a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Merkentrouw Statistieken: Actueel overzicht [Met nieuwe gegevens]

In de blogpost over Merkentrouw Statistieken, kunt u vers geüpdate statistieken en diepgaande analyses verwachten die licht werpen op hoe merkloyaliteit zich ontwikkelt en verandert in hedendaagse markten.

 • Ongeveer 77% van de consumenten is al minstens 10 jaar trouw aan hun favoriete merken,
 • 37% van de klanten zegt trouw te zijn aan een merk omdat ze het merk vertrouwen,
 • Consumenten die in merken geloven, zijn bereid om 4 tot 6% meer te betalen voor hun producten,
 • Consumenten die beschouwd worden als ‘loyaal’ maken 70% van de totale omzet van een bedrijf uit,
 • 73% van de consumenten zegt dat klantenservice een belangrijke rol speelt bij hun loyaliteit aan een merk,
 • Ongeveer 65% van de consumenten vindt een positieve ervaring met een merk belangrijker dan een geweldige advertentie,
 • Consumenten zijn 60-70% meer geneigd om te kopen bij merken waaraan ze loyaal zijn,
 • Bijna 80% van de consumenten is bereid om merken te delen met vrienden of familie na een goede ervaring,
 • 55% van de mensen zegt dat eenvoudige en gemakkelijke winkelervaringen hun loyaliteit aan een merk vergroten,
 • Ongeveer 33% van de consumenten zou een merk overwegen te verlaten na slechts één slechte ervaring,
 • Customer experience is de sleutel – klanten zijn vijf keer meer geneigd om een aankoop te doen als ze een geweldige klantervaring hebben,
 • Ongeveer 39% van de consumenten zal een merk vermijden na twee slechte ervaringen,
 • 87% van de consumenten zal een product aanbevelen als ze een geweldige ervaring hebben gehad,

Actuele Merkentrouw Statistieken

Ongeveer 77% van de consumenten is al minstens 10 jaar trouw aan hun favoriete merken,

Deze statistiek geeft aan dat ongeveer 77% van de consumenten een sterke merkloyaliteit heeft. Uitgedrukt betekent dit dat deze groep consumenten gedurende ten minste een decennium consequent dezelfde merken koopt en gebruikt. Dit gedrag laat zien dat een aanzienlijk percentage van de consumenten vertrouwen en tevredenheid vindt in hun gekozen merken, tot het punt waar ze geen behoefte voelen om over te stappen op andere merken. Het is ook belangrijk om te benadrukken dat dit grote percentage aanmerkelijke implicaties kan hebben voor bedrijven en marketeers, omdat merkloyaliteit rechtstreeks verband houdt met consumentengedrag en -voorkeuren. Voor u als lezer vertelt deze statistiek iets essentieels over consumentengedrag: het merendeel van de consumenten houdt vast aan wat ze kennen en vertrouwen.

37% van de klanten zegt trouw te zijn aan een merk omdat ze het merk vertrouwen,

Uit deze statistiek blijkt dat 37% van de klanten aangeeft trouw te zijn aan een bepaald merk omdat ze het merk vertrouwen. Dit betekent dat meer dan een derde van de consumenten de relevantie, consistentie en waarde van een merk dusdanig hoog inschat dat ze ervoor kiezen om herhaaldelijk producten of diensten van dat merk te kopen of te gebruiken. Dit vertrouwen kan voortkomen uit verschillende factoren, zoals eerdere positieve ervaringen, de overtuiging dat het merk betrouwbaar en transparant is, of het feit dat het merk wordt beschouwd als een marktleider in zijn branche. In wezen waarderen deze klanten de merkloyaliteit omdat ze het merk geloven en vertrouwen.

Consumenten die in merken geloven, zijn bereid om 4 tot 6% meer te betalen voor hun producten,

De statistiek geeft aan dat consumenten die een sterk vertrouwen hebben in merken, bereid zijn om 4 tot 6% meer te betalen voor hun producten. Dit betekent dat wanneer u, als consument, geloof en vertrouwen heeft in een specifiek merk, u waarschijnlijk meer geld zult uitgeven aan een product van dat merk dan u zou doen voor een vergelijkbaar product van een minder bekend of minder vertrouwd merk. Deze extra kosten kunnen worden gezien als een premie die u betaalt voor het vertrouwen en de zekerheid die het merk u biedt. U kunt ook geloven dat producten van betrouwbare merken van hogere kwaliteit zijn, meer waarde hebben of beter aan uw behoeften voldoen, wat u motiveert om meer te betalen.

