a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Luchtzuiveraar: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek helpen we je de beste keuze te maken met een top 10 van de beste luchtzuiveraars op de markt.

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Luchtzuiveraar

Philips Domestic Appliances Luchtzuiveraar
★★★★★

Unser Favorit: Conopu Luchtzuiveraar

Conopu Luchtzuiveraar
★★★★★

Unser Favorit: Conopu Luchtzuiveraar

Conopu Luchtzuiveraar
★★★★★

Unser Favorit: Winix Luchtzuiveraar

Winix Luchtzuiveraar
★★★★★

Unser Favorit: Philips Domestic Appliances Luchtzuiveraar

Philips Domestic Appliances Luchtzuiveraar
★★★★★

Unser Favorit: Philips Luchtzuiveraar

Philips Luchtzuiveraar
★★★★★

Unser Favorit: Soehnle Luchtzuiveraar

Soehnle Luchtzuiveraar
★★★★★

Unser Favorit: Philips Luchtzuiveraar

Philips Luchtzuiveraar
★★★★★

Unser Favorit: Airtok Luchtzuiveraar

Airtok Luchtzuiveraar
★★★★★

In een wereld waar zuivere lucht steeds zeldzamer wordt, is het belangrijk om na te denken over hoe we de luchtkwaliteit binnenshuis kunnen verbeteren. Een luchtzuiveraar kan een enorme hulp zijn. Of je nu allergieën wilt verlichten, geurtjes wilt elimineren of gewoon schone lucht wilt inademen, er is een breed scala aan luchtzuiveraars beschikbaar om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Maar met zoveel producten op de markt, hoe weet je dan welke het beste is? Geen zorgen, wij hebben het onderzoek voor je gedaan. In deze gids nemen we een kijkje naar de 10 beste luchtzuiveraars die momenteel verkrijgbaar zijn, bijgestaan door onze meest recente bevindingen en onderzoeken.

Een luchtzuiveraar is een apparaat dat jij in je leef- of werkomgeving kunt gebruiken om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het werkt door potentieel schadelijke deeltjes zoals stof, pollen en bacteriën te filteren en te verwijderen. Vaak hebben luchtzuiveraars ook de mogelijkheid om nare geuren te neutraliseren. Afhankelijk van het specifieke model kan een luchtzuiveraar verschillende reinigingstechnologieën gebruiken, waaronder HEPA-filters, actieve koolfilters en ionisatoren. Het gebruik van een luchtzuiveraar kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving en kan vooral gunstig zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Philips Domestic Appliances Luchtzuiveraar

Philips Domestic Appliances Luchtzuiveraar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances luchtreiniger is een krachtig apparaat geschikt voor ruimtes tot 49 m². Dankzij een CADR van 190 m³/u zuivert deze luchtzuiveraar een kamer van 20 m2 in minder dan 16 minuten. Het apparaat is voorzien van een drie-laags HEPA-filtersysteem, dat maar liefst 99,5% van de deeltjes tot 0,003 micron verwijdert, waardoor je beschermd bent tegen pollen, stof, huisstofmijt, huisdierenschilfers en smog. Gecertificeerd door ECARF, verwijdert deze luchtreiniger 99,99% van alle pollen, huisstofmijten en huisdierallergenen. Zelfs in de slaapstand is het apparaat stil en efficiënt, met een verbruik van slechts 19 dB en een energieverbruik van 20W om de lucht te zuiveren. Een professionele deeltjessensor scant en visualiseert de aanwezige vervuilende stoffen, terwijl deze op intelligente wijze de juiste snelheid selecteert. Vertrouw op de kwaliteit van Philips, een merk met meer dan 80 jaar ervaring in luchtreiniging, in de wetenschap dat elke luchtreiniger 170 strenge tests ondergaat. Tot slot bespaart het duurzame filter, dat tot een jaar meegaat, je op de lange termijn geld. Gebruik de originele Philips-filter vervangers voor de beste resultaten.

