a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Luchtontvochtiger: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 luchtontvochtigers op de markt, uitvoerig getest en grondig geanalyseerd in ons nieuwste onderzoek speciaal voor jou.

Unser Favorit: Pro Breeze Luchtontvochtiger

Pro Breeze Luchtontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Omisoon Luchtontvochtiger

Omisoon Luchtontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Conopu Luchtontvochtiger

Conopu Luchtontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Pro Breeze Luchtontvochtiger

Pro Breeze Luchtontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Midea Luchtontvochtiger

Midea Luchtontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Conopu Luchtontvochtiger

Conopu Luchtontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Omisoon Luchtontvochtiger

Omisoon Luchtontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Pro Breeze Luchtontvochtiger

Pro Breeze Luchtontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Cosi Home Luchtontvochtiger

Cosi Home Luchtontvochtiger
★★★★★

Unser Favorit: Pro Breeze Luchtontvochtiger

Pro Breeze Luchtontvochtiger
★★★★★

In een tijd waarin het welzijn en het comfort in onze woonruimtes steeds hoogwaardiger worden, spelen apparaten zoals luchtontvochtigers een belangrijke rol. Deze handige wapens tegen overtollige vochtigheid kunnen jouw huis veranderen van een klamme, oncomfortabele ruimte in een verfrissend en plezierig verblijf. Het kiezen van de juiste luchtontvochtiger kan echter behoorlijk overweldigend zijn, gezien de enorme hoeveelheid opties die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar is. In onze nieuwe analyse van de 10 beste luchtontvochtigers, bieden we een grondig onderzoek van de meest efficiënte en betrouwbare producten die momenteel verkrijgbaar zijn.

Een luchtontvochtiger is een apparaat dat je kan helpen bij het reguleren van de luchtvochtigheid in je huis of ruimte. Dit apparaat werkt door overtollig vocht uit de lucht te zuigen en het op te vangen in een reservoir, waardoor de luchtvochtigheid verlaagt wordt. Het is een zeer nuttig hulpmiddel om schimmelvorming te voorkomen, allergieproblemen te verminderen en om je algemeen meer comfortabel te voelen in een ruimte. Het kan vooral nuttig zijn in ruimtes die veel vocht produceren, zoals badkamers, kelders of keukens.

Check Uit

Onze favoriet #1

Pro Breeze Luchtontvochtiger

Pro Breeze Luchtontvochtiger

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze Luchtontvochtiger is een efficiënt apparaat voor het bestrijden van vocht en vochtigheid in jouw huis. Dit krachtige apparaat kan tot wel 12 liter water per dag verwijderen, waarbij het niet alleen energiezuinig werkt, maar ook stiller (<38dB), wat je rust niet verstoort. Dankzij een automatische vochtigheidssensor meet het de luchtvochtigheid en past het de werking daarop aan, waardoor energie wordt bespaard. Een digitaal LED-display toont de werking en hierop kun je via een 24-uurs timer het apparaat aan of uit zetten. Het waterreservoir van 2 liter zorgt voor eenvoudige en minder frequente lediging, terwijl een continue afvoerslang het mogelijk maakt om zonder onderbreking te ontvochtigen. Met vier inbegrepen wieltjes is de Pro Breeze Luchtontvochtiger gemakkelijk te verplaatsen.

 • Voordeel 1: De Pro Breeze luchtontvochtiger is zeer efficiënt, hij kan tot 12 liter water per dag verwijderen. Dit maakt het ideaal voor het ontvochtigen van ruimtes die lijden onder vocht en vochtigheid, zoals garages, badkamers of je gehele huis.
 • Voordeel 2: Deze luchtontvochtiger is uitgerust met een automatische vochtigheidssensor. De sensor meet de luchtvochtigheid in je huis en toont deze op een digitaal LED-display, zodat jij je gewenste luchtvochtigheidsniveau in de ruimte kunt instellen. Wanneer dit niveau is bereikt, schakelt de luchtontvochtiger vanzelf uit om energie te besparen.
 • Voordeel 3: Dankzij een stille werking van minder dan 38 dB, is deze luchtontvochtiger stiller dan andere grote ontvochtigers. Hierdoor kun je ongestoord werken, lezen, of slapen terwijl de Pro Breeze luchtontvochtiger de vochtigheid in je kamer reguleert.
 • Voordeel 4: De Pro Breeze luchtontvochtiger heeft een 24-uurs timerfunctie en een digitaal led-scherm. Hiermee kun je de luchtontvochtiger programmeren om aan of uit te gaan op elk moment van de dag of nacht. Op het scherm kun je de drie werkingsmodi regelen, waaronder auto, continu en de slaapstand.
 • Voordeel 5: Het heeft een groot waterreservoir van 2 liter en een slang voor continue afvoer. Hierdoor kan de luchtontvochtiger tot 12 liter per dag opvangen zonder dat jij het reservoir hoeft te legen. Bovendien is de luchtontvochtiger gemakkelijk te verplaatsen dankzij de inbegrepen 4 wieltjes.
 • Nadeel 1: Het waterreservoir van de Pro Breeze luchtontvochtiger heeft een capaciteit van 2 liter, wat relatief klein is. Dit betekent dat als de ontvochtiger niet aangesloten is op een continue afvoer, je het reservoir regelmatig handmatig zult moeten legen, vooral als de vochtigheid in je woning erg hoog is.
 • Nadeel 2: Hoewel de Pro Breeze luchtontvochtiger wordt geleverd met een vochtigheidssensor, is de reeks instelbare vochtigheidsniveaus beperkt tot tussen 30-80%. Als je een specifieker vochtigheidsniveau nodig hebt, zou dit apparaat wellicht niet aan je behoeften kunnen voldoen.
 • Nadeel 3: Deze ontvochtiger is uitgerust met wieltjes voor eenvoudige verplaatsing, maar dat betekent ook dat het apparaat mogelijk instabiel kan zijn als het op een ongelijke of onstabiele ondergrond wordt geplaatst.
 • Nadeel 4: Omdat de Pro Breeze ontvochtiger een geluidsniveau van <38 dB heeft, kan het nog steeds voor sommige mensen als storend worden ervaren, vooral in zeer stille ruimtes of gedurende rustige momenten zoals tijdens het slapen of lezen.
 • Nadeel 5: Hoewel de Pro Breeze ontvochtiger beschikt over een 24-uurs timerfunctie, vereist dit mogelijk meer interactie en programmering van jouw kant. Als je op zoek bent naar een apparaat dat volledig hands-off is, dan kan dit een nadelig punt zijn.

