a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Make Up Remover: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 make-up verwijderingsproducten volgens het nieuwste onderzoek, samengesteld om jou te helpen de beste keuze te maken.

Unser Favorit: L'Oréal Paris Make Up Remover

L'Oréal Paris Make Up Remover
★★★★★

Unser Favorit: L'Oréal Paris Make Up Remover

L'Oréal Paris Make Up Remover
★★★★★

Unser Favorit: Garnier Make Up Remover

Garnier Make Up Remover
★★★★★

Unser Favorit: Neutrogena Make Up Remover

Neutrogena Make Up Remover
★★★★★

Unser Favorit: Garnier Make Up Remover

Garnier Make Up Remover
★★★★★

Unser Favorit: Bloomsesame Make Up Remover

Bloomsesame Make Up Remover
★★★★★

Unser Favorit: Clinique Make Up Remover

Clinique Make Up Remover
★★★★★

Unser Favorit: Nivea Make Up Remover

Nivea Make Up Remover
★★★★★

Unser Favorit: Kinhwa Make Up Remover

Kinhwa Make Up Remover
★★★★★

Unser Favorit: Lophe Make Up Remover

Lophe Make Up Remover
★★★★★

Make-up is een wonderlijk product dat ons helpt onze gelaatstrekken te verbeteren en ons zelfvertrouwen een zetje te geven. Maar wanneer de dag voorbij is, ligt er nog een belangrijke taak in het verschiet – het verwijderen van de make-up. Het is absoluut noodzakelijk om je huid te bevrijden van alle cosmetica voordat je naar bed gaat, om een gezonde en stralende huid te behouden. Dat is waar make-up removers in beeld komen. Van micellaire wateren tot olie-infused doekjes, dit artikel onthult de 10 beste make-up remover producten die je vakkundig en zonder veel moeite zullen helpen bij het schoonmaken van je gezicht. Lees verder om te zien welke producten als beste uit onze nieuwste test zijn gekomen.

Een make-up remover is een speciaal ontwikkeld product dat wordt gebruikt om make-up van je gezicht te verwijderen. Afhankelijk van de formule kan het ook onzuiverheden en overtollige olie van de huid verwijderen. Het kan in verschillende vormen voorkomen, zoals vloeibare oplossingen, crèmes, mousses, doekjes of zelfs oliën, en sommige types kunnen specifiek gericht zijn op het verwijderen van waterproof make-up. Het is een onmisbaar hulpmiddel om je huid schoon en gezond te houden, omdat het regelmatig verwijderen van make-up kan helpen om verstopte poriën en huidproblemen zoals acne te voorkomen.

Check Uit

Onze favoriet #1

L'Oréal Paris Make Up Remover

L'Oréal Paris Make Up Remover

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

L’Oréal Paris Make Up Remover is een buitengewoon milde oogmake-up remover, perfect voor gevoelige ogen. Het produceert een grondige, maar zachte reiniging dankzij de 2-fasewerking; de lichtblauwe fase fungeert als een hydraterende behandeling die een verfrissend gevoel geeft, terwijl de diepblauwe fase met zachte oliën hardnekkige, waterdichte en langdurige make-up grondig wegneemt. Het heeft de toegevoegde bonus dat het niet vettig is, waardoor het ook geschikt is voor contactlensdragers/-binnen.

 • Voordeel 1: De L’Oréal Paris Make Up Remover is bijzonder mild. Dit betekent dat het zelfs ideaal is voor mensen met gevoelige ogen. Je hoeft je geen zorgen te maken over irritaties of ongemak.
 • Voordeel 2: Dankzij de 2-fasewerking biedt deze make-up remover een grondige maar zachte reiniging. Dit zorgt voor een efficiënte verwijdering van alle make-up zonder je huid te belasten.
 • Voordeel 3: De lichtblauwe fase van de remover werkt als een hydraterende verzorging. Dit geeft je een verkwikkend fris gevoel nadat je de make-up hebt verwijderd. Het is dus meer dan alleen een make-up remover; het helpt ook om je huid te hydrateren.
 • Voordeel 4: De diepblauwe fase bevat zachte oliën die grondig speciale, waterdichte en langdurige make-up verwijderen. Dus zelfs de meest hardnekkige make-up is geen probleem voor deze remover.
 • Voordeel 5: Het product is niet vettig en daarmee geschikt voor mensen die contactlenzen dragen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het een olieachtig laagje achterlaat dat je lenzen zou kunnen beïnvloeden.
 • Op basis van de informatie uit de productbeschrijving, kan het lastig zijn om verschillende nadelen vast te stellen, omdat de beschrijving alleen positieve aspecten noemt. Echter, er kunnen mogelijke problemen zijn die, hoewel niet expliciet vermeld, zouden kunnen ontstaan na gebruik van het product. Hier zijn vijf mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: De Make Up Remover van L’Oréal Paris is specifiek aangeprezen als een oogmake-up remover. Dit betekent dat je wellicht nog een apart product nodig zou kunnen hebben voor de rest van je gezicht, wat niet optimaal is als je naar een efficiënt reinigingsproces streeft.
 • Nadeel 2: Hoewel de beschrijving vermeldt dat de make-up remover niet vettig is, is er toch een fase met olie betrokken. Dit kan nog steeds een probleem vormen voor diegenen met een reeds vette huid of mensen die gevoelig reageren op olie-basis huidverzorgingsproducten.
 • Nadeel 3: De tweefasenwerking vraagt om extra zorg bij het gebruik, aangezien je ervoor moet zorgen dat je de flessen goed schudt om beide fasen te mengen voor je het aanbrengt. Dit kan als een onnodige extra stap worden ervaren.
 • Nadeel 4: De specifieke blauwe kleuren van de fasen in het product kunnen voor sommigen niet prettig zijn vanwege esthetische redenen. Niet iedereen is fan van felgekleurde huidverzorgingsproducten.
 • Nadeel 5: Hoewel het als ideaal voor gevoelige ogen wordt omschreven, betekent dit niet dat iedereen met gevoelige ogen geen reactie zal hebben. Reacties kunnen sterk variëren van persoon tot persoon, dus er bestaat altijd het risico van een ongewenste reactie.