 • Voordeel 1: Deze luchtreiniger van Philips heeft een groot vermogen en kan tot 49 m² dekken. Binnen 16 minuten is een ruimte van 20 m² gezuiverd van vuile lucht. Dat betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je de verbeterde luchtkwaliteit kunt ervaren.
 • Voordeel 2: Het apparaat maakt gebruik van een 3-laag HEPA filtratie, dat 99.5% van de deeltjes tot 0.003 micron2 vangt. Of je nu gevoelig bent voor pollen, stof, huisstofmijt, huisdierenallergieën of smog, deze luchtreiniger beschermt je tegen allemaal.
 • Voordeel 3: De Philips luchtreiniger is gecertificeerd allergievriendelijk door ECARF. Dit betekent dat het 99.99% van pollen, huisstofmijt of allergenen van huisdieren kan verwijderen. Dit is vooral handig als je gevoelig bent voor deze allergenen.
 • Voordeel 4: Deze luchtreiniger is zowel stil als efficiënt. In de slaapstand verbruikt het apparaat slechts 19 dB3 en is het energiezuinig, met een verbruik van minder dan 20W om de lucht te zuiveren. Dus je kunt genieten van schone lucht zonder gestoord te worden door geluid en zonder je zorgen te maken over het stroomverbruik.
 • Voordeel 5: De Philips luchtreiniger is uitgerust met een professionele deeltjessensor die op intelligente wijze de juiste snelheid kiest om op vervuilende stoffen te scannen en te visualiseren. De intuïtieve kleurenring laat de luchtkwaliteit in realtime zien, zodat je altijd weet hoe schoon de lucht in je ruimte is.
 • Nadeel 1: Hoewel de Philips luchtreiniger een groot vermogen heeft en een oppervlakte tot 49 m² kan dekken, kan hij slechts 20 m² zuiveren in minder dan 16 minuten. Dit betekent dat voor grotere ruimtes het langer zal duren om de volledige lucht te zuiveren, wat niet zo efficiënt is.
 • Nadeel 2: De luchtreiniger maakt gebruik van 3-laags HEPA-filtratie en vangt 99,5% van de deeltjes van 0,003 micron. Dit betekent dat er nog steeds 0,5% van de deeltjes kan doorbreken, wat nadelig kan zijn voor mensen met extreme gevoeligheden of ernstige allergieën.
 • Nadeel 3: De Philips luchtreiniger is in staat om 99,99% van pollen, huisstofmijt of allergenen van huisdieren te verwijderen. Echter, dit betekent ook dat er nog steeds een minimaal percentage van de allergenen kan achterblijven. Hoewel dit minimaal is, kan het nog steeds een effect hebben op mensen met zeer gevoelige allergieën.
 • Nadeel 4: De deeltjessensor scant vervuilende stoffen en kiest op intelligente wijze de juiste snelheid. Echter, afhankelijk van hoe snel de luchtvervuiling verandert, kan dit leiden tot perioden waarin de lucht niet optimaal gereinigd wordt voordat het apparaat zich aanpast.
 • Nadeel 5: Hoewel het luchtfilter van de Philips luchtreiniger tot een jaar mee kan gaan, dien je ze nog steeds regelmatig te vervangen. Dit betekent dat je de kosten en het gedoe hebt van het aanschaffen en vervangen van de filters, wat op den duur oploopt in vergelijking tot luchtreinigers met wasbare en herbruikbare filters. Voor de beste prestaties dien je ook de originele Philips filtervervangers te gebruiken, wat de mogelijkheden voor kostenbesparing door het gebruik van andere merken filters beperkt.

Onze favoriet #2

Conopu Luchtzuiveraar

Conopu Luchtzuiveraar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU Luchtzuiveraar is een effectieve oplossing om de lucht in jouw omgeving fris en gezond te houden. Dankzij het drie lagen dikke HEPA H13-filter kan dit apparaat tot 99,97% van alle deeltjes filteren, waaronder pollen, stof, rook en huisdierengeuren. Er is ook een optie voor sterke snelheidsmodus voor snellere luchtreiniging of in ruimtes die lang ongebruikt zijn geweest. Dagelijks gebruik, echter, kan met de normale snelheidsmodus. Het verbruikt slechts 22 watt en heeft een timerfunctie, dus het is zeer energiezuinig. Er is zelfs een speciale sleuf voor etherische oliën, waardoor je kunt genieten van aromatherapie terwijl de lucht wordt zuiverd. Verder herinnert het apparaat je eraan wanneer het filter – na ongeveer 2000 gebruiksuren – vervangen moet worden, wat zorgt voor een contante luchtreiniging.

 • Voordeel 1: De luchtreiniger van het merk CONOPU heeft een HEPA H13-filter met een drielaagse filterstructuur, inclusief een voorfilter, HEPA-H13-filter en actieve kool. Dit betekent dat het effectief 99,97% van de deeltjes filtert, zoals pollen, huisdiergeur, stof, poeder, roken, PM2,5 en meer. Zo zorg je voor frisse lucht in je omgeving.
 • Voordeel 2: De luchtreiniger biedt verschillende modi, waaronder een sterke snelheidsmodus en een normale snelheidsmodus. De sterke snelheidsmodus is handig als je de lucht snel wilt veranderen of als je de luchtreiniger gebruikt in een nieuw of langere tijd ongebruikt huis. Voor dagelijks gebruik kun je de normale snelheidsmodus instellen.
 • Voordeel 3: De CONOPU luchtreiniger is energiezuinig met een stroomverbruik van maar 22 watt. Daarnaast is er een timerfunctie, waarbij je een tijd kunt instellen waarna de machine automatisch uitschakelt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over overmatig stroomverbruik.
 • Voordeel 4: De luchtreiniger heeft een speciale sleuf voor etherische oliën zodat je je favoriete geur kunt toevoegen tijdens het reinigen van de lucht. Zo helps je bij het creëren van een aangename sfeer in je huis, kantoor of tijdens het sporten.

  Voordeel 5: De luchtreiniger heeft een slimme functie waarmee je de levensduur van het filterelement gemakkelijk kunt berekenen. Een rode indicator gaat branden wanneer het filterelement 2000 uur is gebruikt, als herinnering om het te vervangen. Dit garandeert een continue luchtreiniging.

