a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Maatbeker: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 maatbekers op de markt, getest en geselecteerd op basis van recent onderzoek, om je keuze eenvoudiger te maken.

Unser Favorit: Hünersdorff Maatbeker

Hünersdorff Maatbeker
★★★★★

Unser Favorit: Hendi Maatbeker

Hendi Maatbeker
★★★★★

Unser Favorit: Yiphomn Maatbeker

Yiphomn Maatbeker
★★★★★

Unser Favorit: Pyrex Maatbeker

Pyrex Maatbeker
★★★★★

Unser Favorit: Pyrex Maatbeker

Pyrex Maatbeker
★★★★★

Unser Favorit: Pyrex Maatbeker

Pyrex Maatbeker
★★★★★

Unser Favorit: Hendi Maatbeker

Hendi Maatbeker
★★★★★

Unser Favorit: Aps Maatbeker

Aps Maatbeker
★★★★★

Unser Favorit: Rotho Maatbeker

Rotho Maatbeker
★★★★★

Unser Favorit: Oxo Maatbeker

Oxo Maatbeker
★★★★★

Het meten van ingrediënten kan een complexe taak zijn, maar met het juiste gereedschap wordt het een fluitje van een cent. Maatbekers zijn zo’n essentieel keukengereedschap dat je in elke culinaire uitdaging bijstaat. Of je nu een beginnende bakker bent of een ervaren chef-kok, het hebben van de juiste maatbeker kan het verschil betekenen tussen succes en falen in de keuken. Daarom hebben we zorgvuldig onderzoek gedaan naar de tien beste maatbekers die op de markt beschikbaar zijn. Of je nu prioriteit geeft aan nauwkeurigheid, duurzaamheid, gebruiksgemak of esthetiek, we hebben precies de juiste opties voor jou in petto. Laten we, zonder verdere omwegen, het resultaat van ons nieuwste onderzoek bekijken: De 10 beste maatbekers getest en geëvalueerd.

Een maatbeker is een keukenhulpmiddel dat je helpt om nauwkeurige hoeveelheden van vloeibare of droge ingrediënten af te meten wanneer je kookt of bakt. Meestal gemaakt van glas of plastic, worden maatbekers aangegeven in milliliters, liters, gram, ounces of andere meeteenheden, afhankelijk van de regionale standaard. Ze zijn onmisbaar voor recepten waarin de precieze hoeveelheid ingrediënten een cruciale rol speelt in het eindresultaat.

Check Uit

Onze favoriet #1

Hünersdorff Maatbeker

Hünersdorff Maatbeker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De hünersdorff maatbeker is jouw beste hulp in de keuken. Deze onbreekbare beker kan gebruikt worden voor het meten van allerlei ingrediënten, zoals vloeistoffen, meel, suiker en meer, en is chemisch bestendig tegen alcohol, vet, hars, logen, oliën en zuren. Deze maatbeker is temperatuurbestendig van -20 tot +100 °C en kan veilig gebruikt worden in de magnetron, vaatwasser en diepvriezer. Pluspunt is de goed afleesbare, blauwe meetschaal in reliëf, met indelingen in zowel liter als milliliter. De beker heeft een inhoud van 1000 ml en dankzij de schenktuit kun je veilig gieten zonder knoeien. Daarnaast is hij voorzien van een ergonomisch gevormde handgreep voor jouw gemak. Het product bevat ook 2 schaaltjes en is met trots gemaakt in Duitsland.

