a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Live Streaming Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van live streaming statistieken, met inbegrip van nieuwe gegevens die inzicht geven in trends, patronen en opkomende verschuivingen in de dynamische wereld van live streaming.

  • In 2020, werd het kijkuren aantal van live streaming geschat op 91 miljard.
  • Twitch, een populair live-streaming platform, heeft een piek van 281.000 kijkers bereikt in 2021.
  • Ongeveer 47% van live streaming videokijkers wereldwijd kijken naar meer live video’s dan een jaar geleden.
  • Facebook live video’s krijgen 3 keer meer interactie dan traditionele video’s.
  • Meer dan 2 miljoen streamers per maand maken content op Twitch.
  • Muziek en radio is de derde meest populaire categorie op Twitch, met in totaal 3,91 miljard uur bekeken.
  • Ongeveer 80% van de consumenten verkiest live video’s boven blog lezen.
  • Live streaming is goed voor 63% van de internetverkeer in 2020, en zal naar verwachting stijgen tot 82% in 2022.
  • Op YouTube worden per dag meer dan 500 uur aan videouploaded.
  • Het aantal Esports kijkers wordt voorspeld om wereldwijd te groeien tot 495 miljoen mensen in 2020.

Actuele Live Streaming Statistieken

In 2020, werd het kijkuren aantal van live streaming geschat op 91 miljard.

Uit de verstrekte statistieken blijkt dat in 2020 het totaal aantal uren dat mensen besteedden aan het kijken naar live streaming-content geschat werd op een verbazingwekkende 91 miljard. Wat dit in feite betekent, is dat als u alle individuele uren die over de hele wereld aan live streaming zijn besteed, zou optellen, het totaal uitkomt op 91 miljard. Deze maatstaf omvat alle soorten live streaming, variërend van nieuwsuitzendingen, sportevenementen, videogames en andere soorten online entertainment. Dit weerspiegelt de toenemende populariteit en acceptatie van live streaming als een prominente vorm van mediaconsumptie wereldwijd, wat deels gecatalyseerd is door de beperkingen en gedwongen thuisisolatie die werd veroorzaakt door de COVID-19-pandemie.

Twitch, een populair live-streaming platform, heeft een piek van 281.000 kijkers bereikt in 2021.

Twitch, een platform dat bekend staat om zijn live-streaming, heeft indrukwekkend genoeg een piek van 281.000 kijkers bereikt in 2021. Dit betekent dat er op een specifiek moment in dat jaar 281.000 mensen tegelijkertijd actief naar een stream keken op Twitch. Dat is een aanzienlijk aantal, en het geeft u een idee van de populariteit en het bereik van het platform. Hoewel het aantal kijkers voortdurend fluctueert afhankelijk van het tijdstip, de dag en de inhoud die wordt gestreamd, is zo’n piek een belangrijk hoogtepunt in de statistieken van Twitch.

Ongeveer 47% van live streaming videokijkers wereldwijd kijken naar meer live video’s dan een jaar geleden.

Deze statistiek vertelt u dat bijna de helft van de mensen die live gestreamde video’s bekijken, meer live video’s bekijken dan ze een jaar geleden deden. Met andere woorden, van alle mensen over de hele wereld die naar live streaming video’s kijken, heeft ongeveer 47% hun consumptie van dergelijke content verhoogd in vergelijking met het voorgaande jaar. Dit kan verschillende onderliggende redenen hebben, waaronder een toename van beschikbare live content, meer toegankelijke streamingdiensten, of veranderende kijkgewoontes.

Facebook live video’s krijgen 3 keer meer interactie dan traditionele video’s.

Als u zich afvraagt wat deze statistiek inhoudt: ‘Facebook live video’s krijgen 3 keer meer interactie dan traditionele video’s’ betekent het volgende. Interactie op Facebook kan worden gekwantificeerd door een aantal verschillende activiteiten zoals opmerkingen, deelt, likes, enz. Een video gelabeld als ‘live’ betekent dat de inhoud in realtime wordt gestreamd en de kijkers direct kunnen reageren en interactief kunnen deelnemen, terwijl een traditionele video vooraf is opgenomen en geüpload. Dus, wanneer we zeggen dat Facebook live video’s 3 keer meer interactie genereren, houdt dat in dat ze significant meer betrokkenheid ontvangen in de vorm van reacties, shares en likes in vergelijking met de traditionele video’s. Dit zou kunnen betekenen dat het publiek meer geneigd is om te reageren op en deelnemen aan live content, wellicht vanwege de real-time natuur en de mogelijkheid om direct invloed uit te oefenen op de loop van de content.

Meer dan 2 miljoen streamers per maand maken content op Twitch.

De statistiek ‘Meer dan 2 miljoen streamers per maand maken content op Twitch’ betekent dat elke maand, meer dan 2 miljoen mensen, die we streamers noemen, inhoud produceren en uitzenden op de live streaming platform Twitch. Met ‘inhoud maken’ bedoelen we dat zij live video’s uitzenden, waarbij ze activiteiten ondernemen zoals gamen, praten, muziek maken of iets anders dat hun publiek interesseert. Bovendien, doet dit aantal van 2 miljoen streamers geen uitspraak over de totale aantal streamers op Twitch, het vertelt enkel hoeveel mensen er elke maand actief inhoud produceren. U kunt dit zien als een indicatie van de omvang en activiteit van de Twitch-gemeenschap.