Onze favoriet #2

Omisoon Luchtontvochtiger

Omisoon Luchtontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON Luchtontvochtiger is een krachtig en veelzijdig apparaat dat gebruik maakt van dubbele semi-conductor condensatietechnologie en een grote 1,8-liter watertank om op effectieve manier tot 750 ml vocht per dag uit de lucht te onttrekken. Dit compacte en draagbare apparaat is ideaal voor ruimtes tot 20 vierkante meter en beschikt over slaap- en sterke modi, waarbij de ventilator op maximaal vermogen werkt voor snelle ontvochtiging. Je kunt de timer tot 48 uur instellen voor zorgeloos gebruik, terwijl een automatische uitschakelfunctie overlopen van de tank voorkomt. Wanneer het koud wordt, schakelt de luchtontvochtiger over naar een ontdooimodus om vorstvorming te voorkomen. Het apparaat heeft ook zeven gekleurde ledlampen voor sfeerverlichting. Dus, of je nu last hebt van vochtproblemen in je slaapkamer, badkamer of camper, deze luchtontvochtiger van OMISOON kan je helpen om een comfortabeler leefomgeving te creëren.

 • Voordeel 1: De luchtontvochtiger van OMISOON maakt gebruik van een dubbele semi-conductor condensatietechnologie in combinatie met een ruime watertank van 1,8 liter, die jouw ruimte efficiënt ontdoet van overtollig vocht tot wel 750 ml per dag.
 • Voordeel 2: Door het compacte ontwerp en de handige draaggreep kun je deze luchtontvochtiger gemakkelijk verplaatsen naar waar hij nodig is. Deze draagbaarheid maakt het ideaal om aan de ontvochtigingsbehoeften van verschillende ruimtes te voldoen, zoals je slaapkamer, woonkamer, badkamer, of zelfs je camper.
 • Voordeel 3: Met twee verschillende bedrijfsmodi, stille slaapmodus en sterke modus, kun je de ontvochtigingsintensiteit en het geluidsniveau aanpassen aan jouw behoeften en comfort.
 • Voordeel 4: Een timer en automatische uitschakelfunctie zorgen voor zorgeloos gebruik. Wanneer het waterreservoir vol is, schakelt het apparaat automatisch uit en voorkomt zo overstroom. De timer biedt je de mogelijkheid om de werktijd in te stellen op 12, 24, 36 of 48 uur, zelfs als je niet thuis bent.
 • Voordeel 5: De geïntegreerde frost-protect technologie zorgt ervoor dat de luchtontvochtiger automatisch overschakelt naar de ontdooimodus bij temperaturen rond het vriespunt, dit voorkomt storingen door ijsvorming en garandeert continue optimale prestaties.
 • Een bonusvoordeel: De ingebouwde LED-verlichting met zeven kleuren zorgt voor een aangename sfeer in de kamer en kan ook als nachtlampje dienen.
 • Nadeel 1: Hoewel de OMISOON luchtontvochtiger een redelijk grote ontvochtigingscapaciteit heeft van maximaal 750 ml per dag (bij 30 °C en 80% luchtvochtigheid), kan dit voor sommige omstandigheden nog onvoldoende zijn, vooral in grotere ruimtes of bij extreem vochtige omstandigheden.
 • Nadeel 2: De luchtontvochtiger is ontworpen voor ruimtes van 15-20 vierkante meter. Als je een grotere ruimte hebt, zoals een grote woonkamer of een kelder, dan is de efficiëntie mogelijk minder en kan het nodig zijn om meerdere eenheden aan te schaffen of een grotere, meer krachtige ontvochtiger te overwegen.
 • Nadeel 3: De timer van de luchtontvochtiger kan maar tot maximaal 48 uur gaan. Voor gebruikers die een langere timer wensen – bijvoorbeeld wanneer ze voor een lange periode weg zijn van huis – valt dit apparaat mogelijk niet binnen hun wensen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat er een automatische uitschakelfunctie is wanneer het waterreservoir vol is, kan deze functie mogelijk overbodige energieconsumptie veroorzaken indien het apparaat frequent uitzet en opnieuw aanzet. Bovendien kan dit risico op overlopen veroorzaken wanneer de gebruiker het volle waterreservoir niet onmiddellijk kan ledigen.
 • Nadeel 5: De luchtontvochtiger schakelt automatisch over naar de ontdooimodus bij een dreigende ijsvorming, maar dit betekent dat de werking van het apparaat tijdelijk stopt. Ondanks dat de functie bedoeld is om optimale prestaties te waarborgen, kan dit wijzen op een beperking bij gebruik in zeer lage temperaturen en kan het tijdelijke onderbrekingen in de vochtregulatie veroorzaken.