 • Voordeel 1: De hünersdorff maatbeker is een zeer flexibel en betrouwbaar hulpmiddel in de keuken, want je kunt er verschillende soorten ingrediënten mee meten, zoals vloeistoffen, meel en suiker.
 • Voordeel 2: Deze maatbeker heeft een goede chemische bestendigheid tegen alcohol, vet, hars, logen, oliën en zuren. Dit maakt het veilig voor gebruik met een breed scala aan ingrediënten en oplossingen.
 • Voordeel 3: Dankzij de onbreekbaarheid en temperatuurbestendigheid van -20 tot +100 °C, kun je deze maatbeker gebruiken voor zowel koude als hete vloeistoffen. Bovendien kan het zonder problemen in de magnetron, vaatwasser en diepvriezer worden gebruikt.
 • Voordeel 4: De maatbeker is voorzien van een goed afleesbare, in reliëfde, blauwe meetschaal met indeling in liter en milliliter. Dit bevordert de nauwkeurigheid bij het meten van de ingrediënten.
 • Voordeel 5: Tot slot is de hünersdorff maatbeker functioneel ontworpen met een ergonomisch gevormde handgreep en een schenktuit voor veilig gieten zonder te klimmen, wat zorgt voor gemak en comfort tijdens het gebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel er wordt vermeld dat de maatbeker onbreekbaar en temperatuurbestendig is, wordt er geen specifieke informatie gegeven over hoe robuust het daadwerkelijk is. Wellicht kan het niet goed omgaan met extreem ruw gebruik.
 • Nadeel 2: De maatbeker heeft slechts een kleinst mogelijke indeling van 10 ml. Dit kan problemen opleveren als je nauwkeurigere metingen nodig hebt, minder dan 10 ml.
 • Nadeel 3: De maatbeker is met name geschikt voor vloeistoffen, meel, suiker, enz. Het zou kunnen dat het niet praktisch is voor het meten van andere soorten ingrediënten of materialen.
 • Nadeel 4: De mogelijkheid om te weerstaan aan temperaturen van -20 tot +100 °C, hoewel nuttig, kan het product nog steeds niet geschikt maken voor gebruik met extreem hete of koude stoffen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het geschikt is voor de vaatwasser, kan het in reliëf aangebrachte blauwe meetschaal in de loop van de tijd vervagen of worden aangetast door vaatwasmiddelen, wat het moeilijk kan maken om nauwkeurige metingen te doen.

Onze favoriet #2

Hendi Maatbeker

Hendi Maatbeker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De maatbeker van het merk HENDI is een utilitair hulpmiddel voor in jouw keuken. Het is vervaardigd uit duurzaam polypropyleen, wordt geleverd in een compacte verpakking van 11x16x17cm, en heeft een inhoudscapaciteit van 1 liter. Met precieze afmetingen van 110×170 mm past deze beker perfect in elke keuken, en maakt het meten van je ingrediënten een fluitje van een cent.

 • Voordeel 1: De HENDI maatbeker is compact in formaat, met een verpakking afmetingen van 11x16x(h)17cm. Dit betekent dat het niet veel ruimte in beslag neemt in je keukenkastjes.
 • Voordeel 2: Het materiaal van de maatbeker is polypropyleen. Dit is een duurzaam en bestendig materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen en druk, wat betekent dat je deze maatbeker veilig kunt gebruiken voor het meten van warme vloeistoffen.
 • Voordeel 3: De capaciteit van de maatbeker is 1 liter. Dit betekent dat je in staat bent om grotere hoeveelheden ingrediënten in één keer te meten, wat uiterst handig is bij het bereiden van grotere maaltijden.
 • Voordeel 4: De maatbeker zelf is ook compact met een afmeting van 110×170 mm, dit maakt het gemakkelijk hanteerbaar en gemakkelijk op te bergen.
 • Voordeel 5: Als merk is HENDI bekend om betrouwbaar en duurzaam keukengerei te leveren, wat betekent dat je erop kunt vertrouwen dat deze maatbeker van hoge kwaliteit is en lang meegaat, zelfs bij frequent gebruik.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het moeilijk om concrete nadelen te vinden. Aangezien de productbeschrijving vrij minimaal is, zijn de volgende punten grotendeels speculatieve nadelen:
 • Nadeel 1: De maatbeker heeft een capaciteit van slechts 1 liter. Dit kan mogelijk onvoldoende zijn voor grotere kook- of bakactiviteiten waarbij grotere hoeveelheden vloeistof nodig zijn.
 • Nadeel 2: De maatbeker is gemaakt van polypropyleen. Hoewel polypropyleen over het algemeen bestand is tegen hitte en chemicaliën, kan het minder duurzaam zijn dan glas of roestvrij staal, vooral als het om krassen of vlekken gaat.
 • Nadeel 3: De afmetingen van de verpakking zijn relatief groot (11x16x17cm) voor een maatbeker van 1 liter. Dit kan wijzen op onnodig groot verpakkingsmateriaal, wat niet milieuvriendelijk is.
 • Nadeel 4: De vermelding van de pakketmaat zonder verdere context of beschrijving kan betekenen dat de maatbeker mogelijk niet erg compact of stapelbaar is, wat ruimte in de keukenkasten inneemt.
 • Nadeel 5: Er is geen informatie gegeven over de aanwezigheid van een schenktuit of handvat, waardoor het gieten van vloeistoffen mogelijk moeilijker kan zijn en tot morsen kan leiden.

