a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Matras 140X200: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 matrassen van 140×200 getest in nieuw onderzoek, speciaal voor jou samengesteld om je slaapervaring te optimaliseren.

Unser Favorit: Lankou Matras 140X200

Lankou Matras 140X200
★★★★★

Unser Favorit: Dreamstar Matras 140X200

Dreamstar Matras 140X200
★★★★★

Unser Favorit: Dreamstar Matras 140X200

Dreamstar Matras 140X200
★★★★★

Unser Favorit: Naturalex Matras 140X200

Naturalex Matras 140X200
★★★★★

Unser Favorit: Avenco Matras 140X200

Avenco Matras 140X200
★★★★★

Unser Favorit: Miasuite I Sogni Italiani Matras 140X200

Miasuite I Sogni Italiani Matras 140X200
★★★★★

Unser Favorit: Naturalex Matras 140X200

Naturalex Matras 140X200
★★★★★

Unser Favorit: Naturalex Matras 140X200

Naturalex Matras 140X200
★★★★★

Unser Favorit: Bodyprotect Matras 140X200

Bodyprotect Matras 140X200
★★★★★

Unser Favorit: Bmm Matras 140X200

Bmm Matras 140X200
★★★★★

Verlang je naar een goede nachtrust? Het vinden van het juiste matras kan een enorm verschil maken. Of je nu een lichte slaper bent, graag op je zij slaapt of last hebt van rugpijn; het ultieme comfort is cruciaal. Je spendeert immers een groot deel van je leven slapend. In dit artikel zullen we de top 10 matrassen van 140×200 uit een recent onderzoek onder de loep nemen. We hebben ze uitgebreid getest op verschillende factoren zoals comfort, ondersteuning, temperatuurregulatie en duurzaamheid. Hier vind je de beste matrassen die garanderen dat jij elke ochtend fris en uitgeslapen wakker wordt. Lees verder en ontdek welk matras perfect bij jouw slaapbehoeften past.

Een matras 140×200 is een essentieel onderdeel van jouw bed, ontworpen om jou de best mogelijke ondersteuning en comfort te bieden tijdens jouw slaap. Dit matras, met een breedte van 140 cm en een lengte van 200 cm, is perfect voor eenpersoonsbedden maar kan ook worden gebruikt voor tweepersoonsbedden als je de voorkeur geeft aan een compactere optie. Het helpt bij het verminderen van drukpunten, verbetering van de lichaamshouding en zorgen voor een betere nachtrust. Er zijn verschillende soorten beschikbaar zoals traagschuim, veren, latex en hybride matrassen, dus je kunt er een kiezen die het beste bij jouw slaapbehoeften past.

Check Uit

Onze favoriet #1

Lankou Matras 140X200

Lankou Matras 140X200

Waarom we het gekozen hebben

Het LANKOU Matras 140X200 is een innovatieve slaapoplossing ontworpen voor uitstekend comfort en stabiliteit. Dankzij de geïntegreerde, individuele pocketveren en traagschuim kan het de schokken die worden veroorzaakt door beweging effectief absorberen, waardoor je zelfs als je een onrustige slaper bent, moeiteloos kunt doorslapen. Het 7-zone lichaamsondersteuningssysteem zorgt voor optimale steun aan verschillende delen van je lichaam. Dit matras beschikt ook over uitstekende ademende eigenschappen dankzij de pocketveren die voor stabiele ventilatie zorgen. In alle seizoenen biedt het matras comfort door de unieke combinatie van koudschuim, beschermend fleece en pocketveren, iets wat resulteert in een hoog ademend vermogen en uitstekende vochtregulatie. De dynamische hardheidsgraad maakt dit matras geschikt voor elk lichaamsgewicht en elk slaaptype, aangezien de hardheid zich aanpast aan het lichaamsgewicht. Top dat alle onderdelen van dit matras CertiPUR-US gecertificeerd zijn en het matras wordt geleverd met een beperkte garantie van 10 jaar!