 • Nadeel 1: Hoewel de luchtreiniger wordt geleverd met een HEPA H13-filter, wordt niet vermeld hoe effectief dit is tegen virussen en bacteriën. Terwijl veel luchtvervuiling, zoals pollen en stof, kan worden tegengehouden, is het onduidelijk in hoeverre dit product beschermt tegen ziektekiemen.
 • Nadeel 2: De luchtreiniger is voorzien van een hoge snelheidsmodus voor extra snelle zuivering, maar het is onduidelijk hoe luidruchtig deze functie kan zijn. Dit kan mogelijk storend zijn, vooral als je de luchtzuiveraar in een stille omgeving zoals een slaapkamer wilt gebruiken.
 • Nadeel 3: De luchtreiniger heeft een laag energieverbruik, maar de automatische uitschakelfunctie wordt pas geactiveerd na het instellen van een timer. Dit betekent dat als je vergeet de timer in te stellen, het apparaat langer kan draaien dan nodig, wat tot onnodig energieverbruik kan leiden.
 • Nadeel 4: Hoewel de aromatherapiefunctie een leuke toevoeging lijkt te zijn, is het niet duidelijk hoe intens de uitgestoten geur kan worden. Dit kan betekenen dat de geur mogelijk overweldigend kan zijn of mogelijk niet genoeg is, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
 • Nadeel 5: Het filter van de luchtreiniger moet ongeveer elke 3-6 maanden worden vervangen. Hoewel dit voor sommige mensen geen probleem is, kan constante vervanging tijdrovend en mogelijk duur zijn, afhankelijk van de prijs van de vervangingsfilters.

Onze favoriet #3

Conopu Luchtzuiveraar

Conopu Luchtzuiveraar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CONOPU luchtreiniger is een hoogwaardige, energie-efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing voor jouw indoor luchtkwaliteit. Uitgerust met een krachtig HEPA H13-filter, bestaande uit drie lagen: voorfilter, HEPA H13-filter en actieve kool, houdt het 99,97% van de deeltjes tegen, variërend van stuifmeel en huisdiergeuren tot stof en rook. Daarnaast biedt het twee snelheidsmodi voor een snelle of normale luchtverversing. Het verbruikt slechts 22 watt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je energierekening. Een uniek kenmerk van deze luchtreiniger is de mogelijkheid om je favoriete wateroplosbare, niet-bijtende essentiële olie te gebruiken voor extra ontspanning en sfeer. Bovendien, om een continue werking te waarborgen, geeft een rode indicator weer wanneer het tijd is om het filter (elke 3-6 maanden) te vervangen. Geniet van frisse, schone lucht in alle rust met de CONOPU luchtreiniger.

 • Voordeel 1: Hoogwaardige prestaties. De WINIX ZERO luchtreiniger heeft een indrukwekkende Clean Air Delivery Rate (CADR) van 390 m³/h en kan werken in een ruimte met een maximale capaciteit van 99 m². Of je nu in je slaapkamer, kantoor of woonkamer bent, deze luchtreiniger is in staat om de luchtkwaliteit te verbeteren.
 • Voordeel 2: 4-fase filtratie. De geavanceerde filtersysteem bestaat uit een voorfilter, koolstoffilter, H13 HEPA filter (99,999%) en de WINIX PlasmaWave technologie. Dit zorgt ervoor dat de lucht gezuiverd wordt van virussen, bacteriën, allergenen, fijnstof (PM2.5), pollen, huisdierhaar, sigarettenrook, schimmelsporen, VOC’s en andere huishoudelijke geuren.
 • Voordeel 3: PlasmaWave technologie. De WINIX PlasmaWave technologie aan boord, helpt bij het verminderen van virussen (H3N2) en bacteriën in de lucht zonder schadelijke ozon te produceren. Dit zorgt voor een veiliger en gezonder binnenklimaat in je huis.
 • Voordeel 4: Fluisterstil en vol-automatisch. Dankzij de Slaap-stand, kan de WINIX ZERO luchtreiniger ‘s nachts stiller werken terwijl de lichten gedimd zijn. De Auto-stand en de pro-actieve sensortechnologie passen de ventilatorsnelheid automatisch aan, zodat je binnenlucht altijd rein en gezuiverd blijft zonder extra handelingen van jouw kant.
 • Voordeel 5: Getest en gecertificeerd. Met WINIX, kies je voor een merk met jarenlange ervaring in luchtreiniging sinds 1973. De WINIX luchtreinigers zijn getest en gecertificeerd door het ECARF, AHAM en Allergy UK. Dit garandeert dat de luchtreiniger daadwerkelijk de luchtkwaliteit in huis verbetert.
 • Bij het beoordelen van de productbeschrijving, zijn de volgende potentiële nadelen in overweging genomen:
 • Nadeel 1: Hoewel de WINIX ZERO luchtreiniger een hoge capaciteit heeft, kan het te krachtig zijn voor kleinere ruimtes. Het is mogelijk te veel voor een zeer klein kantoor of een enkele kamer in een huis, wat betekent dat je misschien niet de volledige waarde van de luchtreiniger zou benutten.
 • Nadeel 2: Het feit dat de luchtreiniger is uitgerust met een 4-fase filtratiesysteem betekent dat er meerdere filters zijn die regelmatig moeten worden vervangen. Dit kan leiden tot extra onderhoudskosten en tijd.
 • Nadeel 3: De PlasmaWave technologie die door de WINIX luchtreiniger wordt gebruikt, kan tot zorgen leiden bij mensen die zich zorgen maken over mogelijke bijwerkingen of effectiviteit, omdat deze technologie mogelijk nog niet wijdverbreid bekend is.
 • Nadeel 4: De luchtreiniger wordt als “fluisterstil” aangeprezen. Dit kan echter subjectief zijn en sommige gebruikers kunnen het apparaat nog steeds als storend ervaren.
 • Nadeel 5: Hoewel de luchtreiniger gecertificeerd en getest is, worden specifieke testen, normen of waarden die in de tests zijn bereikt, niet vermeld. Dit kan gebruikers afschrikken die op zoek zijn naar meer gedetailleerde informatie over de prestaties van het product.