Onze favoriet #2

L'Oréal Paris Make Up Remover

L'Oréal Paris Make Up Remover

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

L’Oréal Paris Make Up Remover is jouw go-to product voor het uiterst effectief verwijderen van zelfs waterproof make-up. Het is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid en biedt een zachte, irritatievrije reiniging. Bovendien laat het geen olieachtig laagje achter, zodat je huid schoon en fris aanvoelt.

 • Voordeel 1: De make-up remover van L’Oréal Paris kan zelfs de meest hardnekkige, waterproof make-up verwijderen. Geen mascara, foundation of lipstick is te sterk voor dit product.
 • Voordeel 2: Het is een uitzonderlijk zachte make-up remover die prima geschikt is voor de gevoelige huid. Je hoeft je geen zorgen te maken over irritatie of roodheid na het gebruik.
 • Voordeel 3: Een van de grootste voordelen is dat het geen vettig laagje achterlaat. Hierdoor voelt je huid fris en schoon aan, zonder enig plakkerig of vettig gevoel.
 • Voordeel 4: Door het niet-vettige aspect van de remover, is het ook ideaal als je onmiddellijk na het verwijderen van je make-up je huidverzorgingsroutine wilt voortzetten. Je huid is klaar voor de volgende stap, zonder dat je een extra reinigingsstap hoeft toe te voegen.
 • Voordeel 5: Dankzij de doeltreffendheid van dit product kan je mogelijk minder tijd doorbrengen met het verwijderen van make-up. Dit kan een hoop tijd schelen, vooral na een lange dag wanneer je gewoon naar bed wilt.
 • Op basis van de gespecificeerde productbeschrijving is het moeilijk om vijf nadelen te identificeren aangezien de verstrekte informatie voornamelijk de voordelen van het product benadrukt. Hieronder staan echter enkele mogelijke nadelen die opgemerkt kunnen worden:
 • Nadeel 1: Hoewel het product aangeeft dat het geschikt is voor de gevoelige huid, kan dit niet gelden voor alle huidtypes. Bepaalde mensen kunnen nog steeds allergische reacties of irritaties ervaren na het gebruik van het product.
 • Nadeel 2: Het verwijdert waterproof make-up, maar het is niet duidelijk hoe effectief het is bij het verwijderen van niet-waterproof make-up. Het kan zijn dat het minder efficiënt is bij het verwijderen van reguliere make-up.
 • Nadeel 3: Het product laat geen vet laagje achter, maar er wordt niet vermeld of het de huid hydrateert. Droogheid van de huid zou een probleem kunnen zijn na het gebruik van deze make-up remover.
 • Nadeel 4: Er zijn geen vermeldingen over de ingrediënten in de productbeschrijving. Gebruikers met specifieke allergieën kunnen een probleem ervaren zonder deze informatie.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt niet of het dierproefvrij is. Voor degenen die diervriendelijke producten prefereren, kan dit een invloed hebben op hun koopbeslissing.

Onze favoriet #3

Garnier Make Up Remover

Garnier Make Up Remover

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Garnier Make Up Remover is een milde gezichtsreiniger die speciaal ontworpen is om make-up effectief te verwijderen zonder veel wrijven en irritatie. Het reinigt en verzacht de gevoelige huid in één beweging. Deze make-up remover bevat geen parfum en ethylalcohol, wat het een uitstekende keuze maakt voor iedereen die vatbaar is voor huidirritaties. Bovendien droogt Garnier Make Up Remover je huid niet uit dankzij het hydraterende effect. Dus, vertrouw op deze make-up remover voor een zachte en gehydrateerde huid na elk gebruik.