Muziek en radio is de derde meest populaire categorie op Twitch, met in totaal 3,91 miljard uur bekeken.

Uit de voorgenoemde statistiek blijkt dat de categorie Muziek en Radio de derde meest populaire categorie is op het livestreaming platform Twitch. Dit wordt gemeten aan de hand van de cumulatieve tijd die kijkers doorbrengen met het bekijken van content binnen deze categorie. In dit geval is aangegeven dat er in totaal 3,91 miljard uur aan Muziek en Radio content is bekeken op Twitch. Dit is een aanzienlijke hoeveelheid en wijst op de populariteit van muziek- en radio-gerelateerde livestreams onder Twitch gebruikers. Met andere woorden, u kunt uit deze statistiek afleiden dat gebruikers van Twitch aanzienlijk veel tijd doorbrengen met het luisteren naar en bekijken van livestreams die onder de categorie Muziek en Radio vallen.

Ongeveer 80% van de consumenten verkiest live video’s boven blog lezen.

Uit de statistiek blijkt dat 80% van de consumenten de voorkeur geeft aan live video’s boven het lezen van blogs. Dit betekent dat de meerderheid van de mensen het kijken naar een live-uitzending of video-streaming voorstelt boven het lezen van tekst gebaseerde inhoud zoals blogs. Deze voorkeur kan worden gedreven door verschillende factoren, waaronder tijd, gemak, en de wens voor een meer interactieve en boeiende ervaring. Men kan live video’s vaak als dynamischer en aantrekkelijker beschouwen dan het lezen van blogs. Hieruit kunt u concluderen dat om tegemoet te komen aan de voorkeuren van het publiek, het inzetten op live video’s een effectieve strategie kan zijn om engagement te verhogen.

Live streaming is goed voor 63% van de internetverkeer in 2020, en zal naar verwachting stijgen tot 82% in 2022.

U zou geïnteresseerd kunnen zijn om te weten dat live streaming een aanzienlijk deel uitmaakt van het internetverkeer wereldwijd. In 2020 was live streaming goed voor 63% van het totale internetverkeer. Dit betekent dat bijna twee derde van alle data die online werd verplaatst, voortkwam uit live streaming activiteiten, denk hierbij bijvoorbeeld aan online films kijken, het streamen van muziek en online gaming. Er wordt verwacht dat dit percentage zal stijgen tot 82% in 2022. Dit betekent dat binnen enkele jaren meer dan vier vijfde van al het internetverkeer zal bestaan uit live streaming. Deze statistieken onderstrepen het groeiende belang en invloed van live streaming in onze digitale wereld.

Op YouTube worden per dag meer dan 500 uur aan videouploaded.

U, als gebruiker of volger van de digitale wereld, moet interessant vinden dat er dagelijks meer dan 500 uur aan video op YouTube geüpload wordt. Dit betekent dat iedere minuut, gedurende 24 uren van de dag, gebruikers van over de hele wereld ongeveer 20 uur aan videomateriaal naar dit platform sturen. Het omvat alles, van educatieve inhoud en tutorials, zakelijke promoties en productrecensies, tot homevideo’s, vlogs en amusement shorts. Het spreekt tot de bijna onbegrensde hoeveelheid informatie en entertainment die beschikbaar is op YouTube, dankzij de participatie van zijn wereldwijde gebruikersbestand. Deze statistiek is ook een indicator van hoe YouTube zich heeft ontwikkeld tot een belangrijk kanaal voor communicatie, informatie-uitwisseling en creatieve uiting.

Het aantal Esports kijkers wordt voorspeld om wereldwijd te groeien tot 495 miljoen mensen in 2020.

Deze statistiek betreft de populariteit en groei van eSports, of elektronische sporten, op wereldschaal. Het geeft aan dat het aantal mensen dat eSports evenementen bekijkt, wordt voorspeld om uit te breiden naar 495 miljoen kijkers wereldwijd in het jaar 2020. Dit houdt in dat bijna een half miljard mensen wordt verwacht om op een of andere manier betrokken te zijn bij het bekijken van eSports in dat jaar. De groei van dit aantal kan verschillende redenen hebben, waaronder een toenemende erkenning van eSports als een legitieme sport, technologische vooruitgang die het makkelijker maakt om toegang te krijgen tot digitale platforms waar deze evenementen worden uitgezonden, en een wereldwijde verschuiving naar meer thuis-gebaseerde entertainmentopties. Terwijl traditionele sportevenementen fysieke aanwezigheid vereisen, maken eSports het mogelijk voor U om betrokken te raken, ongeacht waar U zich in de wereld bevindt.

Referenties

0. – https://www.broadfield.com

1. – https://www.statista.com

2. – https://www.twitchtracker.com

3. – https://twitchtracker.com

4. – https://livestream.com

5. – https://www.rev.com

6. – https://lurkit.com

7. – https://www.wordstream.com

Originally posted 2023-11-14 12:14:10.

Inhoudsopgave