a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Merkbekendheid Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In deze blogpost kunt u actuele statistieken en nieuwe gegevens verwachten die inzicht geven in merkbekendheid, waarbij de gegevens en trends op een begrijpelijke en nuttige manier voor u worden gepresenteerd.

 • Uit een studie van SmallBizGenius bleek dat 89% van de mensen een merk zal kopen dat ze al kennen en vertrouwen.
 • Meer dan 82% van de beleggers zegt dat merkbekendheid een bepalende factor is bij hun investeringsbeslissingen, volgens Crowdspring.
 • Volgens een SiriusDecisions onderzoek herinnert 70% van de kopers zich inhoud met een sterk verhaal of thema.
 • 71% van de consumenten heeft de neiging om een merk te kiezen waarvan zij denken dat het een maatschappelijk of milieuvriendelijk is, volgens Nielsen.
 • Het is 5-7 keer duurder om een nieuwe klant te krijgen dan om een bestaande klant te behouden, volgens Invesp.
 • 77% van de consumenten maakt aankopen op basis van een merknaam, volgens Rebootonline.
 • Volgens Renderforest, zegt 93% van de kopers dat het visuele uiterlijk hun aankoopbeslissing het meest beïnvloedt.
 • In een BrightLocal onderzoek, stelde 68% van de consumenten dat positieve klantbeoordelingen hen meer vertrouwen in een bepaald merk geven.
 • MassMedia Group suggereert dat 64% van de mensen zegt dat gedeelde waarden de reden zijn waarom ze een vertrouwensrelatie hebben met een merk.
 • Een kleur verbetert merkherkenning met 80%, volgens de Universiteit van Loyola.
 • GlobalWebIndex beweert dat 49% van de consumenten afhankelijk is van invloedrijke aanbevelingen op sociale media bij het bepalen van hun merkkeuze.

Actuele Merkbekendheid Statistieken

Uit een studie van SmallBizGenius bleek dat 89% van de mensen een merk zal kopen dat ze al kennen en vertrouwen.

Uit statistieken gepresenteerd door SmallBizGenius blijkt dat merkherkenning en vertrouwen van cruciaal belang zijn in consumentengedrag. Het onderzoek heeft aangetoond dat 89% van de mensen geneigd is een product of dienst te kopen van een merk dat ze al kennen en vertrouwen. Dit betekent dat bijna negen op de tien mensen er de voorkeur aan geven om zaken te doen met merken die ze kennen en waarvan ze de betrouwbaarheid al hebben vastgesteld. Het benadrukt het belang voor bedrijven om een betrouwbare en herkenbare merkidentiteit op te bouwen. Als consument betekent dit dat u waarschijnlijk trouw blijft aan de merken die u kent, tenzij er een goede reden is om te veranderen.

Meer dan 82% van de beleggers zegt dat merkbekendheid een bepalende factor is bij hun investeringsbeslissingen, volgens Crowdspring.

Dit statistiek suggereert dat een overweldigende meerderheid van investeerders, meer dan 82% om precies te zijn, aangeeft dat merkbekendheid een cruciale rol speelt bij het maken van hun investeringsbeslissingen volgens onderzoek van Crowdspring. Dit betekent dat als u een investeerder bent, u waarschijnlijk bedrijven zult overwegen die bekende merken zijn of die een sterke merknaam hebben, als een potentieel betere investering dan bedrijven die minder bekend zijn. Bekendheid met het merk kan worden gezien als een indicatie van stabiliteit, betrouwbaarheid en marktacceptatie, en dit kan een gevoel van zekerheid geven dat het bedrijf waarschijnlijk zal blijven groeien en winst blijft genereren, wat natuurlijk van cruciaal belang is voor investeerders.

Volgens een SiriusDecisions onderzoek herinnert 70% van de kopers zich inhoud met een sterk verhaal of thema.

