a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Leadgeneratie Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een uitgebreid en actueel overzicht verwachten van de belangrijkste statistieken over leadgeneratie, verrijkt met de meest recente gegevens om u te helpen uw strategieën beter te informeren en optimaliseren.

 • U moet zich bewust zijn van dat 80% van de marketeers zegt dat hun lead generation inspanningen slechts enigszins effectief zijn. (Bron: BrightTALK)
 • U moet weten dat 46% van de marketeers met een welgedefinieerde lead managementprocessen hebben een hoger verkoopsuccespercentage. (Bron: Strategic)
 • U zult verrast zijn te weten dat 63% van de mensen die uw bedrijf vandaag bezoeken, mogelijk pas meer dan drie maanden later een aankoop zullen doen. (Bron: Marketing Donut)
 • Het is belangrijk om te weten dat 53% van de marketeers de helft van hun budget besteedt aan leadgeneratie. (Bron: BrightTALK)
 • U moet zich realiseren dat slechts 56% van de B2B bedrijven hun leads verifiëren voordat ze worden doorgestuurd naar sales. (Bron: Marketo)
 • Wist u dat 80-90% van de B2B-leads geen directe verkoop opleveren? (Bron: Forrester)
 • U moet zich ervan bewust zijn dat 93% van de B2B-bedrijven de leadgeneratiecontent aantrekkelijker vindt met personalisatie. (Bron: DemandGen)
 • Het kan u niet ontgaan zijn dat 61% van de B2B marketeers beschouwen het genereren van hoge kwaliteit leads als hun grootste uitdaging.
  (Bron: B2B Technology Marketing Community)
 • Wist u dat bedrijven die bloggen gemiddeld 67% meer leads genereren per maand dan bedrijven die dat niet doen? (Bron: DemandMetric)
 • Het is belangrijk om te weten dat 96% van de websitebezoekers nog niet klaar is om te kopen. (Bron: Marketo)
 • Misschien vindt u het interessant dat meer dan 79% van de leads nooit worden omgezet in verkoop. (Bron: Marketo)
 • Wist u dat bedrijven die automatisering gebruiken voor leadgeneratie een toename van 10% zien in hun omzet binnen 6-9 maanden? (Bron: Gartner)

Actuele Leadgeneratie Statistieken

U moet zich bewust zijn van dat 80% van de marketeers zegt dat hun lead generation inspanningen slechts enigszins effectief zijn. (Bron: BrightTALK)

Deze statistiek uit een studie van BrightTALK is bedoeld om uw bewustwording te vergroten over de effectiviteit van lead generation volgens marketeers. Het toont aan dat 80% van hen gelooft dat hun inspanningen in lead generation slechts enigszins effectief zijn. Dit betekent dat ze niet helemaal overtuigd zijn van de impact of de resultaten van hun inspanningen om nieuwe klanten te werven. Hoewel ze enige vorm van succes ervaren, geven ze aan dat er nog ruimte voor verbetering is. Dit moet u motiveren om kritisch na te denken over uw eigen lead generation strategieën, om te zoeken naar methoden die zowel sterk als consistent succesvol kunnen zijn. Het is belangrijk om te blijven streven naar efficiëntere, effectievere strategieën om de best mogelijke resultaten te bereiken.

U moet weten dat 46% van de marketeers met een welgedefinieerde lead managementprocessen hebben een hoger verkoopsuccespercentage. (Bron: Strategic)

U moet zich ervan bewust zijn dat statistieken ondersteunen hoe belangrijk het is om welgedefinieerde lead managementprocessen te hebben in marketing. Volgens het onderzoek van Strategic blijkt dat 46% van de marketeers met gevestigde lead managementprocessen een hoger verkoopsuccespercentage hebben. Dit geeft aan dat bijna de helft van de marketeers die hun lead managementprocessen duidelijk definiëren en implementeren, meer succes hebben in verkoop. Dit kan zijn door een betere kwalificatie van leads, efficiënte toewijzing van resources, of zeer gerichte verkoopstrategieën. Het benadrukt hoe essentieel het is om deze processen in uw marketingplan op te nemen.

U zult verrast zijn te weten dat 63% van de mensen die uw bedrijf vandaag bezoeken, mogelijk pas meer dan drie maanden later een aankoop zullen doen. (Bron: Marketing Donut)

U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat er een opmerkelijke trend is in het kooppatroon van klanten. Volgens een onderzoek van Marketing Donut is gebleken dat 63% van de mensen die uw bedrijf vandaag bezoeken, mogelijk pas meer dan drie maanden later een aankoop doen. Dit betekent dat een aanzienlijk percentage van uw potentiële klanten een langere overwegingsperiode nodig heeft voordat ze hun uiteindelijke aankoopbeslissing nemen. Dit kan komen door verschillende factoren, zoals vergelijking van producten, het beoordelen van noodzaak, financiële planning of simpelweg vertraging. Dus als u het gevoel krijgt dat uw verkoopconversies niet onmiddellijk zijn, wees dan gerust, de kans is groot dat veel van uw klanten terugkomen en in de toekomst een aankoop doen. Het is beslist belangrijk om deze langetermijnrelaties met klanten te onderhouden.

