a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Menstruatiecup: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 menstruatiecups volgens het nieuwste onderzoek om de beste keuze voor jou te maken.

Unser Favorit: Nakungoo Menstruatiecup

Nakungoo Menstruatiecup
★★★★★

Unser Favorit: Peesafe Menstruatiecup

Peesafe Menstruatiecup
★★★★★

Unser Favorit: Homenatur Menstruatiecup

Homenatur Menstruatiecup
★★★★★

Unser Favorit: Intimina Menstruatiecup

Intimina Menstruatiecup
★★★★★

Unser Favorit: Ytyomur Menstruatiecup

Ytyomur Menstruatiecup
★★★★★

Unser Favorit: Croing Menstruatiecup

Croing Menstruatiecup
★★★★★

Unser Favorit: Croing Menstruatiecup

Croing Menstruatiecup
★★★★★

Unser Favorit: Claripharm Menstruatiecup

Claripharm Menstruatiecup
★★★★★

Unser Favorit: Divacup Menstruatiecup

Divacup Menstruatiecup
★★★★★

Unser Favorit: Me Luna Menstruatiecup

Me Luna Menstruatiecup
★★★★★

Heb je al eens overwogen om de overstap te maken naar een menstruatiecup? Deze revolutionaire damestoiletartikel is een veel milieuvriendelijker alternatief voor tampons en maandverband. Bovendien is het gebruik ervan op lange termijn ook een stuk voordeliger. Er is zo’n ruime keuze aan menstruatiecups op de markt dat het best overweldigend kan zijn om de juiste te vinden. Daarom hebben wij het werk voor je gedaan en de top 10 menstruatiecups getest op factoren zoals comfort, capaciteit, materiaal en gebruiksgemak. In deze gids delen we onze bevindingen en bevelen we het beste product voor jou aan op basis van ons nieuwste onderzoek. Lees verder om meer te ontdekken.

Een menstruatiecup is een vrouwelijk hygiëne product dat jij kunt gebruiken tijdens je menstruatie. Het is een klein, flexibel cupje, vaak gemaakt van medische siliconen, rubber of latex, dat je inbrengt in de vagina om menstruatiebloed op te vangen. Het is een herbruikbaar alternatief voor tampons of maandverband dat je keer op keer kunt gebruiken, waardoor het milieuvriendelijker en op de lange termijn ook goedkoper is. Na gebruik maak je de cup schoon met water en zeep, en het is klaar voor het volgende gebruik. Het vergt misschien wat oefening om het juist in te brengen, maar veel vrouwen vinden het een comfortabel en betrouwbaar product voor tijdens de menstruatie.

Check Uit

Onze favoriet #1

Nakungoo Menstruatiecup

Nakungoo Menstruatiecup

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NakungooCup Menstruatiecup is een zorgvuldig gemaakt product, ontworpen met aandacht voor detail en gemaakt van 100% medische siliconen, vrij van imperfecties en smeltlijnen. Als ecologische keuze helpt het bij de reductie van wegwerpmaandverband en tampons, gezien het 100% plasticvrij is en verpakt komt in biologisch afbreekbare enveloppen. Dit superveilige product is FDA goedgekeurd, SGS gecertificeerd en vrij van giftige stoffen, waaronder BPA, dioxines en latex. Ongeacht jouw menstruatiecyclus, deze menstruatiecupset, die zowel grote als kleine cups bevat, kan je ondersteunen. Het pakket bevat tevens een bamboe borsteltje en een opvouwbaar bakje voor magnetronsterilisatie, allemaal netjes verpakt in een natuurlijke katoenen tas voor het gemak.

