a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Luchtreiniger: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de tien beste luchtreinigers op de markt volgens recent onderzoek om de ideale keuze voor jouw behoeften te maken.

Wanneer je de luchtkwaliteit in je huis wilt verbeteren, is het essentieel om te investeren in de juiste luchtreiniger. Met een zee van opties op de markt, is het echter niet eenvoudig om de beste keuze te maken. Daarom hebben we nieuw onderzoek gedaan naar de tien beste luchtreinigers die momenteel verkrijgbaar zijn. Onze testresultaten stellen jou in staat om een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen. We hebben ze beoordeeld op basis van hun efficiëntie, prijs-kwaliteitverhouding, duurzaamheid en gebruikersvriendelijkheid. Lees verder om uit te vinden welke luchtreiniger aan jouw behoeften zal voldoen.

Een luchtreiniger is een apparaat dat jij in je huis of kantoor kunt gebruiken om de lucht te zuiveren. Het haalt ongewenste deeltjes, zoals stof, pollen, huisdierhaar en rookdeeltjes, uit de lucht. Bovendien kan het effectief bacteriën, virussen en andere micro-organismen filteren, wat vooral handig is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Door de lucht om je heen te reinigen, zorgt een luchtreiniger voor een gezondere en schonere leefomgeving.

Check Uit

Onze favoriet #1

Conopu Luchtreiniger

Conopu Luchtreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU Luchtreiniger is een krachtig apparaat ontworpen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren. Met een indrukwekkend 3-laags HEPA H13-filter verwijdert het effectief 99,97% van de deeltjes, waaronder pollen, huisdiergeuren, stof en rook, waardoor je frissere lucht inademt. Dit apparaat heeft twee snelheidsmodi, ideaal voor snelle luchtverversing of voor continu gebruik. Het verbruikt slechts 22 watt, waardoor het energiezuinig is, en een handige timerfunctie schakelt het automatisch uit om op energie te besparen. Wat het nog aantrekkelijker maakt, is de mogelijkheid om je favoriete essentiële oliën toe te voegen voor een ontspannende aromatherapie ervaring. De luchtreiniger heeft ook een handige herinneringsfunctie voor het vervangen van het filter; wanneer het filter 2000 uur gebruikt is, gaat er een rood lichtje branden om je te herinneren aan het vervangen. Houd er echter rekening mee dat je alleen niet-bijtende oliën moet gebruiken die oplosbaar zijn in water.

 • Voordeel 1: Deze CONOPU luchtreiniger heeft een geavanceerd HEPA H13-filter dat uitgerust is met een 3-laags filterstructuur. Dit zorgt voor een hoge effectiviteit in de luchtzuivering, omdat het 99,97% van de deeltjes kan filteren, waaronder pollen, huisdierengeur, stof, geur, poeder, roken, PM2.5 en meer. Hierdoor geniet je altijd van frisse lucht in huis.
 • Voordeel 2: De luchtreiniger biedt een optionele snelheidsmodus voor sterke zuivering. Als je dus snel de lucht wil verversen of de luchtreiniger wilt gebruiken in een lange tijd ongebruikte ruimte, kun je kiezen voor de sterke snelheidsmodus. Voor dagelijks gebruik is er de normale snelheidsmodus, wat de flexibiliteit van het apparaat verhoogt.
 • Voordeel 3: Het apparaat is zeer energiezuinig, met een energieverbruik van slechts 22 watt. Bovendien heb je de optie om de timerfunctie in te stellen, waardoor de machine automatisch uitschakelt. Je hoeft dus niet constant eraan te denken om het apparaat uit te schakelen en bespaart zodoende op de energierekening.
 • Voordeel 4: De luchtreiniger is niet enkel een zuiveringsapparaat, maar biedt ook opties voor aromatherapie. Er is een speciale gleuf ontworpen voor essentiële oliën. Je kan je favoriete geur toevoegen en zo het huis vullen met een aangename geur terwijl de lucht wordt gezuiverd.
 • Voordeel 5: De luchtreiniger bevat een berekening voor de gebruikstijd van het filterelement. Wanneer het filterelement 2000 uur is gebruikt, gaat er een rood lampje branden om je te herinneren aan het vervangen van het filter. Hiermee wordt continu luchtzuivering gegarandeerd, en hoef je je geen zorgen te maken over het bijhouden van de levensduur van het filter.
 • Nadeel 1: Hoewel de CONOPU luchtreiniger een laag energieverbruik heeft en je energierekening niet aanzienlijk zal verhogen, moet je toch rekening houden met een continu energieverbruik. Zelfs met 22 watt moet de luchtreiniger altijd aanstaan om zijn werk goed te kunnen doen.
 • Nadeel 2: De levensduur van het filter is beperkt. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de luchtkwaliteit in je huis, moet het filter na ongeveer 2000 uur worden vervangen. Dat betekent dat je het filter elke 3-6 maanden moet vervangen, wat zeker een terugkerende kostenpost is.
 • Nadeel 3: Ondanks de optie om essentiële oliën toe te voegen voor aromatherapie, waarschuwt de fabrikant voor het gebruik van bijtende oliën. Dit betekent dat je niet elke willekeurige olie kunt gebruiken, maar dat je selectief moet zijn. Verkeerde keuzes kunnen schade veroorzaken en onaangename geuren produceren.
 • Nadeel 4: Hoewel de luchtreiniger twee snelheidsmodi biedt, kan dit beperkt zijn en je kunt mogelijk behoefte hebben aan meer flexibiliteit. Als je bijvoorbeeld in een zeer vervuilde omgeving leeft, heb je misschien een hogere zuiveringssnelheid nodig.
 • Nadeel 5: Het feit dat deze luchtreiniger hele specifieke geschikte essentiële oliën gebruikt, kan een nadeel zijn. Je kan het soort olie dat je wilt gebruiken niet per se zelf kiezen, maar je moet ervoor zorgen dat de olie oplosbaar is in water en niet bijtend is. Dit kan de opties voor geuren beperken.