Het SiriusDecisions onderzoek heeft een interessante statistiek blootgelegd over hoe kopers informatie verwerken. Uit het onderzoek blijkt dat 70% van de kopers zich de inhoud herinnert die verpakt is in een sterk verhaal of thema. Dit betekent dat kopers meer geneigd zijn om de details van een product, dienst of boodschap te onthouden als deze op een verhalende manier worden gepresenteerd. Het blijkt dat een krachtig verhaal of thema de aandacht van een koper trekt en blijft hangen. Dus, als u een verkoper bent, is het belangrijk om de kracht van verhalende technieken in te zetten om uw informatie over te brengen. Zo bereikt u niet alleen de aandacht van uw klant, maar verbetert u ook de kans dat uw informatie wordt onthouden.

71% van de consumenten heeft de neiging om een merk te kiezen waarvan zij denken dat het een maatschappelijk of milieuvriendelijk is, volgens Nielsen.

De statistiek die Nielsen rapporteert, spreekt over een interessante trend in het consumentengedrag. Volgens dit onderzoek blijkt dat 71% van de consumenten de neiging heeft om een merk te kiezen dat zij beschouwen als maatschappelijk verantwoord of milieuvriendelijk. Dit houdt in dat consumenten niet alleen geïnteresseerd zijn in het product of de dienst die ze kopen, maar ook in de waarden die het merk waarvan ze kopen uitdraagt. In simpele woorden, als u een bedrijf bent dat probeert uw marktaandeel te vergroten, dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan hoe uw merk wordt gezien op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en milieuvriendelijkheid. Consumenten kijken tegenwoordig niet alleen naar de prijs en kwaliteit, maar ook naar de impact die het merk heeft op de samenleving en het milieu.

Het is 5-7 keer duurder om een nieuwe klant te krijgen dan om een bestaande klant te behouden, volgens Invesp.

Uit een onderzoek van Invesp is gebleken dat het 5 tot 7 keer meer kost om een nieuwe klant te winnen dan om een bestaande klant te behouden. Dit betekent dat u aanzienlijk meer middelen moet investeren in marketing en reclame om een nieuwe klant aan te trekken dan u zou doen om de relatie met uw huidige klanten te onderhouden. De bevindingen suggereren dat het voor bedrijven financieel waardevoller kan zijn om zich te concentreren op klantentevredenheid en retentie. Dit niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat bestaande klanten eerder geneigd zijn om meer te kopen en uw bedrijf aan te bevelen bij anderen. Het onderstreept de noodzaak om goede relaties met uw klanten te onderhouden en hun loyaliteit te koesteren.

77% van de consumenten maakt aankopen op basis van een merknaam, volgens Rebootonline.

Uit het onderzoek van Rebootonline blijkt dat 77% van de consumenten hun aankopen doet op basis van een merknaam. Dit betekent dat bijna vier van de vijf mensen een product of dienst aanschaffen op basis van het merk in plaats van andere factoren. Merknaam speelt dus een cruciale rol in het aankoopbesluit van consumenten. Merken die een sterke reputatie en naamsbekendheid hebben, kunnen dus een significant voordeel hebben in het drijven van consumentengedrag en verkoop. Dit toont het belang aan van effectieve branding en marketingstrategieën voor bedrijven. Als u een bedrijfseigenaar bent, kunt u deze statistiek gebruiken als stimulans om in uw merkopbouw te investeren. Als consument biedt het inzicht in hoe groot de impact van merknamen kan zijn op uw koopgedrag.

Volgens Renderforest, zegt 93% van de kopers dat het visuele uiterlijk hun aankoopbeslissing het meest beïnvloedt.

Uit statistieken van onderzoeksbureau Renderforest blijkt dat het visuele uiterlijk van een product of dienst ontzettend belangrijk is voor kopers. Maar liefst 93% van de ondervraagde kopers gaf aan dat dit aspect hun aankoopbeslissing het meest beïnvloedt. Dit betekent dat u, als verkoper of marketeer, het uiterlijk van uw product of dienst nauwkeurig moet overwegen. Het gaat er niet alleen om dat het visuele aspect aantrekkelijk is, maar ook dat het aansluit bij de verwachtingen en behoeften van de potentiële klant. Het kan bepalen of de klant uiteindelijk tot aankoop overgaat of niet. Daarom is het cruciaal om tijd en middelen te investeren in het visuele ontwerp van uw product of dienst. Hierbij kunt u denken aan de verpakking, promotiemateriaal, maar ook aan de presentatie op uw website of in uw fysieke winkel.

