a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Lichtschakelaar: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste lichtschakelaars op de markt volgens ons nieuwste onderzoek, ideaal om jouw verlichting thuis optimaal te bedienen.

Unser Favorit: Emos Lichtschakelaar

Emos Lichtschakelaar
★★★★★

Unser Favorit: Jimeida Lichtschakelaar

Jimeida Lichtschakelaar
★★★★★

Unser Favorit: Cnbingo Lichtschakelaar

Cnbingo Lichtschakelaar
★★★★★

Unser Favorit: Bseed Lichtschakelaar

Bseed Lichtschakelaar
★★★★★

Unser Favorit: Absina Lichtschakelaar

Absina Lichtschakelaar
★★★★★

Unser Favorit: Cnbingo Lichtschakelaar

Cnbingo Lichtschakelaar
★★★★★

Unser Favorit: Maclean Lichtschakelaar

Maclean Lichtschakelaar
★★★★★

Unser Favorit: Bseed Lichtschakelaar

Bseed Lichtschakelaar
★★★★★

Unser Favorit: Bseed Lichtschakelaar

Bseed Lichtschakelaar
★★★★★

Unser Favorit: Tawoia Lichtschakelaar

Tawoia Lichtschakelaar
★★★★★

Of je nu je woning opnieuw inricht of gewoon behoefte hebt aan een fris nieuw ontwerp, het kiezen van de perfecte lichtschakelaar kan een groot verschil maken in de algehele uitstraling van je huis. Maar met zoveel verschillende stijlen, maten, kleuren en functies beschikbaar, kan het vinden van de juiste lichtschakelaar een echte uitdaging zijn. Daarom hebben we voor jou gloednieuw onderzoek uitgevoerd naar de 10 beste lichtschakelaars op de markt. In deze gids geven we je een uitgebreid overzicht van elk product, inclusief hun functies, design, en uiteraard, prestaties. Op deze manier kun je een goede, geïnformeerde keuze maken die perfect past bij jouw persoonlijke smaak en de stijl van je huis.

Een lichtschakelaar is een apparaat dat jij gebruikt om de stroomtoevoer naar een lichtbron, zoals een lamp, te regelen. Door de schakelaar aan of uit te zetten, stuur je de stroomtoevoer aan of onderbreek je deze, waardoor de lichtbron gaat branden of uitgaat. Lichtschakelaars zijn er in veel verschillende vormen en formaten, van de traditionele tuimelschakelaar tot moderne, digitale modellen die je kunt bedienen met een app op je smartphone.

Check Uit

Onze favoriet #1

Emos Lichtschakelaar

Emos Lichtschakelaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De EMOS lichtschakelaar is een functioneel en stijlvol product dat uitblinkt in gebruiksgemak en duurzaamheid. Deze lichtschakelaar, ook bekend als tuimelschakelaar nummer 6, is speciaal ontworpen voor een nominale spanning van 250 V~/10 AX en gemaakt van onderhoudsvriendelijk kunststof. De bediening is eenvoudig dankzij de grote wip. Bovendien kan je met deze schakelaar één lamp bedienen vanaf twee verschillende locaties – ideaal voor een traplicht. Met zijn glanzende witte kleur en eenvoudig ontwerp, past deze schakelaar in elke ruimte en is hij makkelijk schoon te houden. Hoewel hij gemaakt is voor inbouwinstallatie in droge binnenruimtes (inbouwdoos niet inbegrepen) en beschermingsklasse IP20 heeft, kan je hem ook als een reguliere aan/uit-schakelaar gebruiken. Kortom, de EMOS lichtschakelaar is een veelzijdige keuze voor elke woonsituatie.

 • Voordeel 1: De EMOS lichtschakelaar is gebouwd voor duurzaamheid. Het is gemaakt van onderhoudsvriendelijk kunststof dat je minder vaak hoeft te vervangen, wat zowel tijd als geld bespaart.
 • Voordeel 2: De schakelaar biedt veelzijdigheid in bediening. Of je nu één lamp vanaf twee verschillende locaties wilt bedienen of gewoon een enkele lamp vanaf één plek, deze schakelaar kan beide aan.
 • Voordeel 3: Het ontwerp van de schakelaar is tijdloos en eenvoudig, met een glanzende witte kleur die bij elke interieurstijl past. Bovendien is het oppervlak gemakkelijk te reinigen, wat het onderhoud nog eenvoudiger maakt.
 • Voordeel 4: Met zijn bescheiden afmetingen van 8 x 8 x 5 cm kan deze schakelaar gemakkelijk in elke ruimte worden geïnstalleerd. Hiervoor is wel een inbouwdoos nodig, die reeds in de bouw aanwezig moet zijn.
 • Voordeel 5: De schakelaar biedt veiligheid met een IP20-beschermingsclassificatie, waardoor hij geschikt is voor installatie in droge binnenruimtes. Dit maakt hem ideaal voor gebruik in zowel woonruimtes als werkruimtes.
 • Nadeel 1: Hoewel de witte wisselschakelaar is ontworpen om eenvoudig te gebruiken, laat de productbeschrijving niet zien of de schakelaar wordt geleverd met instructies voor het installatieproces. Voor sommige mensen kan dit lastig zijn als je niet handig bent met dit soort apparaten.
 • Nadeel 2: De wisselschakelaar heeft een strak en eenvoudig ontwerp, maar het ontbreekt aan variatie in kleurkeuze. Als je een andere kleur dan glanzend wit prefereert voor je interieur, is deze schakelaar misschien minder geschikt voor jou.
 • Nadeel 3: Volgens de beschrijving kan de schakelaar een lamp bedienen vanaf maximaal twee verschillende locaties. Dit limiet kan beperkend zijn als je een grotere ruimte hebt of als je de lamp vanaf meer dan twee locaties wil bedienen.
 • Nadeel 4: Het product heeft een beschermingsklasse van IP20, wat betekent dat het alleen geschikt is voor installatie in droge binnenruimtes. De schakelaar is dus minder veelzijdig en kan niet in vochtige ruimtes of buiten worden gebruikt.
 • Nadeel 5: De noodzaak van een inbouwdoos kan een nadeel zijn als je woning niet reeds is voorzien van zo’n doos. Dit betekent mogelijk extra kosten en werk om er een te installeren. De inbouwdoos wordt bovendien niet meegeleverd met de schakelaar.

