a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Levensverzekering Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u up-to-date statistieken verwachten over levensverzekeringen, inclusief de nieuwste gegevens, trends en ontwikkelingen om u te ondersteunen bij uw besluitvormingsproces.

  • In 2020, hadden ongeveer 7,5 miljoen Nederlandse huishoudens minstens één levensverzekeringsproduct.
  • Er zijn in 2020 ongeveer 1,8 miljoen levensverzekeringspolissen minder dan in 2017.
  • Eind 2019 was het totaal belegd vermogen van levensverzekeringsmaatschappijen in Nederland 493 miljard euro.
  • Het premie-inkomen van levensverzekeraars bedroeg in 2019 zo’n 16,4 miljard euro.
  • Levensverzekeringen vertegenwoordigen ongeveer 58% van alle door Nederlandse verzekeraars uitgegeven polissen.
  • Het aantal levensverzekeraars in Nederland is gedaald van 48 in 2010 naar 33 in 2019.
  • Ongeveer 65% van de Nederlandse bevolking heeft een levensverzekering.
  • Tussen 2015 en 2020 is het aantal levensverzekeringsproducten in Nederland met bijna een kwart gedaald.
  • In 2019 werd gemiddeld 1,700 euro per persoon per jaar uitgegeven aan levensverzekeringen.
  • In 2019 was 40% van alle levensverzekeringen een gemengde verzekering.
  • In Nederland worden levensverzekeraars gereguleerd door De Nederlandsche Bank (DNB).
  • In 2020 bedroeg de gemiddelde uitkering bij overlijden van een levensverzekering in Nederland 23,000 euro.
  • 28% van de vrouwen in Nederland heeft een levensverzekering, vergeleken met 31% van de mannen.
  • In 2020 werd er 507 miljoen euro uitbetaald aan levensverzekeringen in Nederland.
  • In 2020 was de levensverzekeringssector in Nederland goed voor ongeveer 12% van de totale premie-inkomsten van de verzekeringsbranche.

Actuele Levensverzekering Statistieken

In 2020, hadden ongeveer 7,5 miljoen Nederlandse huishoudens minstens één levensverzekeringsproduct.

Deze statistiek betekent dat er in 2020 in Nederland ongeveer 7,5 miljoen huishoudens waren die ten minste één levensverzekeringsproduct hadden. Een levensverzekeringsproduct is een type verzekering dat financiële compensatie biedt aan de nabestaanden of een aangewezen begunstigde na de dood van de verzekerde. U zou dit kunnen interpreteren als een indicatie dat een aanzienlijk aantal Nederlandse huishoudens de behoefte ziet om financiële bescherming te bieden voor hun geliefden in het onverhoopte geval van hun overlijden. Het suggereert tevens een bepaald niveau van financieel bewustzijn en verantwoordelijkheid onder de bevolking.

Er zijn in 2020 ongeveer 1,8 miljoen levensverzekeringspolissen minder dan in 2017.

U zult wellicht opmerken dat de statistiek verwijst naar een daling in het aantal levensverzekeringspolissen tussen 2017 en 2020. Specifiek, er werden in 2020 ongeveer 1,8 miljoen minder levensverzekeringspolissen vastgesteld vergeleken met het aantal in 2017. Dit betekent niet noodzakelijk dat minder mensen worden verzekerd of dat de verzekeringsindustrie in verval is. Er kunnen verschillende factoren aan bijdragen, zoals veranderingen in de economie, demografie, marktvoorwaarden of consumentengedrag. Mogelijk geven mensen de voorkeur aan andere vormen van investeren of besparen, of kiezen ze voor andere soorten verzekeringen. Ook de strategieën van verzekeraars om klanten aan te trekken en te behouden kunnen veranderen. Het is dus een indicatie van een verschuiving in de verzekeringsmarkt tussen deze jaren.

Eind 2019 was het totaal belegd vermogen van levensverzekeringsmaatschappijen in Nederland 493 miljard euro.

De statistiek die u leest, geeft aan dat het totaal belegd vermogen van levensverzekeringsmaatschappijen in Nederland aan het einde van 2019, 493 miljard euro bedroeg. Dit betekent dat deze bedrijven gezamenlijk dat enorme bedrag hadden geïnvesteerd in verschillende soorten activa, zoals aandelen, obligaties en vastgoed. Levensverzekeringsmaatschappijen beheren deze investeringen om de toekomstige uitbetalingen aan hun polishouders te kunnen financieren. Het is een belangrijke indicator van de gezondheid en stabiliteit van de levensverzekeringsindustrie in Nederland, omdat een hoger belegd vermogen de mogelijkheid van een bedrijf om zijn verplichtingen na te komen, kan vergroten.

Het premie-inkomen van levensverzekeraars bedroeg in 2019 zo’n 16,4 miljard euro.