Onze favoriet #4

Winix Luchtzuiveraar

Winix Luchtzuiveraar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WINIX ZERO luchtreiniger is een hoogwaardig apparaat met een hoge Clean Air Delivery Rate (CADR) van 390 m³/h. Geschikt voor kamers tot 99m², het is ideaal voor je slaapkamer, kantoor of woonkamer, om de lucht te zuiveren van virussen, bacteriën en allergenen. De 4-fasen filtratiesysteem bestaande uit een voorfilter, koolstoffilter, H13 HEPA filter (99,999%) en de WINIX PlasmaWave technologie zorgen voor een diepe reiniging van de lucht tegen diverse schadelijke deeltjes zoals fijnstof (PM2.5), pollen, huisdierhaar, sigarettenrook, en huishoudelijke geuren. Dankzij de PlasmaWave technologie worden virussen en bacteriën verminderd zonder schadelijke ozon. Het apparaat is fluisterstil en volautomatisch, met een slaapstand die het apparaat stil houdt terwijl je slaapt en een automatische stand die de ventilatorsnelheid aanpast op basis van de luchtkwaliteit. Gecertificeerd door ECARF, AHAM en Allergy UK, de WINIX ZERO luchtreiniger zal ongetwijfeld een verbetering bieden voor de luchtkwaliteit binnenshuis.

 • Voordeel 1: Hoogwaardige prestaties. De WINIX ZERO luchtreiniger heeft een indrukwekkende Clean Air Delivery Rate (CADR) van 390 m³/h en kan werken in een ruimte met een maximale capaciteit van 99 m². Of je nu in je slaapkamer, kantoor of woonkamer bent, deze luchtreiniger is in staat om de luchtkwaliteit te verbeteren.
 • Voordeel 2: 4-fase filtratie. De geavanceerde filtersysteem bestaat uit een voorfilter, koolstoffilter, H13 HEPA filter (99,999%) en de WINIX PlasmaWave technologie. Dit zorgt ervoor dat de lucht gezuiverd wordt van virussen, bacteriën, allergenen, fijnstof (PM2.5), pollen, huisdierhaar, sigarettenrook, schimmelsporen, VOC’s en andere huishoudelijke geuren.
 • Voordeel 3: PlasmaWave technologie. De WINIX PlasmaWave technologie aan boord, helpt bij het verminderen van virussen (H3N2) en bacteriën in de lucht zonder schadelijke ozon te produceren. Dit zorgt voor een veiliger en gezonder binnenklimaat in je huis.
 • Voordeel 4: Fluisterstil en vol-automatisch. Dankzij de Slaap-stand, kan de WINIX ZERO luchtreiniger ‘s nachts stiller werken terwijl de lichten gedimd zijn. De Auto-stand en de pro-actieve sensortechnologie passen de ventilatorsnelheid automatisch aan, zodat je binnenlucht altijd rein en gezuiverd blijft zonder extra handelingen van jouw kant.
 • Voordeel 5: Getest en gecertificeerd. Met WINIX, kies je voor een merk met jarenlange ervaring in luchtreiniging sinds 1973. De WINIX luchtreinigers zijn getest en gecertificeerd door het ECARF, AHAM en Allergy UK. Dit garandeert dat de luchtreiniger daadwerkelijk de luchtkwaliteit in huis verbetert.
 • Bij het beoordelen van de productbeschrijving, zijn de volgende potentiële nadelen in overweging genomen:
 • Nadeel 1: Hoewel de WINIX ZERO luchtreiniger een hoge capaciteit heeft, kan het te krachtig zijn voor kleinere ruimtes. Het is mogelijk te veel voor een zeer klein kantoor of een enkele kamer in een huis, wat betekent dat je misschien niet de volledige waarde van de luchtreiniger zou benutten.
 • Nadeel 2: Het feit dat de luchtreiniger is uitgerust met een 4-fase filtratiesysteem betekent dat er meerdere filters zijn die regelmatig moeten worden vervangen. Dit kan leiden tot extra onderhoudskosten en tijd.
 • Nadeel 3: De PlasmaWave technologie die door de WINIX luchtreiniger wordt gebruikt, kan tot zorgen leiden bij mensen die zich zorgen maken over mogelijke bijwerkingen of effectiviteit, omdat deze technologie mogelijk nog niet wijdverbreid bekend is.
 • Nadeel 4: De luchtreiniger wordt als “fluisterstil” aangeprezen. Dit kan echter subjectief zijn en sommige gebruikers kunnen het apparaat nog steeds als storend ervaren.
 • Nadeel 5: Hoewel de luchtreiniger gecertificeerd en getest is, worden specifieke testen, normen of waarden die in de tests zijn bereikt, niet vermeld. Dit kan gebruikers afschrikken die op zoek zijn naar meer gedetailleerde informatie over de prestaties van het product.