Onze favoriet #3

Yiphomn Maatbeker

Yiphomn Maatbeker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De YiPHomn Maatbeker is een onmisbaar hulpmiddel in je keuken of laboratorium. Gemaakt van voedselveilig, geurloos, en duurzaam plastic, dit product is ontworpen met jouw gezondheid en gemak in het achterhoofd. De duidelijke, transparante schaalverdeling helpt jou de juiste hoeveelheden snel en nauwkeurig af te meten. De maatbeker is eenvoudig te hanteren dankzij de antislip handgreep en de subtiele hellingshoek voor eenvoudig gieten. Of je nu meel, vloeistoffen, suiker, sauzen, of purees wilt meten, deze maatbeker is voor alles geschikt. Je ontvangt drie maatbekers met een inhoud van 50 ml, 100 ml, en 250 ml om aan al jouw meetbehoeften te voldoen.

 • Voordeel 1: De Pyrex maatbeker is multifunctioneel inzetbaar. Je kunt hem gebruiken in de oven, magnetron en zelfs na gebruik lekker makkelijk in de vaatwasser zetten.
 • Voordeel 2: Deze maatbeker heeft een vlekwerende functie. Dat betekent dat je hem altijd mooi schoon kunt houden, zonder veel moeite.
 • Voordeel 3: Omdat de maatbeker geen smaak bevat, hoef je geen zorgen te maken over een eventuele aantasting van de smaak van je ingrediënten of van het eindproduct.
 • Voordeel 4: De maatbeker is gemaakt van borosilicaatglas, wat bekend staat om zijn hoge temperatuurbestendigheid. Dit geeft je de zekerheid dat de maatbeker niet zal barsten of breken bij hoge temperaturen.
 • Voordeel 5: Je kunt hem in de conventionele oven veilig gebruiken tot een temperatuur van 300°C, wat aanzienlijk hoger is dan bij de meeste andere maatbekers. Dit maakt hem ideaal voor een breed scala aan recepten.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, is het vrij moeilijk om nadelen te vinden, aangezien deze voornamelijk de positieve aspecten van het product beschrijft. Echter, sommige mogelijke nadelen kunnen zijn:
 • Nadeel 1: Hoewel de maatbeker van Pyrex ovenbestendig, magnetron- en vaatwasmachinebestendig is, kan het constant overgaan van de ene extreme temperatuur naar de andere uiteindelijk leiden tot slijtage, zelfs als het borosilicaatglas hoge temperatuurbestendigheid heeft.
 • Nadeel 2: Het borosilicaatglas kan breekbaarder zijn dan maatbekers gemaakt van bijvoorbeeld plastic of roestvrij staal. Bij onzorgvuldig gebruik kan het dus breken.
 • Nadeel 3: Hoewel het vlekwerend is, betekent dit niet dat het volledig vrij is van mogelijk verkleuren over de tijd, vooral bij veelvuldig gebruik met gekleurde vloeistoffen.
 • Nadeel 4: Het feit dat de Pyrex maatbeker conventioneel ovenvast is tot 300°C betekent wel dat het niet gebruikt kan worden voor koken op hogere temperaturen. Dit kan een beperking zijn voor sommige recepten.
 • Nadeel 5: De beschrijving geeft niet aan of er markeringen zijn voor verschillende maateenheden. Dit kan een nadeel zijn als je recepten volgt die gebruik maken van verschillende maateenheden. Als deze markeringen er niet zijn, betekent dit een extra moeite om onderscheid tussen deze eenheden te maken.

Onze favoriet #4

Pyrex Maatbeker

Pyrex Maatbeker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pyrex maatbeker is een onmisbaar keukenaccessoire. Dankzij de eigenschappen zoals ovenbestendig, magnetron- en vaatwasmachinebestendig, biedt deze je veelzijdigheid in de keuken. Het gebruikte borosilicaatglas zorgt voor hoge temperatuurbestendigheid, je kunt het zelfs veilig gebruiken in een conventionele oven tot 300°C. Daarnaast is het vlekwerend en laat het geen smaak achter, waardoor deze maatbeker ideaal is voor het meten en mengen van allerlei ingrediënten.