 • Voordeel 1: Minimale partnerverstoring. De Matras 140X200 van het merk LANKOU is uitgerust met kwalitatieve pocketveren en langzaam terugveerschuim. Dit betekent dat de matras de geluiden en bewegingen die worden veroorzaakt door omdraaien en woelen efficiënt kan absorberen. Zelfs als je een onrustige slaper bent, zal jouw partner dankzij deze matras ongestoord kunnen blijven slapen.
 • Voordeel 2: Ademend vermogen. Dankzij de pocketvering biedt de matras betere stabiliteit en ventilatie. Dit zorgt ervoor dat er steeds lucht door de matras wordt gelaten, waardoor je minder zal zweten dan op een puur schuimmatras.
 • Voordeel 3: Comfort in alle seizoenen. Door de combinatie van koudschuim, beschermende fleece en pocketveren biedt de LANKOU matras een hoog ademend vermogen en uitstekende vochtregulatie. Dit zorgt voor optimale slaapomstandigheden, zowel bij warme als bij koude temperaturen.
 • Voordeel 4: Dynamische hardheidsgraad. De LANKOU matras is universeel ontworpen en geschikt voor elk lichaamsgewicht en elk slaaptype (hardheidsgraad H2 tot H4, vanaf 50 kg tot 150 kg per persoon). De hardheid van de matras past zich zelfs dynamisch aan jouw lichaamsgewicht aan. Hoe zwaarder de belasting, hoe hoger de hardheidsgraad.
 • Voordeel 5: Gecertificeerde kwaliteit. Alle onderdelen van de LANKOU matras zijn CertiPUR-US gecertificeerd. Dit betekent dat de matras voldoet aan strenge normen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid. Je kunt dus met een gerust hart gaan slapen, wetende dat je matras van hoge kwaliteit is.
 • Nadeel 1: Hoewel de matras LANKOU een 7-zone lichaamsondersteuningssysteem heeft, kan dit niet voor alle gebruikers voordelig zijn. Sommige mensen kunnen het oncomfortabel vinden als bepaalde delen van hun lichaam meer ondersteund voelen dan andere.
 • Nadeel 2: De LANKOU matras heeft pocketvering die bijdraagt aan een betere stabiliteit en ventilatie. Echter, voor sommige personen kan dit minder comfortabel zijn in vergelijking tot volledig schuimmatrassen, vooral voor degenen die een zachter slaapoppervlak prefereren.
 • Nadeel 3: Ondanks de hoge ademend vermogen en vochtregulatie van de combinatie van koudschuim, beschermende fleece en pocketveren, kan dit tegelijkertijd letterlijk betekenen dat de matras in de koudere maanden ook kouder aanvoelt, wat voor sommige mensen minder comfortabel is.
 • Nadeel 4: De matras heeft een dynamische hardheidsgraad, wat inherent betekent dat deze harder wordt naarmate er meer gewicht op wordt geplaatst. Dit zou voor mensen die zwaarder zijn of die een zachtere matras verkiezen, oncomfortabel kunnen zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel alle onderdelen van de LANKOU matras CertiPUR-US gecertificeerd zijn, betekent dit dat ze voldoen aan Amerikaanse normen en regelgeving. Dit geeft geen garantie voor dezelfde kwaliteit en veiligheidsnormen zoals deze in Europa gelden. Je zult dus extra onderzoek moeten doen om zeker te zijn van de kwaliteit en veiligheid volgens Europese normen.

Onze favoriet #2

Dreamstar Matras 140X200

Dreamstar Matras 140X200

Waarom we het gekozen hebben

Het Matras 140X200 van het merk DREAMSTAR is een orthopedisch 7-zone koudschuimmatras met twee verschillende ligzijden. Het past zich uitstekend aan je lichaam aan, of je nu een zijslaper, buikslaper of rugslaper bent. De ademende microvezelhoes, van 100% polyester en gewatteerd met klimaatvezels, zorgt voor een droog en zacht slaapgevoel. De kern van de matras bestaat uit een orthopedische koudschuimkern met 7 zones en een dubbele hardheidsgraad, waardoor zowel zacht (2) als middelhard (3) comfort wordt geboden. De hoes is gemakkelijk te verwijderen dankzij een ingenaaide ritssluiting en is wasbaar tot 60 °C. De totale hoogte is circa 11 cm. Alle materialen zijn getest op schadelijke stoffen volgens de Öko-Tex Standard 100, dus je kunt met een gerust hart slapen.

 • Voordeel 1: Dankzij de orthopedische 7-zone koudschuimmatras met twee verschillende ligzijden, geeft deze matras een uitstekende ondersteuning aan je lichaam, ongeacht of je een zijslaper, buikslaper of rugslaper bent.
 • Voordeel 2: De ademende microvezelhoes van 100% polyester, gecombineerd met klimaatvezels, zorgt ervoor dat je altijd droog en comfortabel slaapt, waardoor je slaapervaring verbetert.
 • Voordeel 3: De orthopedische koudschuimkern met 7 zones en een dubbele hardheidsgraad van 2 (zacht) en 3 (middelhard), biedt jou de vrijheid om de gewenste hardheid te kiezen voor een comfortabele slaap.
 • Voordeel 4: De overtrek van het matras is voorzien van een ingenaaide ritssluiting waardoor je hem gemakkelijk kunt verwijderen. Bovendien is deze wasbaar tot 60 °C, wat de reiniging ervan vergemakkelijkt en bijdraagt aan een hygiënische slaapomgeving.
 • Voordeel 5: Bij de productie van de matras zijn alleen materialen gebruikt die getest zijn op schadelijke stoffen volgens de Öko-Tex Standard 100. Hierdoor kun je gerust zijn dat je matras vrij is van nadelige chemicaliën die je gezondheid kunnen aantasten.
 • Nadeel 1: De Dreamstar matras heeft maar een totale hoogte van ongeveer 11 cm. Dit kan onvoldoende zijn voor mensen die behoefte hebben aan een dikkere matras voor meer comfort of ondersteuning.
 • Nadeel 2: Hoewel de overtrek van de matras wasbaar is tot 60 °C, kan dit nog steeds een gedoe zijn voor sommige mensen die houden van eenvoudig en laag onderhoud. Dit betekent dat wanneer de overtrek vuil wordt, je zelf de moeite moet nemen om hem te wassen.
 • Nadeel 3: De matras heeft twee verschillende hardheidsgraden die in één matras gecombineerd zijn. Dit is misschien niet ideaal voor mensen die een consistente stevigheid over het gehele matrasoppervlak prefereren.
 • Nadeel 4: De Dreamstar matras is deal voor zijslapers, buikslapers of rugslapers. Maar als je iemand bent die van positie verandert tijdens je slaap, kan je het misschien minder comfortabel vinden.
 • Nadeel 5: Terwijl de ademende microvezelhoes van 100% polyester zorgt voor een droog en zacht slaapgevoel, kan deze stof niet iedereen evenveel aanspreken. Het is een synthetisch materiaal en sommige mensen geven de voorkeur aan natuurlijke materialen zoals katoen of bamboe.