 • Voordeel 1: De Nakungoo Menstruatiecup onderscheidt zich door zijn aandacht voor detail. De cup is gemaakt van 100% medische siliconen van hoge kwaliteit en is vrij van imperfecties of lelijke smeltlijnen, wat zorgt voor een comfortabeler en veiliger gebruik.
 • Voordeel 2: Als jij iemand bent die geeft om het milieu, dan is dit ook een uitstekende keuze voor jou. De Nakungoo Menstruatiecup is 100% plasticvrij, en de bekers komen in biologisch afbreekbare enveloppen, wat bijdraagt aan minder milieuvervuiling.
 • Voordeel 3: Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken met de NakungooCup. Het is FDA goedgekeurd, SGS gecertificeerd, en bevat geen giftige stoffen, BPA, dioxines, latex of kunstmatige kleurstoffen. Het is hypoallergeen en irriteert niet, wat bijdraagt aan een veiliger en gezonder gebruik.
 • Voordeel 4: Maak je geen zorgen over welke maat je moet kiezen, want met de Nakungoo Menstruatiecup-set heb je altijd de juiste maat bij de hand. De set bevat zowel een grote als een kleine cup, dus je kunt ze aanpassen aan je menstruatiecyclus om ongemakken te voorkomen.
 • Voordeel 5: De NakungooCup wordt geleverd met een reinigingsborsteltje gemaakt van bamboe voor het gemakkelijk schoonmaken van lastige plekjes, en een opvouwbaar bakje voor magnetronsterilisatie. Je kunt de cup dus altijd en overal gemakkelijk schoon houden. Bovendien wordt het geleverd met een natuurlijke katoenen tas voor gemakkelijk transport.
 • Het is belangrijk op te merken dat hoewel de Nakungoo Menstruatiecup veel goede eigenschappen en voordelen heeft, er ook bepaalde nadelen aan het product zijn op basis van de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Niet altijd praktisch – Hoewel de NakungooCup in verschillende maten wordt geleverd voor zowel lichte als zware menstruatiedagen, kan het schakelen tussen verschillende cups voor sommigen onpraktisch zijn, vooral als je onderweg bent.
 • Nadeel 2: Reiniging kan moeilijk zijn – Hoewel het bamboe borsteltje bevordert het schoonmaken van lastige plekjes, kan het reinigen van de cup toch lastig zijn voor sommigen, vooral als er geen toegang is tot een privébadkamer.
 • Nadeel 3: Magnetron sterilisatie – De magnetron sterilisatiebakje dat wordt meegeleverd, suggereert dat de cup niet veilig is voor sommige gebruikers die geen toegang hebben tot een magnetron voor reiniging.
 • Nadeel 4: Invoer kan moeilijk zijn voor beginners – Hoewel het niet expliciet wordt vermeld in de productbeschrijving, hebben de meeste menstruatiecups, waaronder de NakungooCup, een leercurve die soms voor nieuwe gebruikers overweldigend kan zijn.
 • Nadeel 5: Mogelijk niet geschikt voor iedereen – Omdat deze cup van siliconen is gemaakt, kunnen sommige gebruikers mogelijk een allergische reactie ervaren, zelfs als de siliconen medisch zijn en hypoallergeen. Niet iedereen kan siliconenproducten comfortabel dragen.

Onze favoriet #2

Peesafe Menstruatiecup

Peesafe Menstruatiecup

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Menstruatiecup van het merk PEESAFE is een duurzame en hygiënische keuze voor vrouwen tijdens hun menstruatiecyclus. Deze cups zijn zeer gebruiksvriendelijk, comfortabel en bevatten geen schadelijke chemicaliën. Ze verminderen het risico op vaginale infecties en huiduitslag in tegenstelling tot traditionele tampons of maandverband. Met een duur van 12 uur en de capaciteit van 3-4 tampons, zijn ze zowel praktisch als langdurig. Je kunt ze gebruiken tijdens alle dagelijkse activiteiten, of dat nu zwemmen, wandelen of sporten is. PEESAFE streeft ernaar om het beste te bieden op het gebied van persoonlijke hygiëne: veilige, effectieve producten die gemakkelijk te gebruiken zijn.

 • Voordeel 1: De PEESAFE menstruatiecup is gemakkelijk te gebruiken en hygiënisch, waardoor je je comfortabel voelt, zelfs tijdens je menstruatie.
 • Voordeel 2: Deze menstruatiecup is vrij van chemicaliën, wat bijdraagt aan de veiligheid en gezondheid van je vaginale omgeving.
 • Voordeel 3: Het risico op vaginale infecties en rashes vermindert aanzienlijk bij gebruik van de PEESAFE menstruatiecup, dankzij de hoge hygiënestandaarden die zijn aangehouden bij de productie.
 • Voordeel 4: Je kunt met de PEESAFE menstruatiecup zorgeloos actief blijven. Of je nu wilt zwemmen, wandelen, rustig wilt zitten of sporten, de cup ondersteunt jouw levensstijl in alle omstandigheden.
 • Voordeel 5: Deze menstruatiecup is duurzaam in gebruik. Het heeft een lange draagtijd van 12 uur en de capaciteit is vergelijkbaar met die van 3-4 tampons, dit maakt het een efficiënte keuze.
 • Op basis van de productbeschrijving die je hebt verstrekt, is het moeilijk om vijf nadelen te identificeren. Dit komt doordat de informatie overwegend positieve aspecten van de Menstruatiecup merk PEESAFE benadrukt. Echter, hier zijn enkele mogelijke nadelen die opgemerkt kunnen worden, afhankelijk van het individuele gebruik en de ervaring:
 • Nadeel 1: Hoewel de cups gemakkelijk te gebruiken worden genoemd, hebben sommige mensen mogelijk problemen met de toepassing of verwijdering van menstruatiecups, vooral als ze nieuw zijn in het gebruik ervan.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de cups naar verluidt het risico op vaginale infecties verminderen en je beschermen tegen uitslag, kunnen sommige vrouwen toch allergische reacties ervaren met het materiaal van de cup vanwege hun persoonlijke lichaamsgevoeligheid.
 • Nadeel 3: De lange duur van gebruik, hoewel voordelig, kan bij sommige vrouwen tot overloop leiden, vooral op dagen met een zware menstruatie, en kan frequente controles en legen vereisen.
 • Nadeel 4: Hoewel de menstruatiecup kan worden gebruikt tijdens activiteiten zoals zwemmen, wandelen, zitten en sporten, kan het voor sommige vrouwen ongemakkelijk zijn tijdens deze activiteiten, afhankelijk van de individuele lichaamsbouw en het comfortniveau.
 • Nadeel 5: Het merk streeft ernaar de beste producten voor persoonlijke hygiëne te leveren, maar er is geen specifieke informatie gegeven over de materialen die in de cups worden gebruikt. Dit kan bij sommige mensen zorgen veroorzaken over de veiligheid en kwaliteit van het product.