Onze favoriet #2

Jimeida Lichtschakelaar

Jimeida Lichtschakelaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De JIMEIDA Lichtschakelaar is een strak ontworpen, veilige en gemakkelijk te installeren lichtschakelaar. De installatie is eenvoudig dankzij de stapsgewijze instructies die worden meegeleverd en je hebt geen neutrale draad nodig. De schakelaar heeft een schroefloze snap-on wandplaat en handige LED-achtergrondverlichting, waardoor je hem gemakkelijk in het donker kunt vinden zonder je slaap te verstoren. Het aanraakgevoelige glazen paneel reageert in 40 ms en is elektrisch schokbestendig om veiligheid te garanderen. Met de JIMEIDA schakelaar kan je een enkele binnenlamp aan- of uitzetten. Let op: deze 1-voudige schakelaar ondersteunt geen wifi, is niet compatibel met Alexa, is niet dimbaar en kan niet als 2-weg worden gebruikt.

 • Voordeel 1: De JIMEIDA lichtschakelaar is makkelijk te installeren dankzij de begeleide instructies die bij het pakket worden geleverd. Je hebt geen neutrale draad nodig voor de installatie, en het wordt allemaal vereenvoudigd door de schroefloze snap-on wandplaat.
 • Voordeel 2: De schakelaar heeft LED-achtergrondverlichting voor elke knop. Dit zorgt voor een duidelijke weergave van de aan/uit-status en maakt de schakelaar makkelijk te vinden in het donker. Toch zal de blauwe achtergrondverlichting je slaap niet verstoren.
 • Voordeel 3: JIMEIDA heeft veiligheid hoog in het vaandel staan met deze aanraakgevoelige wandschakelaar. Hij heeft een elektrisch schokbestendig glazen paneel en is behuisd in een polycarbonaat brandvertragende behuizing die niet kan ontbranden.
 • Voordeel 4: De lichtschakelaar van JIMEIDA is een 1-wegschakelaar. Je kunt dus één enkele binnenlamp aan of uit schakelen met deze elektrische schakelaar.
 • Voordeel 5: Ondanks zijn eenvoudige functie, zorgt de snelle aanraakgevoelige wandschakelaar ervoor dat je de lichten binnen 40 milliseconden kunt aanzetten of uitdoen. Dit betekent dat de schakelaar onmiddellijk reageert op je aanraking.
 • Nadeel 1: Hoewel de lichtschakelaar eenvoudig te installeren is, zijn de begeleidende instructies mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan voor sommige gebruikers een hinder zijn als ze geen andere talen begrijpen.
 • Nadeel 2: De LED-achtergrondverlichting, hoewel bedoeld om gemakkelijk gevonden te worden in het donker, zou storend kunnen zijn als je gevoelig bent voor licht tijdens het slapen, ondanks dat het vermeldt dat het de slaap niet beïnvloedt.
 • Nadeel 3: De lichtschakelaar van JIMEIDA is een 1-wegschakelaar, waardoor je slechts één lichtbron tegelijkertijd kunt aan- of uitzetten. Hierdoor kan het beperkend zijn als je meerdere lichtbronnen vanaf één plek wilt bedienen.
 • Nadeel 4: De JIMEIDA lichtschakelaar is niet compatibel met Alexa. Dit betekent dat het niet handsfree bediend kan worden via spraakassistenten, wat gebruikelijk is bij veel moderne, slimme domotica-apparaten.
 • Nadeel 5: Bovendien biedt de schakelaar geen wifi-ondersteuning. Hierdoor is het niet mogelijk om de schakelaar op afstand te bedienen via je smartphone of andere wifi-gekoppelde apparaten. Dit beperkt de functionaliteit en flexibiliteit van de schakelaar in de hedendaagse smart-home omgeving.