Onze favoriet #3

Dreamstar Matras 140X200

Dreamstar Matras 140X200

Waarom we het gekozen hebben

De Dreamstar Matras 140X200 is een orthopedische koudschuimmatras met twee verschillende ligzijden, perfect afgestemd op het lichaam van zijslapers, buikslapers en rugslapers. Dankzij het puntelastische koudschuim krijg je optimale drukontlasting en rugondersteuning. De matras heeft een duurzame en ademende microvezelhoes van 100% polyester, gewatteerd met klimaatvezels, waardoor je kunt genieten van zowel een zacht als droog slaapgevoel. Wat deze matras bijzonder maakt, is de hoogwaardige koudschuimkern met 7 zones en twee niveaus van hardheid (H2 zacht en H3 middelhard), waardoor je de vrijheid hebt om je voorkeurshardheid te kiezen. Deze handige matras heeft ook een 3-zijdige ritssluiting, waardoor jij het verwijderen van de hoes gemakkelijk kunt doen en schoonmaken tot 60°C aan toe. Met een totale hoogte van ongeveer 16 cm is dit matras volledig getest op schadelijke stoffen volgens de Öko-Tex Standard 100, wat betekent dat je kunt rusten met een gerust geweten.

 • Voordeel 1: Maximaal comfort wordt verzekerd door het nieuwe Blue Latex systeem dat revitaliserend comfort biedt en een ademende structuur voor een frisse en verkwikkende nachtrust.
 • Voordeel 2: De matras is speciaal ontworpen voor jouw behoeften. De AeraPur polyurethaan kern verdeelt je lichaamsgewicht gelijkmatig, terwijl de 7 spierrustzones je wervelkolom op een natuurlijke positie houden. Dit zorgt ervoor dat je een volledig regeneratieve rust hebt.
 • Voordeel 3: Het open poriënsysteem van de matras garandeert een perfecte luchtcirculatie. In de zomer voert het matras warmte optimaal af en behoudt het een stabiele en aangename temperatuur.
 • Voordeel 4: Het Perfectsleep model past zich aan de behoeften van elke slaper aan en komt in drie verschillende maten met verschillende hardheden. Jij kunt dus de perfecte match voor jezelf kiezen!
 • Voordeel 5: Naturalex biedt je 30 testnachten aan, waarmee het bedrijf laat zien dat ze vertrouwen hebben in de uitstekende kwaliteit van de gebruikte materialen. Hieruit blijkt dat Naturalex de tevredenheid van de klant voorop stelt.
 • Nadeel 1: Hoewel de matras het Blue Latex systeem gebruikt voor revitaliserend comfort, geeft dit nog geen zekerheid dat het comfortniveau voor iedereen passend is. Comfortervaring kan variëren tussen personen vanwege hun persoonlijke voorkeuren en lichaamstypen.
 • Nadeel 2: Het Perfectsleep model heeft 7 spierrustzones die ontworpen zijn om de wervelkolom in een natuurlijke positie te houden voor een volledige regeneratieve rust. Als je echter een andere slaaphouding hebt, kan het zijn dat deze specifieke verdeling niet optimaal is en je slaapcomfort vermindert.
 • Nadeel 3: Het open poriënsysteem in de matras zorgt voor een goede luchtcirculatie en temperatuurregulatie. Maar bij mensen met allergieën kan dit systeem leiden tot het opvangen van stofdeeltjes, wat allergische reacties kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: De matras is verkrijgbaar in drie diktes met verschillende hardheden om zich aan te passen aan de behoeften van elke slaper. Echter, de noodzaak om de juiste dikte en hardheid te selecteren kan moeilijk zijn voor sommige kopers die mogelijk geen duidelijk inzicht hebben in hun slaapbehoeften.
 • Nadeel 5: Ondanks de aanbieding van 30 testnachten door de fabrikant, kunnen sommige kopers zich nog steeds onzeker voelen om de matras te kopen zonder eerst de kans te hebben gehad om deze fysiek te testen in een winkel. Het digitale koopproces kan dus voor sommige kopers een nadeel zijn.

Onze favoriet #4

Naturalex Matras 140X200

Naturalex Matras 140X200

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Matras 140X200 van het merk naturalex biedt maximaal comfort met het nieuwe Blue Latex systeem voor revitaliserende ondersteuning en een ademende structuur voor een koele, verfrissende nachtrust. De AeraPur polyurethaan kern verdeelt het gewicht van jouw lichaam gelijkmatig en houdt door de 7 spierrustzones je wervelkolom in een natuurlijke positie, wat zorgt voor een volledig regeneratieve slaap. Dit matras heeft een open poriënstructuur die zorgt voor perfecte luchtcirculatie, waardoor eventuele warmte in de zomer effectief wordt afgevoerd voor een consistente en aangename temperatuur. Het Perfectsleep model is verkrijgbaar in drie diktes, elk met verschillende hardheden om aan jouw specifieke slaapbehoeften te voldoen. Met een garantie van 10 jaar en de mogelijkheid om het matras 30 nachten uit te proberen, kun je gerust zijn van de uitstekende kwaliteit van de gebruikte materialen.