Onze favoriet #3

Homenatur Menstruatiecup

Homenatur Menstruatiecup

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Menstruatiecup van Homenatur is een duurzaam en veilig alternatief voor tampons en maandverband. Deze cup, gemaakt van medische siliconen van kwaliteitsmerk Wacker, bevordert je gezondheid, aangezien het geen schadelijke additieven bevat. De set bevat twee maten: S voor lichte dagen of vrouwen onder de 25 zonder kinderen, en L voor zwaardere dagen of vrouwen boven de 25 of die natuurlijk bevallen zijn. Je kunt de cup tot 12 uur dragen en deze is geschikt voor allerlei activiteiten, van slapen tot zwemmen. De cup breng je in door deze in een V-, C- of spiraalvorm te vouwen en vervolgens in te brengen. Steriliseer de cup eens per maand en na elk gebruik spoelen met water. Dit product is bovendien een win-win, want het gaat tot 10 jaar mee, wat zowel je portemonnee als het milieu ten goede komt. Door over te stappen op de Homenatur Menstruatiecup draag je bij aan het verminderen van afval van niet-afbreekbare producten zoals tampons en maandverband.

 • Voordeel 1: De INTIMINA Menstruatiecup is ontzettend handig en praktisch. Het is opvouwbaar en klein waardoor het makkelijk mee te nemen is in de compacte case. Zo heb je altijd en overal de benodigde bescherming bij je.
 • Voordeel 2: Deze menstruatiecup geeft je tot 8 uur probleemloze bescherming tijdens je menstruatie. Dit betekent minder gedoe en meer vrijheid om te doen wat je wilt, zonder je zorgen te maken over lekken.
 • Voordeel 3: Dit product is respectvol voor je lichaam. Het verstoort de natuurlijke balans van je intieme zone niet, omdat het de menstruatievloei opvangt in plaats van deze te absorberen.
 • Voordeel 4: De INTIMINA Menstruatiecup heeft een slim ontwerp dat perfect is voor vrouwen met een lagere baarmoederhals. Het kortere ontwerp en de easy-grip steel maken deze cup gemakkelijk te hanteren en comfortabel om te dragen.
 • Voordeel 5: Het is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele menstruatieproducten. Deze cup is gemaakt van lichaamsveilige siliconen, bevat geen giftige stoffen en kan tot wel 10 jaar gebruikt worden. Zo draag jij bij aan minder afval en een schonere planeet.
 • Nadeel 1: De INTIMINA Lily Cup Compact is volgens de productbeschrijving alleen geschikt voor een lichte tot gemiddelde menstruatievloei. Als je een zwaardere vloei hebt, is deze cup misschien niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 2: Dit product is specifiek ontworpen voor vrouwen met een lagere baarmoederhals. Hoewel dit ideaal is voor deze specifieke groep, is het mogelijk niet geschikt als je baarmoederhals niet laag is.
 • Nadeel 3: Hoewel het leuk is om te weten dat deze menstruatiecup tot 10 jaar kan worden gebruikt, houdt dat in dat je regelmatig moet bijhouden en je ervan bewust moet zijn wanneer het kracht begint te verliezen of te verslijten.
 • Nadeel 4: De INTIMINA Lily Cup Compact wordt opgegeven in twee maten, waarbij maat A is voor vrouwen die nog niet zijn bevallen of die via een keizersnede zijn bevallen. Dit impliceert dat er beperktere matenopties zijn, wat misschien niet voor elke vrouw geschikt is.
 • Nadeel 5: Hoewel de cup tot 8 uur probleemloze bescherming biedt, betekent dit dat je, afhankelijk van je persoonlijke menstruatiecyclus en levensstijl, mogelijk geen volledige dagbescherming kunt krijgen zonder de cup te moeten legen. Dit kan ongemakkelijk zijn, vooral als je een lange werkdag of reisdag hebt.

Onze favoriet #4

Intimina Menstruatiecup

Intimina Menstruatiecup

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Menstruatiecup van INTIMINA, genaamd Lily Cup Compact, is jouw duurzame, compacte en toxine-vrije oplossing voor je menstruatie. Deze innovatieve cup, vervaardigd uit lichaamsveilige siliconen, kan plat worden opgevouwen en discreet in zijn case worden opgeborgen, waardoor het gebruiksgemak waar je maar gaat verzekerd is. Ongeacht of jouw menstruatievloei licht of gemiddeld is, de morsvrije rand en het kortere ontwerp met easy-grip steel zorgen voor tot 8 uur ongestoorde bescherming, zelfs voor vrouwen met een lagere baarmoederhals. Het unieke aan de Lily Cup Compact is dat het je menstruatievloei opvangt in plaats van absorbeert, waardoor het de natuurlijke balans van je intieme zone respecteert. Kies de gewenste maat – maat A is ideaal als je nog niet bevallen bent of via keizersnede hebt bevallen – en geniet van een milieuvriendelijk alternatief dat tot wel 10 jaar kan worden gebruikt.