Onze favoriet #5

Philips Domestic Appliances Luchtzuiveraar

Philips Domestic Appliances Luchtzuiveraar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Domestic Appliances luchtzuiveraar is een innovatief apparaat dat ervoor zorgt dat je thuis altijd frisse en schone lucht hebt. Het is ontworpen om de lucht in ruimtes tot 158 m2 te zuiveren en gebruikt een efficiënte 3-laagsfiltratie die ziektekiemen, deeltjes en 99,9% aerosolen van 0,003 micron en groter verwijdert. Slimme sensoren meten en tonen de actuele luchtkwaliteit en passen de werksnelheid automatisch aan, terwijl het in staat is om een kamer van 20 m² binnen 5 minuten te zuiveren. Deze luchtreiniger is ideaal voor in de slaapkamer dankzij de uiterst stille slaapstand die ‘s avonds zijn verlichting dempt. Met de smart home-app kan je de luchtzuiveraar altijd en overal bedienen en krijg je een melding als de luchtkwaliteit onvoldoende is. Het product wordt geleverd met een HEPA filter en een actief koolstoffilter.

 • Voordeel 1: De luchtzuiveraar van Philips Domestic Appliances is ontworpen voor ruimtes tot 158 m². Met 4 snelheden en een slaapstand kan jij rekenen op een adaptieve en efficiënte prestatie, aangepast aan je behoeften.

  Voordeel 2: De slimme sensoren van het apparaat zorgen voor een real-time detectie van de luchtkwaliteit in je ruimte. Dankzij de Auto-modus past de snelheid zich automatisch aan, zodat de luchtzuivering altijd optimaal is.

 • Voordeel 3: De luchtzuiveraar kan een kamer van 20 m² al binnen 5 minuten zuiveren. Zo heb je altijd snel toegang tot schone lucht, perfect voor als je onverwacht gasten krijgt of de kwaliteit van de lucht snel achteruit gaat.
 • Voordeel 4: Deze luchtzuiveraar is bijzonder vriendelijk voor de nachtrust. Met zijn slaapstand werkt hij bijna geruisloos en dempt hij ‘s avonds zijn verlichting. Hiermee draagt het apparaat bij aan een comfortabele en gezonde nachtrust.
 • Voordeel 5: Met de bijbehorende smart home-app kan je jouw luchtzuiveraar altijd en overal bedienen en ontvang je een melding als de luchtkwaliteit onvoldoende is. Zo heb je altijd de volledige controle over de luchtkwaliteit in je huis, waar je ook bent.
 • Nadeel 1: Hoewel het product ziektekiemen, deeltjes en 99,9% aerosolen van 0,003 micron en groter kan verwijderen, betekent dit dat 0,01% van de aerosolen mogelijk niet wordt gefilterd. Dit kan voor sommige mensen met hoge specificiteit en eisen voor luchtkwaliteit een tegenvaller zijn.
 • Nadeel 2: De luchtreiniger heeft een Auto modus die de snelheid automatisch aanpast, wat betekent dat je niet altijd volledige controle hebt over de werking van het product. Dit kan een probleem zijn als je liever handmatige controle over de snelheid wilt.
 • Nadeel 3: De specificatie vermeldt dat de luchtreiniger de luchtkwaliteit in een kamer van 20 m² binnen 5 minuten kan zuiveren. Dit zou kunnen betekenen dat het zuiveren van grotere ruimtes veel langer kan duren, wat niet ideaal is als je in een groot huis woont.
 • Nadeel 4: Hoewel de luchtreiniger kan worden bediend met een smart home-app, betekent dit dat je voortdurend afhankelijk bent van deze technologie. Als je niet technisch onderlegd bent of problemen ondervindt met je internetverbinding, kan dit het gebruik van het product bemoeilijken.
 • Nadeel 5: Het feit dat de verpakking alleen een HEPA-filter en actief koolstoffilter bevat, kan wijzen op het ontbreken van extra filters. Dit zou kunnen betekenen dat je mogelijk extra kosten maakt voor de aankoop van vervangende of extra filters.

Onze favoriet #6

Philips Luchtzuiveraar

Philips Luchtzuiveraar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PHILIPS luchtreiniger is een geavanceerd apparaat ontworpen om je leefruimte te verbeteren door de lucht te zuiveren in ruimtes tot 63 m². Het heeft een 3-laags filtratiesysteem dat ziektekiemen en deeltjes elimineert, en 99,9% van de aerosolen verwijdert die 0,003 micron en groter zijn. Met slimme sensoren die de luchtkwaliteit detecteren, wordt de ventilatorsnelheid automatisch aangepast om een kamer van 20 m² in slechts 6 minuten te zuiveren. De luchtreiniger heeft een slaapstand met gedempte verlichting en werkt bijna geruisloos, waardoor het ideaal is voor de slaapkamer. Je kunt de reiniger bedienen via een app, die je ook notificaties stuurt als de luchtkwaliteit onvoldoende is. In de verpakking krijg je naast de luchtreiniger ook een HEPA filter en een actief koolstoffilter.