 • Voordeel 1: De Pyrex maatbeker is multifunctioneel inzetbaar. Je kunt hem gebruiken in de oven, magnetron en zelfs na gebruik lekker makkelijk in de vaatwasser zetten.
 • Voordeel 2: Deze maatbeker heeft een vlekwerende functie. Dat betekent dat je hem altijd mooi schoon kunt houden, zonder veel moeite.
 • Voordeel 3: Omdat de maatbeker geen smaak bevat, hoef je geen zorgen te maken over een eventuele aantasting van de smaak van je ingrediënten of van het eindproduct.
 • Voordeel 4: De maatbeker is gemaakt van borosilicaatglas, wat bekend staat om zijn hoge temperatuurbestendigheid. Dit geeft je de zekerheid dat de maatbeker niet zal barsten of breken bij hoge temperaturen.
 • Voordeel 5: Je kunt hem in de conventionele oven veilig gebruiken tot een temperatuur van 300°C, wat aanzienlijk hoger is dan bij de meeste andere maatbekers. Dit maakt hem ideaal voor een breed scala aan recepten.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, is het vrij moeilijk om nadelen te vinden, aangezien deze voornamelijk de positieve aspecten van het product beschrijft. Echter, sommige mogelijke nadelen kunnen zijn:
 • Nadeel 1: Hoewel de maatbeker van Pyrex ovenbestendig, magnetron- en vaatwasmachinebestendig is, kan het constant overgaan van de ene extreme temperatuur naar de andere uiteindelijk leiden tot slijtage, zelfs als het borosilicaatglas hoge temperatuurbestendigheid heeft.
 • Nadeel 2: Het borosilicaatglas kan breekbaarder zijn dan maatbekers gemaakt van bijvoorbeeld plastic of roestvrij staal. Bij onzorgvuldig gebruik kan het dus breken.
 • Nadeel 3: Hoewel het vlekwerend is, betekent dit niet dat het volledig vrij is van mogelijk verkleuren over de tijd, vooral bij veelvuldig gebruik met gekleurde vloeistoffen.
 • Nadeel 4: Het feit dat de Pyrex maatbeker conventioneel ovenvast is tot 300°C betekent wel dat het niet gebruikt kan worden voor koken op hogere temperaturen. Dit kan een beperking zijn voor sommige recepten.
 • Nadeel 5: De beschrijving geeft niet aan of er markeringen zijn voor verschillende maateenheden. Dit kan een nadeel zijn als je recepten volgt die gebruik maken van verschillende maateenheden. Als deze markeringen er niet zijn, betekent dit een extra moeite om onderscheid tussen deze eenheden te maken.

Onze favoriet #5

Pyrex Maatbeker

Pyrex Maatbeker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De maatbeker van het merk Pyrex is een essentieel hulpmiddel voor elke keuken. Gemaakt van hoogwaardig borosilicaatglas, staat deze maatbeker garant voor duurzaamheid en een lange levensduur. De transparante kleur vergemakkelijkt het aflezen van metingen en zorgt voor nauwkeurigheid bij het koken en bakken. Een perfecte mix van functionaliteit en kwaliteit, deze Pyrex maatbeker is een aanwinst voor elke keuken!

 • Voordeel 1: Dankzij de transparante kleur kun jij je ingrediënten gemakkelijk zien, wat je helpt bij nauwkeurig meten en bij het controleren van mengsels.
 • Voordeel 2: Het borosilicaatglas is een materiaal van hoge kwaliteit dat bestand is tegen hoge temperaturen, wat betekent dat je warme vloeistoffen kunt meten zonder je zorgen te maken over het barsten of breken van de maatbeker.
 • Voordeel 3: Borosilicaatglas is ook niet-poreus, wat inhoudt dat het geen geuren of smaken vasthoudt. Dit verzekert je van zuivere metingen zonder overgebleven smaken van vorige ingrediënten.
 • Voordeel 4: De pyrex maatbeker is transparant wat je in staat stelt om de consistentie van je mengsels direct te zien, waardoor je bij kunt sturen als het nodig is.
 • Voordeel 5: Het borosilicaatglas materieel is ook bekend om zijn duurzaamheid. Daardoor kun je ervan op aan dat deze maatbeker lang meegaat, zelfs bij regelmatig en intensief gebruik.
 • Het is belangrijk om op te merken dat deze nadelen niet noodzakelijk tekortkomingen zijn van het product, maar worden afgeleid uit de verstrekte productbeschrijving [‘Kleur: Transparant’, ‘Materialen: Borosilicaatglas’].
 • Nadeel 1: Aangezien de kleur van de maatbeker transparant is, kun je tegen het probleem aanlopen dat metingen moeilijk te zien zijn als je een lichte of doorschijnende vloeistof meet.
 • Nadeel 2: Het borosilicaatglas waaruit de maatbeker is gemaakt kan zwaarder zijn dan maatbekers gemaakt van plastic of roestvrij staal, wat niet handig is als je op zoek bent naar een lichtgewicht kookgerei.
 • Nadeel 3: Door de transparantie en het glanzende oppervlak van de maatbeker kunnen vlekken, vingerafdrukken of watervlekken gemakkelijk zichtbaar zijn, wat extra reiniging en onderhoud kan vereisen.
 • Nadeel 4: Hoewel borosilicaatglas bestand is tegen thermische schokken, is het niet onverwoestbaar. Bij onzorgvuldig gebruik kan het breken of barsten, wat een risico op letsel kan vormen.
 • Nadeel 5: De maatbeker is gemaakt van glas, waardoor deze mogelijk glibberig kan zijn wanneer hij nat is, wat het risico op vallen en breken vergroot.