 • Voordeel 1: De INTIMINA Menstruatiecup is ontzettend handig en praktisch. Het is opvouwbaar en klein waardoor het makkelijk mee te nemen is in de compacte case. Zo heb je altijd en overal de benodigde bescherming bij je.
 • Voordeel 2: Deze menstruatiecup geeft je tot 8 uur probleemloze bescherming tijdens je menstruatie. Dit betekent minder gedoe en meer vrijheid om te doen wat je wilt, zonder je zorgen te maken over lekken.
 • Voordeel 3: Dit product is respectvol voor je lichaam. Het verstoort de natuurlijke balans van je intieme zone niet, omdat het de menstruatievloei opvangt in plaats van deze te absorberen.
 • Voordeel 4: De INTIMINA Menstruatiecup heeft een slim ontwerp dat perfect is voor vrouwen met een lagere baarmoederhals. Het kortere ontwerp en de easy-grip steel maken deze cup gemakkelijk te hanteren en comfortabel om te dragen.
 • Voordeel 5: Het is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele menstruatieproducten. Deze cup is gemaakt van lichaamsveilige siliconen, bevat geen giftige stoffen en kan tot wel 10 jaar gebruikt worden. Zo draag jij bij aan minder afval en een schonere planeet.
 • Nadeel 1: De INTIMINA Lily Cup Compact is volgens de productbeschrijving alleen geschikt voor een lichte tot gemiddelde menstruatievloei. Als je een zwaardere vloei hebt, is deze cup misschien niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 2: Dit product is specifiek ontworpen voor vrouwen met een lagere baarmoederhals. Hoewel dit ideaal is voor deze specifieke groep, is het mogelijk niet geschikt als je baarmoederhals niet laag is.
 • Nadeel 3: Hoewel het leuk is om te weten dat deze menstruatiecup tot 10 jaar kan worden gebruikt, houdt dat in dat je regelmatig moet bijhouden en je ervan bewust moet zijn wanneer het kracht begint te verliezen of te verslijten.
 • Nadeel 4: De INTIMINA Lily Cup Compact wordt opgegeven in twee maten, waarbij maat A is voor vrouwen die nog niet zijn bevallen of die via een keizersnede zijn bevallen. Dit impliceert dat er beperktere matenopties zijn, wat misschien niet voor elke vrouw geschikt is.
 • Nadeel 5: Hoewel de cup tot 8 uur probleemloze bescherming biedt, betekent dit dat je, afhankelijk van je persoonlijke menstruatiecyclus en levensstijl, mogelijk geen volledige dagbescherming kunt krijgen zonder de cup te moeten legen. Dit kan ongemakkelijk zijn, vooral als je een lange werkdag of reisdag hebt.

Onze favoriet #5

Ytyomur Menstruatiecup

Ytyomur Menstruatiecup

Waarom we het gekozen hebben

De YTYOMUR Menstruatiecup set is een duurzame en efficiënte oplossing voor je menstruatiebehoeften. De set komt met twee herbruikbare siliconen cups van medische kwaliteit, die zowel zacht als duurzaam zijn, en precies de juiste capaciteit hebben voor een vertrouwde ervaring. Naast de cups ontvang je ook een eivormige stoomsterilisator, compatibel met de meeste menstruatiecup merken, die je cup in slechts 3 minuten reinigt met één druk op de knop. Je hebt enkel 5-10ml water nodig voor de reiniging. Bovendien is het apparaat ook compact en gemakkelijk mee te nemen, ideaal voor zowel thuisgebruik als op reis. De sterilisator kan ook dienen als opbergdoos voor je cup tussen de cycli door. Met YTYOMUR maak je je menstruatieperiode eenvoudiger en zorgeloos.