Het is belangrijk om te weten dat 53% van de marketeers de helft van hun budget besteedt aan leadgeneratie. (Bron: BrightTALK)

Het is van cruciaal belang dat u begrijpt dat volgens recent onderzoek van BrightTALK, 53% van de marketeers de helft van hun budget inzet voor leadgeneratie. Dit betekent dat meer dan de helft van de professionals op het gebied van marketing aanzienlijke middelen toewijzen aan het identificeren en aantrekken van potentiële klanten. De focus op leadgeneratie wordt weerspiegeld in de manier waarop zij hun geld verdelen, met een aanzienlijk deel dat naar dit specifieke aspect van hun strategieën gaat. Dit onderstreept het belang dat marketeers hechten aan het vinden van nieuwe klanten en het uitbreiden van hun klantenbestand, wat op zijn beurt weer wijst op het belang van een doeltreffende strategie voor leadgeneratie.

U moet zich realiseren dat slechts 56% van de B2B bedrijven hun leads verifiëren voordat ze worden doorgestuurd naar sales. (Bron: Marketo)

U moet begrijpen dat in de wereld van B2B (Business to Business) marketing en verkopen, het verifiëren van leads een cruciaal proces is om te zorgen dat de overgedragen leads naar de salesafdeling van hoge kwaliteit en relevant zijn. Volgens Marketo voert slechts 56% van de B2B-bedrijven deze belangrijke stap uit. Dit betekent dat bijna de helft van de B2B bedrijven mogelijk minder effectief zijn in hun salesproces, omdat zij leads doorsturen die mogelijk niet goed aansluiten bij hun product of dienst zonder deze eerst te verifiëren. Dit kan uiteindelijk leiden tot een lagere conversie en verspilling van middelen. Daarom is het belangrijk voor B2B bedrijven om hier aandacht aan te besteden en te investeren in het verifiëren van hun leads voor een meer doelgerichte en efficiënte sales aanpak.

Wist u dat 80-90% van de B2B-leads geen directe verkoop opleveren? (Bron: Forrester)

Uit onderzoek van Forrester blijkt dat 80-90% van de B2B-leads (business-to-business leads) geen directe verkoop genereren. Dit betekent dat het merendeel van de potentiële klanten die door bedrijven worden geïdentificeerd in een B2B-context, niet direct tot een verkoop leidt. B2B leads kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen zoals netwerkevenementen, handelsbeurzen, koude outreach en meer. Ondanks dat deze leads van vitaal belang zijn in het verkoopproces, leiden ze niet altijd direct tot een verkoop. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de lead, het tijdstip waarop contact werd opgenomen, of dat het product of de dienst van het bedrijf niet perfect aansluit bij de behoeften van de potentiële klant. Het is essentieel om dit in gedachten houden bij het evalueren van het succes van uw verkoopinspanningen en het bepalen van uw B2B marketingstrategie.

U moet zich ervan bewust zijn dat 93% van de B2B-bedrijven de leadgeneratiecontent aantrekkelijker vindt met personalisatie. (Bron: DemandGen)

Deze statistiek suggereert dat personalisatie aanzienlijk belangrijk is voor B2B-bedrijven bij het creëren van leadgeneratiecontent. Het is essentieel voor u om te begrijpen dat maar liefst 93% van de B2B-bedrijven beweert dat ze content die op maat gemaakt is voor hen, aantrekkelijker vinden. Dit betekent dat personalisatie niet alleen het uniek maakt voor elke ontvanger, maar ook dat het de effectiviteit van de inhoud kan vergroten doordat het meer relevant en boeiend is. Dit betekent dus dat wanneer u uw content personaliseert, u een groter deel van uw targetmarkt kunt bereiken, wat uiteindelijk kan leiden tot meer leads en succesvollere bedrijfsresultaten. (Bron: DemandGen).