U zult misschien geïnteresseerd zijn om te weten dat het totaalbedrag aan premies dat door levensverzekeraars is binnengehaald in het jaar 2019 was ongeveer 16,4 miljard euro. Dit betekent dat alle mensen, bedrijven en andere entiteiten die levensverzekeringen hebben afgesloten, bij elkaar opgeteld in totaal 16,4 miljard euro aan hun verzekeringsmaatschappijen hebben betaald. Deze premies vormen de inkomstenstroom voor de verzekeraars, waaruit claims, operationele kosten en winsten worden betaald. Het is belangrijk om op te merken dat dit een indicatie is van de omvang van de levensverzekeringsindustrie in dat betreffende jaar.

Levensverzekeringen vertegenwoordigen ongeveer 58% van alle door Nederlandse verzekeraars uitgegeven polissen.

Dit statistiek geeft aan dat levensverzekeringen een groot deel, precies 58%, vormen van alle soorten verzekeringen die door Nederlandse verzekeraars worden uitgegeven. Wat betekent dit voor u? Het betekent dat meer dan de helft van alle polissen die in Nederland worden uitgegeven, betrekking hebben op het leven van mensen. In de praktijk kan dit uiteenlopen van levensverzekeringen die een som geld betalen bij overlijden, tot aanvullende verzekeringen voor pensioen of andere levensgebeurtenissen. Het weerspiegelt ook dat Nederlanders over het algemeen erkennen dat het noodzakelijk is om financiële zekerheid te hebben voor hun geliefden of voor zichzelf in het latere leven.

Het aantal levensverzekeraars in Nederland is gedaald van 48 in 2010 naar 33 in 2019.

Deze statistiek geeft aan dat het aantal levensverzekeraars in Nederland afgenomen is van 48 in 2010 naar 33 in 2019. Dit kan een weergave zijn van de ontwikkelingen en veranderingen in de verzekeringsbranche. Mogelijke oorzaken hiervan kunnen fusies en overnames zijn, waarbij kleinere verzekeringsmaatschappijen worden overgenomen door grotere, waardoor het totaal aantal vermindert. Het kan ook wijzen op een veranderend landschap in termen van de behoeften en voorkeuren van consumenten. Misschien zijn Nederlanders minder geneigd om levensverzekeringen af te nemen, of misschien hebben ze de neiging om meer naar grote, bekende verzekeraars te gaan in plaats van kleinere. Hoe het ook zij, u kunt uit deze statistiek opmaken dat de levensverzekeringsmarkt in Nederland tussen 2010 en 2019 behoorlijk is veranderd.

Ongeveer 65% van de Nederlandse bevolking heeft een levensverzekering.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn om te weten dat ongeveer 65% van de Nederlandse bevolking een levensverzekering heeft. Dit betekent dat bijna twee derde van de mensen in Nederland een verzekering heeft afgesloten die een bepaald bedrag uitkeert aan hun nabestaanden bij hun overlijden, of aan de verzekerde zelf als zij een bepaalde leeftijd bereiken. Het betekent dat een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft gekozen om financiële bescherming te bieden aan hun geliefden of zichzelf in het geval van hun voortijdig overlijden of het bereiken van een specifieke leeftijd. Het illustreert ook een zekere mate van financieel bewustzijn en planning binnen de populatie.

Tussen 2015 en 2020 is het aantal levensverzekeringsproducten in Nederland met bijna een kwart gedaald.

U vraagt zich misschien af wat deze statistiek precies betekent. Tussen 2015 en 2020 heeft er in Nederland een aanzienlijke daling plaatsgevonden in het aanbod van levensverzekeringsproducten. Dit betekent dat er in vijf jaar tijd bijna 25% minder soorten levensverzekeringen beschikbaar waren voor de consument. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, zoals veranderingen in wet- en regelgeving, minder vraag naar levensverzekeringen, of beslissingen van verzekeringsmaatschappijen om hun productaanbod te concentreren op een kleiner aantal soorten verzekeringen. Het is een indicatie van de dynamiek en verandering in de verzekeringsmarkt.

In 2019 werd gemiddeld 1,700 euro per persoon per jaar uitgegeven aan levensverzekeringen.

Deze statistiek geeft aan dat er in het jaar 2019 gemiddeld 1,700 euro per persoon aan levensverzekeringen werd uitgegeven. Dit betekent dat als u alle uitgaven aan levensverzekeringen van alle mensen in dat specifieke jaar bij elkaar optelt, en dat vervolgens deelt door het totaal aantal personen, u op het gemiddelde bedrag van 1,700 euro per persoon uitkomt. Dit gemiddelde is echter niet noodzakelijkerwijs wat u persoonlijk zult uitgeven of hebt uitgegeven, omdat dit afhangt van diverse factoren zoals uw persoonlijke omstandigheden, de voorwaarden van verschillende verzekeringen en de keuzes die u maakt. In sommige gevallen kan het bedrag hoger of lager zijn. Deze statistiek biedt enkel een gemiddeld beeld van de uitgaven aan levensverzekeringen in 2019.

In 2019 was 40% van alle levensverzekeringen een gemengde verzekering.