 • Voordeel 1: Maximaal comfort wordt verzekerd door het nieuwe Blue Latex systeem dat revitaliserend comfort biedt en een ademende structuur voor een frisse en verkwikkende nachtrust.
 • Voordeel 2: De matras is speciaal ontworpen voor jouw behoeften. De AeraPur polyurethaan kern verdeelt je lichaamsgewicht gelijkmatig, terwijl de 7 spierrustzones je wervelkolom op een natuurlijke positie houden. Dit zorgt ervoor dat je een volledig regeneratieve rust hebt.
 • Voordeel 3: Het open poriënsysteem van de matras garandeert een perfecte luchtcirculatie. In de zomer voert het matras warmte optimaal af en behoudt het een stabiele en aangename temperatuur.
 • Voordeel 4: Het Perfectsleep model past zich aan de behoeften van elke slaper aan en komt in drie verschillende maten met verschillende hardheden. Jij kunt dus de perfecte match voor jezelf kiezen!
 • Voordeel 5: Naturalex biedt je 30 testnachten aan, waarmee het bedrijf laat zien dat ze vertrouwen hebben in de uitstekende kwaliteit van de gebruikte materialen. Hieruit blijkt dat Naturalex de tevredenheid van de klant voorop stelt.
 • Nadeel 1: Hoewel de matras het Blue Latex systeem gebruikt voor revitaliserend comfort, geeft dit nog geen zekerheid dat het comfortniveau voor iedereen passend is. Comfortervaring kan variëren tussen personen vanwege hun persoonlijke voorkeuren en lichaamstypen.
 • Nadeel 2: Het Perfectsleep model heeft 7 spierrustzones die ontworpen zijn om de wervelkolom in een natuurlijke positie te houden voor een volledige regeneratieve rust. Als je echter een andere slaaphouding hebt, kan het zijn dat deze specifieke verdeling niet optimaal is en je slaapcomfort vermindert.
 • Nadeel 3: Het open poriënsysteem in de matras zorgt voor een goede luchtcirculatie en temperatuurregulatie. Maar bij mensen met allergieën kan dit systeem leiden tot het opvangen van stofdeeltjes, wat allergische reacties kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: De matras is verkrijgbaar in drie diktes met verschillende hardheden om zich aan te passen aan de behoeften van elke slaper. Echter, de noodzaak om de juiste dikte en hardheid te selecteren kan moeilijk zijn voor sommige kopers die mogelijk geen duidelijk inzicht hebben in hun slaapbehoeften.
 • Nadeel 5: Ondanks de aanbieding van 30 testnachten door de fabrikant, kunnen sommige kopers zich nog steeds onzeker voelen om de matras te kopen zonder eerst de kans te hebben gehad om deze fysiek te testen in een winkel. Het digitale koopproces kan dus voor sommige kopers een nadeel zijn.

Onze favoriet #5

Avenco Matras 140X200

Avenco Matras 140X200

Waarom we het gekozen hebben

De Avenco Matras 140X200 is een product dat deskundig ontworpen is met je comfort en gezondheid in gedachten. Deze matras beschikt over een vierlaagse structuur die zich aanpast aan je bewegingen door de parallelle zakspoelen opstelling. De zeer elastische natuur van het matras zorgt voor een correcte slaaphouding en een gelijkmatige gewichtsverdeling. Het premium traagschuim past zich aan de vorm van je lichaam aan, biedt ongeëvenaarde ondersteuning en is CertiPUR-US gecertificeerd voor een veilige slaapomgeving. De open celstructuur van het gelgeheugenschuim biedt uitstekende ademende eigenschappen die je lichaamstemperatuur reguleren voor koel comfort tijdens de nacht. De hoogwaardige materialen en kettingwerktechnologie geven de matras uitstekende slijtvastheid en elasticiteit voor meer comfort. Koop met vertrouwen, want de matras wordt geleverd met 100 nachten proefperiode en 10 jaar service van Avenco.

 • Voordeel 1: Het Avenco matras 140X200 past zich aan jouw bewegingen aan. Dankzij de parallelle opstelling van de zakspoelen behoudt dit vierlaagse matras je gezondheid door je te helpen een correcte slaaphouding te behouden. Het verdeelt je gewicht van top tot teen gelijkmatig over het matras.
 • Voordeel 2: Ongeëvenaarde ondersteuning wordt geboden door het premium traagschuim, dat zich aanpast aan de natuurlijke kromming van je lichaam en de vervorming compenseert. Of je nu op je rug, je buik of je zij slaapt, het past zich perfect aan je lichaam aan en biedt ondersteuning gedurende de hele nacht.
 • Voordeel 3: Het matras is ademend en verkoelend. De open cellen van het gelgeheugenschuim bieden een uitstekend ademend vermogen en de gel in het geheugenschuim kan lichaamstemperatuur en contouren reguleren, zodat je de hele nacht op de juiste temperatuur slaapt.
 • Voordeel 4: Het Avenco matras 140X200 belooft meer comfort dankzij de hoogwaardige materialen en uitstekende constructietechnieken. Zo verbetert de kettingwerktechnologie de slijtvastheid, wikkeling en ademend vermogen van de zijkant van de matras. Het oppervlak is ook zeer elastisch met de juiste mate van ‘toegeven’ voor een comfortabele nachtrust.
 • Voordeel 5: Jouw aankoop is veilig en gemakkelijk. De matras wordt geleverd met een overtrek van werkzame stof en wordt slim verpakt in een doos voor gemakkelijke levering en inrichting. Je hoeft alleen maar te wachten 24-72 uur voor de matras om zijn volledige grootte te bereiken.
 • Nadeel 1: Hoewel het matras beweert aan te passen aan de bewegingen van jou en je partner, kan er nog steeds enige verstoring van de slaap optreden. Het matras verdeelt je gewicht gelijkmatig, maar als je partner zich veel beweegt kan het nog steeds jouw slaap verstoren.
 • Nadeel 2: Het hoge dichtheid schuim kan mogelijk te hard zijn voor sommige slapers. Ondanks dat het zich aanpast aan je lichaam, kan dit type schuim voor sommigen te stug en oncomfortabel aanvoelen.
 • Nadeel 3: Hoewel de matras ademend en verkoelend is, kan deze nog steeds warm aanvoelen voor hete slapers. Het gelgeheugenschuim reguleert de lichaamstemperatuur, maar voor mensen die het gewoonlijk warm hebben tijdens de slaap, kan dit nog steeds onvoldoende zijn.
 • Nadeel 4: De kettingwerktechnologie die wordt gebruikt om de zijkant van het matras te versterken, kan ondanks de verbeterde slijtvastheid en ademend vermogen, een hard gevoel bieden aan mensen die neigen naar de randen van het matras tijdens hun slaap.
 • Nadeel 5: Het matras moet 24-72 uur uitgeklapt worden om zijn volledige grootte te bereiken. Dit kan een ongemak zijn, vooral als je je oude matras al hebt verwijderd en direct wilt slapen op je nieuwe aankoop.