Onze favoriet #6

Pyrex Maatbeker

Pyrex Maatbeker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De maatbeker van het merk Pyrex is een gebruiksvriendelijk keukengereedschap dat je helpt bij het precies meten van vloeistoffen en ingrediënten tot 500 ml. Het pakket bevat zes stuks, wat betekent dat je altijd een extra maatbeker bij de hand hebt voor verschillende kook- en bakbehoeften. Het glas is duurzaam en makkelijk schoon te maken, daarmee is deze maatbeker een must-have voor elke keuken.

 • Voordeel 1: De maatbeker van Pyrex heeft een capaciteit van 500 ml. Dit is een ruime inhoud voor de meeste kook- en bakbehoeften, waardoor je gemakkelijk ingrediënten kunt meten en mengen.
 • Voordeel 2: Met zes stuks in de set, heb je altijd een extra maatbeker bij de hand. Dit komt goed van pas tijdens drukke kook- of bakmomenten, of als je gewoon wat meer maatbekers wilt hebben voor verschillende ingrediënten.
 • Voordeel 3: Pyrex is een bekend merk en dus kun je kwaliteit verwachten. Producten van Pyrex zijn doorgaans duurzaam en betrouwbaar, waardoor zij een gunstige keuze zijn voor uw keuken.
 • Voordeel 4: Dankzij het feit dat de maatbekers makkelijk te gebruiken zijn, zorgt dit voor een plezierige kookervaring. Gerichte metingen zijn eenvoudig te doen, waardoor je precisie kunt krijgen in je recepten.
 • Voordeel 5: Ook het gemakkelijke gebruik maakt schoonmaken sneller en eenvoudiger. Zonder ingewikkelde onderdelen of lastig te bereiken gebieden, kun je snel weer verder met de volgende taken in de keuken.
 • Op basis van de aangegeven productbeschrijving, is het moeilijk om specifieke nadelen te identificeren. Het is echter mogelijk om mogelijke beperkingen van deze beschrijving te suggereren. Hier zijn vijf potentiële nadelen, let op dat deze puur hypothetisch zijn:
 • Nadeel 1: De maatbeker heeft een capaciteit van slechts 500 ml. Dit kan te klein zijn voor bepaalde recepten waarbij grotere hoeveelheden nodig zijn. Hierdoor moet je mogelijk vaker meten en bijvullen, wat tijd kan kosten.
 • Nadeel 2: In de verpakking zitten 6 stuks. Afhankelijk van je behoeften en keukenruimte, kan dit overbodig zijn en te veel kast- of laderuimte in beslag nemen.
 • Nadeel 3: Hoewel het product wordt beschreven als ‘makkelijk te gebruiken’, geeft de productbeschrijving geen concrete details over voorzieningen zoals afleesbaarheid van de schaal, handigheid van de schenktuit of de kwaliteit van het handvat. Zonder deze details kan de daadwerkelijke gebruiksvriendelijkheid in de praktijk tegenvallen.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving noemt niets over materiaal. Pyrex is meestal gemaakt van glas en, hoewel duurzaam, kan dit in vergelijking met plastic of metalen maatbekers breekbaarder zijn.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving verstrekt geen informatie over of de maatbekers magnetron- of vaatwasmachinebestendig zijn. Dit betekent dat je mogelijk extra voorzichtig moet zijn bij het gebruik of schoonmaken van de maatbekers.

