a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Luchtbevochtiger: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 luchtbevochtigers uit onze nieuwste tests om het perfecte product te vinden dat aan jouw behoeften voldoet.

Unser Favorit: Bear Luchtbevochtiger

Bear Luchtbevochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Conopu Luchtbevochtiger

Conopu Luchtbevochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Smartdevil Luchtbevochtiger

Smartdevil Luchtbevochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Conopu Luchtbevochtiger

Conopu Luchtbevochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Luchtbevochtiger

Philips Domestic Appliances Luchtbevochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Levoit Luchtbevochtiger

Levoit Luchtbevochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Cecotec Luchtbevochtiger

Cecotec Luchtbevochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Purpledi Luchtbevochtiger

Purpledi Luchtbevochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Moisturnt Luchtbevochtiger

Moisturnt Luchtbevochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Bear Luchtbevochtiger

Bear Luchtbevochtiger
★★★★★

Het binnenklimaat speelt een cruciale rol in ons welzijn. Droge lucht kan leiden tot droge huid, geïrriteerde ogen, allergieën en tal van andere aandoeningen. Maar maak je geen zorgen, de oplossing is simpel: een luchtbevochtiger. Of je nu een groot gezin hebt, een hardwerkende professional bent, of gewoon nood hebt aan een betere luchtkwaliteit in je persoonlijke ruimte, een luchtbevochtiger kan wonders voor jou doen. Maar met zoveel opties op de markt, welke moet je kiezen? Geen zorgen, wij hebben het zware werk voor jou gedaan. In dit artikel presenteren we de 10 beste luchtbevochtigers die we hebben getest, gebaseerd op nieuw onderzoek. Wij helpen je om de beste keuze te maken, gebaseerd op jouw unieke behoeftes en voorkeuren.

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat je helpt om de vochtigheidsgraad in je huis of kantoor te reguleren, wat een gunstig effect kan hebben op de gezondheid van je huid, je ademhaling en zelfs je meubels. Het apparaat werkt door water om te zetten in damp, die vervolgens in de lucht wordt verspreid om droogheid te bestrijden en een comfortabelere omgeving te creëren. Ideaal voor in de winter of in droge klimaten, waar de lucht van nature minder vochtig is.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bear Luchtbevochtiger

Bear Luchtbevochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bear Luchtbevochtiger is een hoogwaardig apparaat met een grote capaciteit van 5 liter en tot 35 uur bevochtiging om symptomen zoals een verstopte neus, droge huid en hoest te verlichten. Met een topvulling die een invoegtoepassing voor etherische oliën ondersteunt, kun je genieten van je favoriete aroma’s, let er echter op dat deze oliën niet aan het waterreservoir toegevoegd mogen worden. De luchtbevochtiger garandeert een stille werking met een geluidsniveau zo laag als 28 dB en is uitgerust met een 360° draaibare sproeier voor een effectieve rondom-bevochtiging. Veiligheid wordt gewaarborgd door de automatische uitschakelbeveiliging die geactiveerd wordt als het water bijna op is, verlenging hiermee ook de levensduur van het apparaat.

 • Voordeel 1: De luchtbevochtiger van Bear heeft een grote capaciteit van 5 liter, wat hem in staat stelt om tot wel 35 uur aan een stuk door te bevochtigen. Dit kan je helpen om symptomen te verlichten zoals een verstopte neus, droge huid en hoesten.
 • Voordeel 2: Hij heeft een speciale functie voor het toevoegen van etherische oliën. De opening aan de bovenkant van het apparaat maakt het makkelijk om water bij te vullen en te reinigen, terwijl de doos voor etherische oliën aan de onderkant je de mogelijkheid geeft om je favoriete aroma toe te voegen.
 • Voordeel 3: De Bear luchtbevochtiger is ontworpen om weinig geluid te maken, met een geluidsniveau dat zo laag is als 28 dB. Dit draagt bij aan een rustige en ontspannen omgeving.
 • Voordeel 4: Met de 360° draaibare sproeier kun je de nevel nauwkeurig regelen. Dit zorgt voor een evenwichtige verdeling van de vochtigheid in de hele kamer.
 • Voordeel 5: Tot slot biedt het apparaat een automatische uitschakelfunctie voor jouw veiligheid en comfort. Wanneer het water niveau laag is, schakelt de Bear luchtbevochtiger automatisch uit. De indicator licht rood op om je hiervan op de hoogte te stellen en om het apparaat te beschermen, wat bijdraagt aan een langere levensduur van het product.
 • Nadeel 1: Hoewel de luchtbevochtiger een grote capaciteit van 5 liter heeft, die tot 35 uur ondersteunt, betekent dit dat je nog steeds regelmatig moet bijvullen, vooral als je de luchtbevochtiger continu gebruikt.
 • Nadeel 2: Het product bevat een cartridge voor etherische oliën, maar deze kan alleen worden gevuld via een opening aan de onderkant van de unit. Dit kan het moeilijk maken om de olie bij te vullen zonder het apparaat te hoeven verplaatsen of optillen.
 • Nadeel 3: Ondanks de 28dB geluidsreductie, kan zelfs een laag niveau van continu geluid voor sommige mensen storend zijn, vooral in stille omgevingen zoals slaapkamers of studieruimtes.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat automatisch uitschakelt wanneer het water bijna op is, moet je je ervan bewust zijn dat de luchtbevochtiger niet meer werkt tot je het waterreservoir weer vult. Dit betekent dat de bevochtiging van de lucht wordt onderbroken tot je het hebt bijgevuld.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat een 360° draaibare sproeier heeft, betekent dit dat je moet zorgen voor voldoende ruimte rond het apparaat om te zorgen dat de lucht gelijkmatig in de kamer wordt verdeeld. Dit kan een probleem zijn in kleinere ruimtes of in ruimtes waar de plaatsing van het apparaat beperkt is.

