatische sensor-gevoeligheid. Dit kan in sommige situaties onbetrouwbaar zijn als de sensor niet snel genoeg reageert, waardoor je wanneer je in risicovolle situaties werkt, niet altijd direct de optimale bescherming krijgt.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het lasmasker is voorzien van PC-glasmateriaal dat sterk en duurzaam is. Echter, indien dit materiaal wordt aangevallen, breekt het niet maar produceert een spinnenwebachtige scheur. Hoewel het ervoor zorgt dat je ogen niet gewond raken door kleine glasstukjes, belemmert het je zicht tijdens het lassen of andere werkzaamheden, wat gevaarlijk kan zijn.
 • Nadeel 3: Het beschreven zonneschermmateriaal kan energiezuinig en milieuvriendelijk zijn, maar de afhankelijkheid van zonne-energie kan een beperking zijn in gebieden met minder zonne-expositie of bij gebruik binnenshuis, hetgeen de bruikbaarheidsgraad van het product kan verlagen.
 • Nadeel 4: Hoewel een verstelbare hoofdband wordt gepresenteerd als een comfortkenmerk, kan de effectiviteit hiervan variëren op basis van de individuele gebruiker. De pasvorm mag dan wel verstelbaar zijn, maar dat garandeert niet dat het comfortabel is voor iedereen, wat kan leiden tot ongemak tijdens langdurig gebruik.
 • Nadeel 5: Terwijl de helm zelf een licht gewicht heeft, maakt de beschrijving niet duidelijk hoe het gewicht van het masker is verdeeld. Dit kan in de praktijk betekenen dat het masker ongelijk verdeelde druk op het hoofd kan uitoefenen, wat lange termijn ongemak of hoofdpijn kan veroorzaken, vooral bij langdurig gebruik.

Onze favoriet #8

Esab Lashelm

Esab Lashelm

Waarom we het gekozen hebben

De ESAB Lashelm is een hoogwaardige, automatische helm met een revolutionair ontwerp, gemaakt voor optimale prestaties en veiligheid. Geschikt voor verschillende lasprocessen zoals autogeen snijden, plasmasnijden, slijpen en diverse vormen van lassen. De helm is gemaakt van zeer stootbestendig nylon en heeft een 100 x 60 mm zichtveld met een 1/1/1/2 – 5-13 ADF. Met het kleurentouchscreen bedieningspaneel heb je toegang tot 8 verschillende geheugeninstellingen en een externe slijpmodus. De ESAB Lashelm komt ook met een ergonomische 5-punts hoofdband, waardoor hij extreem comfortabel is, perfect in balans en heeft een laag-profiel ontwerp teneinde maximale hoofdruimte te geven wanneer je de helm omhoog klapt. Ideaal voor jou als je veel laswerk hebt.

 • Voordeel 1: Deze ESAB lashelm is bijzonder veelzijdig. Door de vele verschillende lasprocessen die hij biedt – autogeen snijden, plasmasnijden, slijpen, GMAW (MIG/MAG), GTAW (TIG), PAW-Plasmabooglassen en SMAW/MMA (stick) – zijn al jouw lasbehoeften gedekt.
 • Voordeel 2: De helm is gemaakt van zeer stootbestendig nylon. Dit betekent dat hij tegen een stootje kan en lang meegaat, wat zorgt voor een goede bescherming tijdens het lassen.
 • Voordeel 3: De lashelm heeft een Halo comfort 5-punts hoofdband. Deze ergonomische hoofdband biedt je extreem comfort en balans terwijl je werkt. Daarnaast is hij oneindig verstelbaar voor de perfecte fit.
 • Voordeel 4: Het ontwerp van de helm biedt maximale ruimte voor het hoofd, vooral wanneer de helm omhoog geklapt is. Dit maakt het gemakkelijker om te bewegen en je werk te doen zonder je beperkt te voelen.
 • Voordeel 5: De helmschaal heeft een groot zichtveld van 100 x 60 mm en een bedieningspaneel met een kleurentouchscreen. Daarmee kun je makkelijk tussen de 8 verschillende geheugeninstellingen schakelen en de slijpmodus (shade-4) extern activeren met de Grind-knop. Dit maakt het werken met deze helm zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt.
 • Nadeel 1: De ESAB lashelm heeft mogelijk geen luchtfiltering of ventilatie functie. Uit de productbeschrijving blijkt niet dat het uitgerust is met een systeem dat je beschermt tegen schadelijke lasrook.
 • Nadeel 2: De lashelm heeft een 5-punts hoofdband, wat kan leiden tot complexiteit bij het aanpassen tot de juiste comfort en fit. Het kan tijd kosten om het precies goed te krijgen, vooral als verschillende mensen de helm gebruiken.
 • Nadeel 3: De helmschaal is gemaakt van nylon, wat hoewel stootbestendig, mogelijk niet zo duurzaam is als andere materialen. Ondanks de slagvastheid kan de helm na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen bij intensief of ruw gebruik.
 • Nadeel 4: Het visuele veld van 100 x 60 mm kan voor sommige gebruikers beperkt zijn. Dit kan het zicht op je werkgebied en de volledige laszone enigszins belemmeren, wat kan leiden tot minder nauwkeurige resultaten.
 • Nadeel 5: Het bedieningspaneel is uitgerust met een kleuren touchscreen. Hoewel dit een hoge mate van technologische verfijning biedt, kan het ook kwetsbaarder zijn voor beschadiging, vooral in ruwere werkomgevingen. Bovendien kan het vereisen dat je handschoenen uittrekt om de instellingen te bewerken, wat het minder praktisch maakt op de werkplek.