Onze favoriet #3

Conopu Luchtontvochtiger

Conopu Luchtontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU Luchtontvochtiger is een energiezuinig en efficiënt apparaat perfect voor jouw huis, dat tot 300 ml vocht per dag verwijdert om schimmelgroei te voorkomen. Het werkt stil, dus het stoort je niet tijdens je slaap of werk, en is ideaal voor ruimtes van 10-15 vierkante meter. Het toestel, kleiner dan een handpalm, is eenvoudig te bedienen, draagbaar en makkelijk te verplaatsen. Het heeft een auto-uitschakel functie en rood licht indicator voor wanneer het waterreservoir vol is, zodat je niet met wateroverloop hoeft te kampen. Bovendien, fungeert het als nachtlampje met 7 verschillende kleuren, waarvan je er één kan kiezen of kan uitschakelen als je gaat slapen.

 • Voordeel 1: De Pro Breeze luchtontvochtiger is uiterst efficiënt in de verwijdering van vocht, dankzij de nieuwste thermo-elektrische Peltier-technologie. Deze technologie laat het apparaat tot 450 ml vocht per dag verwijderen, ideaal voor het ontvochtigen van slaapkamers, kantoren en kelders.
 • Voordeel 2: Het toestel is uitgerust met een groot waterreservoir van 1000 ml, wat maakt dat het voor langere periodes kan werken zonder dat je het reservoir zou moeten ledigen. Zo kan je de luchtontvochtiger zonder zorgen inzetten in je keuken, badkamer, slaapkamer, serre, garage of kantoor.
 • Voordeel 3: De luchtontvochtiger beschikt over een 4-uurs uitschakeltimer, zodat je kunt instellen dat hij na een bepaalde tijd automatisch zal afsluiten om energie te besparen. In combinatie met de ultrastille werking is deze luchtontvochtiger ook perfect voor gebruik ‘s nachts.
 • Voordeel 4: De Pro Breeze luchtontvochtiger is ontworpen met een intelligente automatische uitschakelfunctie. Wanneer het waterreservoir vol is, schakelt het apparaat zichzelf uit en gaat er een rood lampje branden. Zo weet je precies wanneer je het reservoir dient te ledigen, zonder dat je deze constant hoeft te controleren.
 • Voordeel 5: Een leuk extraatje aan dit apparaat is de mogelijkheid om te kiezen uit 6 levendige ledkleuren om het waterreservoir te verlichten. Dit geeft niet alleen een sfeervol effect, maar kan tevens dienen als een rustgevend nachtlampje. Indien je dit wenst, kan je het licht uiteraard ook gemakkelijk uitschakelen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Pro Breeze luchtontvochtiger is uitgerust met de nieuwste thermo-elektrische Peltier-technologie, kan het toch maar tot 450 ml vocht per dag verwijderen. Voor grotere ruimtes of ruimtes met hogere vochtigheidsniveaus zou dit misschien niet voldoende kunnen zijn.
 • Nadeel 2: Het feit dat de luchtontvochtiger automatisch uitschakelt wanneer hij vol is, kan hinderlijk zijn als je niet in de buurt bent om het waterreservoir te legen. In dergelijke gevallen stopt het apparaat met ontvochtigen totdat je het waterreservoir hebt geleegd.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het apparaat compact, licht en draagbaar is, kan de noodzaak om een waterreservoir van 1000 ml te legen het wat onhandig maken in dagelijks gebruik, vooral als het apparaat regelmatig vol raakt.
 • Nadeel 4: De luchtontvochtiger heeft een 4-uurs uitschakeltimer om energie te besparen. Dit kan echter nadelig zijn als je van plan bent het apparaat langdurig te laten lopen, omdat je het na 4 uur opnieuw moet inschakelen.
 • Nadeel 5: De luchtontvochtiger heeft 6 levendige LED-kleuren voor sfeerverlichting, maar dit kan niet ideaal zijn voor iedereen. Als je de voorkeur geeft aan een meer discrete of minder lichte sfeer, kan dit aspect van het ontwerp storend zijn. Bovendien, hoewel de LED-lichten kunnen worden uitgeschakeld, moet je dit elke nacht handmatig doen als je ze niet wilt gebruiken.

Onze favoriet #4

Pro Breeze Luchtontvochtiger

Pro Breeze Luchtontvochtiger

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze luchtontvochtiger is een efficiënte oplossing om overtollige vochtigheid in je ruimtes te verminderen. Met zijn capaciteit van 1000 ml verwijdert de luchtontvochtiger tot 450 ml vocht per dag via de geavanceerde thermo-elektrische Peltier-technologie, terwijl het een stille werking behoudt – ideaal voor slaapkamers, kantoren en kelders. Deze lichte en draagbare ontvochtiger heeft een extra groot waterreservoir, wat het perfect maakt voor gebruik in meerdere ruimtes, zoals je keuken, badkamer of garage. Verder heeft de Pro Breeze een 4-uurs programmeerbare timer die automatisch uitschakelt om energie te besparen en een intelligente functie die hem automatisch uitschakelt als het waterreservoir vol is. Daarbovenop voegt de luchtontvochtiger met zijn 6 levendige ledkleuren wat sfeerverlichting toe aan je kamer. Het roodgloeiende waterreservoir geeft aan wanneer het tijd is om het te legen, waardoor de Pro Breeze gemakkelijk in gebruik is.