Onze favoriet #2

Conopu Luchtbevochtiger

Conopu Luchtbevochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU luchtbevochtiger is een hoogwaardig apparaat met een grote watertank van 6 liter die tot 60 uur kan bevochtigen zonder bijgevuld te worden. Jij gaat het gemak van de handgreep op het waterreservoir waarderen – het maakt bijvullen eenvoudig. Met zijn drie verschillende windniveaus en 8 bevochtigingsmodi kun je aanpassen aan jouw specifieke behoeften; ideaal voor gebruik in de slaapkamer of kinderkamer. Een unieke functie van deze luchtbevochtiger is de ingebouwde aromatherapiefunctie: voeg simpelweg een paar druppels van je favoriete etherische olie toe. Voor jouw gemak beschikt de luchtbevochtiger over een timingfunctie en schakelt automatisch uit bij een bijna lege tank voor extra gemoedsrust. Het strakke, moderne design met LED-gekleurde lichtstrips maakt het een aantrekkelijke aanvulling op jouw woonkamer. Deze luchtbevochtiger heeft ook een intelligente bediening, waardoor je gemakkelijk de gewenste luchtvochtigheid kunt instellen en het huidige niveau op het display kunt volgen. En geen zorgen meer over vervelende bijvullingen – je vult het water van bovenaf bij! Let op: vergeet niet het parelkatoen van de onderkant van het waterreservoir te verwijderen bij het eerste gebruik.

 • Voordeel 1: De CONOPU luchtbevochtiger heeft een grote watertank van 6 liter, waardoor je tot 60 uur kunt genieten van een bevochtigde omgeving zonder dat je het water hoeft aan te vullen. Het bijvullen van water is ook geen probleem met de handige handgreep van het waterreservoir.
 • Voordeel 2: Dit apparaat biedt verschillende bevochtigingsmodi, waarmee je de luchtvochtigheid kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften. Je kunt kiezen uit drie windniveaus en acht luchtvochtigheidsmodi, variërend van 55% tot 90%. Dit zorgt voor een aangename leefomgeving.
 • Voordeel 3: Naast de bevochtigingsfunctie, biedt de CONOPU luchtbevochtiger ook een aromatherapiefunctie. Voeg 4 tot 5 druppels van je favoriete etherische olie toe aan de aromabox en de aangename geur zal door de delicate waternevel over de kamer worden verspreid.
 • Voordeel 4: Met de timingfunctie van de luchtbevochtiger kan je een bevochtigingsmodus van 2 tot 24 uur instellen. Wanneer de ingestelde tijd is verstreken of het water bijna op is, schakelt de luchtbevochtiger automatisch uit. Dit voorkomt niet alleen uitdroging van het apparaat, maar waarborgt ook jouw veiligheid en die van je gezin.
 • Voordeel 5: De CONOPU luchtbevochtiger heeft een aantrekkelijk design met een elegante matte afwerking en LED-gekleurde lichtstrips aan de onderkant. Wil je je woonkamer een stijlvolle uitstraling geven en tegelijkertijd genieten van een optimale luchtvochtigheid, dan is dit het apparaat voor jou.
 • Nadeel 1: Hoewel de CONOPU luchtbevochtiger de optie biedt om ook te functioneren als een aromatherapieverspreider, geeft de productomschrijving aan dat het niveau van de verspreiding van aroma niet zo effectief is als een speciale aromadiffuser. Het kan dus zijn dat je niet het gewenste niveau van aromatherapie bereikt bij gebruik van deze luchtbevochtiger.
 • Nadeel 2: De luchtbevochtiger heeft specifieke eisen op het gebied van waterkwaliteit. Het bedrijf adviseert uitdrukkelijk om geen hard water te gebruiken, en raadt aan gefilterd, gezuiverd, gedestilleerd of “beter” water te gebruiken. Deze specificaties kunnen voor sommige gebruikers een extra moeite of kostenpost betekenen, afhankelijk van de waterkwaliteit van hun woonplaats.
 • Nadeel 3: Het feit dat de luchtbevochtiger automatisch uitschakelt als hij bijna leeg is, kan een nadeel zijn voor degenen die hopen dat het apparaat ononderbroken blijft werken. Afhankelijk van de omstandigheden waarin je woont, kan het nodig zijn om het apparaat regelmatig opnieuw te vullen om te zorgen voor consistente luchtbevochtiging.
 • Nadeel 4: Hoewel de luchtbevochtiger een tankinhoud van 6 liter heeft, die langdurige continu gebruik mogelijk maakt, kan dit een nadeel zijn voor mensen die op zoek zijn naar een kleiner, compacter apparaat. De grootte kan het lastig maken om het apparaat in kleinere ruimtes te plaatsen of het kan minder draagbaar zijn.
 • Nadeel 5: De installatie van de luchtbevochtiger lijkt enige voorbereiding te vereisen, zoals het verwijderen van een parelkatoen van de onderkant van het waterreservoir voor een betere stoomafgifte. Dit zou een nadeel kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ongecompliceerde ‘plug-and-play’-ervaring.