Onze favoriet #3

Cnbingo Lichtschakelaar

Cnbingo Lichtschakelaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CNBINGO lichtschakelaar is een gebruiksvriendelijke en eenvoudig te installeren schakelaar, die geen neutrale draad vereist en compatibel is met een voeding van 500W/voudig; AC 110–240V. Dankzij de aanraakschakelaar en LED-achtergrondverlichting, die sterk genoeg is om de schakelaar in het donker te vinden maar zwak genoeg om je slaap niet te verstoren, biedt deze schakelaar een responsieve bediening. De schakelaar beschikt over veiligheidskenmerken, zoals brandwerend materiaal en een 4 mm dik gehard glas dat waterdicht en veilig aan te raken is, zelfs met natte handen. Het is belangrijk om te weten dat je de stroom pas kunt inschakelen na installatie van de glazen plaat, anders functioneert de schakelaar niet goed. Je krijgt een garantie van 5 jaar op deze lichtschakelaar, aangeboden door het CNBINGO After-Sales-Service-team.

 • Voordeel 1: Eénvoudige bediening: Met de BSEED lichtschakelaar kun je gemakkelijk een lamp vanaf één plaats bedienen, wat het gebruiksgemak verhoogt.
 • Voordeel 2: Eenvoudige Installatie: Deze lichtschakelaar kan snel en makkelijk aangesloten worden met enkel de stroomvoerende kabel en de lichtkabel, de neutrale geleider is niet nodig. Dit bespaart je tijd en eventuele frustratie.
 • Voordeel 3: Uitstekende productkwaliteit: De BSEED lichtschakelaar is gemaakt van waterdicht, krasbestendig, vuurvast versterkt glas en vlamvertragend polycarbonaat. Dit garandeert een duurzaam product dat bestand is tegen dagelijkse slijtage.
 • Voordeel 4: Stijlvol ontwerp: Deze lichtschakelaar is niet alleen functioneel, maar heeft ook een modern en stijlvol uiterlijk dat past bij verschillende ontwerpstijlen en kamers in jouw huis, zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer.
 • Voordeel 5: Klantenservice: Mocht je problemen ondervinden bij de installatie of anderszins vragen hebben over het product, dan staat de klantenservice van BSEED voor je klaar om hulp te bieden en te zorgen voor een bevredigende oplossing.
 • Nadeel 1: Hoewel de handleiding in de verpakking is inbegrepen, is er geen garantie dat deze beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan problemen opleveren als je niet bekend bent met installatieprocedures en niet vloeiend bent in een andere taal.
 • Nadeel 2: De lichtschakelaar is slechts vanaf één locatie te bedienen. Dit betekent dat als de lamp zich in een groot vertrek bevindt of in een ruimte waar je vanuit meerdere hoeken toegang wilt hebben, deze schakelaar niet aan je behoeften kan voldoen.
 • Nadeel 3: Aangezien BSEED lichtschakelaar alleen de stroomvoerende kabel en de lichtkabel nodig heeft om aan te sluiten, zonder de neutrale geleider, kan dit een probleem zijn als je een neutrale geleider in je elektrische systeem hebt. Het negeren van de neutrale draad kan leiden tot elektrische problemen.
 • Nadeel 4: Het product claimt “eenvoudig te installeren” te zijn. Echter, als je niet comfortabel of ervaren bent met elektrische werkzaamheden, kan dit nog steeds een uitdaging voor je zijn. Ondanks de aangeboden ondersteuning, zou je nog steeds een professional kunnen nodig hebben voor de installatie.
 • Nadeel 5: Het paneel van de schakelaar is gemaakt van waterdicht, krasbestendig en vuurvast versterkt glas. Hoewel dit duurzaam klinkt, kan het bij zware impact breken of scheuren, in tegenstelling tot een traditionele plastic lichtschakelaar.

Onze favoriet #4

Bseed Lichtschakelaar

Bseed Lichtschakelaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BSEED inbouwlichtschakelaar is een functioneel en stijlvol accessoire voor je woning waarmee je met gemak een lamp kunt bedienen vanaf één plaats. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt voor de installatie: de schakelaar zelf, schroeven en een duidelijke handleiding. Je hoeft alleen de stroomvoerende kabel en de lichtkabel aan te sluiten, een neutrale geleider is niet nodig. Het paneel van de schakelaar bestaat uit vuurvast versterkt glas, terwijl het inzetstuk gemaakt is van vlamvertragend polycarbonaat. Deze combinatie zorgt voor een waterdicht en krasbestendig product dat perfect aan jouw woonbehoeften voldoet. Met zijn modieuze en eenvoudige uiterlijk past de BSEED lichtschakelaar in elke kamer van je huis. Mocht je vragen of problemen hebben, dan staat de klantenservice van BSEED altijd voor je klaar om een passende oplossing te bieden.