 • Voordeel 1: De Neutrogena Curcuma Clear Make-up Remover gebruikt miceltechnologie om zelfs waterproof make-up effectief te verwijderen. Dit betekent dat je make-up gemakkelijk verwijderd wordt, zonder hard te moeten schrobben en je huid te irriteren.
 • Voordeel 2: Deze make-up remover behoudt het vochtgehalte van de huid terwijl het vuil en make-up verwijdert. Dit betekent dat je huid niet uitdroogt na het reinigen, wat vaak het geval is bij andere make-up removers.
 • Voordeel 3: Omdat het olievrij is, laat het geen resten achter op de huid. Dit maakt het perfect voor mensen die worstelen met een vette huid of die zich zorgen maken over het verstoppen van hun poriën.
 • Voordeel 4: Deze make-up remover bevat huidvriendelijke kurkuma en is met name geschikt voor gevoelige en onzuivere huidtypes. Het heeft een kalmerend effect, wat geweldig is voor gestreste huid die vatbaar is voor puistjes.
 • Voordeel 5: Het product is oftalmologisch getest. Dat betekent dat het veilig is voor je ogen en geen vlekken achterlaat, perfect voor het verwijderen van oogmake-up zonder irritatie.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden op basis van een positief geschreven productomschrijving. Echter, hier zijn enkele mogelijke nadelen, gebaseerd op interpretaties en mogelijke gebruikerservaringen:
 • Nadeel 1: Hoewel de Neutrogena make-up remover beweert geen resten achter te laten op de huid, kan dit niet altijd het geval zijn voor iedereen. Sommige gebruikers kunnen nog wat product of zelfs make-up op hun huid voelen.
 • Nadeel 2: Het is geschikt voor de gevoelige, onzuivere, gecombineerde en droge huid, maar de effectiviteit kan variëren van huidtype tot huidtype. Niet iedereen kan dezelfde resultaten ervaren, vooral als je een extreem droge of vette huid hebt.
 • Nadeel 3: Hoewel de remover miceltechnologie gebruikt om waterproof make-up te verwijderen, kan dit niet altijd effectief zijn voor alle soorten waterproof make-up.
 • Nadeel 4: De make-up remover is geformuleerd met kurkuma, wat een kalmerend effect heeft op de huid. Hoewel dit over het algemeen een voordeel is, kunnen sommige gebruikers een allergische reactie hebben op dit ingrediënt.
 • Nadeel 5: Terwijl de beschrijving vermeldt dat de remover ‘oftalmologisch getest’ is, laat dit niet zien of het veilig is voor mensen die contactlenzen dragen. Het kan een irritatie veroorzaken als het in de ogen komt.

Onze favoriet #4

Neutrogena Make Up Remover

Neutrogena Make Up Remover

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Neutrogena Curcuma Clear Make-up 3-in-1 reinigingsgel is jouw alles-in-een oplossing voor het verwijderen van zelfs de meest hardnekkige waterproof make-up, terwijl je huid haar natuurlijke vochtgehalte behoudt. Deze kalmerende, olievrije formule, rijk aan huidvriendelijke kurkuma, is ideaal voor de gevoelige, onzuivere of gecombineerde huid en laat geen resten achter. Het gaat nog een stap verder door ook verzachtend te werken op gestreste huid die vatbaar is voor puistjes. Oftalmologisch getest, deze make-up remover gel laat geen vlekken achter en verstopt je poriën niet, waardoor je huid fris, schoon en klaar is voor de volgende stap in jouw huidverzorgingsroutine.