Het kan u niet ontgaan zijn dat 61% van de B2B marketeers beschouwen het genereren van hoge kwaliteit leads als hun grootste uitdaging.
(Bron: B2B Technology Marketing Community)

Uit de genoemde statistiek blijkt dat 61% van de B2B marketeers aangeeft dat het genereren van hoge kwaliteit leads hun grootste uitdaging is. Dit betekent dat, op basis van de gegevens verzameld door de B2B Technology Marketing Community, meer dan de helft van deze professionals het moeilijk vindt om potentiële klanten te vinden die daadwerkelijk interesse zouden kunnen hebben in het aankopen van hun product of dienst. Deze leads zijn kwalitatief hoogwaardig omdat ze een grotere kans hebben om daadwerkelijk een aankoop te doen, waardoor ze een directe invloed kunnen hebben op de verkoop- en winstcijfers van het bedrijf. Het feit dat deze uitdaging zo wijdverbreid is onder B2B marketeers, kan u als lezer inzicht geven in een belangrijk aandachtsgebied binnen de B2B marketingwereld.

Wist u dat bedrijven die bloggen gemiddeld 67% meer leads genereren per maand dan bedrijven die dat niet doen? (Bron: DemandMetric)

Uit recent onderzoek blijkt dat bedrijven die regelmatig bloggen een significante stijging zien in hun lead generatie. De statistiek toont aan dat bedrijven die bloggen gemiddeld 67% meer leads per maand genereren dan bedrijven die niet bloggen. Dit wil zoveel zeggen dat het publiceren van blogs, waardevolle en relevante inhoud voor uw publiek, het aantal potentiële klanten of genoemde ‘leads’, die interesse tonen in uw producten of diensten, aanzienlijk kan verhogen. Bedrijven die deze strategie toepassen gebruiken bloggen als een effectief marketinginstrument om hun zichtbaarheid te vergroten, hun merk te versterken en uiteindelijk meer omzet te genereren. Als uw bedrijf dus op zoek is naar manieren om meer leads te trekken, kan het actief onderhouden van een blog een zeer nuttige tactiek zijn.

Het is belangrijk om te weten dat 96% van de websitebezoekers nog niet klaar is om te kopen. (Bron: Marketo)

U dient te begrijpen dat het merendeel van de bezoekers op uw website, zo’n 96% volgens statistieken van Marketo, nog niet klaar is om te kopen. Dit houdt in dat, hoewel ze uw website bezoeken en mogelijk interesse tonen in uw producten of diensten, ze waarschijnlijk nog in de onderzoeksfase van het koopproces zitten. Ze verzamelen informatie, vergelijken aanbiedingen en zijn nog niet klaar om een aankoopbeslissing te nemen. Het is daarom essentieel om een effectieve strategie te hebben om deze bezoekers te engageren, hun vertrouwen te winnen en hen uiteindelijk te begeleiden naar de aankoop. Dit kan worden bereikt door middel van relevante content, gepersonaliseerde marketing en consistente opvolging.

Misschien vindt u het interessant dat meer dan 79% van de leads nooit worden omgezet in verkoop. (Bron: Marketo)

Deze statistiek uit een onderzoek van Marketo kan u mogelijk verbazen: meer dan 79% van de leads wordt nooit omgezet in verkoop. Wat betekent dit? Leadconversie is een essentieel onderdeel van het verkoopproces en verwijst naar het percentage leads dat uiteindelijk resulteert in een verkoop. Het cijfer vertelt ons dat bijna 80% van de potentiële klanten die interesse tonen in een product of dienst, uiteindelijk geen aankoop doet. Voor u als bedrijf kan dit betekenen dat u mogelijk moet heroverwegen hoe u leads opvolgt en beheert, aangezien de meerderheid van hen momenteel niet resulteert in een succesvolle verkoop. Dit kan te maken hebben met een aantal factoren, variërend van gebrek aan effectieve opvolgstrategieën tot problemen met productprijzen of -kwaliteit.

Wist u dat bedrijven die automatisering gebruiken voor leadgeneratie een toename van 10% zien in hun omzet binnen 6-9 maanden? (Bron: Gartner)

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat bedrijven die automatiseringsinstrumenten toepassen voor het genereren van leads, oftewel potentiele klanten, binnen een periode van 6 tot 9 maanden een omzetstijging van 10% zien. Dit betekent dat het implementeren van technologie om dit proces te stroomlijnen en te versnellen, directe economische voordelen kan hebben. De toename in omzet wordt waarschijnlijk veroorzaakt door efficiëntere verwerking van leads en de mogelijkheid om op grote schaal te werken, wat beide mogelijk wordt gemaakt door automatisering. Dus als u op zoek bent naar manieren om de inkomsten van uw bedrijf te verhogen, kan automatisering voor leadgeneratie een gunstige aanpak zijn.

Referenties

0. – https://www.gartner.com

1. – https://www.marketingcharts.com

2. – https://www.marketingdonut.co.uk

3. – https://www.brighttalk.com

4. – https://www.demandgenreport.com

5. – https://go.forrester.com

6. – https://www.demandmetric.com

7. – https://www.marketo.com

8. – https://www.strategic-ic.co.uk

Originally posted 2023-11-14 12:14:10.

Inhoudsopgave