 • Voordeel 1: De Pro Breeze luchtontvochtiger is uiterst efficiënt in de verwijdering van vocht, dankzij de nieuwste thermo-elektrische Peltier-technologie. Deze technologie laat het apparaat tot 450 ml vocht per dag verwijderen, ideaal voor het ontvochtigen van slaapkamers, kantoren en kelders.
 • Voordeel 2: Het toestel is uitgerust met een groot waterreservoir van 1000 ml, wat maakt dat het voor langere periodes kan werken zonder dat je het reservoir zou moeten ledigen. Zo kan je de luchtontvochtiger zonder zorgen inzetten in je keuken, badkamer, slaapkamer, serre, garage of kantoor.
 • Voordeel 3: De luchtontvochtiger beschikt over een 4-uurs uitschakeltimer, zodat je kunt instellen dat hij na een bepaalde tijd automatisch zal afsluiten om energie te besparen. In combinatie met de ultrastille werking is deze luchtontvochtiger ook perfect voor gebruik ‘s nachts.
 • Voordeel 4: De Pro Breeze luchtontvochtiger is ontworpen met een intelligente automatische uitschakelfunctie. Wanneer het waterreservoir vol is, schakelt het apparaat zichzelf uit en gaat er een rood lampje branden. Zo weet je precies wanneer je het reservoir dient te ledigen, zonder dat je deze constant hoeft te controleren.
 • Voordeel 5: Een leuk extraatje aan dit apparaat is de mogelijkheid om te kiezen uit 6 levendige ledkleuren om het waterreservoir te verlichten. Dit geeft niet alleen een sfeervol effect, maar kan tevens dienen als een rustgevend nachtlampje. Indien je dit wenst, kan je het licht uiteraard ook gemakkelijk uitschakelen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Pro Breeze luchtontvochtiger is uitgerust met de nieuwste thermo-elektrische Peltier-technologie, kan het toch maar tot 450 ml vocht per dag verwijderen. Voor grotere ruimtes of ruimtes met hogere vochtigheidsniveaus zou dit misschien niet voldoende kunnen zijn.
 • Nadeel 2: Het feit dat de luchtontvochtiger automatisch uitschakelt wanneer hij vol is, kan hinderlijk zijn als je niet in de buurt bent om het waterreservoir te legen. In dergelijke gevallen stopt het apparaat met ontvochtigen totdat je het waterreservoir hebt geleegd.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het apparaat compact, licht en draagbaar is, kan de noodzaak om een waterreservoir van 1000 ml te legen het wat onhandig maken in dagelijks gebruik, vooral als het apparaat regelmatig vol raakt.
 • Nadeel 4: De luchtontvochtiger heeft een 4-uurs uitschakeltimer om energie te besparen. Dit kan echter nadelig zijn als je van plan bent het apparaat langdurig te laten lopen, omdat je het na 4 uur opnieuw moet inschakelen.
 • Nadeel 5: De luchtontvochtiger heeft 6 levendige LED-kleuren voor sfeerverlichting, maar dit kan niet ideaal zijn voor iedereen. Als je de voorkeur geeft aan een meer discrete of minder lichte sfeer, kan dit aspect van het ontwerp storend zijn. Bovendien, hoewel de LED-lichten kunnen worden uitgeschakeld, moet je dit elke nacht handmatig doen als je ze niet wilt gebruiken.

Onze favoriet #5

Midea Luchtontvochtiger

Midea Luchtontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Midea Luchtontvochtiger is een innovatief en milieuvriendelijk apparaat, bedoeld voor gebruik in wasruimtes, kelders, en andere ruimtes tot 40m²/100m³. Met een ontvochtigingscapaciteit van 20L/24u, zorgt het voor een drogere en comfortabelere omgeving. Je kunt het apparaat met gemak bedienen via een slimme app en het heeft een helder LED-display. Functies zoals een timer, een afneembaar waterreservoir van 3 liter, en automatisch continu bedrijf maken het gebruik uiterst gemakkelijk. Voor extra veiligheid biedt het apparaat bescherming tegen vorst en overstromingen en komt het met een garantie van 3 jaar.

 • Voordeel 1: De slimme APP-besturing van de Midea luchtontvochtiger biedt je gemak en bedieningsgemak. Je kunt het apparaat bedienen vanuit de wasruimte, de kelder of andere delen van het huis, zonder dat je fysiek bij het apparaat hoeft te zijn.
 • Voordeel 2: Dankzij de ontvochtigingscapaciteit van 20L / 24u is het apparaat zeer efficiënt in het verwijderen van vocht, waardoor het ideaal is voor ruimtes tot 40m² / 100m³.
 • Voordeel 3: Het gebruik van milieuvriendelijk R290-koelmiddel maakt deze luchtontvochtiger een groene keuze, omdat het helpt om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen te verminderen.
 • Voordeel 4: Praktische kenmerken zoals een LED-display en timer, samen met een afneembaar waterreservoir van 3 liter, maken het gebruik en onderhoud van dit apparaat eenvoudig en handig.
 • Voordeel 5: Het apparaat is ontworpen voor continu en automatisch bedrijf, met inbegrip van bescherming tegen vorst en overstromingen. Dit betekent dat je op elk moment kunt rekenen op optimale prestaties, zelfs onder ongunstige omstandigheden.
 • nadeel 1: De Midea Luchtontvochtiger is gelimiteerd in zijn toepassing. Hoewel het ideaal is voor gebruik in wasruimtes en kelders, is het misschien minder effectief in andere ruimtes van je huis.
 • nadeel 2: Hoewel de ontvochtigingscapaciteit van 20L / 24u indrukwekkend is, kan deze ontoereikend zijn voor grotere ruimtes of ruimtes met zware vochtigheidsproblemen. De machine is alleen geschikt voor ruimtes tot 40m² / 100m³.
 • nadeel 3: Het gebruik van R290-koelmiddel betekent dat de unit mogelijk niet zo krachtig koelt als andere modellen die verschillende koelmiddelen gebruiken. Het is wel milieuvriendelijk, maar mogelijk minder effectief.
 • nadeel 4: Het feit dat het waterreservoir slechts een capaciteit van 3 liter heeft, kan betekenen dat je het vaak moet legen, vooral in vochtige omstandigheden. Dit kan lastig zijn en is iets waar rekening mee moet worden gehouden.
 • nadeel 5: De Midea Luchtontvochtiger is ontworpen voor continu en automatisch bedrijf. Voor sommige gebruikers kan dit een nadeel zijn omdat het impliceert dat het apparaat altijd energie verbruikt, wat mogelijk een impact heeft op je energierekening en minder zuinig kan zijn dan modellen die kunnen worden ingesteld om alleen te werken wanneer het nodig is.