Onze favoriet #6

Miasuite I Sogni Italiani Matras 140X200

Miasuite I Sogni Italiani Matras 140X200

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Matras 140X200 van het merk MiaSuite i Sogni Italiani is een hoogwaardig, orthopedisch matras, dat 21 cm hoog is en gemaakt is van vormvast waterfoam. Het biedt gemiddelde tot hoge belastbaarheid, en is zelfs als medisch hulpmiddel klasse 1 gecertificeerd. De afneembare hoes is verrijkt met aloë vera, geprezen om zijn hypoallergene en mijtbestendige eigenschappen, wat bijdraagt aan een gezonde en hygiënische slaapomgeving. Daarnaast biedt MiaSuite een indrukwekkende garantie van 15 jaar op dit matras. Dit product is 100% Made in Italy, wat de hoogstaande kwaliteit en het vakmanschap onderstreept.

 • Voordeel 1: Dit matras is gemaakt van waterfoam, wat betekent dat het vormvast en orthopedisch is. Dit biedt je een aanzienlijk comfortniveau en helpt je nachtrust te verbeteren door je ruggengraat op de juiste manier te ondersteunen.
 • Voordeel 2: De matras heeft een overtrek van Aloë Vera. Dit materiaal is niet alleen hypoallergeen, maar ook mijtbestendig, wat kan helpen om allergische reacties te voorkomen en je een rustigere en gezondere slaap te geven.
 • Voordeel 3: Het matras heeft een gemiddelde tot hoge belastbaarheid. Hiermee biedt het een goede ondersteuning, ongeacht je gewicht, en blijft het ondanks langdurig gebruik zijn vorm behouden.
 • Voordeel 4: Dit product is geclassificeerd als een Medisch Hulpmiddel Klasse 1, waarmee het erkend is vanwege zijn orthopedische voordelen. Dit betekent dat het niet alleen comfort biedt, maar ook bijdraagt aan de gezondheid van je ruggenmerg en algemene fysieke welzijn.
 • Voordeel 5: Het matras is 19% afneembaar. Dit maakt het reinigen en onderhouden van je matras eenvoudiger en handiger, waardoor je matras langer meegaat en je van een frissere slaapomgeving kunt genieten.
 • Nadeel 1: Hoewel de matras is ontworpen als een orthopedisch medisch hulpmiddel, kan het niet bij iedereen hetzelfde comfort en ondersteuning bieden. Voor mensen met specifieke gezondheidseisen of lichaamstypen kan dit matras niet voldoende zijn.
 • Nadeel 2: De hoogte van het matras is 21 cm. Hoewel dit de standaardhoogte is, zou het een probleem kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar een lager of hoger matras om esthetische redenen of uit noodzaak, zoals de in- en uitgangsbeperkingen van sommige bedframes of bedbodems.
 • Nadeel 3: De matras is vervaardigd met een gemiddelde tot hoge belastbaarheid, wat betekent dat het misschien niet geschikt is voor mensen die een zachter, meer meegaand slaapoppervlak prefereren.
 • Nadeel 4: Hoewel het gebruik van waterfoam en Aloë Vera bekleding kan zorgen voor hypoallergene eigenschappen, kunnen sommige mensen toch nog een allergische reactie krijgen. Iedereen reageert anders op bepaalde materialen, dus het kan gebeuren dat sommige mensen niet goed reageren op de Aloë Vera bekleding.
 • Nadeel 5: Het product is gepromoot als 100% Made in Italy, wat een teken is van kwaliteit en vakmanschap. Echter, voor sommige consumenten zou het ‘Made in Italy’ label geen toegevoegde waarde hebben en ze zouden de voorkeur geven aan andere factoren zoals de duurzaamheid en het comfortniveau van het matras. Dit doet echter niets af aan de kwaliteit van het product, het is alleen een kwestie van individuele voorkeur.