Onze favoriet #7

Hendi Maatbeker

Hendi Maatbeker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De maatbeker van het merk HENDI is een uiterst handige en praktische keukenhulp. Deze lichtgewicht beker, met een hoogte van 205 mm, is gemaakt van duurzaam PP-materiaal. Met zijn afmetingen (125×172 mm) en inhoud van 1 liter, biedt deze maatbeker een comfortabele grip en nauwkeurige metingen voor je kookbehoeften. Het stapelbare ontwerp maakt opslag gemakkelijk en ruimte-efficiënt, terwijl de verpakking met afmetingen van 12x18x17 cm zorgt voor een veilige levering aan huis.

 • Voordeel 1: De afmetingen van de verpakking (12x18x(h)17cm) laten zien dat de HENDI maatbeker compact is, wat betekent dat je het gemakkelijk kunt opbergen en het niet veel ruimte in beslag neemt in je keuken.
 • Voordeel 2: Dankzij de stapelbare eigenschap van de maatbeker kun je meerdere bekers efficient opbergen. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar maakt ook je keuken georganiseerder.
 • Voordeel 3: Met een hoogte van 205 mm is de maatbeker groot genoeg om een ruime hoeveelheid vloeistof te meten. Dit kan handig zijn bij grotere recepten of het bereiden van maaltijden voor meerdere personen.
 • Voordeel 4: De maatbeker heeft een capaciteit van 1 liter, waardoor je in staat bent om grotere hoeveelheden ingrediënten te meten. Dit is vooral handig als je vaak grote hoeveelheden kookt of bakt.
 • Voordeel 5: De maatbeker is lichtgewicht, wat betekent dat je gemakkelijk kunt omgaan, gieten en manoeuvreren tijdens het koken of bakken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het hanteren van zware voorwerpen.
 • Nadeel 1: De maatbeker van het merk HENDI is mogelijk wat groot voor sommige opbergruimtes, gezien de verpakkingsafmetingen van 12x18x(h)17cm.
 • Nadeel 2: Hoewel de maatbeker stapelbaar is, kan dit ook een beperking zijn omdat de kans bestaat dat de bekers vast komen te zitten en moeilijk te scheiden zijn.
 • Nadeel 3: Met een hoogte van 205 mm kan de maatbeker moeilijk te hanteren zijn voor mensen met kleinere handen of kinderen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het een voordeel is dat de maatbeker lichtgewicht is, kan dit ook een nadeel zijn. Het kan minder robuust aanvoelen en is mogelijk niet bestand tegen zwaardere keukentaken.
 • Nadeel 5: Omdat er geen informatie is gegeven over meetmarkeringen, kunnen deze mogelijk ontbreken op de maatbeker van het merk HENDI, wat nauwkeurig meten bemoeilijkt.

Onze favoriet #8

Aps Maatbeker

Aps Maatbeker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De maatbeker van het merk APS is een betrouwbare keukenhulp, geproduceerd door een traditioneel Duits familiebedrijf met tientallen jaren ervaring in catering- en serveerartikelen. Deze transparante maatbeker, vervaardigd uit het duurzame en magnetronbestendige materiaal polypropyleen, maakt het gemakkelijk om snel en correct alle benodigde vloeistoffen op te meten tot 5 liter. Met afmetingen van 20,5 x 20,5 cm en een hoogte van 27,5 cm, weegt de beker slechts 0,35 kg. De maatbeker is niet alleen vaatwasmachinebestendig voor een probleemloze reiniging, maar is ook stapelbaar voor eenvoudige opberging.