Onze favoriet #6

Conopu Luchtontvochtiger

Conopu Luchtontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU Luchtontvochtiger is een geavanceerd apparaat dat uw leefomgeving gezonder maakt door overtollig vocht uit de lucht te verwijderen. Dankzij de verbeterde Peltier-technologie met dubbele halfgeleiders werkt het apparaat efficiënter dan andere kleine luchtontvochtigers. Het beschikt over een automatische ontdooimodus voor gebruik in de winter en biedt drie bedieningsmodi – een sterke modus voor maximale ontvochtigingsprestaties, een slaapmodus voor een rustige nacht en een automatische modus, die het apparaat laat draaien tot de luchtvochtigheid onder 50% zakt. Extra functies zijn onder andere een timer, automatische uitschakeling bij te lage luchtvochtigheid of een vol waterreservoir en een verwijderbaar waterreservoir van 2,3 liter voor eenvoudige lediging en reiniging. Houd in gedachten, de modi met een hogere ventilatorsnelheid kunnen meer geluid produceren, dus als je een rustige omgeving verkiest, is de slaapmodus de beste keuze.

 • voordeel 1: Het apparaat maakt gebruik van verbeterde Peltier-technologie met dubbele halfgeleiders. Dit zorgt voor een dubbel ontvochtigingseffect in vergelijking met andere kleine luchtontvochtigers.
 • voordeel 2: De luchtontvochtiger is voorzien van een automatische ontdooifunctie. Dit betekent dat hij zal stoppen met ontvochtigen wanneer het halfgeleideroppervlak bevriest en automatisch overschakelt naar de ontdooimodus, het smelt de vorst snel en hervat dan de ontvochtiging.
 • voordeel 3: Deze luchtontvochtiger biedt drie verschillende bedieningsmodi om aan je behoeften te voldoen. Of je nu snelle resultaten wilt met de STRONG MODE, minder geluid en energieverbruik met de SLAAPMODUS, of een continue ontvochtiging tot de luchtvochtigheid onder de 50% daalt met de AUTOMATISCHE MODUS.
 • voordeel 4: Het apparaat heeft een timer- en automatische uitschakelfunctie. Dit zorgt ervoor dat de luchtontvochtiger niet overmatig ontvochtigt en stopt wanneer de luchtvochtigheid lager is dan 50%. De timer kan worden ingesteld op verschillende uren en het apparaat schakelt automatisch uit als de tank vol is, waardoor de veiligheid wordt verhoogd.
 • voordeel 5: Deze luchtontvochtiger heeft een ruim verwijderbaar waterreservoir van 2,3 liter. Dit bespaart je de moeite van het regelmatig legen en zorgt ervoor dat je het waterreservoir gemakkelijk kunt reinigen en onderhouden.
 • Nadeel 1: De luchtontvochtiger stopt automatisch met ontvochtigen in de winter wanneer bevriezing optreedt. Hoewel dit een veiligheidsmaatregel is, betekent dit ook dat de efficiëntie van de ontvochtiger in koudere maanden kan afnemen.
 • Nadeel 2: Afhankelijk van de modus die je kiest, kan de luchtontvochtiger relatief veel lawaai maken. Vooral in de sterke modus en automatische modus maken de ventilatoren meer lawaai.
 • Nadeel 3: Hoewel er een automatische uitschakelfunctie is als de vochtigheidsgraad lager is dan 50%, kan dit voor sommigen een probleem zijn. Niet iedereen wil dat de luchtvochtigheid in hun omgeving zo laag is en kan het lastig vinden om constant de instellingen aan te passen.
 • Nadeel 4: Het waterreservoir moet handmatig geleegd worden. Hoewel het product een relatief hoge capaciteit van 2,3 liter heeft, moet je nog steeds handmatig het water legen en schoonmaken. Dit kan voor sommige mensen hinderlijk zijn.
 • Nadeel 5: De timer kan alleen ingesteld worden tot een maximum van 48 uur, wat betekent dat het niet past bij situaties waarin men langer weg van huis is. Dit betekent dat je de timer opnieuw moet instellen of het apparaat volledig moet uitschakelen als je langer dan twee dagen weg bent.

Onze favoriet #7

Omisoon Luchtontvochtiger

Omisoon Luchtontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OMISOON Luchtontvochtiger is een zeer efficiënte en energiezuinige oplossing om vocht te verwijderen uit jouw leefomgeving. Met een capaciteit van 1200 ml, haalt deze ontvochtiger tot 500 ml vocht per dag uit de lucht. De transparante, zwevende tank maakt real-time bewaking mogelijk en het apparaat schakelt vanzelf uit wanneer de tank vol is. Dankzij het stille gelijkstroommotor ontwerp zal het apparaat van minder dan 43 decibel je dagelijkse leven niet storen. De unit is voorzien van een unieke automatische ontdooifunctie voor soepele werking. Bovendien creëren 7 veranderende LED-kleur Lampjes een gezellige sfeer. Met zijn compacte design kan de OMISOON Luchtontvochtiger gemakkelijk worden geplaatst in kleine ruimtes zoals kasten, slaapkamers en badkamers. Bediening is zo eenvoudig als het drukken van een knop.