In een BrightLocal onderzoek, stelde 68% van de consumenten dat positieve klantbeoordelingen hen meer vertrouwen in een bepaald merk geven.

In het genoemde BrightLocal onderzoek wordt de invloed van positieve klantbeoordelingen op het consumentenvertrouwen belicht. Het onderzoek stelt dat 68% van de consumenten meer vertrouwen heeft in een specifiek merk als zij positieve beoordelingen over dat merk lezen. Dit betekent dat meer dan de helft van de consumenten hun aankoopbeslissingen baseert op de ervaringen van andere klanten. U, als lezer, kunt dit begrijpen als een belangrijke indicator van het belang van goede klantenservice en positieve klantfeedback voor het succes van een merk of bedrijf. Het betekent ook dat uw potentiële klanten waarschijnlijk invloed zullen ondervinden van de beoordelingen dat uw merk krijgt, dit kan zowel positief als negatief zijn.

MassMedia Group suggereert dat 64% van de mensen zegt dat gedeelde waarden de reden zijn waarom ze een vertrouwensrelatie hebben met een merk.

De statistiek van MassMedia Group geeft aan dat 64% van de mensen beweert dat gedeelde waarden de reden zijn voor hun vertrouwen in een merk. Dit betekent dat bijna tweederde van de mensen zich sterker verbonden voelt met een merk als ze het gevoel hebben dat het merk dezelfde waarden en overtuigingen deelt als zijzelf. Dit kan variëren van milieubewustzijn tot ethische bedrijfspraktijken tot simpelweg geloven in de kwaliteit en integriteit van de producten van het merk. Het belang hiervan, voor u, is de overtuiging dat merken die hun waarden duidelijk communiceren en naleven, waarschijnlijk een sterkere relatie met hun klanten zullen opbouwen.

Een kleur verbetert merkherkenning met 80%, volgens de Universiteit van Loyola.

Uit statistieken van de Universiteit van Loyola blijkt dat kleurgebruik een krachtig middel kan zijn om merkherkenning te versterken. Ze suggereren dat de juiste keuze en toepassing van kleur de herkenning van een merk tot wel 80% kan verbeteren. Dit betekent dat als u als bedrijf in staat bent uw kleuren op de juiste manier te gebruiken, u uw doelgroep veel effectiever kunt bereiken. Ze zullen uw merk sneller herkennen en zich dit beter herinneren, wat vervolgens kan leiden tot meer loyaliteit aan uw merk en meer aankopen op lange termijn. De impact van kleur moet dus zeker niet onderschat worden in uw marketingstrategieën.

GlobalWebIndex beweert dat 49% van de consumenten afhankelijk is van invloedrijke aanbevelingen op sociale media bij het bepalen van hun merkkeuze.

Volgens een statistiek van GlobalWebIndex, houdt bijna de helft van de consumenten, precies 49%, rekening met invloedrijke aanbevelingen op sociale media bij het bepalen van hun merkkeuze. Dit betekent dat deze consumenten de meningen en adviezen van personen die ze op social media volgen – dit kunnen beroemdheden, bloggers, vloggers of andere erkende experts in een bepaald veld zijn – zwaar wegen bij het beslissen welk merk ze kiezen. Dit toont het belang van invloedrijke personen op sociale media in de hedendaagse marketingstrategieën. Voor u als consument betekent dit dat u waarschijnlijk deel uitmaakt van die 49% als u zich vaak laat beïnvloeden door aanbevelingen op sociale media bij het kiezen van een merk.

Referenties

0. – https://www.crowdspring.com

1. – https://www.researchgate.net

2. – https://www.nielsen.com

3. – https://massmediagroup.pro

4. – https://www.invespcro.com

5. – https://www.globalwebindex.com

6. – https://www.brightlocal.com

7. – https://www.smallbizgenius.net

8. – https://www.renderforest.com

9. – https://www.rebootonline.com

10. – https://www.siriusdecisions.com

Originally posted 2023-11-14 12:14:24.

Inhoudsopgave