 • Voordeel 1: Eénvoudige bediening: Met de BSEED lichtschakelaar kun je gemakkelijk een lamp vanaf één plaats bedienen, wat het gebruiksgemak verhoogt.
 • Voordeel 2: Eenvoudige Installatie: Deze lichtschakelaar kan snel en makkelijk aangesloten worden met enkel de stroomvoerende kabel en de lichtkabel, de neutrale geleider is niet nodig. Dit bespaart je tijd en eventuele frustratie.
 • Voordeel 3: Uitstekende productkwaliteit: De BSEED lichtschakelaar is gemaakt van waterdicht, krasbestendig, vuurvast versterkt glas en vlamvertragend polycarbonaat. Dit garandeert een duurzaam product dat bestand is tegen dagelijkse slijtage.
 • Voordeel 4: Stijlvol ontwerp: Deze lichtschakelaar is niet alleen functioneel, maar heeft ook een modern en stijlvol uiterlijk dat past bij verschillende ontwerpstijlen en kamers in jouw huis, zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer.
 • Voordeel 5: Klantenservice: Mocht je problemen ondervinden bij de installatie of anderszins vragen hebben over het product, dan staat de klantenservice van BSEED voor je klaar om hulp te bieden en te zorgen voor een bevredigende oplossing.
 • Nadeel 1: Hoewel de handleiding in de verpakking is inbegrepen, is er geen garantie dat deze beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan problemen opleveren als je niet bekend bent met installatieprocedures en niet vloeiend bent in een andere taal.
 • Nadeel 2: De lichtschakelaar is slechts vanaf één locatie te bedienen. Dit betekent dat als de lamp zich in een groot vertrek bevindt of in een ruimte waar je vanuit meerdere hoeken toegang wilt hebben, deze schakelaar niet aan je behoeften kan voldoen.
 • Nadeel 3: Aangezien BSEED lichtschakelaar alleen de stroomvoerende kabel en de lichtkabel nodig heeft om aan te sluiten, zonder de neutrale geleider, kan dit een probleem zijn als je een neutrale geleider in je elektrische systeem hebt. Het negeren van de neutrale draad kan leiden tot elektrische problemen.
 • Nadeel 4: Het product claimt “eenvoudig te installeren” te zijn. Echter, als je niet comfortabel of ervaren bent met elektrische werkzaamheden, kan dit nog steeds een uitdaging voor je zijn. Ondanks de aangeboden ondersteuning, zou je nog steeds een professional kunnen nodig hebben voor de installatie.
 • Nadeel 5: Het paneel van de schakelaar is gemaakt van waterdicht, krasbestendig en vuurvast versterkt glas. Hoewel dit duurzaam klinkt, kan het bij zware impact breken of scheuren, in tegenstelling tot een traditionele plastic lichtschakelaar.

Onze favoriet #5

Absina Lichtschakelaar

Absina Lichtschakelaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ABSINA lichtschakelaar is een robuuste inbouwwisselschakelaar, vervaardigd uit onbreekbare kunststof. Dit product biedt de flexibiliteit om een lamp te bedienen vanaf twee verschillende locaties, waardoor het ideaal is voor woon- of werkruimtes. Dankzij de IP20-certificering is het perfect geschikt voor binnenshuis gebruik. De installatie is eenvoudig, dankzij de klemaansluiting, en het is compatibel met inbouw- of holle wanddozen met een nominale spanning van 250 V en een stroom van 10 A. De lichtschakelaar heeft een tijdloos en eenvoudig design, waardoor het in elk interieur past. Bij de levering krijg je 3 sets van deze schakelaars in wit, verpakt in een duurzame, gemakkelijk te reinigen doos.

 • Voordeel 1: De ABSINA lichtschakelaar is gemaakt van onbreekbaar kunststof, hetgeen zorgt voor stevigheid en duurzaamheid. Ideaal voor een lamp die vanaf 2 plaatsen bediend moet worden.

  Voordeel 2: De schakelaar hebben een IP20-certificering, wat betekent dat ze perfect zijn voor inbouwinstallatie binnenshuis. Ze zijn ideaal voor gebruik in zowel woonruimtes als werkruimtes.

 • Voordeel 3: Ze bieden eenvoudige installatie dankzij de klemaansluiting, geschikt voor inbouw- of holle wanddozen. Ze kunnen een nominale spanning van 250 V en een nominale stroom van 10 A aan, wat hen zeer efficiënt maakt.
 • Voordeel 4: De schakelaars zijn tijdloos door hun eenvoudige design. Ze zijn daardoor voor een breed toepassingsgebied mogelijk, in welke ruimte je ook bent, ze passen bij elk interieur.
 • Voordeel 5: De levering bevat 3 x inbouwsets voor lichtschakelaars in het wit. Bovendien heeft de doos waarin ze worden geleverd een glad en eenvoudig te reinigen oppervlak, dat bijdraagt aan de duurzaamheid van het product.
 • nadeel 1: Hoewel de ABSINA-lichtschakelaar onbreekbaar is, is hij nog steeds gemaakt van kunststof. Dit kan een probleem zijn als je op zoek bent naar een schakelaar die past bij een modern of luxe interieurontwerp. Kunststof heeft mogelijk niet de gewenste uitstraling of kwaliteitsperceptie.
 • nadeel 2: Deze schakelaar is slechts beperkt tot de werking van één lamp die op twee plaatsen bediend moet worden. Als je op zoek bent naar een schakelaar die meerdere lichten tegelijk kan bedienen, zal deze ABSINA-schakelaar niet geschikt zijn.
 • nadeel 3: De ABSINA lichtschakelaar heeft een IP20-certificering, wat betekent dat hij alleen geschikt is voor gebruik binnenshuis. Als je op zoek bent naar een schakelaar die buiten of in vochtige ruimtes geïnstalleerd kan worden, zou deze schakelaar niet geschikt zijn. Hij is niet bestand tegen water of vochtige omgevingen.
 • nadeel 4: Hoewel de schakelaar wordt geprezen om zijn eenvoudige installatie, is hij alleen geschikt voor inbouw- of holle wanddozen. Dit betekent dat als je een ander type installatie nodig hebt, je mogelijk niet in staat zal zijn om deze schakelaar te gebruiken.
 • nadeel 5: Ten slotte, hoewel het gladde, gemakkelijk te reinigen oppervlak van deze schakelaar aantrekkelijk is, kan het voor sommige mensen een nadeel zijn. Het gladde oppervlak kan mogelijk wat slipperig zijn, vooral als je handen nat of vettig zijn, waardoor de schakelaar moeilijker ingedrukt kan worden.