 • Voordeel 1: De YTYOMUR menstruatiecup is gemaakt van medische kwaliteit siliconen, dit betekent dat het materiaal duurzaam en van de juiste zachtheid is, waardoor een comfortabele ervaring gewaarborgd is tijdens gebruik.
 • Voordeel 2: Het product bevat twee maten van menstruatiecups, een grote en een normale grootte. Dit geeft je flexibiliteit om het model te kiezen dat het beste bij jouw lichaam en menstruatiecyclus past.
 • Voordeel 3: Dankzij de meegeleverde stoomsterilisator is het reinigen van de menstruatiecup zeer eenvoudig. Met één druk op de knop en het toevoegen van een beetje water is je menstruatiecup na 3 minuten weer als nieuw.
 • Voordeel 4: De menstruatiecup van YTYOMUR is compatibel met de meeste menstruatiecup stoomunits dankzij de eivormige ontwerp van de stoomunit. Dus zelfs als je andere merken menstruatiecups hebt, kun je nog steeds deze stoomsterilisator gebruiken.
 • Voordeel 5: De menstruatiecup is uiterst draagbaar en gemakkelijk op te bergen, dankzij de compacte afmetingen en het bijgeleverde opbergdoosje. Dit maakt het gebruik van de menstruatiecup ook zeer geschikt voor onderweg of op reis.
 • Nadeel 1: Het product lijkt enige verwarring te veroorzaken met betrekking tot de gebruiksaanwijzing, aangezien er meerdere verwijzingen zijn naar ‘postmortem’. Dit kan wellicht leiden tot misverstanden over hoe en wanneer de menstruatiecup gebruikt moet worden.
 • Nadeel 2: De automatische pop-out functie na gebruik zou voor sommige gebruikers een probleem kunnen zijn. Het is niet duidelijk hoe dit mechanisme precies werkt en hoe betrouwbaar het is, wat kan leiden tot ongemak of onvoorziene situaties.
 • Nadeel 3: Er wordt vermeld dat de YTYOMUR menstruatiecup gereinigd kan worden door eenvoudig 5-10ml water toe te voegen aan de stoomboot. Echter, voor vrouwen die zeer hygiënisch of gevoelig zijn, kan dit reinigingsproces niet voldoende lijken.
 • Nadeel 4: Hoewel de cup compatibel is met “de meeste Periodo-kopjes”, geeft deze beschrijving niet aan met welke specifieke merken of types het kan worden gecombineerd. Dit kan de potentiële koper twijfels of onzekerheid geven.
 • Nadeel 5: Ten slotte zou de kleine omvang van de YTYOMUR menstruatiecup, hoewel deze draagbaar is, voor sommige vrouwen een probleem kunnen zijn, vooral degenen met een zware menstruatie. De capaciteit van de cup is niet gespecificeerd, wat vragen kan oproepen over hoe vaak de cup moet worden geleegd en gereinigd.

Onze favoriet #6

Croing Menstruatiecup

Croing Menstruatiecup

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CROING Menstruatiecup is een duurzaam en betrouwbaar alternatief voor traditionele menstruatieproducten. Geleverd in een set van twee witte cups, zijn ze ontworpen om lekvrij te zijn en kunnen ze tot 12 uur continu worden gedragen. De CROING Menstruatiecup is gemaakt van 100% zachte, medische kwaliteit siliconen, wat zorgt voor maximaal comfort. Naast het besparen van geld in vergelijking met wegwerpproducten, help je ook het milieu te beschermen door te kiezen voor een herbruikbare oplossing. Daarnaast garandeert de fabrikant jou de beste after-sales service en betrouwbare productkwaliteit. Deze cups zijn 100% waterdicht en een milieuvriendelijke keuze.

 • Voordeel 1: Lange Draagtijd – De CROING menstruatiecup kan tot 12 uur worden gedragen. Dit betekent minder onderbrekingen in je dag en de vrijheid om je dagelijkse activiteiten uit te voeren zonder je zorgen te maken over lekkages.
 • Voordeel 2: Kwaliteitsmateriaal – Deze menstruatiecup is gemaakt van 100% zachte siliconen van medische kwaliteit. Dit betekent dat het zacht is voor je lichaam en geschikt is voor langdurig gebruik, zonder enige irritatie te veroorzaken.
 • Voordeel 3: Geen Lekken – Met de CROING menstruatiecup hoef je je geen zorgen te maken over lekken. Het is 100% waterdicht, wat betekent dat je vrij bent om te bewegen, rennen, springen of zwemmen zonder zorgen.
 • Voordeel 4: Milieuvriendelijk & Budgetvriendelijk – Door voor de CROING menstruatiecup te kiezen, bespaar je niet alleen geld op lange termijn in vergelijking met andere menstruatieproducten, maar maak je ook een milieuvriendelijke keuze.
 • Voordeel 5: Betrouwbaar Product – CROING streeft ernaar om al hun klanten het meest betrouwbare product te bieden. Dit suggereert dat je op het product kunt vertrouwen en diffidence kunt hebben dat het naar behoren zal presteren.
 • Op basis van de verstrekte productinformatie vind ik het moeilijk om duidelijke nadelen te identificeren, gezien de overwegend positieve kenmerken. Het is ook belangrijk op te merken dat de ervaring met een menstruatiecup sterk persoonsgebonden kan zijn. Toch zijn hier een paar potentiële valkuilen om rekening mee te houden bij het overwegen van de CROING Menstruatiecup:
 • Nadeel 1: Als je niet gewend bent om menstruatiecups te gebruiken, kan de leercurve met het inbrengen en verwijderen van de CROING menstruatiecup aanvankelijk uitdagend zijn.
 • Nadeel 2: De productomschrijving vermeldt niet duidelijk welke maten beschikbaar zijn voor de CROING menstruatiecup. Dit kan een kwestie zijn als de cup niet goed past, wat kan leiden tot ongemak of lekkage.
 • Nadeel 3: Sommige gebruikers kunnen mogelijk een allergische reactie hebben op siliconen van medische kwaliteit, hoe zeldzaam dit ook is.
 • Nadeel 4: Hoewel het product wordt beschreven als 100% waterdicht, kan het reinigen en handhaven van de hygiëne van de cup voor sommigen ingewikkeld en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de CROING menstruatiecup beweert lekvrij te zijn, is er nog steeds een risico op lekkage, vooral voor beginners of degenen met een zwaardere menstruatie, aangezien geen enkel product 100% lekvrij kan garanderen.