Onze favoriet #7

Naturalex Matras 140X200

Naturalex Matras 140X200

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het 140×200 Matras van het merk Naturalex is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een premium kwaliteit, extra stevig en diep matras. Dankzij de 30cm dikke lagen van zalige traagschuim biedt het ondersteuning aan beide zijden, waardoor het passend is voor zowel zij- als rugslapers en degenen die tijdens hun slaap veel bewegen. Je zult ongetwijfeld genieten van een degelijke nachtrust, doordat het matras is uitgewerkt met ademende microcapsules en een innovatieve ‘New Generation’-stof die de temperatuur reguleert volgens het seizoen. Bovendien, het traagschuim verlicht druk op de gewrichten, heupen en schouders, en verdeelt je gewicht evenredig, wat drukpunten vermindert en pijn aan de botten voorkomt. Je kunt dit matras zorgeloos aanschaffen dankzij de ‘Love it or Shove it’-garantie; Naturalex biedt een risicovrije proeftijd van 30 dagen en een garantieperiode van 10 jaar op hun hypoallergene en OekoTex gecertificeerde producten.

 • Voordeel 1: De matras is uitzonderlijk comfortabel en biedt aan beide zijden ondersteuning, waardoor het ideaal is voor zowel zij- als rugslapers. Deze matras past zich aan jouw slaappositie aan, zelfs als je in je slaap veel draait, wat tot een rustige en kwalitatief hoogwaardige nachtrust leidt.
 • Voordeel 2: Het biedt een diepe en vredige slaap dankzij het gebruik van memo fresh visco-elastisch schuim. Dit materiaal maakt het mogelijk om vrij te ademen en reguleert tegelijkertijd de temperatuur van de matras gedurende het hele jaar. Hierdoor worden onverwachte temperatuurveranderingen voorkomen die spiersamentrekkingen kunnen veroorzaken.
 • Voordeel 3: De ‘New Generation’-stof, zoals Aloe Touch athermisch stof en Airtex3D, zorgt voor een stabiele temperatuur gedurende alle seizoenen. Dit vermindert en verlicht cervicale en lumbale klachten die door temperatuurveranderingen kunnen ontstaan, waardoor je slaap verder wordt verbeterd.
 • Voordeel 4: De toepassing van visco-elastisch Bio Memory hoge dichtheid traagschuim zorgt voor een drukvrije slaap. Het verlicht de druk op jouw gewrichten en voorkomt deze, biedt verlichting voor botpijn, en zorgt ervoor dat jouw gewicht gelijkmatig over het matras wordt verdeeld. Dit helpt vooral bij directe drukverlichting op de schouders en heupen, wat bijdraagt aan een rustgevende nachtrust.
 • Voordeel 5: De matras is gemaakt van materialen die hypoallergeen gecertificeerd zijn door OekoTex, waardoor je een veilige en gezonde slaapomgeving krijgt. Je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke allergische reacties, omdat alle materialen grondig getest zijn en geschikt bevonden voor thuisgebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel het matras voor iedereen geschikt wordt geacht, is het met zijn extra stevigheid mogelijk minder comfortabel voor mensen die de voorkeur geven aan een zachter en flexibeler matras.
 • Nadeel 2: De matras bevat visco-elastisch schuim – wat geweldig is voor het verlichten van druk op de gewrichten – maar sommigen vinden dat dit type schuim niet voldoende veerkrachtig is en een ‘doorzakkend’ gevoel kan creëren na langdurig gebruik.
 • Nadeel 3: De matras is ontworpen om de temperatuur te onderhouden en te reguleren tijdens het slapen. Dit kan potentieel een nadeel zijn voor mensen die liever op een koeler oppervlak slapen, aangezien het thermische regelingseffect kan voor zorgen dat het bed minder koud aanvoelt in vergelijking met traditionele matrassen.
 • Nadeel 4: ‘New Generation’ stof betekent dat het bekleed is met Aloe Touch athermische stof en Airtex3D. Deze specifieke stoffen kunnen, alhoewel geadverteerd om cervicale en lumbale problemen te verhelpen, voor sommige mensen huidirritatie of allergische reacties veroorzaken. Dit hangt natuurlijk sterk af van de individuele gevoeligheid van de gebruiker.
 • Nadeel 5: Hoewel de matras van 140X200 Naturalex merk bedoeld is voor personen van alle slaapstijlen (zij-, rug-, en omkeerbaar), is het mogelijk dat dit niet absoluut optimaal is voor alle slaapstijlen. Afhankelijk van je persoonlijke slaapgewoonten en voorkeuren, kun je ontdekken dat een matras dat specifiek ontworpen is voor je favoriete slaaphouding beter aan je behoeften voldoet.

Onze favoriet #8

Naturalex Matras 140X200

Naturalex Matras 140X200

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het 140X200 matras van het merk naturalex biedt een maximaal comfort met het revolutionaire Blue Latex systeem voor een herstellende nachtrust. Het bevat een AeraPur polyurethaan kern die je lichaamsgewicht verdeelt en 7 rustzones die je wervelkolom in een natuurlijke positie houden, ideaal voor een volledig regeneratieve rust. De unieke open poriënsysteem garandeert een optimale luchtcirculatie, waardoor je matras fris blijft, zelfs tijdens de warmste zomernachten. Het Perfectsleep model is verkrijgbaar in drie diktes met verschillende hardheden, waardoor het geschikt is voor elke slaper. Daarnaast heb je 30 testnachten om zeker te zijn van je aankoop en geniet je van een garantie van 10 jaar, een bewijs van zijn uitstekende kwaliteit.