Onze favoriet #2

Philips Domestic Appliances Luchtreiniger

Philips Domestic Appliances Luchtreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances Luchtreiniger is ontworpen om je leefomgeving te zuiveren van schadelijke deeltjes. Dankzij een krachtige luchtstroom kunnen ruimtes tot 44m2 snel (binnen enkele minuten) gereinigd worden, verwijderend verontreinigingen zoals PM2.5, pollen, stof en virussen. Met een indrukwekkende efficiëntie van 99,97% bij 0,003 micron, maakt deze reiniger gebruik van NanoProtect HEPA-technologie om verontreinigende stoffen met een elektrostatische lading aan te trekken, wat betekent dat hij tot 2x meer lucht kan reinigen dan traditionele HEPA H13-filters. Ondanks zijn krachtige werking, is deze luchtreiniger zeer energie-efficiënt met een maximaal verbruik van 12W. Via de Philips Air+ app kun je de luchtreiniger in- en uitschakelen, snelheidsinstellingen aanpassen en de filterstatus controleren. Bovendien werkt het apparaat ultrastil met een geluidsniveau van slechts 19 dB in de slaapstand. Het compacte formaat en het strakke design maken deze luchtreiniger tot een stijlvolle aanvulling in elke ruimte.

 • Voordeel 1: Grondige luchtzuivering in grote ruimtes: Met een CADR van 170 m3/u kan deze luchtreiniger de lucht in een kamer tot 44m2 in enkele minuten reinigen. Het verwijdert effectief deeltjes zoals PM2.5, pollen, stof, virussen en andere verontreinigende stoffen.
 • Voordeel 2: Verbeterde deeltjesverwijdering: Dankzij de NanoProtect HEPA-technologie verwijdert de reiniger tot 99,97% van de deeltjes tot 0,003 micron. Dit betekent dat het tot 2x meer lucht zuivert dan traditionele HEPA H13-filters.
 • Voordeel 3: Energie-efficiënt: Deze luchtreiniger is zeer energiezuinig, het werkt op maximaal 12W. Hij is ontworpen om het energieverbruik te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan de luchtzuivering.
 • Voordeel 4: Connected en educatief: Deze luchtreiniger kan verbonden worden met de Philips Air+ app. Hiermee kun je de luchtreiniger in- en uitschakelen, snelheidsinstellingen aanpassen en de status van je filter controleren. Daarnaast kun je meer leren over luchtzuivering via de in-app artikelen.
 • Voordeel 5: Stil en stijlvol: De luchtreiniger werkt ultrastil met slechts 19 dB in de slaapstand, dat is stiller dan fluisteren! Daarnaast heeft het een compact formaat en strak design, wat het een perfecte aanvulling maakt voor elke ruimte.
 • Nadeel 1: De luchtreiniger is voornamelijk ontworpen voor kamers tot 44m². Als jouw woonruimte groter is, zal het apparaat mogelijk niet zo effectief zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de NanoProtect HEPA-technologie krachtig klinkt, betekent dit ook dat je specifieke filters voor dit model nodig hebt. Dit kan zowel het onderhoud als de algemene bruikbaarheid wat ingewikkelder maken.
 • Nadeel 3: Het apparaat werkt met een maximale stroomverbruik van 12W. Dit kan voor sommige mensen als hoog worden ervaren, vooral als het apparaat gedurende lange perioden continu wordt gebruikt.
 • Nadeel 4: De luchtreiniger moet worden bediend via de Philips Air+ app. Dit betekent dat je een compatibel apparaat nodig hebt om de luchtreiniger te bedienen en de status van je filter te controleren.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat een strak design en een compact formaat heeft, kan dit ook een nadeel zijn. Met name als je veel lucht wil zuiveren, kan een groter apparaat wellicht effectiever zijn.