Onze favoriet #3

Smartdevil Luchtbevochtiger

Smartdevil Luchtbevochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SMARTDEVIL Luchtbevochtiger is een ultrasoon apparaat dat zo ontworpen is dat het heel stil werkt, met minder dan 30 dB, waardoor je ongestoord kunt slapen, werken of rijden. De bevochtiger produceert een koele mist die statische elektriciteit en stof in de lucht elimineert, helpt nerveuze spanning te verminderen en droge huid en ogen te kalmeren. Met twee werkmodi en lichtmodi kun je de continue mist, intermitterende nevel of led-nachtlamp naar wens instellen. Het apparaat heeft een capaciteit van 500 ml voor 12-18 uur continu gebruik en schakelt automatisch uit bij gebrek aan water. Het is ideaal voor diverse omgevingen zoals slaapkamers, kinderkamers, kantoren, spa’s en yoga-ruimtes en kan ook als desktopdecoratie dienen. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice via [email protected].

 • Voordeel 1: De CONOPU luchtbevochtiger kan tot 300ml/u nevel afgeven, waardoor de luchtvochtigheid in jouw ruimte snel stijgt naar een gezond vochtigheidsniveau tussen 50%-80%. Dit kan helpen om de effecten van droogte, hoesten en een droge keel te verminderen.
 • Voordeel 2: Één navulling van dit apparaat levert langdurige bevochtiging op met zijn capaciteit van 4 liter. Hierdoor blijft jouw woonruimte een aangename hoeveelheid tijd vochtig, zonder dat je vaak water hoeft bij te vullen. Hij kan tot 30 uur continu een fijne nevel afgeven en tot 3 nachten meegaan met slechts één navulling.
 • Voordeel 3: De CONOPU luchtbevochtiger is ontworpen met een speciale bovenste vulpoort, wat betekent dat je het waterreservoir moeiteloos kunt bijvullen of reinigen. Het bovenste deksel is gemakkelijk te verwijderen, zodat je gemakkelijk water kunt bijvullen.
 • Voordeel 4: CONOPU zorgt ervoor dat je de luchtbevochtiger gemakkelijk en zonder zorgen kunt bedienen. Er is slechts een enkele bedieningsknop en de machine schakelt automatisch uit bij gebrek aan water. Bovendien werkt de luchtbevochtiger dankzij de ultrasone technologie zeer stil, waardoor je een ongestoorde nachtrust hebt.
 • Voordeel 5: Bovendien zorgt de ingebouwde corrosiebestendige aromabox ervoor dat je veilig etherische oliën kunt gebruiken in deze luchtbevochtiger. Zo kun je jouw ruimte niet alleen bevochtigen, maar ook voorzien van een aangename geur.
 • Nadeel 1: Beperkt tot zuiver water – De CONOPU luchtbevochtiger werkt het beste met zuiver water. Dit kan tot extra kosten leiden als je kraanwater niet voldoet aan de noodzakelijke puurheid, omdat je mogelijk gefilterd of gedestilleerd water moet kopen.
 • Nadeel 2: Grootte van de kamer – Hoewel de luchtbevochtiger is ontworpen om een relatief grote ruimte van 20m² te beslaan, kan het zijn dat de luchtbevochtiger minder effectief is in ruimtes die groter zijn dan dit.
 • Nadeel 3: Eén bedieningsknop – De CONOPU luchtbevochtiger heeft slechts één enkele bedieningsknop. Dit kan beperkend zijn als je de uitvoer of andere instellingen preciezer wilt aanpassen.
 • Nadeel 4: Onderhoud, vullen en reinigen – Ondanks dat de bovenvulling wat makkelijker is, vereist de luchtbevochtiger nog steeds regelmatig onderhoud, waaronder reinigen en bijvullen. Hoewel het niet vaak hoeft te worden bijgevuld, moet het wordt toch regelmatig gereinigd om een efficiënte werking te garanderen.
 • Nadeel 5: Etherische olie gebruik – Hoewel het apparaat een aroma-oliediffuser functie heeft, moeten de etherische oliën corrosiebestendig zijn. Dit kan je keuzevrijheid in oliën beperken en kan leiden tot extra kosten als specifieke oliën nodig zijn die voldoen aan deze criteria.

Onze favoriet #4

Conopu Luchtbevochtiger

Conopu Luchtbevochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU luchtbevochtiger is een krachtig apparaat dat tot 300ml/u nevel kan produceren, de luchtvochtigheid in je ruimte snel kan opvoeren naar 50%-80% en daarmee ongemak van droogheid, hoesten en een droge keel effectief verlicht. Hij heeft een groot bereik van 20㎡, zodat je hele kamer optimaal bevochtigd wordt. Deze luchtbevochtiger is ook gebruiksvriendelijk: hij heeft een grote capaciteit van 4 liter, wat betekent dat hij tot 30 uur ononderbroken nevel kan afgeven en zelfs tot 3 nachten kan werken met slechts één keer vullen. Dankzij de bovenste vulpoort is het bijvullen van water eenvoudig en moeiteloos. Hij functioneert met een enkele, eenvoudige bedieningsknop en heeft een automatische uitschakeling bij watergebrek voor veilig gebruik. Bovendien is het apparaat ultrastil tijdens de werking. De ingebouwde aromabox maakt het mogelijk etherische oliën toe te voegen, die samen met de nevel in de lucht worden afgegeven om je kamer fris te laten ruiken. Ideaal voor slaapkamers, babykamers, woonkamers, kantoren of zelfs voor je planten.

