a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Luchtvaartmaatschappij Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u een actueel overzicht verwachten van relevante statistieken van luchtvaartmaatschappijen, bijgewerkt met de nieuwste gegevens om u een nauwkeurig beeld te geven van huidige trends en ontwikkelingen in de luchtvaartindustrie.

 • In 2019 waren er wereldwijd ongeveer 4,54 miljard vliegtuigpassagiers.
 • In 2020, het aantal geplande passagiersvluchten wereldwijd daalde met bijna 43% ten opzichte van 2019, een direct gevolg van de COVID-19 pandemie.
 • De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines was in 2020 de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld op basis van verkochte passagierskilometers.
 • Met een omzet van ongeveer 32,9 miljard dollar in 2020, was de Amerikaanse maatschappij American Airlines de luchtvaartmaatschappij met de hoogste omzet ter wereld.
 • China Southern Airlines was in 2020 de luchtvaartmaatschappij met de meeste passagiers ter wereld met ongeveer 84,9 miljoen passagiers.
 • De lagekostenmaatschappij Ryanair uit Ierland was in 2020 de grootste low-cost carrier ter wereld naar aantal vervoerde passagiers.
 • Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd verloren in 2020 ongeveer 118,5 miljard dollar aan inkomsten als gevolg van de COVID-19 pandemie.
 • Luchtvaartmaatschappijen in Noord-Amerika waren in 2020 verantwoordelijk voor ongeveer 37,8 procent van de inkomsten uit passagiersvervoer wereldwijd.
 • In 2020 was er wereldwijd een daling van 60 procent in het aantal internationale passagiers in vergelijking met het voorgaande jaar, volgens de UNWTO.
 • Volgens een projectie van de IATA zal de luchtvaartindustrie naar verwachting weer volledig herstellen in 2024.
 • De luchtvaartmaatschappij met de meeste vliegtuigen in de vloot in 2020 was de Amerikaanse maatschappij American Airlines, met ongeveer 1.350 toestellen.
 • In 2020 was het totale vrachtvolume van luchtvaartmaatschappijen ongeveer 204 miljoen ton.
 • De totale omzet van alle luchtvaartmaatschappijen wereldwijd bedroeg in 2020 ongeveer 328 miljard dollar.
 • Het percentage geannuleerde vluchten onder luchtvaartmaatschappijen wereldwijd bedroeg in 2020 ongeveer 1,9%.
 • De totale wereldwijde capaciteit voor luchtvracht bedroeg in 2020 ongeveer 254,3 miljoen ton.

Actuele Luchtvaartmaatschappij Statistieken

In 2019 waren er wereldwijd ongeveer 4,54 miljard vliegtuigpassagiers.

Uit de statistiek blijkt dat er in 2019 wereldwijd ongeveer 4,54 miljard vliegtuigpassagiers waren. Dit betekent dat in dat specifieke jaar ongeveer 4,54 miljard mensen gebruik hebben gemaakt van vliegtuigvervoer. Dit kan variëren van personen die voor zakenreizen, vakanties, bezoeken aan familie of vrienden vlogen, tot aan mensen die verhuizen naar een ander land. Dit toont de enorme schaal van wereldwijde luchtvaartactiviteiten en de afhankelijkheid van de moderne samenleving van dit soort reizen in onze steeds meer verbonden en geglobaliseerde wereld. Elk van deze 4,54 miljard reizen draagt ​​bij aan de economie, of dit nu door toerisme of zakelijke activiteiten is. U kunt dus zien dat vliegverkeer van cruciaal belang is voor wereldwijde interactie en economische activiteit.

In 2020, het aantal geplande passagiersvluchten wereldwijd daalde met bijna 43% ten opzichte van 2019, een direct gevolg van de COVID-19 pandemie.