Onze favoriet #6

Cnbingo Lichtschakelaar

Cnbingo Lichtschakelaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CNBINGO lichtschakelaar is een geavanceerd, smart home-geschikt product dat je helpt bij het personaliseren van jouw verlichtingseisen. Met de benodigde neutrale geleider voor installatie en een schroefloze wandplaat, biedt het een gemakkelijke set-up met een handleiding om je door het proces te leiden. Deze schakelaar werkt op 2,4 G wifi en is bedienbaar via een LED-touchpaneel, de Smart Life-app of spraakbesturing voor gemak in dagelijks gebruik. Het ondersteunt een helderheidsbereik van 20% – 90% en onthoudt de laatste instelling dankzij de functie voor het opslaan van het helderheidsgeheugen. Daarnaast kun je lichtplannen en scènes instellen voor verschillende situaties en tijdstippen. Het is ook compatibel met Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT en andere derde partij apparaten voor handsfree bediening. Het touch-paneel heeft een snelle reactiesnelheid van 40ms en een LED-indicator. Zorg ervoor dat de stroomvoorziening pas na de installatie van het paneel wordt ingeschakeld voor optimale prestaties.

 • Voordeel 1: Eenvoudige installatie: Je hebt alleen een neutrale geleider nodig. En de gids in de handleiding helpt je stap voor stap door het hele installatieproces. Bovendien heb je geen hub nodig, dus het is vrij eenvoudig in te stellen.
 • Voordeel 2: Verstelbare helderheid: Je kunt de gewenste helderheid van je licht aanpassen via het LED-touchpaneel of via de Smart Life-app. Plus, de schakelaar onthoudt je laatste lichtinstelling en zal deze weer inschakelen als je het licht uitzet.
 • Voordeel 3: Tijdschema en scène controle: Je kunt lichtschema’s en scènes instellen naar wens. Zo kun je bijvoorbeeld wakker worden met een zacht licht in de ochtend, of je lichten willekeurig in- en uitschakelen terwijl je op vakantie bent om potentiële indringers af te schrikken.
 • Voordeel 4: Stemcontrole: Met de intelligente dimschakelaar kun je de helderheid van je licht handsfree instellen. Hij werkt met Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT en andere apparaten van derden, wat perfect is voor als je jouw handen vol hebt.
 • Voordeel 5: Touch paneel: Het touch paneel reageert snel (in slechts 40 ms), waardoor het schakelen van lichten in een flits gebeurt. De LED-indicator geeft ook duidelijk de aan/uit-status van het licht aan. Het paneel is gemaakt van gehard waterdicht glas voor extra veiligheid en duurzaamheid.
 • nadeel 1: Volgens de productbeschrijving vereist de installatie een neutrale geleider. Dit kan voor sommigen een belemmering zijn omdat niet alle elektriciteitnetwerken deze hebben.
 • nadeel 2: De dimschakelaar is alleen geschikt voor een 2,4 G wifi-verbinding en niet voor 5 G. Dit betekent dat als jouw wifi-netwerk 5 G is, je deze dimschakelaar niet kunt gebruiken.
 • nadeel 3: Het product is een 1-polige schakelaar en geen wisselschakelaar. Dit betekent dat het niet geschikt is voor een schakeling waarbij je het licht vanaf twee different plekken kunt regelen, zoals bijvoorbeeld in een gang.
 • nadeel 4: De handleiding leidt je door het bedrading- en instellingsproces, wat erop wijst dat de installatie enige technische knowhow vereist. Voor degenen die niet bekend zijn met dergelijke processen, kan dit een nadeel zijn.
 • nadeel 5: Het apparaatfuncties en sensiviteit is volledig afhankelijk van de installatie van het paneel en de aansluiting van de stroomvoorziening. Als het dus niet goed is geïnstalleerd, werkt het niet naar behoren, wat een groot nadeel kan zijn, vooral voor personen die niet bekwaam zijn in installaties.

Onze favoriet #7

Maclean Lichtschakelaar

Maclean Lichtschakelaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Maclean Lichtschakelaar is een innovatieve wandschakelaar die jouw leven makkelijker maakt dankzij zijn aanraakgevoelige sensor en discrete achtergrondverlichting. Die zorgt ervoor dat je ‘s nachts de schakelaar probleemloos kunt vinden. De schakelaar heeft een unieke functie waarbij de kleur van de weergaveverlichting verandert bij het in- of uitschakelen van het licht, namelijk groen als het uit is en rood als het aan is. Deze schakelaar is geschikt voor alle soorten lichtbronnen tot maar liefst 1000 W. Kiss gemaakt van gehard glas, is dit product niet alleen bijzonder duurzaam tegen krassen, vocht en temperatuur, maar heeft het ook een glad en gemakkelijk te reinigen kristalglas oppervlak. Tot slot wordt deze Maclean schakelaar geleverd met een led- of lichtadapter om ongewenste effecten zoals nagloeien of nalichten na het uitschakelen te voorkomen.