 • Voordeel 1: De CONOPU luchtbevochtiger kan tot 300ml/u nevel afgeven, waardoor de luchtvochtigheid in jouw ruimte snel stijgt naar een gezond vochtigheidsniveau tussen 50%-80%. Dit kan helpen om de effecten van droogte, hoesten en een droge keel te verminderen.
 • Voordeel 2: Één navulling van dit apparaat levert langdurige bevochtiging op met zijn capaciteit van 4 liter. Hierdoor blijft jouw woonruimte een aangename hoeveelheid tijd vochtig, zonder dat je vaak water hoeft bij te vullen. Hij kan tot 30 uur continu een fijne nevel afgeven en tot 3 nachten meegaan met slechts één navulling.
 • Voordeel 3: De CONOPU luchtbevochtiger is ontworpen met een speciale bovenste vulpoort, wat betekent dat je het waterreservoir moeiteloos kunt bijvullen of reinigen. Het bovenste deksel is gemakkelijk te verwijderen, zodat je gemakkelijk water kunt bijvullen.
 • Voordeel 4: CONOPU zorgt ervoor dat je de luchtbevochtiger gemakkelijk en zonder zorgen kunt bedienen. Er is slechts een enkele bedieningsknop en de machine schakelt automatisch uit bij gebrek aan water. Bovendien werkt de luchtbevochtiger dankzij de ultrasone technologie zeer stil, waardoor je een ongestoorde nachtrust hebt.
 • Voordeel 5: Bovendien zorgt de ingebouwde corrosiebestendige aromabox ervoor dat je veilig etherische oliën kunt gebruiken in deze luchtbevochtiger. Zo kun je jouw ruimte niet alleen bevochtigen, maar ook voorzien van een aangename geur.
 • Nadeel 1: Beperkt tot zuiver water – De CONOPU luchtbevochtiger werkt het beste met zuiver water. Dit kan tot extra kosten leiden als je kraanwater niet voldoet aan de noodzakelijke puurheid, omdat je mogelijk gefilterd of gedestilleerd water moet kopen.
 • Nadeel 2: Grootte van de kamer – Hoewel de luchtbevochtiger is ontworpen om een relatief grote ruimte van 20m² te beslaan, kan het zijn dat de luchtbevochtiger minder effectief is in ruimtes die groter zijn dan dit.
 • Nadeel 3: Eén bedieningsknop – De CONOPU luchtbevochtiger heeft slechts één enkele bedieningsknop. Dit kan beperkend zijn als je de uitvoer of andere instellingen preciezer wilt aanpassen.
 • Nadeel 4: Onderhoud, vullen en reinigen – Ondanks dat de bovenvulling wat makkelijker is, vereist de luchtbevochtiger nog steeds regelmatig onderhoud, waaronder reinigen en bijvullen. Hoewel het niet vaak hoeft te worden bijgevuld, moet het wordt toch regelmatig gereinigd om een efficiënte werking te garanderen.
 • Nadeel 5: Etherische olie gebruik – Hoewel het apparaat een aroma-oliediffuser functie heeft, moeten de etherische oliën corrosiebestendig zijn. Dit kan je keuzevrijheid in oliën beperken en kan leiden tot extra kosten als specifieke oliën nodig zijn die voldoen aan deze criteria.

Onze favoriet #5

Philips Domestic Appliances Luchtbevochtiger

Philips Domestic Appliances Luchtbevochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances Luchtbevochtiger is ideaal voor een hygiënische verlichting van klachten bij droge lucht. Deze luchtbevochtiger voorkomt 99% van de bacterieverpreiding en heeft een extra stille nachtmodus voor een ongestoorde nachtrust. Dankzij de drie instellingen (40%/50%/60%) regelt het apparaat automatisch de luchtvochtigheid in je ruimte. Verder heeft het een 360 graden design dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van bevochtigde lucht, zonder te druipen op de vloer of je bureau. De luchtbevochtiger is energiezuinig, eenvoudig schoon te maken en beschikt over een waterreservoir van 3,0 liter. Bovendien biedt de timerfunctie de mogelijkheid om het apparaat 1-9 uur te laten lopen waarna het automatisch uitschakelt.

 • Voordeel 1: Deze luchtbevochtiger biedt hygiënische verlichting van klachten veroorzaakt door droge lucht. Het voorkomt bovendien de verspreiding van bacteriën met 99%, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.
 • Voordeel 2: Het apparaat beschikt over een extra stille nachtmodus. Dit betekent dat je ‘s nachts niet wakker wordt gemaakt door storende geluiden, terwijl het apparaat zorgt voor een optimale luchtvochtigheid.
 • Voordeel 3: Dankzij het 360 graden design wordt bevochtigde lucht gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er druppels water op de vloer of je bureau vallen.
 • Voordeel 4: De luchtbevochtiger is eenvoudig te reinigen en bovendien energiezuinig. Dit maakt het een prettig en verantwoord apparaat in gebruik. Daarnaast is de waterreservoir van 3,0 liter groot genoeg om een tijdje mee te gaan zonder constant bijgevuld te moeten worden.
 • Voordeel 5: De handige timerfunctie zorgt ervoor dat de luchtbevochtiger na 1-9 uur automatisch uitschakelt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het apparaat blijft draaien als je het vergeet uit te zetten.
 • Nadeel 1: Hoewel dit product met zijn drie instellingen (40%/50%/60%) een zekere mate van aanpassing biedt, kan dit beperkend zijn voor sommige gebruikers die een preciezere controle over de luchtvochtigheid in hun ruimte wensen.
 • Nadeel 2: De Philips Domestic Appliances luchtbevochtiger heeft een waterreservoir van 3,0 liter. Dit kan door sommigen als klein worden ervaren, waardoor je het reservoir mogelijk vaker moet bijvullen dan je zou willen, vooral in een grotere ruimte.
 • Nadeel 3: Hoewel de ‘extra stille nachtmodus’ een positief punt kan zijn, kan het nog steeds wat geluid produceren. Mensen die zeer gevoelig zijn voor geluid tijdens het slapen, kunnen dit als storend ervaren.
 • Nadeel 4: De “Eenvoudige reiniging” die de beschrijving aanhaalt, kan relatief zijn. Voor sommige gebruikers kan het nog steeds vervelend zijn om het apparaat regelmatig te moeten schoonmaken, vooral als de waterkwaliteit het nodig maakt om vaker te reinigen om opbouw van mineralen te voorkomen.
 • Nadeel 5: Tot slot, de timerfunctie die na 1-9 uur automatisch uitschakelt, kan handig zijn om energie te besparen, maar kan ook een frustratie zijn voor gebruikers die continu gebruik vereisen. Zij zullen moeten onthouden dit product regelmatig opnieuw in te schakelen.