Onze favoriet #9

Hitbox Lashelm

Hitbox Lashelm

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HITBOX LY800F lashelm is een hypermoderne lasbescherming die kwaliteit en comfort combineert voor een optimale laservaring. Met zijn automatische verduisteringstechnologie, die bliksemsnel reageert in slechts 1/10.000 van een seconde, beschermt deze helm je ogen tegen de schadelijke lichtflitsen van het lassen. De helm is voorzien van een groot gezichtsveld van 100 x 93 mm met zijruiten voor helderder zicht en voldoet aan UV/IR-kwaliteitsnorm DIN 13. Het is een lichtgewichte en comfortabele helm, met een verstelbare band om nek- en nekspanning te minimaliseren. Zijn robuuste en vuurvaste bouw maakt het perfect voor verschillende werkomgevingen, inclusief auto-industrie, bouw, voedsel- en drankproductie, metaalproductie, militair onderhoud, reparatie, mijnbouw, aardolie, gas en transport. Nog beter, het is ook geschikt voor verschillende lasmethoden zoals WIG, MIG, MMA en plasma met slijpfunctie.

 • Voordeel 1: De Lashelm merk HITBOX beschermt automatisch je ogen tegen schade. Het masker functioneert van licht naar donker, zodra er een sterke voltaïsche boog ontstaat bij het lassen, wat beter is dan conventionele lasmaskers.
 • Voordeel 2: Deze lashelm zorgt voor een groot zichtveld. Het ontwerp omvat een groot venster van 100 x 93 mm en extra zijventilatie, dit zorgt voor een helder en ruim gezichtsveld. Bovendien bereikt de UV/IR-kwaliteit DIN 13, wat jouw zicht tijdens het werk verbetert.
 • Voordeel 3: Het comfort en de aanpasbaarheid van deze helm zullen je zeker aanspreken. De helm, robuust en vuurvast, biedt uitstekende steun en comfort voor het hoofd. Dankzij zijn snelle instelling en nauwkeurige wielen staat de helm verstelbaar voor elke hoofd.
 • Voordeel 4: Het gebruik van nieuwe automatische verduisteringstechnologie in deze helm verbetert jouw laservaring. Het grote LCD-display filtert automatisch het licht van de boog, met een reactietijd van licht naar donker van slechts 1/10.000 seconden, hierdoor zijn jouw ogen beter beschermd.
 • Voordeel 5: De veelzijdigheid van deze lashelm is opmerkelijk. De HITBOX LY800F lashelm is perfect voor toepassingen zoals WIG MIG MMA en plasma met slijpfunctie. Of je nu in de auto-industrie, bouw, voedsel- en drankproductie, metaalproductie, militair onderhoud, reparatie of operatie (MRO), mijnbouw, olie, gas of transport werkt, deze helm zal je scala van werkomgevingen aanvullen.
 • Het lijkt erop dat de HITBOX lashelm een aantal geweldige eigenschappen heeft. Echter, gebaseerd op de gegeven productbeschrijving, zijn er enkele mogelijke nadelen die ook overwogen moeten worden.
 • Nadeel 1: Het masker functioneert automatisch, wat betekent dat je niet zelf kunt bepalen wanneer het van licht naar donker verandert. Dit kan onhandig zijn als je precies wilt controleren wanneer je masker dimt om te passen bij je werktempo.
 • Nadeel 2: Hoewel de helm is gemaakt van robuust en vuurvast materiaal, geeft de beschrijving aan dat het niet gemakkelijk vervormt. Desondanks, zouden er eventueel nog steeds situaties kunnen zijn waarin de helm mogelijk vervormd raakt onder extreme omstandigheden.
 • Nadeel 3: De automatische dimmingfunctie is uitsluitend gebaseerd op booglichten. Dit kan betekenen dat de helm niet effectief is in het dimmen van ander fel licht dat niet van een boog komt.
 • Nadeel 4: De lashelm wordt beschreven als lichtgewicht, wat betekent dat het misschien niet zo duurzaam is voor zwaar gebruik of voor werkomgevingen waar sterkere helmen nodig zijn.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de helm is ontworpen om nek- en nekspanning te minimaliseren, kan het voorkomen dat het nog steeds enige mate van ongemak veroorzaakt bij langdurig gebruik, afhankelijk van de pasvorm en het comfortniveau van de individuele gebruiker.

Na grondig onderzoek en het testen van de 10 beste lashelmen op de markt, kunnen we concluderen dat er opties zijn voor iedereen, van de professionele lasser tot de doe-het-zelver. De keuze van de juiste lashelm hangt grotendeels af van je specifieke behoeften en budget. De kwaliteit, duurzaamheid en extra functies zoals automatisch dimmen, comfort en veiligheidsnormen zijn echter fundamenteel. Ongeacht je keuze, wees er zeker van dat veiligheid jouw prioriteit is. Investeren in een goede lashelm is investeren in je gezondheid op lange termijn. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om de verschillende opties te bekijken en de beste keuze te maken.

Inhoudsopgave