 • Voordeel 1: De Maclean lichtschakelaar is uitgerust met een innovatieve aanraakgevoelige sensor. Dit betekent dat je hem eenvoudig kunt bedienen, zelfs in het donker, dankzij de discrete achtergrondverlichting.
 • Voordeel 2: De schakelaar heeft een kleurverandering van de weergaveverlichting; groen wanneer uitgeschakeld en rood wanneer ingeschakeld. Dit maakt het voor jou makkelijk om te zien of de schakelaar aan of uit is.
 • Voordeel 3: Deze lichtschakelaar is geschikt voor alle soorten lichtbronnen tot maximaal 1000 W, wat betekent dat hij uitermate veelzijdig is en kan worden gebruikt met een breed scala aan lampen.
 • Voordeel 4: De lichtschakelaar is bijzonder duurzaam dankzij het geharde glas. Het beschermt tegen krassen, vocht en temperatuurschommelingen, wat je de zekerheid geeft van een langere levensduur.
 • Voordeel 5: De Maclean lichtschakelaar heeft een glad en gemakkelijk te reinigen oppervlak van kristalglas. Dit betekent dat hij niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en hygiënisch. Bovendien wordt hij geleverd met een led- of lichtadapter die ongewenste effecten zoals nagloeien of nalichten na het uitschakelen voorkomt.
 • nadeel 1: De innovatieve wandschakelaar met aanraakgevoelige sensor kan mogelijk problemen opleveren als je onnauwkeurige of onbedoelde aanrakingen maakt, vooral bij kinderen of huisdieren in huis die per ongeluk de schakelaar kunnen activeren.
 • nadeel 2: Hoewel het gehard glas tegen krassen, vocht en temperatuur bestand is, betekent dit nog steeds dat de schakelaar mogelijk kan breken bij een sterke impact.
 • nadeel 3: De kleurverandering van de weergaveverlichting kan voor sommigen te fel of storend zijn, zeker als je gevoelig bent voor heldere of felle lichten.
 • nadeel 4: Het oppervlak van kristalglas is makkelijk schoon te maken, maar het is belangrijk op te merken dat het ook meer zichtbare vingerafdrukken kan vertonen, wat betekent dat je het frequenter moet schoonmaken om het glanzend te houden.
 • nadeel 5: De schakelaar is geschikt voor maximaal 1000 W. Dit betekent dat het mogelijk niet compatibel is met bepaalde hoger wattage apparaten of lichtbronnen dat meer dan 1000 W nodig hebben.

Onze favoriet #8

Bseed Lichtschakelaar

Bseed Lichtschakelaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BSEED Lichtschakelaar is een standaard wandschakelaar zonder WIFI-ondersteuning of compatibiliteit met Alexa. Hij is niet dimbaar en functioneert als een 1-weg schakelaar, wat betekent dat één schakelaar één licht bedient. Met een maximale belasting van 3-300W voor LED inductieve belastingen zoals koelkasten, airconditioners en ventilatoren, kan het tot 500W aan weerstandsbelasting dragen voor apparaten zoals rijstkokers en waterkokers. Let bij de installatie op een veilige handelingsprocedure: schakel de hoofdstroom uit na het testen en wacht minstens 3 minuten voordat u de schakelaar gebruikt. Bijzonder is haar veiligheidsbescherming, waarbij de schakelaar vuur- en waterbestendig is, en elektrische schokbescherming biedt. Een bijkomend voordeel is het gebruiksvriendelijke ontwerp met achtergrondverlichting op elke knop, wat betekent dat je ze zelfs in het donker kunt bedienen.