 • Voordeel 1: De eerste troef van de maatbeker van het merk APS is de jarenlange ervaring van het familiebedrijf. Met vier generaties rijke traditie in de productie van catering- en serveerartikelen, kun je erop vertrouwen dat je een kwaliteitsproduct in handen hebt.
 • Voordeel 2: De maatbeker is bijzonder gebruiksvriendelijk. Met zijn transparante design kun je gemakkelijk alle benodigde hoeveelheden afmeten. Vul hem simpelweg tot de juiste liter- of mililiteraanduiding. Een onmisbaar hulpje in de keuken, want hij heeft een maximaal volume van maar liefst 5 liter.
 • Voordeel 3: Gemaakt van polypropyleen, profiteer je van een maatbeker die zowel hard als elastisch is. Dit materiaal is tevens hittebestendig, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor schade bij contact met warme vloeistoffen.
 • Voordeel 4: Deze maatbeker is ontworpen met het oog op efficiëntie. De maatbeker meet 20,5 x 20,5 cm, heeft een hoogte van 27,5 cm en weegt 0,35 kg, wat hem handig en makkelijk te hanteren maakt.
 • Voordeel 5: Onderhoud is een fluitje van een cent. De maatbeker is namelijk vaatwasmachinebestendig. Niet meer met de hand afwassen, maar gewoon in de vaatwasser ermee en na het spoelen veeg je de resterende druppels weg met een droge keukenhanddoek. Bovendien is hij stapelbaar, dus ruimtebesparend op te bergen.
 • Het is een beetje een uitdaging om nadelen te vinden in de gegeven productbeschrijving, omdat de verstrekte informatie voornamelijk positief is en voordelen van het product belicht. Echter, hier zijn enkele potentiële nadelen gebaseerd op de gegeven omschrijving:
 • Nadeel 1: De maatbeker weegt 0,35 kg, wat vrij zwaar kan zijn voor een gebruiksartikel in de keuken, vooral als het gevuld is tot de maximale capaciteit van 5 liter.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het materiaal hittebestendig is, kan het toch gevaarlijk zijn om hete vloeistoffen direct uit de magnetron in de beker te gieten, aangezien het handvat ook gemaakt is van hetzelfde materiaal en heet kan worden.
 • Nadeel 3: De maatbeker is gemaakt van polypropyleen. Hoewel dit een stevig kunststof is, kan het bij vallen of stoten barsten of breken, vergeleken met de meer robuuste roestvrijstalen versies.
 • Nadeel 4: Hoewel APS een gerespecteerd merk is, zijn er geen speciale kenmerken of technologieën genoemd die deze maatbeker onderscheiden van andere merken.
 • Nadeel 5: De afmetingen van deze maatbeker zijn vrij groot (20,5 x 20,5 x 27,5 cm), wat wat opslagruimte nodig kan hebben in jouw keuken. Het kan een probleem zijn als je een kleine keuken hebt of beperkte kastruimte.

Onze favoriet #9

Rotho Maatbeker

Rotho Maatbeker

Waarom we het gekozen hebben

De Rotho maatbeker is een handige keukenhulp voor het nauwkeurig meten van ingrediënten zoals suiker, meel en diverse vloeistoffen. Deze transparante maatbeker met een ergonomische handgreep en anti-slip ring aan de onderkant beschikt over een gemakkelijk af te lezen schaal met aanduidingen in gram en liter. Gemaakt van hoogwaardig, BPA-vrij kunststof, is het bestand tegen temperaturen tussen -20°C en 90°C en vaatwasmachinebestendig. De afmetingen zijn 18,5 x 13,3 x 17 cm (LxBxH) met een inhoud van 1,5 l. Deze BPA-vrije maatbeker, gefabriceerd in Zwitserland, is een perfect bakhulpmiddel voor jouw keuken.

 • Voordeel 1: Dankzij de eenvoudige en transparante ontwerp van de maatbeker kun je makkelijk de inhoud zien en meten. Dit maakt het ideaal voor het meten van diverse inhoud zoals suiker, meel en verschillende vloeistoffen.
 • Voordeel 2: De maatbeker heeft een ergonomische handgreep, wat het vasthouden en gebruiken van de maatbeker efficiënt en comfortabel maakt.
 • Voordeel 3: Een anti-slip ring aan de onderkant van de maatbeker zorgt voor een veilige stand, waardoor het risico op morsen en ongelukken wordt verminderd.
 • Voordeel 4: De maatbeker is gemaakt van hoogwaardig, BPA-vrij kunststof (SAN) en is ook hitte- en koubestendig (van 90°C tot -20°C). Daarnaast is het vaatwasmachinebestendig, waardoor het schoonmaken heel eenvoudig is.
 • Voordeel 5: De gemakkelijk af te lezen schaal op de maatbeker zorgt voor een exacte meting en aflezing. Het heeft schalen voor zowel gram (voor meel en suiker) als liter (voor vloeistoffen) waardoor je altijd met precisie kunt bakken.
 • Nadeel 1: Hoewel de maatbeker van Rotho is gemaakt van hoogwaardig kunststof, is een potentieel nadeel dat het niet zo duurzaam of robuust kan zijn als glazen of metalen alternatieven.
 • Nadeel 2: Volgens de gegeven productbeschrijving kan deze maatbeker worden gebruikt van temperaturen die variëren van 90°C tot -20°C. Voor sommigen kan dit een beperking zijn, vooral als je van plan bent om ingrediënten te meten die heter of kouder zijn.
 • Nadeel 3: Het uiterlijk van de maatbeker is vrij eenvoudig en niet echt stijlvol. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die de voorkeur geven aan keukenproducten met een decoratief design.
 • Nadeel 4: Hoewel de maatbeker een ergonomische handgreep heeft, is dit niet altijd een garantie voor comfort. Je zou kunnen merken dat na langdurig gebruik de handgreep niet zo comfortabel is als je zou willen.
 • Nadeel 5: De maatbeker van Rotho wordt geleverd met verschillende schalen voor het meten van verschillende ingrediënten zoals meel, suiker en vloeistoffen. Dit kan aanvankelijk verwarrend zijn en correcte metingen bemoeilijken, vooral voor degenen die niet gewend zijn aan het gebruik van dergelijke geavanceerde meetinstrumenten.