Onze favoriet #3

Conopu Luchtreiniger

Conopu Luchtreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU Luchtreiniger is een hoogwaardig apparaat ontworpen om de lucht in je huis te zuiveren en je gezondheid te beschermen. De luchtreiniger werkt met het doeltreffende HEPA H13-filter dat 99,97% van de deeltjes, waaronder pollen, huisdiergeur, stof, rook en PM2,5 kan filteren. De luchtreiniger heeft twee snelheidsmodi voor normalen en intense luchtreiniging en is energiezuinig met een stroomverbruik van 22 watt. Daarnaast heeft het apparaat een timerfunctie, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over overmatig stroomverbruik. Bovendien kun je jouw favoriete etherische oliën aan de luchtreiniger toevoegen voor een aangenamere sfeer in huis. Het apparaat heeft een handige herinneringsfunctie voor het vervangen van het filterelement na 2000 uur gebruik, hoewel het wordt aanbevolen het filter elke 3-6 maanden te vervangen om continue luchtreiniging te waarborgen.

 • voordeel 1: Dankzij de 3-laagse filterstructuur met een voorfilter, HEPA-H13-filter en actieve kool, biedt de CONOPU luchtreiniger hoogwaardige luchtzuivering. Dit is zeer effectief in het filteren van 99,97% van de deeltjes zoals pollen, huisdiergeur, stof, geur, poeder en rook.
 • voordeel 2: De luchtreiniger heeft een Optionele Speed & Strong Purification modus, waardoor je hem aan je persoonlijke behoeften kunt aanpassen. Als je de luchtreiniger in een nieuw huis of in een ruimte die lange tijd niet is gebruikt installeert, kun je kiezen voor de Strong Speed Mode. Voor dagelijks gebruik kun je de normale snelheidsmodus instellen.
 • voordeel 3: Dankzij het lage stroomverbruik van 22 watt is de CONOPU luchtreiniger zeer energiezuinig. Bovendien bevat het apparaat een timerfunctie, waarmee je een tijd kunt instellen waarna de machine automatisch uitschakelt. Dit maakt het zeer handig en voordelig zonder zorgen over hoge energierekeningen.
 • voordeel 4: De luchtreiniger heeft een speciale sleuf voor etherische oliën voor aromatherapie, wat een heerlijke geur in je huis verspreidt terwijl het de lucht reinigt. Dit zorgt niet alleen voor een schoon, maar ook aangenaam binnenklimaat.
 • voordeel 5: Tot slot zit er een gebruiksduurcalculator voor het filterelement in de luchtreiniger. Wanneer het filterelement 2000 uur is gebruikt, gaat er een rood lampje branden om je eraan te herinneren dat je het moet vervangen. Dit zorgt ervoor dat jouw luchtreiniger altijd optimaal werkt en dat je luchtkwaliteit behouden blijft.
 • Nadeel 1: De luchtreiniger van CONOPU heeft een verplichte filtervervanging. Het rode lampje gaat branden na 2000 uur gebruik, wat betekent dat je het filterelement moet vervangen om de aanhoudende luchtreiniging te garanderen.
 • Nadeel 2: Het vervangen van het filterelement moet vrij regelmatig gebeuren. De fabrikant raadt aan om de filter elke 3 tot 6 maanden te vervangen. Dit kan voor sommige gebruikers een lastige en terugkerende taak zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de luchtreiniger een lage energieconsumptie heeft, kan de automatische uitschakelfunctie tot zorgen leiden. Bij sommige gebruikers kan er angst over het ongemerkt uitschakelen van de machine ontstaan, vooral tijdens het slapen of als ze niet thuis zijn.
 • Nadeel 4: Deze luchtreiniger heeft een sleuf voor etherische oliën ontwikkeld om een aangenamere sfeer te creëren. Maar dit kan misschien niet voor iedereen geschikt zijn, vooral voor mensen met een gevoeligheid of intolerantie voor bepaalde geuren.
 • Nadeel 5: De luchtreiniger heeft meerdere functies en instellingen zoals een sterke speed modus en normale snelheidsmodus. Dit kan voor sommige gebruikers ingewikkeld of verwarrend zijn, vooral voor diegenen die de voorkeur geven aan meer eenvoudig te bedienen apparaten.

Onze favoriet #4

Silentnight Luchtreiniger

Silentnight Luchtreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Silentnight luchtreiniger is een ultieme oplossing voor wie zoekt naar betere luchtkwaliteit en een goede nachtrust. Dankzij het HEPA-filter, verwijdert het 99% allergenen uit de lucht, waaronder pollen, stof en huisdierallergenen, wat perfect is voor jouw slaapkamer. Je kunt de efficiënte werking van deze luchtreiniger aanpassen met drie snelheidsinstellingen, of kies voor een rustige nachtmodus. Daarnaast biedt het een handige timer met maximaal 8 uur werkduur en vier verschillende instellingen. De onafhankelijke ionisatorfunctie zorgt voor uitgaande gefilterde lucht met negatieve ionen, om het luchtreinigingsproces te ondersteunen. Als toonaangevend merk in slaapcomfort biedt Silentnight je bovendien drie jaar garantie op dit apparaat, terwijl het HEPA-filter elke zes maanden vervangen kan worden, zodat je altijd op het product kunt vertrouwen.