 • Voordeel 1: De Neutrogena Curcuma Clear Make-up Remover gebruikt miceltechnologie om zelfs waterproof make-up effectief te verwijderen. Dit betekent dat je make-up gemakkelijk verwijderd wordt, zonder hard te moeten schrobben en je huid te irriteren.
 • Voordeel 2: Deze make-up remover behoudt het vochtgehalte van de huid terwijl het vuil en make-up verwijdert. Dit betekent dat je huid niet uitdroogt na het reinigen, wat vaak het geval is bij andere make-up removers.
 • Voordeel 3: Omdat het olievrij is, laat het geen resten achter op de huid. Dit maakt het perfect voor mensen die worstelen met een vette huid of die zich zorgen maken over het verstoppen van hun poriën.
 • Voordeel 4: Deze make-up remover bevat huidvriendelijke kurkuma en is met name geschikt voor gevoelige en onzuivere huidtypes. Het heeft een kalmerend effect, wat geweldig is voor gestreste huid die vatbaar is voor puistjes.
 • Voordeel 5: Het product is oftalmologisch getest. Dat betekent dat het veilig is voor je ogen en geen vlekken achterlaat, perfect voor het verwijderen van oogmake-up zonder irritatie.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden op basis van een positief geschreven productomschrijving. Echter, hier zijn enkele mogelijke nadelen, gebaseerd op interpretaties en mogelijke gebruikerservaringen:
 • Nadeel 1: Hoewel de Neutrogena make-up remover beweert geen resten achter te laten op de huid, kan dit niet altijd het geval zijn voor iedereen. Sommige gebruikers kunnen nog wat product of zelfs make-up op hun huid voelen.
 • Nadeel 2: Het is geschikt voor de gevoelige, onzuivere, gecombineerde en droge huid, maar de effectiviteit kan variëren van huidtype tot huidtype. Niet iedereen kan dezelfde resultaten ervaren, vooral als je een extreem droge of vette huid hebt.
 • Nadeel 3: Hoewel de remover miceltechnologie gebruikt om waterproof make-up te verwijderen, kan dit niet altijd effectief zijn voor alle soorten waterproof make-up.
 • Nadeel 4: De make-up remover is geformuleerd met kurkuma, wat een kalmerend effect heeft op de huid. Hoewel dit over het algemeen een voordeel is, kunnen sommige gebruikers een allergische reactie hebben op dit ingrediënt.
 • Nadeel 5: Terwijl de beschrijving vermeldt dat de remover ‘oftalmologisch getest’ is, laat dit niet zien of het veilig is voor mensen die contactlenzen dragen. Het kan een irritatie veroorzaken als het in de ogen komt.

Onze favoriet #5

Garnier Make Up Remover

Garnier Make Up Remover

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Garnier Make Up Remover is een zachte reiniger speciaal ontwikkeld voor zelfs de gevoeligste ogen. Verrijkt met druivenextract, verwijdert deze make-up remover effectief zelfs waterdichte make-up. De verfrissende formule met korenbloemenextract laat een aangenaam en rustgevend gevoel achter op de huid. Bovendien is de make-up remover getest door oogartsen, wat het zelfs geschikt maakt voor contactlenzendragers. Met een leveringsomvang van 1 x 125ml, biedt deze lotion een zachte maar effectieve reinigingsoplossing voor je ogen.

 • Voordeel 1: De Make Up Remover van Garnier is zacht voor je ogen. Dankzij de formule met druivenextract kan het zelfs door mensen met gevoelige ogen worden gebruikt.
 • Voordeel 2: Dit product is zeer effectief in het verwijderen van make-up, zelfs als je waterdichte make-up gebruikt. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat al je make-up aan het einde van de dag effectief wordt verwijderd.
 • Voordeel 3: De Garnier Make Up Remover heeft een verfrissende formule met korenbloemenextract. Na gebruik zal je huid een aangenaam en rustgevend gevoel hebben.
 • Voordeel 4: Deze make-up remover is getest door oogartsen. Als je lenzen draagt, hoef je je geen zorgen te maken over de compatibiliteit met dit product. Het is veilig te gebruiken voor contactlenzendragers.
 • Voordeel 5: De verpakking van de Make Up Remover van Garnier bevat 125ml aan product. Dit betekent dat je genoeg product hebt voor meerdere toepassingen, waardoor je langer kan doen met één aankoop.
 • Na het doornemen van de productbeschrijving van de Garnier Make Up Remover, zie ik de volgende mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: De oogmake-up remover is vanwege zijn zachte formule met druivenextract misschien niet krachtig genoeg om zware of hardnekkige make-up effectief te verwijderen.
 • Nadeel 2: Het product claimt zelfs waterdichte make-up te verwijderen, maar dit is niet altijd het geval met alle make-up removers. Het kan zijn dat je meer product moet gebruiken of meerdere keren moet aanbrengen voor volledige verwijdering.
 • Nadeel 3: De verfrissende formule met korenbloemextract laat misschien een aangenaam en rustgevend gevoel op de huid achter, maar mensen met allergieën voor bloemenextracten kunnen negatieve reacties ervaren.
 • Nadeel 4: Hoewel de make-up remover is getest door oogartsen, betekent dit niet dat het voor iedereen geschikt is, vooral voor mensen met buitengewoon gevoelige ogen of huid.
 • Nadeel 5: De levering omvat slechts 1 x 125ml make-up lotion, wat relatief snel op kan raken als je dagelijks veel make-up gebruikt. Dit kan ertoe leiden dat je vaker eerder dan gewenst nieuwe flessen moet kopen.