 • Voordeel 1: Hoge efficiëntie en laag energieverbruik: De OMISOON luchtontvochtiger is ontworpen voor efficiëntie. Met een waterreservoir van 1200 ml, is het in staat om dagelijks 500 ml vocht te onttrekken. Bovendien schakelt het apparaat automatisch uit wanneer de tank vol is, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over wateroverloop. Deze functies zorgen niet alleen voor gemak, maar zijn ook gunstig voor het verlagen van het energieverbruik.
 • Voordeel 2: Laag geluidsniveau: Deze luchtontvochtiger produceert een geluidsniveau van minder dan 43 decibel. Dat betekent dat je rustig kunt werken of ontspannen zonder gestoord te worden door het geluid van het apparaat.
 • Voordeel 3: Automatische ontdooifunctie: De OMISOON luchtontvochtiger beschikt over een automatische ontdooifunctie. Dit zorgt ervoor dat het apparaat zonder onderbrekingen blijft werken. Als de temperatuursensor vorst detecteert, wordt de ontdooiing geactiveerd en zodra de temperatuur stijgt, schakelt de functie zichzelf uit en hervat het apparaat de ontvochtiging.
 • Voordeel 4: 7 gekleurde ledlampen: Deze luchtontvochtiger is uitgerust met 7 kleuren ledlampen. Je kunt ervoor kiezen om de kleuren continu te laten wisselen of een kleur vast te houden. Deze functie kan als verlichting dienen en draagt bij aan het creëren van een aangename en gezellige sfeer.
 • Voordeel 5: Compact en gebruiksvriendelijk: De OMISOON luchtontvochtiger is compact en ruimtebesparend, waardoor het ideaal is voor gebruik in kleinere ruimtes zoals kasten, slaapkamers en badkamers. Daarnaast is het apparaat eenvoudig te bedienen met slechts één druk op de knop, wat bijdraagt aan je gemak en comfort.
 • nadeel 1: Hoewel de OMISOON luchtontvochtiger is ontworpen om efficiënt en met laag energieverbruik te werken, is het belangrijk op te merken dat hij slechts 500 ml vocht per dag kan onttrekken. Dit kan te weinig zijn als je in een extreem vochtige omgeving woont of als je een grotere ruimte wilt ontvochtigen.
 • nadeel 2: De ontvochtiger is ontworpen om stil te werken met een geluidsniveau van minder dan 43 decibel, maar dit kan nog steeds storend zijn als je gevoelig bent voor constante achtergrondgeluiden, vooral als het apparaat ‘s nachts draait.
 • nadeel 3: Hoewel het apparaat zelf de vorst kan detecteren en automatisch kan ontdooien, betekent dit niet dat het onder alle omstandigheden goed zal presteren. Bij temperaturen dicht bij het vriespunt of lager kan de efficiëntie van de ontvochtiger nog steeds afnemen.
 • nadeel 4: De OMISOON luchtontvochtiger heeft 7 gekleurde ledlampjes die continu kunnen wisselen of een kleur kunnen vasthouden. Hoewel dit een leuke functie kan zijn voor sommigen, kan het voor anderen storend zijn, vooral als het apparaat ‘s nachts wordt gebruikt in een ruimte waar je slaapt.
 • nadeel 5: In de productbeschrijving wordt vermeld dat de ontvochtiger compact en ruimtebesparend is en bijzonder geschikt voor kleine ruimtes van 10-15 m². Dit echter, betekent dat als je een grotere ruimte hebt, je wellicht meerdere apparaten nodig hebt of een ander model dat geschikt is voor grotere ruimtes.

Onze favoriet #8

Pro Breeze Luchtontvochtiger

Pro Breeze Luchtontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze Luchtontvochtiger is een krachtig apparaat, ontworpen om tot 20 liter water per dag te onttrekken uit vochtige omstandigheden, met name nuttig in huizen, kelders en badkamers die last hebben van vochtigheid en schimmels. Het heeft een groot waterreservoir van 5,5 liter dat automatisch uitschakelt als deze vol is en is uitgerust met vier wielen voor eenvoudige verplaatsing. Op het digitale LED-display zie je het huidige vochtigheidsniveau en kun je tussen vier ontvochtigingsmodi schakelen. Het apparaat heeft een slimme vochtigheidssensor waarmee je de gewenste luchtvochtigheid kunt instellen tussen 30% en 80%, en een energiebesparende cut-off functie zodra het ingestelde niveau is bereikt. Daarnaast bevat het een 24-uurs timer en een ‘slaapweergave’ voor een rustige, ongestoorde nacht.