 • Voordeel 1: Uitstekende luchtreiniging: De luchtreiniger van Philips kan ruimtes tot 63 m² zuiveren met 4 snelheidsinstellingen. De 3-laags filtratie verwijdert ziektekiemen, deeltjes en 99,9% aerosolen van 0,003 micron en groter, zodat jij zeker kunt zijn van een frisse en schone lucht thuis.
 • Voordeel 2: Slimme sensor technologie: De luchtreiniger detecteert en toont de huidige luchtkwaliteit. Daarnaast past de Auto modus de snelheid automatisch aan zodat de zuivering altijd optimaal is voor de gemeten luchtkwaliteit. Het apparaat kan een kamer van 20 m² binnen 6 minuten zuiveren, essentieel voor het snel verbeteren van de lucht in je kamer.
 • Voordeel 3: Geluidsarme slaapstand: Philips’ luchtreiniger heeft een slaapstand waarbij de verlichting wordt gedempt en het apparaat bijna geruisloos werkt. Dit maakt het de ideale luchtreiniger voor de slaapkamer, zodat jij ongestoord kunt genieten van een goede nachtrust in een schone omgeving.
 • Voordeel 4: Op afstand bedienbaar: Jij kan de luchtreiniger altijd en overal bedienen via de bijbehorende smart home-app. Je ontvangt zelfs een melding als de luchtkwaliteit onvoldoende is. Zo blijft je huis zelfs op afstand gezond en schoon.
 • Voordeel 5: Inclusieve verpakking: Bij de luchtreiniger ontvang je een HEPA-filter en actief koolstoffilter. Deze filters zijn ontworpen om zelfs de kleinste deeltjes te vangen, waardoor de binnenlucht schoner en zuiverder wordt voor jou en je gezin.
 • Nadeel 1: Hoewel de luchtreiniger in staat is om ruimtes tot 63 m² te zuiveren, kan de efficiëntie van de reiniger afnemen als hij wordt gebruikt in grotere ruimtes. Dit kan betekenen dat het de lucht in grotere ruimtes mogelijk niet zo effectief zuivert als in kleinere.
 • Nadeel 2: De ‘slimme sensoren’ van deze luchtreiniger meten continu de luchtkwaliteit en passen de snelheid van de luchtzuivering automatisch aan. Hoewel dit in principe een goed idee is, kan het betekenen dat de luchtreiniger harder of zachter werkt dan nodig is en hierdoor kan het stroomverbruik variëren.
 • Nadeel 3: Hoewel de luchtreiniger wordt geprezen om zijn uiterst stille werking in de slaapstand, kan hij tijdens normaal gebruik mogelijk nog steeds wat lawaai maken, wat storend kan zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 4: De luchtreiniger is afhankelijk van appbediening voor het gebruik en de monitoring. Dit kan problematisch zijn als je niet beschikt over een smartphone of als je niet comfortabel bent met het gebruik van app-gebaseerde technologieën.
 • Nadeel 5: Tot slot, de luchtreiniger bevat een HEPA-filter en een actief koolstoffilter die na verloop van tijd moeten worden vervangen. De vervangingsfrequentie en -kosten zijn niet vermeld in de beschrijving, maar kunnen voor extra doorlopende kosten zorgen afhankelijk van de gebruiksintensiteit.

Onze favoriet #7

Soehnle Luchtzuiveraar

Soehnle Luchtzuiveraar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Soehnle luchtzuiveraar is een geavanceerd apparaat die dankzij het 4-traps filtersysteem – bestaande uit een pre-filter, fijndeeltjesfilter, actieve koolfilter en UV-C-licht – in staat is om 99,5% van deeltjes, allergenen, geuren, ziektekiemen en pollen te verwijderen uit de lucht. Jij kunt in real-time de kwaliteit van jouw lucht volgen dankzij de professionele lasersensor en het scherm of de app op je mobiele telefoon. Dit apparaat heeft zelfs een lichtgevende led-ring die de huidige mate van luchtvervuiling aangeeft, een bijna geruisloze slaapmodus en zowel handmatige als automatische regeling van de luchtsnelheid. Plus, het apparaat is erkend door de Europese Stichting voor allergieonderzoek (ECARF) en verbruikt slechts 0,015 kW/h op het hoogste niveau. Bij de aankoop krijg je een 4-traps standaardfilter, maar je kunt ook H13 HEPA-filters apart aanschaffen.

 • Voordeel 1: De Soehnle luchtreiniger heeft een 4-traps filtersysteem dat onder andere bestaat uit een pre-filter, fijndeeltjes-filter, een actief koolfilter en UV-C-licht. Hiermee verwijder je maar liefst 99,5% van alle deeltjes, allergenen, geuren, ziektekiemen en pollen in de lucht.
 • Voordeel 2: Deze luchtreiniger is uitgerust met een professionele lasersensor, waardoor hij real-time de luchtkwaliteit kan weergeven. Dit wordt zowel direct op het scherm van het apparaat weergegeven, als op jouw mobiele telefoon via de Soehnle Connect-app.
 • Voordeel 3: Behalve het scherm is er een LED-ring die de mate van luchtkwaliteit aangeeft. Zo heb je een visuele indicatie over hoe schoon de lucht in die ruimte op dat moment is.
 • Voordeel 4: De luchtreiniger bevat een slaapmodus, waarin hij bijna geluidloos werkt. Dit is ideaal voor in de slaapkamer, aangezien hij slechts 30 decibel produceert en je dus ongestoord kunt blijven slapen.
 • Voordeel 5: De Allergievriendelijkheid van deze luchtreiniger is bekroond door de Europese Stichting voor Allergieonderzoek (ECARF). Je kunt er dus op vertrouwen dat dit apparaat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving, zeker als je gevoelig bent voor allergenen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Soehnle luchtzuiveraar een 4-traps filtersysteem heeft, is er geen informatie gegeven over hoe gemakkelijk of moeilijk het is om deze filters te vervangen. Dit kan problematisch zijn als je niet technisch bent aangelegd.
 • Nadeel 2: Het product heeft een app-verbinding via de Soehnle Connect-app. Dit kan lastig zijn als je geen smartphone hebt, of als je problemen ervaart met het downloaden of het gebruik van de app.
 • Nadeel 3: De luchtzuiveraar heeft een slaapmodus die bijna geruisloos werkt. Echter, de productbeschrijving vermeldt “bijna” geruisloos, wat betekent dat er nog steeds enig geluid kan zijn. Dit kan storend zijn als je een lichte slaper bent.
 • Nadeel 4: De luchtzuiveraar gebruikt een H13 HEPA-filter, maar de productbeschrijving vermeldt niet hoe vaak deze vervangen moet worden. Dit kan leiden tot extra onderhoudskosten die je mogelijk niet had voorzien.
 • Nadeel 5: Hoewel de luchtvervuiling geïndiceerd wordt door een lichtgevende led-ring, is het niet duidelijk hoe nauwkeurig deze indicator is. Dit kan problematisch zijn als je precies wilt weten hoe schoon of vervuild de lucht is op elk gegeven moment.