Onze favoriet #6

Bloomsesame Make Up Remover

Bloomsesame Make Up Remover

Waarom we het gekozen hebben

De BloomSesame Make Up Remover is een set van 12 microfiber doeken (5×5 inch/grijs) speciaal ontworpen voor het verwijderen van make-up. Deze zachte, comfortabele doeken zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig, hypoallergeen microfiber materiaal (80% polyester en 20% polyamide), ideaal voor de gevoelige huid. Ze zijn multifunctioneel en krachtig genoeg om foundation, lippenstift, oogschaduw, glitter, zonnebrandcrème, waterdichte make-up, gezichtsvuil, olie, vet en dode huid te verwijderen, allemaal zonder het gebruik van chemicaliën. Je kunt ze eenvoudig gebruiken met warm water, of combineren met je favoriete gezichtsreiniger en make-upremover. Daarnaast zijn ze machinewasbaar, bleekwater- en onthardingsvrij. Duurzaamheid staat centraal bij BloomSesame, de doeken hebben versterkte randen tegen rafelen, zijn herbruikbaar, onderhoudsvriendelijk en onderhoudsarm.

 • Voordeel 1: De BloomSesame make-up remover doeken zijn gemaakt van hoogwaardig microfiber materiaal. Dit zorgt ervoor dat ze zacht aanvoelen op je huid en ideaal zijn voor mensen met een gevoelige huid.
 • Voordeel 2: Deze doeken zijn multifunctioneel. Ze helpen je bij het verwijderen van een scala aan make-upproducten – van foundation tot lipstick, maar ook gezichtsvuil, olie, vet en zelfs dode huid.
 • Voordeel 3: BloomSesame make-up remover doeken zijn eenvoudig te gebruiken. Je kunt ze gewoon met warm water of je favoriete gezichtsreiniger en make-up remover gebruiken. Ze zijn ook geschikt voor machinewas, waardoor ze makkelijk schoon te houden zijn.
 • Voordeel 4: Deze doeken zijn herbruikbaar en duurzaam dankzij de versterkte randen die ontrafelen voorkomen. Dit maakt ze niet alleen een milieuvriendelijke keuze maar ook een langdurige investering in je huidverzorgingsroutine.
 • Voordeel 5: De BloomSesame make-up remover doeken komen in een ruime verpakking van 12 stuks. Dit betekent dat je altijd een schone doek bij de hand hebt, zelfs als de rest in de was zit.
 • Nadeel 1: De grootte van de doeken is mogelijk te klein voor sommige gebruikers. Met een formaat van slechts 5×5 inch/13×13 cm, moet je misschien meerdere doeken gebruiken voor het volledig verwijderen van make-up, wat meer was kan betekenen.
 • Nadeel 2: Hoewel ze hypoallergeen zijn en geweldig voor de gevoelige huid, is er een kans dat het microfiber materiaal niet voor iedereen comfortabel of geschikt is. Dit kan persoonlijk variëren afhankelijk van je huidtype en sensibiliteit.
 • Nadeel 3: Het product stelt dat je make-up kunt verwijderen zonder chemicaliën, maar dat hangt af van of je de doeken alleen met water gebruikt. Als je ervoor kiest om ze met een gezichtsreiniger of make-up remover te gebruiken, voeg je potentieel chemicaliën toe aan het proces.
 • Nadeel 4: Ondanks dat ze machinewasbaar zijn, wordt er specifiek vermeld dat je geen bleekmiddel of wasverzachter mag gebruiken. Dit kan beperkend zijn als dat producten zijn die je normaal gesproken in je wasroutine zou gebruiken.
 • Nadeel 5: Hoewel er wordt gesteld dat de doeken herbruikbaar en duurzaam zijn, wordt er geen specifieke levensduur van de doeken genoemd. Dit betekent dat je geen exact idee hebt hoe lang ze effectief zullen zijn voordat ze vervangen moeten worden.

Onze favoriet #7

Clinique Make Up Remover

Clinique Make Up Remover

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Make Up Remover van Clinique is een supergrondige en zachte make-up remover die zelfs waterdichte make-up moeiteloos verwijdert zonder je huid te belasten. Het zorgt voor een snelle en effectieve reiniging van je ogen en lippen terwijl extracten van kamille je huid kalmeren. Deze make-up remover ruikt aangenaam en geeft een heerlijk fris gevoel. Dankzij de zacht ontwikkelde formule is het bijzonder geschikt voor gevoelige ogen en contactlensdragers, waardoor het verwijderen van make-up een naadloze ervaring wordt.