 • Voordeel 1: De Silentnight Luchtreiniger beschikt over een HEPA-filter dat zeer effectief is in het verwijderen van allergenen in de lucht. Het filter is zo krachtig dat het tot 99% van de deeltjes zoals pollen, stof, dierlijke huidschilfers, geuren en rook kan opvangen. Dit zorgt voor een schonere en gezondere luchtkwaliteit in jouw slaapkamer.
 • Voordeel 2: Deze luchtreiniger is ontworpen voor gebruik in de slaapkamer om jou te ondersteunen bij het krijgen van een goede nachtrust. De robuuste motor van het apparaat zorgt voor langdurig gebruik zonder de stilte van jouw nachtrust te verstoren.
 • Voordeel 3: De luchtreiniger heeft drie snelheidsinstellingen die jou in staat stellen om de luchtreiniging naar jouw voorkeur in te stellen. Als je wilt kunnen genieten van een rustige werking tijdens het slapen, dan selecteer je gewoon de slaapmodus.
 • Voordeel 4: De Silentnight Luchtreiniger heeft ook een handige timerfunctie, die je de gemakkelijkheid biedt om de werking van de reiniger aan te passen aan jouw schema. Je kan deze instellen tot maximaal 8 uur met vier verschillende instellingen.
 • Voordeel 5: De luchtreiniger beschikt over een onafhankelijke ionisatorfunctie die negatieve ionen uitstoot om het luchtzuiveringsproces te verbeteren. Deze functie draagt bij aan een nog schoon en fris binnenklimaat in jouw slaapkamer.
 • Nadeel 1: De Silentnight Luchtreiniger werkt het best wanneer continu op de hoogste stand draait. Dit kan betekenen dat je mogelijk meer energie verbruikt en je energierekening kan daardoor omhoog gaan.
 • Nadeel 2: Volgens de productbeschrijving moet de HEPA-filter elke zes maanden vervangen worden. Dit kan op lange termijn veel gedoe en extra kosten met zich meebrengen, aangezien je moet bijhouden wanneer het filter vervangen moet worden en ook nieuwe filters moet kopen.
 • Nadeel 3: Hoewel het product wel een stille modus heeft, geeft de beschrijving aan dat voor optimale luchtfiltratie het apparaat op de hoogste stand moet draaien. Dit zou kunnen betekenen dat het apparaat mogelijk te luidruchtig is voor gebruik tijdens het slapen als je gevoelig bent voor geluid.
 • Nadeel 4: De luchtreiniger heeft een losstaande ionisatorfunctie. Onderzoek heeft aangetoond dat luchtreinigers die ionisatoren gebruiken, potentieel schadelijke ozon kunnen produceren.
 • Nadeel 5: De luchtreiniger heeft een timer die maximaal 8 uur kan worden ingesteld. Dit betekent dat als je wilt dat de luchtreiniger de hele nacht werkt, je hem tijdens de nacht opnieuw moet instellen, wat je slaap kan onderbreken.

Onze favoriet #5

Conopu Luchtreiniger

Conopu Luchtreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU Luchtreiniger is een doeltreffend hulpmiddel voor thuis of in de slaapkamer, speciaal ontworpen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Met zijn HEPA H13-filter en 3-staps filtratiesysteem verwijdert het effectief huisstofmijt, pollen en dierlijke schilfers uit de lucht. Het unieke aan deze luchtreiniger is zijn aromatherapie functie, waarmee je jouw ruimte niet alleen kunt zuiveren, maar ook een aangename geur kunt geven. Hij beschikt tevens over een nachtlamp, wat hem ideaal maakt voor gebruik in de slaapkamer. Door zijn draagbare ontwerp kan je het gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatsen, waardoor je altijd en overal van schone lucht kunt genieten.

 • Voordeel 1: De CONOPU luchtreiniger is specifiek ontworpen voor zowel slaapkamer- als thuisgebruik, wat suggereert dat het ideaal is voor het creëren van een zuivere en gezonde leefomgeving in jouw persoonlijke ruimte.
 • Voordeel 2: De luchtreiniger is uitgerust met een HEPA H13-filter, wat hoogwaardige filtratie garandeert. Dat betekent dat het in staat is om zelfs de kleinste deeltjes op te vangen en te verwijderen, wat bijdraagt aan een betere ademlucht in jouw huis.
 • Voordeel 3: Het apparaat heeft een 3-staps filtratieproces. Dit betekent dat het verschillende stadia van filtratie doorloopt om zelfs de kleinste en hardnekkigste deeltjes te vangen – een functie die de algehele effectiviteit van de luchtreiniging in jouw huis vergroot.
 • Voordeel 4: De CONOPU luchtreiniger heeft een aromatherapie-functie. Dit is een unieke en speciale functie die niet alleen zorgt voor het reinigen van de lucht, maar ook kan bijdragen aan het creëren van een aangename en ontspannende sfeer in jouw huis.
 • Voordeel 5: Ten slotte, deze luchtreiniger is draagbaar en is effectief tegen huisdierpollen en -schilfers. Dit maakt het apparaat zowel veelzijdig als efficiënt, vooral voor eigenaren van huisdieren die worstelen met dierenallergieën of die gewoon de algemene luchtkwaliteit in huis willen verbeteren.
 • Nadeel 1: De CONOPU-luchtreiniger lijkt te focussen op de slaapkamer en thuisgebruik. Dit kan betekenen dat het misschien niet krachtig genoeg is voor grotere ruimtes zoals kantoren of open woonkamers.
 • Nadeel 2: Hoewel het product een HEPA H13-filter claimt te hebben, welke zeer effectief is in het filteren van deeltjes, ontbreekt hier specifieke informatie over het vervangingsproces en de kosten hiervan. Dit kan leiden tot extra kosten en moeilijkheden op de lange termijn.
 • Nadeel 3: Er is een limiet aan de soorten vervuiling waartegen dit apparaat bescherming biedt. Het apparaat lijkt vooral gericht op huisdierpollen en -schilfers, en het is niet duidelijk hoe goed het presteert tegen andere soorten luchtvervuiling, zoals stof, rook, chemische dampen etc.
 • Nadeel 4: Het apparaat biedt aromatherapiefuncties. Veel mensen zijn echter gevoelig voor geuren of hebben een specifieke voorkeur voor bepaalde geuren. Het is niet gespecificeerd of je verschillende geuren kunt kiezen of dat je vastzit aan één of een beperkt aantal opties.
 • Nadeel 5: Het feit dat het een nachtlampfunctie heeft, kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Voor sommige mensen kan dit nachtlampje te helder zijn of hen zelfs helemaal uit hun slaap houden. Het is niet gespecificeerd of de helderheid van het nachtlampje aangepast kan worden.