 • Voordeel 1: De BSEED Lichtschakelaar heeft een sterke belastingscapaciteit. De schakelaar kan tot 3-300W/Gang LED inductieve belasting ondersteunen, waardoor hij geschikt is voor het aansturen van zwaardere apparaten zoals koelkasten, airconditioners en ventilatoren. Voor weerstandsbelasting, zoals rijstkokers, inductiekookplaten en waterkokers, kan het zelfs tot 500W/Gang weerstand bieden.
 • Voordeel 2: De Lichtschakelaar is makkelijk te bedienen. Het ontwerp staat voor een 1-weg gebruik, wat betekent dat een enkele schakelaar één enkel licht controleert. Dus je kunt het licht met één enkele klik aan of uit zetten.
 • Voordeel 3: De BSEED Lichtschakelaar is veilig in gebruik. Het is ontworpen met een vuurvaste en waterdichte functie wat extra beveiliging biedt tegen elektrische schokken. Zo kan je met een gerust hart vertrouwen op deze lichtschakelaar.
 • Voordeel 4: De tijd en moeite bij de installatie van deze schakelaar zijn minimaal. Je hoeft enkel de hoofdstroom uit te schakelen na het testen van de aanraakschakelaar en ervoor te zorgen dat het glaspaneel goed in de clips op de schakelaar zit.
 • Voordeel 5: De BSEED lichtschakelaar beschikt over een achtergrondverlichtingsfunctie. Dit betekent dat elke knop van de schakelaar is ontworpen met achtergrondverlichting. Hierdoor kun je de schakelaars zelfs in het donker zonder problemen bedienen.
 • Nadeel 1: De BSEED lichtschakelaar biedt geen WiFi-ondersteuning. Dit betekent dat je deze schakelaar niet kunt integreren met andere slimme apparaten in je huis of op afstand kunt bedienen via het internet.
 • Nadeel 2: Deze lichtschakelaar is niet compatibel met Alexa. Dit beperkt je mogelijkheden voor spraakgestuurde bediening, aangezien je de lichten niet aan of uit kunt zetten met stemcommando’s via Alexa.
 • Nadeel 3: Het is niet mogelijk om de lichtintensiteit aan te passen met deze schakelaar, want hij is niet dimbaar. Hierdoor kun je het lichtniveau van de ruimte niet aanpassen aan je stemming of activiteit.
 • Nadeel 4: De BSEED lichtschakelaar functioneert niet als een 2-weg schakelaar. Dit wil zeggen dat er maar één plaats is waar je het licht aan of uit kunt zetten. Dit kan onhandig zijn in grotere ruimtes of ruimtes met meerdere in- en uitgangen waar je lichtknoppen op meer dan één plaats nodig zou kunnen hebben.
 • Nadeel 5: De schakelaar moet zorgvuldig geïnstalleerd worden, met bijzondere aandacht om het glaspaneel voorzichtig op elke kant te duwen om ervoor te zorgen dat het vastzit in de clips op de schakelaar. Dit vergt extra voorzichtigheid en tijd, en kan voor sommige gebruikers misschien wat ingewikkeld zijn.

Onze favoriet #9

Bseed Lichtschakelaar

Bseed Lichtschakelaar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De BSEED-lichtschakelaar is een Wifi-aangedreven dimschakelaar die brede compatibiliteit biedt met dimbare ledlampen van meer dan 5W, gloeilampen, halogeenlampen en jodwolfraamlampen. Hij ondersteunt een maximaal vermogen van 300W en biedt een traploos dimbereik, waardoor jij je verlichting kunt aanpassen om energie te besparen en de levensduur van je lampen te verlengen. Het spanningsbereik is AC 90-250V. Bovendien geeft de schakelaar je de mogelijkheid om je verlichting op afstand te besturen en aan te passen via een app op je iOS-/Android-telefoon, met alleen een 3G/4G/wifi-netwerk. Het is ook compatibel met Amazon Alexa en Google Home, wat spraakbediening mogelijk maakt. Ten slotte ondersteunt het tot 8 schema’s voor processen op enkel, herhaald en aftellen voor elk apparaat, zelfs wanneer er geen netwerk is, zolang de schakelaar aan blijft.

 • Voordeel 1: Deze lichtschakelaar is een wifi-dimschakelaar, wat betekent dat hij geschikt is voor dimbare ledlampen van meer dan 5W. Hij kan eveneens gebruikt worden met gloeilampen, halogeenlampen, jodwolfraamlampen en LED-lampen met ohmse weerstand. Door jouw licht te dimmen kan je energie besparen en de levensduur van je gloeilampen verlengen.
 • Voordeel 2: De BSEED lichtschakelaar beschikt over een traploze dimschakelaar met aanraakbediening. Deze ondersteunt een maximaal vermogen van 300W, waardoor hij geschikt is voor de meeste lampen met dimfunctie.
 • Voordeel 3: Met deze lichtschakelaar kan je het licht op afstand aan- en uitschakelen of de helderheid aanpassen via een app op je telefoon. Dit kan altijd en overal, zolang je een 3G/4G/wifi-netwerk beschikbaar hebt.
 • Voordeel 4: De BSEED lichtschakelaar is compatibel met Amazon Alexa/Google Home. Dit betekent dat je de schakelaar kan bedienen door spraakopdrachten via deze apparaten, waardoor je jouw licht in- en uit kunt schakelen en de helderheid kunt aanpassen. Dit maakt de bediening comfortabeler en intelligenter.
 • Voordeel 5: Ten slotte ondersteunt de lichtschakelaar maximaal 8 schema’s voor enkel-, herhalings- en countdown-processen voor elk apparaat. Deze vooraf ingestelde timers kunnen werken, zelfs als het netwerk niet beschikbaar is. Je moet er echter wel voor zorgen dat het apparaat ingeschakeld blijft.
 • Nadeel 1: Beperkte compatibiliteit met lampen: Hoewel de BSEED lichtschakelaar werkt met een verscheidenheid aan lampen, is het alleen compatibel met dimbare ledlampen van meer dan 5 watt. Dit kan op termijn kostenverhogend werken, omdat je specifieke lampen moet aanschaffen die compatibel zijn met deze schakelaar.
 • Nadeel 2: Afhankelijk van een stabiele internetverbinding: De app-bediening van de schakelaar, waaronder de mogelijkheid om het licht op afstand in of uit te schakelen, is afhankelijk van een stabiele 3G/4G/Wi-Fi-verbinding. Dit kan onhandig zijn in gebieden met slechte netwerkverbindingen.
 • Nadeel 3: Beperkte spraakassistent-opties: Hoewel de lichtschakelaar compatibel is met Amazon Alexa en Google Home, is het niet duidelijk of het werkt met andere populaire spraakassistenten zoals Apple’s Siri.
 • Nadeel 4: Vooraf ingestelde timers werken alleen als het apparaat is ingeschakeld: Het is belangrijk te vermelden dat hoewel de BSEED lichtschakelaar tot 8 timers voor verschillende processen ondersteunt, deze alleen zullen werken als het apparaat ingeschakeld blijft, wat mogelijk een beperking is.
 • Nadeel 5: Maximale vermogensbeperking: De lichtschakelaar heeft een maximaal vermogen van 300 watt. Dit kan beperkend zijn voor gebruikers die krachtigere lampen in hun thuis- of werkomgeving nodig hebben.