 • Voordeel 1: De Clinique Make Up Remover is supergrondig en zacht, wat betekent dat het niet alleen je make-up effectief verwijdert, maar ook je huid respecteert en verzorgt.
  Voordeel 2: Je kunt vertrouwen op dit product om zelfs waterdichte make-up te verwijderen, een taak waar veel andere merken moeite mee hebben, zonder je huid te belasten.
  Voordeel 3: Deze make-up remover bevat extracten van kamille om je huid te kalmeren terwijl je reinigt, zodat je huid fris en onbelast blijft.
  Voordeel 4: Aangenaam ruikende geurstoffen zijn toegevoegd om te verlevendigen en een fris gevoel achter te laten, wat je reinigingsroutine een plezieriger ervaring maakt.
  Voordeel 5: Het is bijzonder geschikt voor gevoelige ogen en contactlensdragers dankzij de zacht ontwikkelde formule, wat betekent dat bijna iedereen dit product veilig kan gebruiken, ongeacht hun huidtype of het al dan niet dragen van lenzen.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden op basis van een positieve productbeschrijving. Desondanks heb ik mijn best gedaan om mogelijke nadelen te vinden in de gegeven beschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel de make-up remover grondig zegt te zijn, moet je wellicht toch meerdere keren over je huid heen om alle make-up te verwijderen.
  Nadeel 2: Voor mensen die gevoelig zijn voor geuren kan de ‘aangenaam ruikende geurstof’ misschien te sterk zijn en irritatie veroorzaken.
  Nadeel 3: De formule bevat extracten van kamille. Hoewel kamille bekend staat om zijn kalmerende effecten, kan het voor sommige mensen een allergische reactie veroorzaken.
  Nadeel 4: Hoewel het product beweert geschikt te zijn voor personen met gevoelige ogen en contactlensdragers, kunnen de ingrediënten toch irritatie veroorzaken bij zeer gevoelige ogen.
  Nadeel 5: Hoewel het feit dat de make-up remover waterdichte make-up kan verwijderen een pluspunt is, kan dit impliceren dat de formule mogelijk te agressief is voor mensen met zeer gevoelige huid.

Onze favoriet #8

Nivea Make Up Remover

Nivea Make Up Remover

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NIVEA Make Up Remover is een multifunctioneel verzorgingsproduct speciaal ontworpen voor het verwijderen van make-up en onzuiverheden van je gezicht, ogen en lippen. Het product bevat micellen die als een magneet werken om vuil, pigment en resten op te vangen. Naast reiniging, zorgt het voor een zachte en kalmerende behandeling van je huid. Deze make-up remover is vrij van parfum, kleurstoffen en parabenen, waardoor het zeer geschikt is voor gevoelige huid types. Je gebruikt het door met een katoenen bolletje in cirkelvormige bewegingen van onder naar boven over je gezicht te wrijven. Na gebruik hoef je je gezicht niet af te spoelen. De verpakking bevat 400 ml van dit micellair water, dat je huid helpt ademen en bijdraagt aan een schone en zachte huid.

 • Voordeel 1: Doeltreffendheid – Dankzij de micellen in de make-up remover van NIVEA worden onzuiverheden, pigmenten, vuildeeltjes en resten als het ware als een magneet opgenomen. Dit zorgt voor een grondige reiniging van je huid.
 • Voordeel 2: 3-in-1 formule – De make-up remover is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor het reinigen van je gezicht, ogen en lippen. Daarnaast biedt het ook nog een zachte en effectieve huidreiniging en kalmeert het je huid.
 • Voordeel 3: Vriendelijk voor gevoelige huid – Dit product bevat geen parfum, kleurstoffen en parabenen, waardoor het perfect is voor het verwijderen en reinigen van de gevoelige huid, zonder te wrijven of af te spoelen.
 • Voordeel 4: Schoonheidstips – Voor een schone en zachte huid wordt aangeraden dit micellair water te gebruiken en cirkelvormige bewegingen van onder naar boven met het katoen uit te voeren. Zo haal je het maximale uit dit product.
 • Voordeel 5: Grote inhoud – Met de verpakking van 400 ml heb je voldoende product om langere tijd te genieten van de grondige reiniging en verzorgende werking van deze make-up remover.
 • Nadeel 1: Hoewel de NIVEA make-up remover je gezicht goed schoonmaakt, kan het feit dat het micellen bevat problematisch zijn voor sommige mensen. Micellen hebben de neiging te werken als een magneet voor onzuiverheden, maar bij mensen met een zeer gevoelige huid kan dit leiden tot uitdroging of irritatie.
 • Nadeel 2: De 3-in-1 formule lijkt een ideale oplossing voor reiniging, maar in werkelijkheid kan het ondoeltreffend zijn voor specifieke problemen. Aangezien het product bedoeld is om zowel oog-, gezicht- als lippenmake-up te verwijderen, is het mogelijk niet sterk genoeg voor zware of watervaste make-up.
 • Nadeel 3: Hoewel het product parfumvrij, kleurstofvrij en parabenenvrij is, wordt er niet vermeld of er andere potentieel schadelijke ingrediënten in zitten. Dit kan een probleem zijn voor mensen die graag volledig natuurlijke of biologische producten gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel het verwijderen van make-up zonder wrijven of spoelen een pluspunt lijkt, kan het gebruik van deze remover toch enige wrijving vereisen om al het vuil en de make-up volledig te verwijderen. Dit kan in strijd zijn met de bewering en kan ook extra irritatie veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid.
 • Nadeel 5: Tot slot, zelfs met de verpakking die 400ml bevat, kan de inhoud sneller opraken dan je verwacht, vooral als je dagelijks veel make-up gebruikt. Dit zou kunnen betekenen dat je het product vaker moet kopen, wat op lange termijn onhandig of duur kan worden.