 • Voordeel 1: Maximale comfort – De Naturalex matras biedt maximaal comfort met zijn nieuwe Blue Latex systeem. Dit zorgt voor revitaliserend comfort en een ademende structuur voor een frisse en rustige nachtrust.
 • Voordeel 2: Aanpassing aan jouw lichaam – Het Perfectsleep model van Naturalex is uitgerust met een AeraPur polyurethaan kern die jouw lichaamsgewicht verdeelt. Hierdoor slaap je in de optimale houding.
 • Voordeel 3: Behoud van een aangename temperatuur – De Naturalex matras heeft een open poriënsysteem, waardoor er een perfecte luchtcirculatie is. Dit zorgt ervoor dat de matras de warmte in de zomer optimaal afvoert, wat bijdraagt aan een aangename slaaptemperatuur.
 • Voordeel 4: Op maat gemaakt voor elke slaper – Het Perfectsleep model van Naturalex is verkrijgbaar in drie diktes met verschillende hardheden. Je kunt dus het model kiezen dat het beste bij jouw slaapvoorkeuren past.
 • Voordeel 5: Uitstekende kwaliteit – De gebruikte materialen in deze matras van Naturalex tonen een uitstekende kwaliteit. Dit geeft je het vertrouwen dat je investeert in een matras van hoge kwaliteit en dat je een goede nachtrust kunt verwachten.
 • Nadeel 1: Hoewel het Perfectsleep-model verkrijgbaar is in verschillende diktes en hardheden, kan het zijn dat geen van deze opties precies aan jouw persoonlijke voorkeuren voldoet. Dit kan mogelijk een minder comfortabele slaapervaring veroorzaken dan je zou willen.
 • Nadeel 2: De werking van het AeraPur polyurethaan is sterk afhankelijk van de gewichtsverdeling van de persoon. Dus als je een ongewone slaaphouding hebt of sterk fluctueert in gewicht, kan de matras minder effectief zijn in het bieden van spierrustzones en het behouden van een natuurlijke wervelkolompositie.
 • Nadeel 3: Soms slaap je mogelijk liever op een warmer matras, bijvoorbeeld tijdens een koude winter. Alhoewel de matras een effectieve luchtcirculatie heeft, kan deze functie ervoor zorgen dat het matras in de winter te koud aanvoelt.
 • Nadeel 4: Terwijl het open poriënsysteem voor optimale luchtcirculatie kan zorgen, kan dit ook betekenen dat vocht en vlekken gemakkelijker hun weg kunnen vinden in de matras. Dit kan leiden tot snellere slijtage en/of problemen met hygiëne als het matras niet regelmatig en zorgvuldig wordt gereinigd.
 • Nadeel 5: Hoewel het Blue Latex systeem revitaliserend comfort belooft, kan dit mogelijk een probleem zijn voor mensen met een latexallergie. De matrasbeschrijving doet geen vermelding of dit systeem geschikt is voor mensen met latexallergieën.

Onze favoriet #9

Bodyprotect Matras 140X200

Bodyprotect Matras 140X200

Waarom we het gekozen hebben

Het Bodyprotect matras 140X200, ook bekend als Micha, is een betaalbaar en degelijk matras afkomstig uit de EU. Het heeft een comfortschuimkern van ongeveer 12 cm met een totale hoogte van 13 cm, ingepakt in een bekleding van 100% polyester microvezel. Deze stof is zacht, ademend en daarnaast duurzaam. Het matras heeft een hardheidsgraad van 3 en is daarmee ideaal als kinderbed, logeerbed of voor personen met een lager lichaamsgewicht. De overtrek is afneembaar en wasbaar tot 60 graden, dankzij de ingenaaide ritssluiting. Hoewel het geen premium matras is, kenmerkt de Micha zich door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende duurzaamheid en vormvastheid. Pluspunt is dat het matras getest is op schadelijke stoffen volgens de strenge criteria van Oeko-Tex 100.

 • Voordeel 1: Het matras heeft een bekleding van 100% polyester (microvezel) dat zacht, ademend en duurzaam is. Dit garandeert je een comfortabele nachtrust en een langdurige levensduur van het matras.
 • Voordeel 2: De kern is gemaakt van 100% polyurethaan, waardoor het matras behaaglijk en tegelijkertijd stevig is. Het comfortschuim biedt extra ondersteuning en het matras heeft een totale hoogte van 13 cm.
 • Voordeel 3: Dankzij de ingenaaide ritssluiting kan de overtrek eenvoudig gewassen worden op temperaturen tot 60 graden. Dit maakt het hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.
 • Voordeel 4: Het matras is getest op schadelijke stoffen volgens de strenge criteria van Oeko-Tex 100. Dit verzekert je ervan dat het matras veilig en milieuvriendelijk is.
 • Voordeel 5: Het matras is ideaal voor kinderen, als logeerbed of voor personen met een lager lichaamsgewicht. Omdat het is gemaakt met hoogwaardig en soepel pijpstiksel, is het veerkrachtig en biedt het gezonde ondersteuning.
 • Nadeel 1: Hoewel de matras van Bodyprotect ademend en duurzaam is, is de bekleding gemaakt van 100% polyester. Dit materiaal mag dan wel duurzaam zijn, het biedt mogelijk niet de hoogste mate van comfort of luxe die je zou kunnen vinden in andere matrassoorten.
 • Nadeel 2: De kern van de matras is gemaakt van 100% polyurethaan, dat weliswaar comfortabel, maar niet het meest ondersteunend of veerkrachtig materiaal is. Dit betekent dat je mogelijk niet de vereiste rug-ondersteuning krijgt als je last hebt van rugpijn of andere gerelateerde problemen.
 • Nadeel 3: De matras heeft een hoogte van 13 cm, waarvan 12 cm de comfortschuimkern is. Dit kan voor sommige mensen te dun zijn, zeker als je gewend bent aan een hogere matras.
 • Nadeel 4: De matras is ontworpen voor kinderen, als logeerbed, of voor mensen met een lager lichaamsgewicht. Dit kan betekenen dat het matras niet geschikt of comfortabel is voor zwaardere volwassenen of diegenen die een stevigere ondersteuning nodig hebben.
 • Nadeel 5: Bodyprotect vermeldt duidelijk dat dit geen premium matras is en waarschijnlijk niet het best geteste matras ter wereld zal zijn. Dit zet vraagtekens bij de algemene kwaliteit en levensduur op lange termijn. Hoewel het een solide kwaliteit kan hebben voor de prijs, kan het zijn dat je op termijn te maken krijgt met verzakkingen en verminderd comfort.