Onze favoriet #10

Tawoia Lichtschakelaar

Tawoia Lichtschakelaar

Waarom we het gekozen hebben

De TAWOIA lichtschakelaar is een slimme en extravagante upgrade voor je huis of kantoor met zijn kristalglazen paneel dat niet alleen soepel en snel aanvoelt, maar ook explosie- en stroomstootbestendig, wat het veiliger maakt voor gebruik. De ‘1 x 1 manier’ functie maakt het mogelijk om twee lampen tegelijkertijd te bedienen vanaf één plek. Deze schakelaar heeft een achtergrondlicht functie, zodat het ook in het donker kan worden gebruikt. De lichtschakelaar is tevens makkelijk reinigbaar, waterdicht, brand- en krasbestendig, dankzij het geharde glas van het aanraakpaneel, wat zorgt voor een langere levensduur. Let wel op dat je de stroom uitschakelt voordat je met de installatie begint, voor een correcte werking. Het stijlvol ontwerp van de schakelaar zal het uiterlijk van je ruimte verbeteren, of dit nu een kantoor, huis of openbare ruimte is.

 • Voordeel 1: Multifunctionaliteit. De TAWOIA lichtschakelaar kan tegelijkertijd twee lichten bedienen, wat je controle en gemak biedt.
 • Voordeel 2: Veilig in gebruik. De schakelaar heeft een explosiebestendige en stroomveilige ontwerp, voor jouw veiligheid.
 • Voordeel 3: Elegante uitstraling. De kristalglazen paneel en het subtiele achtergrondlicht geven de schakelaar een luxe uitstraling die elk interieur kan verbeteren.
 • Voordeel 4: Duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De schakelaar is gemaakt van gehard glas waardoor deze waterdicht, brand- en krasbestendig is. Hierdoor is de schakelaar gemakkelijk te reinigen en heeft deze een langere levensduur.
 • Voordeel 5: Veelzijdig toepasbaar. De TAWOIA lichtschakelaar kan in vele scenario’s worden toegepast, zoals kantoren, woondecoraties en openbare ruimtes. Dit maakt de schakelaar tot een veelzijdige toevoeging aan je woning of kantoor.
 • Nadeel 1: Beperkte functionaliteit. De ‘1 x 1 manier’ functie betekent dat de schakelaar twee lichten tegelijk kan bedienen, maar deze kan slechts op één plaats worden gebruikt. Dit zou onhandig kunnen zijn als je meerdere lichtpunten onafhankelijk van elkaar wilt bedienen.
 • Nadeel 2: Gecompliceerde installatie. Het is belangrijk om te zorgen dat de voeding is uitgeschakeld voordat de installatie begint, tot het glazen paneel is geïnstalleerd. Anders werkt de schakelaar niet goed. Dit kan wat lastig zijn als je niet technisch onderlegd bent.
 • Nadeel 3: Beperkte bruikbaarheid in het donker. Hoewel het ontwerp wel een achtergrondlicht bevat, kan het moeilijk zijn om de schakelaar in het donker te bedienen als je er niet meteen naast staat of als je niet precies weet waar hij zich bevindt.
 • Nadeel 4: Onderhoud. Het is weliswaar een waterdicht, brand- en krasbestendig product, maar het oppervlak van gehard glas kan vlekken vertonen en zal regelmatig moeten worden schoongemaakt om zijn elegante uiterlijk te behouden.
 • Nadeel 5: Stijl beperking. Het komt in wat wordt beschreven als een luxueus en elegant design. Hoewel dit geweldig kan zijn voor sommige ruimtes, kan het er uit de toon vallen in een meer rustieke, traditionele of minimalistische inrichting.

Na grondig onderzoek en testen, is het duidelijk dat de markt voor lichtschakelaars veel te bieden heeft. Elk van de top 10 producten in deze categorie heeft unieke eigenschappen die specifiek aan jouw behoeften kunnen voldoen. Of je nu op zoek bent naar gebruiksgemak, energie-efficiëntie, esthetiek of slimme technologie, er is een schakelaar voor jou. Wees ervan verzekerd dat elk product in deze lijst van hoge kwaliteit is en goed presteert, gebaseerd op onze strenge tests. Jouw uiteindelijke keuze zou dus moeten afhangen van je persoonlijke voorkeuren en woonsituatie. Succes met het maken van je keuze!

Inhoudsopgave