Onze favoriet #7

Croing Menstruatiecup

Croing Menstruatiecup

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Menstruatiecup van CROING is een vertrouwde en milieuvriendelijke oplossing voor jouw menstruatie. In de verpakking vind je twee cups: een paarse in maat S en een witte in maat L. De cup is gemaakt van 100% zachte, medische kwaliteit siliconen en garandeert geen lekken voor maximaal 12 uur. Hierdoor is het zowel een voordelige als ecologische keuze. CROING stelt klanttevredenheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel, en biedt een sterke after-sales service voor al hun producten.

 • Voordeel 1: Geoptimaliseerde maatopties – Met de CROING menstruatiecup krijg je twee verschillende maten (paars S en wit L), zodat je de maat kunt kiezen die het beste bij je past.
 • Voordeel 2: Langdurige bescherming – De menstruatiecup van CROING biedt tot wel 12 uur lang bescherming tegen lekken. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over frequente wissels, waardoor je dag veel ononderbroken kan verlopen.
 • Voordeel 3: Kwaliteitsmateriaal – Gemaakt van 100% zachte siliconen van medische kwaliteit, zorgt de CROING menstruatiecup voor een comfortabele en veilige ervaring tijdens je menstruatie.
 • Voordeel 4: Milieuvriendelijk – Door het herbruikbare ontwerp van de menstruatiecup, doe je niet alleen jezelf een plezier, maar ook het milieu. Elimineer wegwerpmaandverband en tampons, bespaar afval en maak een milieuvriendelijke keuze.
 • Voordeel 5: Betrouwbare keuze – De CROING menstruatiecup is ontworpen met aandacht voor klanttevredenheid. Met betrouwbare prestaties en goede after-sales service, biedt het merk je een trouwe bondgenoot tijdens je menstruatie.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving kan het moeilijk zijn om nadelen te vinden, maar hier zijn enkele potentiële problemen die gebruikers kunnen ondervinden bij gebruik van de CROING menstruatiecup:
 • Nadeel 1: Het product komt in slechts twee maten (S en L). Dit kan het vinden van de perfecte pasvorm moeilijk maken, omdat elke vrouw anders is en wellicht andere maten nodig heeft.
 • Nadeel 2: Hoewel de CROING menstruatiecup tot 12 uur kan worden gedragen zonder te lekken, kan dit variëren afhankelijk van de sterkte van je menstruatie. Daarbij kan het verwijderen en schoonmaken van de cup soms lastig en ongemakkelijk zijn, vooral in openbare toiletten.
 • Nadeel 3: De CROING menstruatiecup is gemaakt van 100% medische kwaliteit siliconen. Hoewel dit materiaal veilig en comfortabel is, zijn er vrouwen die allergisch zijn voor siliconen, wat irritatie kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: De beschrijving geeft aan dat de menstruatiecup 100% waterdicht is. Dit suggereert dat deze veilig is voor gebruik in water, zoals bij het zwemmen. Echter, dit betekent niet automatisch dat het een comfortabele en veilige optie is in alle watergerelateerde situaties.
 • Nadeel 5: Hoewel het gebruik van een menstruatiecup milieuvriendelijker is dan tampons of maandverband, kan het voor sommige vrouwen nog steeds een overgangsfase zijn om gewend te raken aan het gebruik ervan. Het kan een tijdje duren voordat je volledig comfortabel bent met het inbrengen en verwijderen van de cup, wat voor tijdelijk ongemak kan zorgen.

Onze favoriet #8

Claripharm Menstruatiecup

Claripharm Menstruatiecup

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Claripharm Menstruatiecup is een innovatief product gemaakt van medische siliconen, dat niet alleen biocompatibel, maar ook antimicrobieel is. Het wordt geleverd met twee handige transport- en ontsmettingsdoosjes die je kunt gebruiken in de magnetron voor grondige reiniging. Een groot pluspunt is dat de Claripharm Menstruatiecup tot wel vijf jaar herbruikbaar is. Deze moet elke zes uur geleegd worden, maar met de handige DuoPack kun je ook een 12-uurs dag zorgeloos doorkomen. Maat 1 wordt speciaal aanbevolen voor lichte tot normale menstruele stromen, wat het een nuttig en duurzaam alternatief maakt voor traditionele menstruatieproducten.