Onze favoriet #6

Philips Domestic Appliances Luchtreiniger

Philips Domestic Appliances Luchtreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances Luchtreiniger is een uitstekende optie om je omgeving schoon en gezond te houden. Deze luchtreiniger, uitgerust met NanoProtect HEPA-technologie, elektrostatische lading en een actieve koolstof voorfilter, verwijdert 99,97% van alle ongeziene deeltjes uit je lucht en reinigt tot 2x meer lucht dan traditionele apparaten met een hogere energie-efficiëntie. Ontworpen om grote ruimtes van maximaal 70 m² te zuiveren, verspreidt het apparaat een schone luchtcirculatie over de gehele ruimte om pollen, stof, allergenen, en meer tegen te gaan. De Philips Luchtreiniger, aangedreven door AI, heeft slimme sensoren die de lucht kwaliteit in de kamer analyseren en aanpassen, en biedt tevens zowel krachtige koeling als efficiënte verwarming voor jouw comfort. Met een stille modus, die stiller is dan een fluistering, en een app om de luchtkwaliteit in real-time te volgen, is dit toestel ontworpen voor gemak en comfort, zonder in te leveren op prestaties of energie-efficiëntie. Kies voor Philips, een merk dat gericht is op kwaliteit en jouw luchtkwaliteit serieus neemt.

 • Voordeel 1: Uitstekende luchtreiniging: Deze luchtreiniger van Philips maakt gebruik van geavanceerde NanoProtect HEPA-technologie en active koolstof. Het verwijdert niet alleen verontreinigende stoffen, maar trekt ze ook aan met een elektrostatische lading. Dit zorgt ervoor dat hij tot 2x meer lucht kan reinigen dan traditionele HEPA H13-filtratie en dat met een hogere energie-efficiëntie.
 • Voordeel 2: Praktisch voor grote ruimtes: De luchtreiniger kan grote ruimtes grondig zuiveren, zelfs tot 70 m2. Dankzij een hoge CADR (Clean Air Delivery Rate) van 270 m3/u wordt de lucht in elke hoek van de kamer gereinigd, wat je beschermt tegen allerlei allergenen en verontreinigende stoffen zoals pollen, stof, huisdierhaar, stofmijten en schimmelsporen.
 • Voordeel 3: Multifunctioneel: Het product doet meer dan alleen de lucht reinigen. Het bevat ook een functie voor krachtige koeling en snelle, efficiënte verwarming. Hierdoor kan je het hele jaar door comfort genieten, met een verkoelende luchtstroom tijdens de zomer en een warme, aangename omgeving in de winter.
 • Voordeel 4: Slim en verbonden: De luchtreiniger is uitgerust met kunstmatige intelligentie en slimme AeraSense sensoren. Deze technologieën zorgen voor het automatisch reinigen van de lucht, en geven real-time feedback over de luchtkwaliteit. Bovendien kun je de werking van het toestel volgen en controleren met behulp van de bijgeleverde Air+ app.
 • Voordeel 5: Stil en energie-efficiënt: Niet alleen is de Philips luchtreiniger bijzonder stil in de slaapstand – hij is stiller dan een fluistering met slechts tot 19dB – maar hij is ook bijzonder energiezuinig. Hij gebruikt slechts 40W om de lucht te zuiveren, minder energie dan een traditionele gloeilamp.
 • Nadeel 1: Ondanks de efficiënte filteringstechnologie kan de energie-efficiëntie van deze luchtreiniger misschien minder indrukwekkend zijn als je specifiek op zoek bent naar apparaten die zeer weinig energie gebruiken. Deze luchtreiniger gebruikt 40W om de lucht te zuiveren, wat weliswaar minder energie is dan een traditionele gloeilamp, maar er zijn andere apparaten op de markt die nog minder verbruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de Luchtreiniger merk Philips Domestic Appliances grote ruimtes grondig kan zuiveren, kan het zijn dat de reiniger niet voldoende performant is voor ruimtes groter dan 70 m2. Dus, als je grotere ruimtes hebt, heb je wellicht een extra apparaat nodig of een ander model dat meer geschikt is voor grotere oppervlakken.
 • Nadeel 3: Deze luchtreiniger is geprogrammeerd om automatisch de lucht te reinigen, te verwarmen of af te koelen wanneer nodig op basis van kunstmatige intelligentie. Dit betekent echter dat je mogelijk minder handmatige controle hebt over de prestaties van het apparaat, wat niet ideaal is als je een nauwkeurige controle over de temperatuur of de zuivering wilt behouden.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat stil en efficiënt is en in de slaapstand stiller is dan een fluistering met slechts tot 19dB, kan dit nog steeds storend zijn voor mensen die bijzonder gevoelig zijn voor geluid, vooral als het apparaat ‘s nachts wordt gebruikt.
 • Nadeel 5: Het apparaat wordt geleverd met slimme AeraSense-sensoren en is volledig verbonden voor je comfort, maar deze functie vereist mogelijk een constante internetverbinding. Als je internetverbinding onstabiel is of als je in een gebied met beperkte connectiviteit woont, kan dit de functionaliteit van de luchtreiniger beperken.