Onze favoriet #8

Philips Luchtzuiveraar

Philips Luchtzuiveraar

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PHILIPS luchtzuiveraar is een geavanceerd apparaat dat de lucht zuivert in ruimtes tot 79 m². Het heeft vijf snelheden, een slaapstand en is eenvoudig te bedienen via een app. Dankzij een 3-laags filtratiesysteem verwijdert het ziektekiemen, deeltjes en 99,9% aerosolen van 0,003 micron en groter uit de lucht. Slimme sensoren detecteren en tonen je de huidige luchtkwaliteit, terwijl de Auto modus de snelheid automatisch aanpast om een kamer van 20 m² binnen 9 minuten te zuiveren. In de slaapstand dempt de luchtzuiveraar zijn verlichting en werkt bijna geruisloos, wat het ideaal maakt voor in de slaapkamer. Je kunt de luchtzuiveraar altijd en overal bedienen met de smart home-app en je krijgt een melding als de luchtkwaliteit onvoldoende is. In de verpakking vind je de luchtzuiveraar, een HEPA filter en een actief koolstoffilter.

 • Voordeel 1: De Philips luchtzuiveraar biedt een efficiënte luchtzuivering aan. Het toestel kan ruimtes tot 79 m² zuiveren, verwijdert ziektekiemen, deeltjes en 99,9% aerosolen van 0,003 micron en groter van je leefomgeving met zijn 3-laagsfiltratie.
 • Voordeel 2: Dankzij slimme sensoren kan de luchtreiniger de actuele luchtkwaliteit detecteren, en tonen. Deze sensoren stellen het toestel ook in staat om de snelheid automatisch aan te passen op basis van de luchtkwaliteit, zodat je altijd de beste luchtkwaliteit in je kamer hebt.
 • Voordeel 3: De luchtzuiveraar zuivert een kamer van 20 m² binnen 9 minuten, dit betekent dus een snelle werking. Je hoeft niet uren te wachten om een merkbare verbetering in de luchtkwaliteit te ervaren.
 • Voordeel 4: Je zult niets horen met de uiterst stille slaapstand. De luchtreiniger dimt ‘s avonds de verlichting en werkt bijna geruisloos, dit maakt het een ideale keuze voor de slaapkamer of elke andere kamer waar je een rustige omgeving wilt.
 • Voordeel 5: Met de smart home-app van Philips kun je je luchtzuiveraar altijd en overal bedienen. Je wordt ook op de hoogte gebracht als de luchtkwaliteit onvoldoende is. Hiermee profiteer jij van het gemak en de gemoedsrust van het gebruik van een smart home-apparaat.
 • Nadeel 1: Je moet deze luchtreiniger actief bedienen en controleren. Hoewel de luchtreiniger met een smartphone-app verbonden kan worden, wordt er niet vermeld dat het apparaat op een autonome manier kan werken wanneer de luchtkwaliteit onvoldoende is. Dit betekent dat je het geregeld moet monitoren.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft 5 snelheden, maar er wordt niet vermeld of deze snelheden eenvoudig te regelen zijn. Dit kan betekenen dat je tijd moet besteden aan het uitvogelen van de juiste snelheid voor jouw specifieke ruimte, wat frustrerend kan zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat ziektekiemen en deeltjes zuivert, wordt niet duidelijk aangegeven hoe vaak de filter vervangen moet worden. Dit kan een belangrijk nadeel zijn, gezien het moet zorgen voor 99,9% zuivering van aerosolen.
 • Nadeel 4: De luchtreiniger heeft een slaapstand met uiterst stille werking en gedempte verlichting, maar niet alle gebruikers willen mogelijk ‘s nachts een luchtzuiveraar aan hebben in hun slaapkamer. Hierdoor kunnen sommigen de slaapstand mogelijk niet nuttig vinden.
 • Nadeel 5: Hoewel de luchtreiniger een ruimte van 20 m² in 9 minuten kan zuiveren, wordt niet aangegeven hoe snel grotere ruimtes kunnen worden gereinigd. Dit kan betekenen dat het apparaat minder geschikt is voor grotere huizen of kantoren.