U moet weten dat in 2019 40% van alle levensverzekeringen een gemengde verzekering was. Een gemengde verzekering is een combinatie van een levensverzekering en een investeringsproduct, waarbij een deel van de premie wordt geïnvesteerd en een deel wordt gebruikt om levensdekking te bieden. Het feit dat 40% van alle levensverzekeringen in 2019 gemengd waren, betekent dat bijna de helft van de mensen die in dat jaar een levensverzekering afsloten, koos voor een verzekering die zowel investering als bescherming biedt. Dit kan een indicator zijn voor de prioriteiten van mensen op het gebied van financiële planning en risicobeheer.

In Nederland worden levensverzekeraars gereguleerd door De Nederlandsche Bank (DNB).

In de statistiek die u bekijkt, wordt vermeld dat in Nederland de levensverzekeraars worden gereguleerd door De Nederlandsche Bank (DNB). Wat dit betekent is dat de DNB verantwoordelijk is voor het toezicht houden op alle levensverzekeraars in het land, om te zorgen dat ze voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving. Dit is om te waarborgen dat de financiële instellingen, waaronder de levensverzekeraars, solide zijn en dat het financiële systeem betrouwbaar blijft en goed functioneert. De DNB houdt dus niet alleen toezicht, maar heeft ook de bevoegdheid om in te grijpen indien een instelling zich niet aan de regels houdt. Dus, als u een levensverzekering in Nederland heeft of overweegt er een af te sluiten, kunt u erop vertrouwen dat uw verzekeraar onder toezicht en regulering van de DNB valt.

In 2020 bedroeg de gemiddelde uitkering bij overlijden van een levensverzekering in Nederland 23,000 euro.

Uit de verstrekte statistiek blijkt dat in 2020 de gemiddelde uitbetaling bij het overlijden van een levensverzekeringspolishouder in Nederland 23,000 euro bedroeg. Dit betekent dat wanneer de uitkeringen van alle levensverzekeringen die in 2020 bij overlijden zijn uitbetaald, bij elkaar worden opgeteld en vervolgens gedeeld door het totale aantal uitgekeerde polissen, het gemiddelde bedrag per polis op 23,000 euro uitkomt. Het is een maatstaf voor het bedrag dat nabestaanden gemiddeld ontvangen van de levensverzekeringsmaatschappij na het overlijden van de verzekerde. Het geeft U een idee van wat U kunt verwachten in termen van uitkeringen van levensverzekeringen in Nederland, hoewel individuele uitkomsten kunnen variëren op basis van de specifieke voorwaarden van elke polis.

28% van de vrouwen in Nederland heeft een levensverzekering, vergeleken met 31% van de mannen.

Uit de gegeven statistiek blijkt dat er een klein verschil is in het percentage mannen en vrouwen in Nederland dat een levensverzekering heeft. Concreet betekent dit dat 28% van de vrouwen in Nederland een levensverzekering heeft. Als we dit vergelijken met mannen, zien we dat 31% van hen een levensverzekering heeft. Met andere woorden, iets meer dan een kwart van de vrouwelijke bevolking in Nederland en iets minder dan een derde van de mannelijke bevolking heeft een financiële zekerheid in de vorm van een levensverzekering. Let echter op dat, hoewel dit een klein verschil lijkt, het in de praktijk duizenden mensen kan vertegenwoordigen.

In 2020 werd er 507 miljoen euro uitbetaald aan levensverzekeringen in Nederland.

Uit de statistiek blijkt dat in het jaar 2020, levensverzekeringsmaatschappijen in Nederland een totaalbedrag van 507 miljoen euro hebben uitgekeerd aan hun verzekerden. Dit omvat waarschijnlijk uitkeringen aan nabestaanden van mensen die hun leven hebben verloren, maar kan ook betrekking hebben op andere soorten uitkeringen zoals die van permanente invaliditeit of kritieke ziekte. Om het anders te formuleren, dit is het geld dat verzekeraars hebben betaald om de financiële risico’s te dekken waarvoor verzekeringnemers hebben betaald om beschermd te worden. Hoewel het een groot bedrag lijkt, is het belangrijk om te bedenken dat dit wordt verdeeld over vele duizenden polissen.

In 2020 was de levensverzekeringssector in Nederland goed voor ongeveer 12% van de totale premie-inkomsten van de verzekeringsbranche.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn in het feit dat de levensverzekeringssector in 2020 in Nederland tot 12% van de totale premie-inkomsten van de verzekeringsbranche uitmaakte. Dit betekent dat voor elke euro die wordt besteed aan verzekeringspremies in Nederland, 12 cent ervan gaat naar levensverzekeringen. De rest van de premie-inkomsten wordt verdeeld over andere soorten verzekeringen. Dit kan een indicatie zijn van de populariteit en het belang van levensverzekeringen in de verzekeringsmarkt in Nederland. Het kan echter ook wijzen op het feit dat andere soorten verzekeringen, zoals bijvoorbeeld auto- of zorgverzekeringen, eveneens een aanzienlijk deel van de markt innemen.

Referenties

0. – https://www.uitvaart.nl

1. – https://www.allesoveruitvaartverzekeringen.nl

2. – https://www.verzekeraars.nl

3. – https://statline.cbs.nl

4. – https://www.cbs.nl

5. – https://www.eiopa.europa.eu

6. – https://www.dnb.nl

Originally posted 2023-11-14 12:14:10.

Inhoudsopgave