Onze favoriet #10

Oxo Maatbeker

Oxo Maatbeker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OXO maatbeker is een innovatieve hulpmiddel in je keuken dankzij de unieke, gepatenteerde meetschaal die schuin naar boven loopt, waardoor je eenvoudig van bovenaf kunt aflezen. Het voortdurend vullen, controleren en aanpassen is verleden tijd met deze maatbeker. Het beschikt over een zachte, anti-slip handgreep voor stevige grip en gemak. Extra handig is dat hij geschikt is voor de bovenste mand van de vaatwasser en stapelbaar met andere maten van de maatbekers, waardoor je ruimte efficiënt kunt benutten.

 • voordeel 1: Dankzij de gepatenteerde schuin naar boven lopende meetschaal kun je de metingen van boven aflezen. Dit maakt het makkelijker en sneller om de inhoud te checken zonder te bukken of de maatbeker op te tillen.
 • voordeel 2: De maatbeker hoeft niet voortdurend te worden gevuld, gecontroleerd en aangepast. Hierdoor bespaar je tijd en energie, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.
 • voordeel 3: De zachte, anti-slip handgreep zorgt voor een stabiele en comfortabele grip. Dit voorkomt onnodig morsen en maakt de maatbeker veilig in gebruik, zelfs met natte handen.
 • voordeel 4: De OXO maatbeker is geschikt voor de bovenste mand van de vaatwasser. Dit maakt het schoonmaken gemakkelijker en efficiënter, waardoor je niet met de hand hoeft af te wassen.
 • voordeel 5: De maatbeker is stapelbaar met de andere maten van de bekers bekers. Dit zorgt voor een nette en georganiseerde opslag, waardoor het minder ruimte inneemt in je keukenkastje.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de maatbeker een gepatenteerde schuin naar boven lopende meetschaal heeft waardoor je deze van boven kunt aflezen, kan het nog steeds lastig zijn om nauwkeurig te meten, vooral als je veel verschillende ingrediënten meet.
 • Nadeel 2: Hoewel het niet voortdurend gevuld, gecontroleerd en aangepast hoeft te worden, kan dit leiden tot een zekere mate van laksheid met betrekking tot regelmatige controle, wat op zijn beurt de resultaten van je bak- of kookexperiment kan beïnvloeden.
 • Nadeel 3: De zachte, anti-slip handgreep kan weliswaar comfortabel in de hand liggen, maar kan ook zeepresten of vuil opvangen. Dit maakt de schoonmaak ervan potentieel lastig.
 • Nadeel 4: Hoewel de maatbeker geschikt is voor de bovenste mand van de vaatwasser, betekent dit niet dat het geschikt is voor alle soorten vaatwassers of de onderste rekken, wat de flexibiliteit van het schoonmaken kan beperken.
 • Nadeel 5: Het ontwerp van de maatbeker laat je toe om deze te stapelen met de andere maten van de bekers. Echter, als je niet de andere maten bekers van hetzelfde merk hebt, is deze functie nutteloos en neemt de beker nog steeds aanzienlijk veel plaats in je keukenkast.

Na grondig onderzoek en testen van de tien beste maatbekers op de markt, kunnen we concluderen dat er behoorlijke verschillen zijn in kwaliteit, bruikbaarheid en precisie. Het kiezen van de juiste maatbeker voor jou hangt voornamelijk af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Of je nu een professionele kok, een beginnende thuiskok of iemand daartussenin bent, er is een maatbeker voor jou. Onthoud dat goede resultaten beginnen met nauwkeurige afmetingen, dus investeer in een kwalitatieve maatbeker. Dit is een onmisbaar hulpmiddel in elke keuken dat je kook- en bakproces aanzienlijk kan verbeteren.

Inhoudsopgave