Onze favoriet #9

Kinhwa Make Up Remover

Kinhwa Make Up Remover

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KinHwa Make Up Remover is een zachte en huidvriendelijke oplossing voor het verwijderen van gezichts- en oogmake-up. Gemaakt van een mix van bamboe, polyester en polyamide, is deze remover-pads geschikt voor alle huidtypes en beschadigt deze de huid niet. Of je nu oogschaduw, mascara, lippenstift, foundation of zonnebrandcrème wilt verwijderen, met enkel wat make-up remover of warm water kan je moeiteloos je huid grondig reinigen. Bovendien zijn deze pads wasbaar en herbruikbaar, ideaal als je probeert afval te verminderen en een milieubewustere levensstijl na te streven. Ze worden zelfs geleverd met een handige net-waszak, waardoor ze gemakkelijk te reinigen en perfect voor op reis zijn. Voor beste resultaten, was de pads op een zachte cyclus met warm water en droog ze op een lage temperatuur, zonder gebruik van wasverzachter, chloorbleekmiddel of droger.

 • Voordeel 1: De KinHwa make-up remover pads zijn zacht en huidvriendelijk. Ze zijn gemaakt van bamboe, polyester en polyamide wat zorgt voor een comfortabele en huidvriendelijke ervaring. Ze zijn geschikt voor alle huidtypes, of je nu een droge of vette huid hebt en kunnen veilig rond je ogen en lippen gebruikt worden.
 • Voordeel 2: De KinHwa make-up remover pads hebben een uitstekende reinigingskracht. Met make-up remover of met warm water kan je moeiteloos de meeste make-up verwijderen. Hiermee veeg je eenvoudig gezichts- en oogmake-up zoals oogschaduw, mascara, lippenstift, maar ook foundation, maskers en zonnebrandcrème grondig van je huid.
 • Voordeel 3: Het gebruik van de KinHwa make-up remover pads is een milieubewuste keuze. Ze zijn namelijk herbruikbaar en wasbaar. Dus als je jouw afval wilt verminderen en een bewuste consument wilt zijn, zijn deze duurzame pads een uitstekende keuze.
 • Voordeel 4: De KinHwa make-up remover pads komen met een extra handige wasbare net-waszak. Deze waszak kan je eenmaal per week in de wasmachine gooien. Het is gemakkelijk op te bergen en te reinigen, en bovendien erg handig voor als je gaat reizen of op zakenreis gaat.
 • Voordeel 5: De KinHwa make-up remover pads zijn makkelijk te wassen. Ze kunnen met warm water (onder 60 graden) gewassen worden in een zachte cyclus en op lage temperatuur gedroogd worden. Om de beste resultaten te krijgen wordt het aangeraden om geen wasverzachter, chloorbleekmiddel of droger te gebruiken. Voor het eerste gebruik is het bovendien aangeraden om ze in schoon water te wassen.
 • Nadeel 1: Hoewel de KinHwa make-up remover pads zacht en huidvriendelijk zijn, is het mogelijk dat je huid gevoelig reageert op de materialen waaruit de pads zijn gemaakt. Ze bestaan namelijk uit 20% bamboe, 35% polyester en 45% polyamide, en elk huidtype kan anders reageren op deze materialen.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving stelt dat de pads de meeste make-up moeiteloos kunnen verwijderen. Dit suggereert echter dat ze mogelijk niet alle make-up volledig verwijderen, wat kan resulteren in resterende make-upresten op je huid.
 • Nadeel 3: Ondanks dat deze make-uppads milieuvriendelijk en herbruikbaar zijn, vereisen ze regelmatig wassen. Dit kan voor sommige mensen als lastig worden ervaren, omdat je ze niet direct na gebruik kunt weggooien, maar ze moet reinigen en bewaren voor toekomstig gebruik.
 • Nadeel 4: De pads worden geleverd met een wasbare net-waszak die in de wasmachine gewassen kan worden. Echter, dit betekent dat je toegang moet hebben tot een wasmachine. Dit kan onpraktisch zijn voor mensen die bijvoorbeeld op reis zijn of geen directe toegang hebben tot een wasmachine.
 • Nadeel 5: De wasinstructies voor deze make-uppads zijn vrij specifiek. Ze moeten gewassen worden met warm water in een zachte cyclus en gedroogd op lage temperatuur. Ook mogen er geen wasverzachter, chloorbleekmiddel of droger worden gebruikt. Deze specifieke wasinstructies kunnen sommige gebruikers afschrikken die op zoek zijn naar een meer onderhoudsvriendelijke optie.