Onze favoriet #6

Levoit Luchtbevochtiger

Levoit Luchtbevochtiger

Waarom we het gekozen hebben

De Levoit luchtbevochtiger, model Dual 150, is een stijlvol en efficiënt ontworpen gereedschap perfect voor slaapkamers, babykamers, kantoren of elke grote ruimte. Met zijn rustige werking van slechts 28 dB, biedt het een comfortabele atmosfeer om in te slapen zonder last van verstopte neus of droge keel. Dankzij de capaciteit van 3 liter kan deze luchtbevochtiger ongeveer 3 nachten autonomie bieden, en de grootte van de mistuitlaat kan eenvoudig worden aangepast om aan je behoeften te voldoen. Het toestel is gebruikersvriendelijk en je hoeft niet eens het waterreservoir te draaien om water toe te voegen. Bovendien geeft de ingebouwde nachtlamp een zacht, warm en oogvriendelijk licht voor ‘s nachts. De Levoit Dual 150, vervaardigd uit BPA-vrije materialen, beschikt ook over een automatische uitschakeling bij gebrek aan water voor extra veiligheid. Als een 2-in-1 luchtbevochtiger, fungeert het ook als een diffuser voor etherische oliën, waardoor het een spa-achtige ervaring creëert. Je kan het mondstuk 360 graden draaien om de spray in elke richting vrij te laten. Speciaal voor de hete zomer kan deze luchtbevochtiger met koele nevel je comfort bieden door huidklachten te verlichten. Als klant wordt je ook ondersteund door een professioneel after-sales team van Levoit.

 • Voordeel 1: De Levoit luchtbevochtiger is ontworpen om jou een rustige, comfortabele nachtrust te bieden. Het apparaat bevochtigt de kamer op een stil niveau van 28 dB, wat helpt om eventuele droge hoest of verstopte neus te verlichten.
 • Voordeel 2: Met een tankcapaciteit van 3 liter kan de Levoit luchtbevochtiger tot 3 nachten meegaan zonder bij te vullen. Dit maakt het ideaal voor het bevochtigen van slaapkamers, babykamers, grote ruimtes en kantoren.
 • Voordeel 3: Deze luchtbevochtiger biedt instelbare neveluitgang, waardoor jij de mate van bevochtiging kunt aanpassen aan je specifieke behoeften.
 • Voordeel 4: De Levoit luchtbevochtiger is praktisch en eenvoudig in gebruik. Je hoeft het waterreservoir niet om te draaien om water toe te voegen en overlopen is geen zorg dankzij het ontwerp van de Dual150.
 • Voordeel 5: De Levoit luchtbevochtiger is niet alleen een luchtbevochtiger, maar ook een diffuser voor etherische oliën. Je kunt je favoriete etherische oliën toevoegen om een geurige thuis-spa te creëren. Bovendien werkt de luchtbevochtiger in de zomer als een koele nevel, om eventuele huidklachten te verlichten.
 • Nadeel 1: Hoewel de tank een inhoud van 3 liter heeft en drie nachten kan meegaan, kan dit afhankelijk van de instellingen minder zijn, wat betekent dat je mogelijk moet opstaan om de tank te vullen voor langere gebruikstijd.
 • Nadeel 2: Het apparaat beschikt over een instelbare neveluitgang. Hoewel dit op zichzelf nuttig kan zijn, kan het een nadeel zijn als je het lastig vindt om de juiste instelling voor je ruimte te vinden.
 • Nadeel 3: De Dual 150 biedt de mogelijkheid om etherische oliën toe te voegen voor een aromatisch effect. Hoewel dit voor sommige gebruikers misschien een voordeel is, kan het een nadeel zijn als je gevoelig bent voor geuren of allergisch bent voor bepaalde oliën. Bovendien moeten deze oliën in water oplosbaar zijn, anders werkt het niet goed.
 • Nadeel 4: Hoewel het product een ‘nachtlampje met zacht licht’ heeft dat wordt beschreven als ‘oogvriendelijk’ en een ‘warme omgeving creëert’, kan het warme licht voor sommige mensen juist als storend worden ervaren, vooral als ze in absolute duisternis willen slapen.
 • Nadeel 5: Bij gebrek aan water schakelt de Dual150 automatisch uit. Hoewel dit een veiligheidsmaatregel is, kan het nadelig zijn als je wilt dat de bevochtiger de hele nacht blijft werken, omdat je mogelijk ‘s nachts wakker wordt in een droge kamer als het water op is en het apparaat zichzelf heeft uitgeschakeld.