 • Voordeel 1: De Pro Breeze luchtontvochtiger is zeer efficiënt en kan tot 20 liter water per dag verwijderen. Dit maakt het ideaal voor het bestrijden van vochtigheid en schimmel in ruimtes die aan vochtige omstandigheden blootgesteld zijn, zoals huizen, kelders en badkamers.
 • Voordeel 2: Deze luchtontvochtiger heeft een royaal waterreservoir van 5,5 liter. Dit reservoir schakelt automatisch uit als het vol is, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor overloop. Bovendien wordt het geleverd met een doorlopende afvoerslang voor continu gebruik en gemakkelijk transport dankzij de 4 wielen.
 • Voordeel 3: Het digitale LED-display van de Pro Breeze luchtontvochtiger maakt het gebruik ervan zeer gebruiksvriendelijk. Het geeft het huidige vochtigheidsniveau in de ruimte weer en stelt je in staat om 4 ontvochtigingsmodi te bedienen. Deze omvatten de wasmodus, automatisch ontdooien, kinderslot en de ventilator.
 • Voordeel 4: Met de automatische vochtigheidssensor kun je de gewenste luchtvochtigheid instellen tussen 30% en 80%. Wanneer dit niveau is bereikt, schakelt het apparaat automatisch uit om energie te besparen.
 • Voordeel 5: De Pro Breeze luchtontvochtiger kent ook een 24-uurs timer. Deze handige functie stelt je in staat om de ontvochtiger overdag aan of uit te schakelen en biedt een ‘slaapweergave’ voor een rustige, ongestoorde nacht.
 • Nadeel 1: Hoewel de Pro Breeze luchtontvochtiger tot 20 liter water per dag kan verwijderen, kan het waterreservoir van de ontvochtiger slechts 5,5 liter bevatten. Dit betekent dat je het meerdere keren per dag moet ledigen als je in een zeer vochtige omgeving woont en het apparaat op zijn maximale capaciteit werkt.
 • Nadeel 2: De ontvochtiger is uitgerust met vier wielen om de transporteerbaarheid te vergemakkelijken. Dit kan een bron van zorg zijn als je een gladde vloer in je huis hebt aangezien het apparaat onbedoeld kan bewegen of rollen.
 • Nadeel 3: Het apparaat is uitgerust met een digitale LED display die wellicht niet geschikt is voor mensen die iets minder technisch onderlegd zijn. Het kan mogelijk moeilijk zijn om de verschillende ontvochtigingsmodi te begrijpen en te bedienen.
 • Nadeel 4: De ontvochtiger schakelt automatisch uit wanneer het ingestelde vochtigheidspercentage is bereikt om energie te besparen. Dit kan een nadeel zijn als de luchtvochtigheid plotseling stijgt, omdat het apparaat niet meteen weer inschakelt.
 • Nadeel 5: Hoewel de unit een 24-uurs timer bevat, stelt dit je alleen in staat om de ontvochtiger overdag in of uit te schakelen. Dit betekent waarschijnlijk dat je de timer elke dag handmatig moet instellen, wat kan worden ervaren als minder gebruiksvriendelijk.

Onze favoriet #9

Cosi Home Luchtontvochtiger

Cosi Home Luchtontvochtiger

Waarom we het gekozen hebben

De Cosi Home Luchtontvochtiger is een super stille en energiezuinige oplossing voor vochtophoping in jouw woning. Deze krachtige luchtontvochtiger beschikt over een Smart Sensor die het vochtigheidsniveau in jouw ruimte analyseert en automatisch uitschakelt wanneer het optimale niveau is bereikt. De ontvochtiger verwijdert tot 12 liter water per dag en heeft een ruim waterreservoir van 2,5 liter. Het LED-display biedt vijf instellingen inclusief twee snelheidsopties, zodat je altijd de perfecte vochtigheidsbalans vindt. Compact en draagbaar door de handige wieltjes, past deze stille luchtontvochtiger probleemloos in elk huis of kantoor. Door water effectief uit de lucht te absorberen, helpt de Cosi Home Luchtontvochtiger jouw luchtkwaliteit te verbeteren, beschermt je tegen schimmel en vocht en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

 • Voordeel 1: De Cosi Home luchtontvochtiger is super stil en energiezuinig, dankzij de zeer efficiënte compressor met een laag geluidsniveau en minimaal energieverbruik. Dit betekent dat je de rust in jouw huis behoudt terwijl je energie bespaart.
 • Voordeel 2: Met de Smart Sensor analyseert de luchtontvochtiger de luchtvochtigheid in de ruimte en schakelt automatisch uit zodra de gewenste luchtvochtigheid bereikt is. Dit optimaliseert het gebruik en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.
 • Voordeel 3: Deze ontvochtiger heeft een extra groot waterreservoir van 2,5 liter en kan tot wel 12 liter water per dag uit de lucht verwijderen. Dit draagt bij aan een snel en efficiënt vochtbeheer, wat jouw huis fris en droog houdt.
 • Voordeel 4: De ontvochtiger is compact, draagbaar en uitgerust met vier wieltjes. Dit maakt het makkelijk om hem te verplaatsen of op te bergen wanneer hij niet in gebruik is. Bovendien past zijn moderne en strakke ontwerp in elk huis of kantoor.
 • Voordeel 5: De Cosi Home luchtontvochtiger biedt perfecte bescherming tegen schimmel, raamcondensatie en ander vocht in huis. Het verbetert effectief de luchtkwaliteit in jouw omgeving, zorgt voor betere lucht om te ademen en helpt je gezond te blijven.
 • Nadeel 1: Hoewel de Cosi Home luchtontvochtiger een groot waterreservoir met een capaciteit van 2,5 liter heeft, kan het constante legen van het reservoir voor sommigen als lastig en tijdrovend worden ervaren. Vooral tijdens vochtige dagen, wanneer de ontvochtiger tot wel 12 liter water per dag kan absorberen.
 • Nadeel 2: De ontvochtiger heeft een slimme sensor die de luchtvochtigheid analyseert en de luchtontvochtiger automatisch uitschakelt zodra de gewenste vochtigheid is bereikt. Echter, als je een constante luchtvochtigheid wilt onderhouden, kan deze automatische uitschakelfunctie wellicht niet ideaal zijn.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat de ontvochtiger een compact en draagbaar ontwerp heeft met 4 wieltjes, kan het formaat nog steeds te groot zijn voor kleinere ruimtes. Bovendien kan het rijden over ongelijkheden in de vloer een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: De luchtontvochtiger heeft vijf verschillende instellingen: doorlopend, automatisch en drie verschillende snelheidsinstellingen. Hoewel dit zorgt voor veel aanpasbaarheid, kan het wel enige tijd kosten om te ontdekken welke instelling het beste voor je werkt.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt een inbegrepen lange slang van 1 meter voor doorlopende afvoer. Mocht je nood hebben aan een grotere afstand voor de afvoer dan is deze lengte mogelijk ontoereikend.