Onze favoriet #7

Soehnle Luchtreiniger

Soehnle Luchtreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Soehnle Airfresh Connect 500 is een luchtreiniger met een geavanceerd 4-traps filtersysteem, bestaande uit een Pre-filter, fijndeeltjesfilter, actieve koolfilter en UV-C-licht, die 99,5% van de deeltjes, allergenen, geuren en ziektekiemen effectief verwijderen. De slimme Airfresh Connect 500 geeft via een professionele lasersensor de luchtkwaliteit real-time weer op een display en ook op je mobiele telefoon via de Soehnle Connect-app. Een lichtgevende led-ring en een testzegel van de Europese Stichting voor allergieonderzoek (ECARF) geven de uitstekende prestaties van deze luchtreiniger aan. Het is ontworpen om energiezuinig te zijn met een verbruik van slechts 0,015 kW/h op het hoogste niveau. Daarnaast draait het bijna geluidloos in de slaapstand. Het apparaat wordt geleverd met een 4-traps standaardfilter en je hebt de mogelijkheid om apart een H13 HEPA-filter aan te schaffen voor verbeterde filtratie.

 • Voordeel 1: Door het 4-traps filtersysteem van de Soehnle luchtreiniger worden 99,5% van de deeltjes, allergenen, geuren, ziektekiemen en pollen uit de lucht verwijderd. Hiermee garandeert het apparaat je een schonere en gezondere leefomgeving.

  Voordeel 2: De Airfresh Connect 500 heeft een professionele lasersensor die de luchtkwaliteit in real-time op het scherm of op je mobiele telefoon weergeeft. Je bent altijd op de hoogte van de luchtkwaliteit in je huis zonder naar het apparaat zelf te hoeven kijken.

 • Voordeel 3: De luchtreiniger heeft een slaapmodus, die bijna geruisloos werkt op 30 dB. Het scherm blijft in deze modus uitgeschakeld, wat de luchtreiniger ideaal maakt voor in de slaapkamer zonder je slaap te verstoren.
 • Voordeel 4: De Soehnle luchtreiniger heeft zowel handmatige als automatische regeling van de luchtsnelheid en is bekroond voor zijn allergievriendelijkheid door de Europese Stichting voor allergieonderzoek (ECARF). Dit betekent dat het apparaat ideaal is voor mensen die last hebben van allergieën.
 • Voordeel 5: De luchtreiniger is zuinig in gebruik met slechts 0,015 kW/h op het hoogste niveau. Ondanks de krachtige prestaties, zal deze luchtreiniger niet leiden tot overmatige stijgingen in je energieverbruik.
 • Nadeel 1: Baserend op de productbeschrijving, lijkt het erop dat je apart H13 HEPA-filters moet aanschaffen. Deze zijn niet inbegrepen in de levering, wat kan resulteren in extra kosten.
 • Nadeel 2: De luchtreiniger van Soehnle verbindt via een app, wat kan betekenen dat je hier afhankelijk van bent voor het weergave van de luchtkwaliteit. Dit kan een nadeel zijn als je geen smartphone hebt of liever niet afhankelijk wilt zijn van extra apparatuur voor het volledig functioneren van je luchtreiniger.
 • Nadeel 3: Hoewel deze luchtreiniger een lage geluidsproductie heeft in de slaapmodus (30 dB), geeft de omschrijving niet expliciet aan hoe lawaaierig het apparaat op de normale modus kan zijn. Dit kan mogelijk te lawaaierig zijn voor gebruikers die een stille omgeving prefereren.
 • Nadeel 4: De luchtreiniger van Soehnle heeft een lichtring die de huidige luchtkwaliteit aangeeft. Dit kan hinderlijk zijn als je gevoelig bent voor licht, zeker’s nachts en kan de sfeer in de kamer beïnvloeden.
 • Nadeel 5: Het product vermeldt het ECARF-testzegel, wat wijst op de allergievriendelijkheid. Echter, de effectiviteit van dit product kan variëren voor mensen met verschillende allergieën en het kan niet alle allergenen uit de lucht verwijderen. Jouw ervaring kan daarom verschillen van de beloofde resultaten.