Onze favoriet #7

Cecotec Luchtbevochtiger

Cecotec Luchtbevochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cecotec Luchtbevochtiger is een veelzijdige aanvulling op je woning. Het ultrasone apparaat helpt de droogheid in je omgeving te verminderen, ideaal voor grotere ruimtes en functioneert extreem stil. Daarnaast fungeert het als een geurverspreider om een aangename geur en sfeer in je huis te behouden. Het heeft een ruime tank van 300 ml en een aromatherapie-functie waarmee je diverse gezondheidsklachten kunt aanpakken. De luchtbevochtiger, verpakt in een stijlvol houtkleurig design, heeft een timer tot 10 uur. Bovendien is het uitgerust met 7 aanpasbare LED-kleuren voor handmatige en automatische bediening, waardoor je de helderheid naar wens kunt dimmen.

 • Voordeel 1: De ultrasone luchtbevochtiger van Cecotec helpt de droogheid van de omgeving te verminderen. Dit is zeer bruikbaar in grote verblijven en leefruimten. Het zorgt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat.
 • Voordeel 2: Dit model van Cecotec is extreem stil dankzij de ultrasone technologie. In tegenstelling tot van sommige andere luchtbevochtigers, zal je in je huis of kantoor nauwelijks geluid horen.
 • Voordeel 3: Naast het verminderen van droogte, kan deze luchtbevochtiger ook als een echte geurverspreider werken. Hiermee kun je een aangename geur en sfeer in je huis behouden.
 • Voordeel 4: De luchtbevochtiger heeft een grote tank met een inhoud van 300 ml en een timer tot 10 uur. Het biedt je langdurige werking zonder frequente aanvullingen en het uitschakelen is ook zorgeloos dankzij de timer.
 • Voordeel 5: De Cecotec luchtbevochtiger heeft een stijlvol design in houtkleur en past binnen elk interieur. Bovendien is er een functie met 7 LED-kleuren die handmatig en automatisch kunnen worden aangestuurd, waarbij elke kleur instelbaar is van helder naar dimmen. Dit zorgt voor een aangename sfeer die past bij jouw stemming of interieur.
 • Nadeel 1: Hoewel de Cecotec luchtbevochtiger een grote tank heeft van 300 ml, kan dit voor sommige mensen een nadeel zijn omdat je het misschien vaak moet bijvullen, vooral als je het continu gebruikt in grote ruimtes.
 • Nadeel 2: Het apparaat is uitgerust met ultrasone technologie, waardoor het extreem stil is. Dit kan een nadeel zijn als je een auditieve indicatie wilt hebben dat de machine nog aan staat en goed werkt.
 • Nadeel 3: De Cecotec luchtbevochtiger heeft een timer tot 10 uur. Dit kan een beperking zijn als je een luchtbevochtiger wilt die continu kan draaien, bijvoorbeeld tijdens het slapen in extreem droge omstandigheden.
 • Nadeel 4: De luchtbevochtiger heeft 7 LED-kleuren met handmatige en automatische bediening. Hoewel dit voor sommige mensen een leuke functie zal zijn, kan het anderen irriteren, vooral als ze de voorkeur geven aan een simpeler ontwerp zonder veranderende lichten.
 • Nadeel 5: De luchtbevochtiger fungeert ook als geurverspreider, wat een probleem kan zijn als je gevoelig bent voor geuren of bepaalde essentiële oliën. Het apparaat kan niet alleen als luchtbevochtiger worden gebruikt zonder een geur af te geven, wat frustrerend kan zijn voor mensen met allergieën of gevoeligheden. Voeg hieraan toe dat als je van plan bent enkel de bevochtigingsfunctie te gebruiken, je mogelijk betaalt voor functionaliteiten die je niet gaat gebruiken.

Onze favoriet #8

Purpledi Luchtbevochtiger

Purpledi Luchtbevochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Purpledi Luchtbevochtiger is een veelzijdig 3-in-1 apparaat dat fungeert als een aroma diffuser, luchtbevochtiger en geurlamp. Dankzij de ultrasone technologie, genereert het apparaat een ultrafijne nevel die bijdraagt aan een aangenaam binnenklimaat, terwijl het tegelijkertijd fluisterstil is. Het heeft een waterreservoir van 550 ml, dat veilig is voor baby’s dankzij de BPA-vrije materialen en wordt automatisch uitgeschakeld als het water op is. Je kan kiezen uit vier timerinstellingen en de waterdamp output aanpassen. Naast functioneel, biedt het apparaat ook sfeer met zijn 7 verschillende LED-lichtkleuren. Dit toestel is ideaal voor aromatherapie en om ongewenste geuren te maskeren – perfect voor ruimtes zoals een babykamer, woonkamer, spa of schoonheidssalon.