De statistiek die u hier ziet, geeft de daling aan in het aantal voorgenomen passagiersvluchten wereldwijd in het jaar 2020, die bijna 43% minder waren dan in 2019. Dit betekent dat minder dan zes op de tien vluchten die in 2019 waren gepland, daadwerkelijk plaatsvonden in 2020. Deze significante daling is direct gerelateerd aan de COVID-19 pandemie. Door de wereldwijde uitbraak van het virus werden landgrenzen gesloten en werd internationale reizen streng beperkt om de verspreiding van de ziekte te beperken. Hierdoor namen de boekingen voor passagiersvluchten sterk af en werden er veel minder vluchten gepland en uitgevoerd dan in het voorgaande jaar. Deze statistiek illustreert dus duidelijk de diepgaande impact die de pandemie heeft gehad op de luchtvaartindustrie wereldwijd.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines was in 2020 de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld op basis van verkochte passagierskilometers.

De statistiek die u hebt genoemd, geeft aan dat Delta Air Lines in 2020 de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld was op basis van verkochte passagierskilometers. Dit betekent dat als u alle kilometers optelt die passagiers hebben gereisd met tickets die zijn gekocht bij Delta Air Lines, dan zou deze totale afstand groter zijn dan die van elke andere luchtvaartmaatschappij. Het is belangrijk om op te merken dat dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat Delta Air Lines de meeste passagiers heeft gehad of de meeste vluchten heeft uitgevoerd. Het is veeleer een maatstaf voor de totale afstand die hun betalende passagiers hebben gereisd, waardoor Delta Air Lines in dit opzicht de grootste luchtvaartmaatschappij van 2020 is.

Met een omzet van ongeveer 32,9 miljard dollar in 2020, was de Amerikaanse maatschappij American Airlines de luchtvaartmaatschappij met de hoogste omzet ter wereld.

Deze statistiek meldt dat American Airlines, een Amerikaans bedrijf, in 2020 de luchtvaartmaatschappij met de grootste omzet wereldwijd was. Met een indrukwekkende omzet van ongeveer 32,9 miljard dollar, stonden zij bovenaan in hun sector. Omzet betekent het totale bedrag dat door de verkoop van diensten en goederen wordt ontvangen, voordat kosten en uitgaven worden afgetrokken. In dit geval betreft het de verdiensten van American Airlines uit hun vliegoperaties. Dit zou kunnen omvatten inkomsten uit verkoop van vliegtickets, vrachtvervoer, en andere gerelateerde diensten. U kunt uit deze statistiek opmaken, dat ondanks tal van uitdagingen, waaronder de wereldwijde pandemie, American Airlines nog steeds in staat was een aanzienlijk bedrag aan omzet te genereren, hetgeen wijst op hun marktdominantie en zakelijk succes.

China Southern Airlines was in 2020 de luchtvaartmaatschappij met de meeste passagiers ter wereld met ongeveer 84,9 miljoen passagiers.

U moet begrijpen dat deze statistiek aantoont dat China Southern Airlines, in het jaar 2020, de luchtvaartmaatschappij was die wereldwijd de grootste hoeveelheid passagiers vervoerde. De luchtvaartmaatschappij accommodatie bood aan ongeveer 84,9 miljoen passagiers. Dit reflecteert het grote aantal mensen dat voor hun luchttransport kiest, waardoor het de toonaangevende luchtvaartmaatschappij is wat betreft het aantal passagiers over de gehele wereld. Het aantal passagiers is een belangrijke statistische indicator in de luchtvaartindustrie, omdat het een directe projectie is van de vraag, omzet en de verstrekking van diensten van een luchtvaartmaatschappij.

De lagekostenmaatschappij Ryanair uit Ierland was in 2020 de grootste low-cost carrier ter wereld naar aantal vervoerde passagiers.

Dit statistiek houdt in dat Ryanair, een lagekostenluchtvaartmaatschappij gevestigd in Ierland, in 2020 meer passagiers vervoerde dan enige andere low-cost airline ter wereld. Het concept ‘low-cost carrier’ verwijst naar luchtvaartmaatschappijen die tegen lage kosten vliegen, meestal door het verminderen van on-board services. Aangezien ‘aantal vervoerde passagiers’ een belangrijke maat is voor het succes van een luchtvaartmaatschappij, betekent dit dat Ryanair in 2020 de meest succesvolle low-cost luchtvaartmaatschappij was als we kijken naar passagiersvervoer. U kunt uit deze statistiek concluderen dat Ryanair’s lage prijsstrategie hen een aanzienlijke marktaandeel heeft opgeleverd in de luchtvaartindustrie, met name in het segment van de betaalbare reizen.

Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd verloren in 2020 ongeveer 118,5 miljard dollar aan inkomsten als gevolg van de COVID-19 pandemie.

De statistiek verwijst naar de enorme financiële impact van de COVID-19 pandemie op de wereldwijde luchtvaartindustrie. In 2020 hebben luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld naar schatting 118,5 miljard dollar aan inkomsten verloren. Dit betekent dat, door reisrestricties en verminderde vraag in reactie op de wereldwijde gezondheidscrisis, de inkomsten van de luchtvaartindustrie dramatisch zijn gedaald met in totaal 118,5 miljard dollar. Dit is een enorm bedrag en representeert zowel directe verliezen van onvervulde vluchten alsook indirecte verliezen zoals annuleringen en verminderde toekomstige boekingen. U kunt zich voorstellen dat dit soort verlies historisch ongekend is en een grote uitdaging vormt voor de luchtvaartindustrie wereldwijd.

Luchtvaartmaatschappijen in Noord-Amerika waren in 2020 verantwoordelijk voor ongeveer 37,8 procent van de inkomsten uit passagiersvervoer wereldwijd.

Deze statistiek geeft aan dat in 2020 ongeveer 37,8 procent van de wereldwijde inkomsten uit passagiersvervoer in de luchtvaartindustrie toe te schrijven was aan Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Met andere woorden, voor elke 100 euro die wereldwijd werd uitgegeven aan vliegtickets, ontvingen luchtvaartmaatschappijen in Noord-Amerika ongeveer 37,80 euro. Dit betekent dat deze maatschappijen een significant deel van de internationale markt in handen hadden. Aangezien luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld concurreren om passagiers, geeft deze statistiek u een indicatie van het marktaandeel en de invloed van Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen in dit marktsegment.

In 2020 was er wereldwijd een daling van 60 procent in het aantal internationale passagiers in vergelijking met het voorgaande jaar, volgens de UNWTO.

Uit de statistiek van de Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO) blijkt dat in 2020 het aantal internationale passagiers wereldwijd met 60 procent is gedaald in vergelijking met het voorgaande jaar. Dit betekent dat er veel minder mensen internationaal gereisd hebben. Stel dat er honderd mensen in 2019 gereisd hebben, dan hebben in 2020 maar veertig mensen dezelfde reis gemaakt. Deze aanzienlijke daling is grotendeels te wijten aan de reisrestricties en veiligheidsmaatregelen opgelegd door regeringen wereldwijd vanwege de COVID-19 pandemie. Het is belangrijk om deze statistiek te begrijpen om de massale impact van de pandemie op de toerismesector te waarborgen.

Volgens een projectie van de IATA zal de luchtvaartindustrie naar verwachting weer volledig herstellen in 2024.

Uit de gegevens van de International Air Transport Association (IATA) blijkt dat zij verwachten dat de luchtvaartindustrie tegen 2024 volledig zal herstellen van de impact van de COVID-19 pandemie. Hun projectie is gebaseerd op een zorgvuldige analyse van huidige trends en verwachte verbeteringen in de mondiale gezondheidssituatie en economie. Volgens deze analyse zou het luchtverkeer weer het niveau van voor de pandemie moeten bereiken rond 2024. Dit zou betekenen dat vliegtuigen weer vol zitten met passagiers en dat de industrie haar normale inkomstenstroom weer zou genereren. U dient er echter rekening mee te houden dat deze prognoses kunnen veranderen op basis van onvoorspelbare factoren zoals nieuwe COVID-19 varianten en eventuele toekomstige wereldwijde crisissen.

De luchtvaartmaatschappij met de meeste vliegtuigen in de vloot in 2020 was de Amerikaanse maatschappij American Airlines, met ongeveer 1.350 toestellen.

De statistiek laat zien dat de Amerikaanse maatschappij American Airlines, volgens de gegevens van 2020, de luchtvaartmaatschappij met de grootste vloot ter wereld is. Met ongeveer 1.350 vliegtuigen in haar bezit, heeft deze maatschappij meer vliegtuigen dan enige andere maatschappij. Voor u als lezer betekent dit dat American Airlines een zeer grote operationele capaciteit heeft. Dit kan duiden op zeer uitgebreide vliegroutes, een hoge frequentie van vluchten of een mix van beide. Bovendien geeft het aan dat American Airlines een zeer omvangrijk bedrijf is met aanzienlijke activa en mogelijk een grote marktinhoud in de luchtvaartindustrie.