Onze favoriet #8

Coway Luchtreiniger

Coway Luchtreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Coway luchtreiniger is een toonaangevend model dat schadelijke deeltjes tot 0,01 µm vangt met een efficiëntie van 99,999%, dankzij het HyperCaptive Filtration System en inactivatie van deeltjes binnen 24 uur dankzij de GreenHEPA-technologie. Laat je niet afschrikken door geluid, want met de stille nacht-modus, gecertificeerd door QuietMark, werkt het toestel op slechts 22 dB zodat jij rustig kunt genieten van je slaap of werk. Het is ook allergievriendelijk en ECARF-gecertificeerd, waardoor allergenen en verontreinigende stoffen uit de lucht verwijderd worden, ideaal als je last hebt van allergieën of gevoeligheden. Daarnaast is dit apparaat een onderscheiden ontwerp dat al drie design awards heeft gewonnen, waaronder de prestigieuze IDEA-award. Met zijn compacte en slanke profiel vindt het moeiteloos een plek in je leefruimte. Meer dan 15 miljoen klanten wereldwijd vertrouwen al op Coway voor kwalitatieve luchtreinigers sinds 1994.

 • Voordeel 1: Hoogwaardige Filtratie: De Coway luchtreiniger gebruik maakt van drie filters om verontreinigende deeltjes zo klein als 0,01 µm met 99,999% efficiëntie te vangen. Dit betekent dat het effectief bacteriën, fijn stof, haren van huisdieren en virussen kan vangen, waarbij de GreenHEPA-technologie deze deeltjes binnen 24 uur inactiveert.
 • Voordeel 2: Fluisterstille Werking: Met een certificering van QuietMark, kan deze luchtreiniger een ruisvrije ervaring leveren, ideaal voor rustig slapen en werken zonder afleiding.
 • Voordeel 3: Allergievriendelijk: De Coway luchtreiniger is ECARF gecertificeerd en verwijdert PM10 en PM2.5 deeltjes, allergenen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht. Dit maakt het een ideale keuze als jij last hebt van allergieën of gevoeligheden.
 • Voordeel 4: Bekroonde Design: De Coway luchtreiniger heeft meerdere design awards ontvangen, waaronder de prestigieuze IDEA award. Zijn compacte formaat en slanke profiel maken het gemakkelijk te integreren in elke leefruimte, zonder veel ruimte in te nemen.
 • Voordeel 5: Betrouwbaar Merk: Coway is een merk dat vertrouwd wordt door meer dan 15 miljoen klanten wereldwijd. Sinds 1994 levert het bedrijf kwaliteitsluchtreinigers voor thuis en heeft internationale erkenning gekregen voor zijn producten, met 5.000 productpatenten en onderscheidingen van gerenommeerde instituten en beoordelaars.
 • Ondanks de vele positieve aspecten van de Coway luchtreiniger, zijn er enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:
 • Nadeel 1: De efficiëntie van het HyperCaptive Filtration System suggereert dat deze filters regelmatig vervangen moeten worden, vooral als je in een omgeving met veel vervuiling woont. Dit kan dus leiden tot extra onderhoud en bijkomende kosten.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat is ontworpen om ‘fluisterstil’ te zijn, wordt er niet vermeld of er een toename in geluidsniveau zal zijn als de luchtreiniger op hogere snelheden wordt ingesteld. Dit zou dus mogelijk een verstoring kunnen zijn tijdens je dagelijkse activiteiten.
 • Nadeel 3: De luchtreiniger verwijdert PM10 en PM2.5 deeltjes, maar in de productbeschrijving staat niet uitdrukkelijk vermeld of het ook andere, mogelijk schadelijkere deeltjes zoals PM1 kan verwijderen.
 • Nadeel 4: Terwijl de compacte maat en het slanke profiel zijn aangeprezen als voordelen, kan het kleine formaat van de luchtreiniger een beperking zijn in de hoeveelheid lucht die het apparaat kan reinigen in ruimtes met een groter volume. Het kan minder effectief zijn in grotere ruimtes.
 • Nadeel 5: Het hebben van internationale erkenning en patenten garandeert niet altijd de betrouwbaarheid of duurzaamheid van het product. Hoewel de luchtreiniger van het merk Coway door velen wordt vertrouwd, wordt in de productbeschrijving niet gesproken over de levensduur van het product, wat voor jou als mogelijke koper een belangrijk punt van overweging kan zijn.