Onze favoriet #10

Bmm Matras 140X200

Bmm Matras 140X200

Waarom we het gekozen hebben

Het BMM pocketveringmatras 140×200 biedt een ergonomische aanpassing dankzij meer dan 500 veren per 2 m² voor een perfecte pasvorm. Dit matras met hardheid H3 is stevig en aanbevolen tot een gewicht van 130 kg. Het heeft een totale hoogte van ongeveer 21 cm en een symmetrische 7-zone structuur waardoor je het naar eigen wens kunt draaien en omkeren. De ademende orthopedische matras is voorzien van een afneembare en wasbare microvezel hoes (100% polyester) en komt met een risicovrije proefperiode van 30 nachten. Als je niet tevreden bent, wordt het matras gratis opgehaald en de aankoopprijs terugbetaald (in DE & AT).

 • Voordeel 1: Het BMM pocketveringmatras heeft een ergonomische aanpassing. Met meer dan 500 veren per 2 vierkante meter biedt het matras een perfecte aanpassing aan je lichaam voor optimaal comfort en ondersteuning tijdens het slapen.
 • Voordeel 2: Het matras heeft een hardheidsgraad van H3, wat betekent dat het stevig is en aanbevolen wordt voor personen tot 130 kg. Dit zorgt voor een uitstekende lichaamsondersteuning, ongeacht je slaaphouding.
 • Voordeel 3: Je kunt het matras naar wens omdraaien en omkeren dankzij de symmetrische opbouw van de 7-zone veringmatras. Dit biedt je de flexibiliteit om het comfort en de levensduur van je matras te beheren.
 • Voordeel 4: Het matras heeft ademend materiaal. De orthopedische matras wordt geleverd met een afneembare en wasbare microvezel hoes (100% polyester). Dit helpt bij het reguleren van de temperatuur en het creëren van een frisse en gezonde slaapomgeving.
 • Voordeel 5: Er is een 30 nachten proefperiode inbegrepen. Je kunt het pocketveringmatras volledig risicovrij testen. Mocht het matras niet bevallen, dan wordt deze gratis opgehaald en je ontvangt de volledige aankoopprijs terug. Dit minimaliseert het risico op ontevredenheid na aankoop aanzienlijk.
 • Nadeel 1: Hoewel het BMM pocketveringmatras zich aanpast aan je lichaam, kan het met meer dan 500 veren per 2 m² te hard zijn voor mensen die zachtere matrassen prefereren.
 • Nadeel 2: De matras heeft een hardheidsniveau van H3 en wordt aangeraden tot een gewicht van 130 kg. Als je zwaarder bent, is deze matras misschien niet geschikt voor jou.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat deze 7-zone matras symmetrisch is opgebouwd en je hem kan draaien en keren zoals je wilt, kan het voor sommige mensen een nadeel zijn dat er geen aangewezen zijde is voor hoofd- en voeteneinde.
 • Nadeel 4: De BMM matras heeft een overtrek van microvezel (100% polyester), wat misschien niet comfortabel voelt voor mensen die natuurlijke materialen prefereren voor hun beddengoed.
 • Nadeel 5: Hoewel het bedrijf een proefperiode van 30 nachten biedt, kan het voor mensen die langere tijd nodig hebben om te beslissen of een matras geschikt is voor hen een nadeel zijn. Ook is deze regeling enkel van toepassing binnen Duitsland en Oostenrijk, wat voor inwoners van andere landen een beperking is.

Kortom, na het uitgebreid testen en analyseren van diverse matrassen in de maat 140×200, kunnen we stellen dat er zeer kwalitatieve opties beschikbaar zijn op de markt. Welke het beste bij jou past, hangt af van je individuele slaapvoorkeuren, budget en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een matras met hoog comfortniveau, uitstekende ondersteuning of optimale temperatuurregulatie, er is altijd een product dat aan jouw eisen voldoet. Neem je tijd om de juiste beslissing te maken – tenslotte ga je heel wat uurtjes doorbrengen op jouw nieuwe matras. Onthoud altijd dat het belangrijkste doel van een matras is om jou een goede nachtrust te bezorgen.

Inhoudsopgave