 • Voordeel 1: De Claripharm Menstruatiecup is gemaakt van medische siliconen, wat biocompatibel en antimicrobieel is. Dit betekent dat het aangenaam en veilig is voor jouw lichaam, terwijl het tegelijkertijd de groei van bacteriën remt.
 • Voordeel 2: Met de Claripharm Menstruatiecup krijg je ook twee transport- en ontsmettingsdozen die je in de magnetron kunt gebruiken. Dit maakt het zowel handig voor op reis als eenvoudig schoon te houden.
 • Voordeel 3: De Claripharm Menstruatiecup kan tot 5 jaar worden hergebruikt, waardoor je niet alleen geld bespaart op maandverband en tampons, maar ook bijdraagt aan een beter milieu.
 • Voordeel 4: Met de Claripharm Menstruatiecup hoef je je geen zorgen te maken over regelmatige vervangingen gedurende de dag. De cup moet elke 6 uur worden geleegd, maar dankzij de DuoPack kun je een 12-uurs dagdoorgang rustig doorbrengen.
 • Voordeel 5: Het product heeft een geschikte maat voor lichte tot normale stromen. Dus als je niet te zwaar bloedt tijdens je menstruatie, dan is Claripharm maat 1 de perfecte keuze voor jou.
 • Nadeel 1: De Claripharm menstruatiecup moet elke 6 uur worden geleegd. Dit kan voor sommige gebruikers meer gedoe of ongemak betekenen dan het gebruik van pads of tampons die misschien minder frequent moeten worden vervangen.
 • Nadeel 2: Het wordt geleverd met 2 transport- en ontsmettingsdoosjes voor de magnetron. Het kan een nadeel zijn als je geen toegang hebt tot een magnetron of als je onderweg bent, omdat het ontsmettingsproces lastiger kan zijn.
 • Nadeel 3: De Claricup maat 1 wordt aanbevolen voor lichte tot normale stromen. Vrouwen met hevige menstruaties kunnen merken dat de cup niet genoeg vermogen heeft om hun stroom te beheersen, wat kan leiden tot lekken of vaker legen.
 • Nadeel 4: Hoewel de biocompatibiliteit een pluspunt is, is er niet specifiek vermeld dat de cup hypoallergeen is. Dit kan een probleem zijn voor vrouwen die gevoelig zijn voor allergieën of voor mensen met een gevoelige huid.
 • Nadeel 5: Hoewel het product tot 5 jaar herbruikbaar is, kan dit variëren afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en de reiniging. Aangezien de fabrikant geen specifieke reinigingsinstructies vermeldt, kan dit na verloop van tijd leiden tot slijtage van het product.

Onze favoriet #9

Divacup Menstruatiecup

Divacup Menstruatiecup

Waarom we het gekozen hebben

De DivaCup Menstruatiecup biedt je een comfortabele, kostenefficiënte en milieuvriendelijke bescherming tijdens je menstruatie. In plaats van wegwerpproducten te gebruiken, kun je deze 100% medisch siliconen cup, vrij van chemicaliën, plastic of kleurstoffen, steeds opnieuw gebruiken. Afhankelijk van je menstruatiestroom, biedt het tot wel 12 uur lekvrije bescherming. De cup is beschikbaar in 3 maten (Model 0, Model 1, Model 2) voor de best mogelijke pasvorm. Onderhoud het goed met de plantaardige en natuurlijk geparfumeerde DivaWash om de levensduur te verlengen. Daarenboven draagt je aankoop bij aan hun sociale impact programma, bestrijdt menstruatiearmoede, verlaagt barrières voor toegang tot menstruatieproducten en worden cups gedoneerd aan mensen in nood.

 • Voordeel 1: Herbruikbaar en Milieuvriendelijk: Met de DivaCup zeg je vaarwel tegen wegwerptampons en maandverband. De cup is een comfortabele, kostenefficiënte en milieuvriendelijke optie die je steeds opnieuw kunt gebruiken, wat ook bijdraagt aan minder afval.
 • Voordeel 2: Betrouwbare Bescherming: De DivaCup biedt tot 12 uur lekvrije bescherming, afhankelijk van je menstruatiestroom. Deze betrouwbaarheid komt voort uit de 100% medische siliconen zonder chemicaliën, plastic of kleurstoffen waarvan de DivaCup gemaakt is.
 • Voordeel 3: Op Maat Gemaakte Comfort: De DivaCup menstruatiecups zijn beschikbaar in 3 verschillende maten, zodat je de meest comfortabele, lekvrije en handige maat kunt vinden voor jou en je persoonlijke menstruatiereis.
 • Voordeel 4: Gemakkelijk Onderhoud: De DivaCup wordt onderhouden met plantaardige en natuurlijk geparfumeerde DivaWash. Dit helpt de levensduur van je Diva menstruatiecup te verlengen en zorgt voor de nodige hygiëne tijdens gebruik.
 • Voordeel 5: Sociale Impact: Door te kiezen voor DivaCup, draag je bij aan een groter goed. Het DivaCup Social Impact-programma strijdt tegen menstruele armoede, voorziet in educatie over menstruele gezondheid, doneert cups aan hen die het nodig hebben en werkt aan het verlagen van toegangsbarrières voor menstruatieproducten. Je keuze heeft dus impact ver buiten je eigen menstruatie-ervaring.
 • Nadeel 1: Dagelijkse reiniging nodig: De DivaCup heeft dagelijkse onderhoud en reiniging nodig. Hoewel het een duurzame optie is, kan dit tijdrovend zijn voor sommige mensen die het misschien te lastig vinden om de cup dagelijks te reinigen.
 • Nadeel 2: Het kiezen van de juiste maat kan moeilijk zijn: Hoewel de DivaCup in drie maten beschikbaar is, kan het lastig zijn om de juiste maat te kiezen die perfect voor je past. Het kiezen van de verkeerde maat kan leiden tot lekkages of ongemak.
 • Nadeel 3: Product kan individueel verschillend presteren: De beloofde 12-uur lekvrije bescherming kan variëren afhankelijk van je menstruatiestroom. Voor sommige vrouwen met een zware menstruatie, kan dit tijdsbestek misschien niet haalbaar zijn, wat kan leiden tot ongewenste lekkages.
 • Nadeel 4: Geavanceerde productkennis nodig: De DivaCup vereist basiskennis over het gebruik en de plaatsing van menstruatiecups. Voor vrouwen die nieuw zijn met dit product, kan het dus enige tijd en geduld kosten om ermee vertrouwd te raken.
 • Nadeel 5: Mogelijke allergische reacties: Hoewel de DivaCup is gemaakt van 100% medische siliconen zonder chemicaliën, kan deze nog steeds allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor siliconen.