In 2020 was het totale vrachtvolume van luchtvaartmaatschappijen ongeveer 204 miljoen ton.

In 2020 was het totale vrachtvolume van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd ongeveer 204 miljoen ton. Dit betekent dat er in dat jaar in totaal 204 miljoen ton aan goederen en vracht werd vervoerd door vliegtuigen. Dit cijfer omvat alles wat door luchtvaartmaatschappijen wordt vervoerd, inclusief pakketten, e-commerce bestellingen, bulkgoederen, en andere soorten lading. Dit is een belangrijk statistiek omdat het een indicatie geeft van de omvang en het belang van luchtvracht in de wereldwijde economie en handel. Dit grote volume toont ook de immense logistieke operaties aan die nodig zijn om dergelijke hoeveelheden vracht efficiënt en veilig over de wereld te verplaatsen.

De totale omzet van alle luchtvaartmaatschappijen wereldwijd bedroeg in 2020 ongeveer 328 miljard dollar.

In 2020 bedroeg de totale omzet van alle luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zo’n 328 miljard dollar. Dit cijfer omvat de inkomsten die alle airlines samen hebben gegenereerd door hun diensten aan de klanten aan te bieden. Dit kunnen vluchtdiensten zijn, maar ook andere diensten zoals vrachtvervoering en vliegtuigonderhoud. Ondanks dat 2020 een tumultueus jaar was vanwege de COVID-19-pandemie, waarbij vele vluchten werden geannuleerd en het luchtverkeer bijna tot stilstand kwam, slaagden luchtvaartmaatschappijen er nog steeds in om deze enorme som geld te genereren. Het laat ook de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de luchtvaartindustrie zien in tijden van crisis. Voor u betekent dit dat, ondanks de vele uitdagingen die deze industrie onder ogen ziet, het in staat is om te overleven en zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Het percentage geannuleerde vluchten onder luchtvaartmaatschappijen wereldwijd bedroeg in 2020 ongeveer 1,9%.

U moet begrijpen dat de aangegeven statistiek betrekking heeft op de prestatie van luchtvaartmaatschappijen op het gebied van hun vluchtplanning en uitvoering. Het percentage van 1,9% dat in de statistiek wordt vermeld, verwijst naar het aantal vluchten dat wereldwijd door alle luchtvaartmaatschappijen in het jaar 2020 is geannuleerd, als percentage van het totale aantal geplande vluchten. Dit betekent dat als een luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld 100 vluchten had gepland, er gemiddeld ongeveer 2 vluchten werden geannuleerd. Diverse factoren kunnen bijdragen aan deze annuleringen, waaronder weersomstandigheden, mechanische problemen, personeelsproblemen of uitzonderlijke omstandigheden zoals de Covid-19 pandemie. Het is een belangrijke maatstaf die de betrouwbaarheid en efficiëntie van de luchtvaartsector aangeeft.

De totale wereldwijde capaciteit voor luchtvracht bedroeg in 2020 ongeveer 254,3 miljoen ton.

De statistiek die u ziet, ‘De totale wereldwijde capaciteit voor luchtvracht bedroeg in 2020 ongeveer 254,3 miljoen ton’, verwijst naar het volledige razend van het vervoeren van goederen per vliegtuig over de hele wereld gedurende dit jaar. Dit aantal is een kombinatie van de capaciteit van alle luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. Dit betekent dat in 2020 de luchtvaartindustrie in staat was om een totaal van 254,3 miljoen ton aan goederen te vervoeren. Het is belangrijk om op te merken dat deze statistiek niet vermeldt hoeveel van deze capaciteit daadwerkelijk werd benut. Het vertegenwoordigt simpelweg het maximale volume aan goederen dat technisch gezien in dat jaar vervoerd kon worden door luchtvracht.

Referenties

0. – https://www.statista.com

Originally posted 2023-11-14 12:14:10.

Inhoudsopgave