Onze favoriet #9

Airtok Luchtzuiveraar

Airtok Luchtzuiveraar

Waarom we het gekozen hebben

De AIRTOK luchtreiniger is een efficiënte en energiebesparende oplossing om de lucht in je ruimte te zuiveren. Het apparaat biedt een 360° luchtinlaatontwerp dat tweemaal per uur een kamer van 35 vierkante meter reinigt, waarbij het 99.97% van stof, pollen en huisdiergeuren verwijdert. Met 12 meegeleverde aromatherapie-sponzen kan je jouw favoriete essentiële oliën verspreiden. Dankzij de ultrastille slaapmodus, waarbij het geluid lager is dan 25dB en het nachtlampje uit kan, word je niet gestoord in je slaap. Je kan de juiste windsnelheid kiezen en het apparaat is voorzien van een timer voor 2, 4 of 8 uur, waardoor je energie bespaart. Voor extra veiligheid is er een kinderslot en het apparaat is uitgerust met een 4-laags HEPA H13-filter voor diepgaande luchtzuivering. AIRTOK biedt betrouwbare klantenservice voor eventuele vragen. Vergeet niet dat de adapter zich in het midden van het luchtzuiveringsfilter bevindt.

 • Voordeel 1: Het 360° luchtinlaatontwerp van de AIRTOK luchtreiniger biedt je een zeer efficiënte luchtreiniging door twee keer per uur een kamer van 35 vierkante meter te reinigen. Het zuivert 99,97% van stof, pollen, huisdiergeuren, waardoor je omgeving fris en gezond blijft.
 • Voordeel 2: Met de aromatherapiespons functie, kan je jouw favoriete geuren verspreiden door de ruimte, wat zorgt voor een aangename en ontspannende sfeer in huis.
 • Voordeel 3: De luchtreiniger beschikt over een ultrastille slaapmodus. Bij de laagste windsnelheid is het apparaat minder dan 25dB, en het nachtlampje kan worden uitgeschakeld. Hierdoor kun je genieten van een rustige slaap zonder lawaai en lichtinterferentie.
 • Voordeel 4: Dankzij de drievoudige windsnelheidsmodus en timer, kunt je de werking van de luchtreiniger aanpassen aan je specifieke behoeften. Dit betekent dat het apparaat niet alleen bijdraagt aan een gezondere lucht in je woning, maar ook energie bespaart.
 • Voordeel 5: De AIRTOK luchtreiniger is uitgerust met een HEPA H13-filter en een kinderslot, wat zorgt voor een veilige en grondige luchtreiniging. Het biedt extra veiligheid als je kinderen of huisdieren in huis hebt, om te voorkomen dat ze het apparaat per ongeluk manipuleren.
 • Nadeel 1: De frequentie van het filtervervanging: Volgens de productbeschrijving moet het filter elke 3 tot 4 maanden vervangen worden. Dit kan ongemakkelijk zijn als je niet altijd tijd hebt om dit bij te houden of als je het vervelend vindt om periodiek nieuwe filters te moeten kopen.
 • Nadeel 2: Geluidsniveau: Hoewel het wordt aangeprezen als “ultrastil” met een geluidsniveau van minder dan 25dB op de laagste snelheid, is niet duidelijk hoeveel geluid het apparaat maakt op hogere snelheden. Als je gevoelig bent voor geluid, kan dit zelfs op hogere snelheden storend zijn.
 • Nadeel 3: Complexiteit van het ontwerp: De beschrijving suggereert dat de adapter zich binnenin het apparaat bevindt en dat je de bodem moet draaien en openen om deze te bereiken. Dit kan voor sommige mensen te ingewikkeld zijn, vooral als ze de voorkeur geven aan een plug-and-play-apparaat dat meteen uit de doos te gebruiken is.
 • Nadeel 4: Aromatherapiesponzen: Hoewel de aromasponzen een leuke touch kunnen zijn, zijn ze mogelijk niet naar ieders smaak. Als je gevoelig bent voor geuren of als je liever geen geur in je luchtzuivering hebt, past dit product misschien niet bij je.
 • Nadeel 5: Energieverbruik op hogere snelheden: De luchtreiniger’s energie-efficiëntie van slechts 10 watt wordt alleen genoemd voor de hoogste snelheid. Dit kan vragen oproepen over hoeveel energie het apparaat verbruikt op lagere snelheden. Mensen die energie-efficiëntie belangrijk vinden, willen dit misschien weten voordat ze een aankoop doen.

Na zorgvuldige evaluatie van de tien beste luchtzuiveraars op de markt, is het duidelijk dat de kwaliteit en eigenschappen sterk variëren. Het is van essentieel belang om te kiezen voor een luchtzuiveraar die past bij jouw specifieke behoeften en omgeving. Of je nu op zoek bent naar allergie verlichting, het elimineren van huisdierengeuren of simpelweg naar schonere lucht in het algemeen, er is een product dat jou hierbij kan helpen. Over het geheel genomen, als jij jouw gezondheid en welzijn prioriteert en een schonere, frissere leefomgeving wenst te creëren, is een hoogwaardige luchtzuiveraar een waardevolle investering. Onze uitgebreide vergelijking en diepgaande analyse zullen je zeker helpen bij het vinden van het perfecte product dat aan al jouw voorkeuren en eisen voldoet.

Inhoudsopgave