Onze favoriet #9

Levoit Luchtreiniger

Levoit Luchtreiniger

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Levoit luchtreiniger is een geavanceerd apparaat dat tot 99,97% van stof, pollen, rook en andere ongewenste deeltjes uit je lucht verwijdert dankzij een 3-traps filtersysteem. Het apparaat werkt niet alleen efficiënt, maar ook stil met een geluidsniveau van slechts 25 dB. Het heeft drie snelheden die je aanpast aan jouw specifieke luchtkwaliteitsbehoeften en het is uitgerust met een nachtlampje met twee helderheidsinstellingen. Het compacte ontwerp past perfect in een kleine kamer of kantoorruimte. Dit toestel is ozonvrij en dus veilig voor je gezondheid. Praktisch is de ingebouwde indicator die je eraan herinnert wanneer je het filter moet vervangen voor een optimale werking. Over het algemeen is de Levoit luchtreiniger een uitstekende keuze voor het garanderen van een schone en gezonde lucht in jouw woon- of werkomgeving.

 • Voordeel 1: Uitstekende luchtreiniging: Dankzij het geavanceerde 3-traps filtersysteem (voorlopig, echte HEPA, actieve kool) verwijdert deze Levoit luchtreiniger tot 99,97% stof, pollen, rook, geuren, huisdierrook en zelfs PM2.5-deeltjes uit je binnenomgeving.
 • Voordeel 2: Rustige werking: Met 3 snelheidsinstellingen die de lucht filteren met een geluidsniveau zo stil als 25dB, garandeert de Levoit luchtreiniger een ongestoorde nachtrust. Het creëert een rustige en ontspannen binnenomgeving, ideaal voor slaap- of werkruimtes.
 • Voordeel 3: Nachtlampje en variabele snelheden: Dankzij de ingebouwde nachtlamp met twee helderheidsinstellingen, biedt deze luchtreiniger je een comfortabele nachtelijke omgeving. Bovendien kun je kiezen uit lage, gemiddelde, of hoge ventilatorsnelheden, afhankelijk van de luchtkwaliteit, zodat het apparaat precies voldoet aan je behoeften.
 • Voordeel 4: Ozonvrij en compact ontwerp: In tegenstelling tot luchtreinigers met ionisatoren, produceert de Levoit luchtreiniger geen ozon, hetgeen maakt deze luchtreiniger veiliger voor je gezondheid. Daarnaast is het compacte ontwerp perfect geschikt voor kleine ruimtes of kantoorruimtes.
 • Voordeel 5: Slimme filtervervangingsherinnering: Met de ingebouwde reserve-indicator weet je precies wanneer het tijd is om je filter te vervangen, wat normaal gesproken elke 6 tot 8 maanden is, afhankelijk van het gebruik en de luchtkwaliteit. Zo zorgt de Levoit luchtreiniger voor een eenvoudig onderhoud en een constante optimale werking.
 • Nadeel 1: Hoewel de Levoit luchtreiniger effectief tot 99,97% van stof, pollen, rook, geuren en meer verwijdert, kan het communiceren dat er kleinere, microscopische deeltjes kunnen zijn die mogelijk niet gevangen en verwijderd kunnen worden door het drie-staps filtersysteem. Dit betekent dat hoewel het apparaat zeer hoogwaardige filtratie biedt, het misschien niet 100% van alle mogelijke verontreinigingen uit de lucht kan verwijderen.
 • Nadeel 2: De luchtreiniger draait met drie snelheden (laag, medium en hoog), wat betekent dat je mogelijk niet de gewenste precisie aanpassing hebt aan de snelheid waarmee je de lucht wilt filteren.
 • Nadeel 3: Hoewel de Levoit luchtreiniger een specifieke filterwissel herinnering aangeeft, hangt de timing van de filtervervanging sterk af van het gebruik en de luchtkwaliteit. Dit betekent extra aandacht en bewustzijn van jouw kant om het apparaat goed te onderhouden.
 • Nadeel 4: Ondanks zijn compacte ontwerp waardoor het een perfecte pasvorm is in kleine ruimtes of kantoorruimtes, betekent dit dat het mogelijk niet krachtig genoeg is om grotere ruimtes effectief te reinigen of te onderhouden. Dat kan het gebruik van het apparaat beperken als je grotere ruimtes hebt.
 • Nadeel 5: Het apparaat biedt een nachtlampje met twee helderheidsinstellingen, maar als je volledige duisternis prefereert voor je slaapomgeving, kan zelfs het laagste lichtniveau als storend worden ervaren. Hoewel de verlichting volledig kan worden uitgeschakeld, vereist dit extra actie van jouw kant.

Na uitgebreid onderzoek en testen van de tien beste luchtreinigers op de markt, kunnen we concluderen dat er voor ieder wat wils is. Het belangrijkste is dat je een luchtreiniger kiest die past bij jouw specifieke behoeften en leefsituatie. Of het nu gaat om het filteren van allergenen, het verminderen van huisdierengeuren of het reinigen van de lucht van bacteriën en virussen – er is een apparaat voor jou. Probeer bij het kiezen rekening te houden met het geluidsniveau, het energieverbruik en het onderhoudsgemak. Met behulp van de juiste luchtreiniger kun je de luchtkwaliteit in jouw huis aanzienlijk verbeteren, wat bijdraagt aan een gezondere en comfortabelere leefomgeving.

Inhoudsopgave