Onze favoriet #10

Lophe Make Up Remover

Lophe Make Up Remover

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De LOPHE Make-Up Remover pads zijn huidvriendelijke, herbruikbare pads gemaakt van hoogwaardig, zacht materiaal. Ze zijn perfect voor grondige reiniging van je huid zonder deze te beschadigen. Met deze pads kun je niet alleen make-up verwijderen, maar ook schoonheidsmaskers afnemen en crèmes en tonics aanbrengen. Ze zijn geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid, en zijn zelfs zacht genoeg voor gebruik op de babyhuid. Even bevochtigen met warm water en zachtjes afvegen voor een effectieve reiniging. Voor nog betere resultaten kun je een make-up remover gebruiken. Ze zijn niet alleen perfect voor thuis, maar ook voor reizen of zakenreizen dankzij hun draagbaarheid. Bovendien zijn ze wasbaar en herbruikbaar, waardoor ze een duurzaam alternatief zijn voor wegwerpkatoen en helpen bij het beschermen van het milieu.

 • Voordeel 1: De make-up remover pads zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat niet alleen zorgt voor zachtheid en comfort voor je huid, maar ook grondig reinigt zonder schade aan te brengen. Je kunt ze zelfs gebruiken om schoonheidsmaskers te verwijderen of crèmes en tonics aan te brengen.
 • Voordeel 2: Het gebruiksgemak van deze pads kan je schoonheidsroutine aanzienlijk versnellen. Je hoeft alleen maar warm water toe te voegen en zachtjes je gezicht en ogen af te vegen. Het is zelfs beter om een make-up remover te gebruiken voor optimale resultaten.
 • Voordeel 3: Dankzij hun draagbaarheid zijn deze make-up remover pads ideaal voor onderweg. Of je nu op reis bent of op een zakenreis, je kunt gemakkelijk je make-up verwijderen, waar je ook bent.
 • Voordeel 4: Vanuit milieuvriendelijk oogpunt zijn deze make-up remover pads herbruikbaar. Ze kunnen eenvoudig gewassen en opnieuw gebruikt worden, wat een geweldig alternatief is voor wegwerpkatoen. Hierdoor vermindert je niet alleen je dagelijkse uitgaven, maar draag je ook bij aan de bescherming van het milieu.
 • Voordeel 5: Ongeacht je huidtype, deze make-up remover pads zijn geschikt voor iedereen. Ze zijn zeer zacht en kunnen zonder irritatie worden gebruikt, zelfs op de meest gevoelige huid zoals die van baby’s of rond de ogen.
 • Nadeel 1: De pads moeten voor gebruik bevochtigd worden. Dit kan extra tijd in beslag nemen en is niet altijd even praktisch, vooral als je onderweg bent.
 • Nadeel 2: Hoewel aangegeven wordt dat de pads gemakkelijk schoon te maken en herbruikbaar zijn, is het vereist dat je deze handmatig wast of in de wasmachine doet. Afhankelijk van jouw lifestyle kan dit als extra belastend worden ervaren.
 • Nadeel 3: Er wordt aangeraden om een make-up remover te gebruiken voor betere resultaten. Dit betekent dat de pads op zichzelf niet voldoende zijn om alle make-up te verwijderen, wat kan leiden tot extra kosten en moeite.
 • Nadeel 4: Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat de pads geschikt zijn voor alle huidtypes, kunnen individuele huidreacties variëren. Het is dus mogelijk dat sommige gebruikers toch irritatie ervaren of dat de pads niet comfortabel aanvoelen op hun huid.
 • Nadeel 5: De beschrijving geeft aan dat ze ook bruikbaar is voor het aanbrengen van crèmes en tonics, of voor exfoliëren, maar het is onduidelijk hoe effectief de pads zijn voor deze taken. Het ontwerp en materiaal van de pads zijn mogelijk niet ideaal voor dergelijke toepassingen.

Na grondige tests en analyse van de 10 beste make-upremovers, kunnen we vol vertrouwen zeggen dat er verschillende geweldige opties op de markt zijn. Wat je uiteindelijke keuze ook is, het zal grotendeels afhangen van je specifieke behoeften en huidtype. Er zijn producten specifiek ontworpen voor gevoelige huid, vette huid, droge huid, en combinaties daarvan. Er zijn ook opties die zeer effectief zijn in het verwijderen van waterdichte make-up. Wat cruciaal is, is dat je een product kiest dat je huid niet alleen reinigt, maar ook voedt en hydrateert, zonder enige irritatie te veroorzaken. Wees gerust, al deze top 10 make-upremovers bieden een snelle en effectieve oplossing om je te helpen je huid fris, schoon en gezond te houden.

Inhoudsopgave