Consumenten die beschouwd worden als ‘loyaal’ maken 70% van de totale omzet van een bedrijf uit,

Deze statistiek laat zien dat loyale consumenten – dat wil zeggen, consumenten die herhaaldelijk terugkomen om producten of diensten van een bepaald bedrijf te kopen, een zeer belangrijk segment vertegenwoordigen voor de financiële prestaties van een bedrijf. In feite bewijst de statistiek dat 70% van de totale omzet van een bedrijf afkomstig is van deze loyale klanten. Dit betekent in de praktijk dat deze terugkerende klanten, die slechts een deel van de totale klantenbasis kunnen vormen, verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de inkomsten. Het onderstreept voor u, als bedrijfseigenaar of manager, het belang van het koesteren en behouden van deze loyale klanten. Niet enkel omwille van hun herhaalde aankopen, maar ook voor de stabiliteit en groei die ze voor uw bedrijf kunnen vertegenwoordigen.

73% van de consumenten zegt dat klantenservice een belangrijke rol speelt bij hun loyaliteit aan een merk,

Deze statistiek belicht het belang van klantenservice in het opbouwen van merkloyaliteit. Uit de gegevens blijkt dat 73% van de consumenten beweert dat de kwaliteit van de klantenservice die ze ontvangen, aanzienlijk bijdraagt aan hun loyaliteit aan een bepaald merk. Dit betekent dat wanneer u als merk een uitstekende klantenservice levert, u een grotere kans heeft om trouwe klanten te behouden. Dus voor u, als bedrijfseigenaar of manager, is het cruciaal om aandacht te besteden aan uw klantenservicestrategieën en deze te verbeteren waar nodig, omdat dit een belangrijke impact kan hebben op de trouw van uw klanten aan uw merk.

Ongeveer 65% van de consumenten vindt een positieve ervaring met een merk belangrijker dan een geweldige advertentie,

Deze statistiek geeft weer dat uw klantenservice en productbeleving van groter belang kunnen zijn dan uw marketinginspanningen. Als we kijken naar de cijfers, dan blijkt dat ongeveer 65% van de consumenten een positieve ervaring met een merk belangrijker vindt dan een geweldige advertentie. Dit betekent dus dat bijna twee derde van de consumenten een prettige interactie met uw merk en een bevredigend gebruik van uw producten of diensten meer waarderen dan een indrukwekkende advertentie. Het suggereert dat investeren in klantenservice, productkwaliteit en algehele klanttevredenheid misschien wel meer impact heeft op de merkperceptie en klantloyaliteit dan de gelden besteed aan reclame-uitingen.

Consumenten zijn 60-70% meer geneigd om te kopen bij merken waaraan ze loyaal zijn,

Dit statistiek betekent dat klantloyaliteit een enorme invloed heeft op de consumptiepatronen. Zodra u als consument een sterke band of een positieve associatie heeft met een bepaald merk, bent u 60-70% meer geneigd om producten of diensten van dat merk te kopen in vergelijking met merken waar u minder bekend of minder vertrouwd mee bent. Dit laat zien hoe belangrijk het is voor merken om relaties met hun klanten op te bouwen en te onderhouden. Het benadrukt ook de rol van vertrouwen en consistentie in het beïnvloeden van aankoopbeslissingen. U, als consument, kiest dus voor producten van een merk niet alleen gebaseerd op de prijs of kwaliteit, maar ook hoe loyaal u zich voelt ten opzichte van dat merk.

Bijna 80% van de consumenten is bereid om merken te delen met vrienden of familie na een goede ervaring,

Deze statistiek geeft aan dat bijna 80% van de consumenten geneigd is om merken te delen of aan te bevelen bij hun vrienden of familie na een positieve ervaring met dat merk. Dit betekent dat u, als ondernemer, kunt profiteren van uw tevreden klanten als een vorm van mond-tot-mondreclame. Een goede ervaring kan veel meer betekenen dan alleen een tevreden klant; het kan ook leiden tot nieuwe klanten door de aanbevelingen die ze doen. Het onderstreept het belang van het leveren van een uitstekende dienst of product, aangezien dit kan leiden tot een toename in uw klantenkring via de aanbevelingen van uw bestaande klanten.