Onze favoriet #10

Pro Breeze Luchtontvochtiger

Pro Breeze Luchtontvochtiger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pro Breeze Luchtontvochtiger is een krachtige machine, ideaal voor het bestrijden van vocht, condensatie en schimmel in grote ruimtes zoals kelders, garages, woonkamers en badkamers. Het kan tot 12 liter water per dag absorberen en beschikt over een waterreservoir van 1,8 liter dat automatisch uitschakelt als het vol is. De luchtontvochtiger is uitgerust met een automatische vochtigheidssensor, een digitaal LED-scherm met touch screen dat de huidige vochtigheidsgraad aangeeft, en drie standen – ‘automatisch’, ‘doorlopend’ en ‘slaapmodus’. Bovendien bevat het pakket een duurzame slang voor doorlopende afvoer en vier wielen voor eenvoudige verplaatsing. Dankzij de ingebouwde timer kun je het apparaat programmeren om op specifieke tijden aan of uit te gaan. De luchtontvochtiger werkt het beste tussen 20-30°C en 60-80% vochtigheid, en is bijzonder stil bij een geluidsniveau van slechts 40 dB.

 • Voordeel 1: Hoog extractievermogen – Deze Pro Breeze luchtontvochtiger kan tot wel 12 liter water per dag uit de lucht halen. Dit maakt het een ideale oplossing voor grotere ruimtes zoals kelders, garages, woonkamers en badkamers die last hebben van vochtige omstandigheden.
 • Voordeel 2: Automatische vochtigheidssensor – De ingebouwde vochtigheidssensor helpt energie te besparen door het apparaat automatisch uit te schakelen zodra de gewenste vochtigheidsgraad is bereikt. Je kunt de vochtigheidsgraad instellen tussen 30% en 80% afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.
 • Voordeel 3: Digitaal LED-scherm – Het apparaat is uitgerust met een digitaal LED-scherm dat het huidige vochtigheidsniveau in de kamer weergeeft. Het maakt het ook mogelijk om te schakelen tussen “automatisch”, “doorlopend” en “slaapmodus” standen, waardoor het gebruik van de luchtontvochtiger zeer gebruiksvriendelijk is.
 • Voordeel 4: Groot waterreservoir en continu afvoerslang – De Pro Breeze luchtontvochtiger is voorzien van een groot waterreservoir van 1,8 liter dat automatisch afsluit zodra het vol raakt. Bovendien wordt er een duurzame slang meegeleverd voor continu afvoer van het water, en vier wielen zodat je het apparaat gemakkelijk tussen kamers kunt verplaatsen.
 • Voordeel 5: 24-Uurs timer en stille werking – Dankzij de ingebouwde timer kun je de luchtontvochtiger vooraf instellen om aan of uit te gaan, afhankelijk van jouw behoeften. Ook werkt de Pro Breeze luchtontvochtiger zeer stil met een geluidsniveau van slechts 40 dB. Dit, samen met het handvat en 4 wielen, zorgt ervoor dat je het apparaat gemakkelijk kunt verplaatsen en gebruiken waar je maar wilt.
 • Nadeel 1: Beperkt temperatuurbereik: Volgens de productbeschrijving presteert deze luchtontvochtiger optimaal tussen 20-30°C en 60-80% vochtigheid. Dit betekent dat de prestaties van het apparaat kunnen variëren of afnemen als de temperatuur of vochtigheidsniveaus buiten deze bereiken vallen.
 • Nadeel 2: Kan luid zijn: Hoewel de luchtontvochtiger wordt beschreven als ‘stil’ met een geluidsniveau van 40 dB, kan dit voor sommige mensen nog steeds luid zijn, vooral tijdens de nacht of als er behoefte is aan een rustige omgeving.
 • Nadeel 3: Handmatige lediging van het waterreservoir: Tenzij je de bijgeleverde afvoerslang voor continue afvoer gebruikt, moet het waterreservoir van 1,8 liter handmatig worden geleegd wanneer het vol is. Dit kan vervelend zijn als je het apparaat in een garage of kelder plaatst waar je niet vaak komt.
 • Nadeel 4: Potentiële energieverbruik: Hoewel het apparaat automatisch uitschakelt wanneer de gewenste vochtigheid is bereikt, zou het toch kunnen leiden tot aanzienlijk energieverbruik als de vochtigheidsniveaus in de kamer niet stabiel zijn en het apparaat vaak aan en uit moet schakelen.
 • Nadeel 5: Niet geschikt voor zeer grote ruimtes: De Pro Breeze luchtontvochtiger is ideaal voor gebruik in grote ruimtes zoals kelders, garages, woonkamers en badkamers. Maar voor zeer grote of open ruimtes, zoals open kantoren of magazijnen, kan de capaciteit misschien niet voldoende zijn.

Als conclusie kunnen we stellen dat het investeren in een kwalitatieve luchtontvochtiger zeker de moeite waard is. Dergelijke producten kunnen niet alleen het comfort in huis verbeteren, maar ook bijdragen aan een gezondere leefomgeving door het beperken van vocht en schimmelgroei. Uit ons nieuwste onderzoek is naar voren gekomen dat er talrijke voortreffelijke opties op de markt zijn. De top 10 producten in onze test zijn stuk voor stuk betrouwbaar en efficiënt, en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij raden jou aan om deze grondig te overwegen voordat je een definitieve beslissing neemt. Uiteindelijk draait het allemaal om het vinden van een luchtontvochtiger die het beste past bij jouw specifieke behoeften en woonsituatie.

Inhoudsopgave