Onze favoriet #10

Me Luna Menstruatiecup

Me Luna Menstruatiecup

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ME LUNA Menstruatiecup is een hoogwaardig, Duits product dat zorgvuldig is ontworpen om te voldoen aan jouw individuele behoeften. Het biedt een schoon, veilig en vrij van schadelijke stoffen zoals bleekmiddel, geurstoffen, eiwitten, PVC, latex, siliconen, alkylfenol en BPA. Het voordeel van de ME LUNA Menstruatiecup is de veelzijdigheid; je kunt het gebruiken op het werk, tijdens het sporten, onderweg en zelfs op reis. Daarnaast is het verkrijgbaar in acht verschillende maten, en bij goed onderhoud kan het vele jaren meegaan, waardoor het een voordelige en milieuvriendelijke keuze is.

 • Voordeel 1: De Me Luna Menstruatiecup wordt voor 100% in Duitsland geproduceerd. Dit betekent dat je kunt rekenen op kwaliteit en grondige productnormen.
 • Voordeel 2: De Me Luna cup bevat geen schadelijke of ongewenste stoffen zoals bleekmiddel, geurstoffen, eiwitten, PVC, latex, siliconen, alkylfenol en BPA. Dit maakt het een gezonde keuze voor je lichaam.
 • Voordeel 3: Me Luna is ontworpen voor gebruik in verschillende situaties, waaronder op het werk, tijdens sporten, onderweg of op reis. Dit maakt het een veelzijdige en handige optie voor jouw menstruatiebeheer.
 • Voordeel 4: Me Luna is verkrijgbaar in acht verschillende maten om aan jouw individuele behoeften te voldoen. Dit betekent dat je een maat kunt vinden die perfect voor je is, wat comfort en effectieve bescherming verzekert.
 • Voordeel 5: Met de juiste zorg is de Me Luna Menstruatiecup vele jaren bruikbaar. Dit maakt het zowel een voordelige keuze als een milieuvriendelijke, omdat je de hoeveelheid menstruatieproducten die je wegwerpt vermindert.
 • Hoewel de Me Luna Menstruatiecup tal van voordelen biedt, zijn er ook potentiële nadelen die je zou kunnen ervaren op basis van de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Me Luna Menstruatiecup in acht verschillende maten beschikbaar is, kan het een uitdaging zijn om de juiste maat te vinden die het best bij jou past. Je kunt in het begin misschien meerdere maten uitproberen voordat je de beste fit vindt.
 • Nadeel 2: Hoewel het een voordeel is dat het product geen bleekmiddel, geurstoffen, eiwitten, PVC, latex, siliconen, alkylfenol, BPA bevat, kan dit betekenen dat het niet zo comfortabel is als sommige andere merken die wel siliconen gebruiken.
 • Nadeel 3: De Me Luna Menstruatiecup is ontworpen om overal te worden gebruikt – op het werk, tijdens het sporten, onderweg of op reis. Dit kan echter problematisch zijn als je niet gemakkelijk toegang hebt tot sanitaire voorzieningen om de cup veilig en hygiënisch te verwisselen.
 • Nadeel 4: Omdat Me Luna Menstruatiekoppen 100% in Duitsland worden geproduceerd, leidt dit mogelijk tot langere verzendtijden als je buiten Duitsland woont. Dit kan ook leiden tot extra verzendkosten of kosten voor invoerrechten, afhankelijk van je locatie.
 • Nadeel 5: Me Luna is jarenlang bruikbaar bij goede verzorging. Echter, de noodzaak van regelmatige en goede verzorging kan voor sommigen als nadeel worden gezien, want dit vergt extra tijd en aandacht.

Na grondig onderzoek en het testen van de 10 beste menstruatiecups op de markt, kan worden geconcludeerd dat deze producten een geweldig alternatief zijn voor traditionele maandverband en tampons. Het belangrijkste is dat je een product kiest dat comfortabel, veilig en gemakkelijk te gebruiken is. Overweeg bij je keuze ook factoren als de capaciteit van de cup, de gebruiksvriendelijkheid en het materiaal waarvan het gemaakt is. Het kan even wennen zijn om over te schakelen op een menstruatiecup, maar eens je de juiste keuze hebt gemaakt, zal je het gebruiksgemak en de vrijheid die het je biedt zeker waarderen. Bovendien draag je zo ook bij aan het verminderen van afval, wat zowel voordelig is voor jou als voor onze planeet. Elke stap naar duurzaamheid telt!

Inhoudsopgave