55% van de mensen zegt dat eenvoudige en gemakkelijke winkelervaringen hun loyaliteit aan een merk vergroten,

Uit de statistiek die u heeft aangeboden, kunnen we opmaken dat meer dan de helft van de consumenten, precies 55%, beweert dat hun merktrouw wordt versterkt door eenvoudige en gemakkelijke winkelervaringen. Dit betekent dat wanneer u als bedrijf of merk zorgt voor een eenvoudige en moeiteloze winkelervaring, u waarschijnlijk de loyaliteit van uw klanten verhoogt. Het gaat hierbij om factoren zoals een overzichtelijke website, een soepel aankoopproces, goede klantenservice, en het gemakkelijk kunnen vinden en aanschaffen van producten. Het creëren van een positieve en stressvrije winkelervaring kan dus aanzienlijk bijdragen aan het opbouwen van een loyaal klantbestand.

Ongeveer 33% van de consumenten zou een merk overwegen te verlaten na slechts één slechte ervaring,

Deze statistiek beweert dat eenderde van de consumenten zou overwegen om van merk te veranderen na een enkele slechte ervaring. Wat het voor u betekent, is dat klanttevredenheid van cruciaal belang is voor het behoud van een klantenbestand. Zelfs één klein foutje kan u een aanzienlijk deel van uw klanten kosten. Deze statistiek onderstreept het belang van klantenservice en de algemene gebruikerservaring. Of u nu een product of dienst aanbiedt, het is essentieel om ervoor te zorgen dat de ervaring van elke klant optimaal is. Zelfs een enkele negatieve ervaring kan leiden tot de verlies van een derde deel van uw potentiële klanten.

Customer experience is de sleutel – klanten zijn vijf keer meer geneigd om een aankoop te doen als ze een geweldige klantervaring hebben,

U moet er rekening mee houden dat de klantervaring een cruciale factor is voor het succes van een bedrijf. Dit wordt aangetoond door de statistiek die stelt dat klanten vijf keer meer geneigd zijn om een aankoop te doen als ze een geweldige klantervaring hebben. Dit betekent dat er een direct verband is tussen de ervaring van een klant en de kans dat zij een aankoop doen. Met andere woorden, een positieve ervaring kan de kans op een verkoop aanzienlijk vergroten. Het is dus essentieel voor u om te investeren in het verbeteren van de klantervaring, omdat dit niet alleen de klanttevredenheid en loyaliteit kan verhogen, maar het kan ook leiden tot een toename in de verkoop.

Ongeveer 39% van de consumenten zal een merk vermijden na twee slechte ervaringen,

De statistiek die u leest, houdt in dat ongeveer 39% van de consumenten besluit om een merk te stoppen met het gebruiken na twee negatieve ervaringen. Dit kan refereren naar elk soort negatieve ervaring, zoals slechte klantenservice, lage kwaliteit van producten of zelfs een slechte winkelervaring. Het betekent dat merken zich geen meerdere misstappen kunnen veroorloven, aangezien een aanzienlijk percentage van hun klantenkring bereid is om over te stappen naar concurrenten na slechts een paar nadelige ervaringen. Dit toont het belang aan van consistente positieve klantervaringen in het opbouwen en onderhouden van een loyaal klantenbestand.

87% van de consumenten zal een product aanbevelen als ze een geweldige ervaring hebben gehad,

De statistiek ‘87% van de consumenten zal een product aanbevelen als ze een geweldige ervaring hebben gehad’ is een helder voorbeeld van hoe belangrijk de klantervaring is voor bedrijven. Dit betekent dat bijna negen op de tien mensen een product aan anderen zullen aanbevelen als hun interactie met het product en het bedrijf positief was. U kunt dit zien als een vorm van gratis reclame en als een krachtige strategie voor bedrijfsgroei. Elk bedrijf zou daarom prioriteit moeten geven aan het garanderen van een uitstekende klantervaring, omdat dit leidt tot mond-tot-mondreclame, wat vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwt bij potentiële klanten.

Referenties

0. – https://www.yotpo.com

1. – https://www.cmswire.com

2. – https://www.microfocus.com

3. – https://www.nielsen.com

4. – https://www.bain.com

5. – https://www.adweek.com

6. – https://www.cmo.com.au

7. – https://www.bluecore.com

8. – https://www.pwc.com

9. – https://www.superoffice.com

10. – https://www.invoca.com

11. – https://www.forbes.com

Originally posted 2023-11-14 12:14:24.

Inhoudsopgave