 • Voordeel 1: Dit apparaat is ongelooflijk veelzijdig. In één compacte eenheid krijg je een aroma diffuser, luchtbevochtiger en geurlamp. Je kunt het gebruiken om je ruimte te vullen met je favoriete geuren, de luchtvochtigheid op peil te houden en de sfeer te creëren met het zachte licht.
 • Voordeel 2: De luchtbevochtiger is gemaakt van veilige en gezonde materialen. Het gebruikt BPA-vrije technologie, wat het veilig maakt zelfs in de kamer van een baby. Je kunt het met een gerust hart in verschillende kamers van je huis plaatsen.
 • Voordeel 3: Het apparaat kan zichzelf automatisch uitschakelen wanneer het water opraakt. Je hoeft je geen zorgen te maken over continu controleren of het water op is. Plus, je krijgt vier verschillende timeropties om uit te kiezen, wat extra gemak betekent voor jou.
 • Voordeel 4: Het apparaat beschikt over 7 verschillende LED-kleuren om uit te kiezen. Of je nu wilt dat het constant één kleur toont of elke keer van kleur verandert, je kunt het aanpassen naar wens. Met of zonder licht, je bent in controle over de atmosfeer in jouw ruimte.
 • Voordeel 5: Deze luchtbevochtiger kan ook worden gebruikt om ongewenste geuren te maskeren – zij het huisdierengeur of rook. Het camoufleert niet alleen geuren, maar beschermt je gezin ook tegen overmatige droogte, waardoor het een geweldige toevoeging is voor bijna elke ruimte, waaronder een schoonheidssalon, spa, slaapkamer, kinderkamer en woonkamer.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving vermeldt dat het apparaat veilig is voor gebruik in een babykamer, wordt er niet gespecificeerd of er ook kindveilige functies zijn, zoals afsluitbare toetsen om te voorkomen dat je kind het apparaat per ongeluk kan bedienen.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat ultrastille ultrasone technologie bevat, kan het zo zijn dat de extreem fijne nevel die het produceert in sommige situaties als onprettig kan worden ervaren, vooral als je gevoelig bent voor vochtigheid.
 • Nadeel 3: Het apparaat biedt vier timerinstellingen: 1 uur, 3 uur, 6 uur en continu. Het kan echter zijn dat deze tijden niet flexibel genoeg zijn voor jouw specifieke behoeften. Als je bijvoorbeeld een tijdstip wilt instellen dat tussen de opgegeven tijden in ligt, heb je deze mogelijkheid niet.
 • Nadeel 4: Als je een minimalistisch of strak design in je huis hebt, dan kan de 7-kleurige geurverspreider van deze luchtbevochtiger afleidend of niet passend zijn. Het feit dat je niet één enkele kleur kunt kiezen, kan voor sommige mensen een nadeel zijn.
 • Nadeel 5: Het deksel van dit apparaat is gemakkelijk te verwijderen volgens de beschrijving, wat handig is voor het bijvullen van water. Echter, dit zou ook kunnen betekenen dat het deksel per ongeluk kan losraken, wat tot waterlekken kan leiden, vooral als je kinderen of huisdieren hebt die met het apparaat kunnen spelen.

Onze favoriet #9

Moisturnt Luchtbevochtiger

Moisturnt Luchtbevochtiger

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Moisturnt Luchtbevochtiger is een ingenieus 2-in-1 product, combinerend een luchtbevochtiger en een aromadiffusor in één. Met veilige, BPA-vrije materialen en een vermogen om corrosie door etherische oliën te weerstaan, kan deze luchtbevochtiger veilig worden gebruikt in grote ruimtes zoals slaapkamers en woonkamers, dankzij de grote capaciteit van 3,5 liter. Daarnaast biedt het gemak met een afstandsbediening voor comfortabel gebruik en een bovenaf vulbaar ontwerp dat het bijvullen en schoonmaken vergemakkelijkt. Hedendaagse ultrasone technologie zorgt voor een stille werking, terwijl de twee 360° sproeikoppen je volledige controle geven over de richting van de nevel. Unieke functies zoals 9 koude nevelmodi, een timer, automatische uitschakeling en een nachtlampje met 7 verschillende kleuren verrijkken je ervaring en creëren een comfortabele, gepersonaliseerde leefomgeving.

 • Voordeel 1: De Luchtbevochtiger van het merk Moisturnt is meer dan alleen een luchtbevochtiger. Het is ook een aroma-diffuser, zodat je het kunt gebruiken met etherische oliën om een heerlijke geur door je huis te verspreiden.
 • Voordeel 2: Dit product is uitgerust met een afstandsbediening waardoor je hem comforatabel in elke grote ruimte kunt gebruiken en de instellingen vanaf elk punt in de kamer kunt aanpassen.
 • Voordeel 3: De luchtbevochtiger is van bovenaf vulbaar en heeft een afneembare bovenklep. Hierdoor is zowel het bijvullen van water en etherische oliën, als het schoonmaken van het apparaat eenvoudig en handig.
 • Voordeel 4: Dankzij de geavanceerde ultrasone technologie werkt dit product zonder enig storend lawaai. Zo wordt je slaap of werk niet onderbroken door het geluid van de luchtbevochtiger.
 • Voordeel 5: De luchtbevochtiger heeft 9 mistmodi en 4 timers, wat je veel flexibiliteit geeft in de manier waarop je hem wilt gebruiken. Bovendien heeft het apparaat 7 verschillende lichtkleuren waardoor het ook als nachtlampje kan dienen. Het heeft een automatische uitschakeling functie die aantreedt als het waterniveau laag is of de ingestelde tijd verstreken is, waardoor het veiliger en energiebesparend.
 • Nadeel 1: Hoewel de luchtbevochtiger beschikt over een grote capaciteit van 3,5 liter, kan dit juist een probleem worden als je een kleinere ruimte hebt en er geen mogelijkheid is om de output te verminderen. Dit kan leiden tot overbevochtiging en condensatie op je ramen en muren.
 • Nadeel 2: De verschillende eigenschappen zoals de 9 mistmodi en 7 kleuren licht kunnen in eerste instantie aantrekkelijk zijn, maar als je niet technisch bent aangelegd kan het mogelijk frustrerend worden om alles op de juiste wijze te configureren.
 • Nadeel 3: Voortschrijdend op het vorige punt, kan overvloed aan functies een nadeel worden als de afstandsbediening verloren raakt of kapot gaat. Dan kan het moeilijk worden om de instellingen naar wens aan te passen.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat een automatische uitschakeling heeft, kan dit een irritatie worden als het waterniveau sneller dan verwacht daalt en je moet constant controleren en bijvullen om de luchtbevochtiger draaiende te houden.
 • Nadeel 5: Er wordt aangegeven dat de luchtbevochtiger makkelijk schoon te maken is vanwege de afneembare bovenklep. Echter, als de oliën en het water zich vermengen, kan dit nog steeds leiden tot aanslag en mogelijk schimmel op moeilijk bereikbare plaatsen.

Onze favoriet #10

Bear Luchtbevochtiger

Bear Luchtbevochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bear Luchtbevochtiger is een hoge capaciteit luchtbevochtiger die tot 35 uur ononderbroken werkt, perfect voor het verlichten van symptomen zoals een verstopte neus, droge huid en hoest. Deze luchtbevochtiger, ontworpen voor het comfort van de gebruiker, heeft een vul- en reinigingsfaciliteit van bovenaf en een afneembaar lichaam, waardoor het waterreservoir makkelijk te vullen en mee te nemen is. Met een geluidsniveau zo laag als 28 dB en een 360° draaibare sproeier, zorgt deze luchtbevochtiger voor stille en alomvattende bevochtiging. De Bear Luchtbevochtiger schakelt automatisch uit wanneer het water bijna op is en beschikt over een rode indicator voor watertekorten om het apparaat te beschermen en de levensduur te verlengen. Gemaakt van BPA-vrij materiaal, is het veilig in gebruik en zelfs uitgerust met een olie-dispenser aan de onderkant voor het toevoegen van jouw favoriete geurolie. Let op, voeg geen etherische oliën toe aan het waterreservoir.

 • Voordeel 1: De Bear Luchtbevochtiger beschikt over een grote capaciteit van 5 liter die tot 35 uur bevochtiging ondersteunt. Dit kan helpen bij het verlichten van symptomen zoals een verstopte neus, droge huid en hoest.
 • Voordeel 2: De luchtbevochtiger heeft een bovenvulling en is afneembaar, hierdoor kan je het waterreservoir eenvoudig vullen en schoonmaken. Ook kan je het apparaat gemakkelijk overal mee naartoe nemen.
 • Voordeel 3: Deze luchtbevochtiger is ontworpen om zo min mogelijk geluid te maken, met een geluidsniveau dat zo laag is als 28 dB. Daarnaast heeft het een 360° draaibare sproeier voor een stille en gelijkmatige bevochtiging.
 • Voordeel 4: Het apparaat heeft een automatische uitschakelbeveiliging. Wanneer het water bijna op is, schakelt de luchtbevochtiger automatisch uit. De indicator voor watertekort licht rood op om het apparaat en zijn levensduur te beschermen.
 • Voordeel 5: De luchtbevochtiger is BPA-vrij en veilig in gebruik. Er is een speciaal reservoir voor etherische oliën aan de onderkant van het apparaat, waardoor je kunt genieten van een aangename geurervaring door je favoriete geur toe te voegen. Let op: plaats geen etherische oliën in het waterreservoir.
 • Nadeel 1: Ondanks de grote capaciteit van 5 liter, die tot 35 uur bevochtiging ondersteunt, kan dit betekenen dat het apparaat vrij groot en omvangrijk is. Dit kan leiden tot opslagproblemen of problemen met de ruimte op je aanrecht of tafel.
 • Nadeel 2: De machine is afneembaar, wat weliswaar handig is voor het vullen en reinigen, maar kan ook resulteren in meer losse onderdelen die kwijt kunnen raken of kapot kunnen gaan.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat wordt geleverd met een 360° draaibare sproeier, maakt deze functie het mogelijk om de mist onevenredig te verspreiden, vooral in kleinere ruimtes.
 • Nadeel 4: De automatische uitschakelfunctie wanneer het water bijna op is, is een handige functie, maar kan vervelend zijn als het apparaat tijdens de nacht of tijdens langdurig gebruik voortdurend uitschakelt.
 • Nadeel 5: De olie-dispenser bevindt zich aan de onderkant van het apparaat. Hoewel dit handig is om je favoriete geur toe te voegen, moet je het apparaat op zijn kop houden of kantelen om de olie toe te voegen wat kan leiden tot morsen of lekken.

Als conclusie bieden de 10 beste luchtbevochtigers in onze test een reeks opties aan die passen bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren. We hebben onderzoek gedaan naar verschillende modellen, prijzen en functies, om een brede selectie van uitstekende producten te bieden. Vergeet niet om jouw specifieke situatie en wensen in overweging te nemen bij het maken van je keuze. Of je nu op zoek bent naar een stille luchtbevochtiger voor de slaapkamer, een krachtige voor de woonkamer, of een compacte voor op reis, er is zeker een model dat perfect zal voldoen aan jouw behoeften. Dus maak je leefomgeving comfortabeler en gezonder met één van deze top luchtbevochtigers.

Inhoudsopgave